« : 11 Aralık 2007, 04:49:13 » |
--
Ziyaretçi
|
2007/08 ROY ödülü tartışmalarının yapılacağı topic.
-------------------------------------------------------------------
1952-53 - Don Meineke, Fort Wayne 1953-54 - Ray Felix, Baltimore 1954-55 - Bob Pettit, Milwaukee 1955-56 - Maurice Stokes, Rochester 1956-57 - Tom Heinsohn, Boston 1957-58 - Woody Sauldsberry, Philadelphia 1958-59 - Elgin Baylor, Minneapolis 1959-60 - Wilt Chamberlain, Philadelphia 1960-61 - Oscar Robertson, Cincinnati 1961-62 - Walt Bellamy, Chicago 1962-63 - Terry Dischinger, Chicago 1963-64 - Jerry Lucas, Cincinnati 1964-65 - Willis Reed, New York 1965-66 - Rick Barry, San Francisco 1966-67 - Dave Bing, Detroit 1967-68 - Earl Monroe, Baltimore 1968-69 - Wes Unseld, Baltimore 1969-70 - Kareem Abdul-Jabbar, Milwaukee 1970-71 - Dave Cowens, Boston (tie) - Geoff Petrie, Portland (tie) 1971-72 - Sidney Wicks, Portland 1972-73 - Bob McAdoo, Buffalo 1973-74 - Ernie DiGregorio, Buffalo 1974-75 - Keith Wilkes, Golden State 1975-76 - Alvan Adams, Phoenix 1976-77 - Adrian Dantley, Buffalo 1977-78 - Walter Davis, Phoenix 1978-79 - Phil Ford, Kansas City 1979-80 - Larry Bird, Boston 1980-81 - Darrell Griffith, Utah 1981-82 - Buck Williams, New Jersey 1982-83 - Terry Cummings, San Diego 1983-84 - Ralph Sampson, Houston 1984-85 - Michael Jordan, Chicago 1985-86 - Patrick Ewing, New York 1986-87 - Chuck Person, Indiana 1987-88 - Mark Jackson, New York 1988-89 - Mitch Richmond, Golden State 1989-90 - David Robinson, San Antonio 1990-91 - Derrick Coleman, New Jersey 1991-92 - Larry Johnson, Charlotte 1992-93 - Shaquille O'Neal, Orlando 1993-94 - Chris Webber, Golden State 1994-95 - Grant Hill, Detroit (tie) - Jason Kidd, Dallas (tie) 1995-96 - Damon Stoudamire, Toronto 1996-97 - Allen Iverson, Philadelphia 1997-98 - Tim Duncan, San Antonio 1998-99 - Vince Carter, Toronto 1999-00 - Elton Brand, Chicago (tie) - Steve Francis, Houston (tie) 2000-01 - Mike Miller, Orlando 2001-02 - Pau Gasol, Memphis 2002-03 - Amaré Stoudemire, Phoenix 2003-04 - LeBron James, Cleveland 2004-05 - Emeka Okafor, Charlotte 2005-06 - Chris Paul, New Orleans/Okla. City 2006-07 – Brandon Roy, Portland
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 30 Nisan 2008, 18:55:53 Gönderen: KE-Billz »
|
|
|
|
|
« Yanıtla #1 : 11 Aralık 2007, 05:33:13 » |
|
Can Çetin
|
Hemen şunu söyliyeyim ben spor yazarı olsam şu performansı ile Durant'a oy moy vermem...
Sizi istatistikler yanıltmasın şöyle ki yaz başından beri NBA TV pre season maçlarında 1 haftada neredeyse 3-4 tane Sonics maçı verdi ve bunların hiç birinde iyi bir oyun çıkarmadı hani yeni aday,yeni yüz olan Durant...Hatta sezon başından beri en çok izledğim takımlardan (mecburi) biri Sonics de diyebilirim...Bunları geçtim dedim normal seasonda belki bir şeyler olur alışma devresi dedim ama en son gördüğüm NOH (dünkü maç) maçından sonra kesin kararımı verdim...Durant kesinlikle en iyi çaylak olmamalı...
Çok sayı atmasın bir kenara bırakın gerçekten çok kötü oynuyor Durant benim bile tahmin etmediğim kadar kötü sadace bir ya da iki tane iyi bir maç çıkardı...Ve inanın Durant'ın takımı falan diyesim gelmiyor...Hani bi ara T-Mac vardı ya ha bire şut atan sakayit tavırlı...Aynı nu görüyorum ama T-mac atıyordu o atamıyor ayrı mevzu...Geliyor sadece şut garip garip hareketler maç içinde...Çok şut atıyor birde hadi atamıyorsan başka alanlara katı yap oda yok,arada savunma yapıyor canı isterse...cidden çok ilginç...sanki NBA'de son yıllarını yaşayan eskiden atlet olan ama şimdilerde hücum sistemine geçmiş bir veteran gibi...
