Mesajları Göster
|
|
Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 37
|
|
21
|
NBA Genel Tartışmalar / NBA -Haber Merkezi- / Ynt: Ve Houston Tekrar Nba'de
|
: 27 Eylül 2008, 11:39:45
|
|
En iyi fundamentala sahip şutörlerden biri.. NYK tarihinin en iyi 5 skorerinden biri....Nostaljiyi her zaman sevmişimdir.... Zamanında en kabarık kontratlardan birinin üzerinde haksız yere yatan bir oyuncu konumundaydı..Şimdi adını temizlemeye geldi...... Hoşuma gitti.... Aynısını geçen sene Miami de Penny yapmaya çalıştı ama olmadı...
|
|
|
|
|
22
|
NBA Genel Tartışmalar / NBA -Haber Merkezi- / Ynt: Jason Williams Basketbolu Bıraktı!
|
: 27 Eylül 2008, 11:38:07
|
|
Allah Allah ya o Avrupaya gitmek için yapmıştır. Emeklilik sebebi ile anlaşmasını fes edecek sonra avrupa ya da başka ligde bir yıl sonra falan görürüz gibime geliyor...
Ya da kendini disipline sokmaktan gerçekten nefret eden, tembel bir oyuncu imiş ki bu kadar bıkkın olsun....
Bir tarafta Allan Houston, S.Kemp, S.Pippen, A.Mourning gibi isimler basketbola dönmeyi planlıyor bu yandan kariyerinde hiçbir övünç kaynağı olmayan bilmiş gard Williams bıktığını söylüyor... İşte oyuna saygı...
|
|
|
|
|
24
|
NBA Genel Tartışmalar / Nba Tartışma Platformu / Ynt: Michael Jordan Olmasaydı Nba Bu Kadar Popüler Olur muydu?
|
: 22 Eylül 2008, 11:24:02
|
|
Bu arada NBA i kurtaran Stern şu anda da batıran adam konumuna geçti..Tüm wall street camiası şu an kara kara NBA takımlarının borsa düşüşleri ve aşırı lüks vergilerinden yakınıyor..Oyuncular daha rahat şartlar sunan avrupaya kaçıyor..Stern sanıyordu ki avrupa kapısını açınca sadece avrupadan nba e geçiş olacak ama kendi değimi ile işler hiç beklemediği bir raddeye vardı....
FLASH-03 arkadaşın dediği gibi sadece türkiye değil bir çok 2. ve 3. dünya ülkesi Jordan ve dönemin süperyıldızları ile basketbolu sevdiler.....Romanya da jordan basketbolu bıraktığında iki gün radyo ve televizyonlar kapandı....Japonya'nın en büyük üniversitesi, enstitüsü..98 yılı finallerinde kocaman kampüs de ve yemekhane quidhan yani Jordan diye bağırıyorlardı......Aynı adamlar o dönem Drexler ları da izleyebiliyordu....Yani daha derin bakın.....NBA başlı başına bir olgu bir ulaşılamazlık ve üst seviye sembolü elbette doğru adımlarla daima belli bir popülerliği koruyacaktı.....
Ama Stern lige geldikten yaklaşık 4 yıl sonra..... Bird vs Magic savaşı artık misyonunu yitirmiş...Dr.J ve Kareem oyunu bırakmış.... A.English, I.Thomas, M.Malone,D.Dawkins gibi adamlar pisti terk ediyorlardı....Tam Stern kaygılanma ihtiyacı bir an hissedecek gibi olduğu anda o yıl ilk MVP sini alan Jordan içine su serpmişti..Ve herşeyin tepe taklak olabileceği bir dönem lige gelmişti..Ve Jordan hazırdı..İstiyordu, sergiliyordu, ne kadar bol sıfırlı kontrat alırsa alsın, bu sektörün en pis yönlerine şahit olursa olsun, aşırı ve yoğun bir baskı ve fanatizmi yaşamasına rağmen, herkesin ibresinin şaşacağı noktalara kadar gitmesine rağmen asla oyunundan ve saygınlığından taviz veermedi....Ve bu tutumu onu hep el üstünde tutan, pazarlama ve oyuna doyurma mekanizmasına çevirdi.....İşte 23 numaranın tüm sırrı bu olabilir...
