Artık MVP ödülü için 2 aday kaldı.Paul ve Kobe.Chris Paul büyük favoriydi.Ama son ay ki performansı onu bir adım geriye attı.Çoğu kişi Kobe'yi favori görüyor.Ama ben Paul'un alacağına inanıyorum.Takımı oynatıyor.David West'i All-Star yaptı.Yanındakileri canlandırdı.Asist ve top çalma kralı.Eee daha ne yapsın.
İlk olarak süprizimden başlayayım.New Orleans'a pek fazla şans verilmemesine rağmen ben onların Batı Finali hatta NBA Finali bile oynaya bileceklerine inanıyorum.
Doğu 1.Tur
Boston 4-0 Atlanta Detroit 4-2 Philadelphia Orlando 4-1 Toronto Cleveland 4-2 Washington
Batı 1.Tur
Lakers 4-1 Denver New Orleans 4-2 Dallas San Antonio 3-4 Phoenix Utah 4-0 Houston
Doğu Yarı Finali
Boston 4-1 Cleveland Detroit 3-4 Orlando
Batı Yarı Finali
Lakers 4-3 Utah New Orleans 4-3 Phoenix
Doğu Finali
Boston 4-3 Orlando
Batı Finali
Lakers 4-2 New Orleans
NBA Finali
Boston 4-3 Lakers
MVP = Kevin Garnett (Paul Pierce da olabilir.Ama KG'ye göre şansı daha az olacaktır.)
Stan Van Gundy ilk aylarda bu ödüle en yakın adamdı.Ama şu son aylarda Orlando'nun düşüşü onu bu ödülden uzaklaştırdı.Şu anda 4 aday ön planda Phil Jackson, Byron Scott, Rick Adelman ve Doc Rivers.Hepsi alabilir.Bana kalsa Adelman'a veririm.Böyle bir takımı nerelere getirdi.Çok önemli işler yaptı.O olmazsa Scott.
Şu anda her yerde 1.aday olarak gösterilen Hido benim de adayım.Sakatlanmasa Bynum çok zorlardı.Şimdilik en büyük rakibi Chris Kaman.Ama Rondo da alabilir.Doğrusu şaşırmam.
Detroit çok iyi bir benche sahip.Hem skorer hem de dirençli bir bench.Bu onları bir üst tura çıkarır.Ama Sheed ve Billups'ın kesin yeneriz diye çıkması.Rip ve Prince'e sıçrar.Bu sayede Philadelphia 1 maç alır.Sixers sezonun ortasındaki direncini sergileyebilirse bu 2 maça çıkablir.Ama şimdilik sonuç 4-1 gibi gözüküyor.
TJ Ford Jose Calderon'a yer kaptırma ihtimali ortaya çıkınca artık Allen İverson gibi oynamaya başladı.Toronto için Jose Calderon'un oynatılması daha iyi bir seçim olur.Ama bu da yetmez.Toronto Howard'la uğraşırken Orlando dışardan Hido, Lewis ve Evans'la sayılar bulur.Ben seriye Orlando 4-2 alır dedim.2 maçta Howard'ın sık faullerden dolayı sinirlenmesi ve kötü oynamasından dolayı Toronto'ya gitti.
Denver ne kadar müthiş bir hücum takımı olsa da çok kötü de bir savunma takımı.Her maç çok atıp çok yiyorlar.Bu onların dezavantajı.Lakers'da Bynum sakat olmasa Lakers Denver'a maç bile vermezdi.O olmayıca Pau Gasol ve Lamar Odom pota altında Denver'a üstünlük sağlayacaktır.Denver Kobe'ye ikili sıkıştırma getirse Kobe az şut kullanıp yanındakileri besler.Ben seriye 4-1 Lakers dedim.1 maçı da yıldızların coştuğu bir maçta Denver alır diye verdim
İlk maçta da gördüğümüz gibi top Chris Paul'da olunca Hornets maçı kazanabiliyor.Yanında David West'in skor ve Nowitzki'yi savunma katkısı var.Ayrıca Peja ve Peterson'ın şutları ve Tyson Chandler'in savunması Dallas'ı bezdirir.Bütün maçlar dengeli gider ama New Orleans bir adım önde bitirir.4-2 New Orleans diyorum.