Birde diğer yönlere hiç katkı yapmak için uğraşmıyor ribauntlar bile eline gelince alıyor sanki o havada..."ya kim zıplayacak şimdi gelsin heh bi şut atayım verin bana topu ben yıldızım" diyor sanki..
Hakemlerden inanılmaz bir saygı görüyor her tartışmalı karar onun lehine çıkıyor Faul atışına bakıp agresif oynuyor derse biri onada başka bir tarafımla gülerim...Hep kollama düdükler...sanırım "fazla pohpohladık bari istatistiklere bakan iyi desin" diye bir toplantı yapmış komisyonler Durant'tan öyle bir patlama beklemiyordum açıkçası ama bu da çok çok kötü bir oyun bekledğim anlamına da gelmiyordu...
Portland'a nası seçmedi dedik (yani çoğu kişi dedi) ama Greg Oden'ın ölüsü iddia ediyorum şu Durant'tan iyidir...Beklersin,uzun gelişir vs. ne kadar iyi bir seçim yapmışlar varsın bu sezon oynamasın ne fark eder ki kazananın Portland olduğu çok çok açık...Hem bir daha Pivot nereden bulacaktı ki Portland...
Her neyse kısacası şu yazdıklarım çok garip gelmiştir ama Sonics ve Durant'ı izleyenler için garip gelmediğini biliyorum ve yine diyorum ki;ben oy verecek olsam Durant'a şu ana kadarki gösterdiği performansı ile oy vermem...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 11 Aralık 2007, 05:37:05 Gönderen: Can Çetin »
|
|
|
|
|
« Yanıtla #2 : 11 Aralık 2007, 05:41:21 » |
--
Ziyaretçi
|
Oden muhabbeti hariç yazının tamamına katılıyorum.Oden konusuna da şu bazda katılmıyorum Durant örneğinden yola çıkarsak onunda ne yapacağı belirsizdi ki Vegas'da galiba oynadığı maçlarda o da pek iyi sinyaller vermiyordu.Neyse Oden olayı farazi olur şimdi.
Gelelim Durant'a; Açıkçası benim sezon öncesi 1 Numaramdı..Ondan büyük bir çıkış bekliyordum.''Wade etki'' bekliyordum..Sezon başladı Can'ın dediği gibi bende acemiliğine verdim kaçırdığı şutları.Ancak zaman geçtikçe düzelmiyor da şutları..İstikrarlı bir kötü şut performansı var.Eline ne geliyorsa atıyor.Mesafe falan da tanımıyor.Kendi potaaltından atacak nerdeyse.
Ki yine Can'da değinmiş kesinlikle savunması sıfır durumda..Yapmak istemiyor ama bunu iddia ediyorum.Çünkü NCAA maçlarına baktığımızda savunması için berbat diyemeyiz ancak NBA'de hiç savunma namına yaptığı birşey yok.Ha bir de takımın Coachu da Carlesimo.O da vahim bir durum ya neyse.
Ben Rodney'den umutluydum ama sakatlandı..Horford var şuan ön plana çıkan çaylak..Gerisi açıkçası beni pek tatmin etmedi..Ama bu ödülü de iyi ya da kötü olsun Durant alacak o da var..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #3 : 13 Aralık 2007, 07:10:06 » |
|
DwyaneWadeCns
|
Durant'ın aslında shot yüzdeleri iyi değil.. Kötü bir takıma draft edildi.. Edildiği günden itibaren takımın lideri olarak başladı lige bu açıdanda her maç takımda en çok shot kullanan isim o en az 15-20 shot'u var her maç..Büyük ihtimalle o seçilecektir.. Oden'ın sakatlanmasıyla durant seçilecektir.. Ama bencede ona verilmemeli çünkü bence yılın çaylağı seçilecek oyuncunun takımınında iyi bir grafik çizmesi gerekir.. Bu seneki çaylaklar geçen seneye oranla pek tatmin edici değil Kemal Abi'min dediğine katılıyorum iyi yada kötü şu an için tek seçenek Durant gibi gözüküyor..
|
|
|
|
|
|
 ''Hayattan korkmayın,hayatın yaşamaya değer olduğuna inanın.İnancınız gerçeği yaratmanıza yardım edecektir.'' Henry James
|
|
|
« Yanıtla #4 : 13 Aralık 2007, 23:40:31 » |
|
FernandoTorres
|
Durant'ın aslında shot yüzdeleri iyi değil.. Kötü bir takıma draft edildi.. Edildiği günden itibaren takımın lideri olarak başladı lige bu açıdanda her maç takımda en çok shot kullanan isim o en az 15-20 shot'u var her maç..Büyük ihtimalle o seçilecektir.. Oden'ın sakatlanmasıyla durant seçilecektir.. Ama bencede ona verilmemeli çünkü bence yılın çaylağı seçilecek oyuncunun takımınında iyi bir grafik çizmesi gerekir.. Bu seneki çaylaklar geçen seneye oranla pek tatmin edici değil Kemal Abi'min dediğine katılıyorum iyi yada kötü şu an için tek seçenek Durant gibi gözüküyor..