Ve evet o olmasa da amerika nın varoşlarının ve sokaklarının sporu olan NBA yani basketbol ligi elbette ayakta kalacaktı.... Yani bizim ülkemizde futbol en kötü dönemlerinde bilr kombine bilet satıyor... Ama bu demek değildir ki....Hagi'nin ya da Şifo Mehmet'in ya da başka bir büyük adamın katkısı oolamaz...Olur ne olur bu adamlar oynadığı dönemler daha seyretmeye doyamadığın bir lig olur....İşte Jordan da böyleydi..Amerika gibi zengin ve güçlü bir devletin temel sporu elbette Jordan yok diye popülaritesini kaybedemezdi....Ama onun olduğu dönemki kadar hiç bir dünya insanı, basketbol insanı bu kadar bu oyuna doyamamıştı....Yani bu popülarite dende öte bir şey.... Alakart restoranlarda..Yemekler tadımlık gelir ve her çeşitten o eşsiz şefin eşsiz yemeklerinden yemek sadece bir hobidir...Aristokrat insanlar için...Asla tüm bir tabak özel bir spesyal önünüze gelmez önünüze dolu dolu...Jordan işte tüm full bir tabak şefin tavsiyesi gibiydi....
Lütfen konu başlığını iyice okuyunuz...Jordan olmasa NBA ne olurdu değil soru ?
|
|
|
|
|
25
|
NBA Genel Tartışmalar / Nba Tartışma Platformu / Ynt: Michael Jordan Olmasaydı Nba Bu Kadar Popüler Olur muydu?
|
: 20 Eylül 2008, 18:30:31
|
"micheal jordan olmasaydı clyde drexler'e majesteleri derdik"
Fikrimi anlatmıştır umarım
Saçma ! Şahsen magic olmasaydı..Bob Cousy'e Magic demezdik...Çünkü o magic değil Öyle bir şey olmazdı..Olabilecek olsaydı..O çıkardı...Yani daha derin bakılmalı ve kapitalist açıdan da sportif açıdan da , sosyolojik açıdan da gitmelisiniz...Drexlerr o hırsa sahip değildi.. Ve NBA sadece Jordan sayesinde mi popüler değil soru beyler...Olmasaydı gene popüler olurdu ama bu kadar olurmuydu diyor bize konu başlığı ona göre düşünün....
|
|
|
|
|
26
|
NBA Genel Tartışmalar / Anketler / Ynt: En Pasör Pivot
|
: 19 Eylül 2008, 15:07:20
|
|
En iyi pasör uzun mu diyoruz yoksa pivot mu? Çünkü Duncan ve Hordford da var da liste de..
Şimdi oturulu sistemde iyi paslar çıkarabilmek, topu şutörlerle yada drive eden kimselerle buluşmaksa iş çoğu yetenekli adam var orada...Ama ayrıca bir gard gibi kendi yaratıcılıklarını da katacaklar derseniz....
Geçmişten; Hakeem, Webber, Divac, Sabonis, Barkley, Malone bu altı adam en iyi pasör uzundur...
Günümüz ''uzun''larından ise; Yukardakiler iyi pas çıkarabilirler ama pasör demek için ayrı bir algı lazım:
Tim Duncan, Kevin Garnett, Marcus Camby, Shaq, Nowitzki derim... Gasolunda hakkını veririm ama..
