+ NBA Tr Forum
Kullanıcı Adı: Beni Hatırla?
Şifre:
  Mesajları Göster
Sayfa: [1]
1  NBA Genel Tartışmalar / Nba Tartışma Platformu / Ynt: Michael Jordan Olmasaydı Nba Bu Kadar Popüler Olur muydu? : 10 Nisan 2008, 00:15:04
Sene 91 idi ilk kez Jordan'i izledigimde adini duyuyorduk sagda solda onceden Smiley . Izledik ciktik basket sahalarina "Jordan" , "Jordan" diye kostuk , attik zipladik , uctuk (kendi capimizda hepimiz Jordan'dik baska kimseyi pek tanimadigimiz icin ) sonra sonra ilerleyen aylar ve yillar da Jordan derken NBA'i ve NBA deki diger yildizlari tanimaya basladik . Ama simdi baktigimda bu basarida en buyuk pay Stern'un du diyebilirim gonul rahatligiyla , o insanlarin onunu uygun zamanda uygun malzemeyi koyup bir pazarlama harikasi yaratmistir...
2  NBA Tarihi Tartışma Alanı / NBA Tarihi Analiz Bölümü / Ynt: Gelmiş Geçmiş En İyi 10 Pivot : 07 Nisan 2008, 04:56:27
Bill , Wilt ve Kareem ile ilgili yorum yapmiycam , benim NBA'i takip etmeye baslamamdan once oynamis oyuncular olduklari icin sadece Stat.lerine ve bazi Highlight'larina ve maclarina ve de anlatilanlara gore yorum yapmam dogru olmaz diye dusunuyorum.
Hakeem ve Shaq konusuna gelince . Kesinlikle Hakeem  "Fundamental" olarak cok daha iyiydi . Hem hucum hem savunma  "Fundamental" i daha iyiydi . Sutorluk olarakta Shaq'den cok daha iyiydi . Shaq ise sadece 2 ozelligi ile ondan daha iyiydi . Fiziki ve gucu ....Ve maalesef bu 2 ozelligi ile bence Hakeem'i bir adim gecti . Bende Hakeem demek isterim ama tarafsiz bakinca birisi bir "Master Pivot" digeri ise tam bir "Bodoz" oldugu halde , bodoz bodozluguna ragmen daha buyuk bir oyuncu oldu , daha cok basari elde etti kanisindayim....Yani Shaq > Dream
3  NBA Tarihi Tartışma Alanı / NBA Tarihi Analiz Bölümü / Ynt: Gelmiş Geçmiş En İyi 10 Point Guard : 07 Nisan 2008, 04:55:38
Konu "saf PG" lik ise John Stockton en iyisiydi . Konu pozisyondan ziyade oyunculuk ise , tabii ki Magic bu listedeki en buyuk oyuncu .
4  NBA Tarihi Tartışma Alanı / NBA Tarihi Analiz Bölümü / Ynt: Gelmiş Geçmiş En İyi 10 Şutör Guard : 07 Nisan 2008, 04:19:19
Burda da 1.belli , gerisi tartisilir evet...
5  NBA Tarihi Tartışma Alanı / NBA Tarihi Analiz Bölümü / Ynt: Gelmiş Geçmiş En İyi 10 Power Forvet : 07 Nisan 2008, 04:17:21
Barkley dogal yetenekler acisindan Malone ve Duncan dan belki daha iyiydi . Yeterince hirsliydi da , eger fizik olarak biraz daha iyi bir boya sahip olsaydi , muhtemelen zaten 1-2 yuzuk takardi (Jordan'a ragmen) ve en iyisi olurdu bu siralamanin . Malone cok guclu ve gercekten cok iyi bir oyuncuydu , yuzuk almak icin daha ekstra bir seye ihtiyaci yoktu , malum GOAT' la ayni zamanda oynamasi en buyuk sansizligiydi belkide...Duncan'i ise bu oyunculardan farkli yapan en buyuk ozelligi bence savunmasi . Hem takim savunmasinda ki rolu hem de bireysel savunmasi.Herkes simdi "ya olur mu esas farki  fundamental'idir" diye dusunebilir ama onu tum zamanlarin en iyi PF si yapan , digerlerinden farkli kilan sey aldigi yuzukleri ve bu yuzukleri de  o  fundamental in den cok savunmasi ile aldigina inaniyorum ben...
