Ben çok senaryolar yazdım,çok yorumlarda bulundum geçen yaz Krilenko için.Yine de usanmadan bir senaryo daha yazayım :
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linkleri görebilmek İçin
Üye Olun veya
Giriş Yapınhttp://www.realgm.com/src_checktrade.php?tradeid=4752914
- Öncelikle bu senaryo kesinlikle kazıklama içermiyor.Önyargılı davranmadan yazdıklarımı bir okuyun,ondan sonra tekrar düşünün.
- Krilenko'nun savunmacı özellikleriyle bize katacakları ortada.Ayrıca run&gun sisteminde kullanacağı şut sayısını artması sonucu alacağı tatmin duygusu,yeniden yapılanan takımda üstleneceği liderlik görevi ile ve tecrübesi ile de çok faydalı olacak bir oyuncu.Tabi bu hamleyi yapmak,2010 yazında LeBron ve benzerlerine sulanma ihtimalini sonlandırıyor.
- Utah öncelikli hedefleri doğrultusunda Rose'un biten kontratını alarak sene sonunda capte 8 milyonluk bir rahatlama sağlıyor.Krilenko'nun kontratı 15 milyon değerinde,Jeffries ve Rose'un kontrat değeri toplamı ise 13 milyon değerinde,oysa lig kurallarının izin verdiği aralıkta olduğu için,2 milyonluk daha cap boşluğu oluşuyor.Toplamda 10 milyonluk cap boşluğu oluşuyor.Boozer şu anda 11.5 milyon alıyor.Yıllık 16 milyon alsa bile,yapılan bu hamle ile 5 milyon kara geçilmiş oluyor,Üstelik şu an capin 5 milyon üzerinde olan Jazz,bu hamleyle capin altına düşüyor ve lüks vergisi de ödememiş oluyor.
- Jeffries gibi pis işleri yapmaktan haz alan,savunmacı ve Harpring'i yedekleyebilecek,belki de zaman zaman 4 numarada bile oynayabilecek bir oyuncuyu kadroya katmış oluyor.
- Krilenko'yu bu haliyle başka bir takıma takas edebilen varsa da beri gelsin.
-
İnanılmaz akılcı bir senaryo..Özellikle Kirilenko'nun kontratından kurtulmak ve Cap'te yer açmak için müthiş bir hamle olur benim adıma..Ama bu takasın gerçekleşmesi Utah açısından imkansız gibi bir şey;
-Öncelikle her ne kadar Kirilenko şu aralar kötü oynasada , Utah Jazz yönetimi içinde Kirilenko'ya tapanlar var.Buda beraberinde Kirilenko'nun takımda öyle verya böyle kalmasını sağlıyor.
-Görünüş olarak -ilk bakışta- bedavaya gitti yorumları yapılacağı için , taraftarların pek hoşuna gitmeyeceği kesin.
-Krilenko'nun takımdan ayrılmamasının bir diğer sebebide Utah seyircisinin sevgisidir.Küçük bir şehirde taraftar yönetimi bile etkileyebilir.
-Başta Kirilenko'ya 15 MD'lık kontrat veren zat'lar bu olaya karşı çıkacaktır.Çünkü bunu yapanların yanlışı ortaya çıktıktan sonra kabul edilmiş olacak.
-Sloan'un önümüzdeki sezon gönderilme planları ise,Kirilenko'nun seneye takas değerini arttırmakta.Bu da Kirilenko'nun gönderilmeme nedenidir.
Kısacası; bana göre iki takımada yararlı takas olur ancak bunu yapabilicek bir Utah takımı görmüyorum.Kirilenko konusunda çıkmaza girilmiş durumda.