+ NBA Tr Forum
Kullanıcı Adı: Beni Hatırla?
Şifre:
  Mesajları Göster
Sayfa: [1] 2 3 ... 35
1  NbaTr Forum Arşivi / Yarı Final Eşleşmeleri / Ynt: Boston Celtics (4) - Cleveland Cavaliers (3) : 19 Mayıs 2008, 13:43:11
öncelikle Paul Pierce her zaman saygı duyduğum, güvendiğim, izlemekten ve bahsetmekten zevk aldığım bir oyuncudur...Benim neden böyle hisstettiğim sorusu cevabını da bana tekrardan dün gece ''JORDAN'' tarzı bir oyun ile hatırlattı...

Bu arada James ile çizgileri ve stepslerin arkadaşlığı tam bir şölen:D

P.J. Brown ta Miami yıllarından sevdiğim savunma anlayışına ve X-Factorlüğüne bayıldığım bir adamdı. Keza Chicago ile 2007 Play-Offlarda çoşmuştu bir ara ama sanırım dün gece ki maçı ne biz ne de O unutabilecek.....

LeBron'da gerçekten güç-hız-atletizm birleşiminden başka şeye ihtiyaç duymuyor ileriki yaşlarda daha akıllı oynamayı ve temel hareket kavramlarını kendine kazandırmalı ancak şu an için bu üç faktörün birleştiği son nokta James ve tam bir yük treni ....

KG de Iglauskas gibi şut çekmeyip bırakıp onun çok alışık olduğumuz hareket üzerine hareket ve feyk dolu basline dan içeri alçak post oyunlarını göstermeli....Yoksa Detroit ile başları belaya girer...

bu arada James çok iyi savunulduğu bir maçtı. Fakat oda en ufak boş bırakıldığı anda %90 lık isabet şekliyle bu skorlara hükmetmeyi başardı....

James=23
Pierce=32     yaşlar orta da...

James VS Pierce en güzel Boston Garden gecelerinden hatta en güzel Play-Off gecelerinden biri oldu...

Bird VS Wilkins
Jordan VS Miller
AI VS VC
Hakeem VS Robinson
gibi yıldız savaşları arasına ismini yazdırdı

Bu seneki Play-Offlar içerisinde bize o özlenen eski toprak Play-Off maçlarını andıran tek maç bu idi benim için...
2  NBA Genel Tartışmalar / Nba Tartışma Platformu / Ynt: Değeri Abartılan Oyuncular : 19 Mayıs 2008, 09:55:41
Ya yarası var ya Hidayet konusundan nerden acısını çıkartsam diye uğraşıyor..Saçmalıyor tabi..Orda olan orda kalmıyor sözde kan davası yapacak..Bir önceki sayfada James'e giydiriyor..Burda ise Carter'ı savunurken bir önceki mesajda yazdıklarını yalanlıyor..

İnsan muhalefet olmalı ama 1 gün içersinde çelişkiye düşmemeli..

James dediği adam kaçıncı senesinde takımına NBA Finali yaptırmış ve ortalamarı nasılmış bakmıyor ya da bilmiyor ! bu daha kötü tabi ama gelip Carter avukatlığı yapıyor..Carter'ı savunan savunsun lafım yok ama bu şekilde çelişerek yarası olduğu için değil..
Ben Carter legend değil ama süperstar diyorum James için de aynı! Ben James süper değil demiyorum sadece bu ligin en iyisi ya da geleceği olmak için vasıfsız...Siz önce doğru okuyun...Abi bir de ben senin her lafına muhalefet yapmakla uğraşsam...İşim bitmez..yanlış tanımışsın beni..sağlık olsun..oda senin için kararmış ona sayalım...Hiçbir mesajımı yalanladığım yok akkıllı okur öfkeyle değil..tıh...

