+ NBA Tr Forum » NbaTr Forum Arşivi » ArşivKonu:
 Son Zamanlardaki Kesintiler ve Veri Kaybı

Kullanıcı Adı: Beni Hatırla?
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: Son Zamanlardaki Kesintiler ve Veri Kaybı  (Okunma Sayısı 240 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 05 Ocak 2008, 21:17:26 »
AoGVinsanity
Bir Ömür Neylesin Sensiz
Admin
Superstar

Üyelik Bilgileri WWW

Arkadadaşlar bildiğiniz üzere 1 Ocak'tan beri kapalıyız...  Ayrıca 26 Aralık'taki yedeğimize dönmek zorunda kaldık..

İçinizde neden böyle oldu diye merak edenleriniz vardır, tek tek cevaplıyım..

Neden Kapalıyız?
-Türkiye'nin en popüler Basketbol sitesiyiz, ziyaretçisi-potansiyeli büyük bir site olunca da sorunlar büyük oluyor. Diğer siteler gibi rahat olamıyoruz.  Bir ara güçlü saldırılar alıyorduk. Bu saldırıları engellemek amacıyla sunucu değiştirmek zorunda kalmıştık. Sunucuyu değiştirdik, saldırıları da karşılar olduk.. Fakat sunucudaki bir problemi sunucu firması görememişti. Sunucunun Güç kaynağı fanı çalışmıyormuş. Bu yüzden ara ara sitenin yoğun olduğu zamanlar kitlenmeler, kısa kesintiler oluyordu. Fakat sorunun güç kaynağı fanından olduğunu anlaşılamadı bir türlü.. Bu şekil devam etti olay 1 Ocak'a kadar, fakat bir yere kadar dayandı.. 2 Ocak gecesi sunucunun Güç Kaynağı yandı, ayrıca sunucu Harddiski de hasar gördü.. 2 Ocak'tan bu yana elimizdeki veriyi kurtarmak için uğraşıldı ve bu sebepten dolayı bayadır kapalı kaldık...

Neden bu Veri Kaybı?
- Normalde günlük olarak yedek alırım.. Fakat sunucudaki güç kaynağı fanının bozuk olmasından dolayı yedek alırken sunucu kitleniyordu, fakat yine de yedek aldım birkaç kere ama yedeği başka bir yere çekmemiştim. Harddisk problemi kolay rastlanan bir sorun değil, aklıma gelmemişti yedeklerin de silenebileceği.. Elimizde olan en son yedek 26 Ocak'a aitti ve bu yüzden 26 Ocak'taki yedeğe döndük.. Biliyorum kimse için kolay değil o kadar mesajının silinmesi, emeğinin boşa gitmesi. Fakat elimden gelen cidden birşey yok.. Eğer veri kurtarılabilirse 25 Aralık''tan 2 Ocak'a kadarki mesajlar siteye eklenecektir..

Arkadaşlar bildiğiniz üzere sitenin bu tür işleriyle ben ilgileniyorum. Valla ben 3-4 gündür elimden gelen herşeyi yapıyorum.. Belki içinizden diyorsunuzdur " Bu çocuk da takmıyor bu siteyi. Umrunda değil, umrunda olsa bu kadar kesinti olmaz" vs. diye. Oturduğunuz yerden, olayı bilmeden konuşmak kolay tabi. 3-4 gündür ne kadar sinir olduğumu ben biliyorum. 3 yıllık yuvam, hiç de hoşnut değilim bu durumdan!..

Ama yine de haklısınız, diyecek  fazla birşeyim yok. Uzaktan bakınca bu dediklerim bahane gibi geliyor da olabilir..

O kadar mesaj, emek gitti ne olursa olsun sorumlusu da benim. Kesintilerin sorumlusu da benim.. Bu yüzden hepinizden özür dilemeyi de bilirim.

Özür dilerim..  Bir daha tekrarlanmamasını umuyorum, elimden de başka birşey de gelmiyor..

Eyvallah, iyi forumlar herkese...

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın
Mesaj atmadan önce kuralları okuyun!