Geçen senekilerin durumu bundan daha vahimdi, Durant konusunda herkesin fikrine katılmakla birlikte bir-iki ek birşey daha söyleyeceğim, Durant'te şu performansıyla bize drafttan önce şişirilen oyunculardan gibi gözüküyor. Horford bu performansını devam ettirebilirse belki bir şansı olabilir diye düşünüyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #5 : 14 Aralık 2007, 00:49:19 » |
billups_marbury
NBA Draft'ında
billups 3. atar marbury assist yapar
|
geçen sene brandon roy maç başına 16.7 sayı üreterek ve 4.3 ribaund ve 1.23 top çalma ve bunun gibi istatistiklerle oynadı ve r o y oldu. durant olabilir ama durant topu alıyo sonra potaya sallıyo girmiyor takımın lideri havasında oynuyor ama bence liderleri wally olmalı daha tecrubeli bence ve iyi 3.leri var. gelelim oden a oden orta öyle böyle değil ama bence bu yılın rookie si bence rookie al thornton bence iyi oynuo kendi bi stili var
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 20 Aralık 2007, 13:54:29 Gönderen: lordapo »
|
|
nba live 2008
|
|
|
« Yanıtla #6 : 14 Aralık 2007, 01:39:03 » |
Kevin Durant
NBA Draft'ında
|
Durant hakkında konuşurken unuttuğunuz birşey var. Takımın tek yıldızı Durant ve tüm savunmalar onun üzerine kurulmuş durumda. Diğer hiçbir çaylağa onun kadar sıkı savunma yapılmıyor. Durant'in NBA'de gördüğü savunma T-Mac kadar. 20 sayı ortalamayla oynuyor ve bloklarda takım lideri. Daha ne yapması gerekiyor bu adamın sizi mutlu edebilmesi için? Bırakında biraz hataları olsun. Daha bu çocuk 19 yaşında!
|
|
|
|
|
|
The Next Superstar!
|
|
|
« Yanıtla #7 : 14 Aralık 2007, 01:46:20 » |
billups_marbury
NBA Draft'ında
|
bence durant yinede gelişmesi lazım çünkü 2. seçildi ve bunun hakkını daha çok versin dediğim gibi al olur bence
|
|
|
|
|
|
nba live 2008
|
|
|
« Yanıtla #8 : 14 Aralık 2007, 01:59:21 » |
|
MCGRaDYMaNia
|
Durant'ın işi bence diğerlerine oranla biraz daha zor. diğer çaylakların yanında en azından bir yıldız oyuncu veya tecrübeli isim varken Durant adeta Seattle'yi omuzlamış durumda. herkes onun eline bakıyor neredeyse. benim düşünceme göre kesin olarak Durant sezon sonu rookie of the year seçilir gibime geliyor eğer bir aksi durum olmazsa sakatlık gibi filan. tabi bu benim düşüncem
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #9 : 14 Aralık 2007, 02:14:54 » |
|
hot_sizzle3
|
şu durumda durant tan başka pek öne çıkan yok aslında thornton,horford onlarda iyi ama durant daha ilk yılında çok tecrübesiz olmasına rağmen takımın lideri sonics i elinden geldiğince taşıyor ve yılın çaylağı durant seçilicektir zaten bir sürpriz olmassa
|
|
|
|
|
|
  Her şeyi doğru yapmaya çalıştı,fakat her nedense hepsi yanlış gitti.