Konu esnek bir konu nereye çeksen gelir kıvamında....LeBron James ile Carter elbette aynı kefede değil..zaten bende o yüzden ikisinide ayrı boyutta eleştirebiliyorum...
Carter bir süperyıldızdır ama bir efsane değil, ya da tamamen düzgün bir ekol diyemem... Ancak süperyıldız..
LebRon da ondan süper bir yıldız benim burada LeBron a olan eleştrim süperyıldızlıktan sonraki aşamaya ne kadar yakıştığı ile ilgili..Dikkatli bakarsanız anlayabilirsiniz...Yani LeBron James daha önce hiçbir NBA yıldızının sahip olmadığı bir kollamaya, lige gelmeden önce herşeyin onun üzerine hazırlandığı ve planlandığı, onun pazarlamasında etkili olması için kazanması gereken ciddi başarılarda NBA lobisinin desteği falan daha önce ki her büyük döneminin efsanesi ilk 2-3 yılında kendini ligin ve lobinin gözüne sokmuşş ondan sonra efsane basamaklarını tırmanmıştır..Ancak James için herşey hazır, herşey planlı ve dolayısıyla rahatlık batar hesabı....Dün de benim bu dediklerimden güzel örnekler gördük....LeBron yanından gidip açılan Hughes örneği, onun yanına genelde başka takımlarda istenilenileni verememiş ve istikrarsız, kariyeri düşüşte tipler var neden? Çünkü LeBron pas atıp onları sayıya götürürse bu James in oyun görüşünden oluyor ama James görmez yada Panik bir pas sonucu takım arkadaşlarını oyun dan düşürürse bu o oyuncuların formsuzluğundan oluyor....Zaten stepslerine, faullerine, ayağı çizgide olmasına, bir sürü ufak teknik hata yapmasına Sternden tam izin çıkmış...Adam hem NBA in geleceği deniliyor hemde maçta bu adam fındıkfıstık herşey serbest dediğimiz tipler var ya hemde onlar gibi oynuyor...Çok özel bir oyuncu, tarihte yerini alacak...Ama herkesin bahsettiği bulunmaz hint kumaşı da değil..Benim eleştrim budur James adına yoksa James'e sadece süperstar gözü ile bakıldığı müddetçe benim James tek itirazım yok....Ayrıca Carter>James de demiyorum....Carter'ı da bu sene ne kadar eleştirdiğimi bu sene genel de yattığını ve rahatlığını söylemiştim...VCci lerle kafa kafaya gelmiştik yani....Benim hiçbir oyuncunun körükörüne avukatlığını yaptığım yoktur .

Ben bir mesaj atarken, muhalefet olma, cevap verme, düello etmek amaçlı atmam...Kimseyi o kadar önemseyemem ki? Saçma olur..Sonuçta burası bir forum herkesi hayatıma duygularıma ortak edemem..Böyle düşünen kendine bir rol biçmiş ve kendini kaptırmş demektir...Teşşekkürler...
3  NBA Genel Tartışmalar / Nba Tartışma Platformu / Ynt: Değeri Abartılan Oyuncular : 18 Mayıs 2008, 19:43:12
Hoplamak Zıplamak? yani 24+ 6+ 5+ ile oynuyorsa bir adam 6-7 yıldır ve 2.14 lük bir adamın da kafasıının üzerinden geçiyorsa...Ha lider, değil, domine değil,efsane değil ok hopla zıpla ile bencede bu sıfatlar alınmamalı ama adam sapına kadar süperstar artık!
4  NbaTr Forum Arşivi / Play-Off Haber Merkezi / Ynt: Hedo: Detroit'ten Daha İyiyiz : 16 Mayıs 2008, 22:17:29
verirsen eline mip'i acılır boyle çenesi..

Şurda bi çok yorum var ama içlerinden en mantıksız cümle şudur....

Benim de mesajım bu zihniyete idi..Allah Allah sanki Detroitin anasına küfretti bırak kendi berbat açıklaması ile kalsın adam...Dediği ile yaptığı tutmuyor tamam da ne alaka hidonun bir tarafının kalkması ile NBA de siz üst düzey oynasanız 8. seneniz osla 20+ 6+ 5+ potansiyel verseniz takıma sizinde benimde kalkardı..bırakın birazda şımarsınlar..LebRonlar, Carmelolar takımlarının phpohlama makinası ldu mu all-starların içine ettimi laf olmuyor..Bırakın Hido da liderliğini yapsın..Ben dediğini doğru bulmuyorum da .....Bu tarz açıklamaları da doğru bulmuyorum...