Ağladımm sabahlara dek, gözlerim kan nehri sersefil...
Yalvardımm sen duyana dek, kimse duymadı ruh bedende tek kefil...
Yas günü gözlerim, kalk desen derman mı var...
El esir sözlerim, sus desen çarem mi var...
« Yanıtla #1 : 05 Ocak 2008, 22:34:53 »
TP
Turkish Delight
Editör
Superstar

...

Üyelik Bilgileri WWW
Ynt: Son Zamanlardaki Kesintiler ve Veri Kaybı

Böyle şeyler her yerde olur ufak kazalar.Önemli olan kaldığımız yerden devam edip büyümek.Bi daha olmaması dileğiyle.

Come Back Boozer!

« Yanıtla #2 : 05 Ocak 2008, 22:52:01 »
KE-Billz
Arthur Antunes Coimbra
Admin
MVP

Henüz Her Şey Bitmedi

Üyelik Bilgileri WWW

Bu sinir bozucu durumla ilgili bende bir kaç şey söyleyeyim ki içimdekileri dökeyim.Site kapalı iken de her gün msn'de oldum zaten msn'im de ekli olan arkadaşlar biliyorlar.Site'nin yokluğunda en çok dert eden çözüm arayan yine bizleriz..Cidden oturduğumuz yerde çektiğimiz stresi kimse bilemez..Gerçi bana yakın olan arkadaşlar bilirler yaşadığım stresi.
Sabah kalktığımda ilk bilgisayarı açıyorum bakıyorum site var mı diye.İşe gidiyorum bilgisayarın başında yarım saatte bir bakıyorum acaba açıldı diye.Keza akşam eve geliyorum aynı..Yani çekilen sıkıntılar bizim içinde geçerli olduğu gibi stres etkisi bizde çok daha fazla.

Ve inanın Onur'da söylemiş gerçi her gün site için uğraşıldı.Hatta öyle ki Onur'la birbirimizi yedik daha doğrusu ben abi olduğumdan ben onu yedim  grin Neyse sonuçta site için hep uğraşılıyor uğraşılmaya devam edilecek.Kimseyi mağdur etmek bize yakışmaz ki sorumluluğumuzu bilen insanlarız.Umarız bir daha böyle uzun süreli arızalar yaşanmaz..Büyük yerin derdi de düşmanı da çok olur wink
« Yanıtla #3 : 05 Ocak 2008, 22:55:08 »
DwyaneWadeCns
Gizli Admin :P
Moderatör
MVP

Kişiiişellll Meşajjjj :)

Üyelik Bilgileri

Belli bir yerden sonra sizinde elinizden birşey gelmiyor yapacak birşeyiniz olamıyor malesef.. Elinizden gelenin en iyisini herzaman yapmaya çalıştığınız ve yaptığınız için teşekkür ederiz.. bu kesintilerlede olsa seviyoruz bir bu siteyi Cheesy

''Hayattan korkmayın,hayatın yaşamaya değer olduğuna inanın.İnancınız gerçeği yaratmanıza yardım edecektir.''      Henry James
« Yanıtla #4 : 05 Ocak 2008, 23:19:45 »
Dağlar
spontaneously sportsman
Moderatör
MVP

Üyelik Bilgileri WWW

Valla veri kaybı hiç önemli değil yeterki sitemiz açık olsun.
« Yanıtla #5 : 05 Ocak 2008, 23:36:09 »
havril
Nazot
Rookie
**

Pişmalık asla kaçamayacağım bir canavar...

Üyelik Bilgileri WWW

Belli bir yerden sonra sizinde elinizden birşey gelmiyor yapacak birşeyiniz olamıyor malesef.. Elinizden gelenin en iyisini herzaman yapmaya çalıştığınız ve yaptığınız için teşekkür ederiz.. bu kesintilerlede olsa seviyoruz bir bu siteyi Cheesy

tamamiyle katılıyorum smiley

Sayfa: [1]   Yukarı git
+ NBA Tr Forum » NbaTr Forum Arşivi » ArşivKonu:

Gitmek istediğiniz yer:  

Arşiv