Tüm saydığım bu adamlar arasında Webber ve Hakeem bir gardı kıskandırabilecek adamlardı..
|
|
|
|
|
27
|
NBA Genel Tartışmalar / NBA -Haber Merkezi- / Ynt: Spoelstra İlk 5 İçin Kararsız
|
: 19 Eylül 2008, 10:20:07
|
|
Elbette Haslem pivot değil ve oynayamaz....Ama koç çıkıpta Marion, Haslem ve Beasley'i aynı anda sahada düşünüyorum derse burda kim pivot oynar...Daha savunmacı ve yırtıcı olan Haslem....
NBA tarihinin en iyi pivotları arasında 2.5 in altında olan çok adam var...Yani mecburiyetten oynayabilir..Ama pivot gibi oynatmaz...Diğer pivotlara karşı hız ve atletizmini kullanmak zorunda bırakılacak..Değişik bir deney olacak...Daha önce Ainge Phoneix de denemiş başarılı olmuştu..Bir önceki mesajımda bahsettim
|
|
|
|
|
28
|
NBA Genel Tartışmalar / Nba Tartışma Platformu / Ynt: Basketbolda Estetiğin Yeri?
|
: 18 Eylül 2008, 21:03:29
|
|
Ne boş turnike atmak estetikdir ne de her halikarda potaları smaçlamak...
Estetik yaratıcılıkla buluşuyor ve o oyuncuyu daha iyi ve başarılı bir oyuncu yapıyorsa tadından yenmez...Aman estetik olayım derkende oyuna fransız kalmak da yanlış olur...Bu yüzden MJ, Hakeem, MAgic, Dr.J, Bird gibi adamlar hep en iyilerden olmakla adlandırılıyor...Yaratıcı, Estetik, Yenilikçi, Zeki ve Domine.....Yani estetik sadece bir maddedir...
Konuya güzel girilmiş ancak sonra bence konuyu açan arkadaş açılış mesajında tam anlatmak istediğini anlatamamış gibi...
|
|
|
|
|
29
|
NBA Genel Tartışmalar / NBA -Haber Merkezi- / Ynt: Spoelstra İlk 5 İçin Kararsız
|
: 18 Eylül 2008, 17:07:18
|
|
İyide Haslem de emek vermiş 2006 şampiyonluğunda büyük rol oynamış...NBA'i öğrenmiş, alışmış başarılı bir rol adamıdır ve iyi bir savunmacıdır...Beasley ne kadar büyük potansiyele sahip olsada adı üstünde henüz potansiyel, kinetiğe geçmiş değil... Belki Haslem de o potansiyel yok ama şimdiki Beasley'de bulunan kinetik, hazır durum ne kadar varsa onda da var...Beasley 3 de oynayabiliyor...Koçun önce bir şeyleri görmesi lazım....
Zamanında Kidd'in Dallas'tan Phoneix e gittiği 97, 98 li yıllardaki Phoneix de aynen üç uzun, ince forvetle 3, 4 ve 5 numaraları doldurmuş...Ve hiç bir takımın ulaşamadığı bir süratle oynadılar... MCDyess 5 numara, Danny Manning 4 numara, Cliff Robinson 3 numara oynamıştı hepside 2.08 idi ve ince hızlı, atletik idi....İlginç bir deney idi o dönemler....
Sanırım Spoelstra Haslem-5, MArion-4, Beasley-3 veya Marion ile Beasley değişebilir...Her neyse yani zamanında Danny Ainge'nin Phoneix e yaptığını yapmak istiyor....Bu arada Ainge Play-Offlara girmiş ve son adama kadar mücadele etmiş, takdir ve başarı toplamıştıtı..Bu deneyi ile...Ancak ön alanı hızlı, ince ve atletik adamlarla dolduracaksa; Nash, Kidd, Baron tarzı veya bir alt modeli bir gardları olmalı...
|
|
|
|
|
30
|
NBA Genel Tartışmalar / Nba Tartışma Platformu / Ynt: Boston Ve Sayısı Yükselen Fanları
|
: 18 Eylül 2008, 17:00:35
|
|
Celtics taraftarındaki yükseliş geçmişe duyulan özlemin popüler ve popüler olduğu kadar iyi olan oyuncularla başarıya gitmesidir...Başarı her zaman herkesi kendine çeker...