Abi sende iyiki Prince bloklamış ya prince ne adamlar blokladı ya hala yeni bir şeymiş gibi övünmenin anlamı yk o O adamın en iyi yaptığı işlerden rutinlerinden..Yani sokak maçında küçük çcuklara blok koyup sevinen tipler gibi tamam Prince havasını aldı kabul OK.. De ne kalkan götü indirdi ne birşey Allah Allah anlayamıyorum sizi......

Burası NBA yarın bir gün de Prince ile Hamilton'ın havasını çeker alırlar..herkes herkesden büyük ile kapışacağı zamanlar gelecek...
5  NbaTr Forum Arşivi / Play-Off Haber Merkezi / Ynt: Hedo: Detroit'ten Daha İyiyiz : 16 Mayıs 2008, 15:08:32
Beyler adamın kendi düşüncesi yk MIP oldu kötü kalktı falan bu ne ayak ya böyle bir tutum takınılması bile saçma...Dediği laf ile yaptığı iş birbirini tutmuyor bunda hem fikiriz ama bir insanı duruma göre istedinizmi övüp istedinizmi yeremezsiniz Allah Allah Hido günah keçisi olmuş....

Howard'ın yanında ona yoldaşlık edebilecek 2. bir uzun olsa..Yani Battie ye bile razı oldu adamlar oda sakatlandı..Biraz daha gooden tarzında biri olsa..Gardları Nelson değil, Ford gibi, Hinrich gibi kalburüstü bir gard olsaydı Detroitin işide bu kadar klay olamzdı buda gerçek yani..Orlando bir kere favori takım değildi artı kadro olarak çok yetersizdi ve tecrübesizlerdi..Sanki seri öncesi herkes Orlando geçer demişte..Detroit ağzının payını vermiş gibi bir hava herkeste..Zaten olması gereken buydu..Pistons'ın klası 10 numara takımız o daha iyiyiz demiş biraz ekibin lideri olarak takımı gelecek için ateşlemek adına demiş yani..yoksa cidden hangi dğu takımı şu an Pistons'dan iyiki?

adam çıkıp elimize verdiler nlar bu alemdeyken bizden bir caccık olmaz diyemeyeceğine göre...Yani daha insaflı olalaım...Kimse de Pistns'ı hafife almasın..Ama başka takımları da almasın....
6  NbaTr Forum Arşivi / Play-Off Haber Merkezi / Ynt: Horry, Jabbar'ın Rekorunu Kırdı : 16 Mayıs 2008, 14:55:55
Gönüllerin adamlarından, bir savaşçı emektar ama beyler Hall-Of-Fame lik çikletten çıkmıyr..Umarım NBA yetkilileri ve basketbol büyükleride hall-of-fame olayını sizin gibi düşünmüyordur...Yoksa Birdler,Russellar,MJler boşuna yıllarca büyülemiş insanları...
7  NBA Genel Tartışmalar / Haber Arşivi / Ynt: Suns'tan Sürpriz Coach Hamlesi : 16 Mayıs 2008, 10:22:57
Terry porter benim sevdiğim bir koçtur..Bu sene herkes koç arıyor Porter'a da biri el atabilir demiştim arkadaşıma...Dediğim çıktı Cheesy
Bu arada kendisi ligin en düz, sade, akıllı gardlarından biriydi zamanında, kalburüstü de bir koçtur, hücumu yavaş ve paylaşımcı, savunması da sırıtmayan bir koçtur..
8  NbaTr Forum Arşivi / Play-Off Haber Merkezi / Ynt: Horry, Jabbar'ın Rekorunu Kırdı : 16 Mayıs 2008, 10:18:19
Beyler Hall-Of-Fame olayınıda ayakçı yaptınız iyice ne yani adam Dr.J, Bird ve Magic ile aynı statüde mi duracak....
9  NBA Genel Tartışmalar / Chicago Bulls / Ynt: Güncel Haberler : 15 Mayıs 2008, 22:21:11
Beyler Chicago'da Kars değil Amerikanın en büyük eyaletlerinde, şehirlerinden, orda da italyan var(mafya Cheesy).. Gene NYK popülaritesine erişmemiz zor aman biz Chicago şehrinden ve insanlarından memnunuz...
10  NBA Genel Tartışmalar / Nba Tartışma Platformu / Ynt: Degeri Abartilan Oyucular : 15 Mayıs 2008, 15:45:12
Vallaha bende LeBronu yazacaktım sen önce davrandın...Elbette LeBron çok özel bir parça ama kimse onu Wade, Carmelo gibi süperstar arkadaşlarından öte NBA in en iyisi ya da kurtarıcısı olarak düşünmesin çünkü o iş için çok vasıfsız...

