Beklediğimden bir hayli güzel geçti. Sonuçta Howard kazandı. Ancak hala birkaç haksızlık da yok değil.
İlk başta Moon'a az verdiler bana göre. 2. smacına zaten Kapono'yla yapması hata. Final turuna kalamadı. Çok merak ediyordum, finalde neler yapacağını.
Rudy Gay'in ilk smacı bu yarışmaya göre çok basitti. Beklenildiği gibi de düşük puan geldi. Fakat 2. smacı gayet şık, hoş ve bir o kadar da zordu. Jüri fazla puan veremedi ve o da ilk turda elendi.
Gerald Green ilk turda kolay smaçlar yapmasına rağmen yaratıcıydı. İlk tur bittiğinde Green'in yerine Moon'un kalması yönünde bir düşüncem vardı ama Green final turunda olağanüstü smaçlar yaptı ve kendini haklı çıkardı. Panyanın arkasından gelen topu çift ayak sıçrayıp bacak arası ile bitirmek çok zor bir smaç. Ayrıca ikinci smacında bana göre bu turnuvanın en zor smacını yaptı. Çıplak ayakla bacak arası yaptı

. Bu göründüğünden de zor bir hareket. Çoğu kişi bu smacın zorluğunu farkedemedi. Hakikaten çok zor.
Gelelim Dwight Howard'a. Herşeye rağmen o aldı ödülü. Gönlümden de onun alması geçiyordu. Yaratıcılığının yanında zor smaçlar da yaptı. Jürinin ve halkın oyunu alarak kazandı. Önceden demiştim zaten Howard finale kalırsa seyirciden dolayı kazanır diye. Çok sempatik olduğu için ve iyi bir performans gösterdiği için %78 gibi ezici bir oy aldı.
Bu arada Howard'ın Superman smacının da smaç olmaması beni yardı gece gece

. Her gösterdiklerinde koptum. Çok komik bir görüncü. 50 aldı bu smaçla(basketle)