Ya simdi baktim da gereksiz bir yazi oldu aslinda o olmasi o en iyi olurdu , su soyle olsa bu en iyi olurdu . E olan olmus ya aslinda tartismasiz belli bu kategorinin birincisi , naapalim digerleri de basarsalarmis :=)) ...
6  NbaTr Forum Arşivi / Hafta'nın Maçı -NTV- / Ynt: Mavericks:105 Suns:98 : 07 Nisan 2008, 03:52:11
Su kritik durumda PHX'ten deplasmanda alinan galibiyet...bence paha bicilemez...
7  NBA Genel Tartışmalar / Tartışma Platformu Arşivi / Ynt: Most Valuable Player (MVP Yarışı) : 05 Nisan 2008, 15:16:34
     Herkesin kendi favorisi var normal olarak . MVP yarisi da , bati Playoff yarisi gibi cok cekismeli , birilerine yazik olucak o kesin . Benim favorilerim Garnett , CP3 , KB24 ve Amare .   
     KG ile ilgili sunu soylemeden edemeyecegim , tamam istatistikleri belki cok yuksek degil bu sezon ama takima mental olarak katkisi ( ozellikle savunmada) cok buyuk , o mental katkisi resmen bir sampiyon yaratti belki de su an sampiyon olucak takimin mimar oyuncusu ile ilgili yorum yapiyorum kimbilir.Bir sampiyonlugun mimari olmak...daha ne olsun o da en az digerleri kadar hakediyor diye dusunuyorum .
    Amare !!! . Sezon ortalamari 25.1 sayi 9.3 RB . Sut yuzdesi %59 saka gibi bir rakam aslinda %60 neredeyse % 60 dile kolay diyorum...Son 2 ay ortalamari 29.3 sayi 10 RB !! . Yani su yuzdelere bakildiginda zaten verimlilik acisindan NBA in en verimli star oyuncusu oldugunu soylememe gerek yok sanirim . (LBJ mac basina verimlilikte cok cok az bir puanla onun ustunde yer alsa da mac basina 8 dakika daha fazla sure aliyor)
Yani istatistik ne kadar baglayici diyebiliriz tabii ki ama , yine de NBA' in en iyi istatistiklere sahip oyuncusunu bu yarista dislanmis gormek kotu birsey . Eskiden Nash sayesinde derdik , bu sezon Nash'te formsuz gercekten , Amara resmen tek basina sirtliyor takimi bunu da goruyoruz . Amare'nin de diger adaylar kadar populerligi olsa veya seveni olsa , bu yarisin yuzu cok degisirdi buna eminim .
    CP3 desen zaten bir insan MVP olmak icin daha ne yapmali diyebilirsin . Stat desen Stat , liderlik desen liderlik ,mucadele desen mucadele , sorumluluk desen sorumluluk ...takimi nerelere tasidi akil alir sey degil , gercekten muthis oynuyor...
    Kobe bakiyorsun adamin maclari gunduz ile gece gibi =) . Gunduz gibi oynadiginda "ya bu adamdan iyisi yok , kesinlikle MVP olmali "  , gece gibi oynadiginda "yok ya hic haketmiyor belki de " dedirtiyor insana...cok ozel bir oyuncu , bu sene bu gece-gunduz farklarindan dolayi cok haketmedigini dusunsemde , cok iyi oldugu sezonlarda bu odulun ona verilmemesinin bu sezon icin buyuk baski unsuru olacagini dusunuyorum.
    Sonuc olarak ayni Playoff yarisinda oldugu gibi MVP yarisinda da "BENCE" birilerine yazik olacak...
Sayfa: [1]
Arşiv