Bakalım Allen, KG, Pierce 2-3 sene sonra yeniden yapılanma için farklı yönler tayin ettiğinde durum aynı olacak mı?
Bir de şunuda belirtelim Boston her zaman belli bir kalıbın üstünde taraftarı olan bir ekipti...
|
|
|
|
|
31
|
NBA Genel Tartışmalar / Chicago Bulls / Ynt: Emekli Edilen Formalar
|
: 17 Eylül 2008, 20:57:02
|
Rodman bulls ile özleşmedi ki eğer şampiyonluk dersen bi hırvat vardı adı aklıma gelmiyor onun da formasnı emekli edersin. Mj, 23 emekli edildiği için geri döndüğünde 45 giymişti  D: Hayır 23 emekli edildiği için değil 45 abisinin kolej numarasıydı..Ve 23 numaralı eski Jordan'nın adını hak edene kadar 45 'i sırtımda göreceksiniz dedi...
|
|
|
|
|
33
|
NbaTr Forum Arşivi / Yarı Final Eşleşmeleri / Ynt: Boston Celtics (4) - Cleveland Cavaliers (3)
|
: 19 Mayıs 2008, 13:43:11
|
|
öncelikle Paul Pierce her zaman saygı duyduğum, güvendiğim, izlemekten ve bahsetmekten zevk aldığım bir oyuncudur...Benim neden böyle hisstettiğim sorusu cevabını da bana tekrardan dün gece ''JORDAN'' tarzı bir oyun ile hatırlattı...
Bu arada James ile çizgileri ve stepslerin arkadaşlığı tam bir şölen:D
P.J. Brown ta Miami yıllarından sevdiğim savunma anlayışına ve X-Factorlüğüne bayıldığım bir adamdı. Keza Chicago ile 2007 Play-Offlarda çoşmuştu bir ara ama sanırım dün gece ki maçı ne biz ne de O unutabilecek.....
LeBron'da gerçekten güç-hız-atletizm birleşiminden başka şeye ihtiyaç duymuyor ileriki yaşlarda daha akıllı oynamayı ve temel hareket kavramlarını kendine kazandırmalı ancak şu an için bu üç faktörün birleştiği son nokta James ve tam bir yük treni ....
KG de Iglauskas gibi şut çekmeyip bırakıp onun çok alışık olduğumuz hareket üzerine hareket ve feyk dolu basline dan içeri alçak post oyunlarını göstermeli....Yoksa Detroit ile başları belaya girer...
bu arada James çok iyi savunulduğu bir maçtı. Fakat oda en ufak boş bırakıldığı anda %90 lık isabet şekliyle bu skorlara hükmetmeyi başardı....
James=23 Pierce=32 yaşlar orta da...
James VS Pierce en güzel Boston Garden gecelerinden hatta en güzel Play-Off gecelerinden biri oldu...
Bird VS Wilkins Jordan VS Miller AI VS VC Hakeem VS Robinson gibi yıldız savaşları arasına ismini yazdırdı
Bu seneki Play-Offlar içerisinde bize o özlenen eski toprak Play-Off maçlarını andıran tek maç bu idi benim için...
|
|
|
|
|
34
|
NBA Genel Tartışmalar / Nba Tartışma Platformu / Ynt: Değeri Abartılan Oyuncular
|
: 19 Mayıs 2008, 09:55:41
|
Ya yarası var ya Hidayet konusundan nerden acısını çıkartsam diye uğraşıyor..Saçmalıyor tabi..Orda olan orda kalmıyor sözde kan davası yapacak..Bir önceki sayfada James'e giydiriyor..Burda ise Carter'ı savunurken bir önceki mesajda yazdıklarını yalanlıyor..
İnsan muhalefet olmalı ama 1 gün içersinde çelişkiye düşmemeli..