Phoenix 4 yıldan beri bu anı bekledi ve bu Shaq takasını da bunun için yaptı.Tim Duncan'ın kariyeri boyunca en fazla zorlandığı oyuncu Shaq'tı.Shaq bir şey yapmasa da içerdeki kapladığı bölge bile Phoenix'e yarar sağlıyor.Shaq'ın içerde oynaması da Amare'ye yarıyor.Çünkü Amare hem Savunmada yıpranmıyor hem de boş kalıyor.Bu sayede de çok iyi oynuyor.Bench katkısı.Nash.Grant Hill'in tecrübesi.Bunlara San Antonio'nun vereceği bir yanıt yok.Bence seri 4-2 Phoenix lehine biter.
Cleveland'da LeBron'ın yanında yardım edebilecek tek oyuncu Ilgauskas.Bu onlar için dezavantaj.West ortalıkta yok, Szczerbiak geldiğinden beri %30'la atıyor.Varejao bu aralar kötü oynuyor.Pavlovic sakat.LeBron'un en büyük yardımcısı Daniel Gibson da 1,5 aylık sakatlığından yeni döndü ve iyi durumda değil.Washington'da Jamison çok iyi oynuyor.Butler bu aralar formsuz olsa da her zaman bir şeyler yapabilir.Arenas da geri döndü ve en büyü kozları takım ruhu var.Ben 4-3 veya 4-2 Washington diyorum.Oyumu 4-3'e verdim.
Houston'da Yao sakat ve T-Mac de sakat sakat oynuyor.Yani en büyük iki silahı yok.Utah ise dışardan Memo ve Korver'la içerden Boozer'la sayı üretecekdir.Deron da takımı çok iyi yönetecektir.Bir de Kirilenko'dan ekstra katkı gelince Utah'ı Houston durduramaz.Ben bu serinin 4-1 Utah lehine biteceğine inanıyorum.
Bence Wade bir kaç yıl daha oynasın buraları dağıtır.Emekli olduğu zaman Miami Heat'ın gelmiş geçmiş ve döneminin en iyi oyuncusu olarak adı geçecek.Çünkü o inanılmaz bir yetenek...
Bu seneyi artık bırakalım.Yedeklere falan şans verelim.
Gelecek yıl drafttan ilk sırayı alabilirsek Michael Beasley'i alalım.Wade-Marion-Beasley müthiş üçlü.İyi bir oyun kurucu ve ya Haslem'ın pozisyonu kaydırılıp pivot oynatılsın ya da iyi bir uzun alınsın.
İyi bir oyun kurucu Dwyane Wade Shawn Marion Michael Beasley Udonis Haslem ya da İyi bir uzun
Bu senenin MVP'si Chris Paul olmalı.New Orleans'ı nerelere getirdi.David West'i aldı.All-Star yaptı.Tek kelimeyle muhteşem oynuyor.LeBron'ın olması çok zor.Çünkü takımda önemli.Garnett'in de istatistikleri eksik.Kobe ve Paul çekişir.Şu anda Chris Paul bir adım önde.
Bu adam gerçekten inanılmaz hem atlet hem de fena bir şütör değil kolay bulunamayacak bir oyuncu.İnşallah Miami tarafından draft edilir.Wade-Marion-Beasley süper üçlü.Bu üçlünün yapacaklarını hayal bile edemiyorum.
onun için başka ne denilebilir ki wade inanılmaz bir oyuncu hem kendi süper oynayan hem de yanıdakileri oynatan aşırı yetenekli bir oyuncu bence kobe ve lebron dan çok daha iyi