Steve nash'de 30 yaşından sonra MVP oldu oyunu büyüdü niye o yaştan sonra tekrar mı keşfettmiş basketbolu..Phoneix in Nash'e yaptığı katkı Nash'in Suns a yaptığından çok daha büyük..Bu sene teknik ekipde uzlaşma olmayınca, hücum özgürlüğü eline erilmeyince bir de en büyük bitiricisi marion gidince ne kadar mental olarak düştüğünü gördük...yani adam Dallas'da daha fazla süre alıyordu 15+ 7+ dan başka halt yemiyordu...Suns'a geldi bir numaralı gard oldu elbette tarihin gördüğü bileği ve eli en temiz en sade gardlardan biri ama abartıldığı kadar da bir Stockton, Bir Kidd değil yani....
11  NBA Genel Tartışmalar / Haber Arşivi / Ynt: Rick Carlisle: Artest'i İsterim : 15 Mayıs 2008, 10:18:46
Zaten Artest'in ipini uzun tutup da karlı çıkabilecek iki Koç tanırım biri jackson baba, Diğeri de Rick Carlise diğerleri ile Artest iyi de gider kötü de gider...Belli olmaz...

Artest'i istiyorum demek..Josh Howard bu takımda tutulmasa da olur demek oluyor ki bu çok ilginç işte...
Carlise'ın oyun sisteminde forvetler ve oyun kurucular coşar...SG dış şutördür çok işi yoktur, Pivotda hep ince işleri yapan maç başına 6+ 8+ yapan bir tipdir..Yani Carlise için yetrlidir...ama Carlise sisteminde 1, 3 ve 4 numaralar şaha kalkar bakınız Tinsley, harrington, JO, Artest bu 4 lü Carlise hariç başka bir koçla(Harrington hariç) koçla onla oynadıkları kadar verimli olabildi mi? Hayır!...
12  NBA Genel Tartışmalar / Nba Tartışma Platformu / Ynt: Degeri Abartilan Oyucular : 15 Mayıs 2008, 10:04:11
Carmelo ANthony:

Bece eğer olaya yıldızlardan giereceksek, Kemal abinin verdiği T-Mac örneğine katılarak arkasına bu ismi yapıştırabilirim...Hücumda hep ağır vücudunu ne kadar hızlı kullandığından bahsediyorlar..Ya Denver maçlarını izleyenler görmüştür adam oyun IQ su sıfır gibi...İçeri podoslama dalışlar, savunmaya dönmede gayet yavaş, yani arkasını JR ile Kleiza toplamasa takıma neler kaybettirdiği ortaya çıkacak....

O iri ama hızlı vücut niye savunmaya bu kadar yatkınken hiç savunma yapmıyor...Tamam iyi bir iç ve dış skorer, post up oyunundan ve temel hareketlerden haberi var...Ama asla bir MVP ayarında değil gözümde bi Carter bi Pierce değil yani...
13  NBA Genel Tartışmalar / Tartışma Platformu Arşivi / Ynt: Yılın Savunma Takımı : 15 Mayıs 2008, 09:59:48
Battier oyununu sonradan açtı yani All-Star sonrası daha çok konsantre oldu bu işlere yani bi Josh Smith, Caron Butler(gerçi oda sakattı), R.Artest falan gelebilirdi ama Battier de çok iyi..