James dediği adam kaçıncı senesinde takımına NBA Finali yaptırmış ve ortalamarı nasılmış bakmıyor ya da bilmiyor ! bu daha kötü tabi ama gelip Carter avukatlığı yapıyor..Carter'ı savunan savunsun lafım yok ama bu şekilde çelişerek yarası olduğu için değil..
Ben Carter legend değil ama süperstar diyorum James için de aynı! Ben James süper değil demiyorum sadece bu ligin en iyisi ya da geleceği olmak için vasıfsız...Siz önce doğru okuyun...Abi bir de ben senin her lafına muhalefet yapmakla uğraşsam...İşim bitmez..yanlış tanımışsın beni..sağlık olsun..oda senin için kararmış ona sayalım...Hiçbir mesajımı yalanladığım yok akkıllı okur öfkeyle değil..tıh... Konu esnek bir konu nereye çeksen gelir kıvamında....LeBron James ile Carter elbette aynı kefede değil..zaten bende o yüzden ikisinide ayrı boyutta eleştirebiliyorum... Carter bir süperyıldızdır ama bir efsane değil, ya da tamamen düzgün bir ekol diyemem... Ancak süperyıldız.. LebRon da ondan süper bir yıldız benim burada LeBron a olan eleştrim süperyıldızlıktan sonraki aşamaya ne kadar yakıştığı ile ilgili..Dikkatli bakarsanız anlayabilirsiniz...Yani LeBron James daha önce hiçbir NBA yıldızının sahip olmadığı bir kollamaya, lige gelmeden önce herşeyin onun üzerine hazırlandığı ve planlandığı, onun pazarlamasında etkili olması için kazanması gereken ciddi başarılarda NBA lobisinin desteği falan daha önce ki her büyük döneminin efsanesi ilk 2-3 yılında kendini ligin ve lobinin gözüne sokmuşş ondan sonra efsane basamaklarını tırmanmıştır..Ancak James için herşey hazır, herşey planlı ve dolayısıyla rahatlık batar hesabı....Dün de benim bu dediklerimden güzel örnekler gördük....LeBron yanından gidip açılan Hughes örneği, onun yanına genelde başka takımlarda istenilenileni verememiş ve istikrarsız, kariyeri düşüşte tipler var neden? Çünkü LeBron pas atıp onları sayıya götürürse bu James in oyun görüşünden oluyor ama James görmez yada Panik bir pas sonucu takım arkadaşlarını oyun dan düşürürse bu o oyuncuların formsuzluğundan oluyor....Zaten stepslerine, faullerine, ayağı çizgide olmasına, bir sürü ufak teknik hata yapmasına Sternden tam izin çıkmış...Adam hem NBA in geleceği deniliyor hemde maçta bu adam fındıkfıstık herşey serbest dediğimiz tipler var ya hemde onlar gibi oynuyor...Çok özel bir oyuncu, tarihte yerini alacak...Ama herkesin bahsettiği bulunmaz hint kumaşı da değil..Benim eleştrim budur James adına yoksa James'e sadece süperstar gözü ile bakıldığı müddetçe benim James tek itirazım yok....Ayrıca Carter>James de demiyorum....Carter'ı da bu sene ne kadar eleştirdiğimi bu sene genel de yattığını ve rahatlığını söylemiştim...VCci lerle kafa kafaya gelmiştik yani....Benim hiçbir oyuncunun körükörüne avukatlığını yaptığım yoktur . Ben bir mesaj atarken, muhalefet olma, cevap verme, düello etmek amaçlı atmam...Kimseyi o kadar önemseyemem ki? Saçma olur..Sonuçta burası bir forum herkesi hayatıma duygularıma ortak edemem..Böyle düşünen kendine bir rol biçmiş ve kendini kaptırmş demektir...Teşşekkürler...
|
|
|
|
|
36
|
NbaTr Forum Arşivi / Play-Off Haber Merkezi / Ynt: Hedo: Detroit'ten Daha İyiyiz
|
: 16 Mayıs 2008, 22:17:29
|
verirsen eline mip'i acılır boyle çenesi..
