Bu forumda beni tanıyanm herkez mj yane jordan ı sevmedimi bilir,yane oyunculuğu nba in popüler olmasındaki katkısı ,kendine has pazarlatma yeteneği vs vs.... Ama jordan berbat bir gm ve başkan yane hala akıllarda kwame brown fiyaskosu.Dumars ın detroit i nerelere getirdiği ortada keza.Büyük oyuncu her zaman başarılı bir yönetici yada koç olamaz ki zeke olayı göz önünde (kemal belirtmiş) şimdi bu forumda jordan ile büyümüş 2-3 adamdan biriyim hep şunu sölerim sölücemde ''onu ya severseniz yada nefret ederseniz'' ama asla saygı duymamazlık yapmazsınız.Yane oyunculuğuna kimse söz sölemez ama mj berbat bir gm ve başkan larry brown ile anlaşması zor keza ikiside unc kafatasçısı olması ayrı handikap.
İşte bu noktada itirazım var. Neden Jordan berbat bir GM? Tarihi başarılarla dolu bir organizasyon olan Bobcats'i adam edemediği için mi? Bobcats geleneği olan bir organizasyon mudur? Önüne çok iyi fırsatlar gelmiş de Bobcats bu fırsatları tepmiş midir? Öyle bir konuşuluyor ki sanki Bobcats sürekli başarılı olmuş bir takım, playofflarda yer alamazsa kıyametler kopuyor vesaire.
Öncelikle şunu söyleyeyim, ligin 20 yaş franchiseları arasında şampiyonluk görebilmiş tek organizasyon Miami Heat. Bilemiyorum size geleneğin, altyapının, tecrübenin bu yönde ne kadar önemli olduğunu anlatıyor mu. Bobcats ne zaman kuruldu? 2004 senesinde. Bobcats'in elinde Orlando gibi kurulduğu ilk 2 sene ard arda Shaq ve Penny Hardaway seçme şansı yoktu. Draftta mı hata yapıldı? Expansion draftta Geral Wallace geldi. 2004 draftında 1. sırada seçilmesi beklenen Okafor'u 2. sıradan seçtiler, yılın çaylağı oldu. 2005 zaten zayıf bir drafttı, Felton ve May'i seçtiler. Hangisi hataydı? 2006 draftında Morrison'ı seçtiler, o hata mıydı? Bu sene başında Brandan Wright seçildiğinde itiraz eden çıktı mı? Jason Richardson hamlesi kötü hamle miydi? Draftları geçiyorum, takaslara ne demeli? Elinde çok büyük takas malzemesi vardı da Jordan mı turşusunu kurmaya çalıştı? Ne yapmasını bekliyordunuz? Bu takım playoffta Boston ile kafa kafaya oynayan Hawks'tan çok mu kötü? Jordan bugüne kadar yaptığı hamlelerle kötü bir GM olmadığını kanıtlamıştır. Hangi hamlesi büyük hata arkadaş?
Bir Kwame hikayesi tutturulmuş gidiyor. Şimdi buraya 2001 senesinin mock draftlarını mı koyalım? Kwame zaten 1. sıradan seçilmesi beklenen oyuncuydu. En kötü tahminlerde ilk 3'lerde bulunur. Sanki adam sürpriz bir şekilde seçilmiş, başarılı olamamış.
1- Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linkleri görebilmek İçin
Üye Olun veya
Giriş Yapın2- Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linkleri görebilmek İçin
Üye Olun veya
Giriş Yapın3- Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linkleri görebilmek İçin
Üye Olun veya
Giriş YapınBuyurun bakın. Daha araştırırsanız en dandik tahminde bile Kwame'nin ilk 3'te yer alması beklendiğini görürsünüz. Adam bazı sitelerde yeni Garnett olarak lanse ediliyordu, şaka mı yapıyorsunuz? O gün seçilebilecek en makul adam Kwame idi. Herifin geldiği günden bir adım ileri gidemeyeceğini mi anlayacak MJ, müneccim mi? O günkü şartlarda 1. sırada 5 numarada açığı olan hangi takım olsa Kwame'yi seçerdi.
TNT analyst Charles Barkley, said it's too early to tell what Jordan's legacy as a Wizards administrator will be: "I think the Wizards organization is better off now than before Michael. They are not cash-strapped with untradable salaries. He got rid of salaries that were burning the cap. He'll be a good executive. We haven't seen how his players will turn out.