Bu arada beşler güzel oluşturulmuş, aşağı yukarı bu şekil olmalıydı..
Bu arada 1. beşin yaş ortalaması bu işin atletizm ile değil akıl ve tecrübe ihsanıyla yapıldığını kanıtlıyor adeta...

14  NBA Genel Tartışmalar / Chicago Bulls / Ynt: Güncel Haberler : 15 Mayıs 2008, 09:54:53
Evet Bulls'un ağzına bir parmak bal çalıp bizi susturdu, bekletti sonra da dolarların ve büyük MSG nin yolunu tercih etti. Biz belki o sürede Westphal, Fratello falan ayarlardık yani, etik değildi yaptıı.Resmen iyi Bulls cepte NYK olursa da ne ala olmazsa Bulls a kaçarım dedi herif..Yabancı forumlarda falan da Chi fanlar kızgın...
15  NBA Genel Tartışmalar / Tartışma Platformu Arşivi / Ynt: Yılın Genel Menajeri; Ainge : 15 Mayıs 2008, 09:52:54
Aslında ilk 3 ü paylaşan 3 isimde çok iyi çalıştılar..Zaten Ainge çok akıllı bir basketbol adamıdır..Hatta kıçluğu daha iyidir..Keşke Boston başında o olsa, savunmadan kaybederler ama her maç 100ü geçerler, Ainge koş koş a bayılır..Neyse zaten iyi ve veteran bir bench, üç hall-of-fame adayı oyuncu ve 66 galibiyet ve orada Pierce hariç hemen herşey yeniydi..Elbette ödül baştan yaratılan Boston GM ine gidecekti...
16  NBA Genel Tartışmalar / Tartışma Platformu Arşivi / Ynt: Yılın Çaylak Takımı : 15 Mayıs 2008, 09:50:52
Gerçekten doğru tercihler var...Özellikle sonradan patlayan Thorton yerini hak ediyor keza, Durant ve Hordford takımlarının çok önemli isimleri...Oden gelecek sezon ne yapacak acaba...
17  NbaTr Forum Arşivi / Play-Off Haber Merkezi / Ynt: Horry, Jabbar'ın Rekorunu Kırdı : 15 Mayıs 2008, 09:49:26
Biraz da şansında, hiç büyük bir sakatlığı olmadı, hiç başa oynamayan bir takımda bulunmadı, hiç bir zaman büyük sorumlulukları yoktu hep süpriz adam yani X-Factor oldu..Ama sonuçta kendinin NBA 'e kanıtlamayı başardı ve tarihte yerrini aldı tebrikler...
18  NBA Genel Tartışmalar / Haber Arşivi / Ynt: Francis Kalmak İstiyor : 11 Mayıs 2008, 13:39:25
Ben de öyle imkanım olsa kalmak isterim tabi..Beleş NBA oyuncusu yattığı yerden, eski all-star saygı, sevgi para birleşimi, otur milyonların üstüne..Ohh Cheesy
19  NBA Genel Tartışmalar / Detroit Pistons / Ynt: Güncel Haberler : 11 Mayıs 2008, 13:20:19
İki eski Dost ve savaşcı Isıah ve Joe şimdinin kankaları Rip ve C-Bill Pistons camiası için bu 4 gard guru verici olmalı...Pistons gerçekten şanslı bir ekip.....Tebrikler keskin nişancı Rip...
20  NBA Genel Tartışmalar / Haber Arşivi / Ynt: Knicks'in Yeni Coachu D'Antoni !!! : 11 Mayıs 2008, 13:13:52
Jamal Crawford gösterdiği çıkışa son sürat devam eder... Marbury içinde son şansdır bence bu sene
Hadi Hayırlısı zamanında Don Nelson New York a 60 küsür maç dayanabilmiş gitmişti..(New York medyasına ve katı oyununa) Onun üst modeli D'Antoni ne kadar dayanacak bakalım..Phoneix Suns D'Antoni boşluğunu eski koçları Paul Westphal ile dolduracak bence %60 ihtimal...

Sayfa: [1] 2 3 ... 35
Arşiv