Şurda bi çok yorum var ama içlerinden en mantıksız cümle şudur.... Benim de mesajım bu zihniyete idi..Allah Allah sanki Detroitin anasına küfretti bırak kendi berbat açıklaması ile kalsın adam...Dediği ile yaptığı tutmuyor tamam da ne alaka hidonun bir tarafının kalkması ile NBA de siz üst düzey oynasanız 8. seneniz osla 20+ 6+ 5+ potansiyel verseniz takıma sizinde benimde kalkardı..bırakın birazda şımarsınlar..LebRonlar, Carmelolar takımlarının phpohlama makinası ldu mu all-starların içine ettimi laf olmuyor..Bırakın Hido da liderliğini yapsın..Ben dediğini doğru bulmuyorum da .....Bu tarz açıklamaları da doğru bulmuyorum... Abi sende iyiki Prince bloklamış ya prince ne adamlar blokladı ya hala yeni bir şeymiş gibi övünmenin anlamı yk o O adamın en iyi yaptığı işlerden rutinlerinden..Yani sokak maçında küçük çcuklara blok koyup sevinen tipler gibi tamam Prince havasını aldı kabul OK.. De ne kalkan götü indirdi ne birşey Allah Allah anlayamıyorum sizi...... Burası NBA yarın bir gün de Prince ile Hamilton'ın havasını çeker alırlar..herkes herkesden büyük ile kapışacağı zamanlar gelecek...
|
|
|
|
|
37
|
NbaTr Forum Arşivi / Play-Off Haber Merkezi / Ynt: Hedo: Detroit'ten Daha İyiyiz
|
: 16 Mayıs 2008, 15:08:32
|
|
Beyler adamın kendi düşüncesi yk MIP oldu kötü kalktı falan bu ne ayak ya böyle bir tutum takınılması bile saçma...Dediği laf ile yaptığı iş birbirini tutmuyor bunda hem fikiriz ama bir insanı duruma göre istedinizmi övüp istedinizmi yeremezsiniz Allah Allah Hido günah keçisi olmuş....
Howard'ın yanında ona yoldaşlık edebilecek 2. bir uzun olsa..Yani Battie ye bile razı oldu adamlar oda sakatlandı..Biraz daha gooden tarzında biri olsa..Gardları Nelson değil, Ford gibi, Hinrich gibi kalburüstü bir gard olsaydı Detroitin işide bu kadar klay olamzdı buda gerçek yani..Orlando bir kere favori takım değildi artı kadro olarak çok yetersizdi ve tecrübesizlerdi..Sanki seri öncesi herkes Orlando geçer demişte..Detroit ağzının payını vermiş gibi bir hava herkeste..Zaten olması gereken buydu..Pistons'ın klası 10 numara takımız o daha iyiyiz demiş biraz ekibin lideri olarak takımı gelecek için ateşlemek adına demiş yani..yoksa cidden hangi dğu takımı şu an Pistons'dan iyiki?
adam çıkıp elimize verdiler nlar bu alemdeyken bizden bir caccık olmaz diyemeyeceğine göre...Yani daha insaflı olalaım...Kimse de Pistns'ı hafife almasın..Ama başka takımları da almasın....
|
|
|
|
|
39
|
NBA Genel Tartışmalar / Haber Arşivi / Ynt: Suns'tan Sürpriz Coach Hamlesi
|
: 16 Mayıs 2008, 10:22:57
|
Terry porter benim sevdiğim bir koçtur..Bu sene herkes koç arıyor Porter'a da biri el atabilir demiştim arkadaşıma...Dediğim çıktı  Bu arada kendisi ligin en düz, sade, akıllı gardlarından biriydi zamanında, kalburüstü de bir koçtur, hücumu yavaş ve paylaşımcı, savunması da sırıtmayan bir koçtur..
|
|
|
|
|