I think (recent picks) Kwame Brown and Jared Jeffries will turn out well."
--------------------------------------------------------
"That was a tough draft with the top 4 spots going to three 7 foot high schoolers and a 7′ Spaniard.
And for those wondering why Kwame was picked #1, just look at his physique compared to say Fat Eddy, skinny Gasol, or even Chandler.
If Kwame just had better hands or a better head... "
The 2001-2002 season was the season that almost was: the team almost made the playoffs, Michael Jordan was almost healthy and Kwame Brown almost looked like a basketball player. After a disastrous 2000-2001 season, last season was a god send to long suffering Wizards fans. The team drafted 1st overall and picked
highly touted rookie forward Kwame Brown
Brown edged out Tyson Chandler in workouts, which made Michael Jordan opt for him
Jordan tabii ki dokunulmaz değil. Washington'da geçirdiği senelerde eleştirilecek birçok yanı var. Kwame Brown, evet son 20 yılın en kötü 1. sıra oyuncusudur fakat Kwame'nin lige geldiği günden bu güne bir adım bile ileriye gidememiş hatta gerilemiş olması da kesinlikle Jordan'ın suçu değildi. Kwame o günün şartlarında iyi bir tercihti, Jordan seçmese en kötü 3. sıradan seçilirdi.
Larry Brown konusuna gelince, tecrübesiyle geçmişiyle disipliniyle o takımı adam edecek coach Larry Brown'dır. Çok doğru hamle yaptı Bobcats.
edit: unutmuşum, Jordan'ın Bobcats yöneticiliğinde yaptığı hatalar takımı yönetecek kişilerdeki yanlış seçimleriydi. Vincent yetersizdi, gelişi de hataydı.
Öhö öhö..... Saygılar...
Kimse dokunulmaz değil...Öyle olsa benim gibi Jordan seven bir arkadaşıma bir cuval inciri berbat etmişsin diye kızmaz ona katılır körü körüne sacunma yapardım..Biraz daha derin bakın olaya....Ayrıca Salih tek tek karşılaştır Allah Aşkına şu kadroları...Bir kere 2005-06 NYK benci Bu Bobcats inkini katlardı...
J-Rich bir kaç maç mı öne çıkmış...Baba All-Star sonrasının VC, Kobe, LeBron ile beraber en iyi swingmani idi bunu yabancı otoritelerde söyledi ki keza bir çok kez haftanın bir kez de sanırım ayın oyuncusu oldu...
G-Wall sakat olmasa J.Smith Atlanta için ne ise Bobcats de o adam da..R.Felton istikrarsız işte bu konuda sonuna kadar haklsısın...ama geçmişteki o kendini unutmuş adam değil artık...
J-Stacki WAS a getirmeden bir sene önce Stack 29.3 gibi bir sayı ortalaması sahibi idi hamilton ise 19+ yani senin bu ikisini değiştirme fırsatın olsa ne yapardın....
Organizasyon MJ bırakmak istemedi..Ama takım sahibi Abe Pollin gene yapacağını yaptı...Ve kendini pasifize eden kişiyi eledi..Atlanta da yaptığı gibi...,
Ayrıca baktım tartışmada kendimi rahatsız hissettim..Duymak istenileni söyleyerek kibarlık ettim..Kimseyi dokunulmaz kıldığım yok..Diğer arkadaşı diyorsan o biraz öyle yapmış ama ben asla!
Vence bu arada bu siteye attığın ilk 3 mesajda senin yorum, analiz hareketlerini beyenmiştim..Lütfen daha çok online ol forumda..Renk katman için...
Bırakında ısıahlar, Magicler, pippenlar, Kareemler, Jordanlar da ortalıkta dolaşsınlar...

Ya ben sizi anlıyorum..Ama sanki gerçekten bu takım dört nala koşan bir atmışta gem vuran MJ miş gibi kaydı konuşma...Konudan bende dahil saptık..Ben bunu belirtmek istedim..Tamam o takımı dört nala koşturamıyor MJ ama gem de vurmuyor şimdi Allah Aşkına..Sanki takımın başına gelen en büyük felaket MJ, Vincent ya da Brown muş gibi konuştuk.....