|
|
|
« Yanıtla #10 : 14 Aralık 2007, 02:17:22 » |
billups_marbury
NBA Draft'ında
|
doğru belkide olur mcgradymania o durumdan bakarsak olabilir ama olması bence zor ama sakatlık muhtemelen olur
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 20 Aralık 2007, 13:55:26 Gönderen: lordapo »
|
|
nba live 2008
|
|
|
« Yanıtla #11 : 14 Aralık 2007, 02:28:28 » |
|
hot_sizzle3
|
üstteki arkadaş biraz daha anlaşılır cümle kurarsan seviniriz. konu ya dönersek durant ın istatislikleri 20 sayı 4.4 rib 2 asist 1tç 1.2 blok böyle bir durumda nasıl başka birisinin seçilmesini bekleyebiliriz acaba ve hatırlatırımki durant daha 19 yaşında ve çok tecrübesiz bu sene yılın çaylağı kesinlikle durant tır sene sonunda görüşürüz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #12 : 14 Aralık 2007, 02:37:45 » |
billups_marbury
NBA Draft'ında
|
görürsün al thornton bir patlama görürsün durant 2. seçildi ama birşey yapmıyor eline aldığı topu çembere atıyor sen adamı seviyorsan ben bilmem ve sen biraz anlaşılır yaz tamam mı ve durant wally den daha tecrübesiz bence iyi oynuyamıyo
|
|
|
|
|
|
nba live 2008
|
|
|
« Yanıtla #13 : 14 Aralık 2007, 02:41:47 » |
Carter-Tolga
NBA Oyuncusu
Vince "Vinsanity" Carter
|
Kesinlikle Kevin Durant...Seattle'ın başındaki tek isim(öne çıkan)...Greg Oden keşke olsaydı da Yılın Çaylağı Ödülünü kazanmak için daha çekişmeli geçerdi...Neyse kısacası Durant alır...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #14 : 14 Aralık 2007, 02:56:45 » |
|
hot_sizzle3
|
görürsün al thornton bir patlama görürsün durant 2. seçildi ama birşey yapmıyor eline aldığı topu çembere atıyor sen adamı seviyorsan ben bilmem ve sen biraz anlaşılır yaz tamam mı ve durant wally den daha tecrübesiz bence iyi oynuyamıyo
acaba senin deyiminle her aldığı topu çembere atması takımın birinci hücum opsiyonu olmasından kaynaklanıyor olabilirmi ve ayrıca ben wally tecrübesiz diye birşey demedim tabiki durant tan daha tecrübeli ama durant a iyi oynamyor demek saçmalığın daniskası olur ve arkadaşım bu zamana kadar ben o oyuncuyu severim ona kötü laf etmiyim diye hiçbir yerde hiçbir mesaj atmadım objektif oldum heryerde bunuda ilk söyleyen sensin ayrıca ödül verilirken tüm sezon un en iyi çaylağına veriyorlar son anda patlama yapana değil neyse kapatalım konuyu. son olarak ödül verilince eğer buralarda olursan o zaman görüşürüz bakalım kim almış
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #15 : 14 Aralık 2007, 03:22:25 » |
bgr
NBA Draft'ında
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #16 : 14 Aralık 2007, 23:08:25 » |
--
Ziyaretçi
|
Rodney Stuckey sakatlanmasa bu ödülü alırdı 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #17 : 14 Aralık 2007, 23:49:26 » |
|
Kaan Mert
|
Canını sıktığın şeye bak  Seneye Mıp adı altında bi ödül alır hakederse
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş YapınLinklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın girin uğrayın okuyun uleyn xD
|
|
|
« Yanıtla #18 : 18 Aralık 2007, 18:36:01 » |
|
Can Çetin
|
Durant'ın savunma yaptığını blok istatistiklerine bakıp anlayamazsınız,ki birebir savunma diye bir şey vardır basketbolda orada bundan bahsedilmiştir,eğer blok istatistiğiine bakılırsa Bowen kötü bir savunmacı...Kim Durant iyi savunmacı derse ya aklından şüphe ederim ya da bu çocuğa çok büyük sevgisi vardır derim... Durant'ın en fazla 2-3 maç dışında doğru dürüst oynadığını söylüyorsa objektifliğinden şüphe ederim... Durant'a şu anda kim iyi bir fundumentalı var der kim çok istikrarlı der kim çok iyi şut atıp kim all around oynuyor derse ona hiç bir şey demem  Sadece en iyi rookie Durant olacak diyenlere,diyeceklere bir şey demem,2003'de Melo'nun hakkı yendiği gibi ki -en az Lebron kadar haketmesine rağmen- başkalarınında yenebilir... Şu anda hem medyadan aldığı gaz,hem takımında ondan başka oynayacak kimsenin olmaması bunun getirdiği bir takım sadece rakamsal sonuçları ortaya çıkarıyor(daha çok şut atma,istatistiklerinin çok iyi olması vs vs) Durant "ROY" olacaktır,iyi oynamıyor en azından gelirken konuşulduğu kadar bunlar "nesnel" olanlar...Ama bir "öznel" yani hala konuşulacak herkese göre değişebilecek konu ise,"etki" var mı yapabilicek mi,yaratabilecek mi işte bu tartışılır... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #19 : 25 Aralık 2007, 06:56:51 » |
--
Ziyaretçi
|
2007-08 Çaylak PerformanslarıNBA 2007/08 sezonu Top-20 Çaylak Performanslarını listeledik. Yılın Çaylağı olması beklenen Kevin Durant beklenildiği gibi istatistiklerde zirve yaparken İspanyol oyuncu Juan Carlos Navarro'da Çaylak sezonunu verimli geçirenler arasında. Listeyi görmek için tıklayın; Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın---------------------------------------------------------------------------- NBATR/KE
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|