Ty!!!birincisi Wizards taraftarıyım Suns değil...Shaq'ı severim orası ayrı...İkincisi "hesap verin haydi" gibi bir şey ben ağzımdan çıktığını hatırlamıyorum.Sen "mesaj maçı" nedir bilir misin?Shaq zaten bu tip maçlarda oynar...Diğer maçları almak için Shaq'ın bu maç gibi oynamasa da olur,Suns'ın kalitesi diğer maçları almaya yeter ama bu tip maçlar da "büyük"lerin er meydanına çıkması gerekir.
Bu tip skorlarla bitecekten ne anladığın da garip,zira ben bu tip "düşük(!)" skorlarla bitecek anlamını söyledim,belki yanlış anlaşılmışımdır.Öyle eskisi gibi "koşkoş"la 110-137-123 sayılar atmayıp,daha az atıp,daha az yiyecekler onu diyorum

Gülmeden bir anlamaya çalış istersen benim dediklerim he ne dersin?Ayrıca Shaq'lı bir kadro ile aynı sistemle oynadıklarını veya oynayabileceklerini düşünmen benim sana gülme nedenim olur...
Wizards taraftari oldugunu unutmadim, bunak degilim...
Heee sunu da unutmadim;
Hey gidi hey,şimdi yola gelsin bakalım herkes

İşte artık bu tip skorlar ile bitecek Suns maçları...Ve böyle oynadıkça kazanacak Suns...Biz zaten hep boş konuşuruz,neyse mesajı Suns verdi artık bizim en azından benim bir şeyleri söylemek adına burada konuşmama pek de gerek kalmadı

Yola gelsin herkes demen, artik bu skorlarla bitecek Suns maclari demen, hep bos konusuruz ama Suns mesaji verdi-konusmama gerek kalmadi demen... Agzindan cikmadigini iddia etmezsen sevinirim Can.
Shaq'in bu tip maclarda oynayacak olmasi sorun zaten iste. Lakers macinda da boyle atlayip, zipladi... Simdi bu gece Spurs macinda da ayni Shaq vardi. Bunu ancak 10'da, 20'de 2 kere yapabiliyor. Yani herkesin seyrettigi maclara konsantre olabiliyor, daha dogrusu enerjisini ancak boyle kullaniyor. O cussedeki ve yastaki bir adamdan daha fazlasini bekleyemezsin zaten ama soylemeye calistigim da bu. Suns birincilikten altinciliga dustu Can. Fark ettin mi bilemiyorum... Bir Spurs macini kazandilar diye sampiyon muamelesi gormemeliler. Diger maclari almak icin Shaq'a gerek olmadigini da belirtmissin ama Suns'in son 15 macindaki derecelerine bir bak derim, maglubiyet kismina bak yalniz - galibiyet kisminda birsey goremeyebilirsin.
Anlama kapasitemi sorgulamisin, "garip" diye nitelendirmissin. Sonra da yanlis anlasilabilecegini de araya sokmusun. "Artik maclar bu tip skorlarla bitecek" diyip atarsan boyle anlasilir... Benim bir sorunum yok bu yanlis anlasilmada, neyse.
Gulmeden anlamaya calisacakmisim da, anlamaya calisacagim kisi dogru anlatabilecek miymis bakalim. Yani boyle laflar edip, araya da "yanlis anlasilmisimdir belki" dersen olmaz.
Ayrıca Shaq'lı bir kadro ile aynı sistemle oynadıklarını veya oynayabileceklerini düşünmen benim sana gülme nedenim olur...
Burada dur iste.
Bunu nerede soylemisim ben, bir gosterir misin zahmet olmazsa?
Suns'da bir hamle yapmak istedi ki pota altini Shaq gibi bir oyuncu ile kapatmak akillica bir hamleydi ve guclendiler elbette. Hucumdaki hayvani performanslari gitti, bir daha da gelmeyecek.
Burada mi demisim?
Playoff'ta pota altini es gecmeleri buyuk bir yanlisti, son 3 senede de gorduk bunu zaten. Bugun de goruldugu uzere, Duncan-Ginobili-Parker uclusu rahat edemedi Suns boyali alaninda. Duncan'in kritik hucumunu kesen de Shaq'in vucuduydu hatirlarsaniz. Ama yetersiz iste... Suns bir yerden aldi, bir yere koydu, sonucu pek degistirecegini dusunmuyorum.
?
Shaq'i sisteme uydurmaya kalkmalari "esseklik" olur tabiri yerindeyse.
Alla alla...
Dedigim gibi; Shaq hucumdan ne kadar aldiysa, savunmada da o kadar verdi. Playoff'larda Gasol-Nowitzki-Bynum-Boozer-Duncan-Yao gibi oyunculari Marion'la savunmak istemedikleri icin bu ise giristiler. Goruyoruz faydalarini; ribaund rakamlari artti, pota alti savunmasi artti. Hucumda zaten ekstra bir takimdi Suns, idare etmeye calisacaklar.
...
Eh be kardesim; nerede ben Run&Gun'a devam edecekler, Shaq'da onlara uyacak dedim? Shaq'in hucumdan aldigini, savunmaya verdigini belirtiyorum; ribaund rakamlari artti takimin, pota alti savunmasi guclendi diyorum. Sen bana gelmis "Ayni sistemle oynayacaklarini belirtmen benim sana gulme nedenim olur" diyorsun. Uzuluyorum vallaha. Duzgun duzgun tartisiyoruz surada, salak yerine konuyoruz. Soylenenleri anlamayacaksak...
@KE-Billz;
Kemal abi, zaten ayni yerlere cikiyor soyledigimiz. Ben sana karsi soylemedim orada birsey. Aksine sirf sana katildigimi belirtmek icin alinti yaptim...
Edit yapmissin, ona da birsey soyleyeyim: Suns'in yeteri kadar macini seyrettigimi dusunuyorum abi. Shaq'i hucumda esantiyon gorevde kullaniyorlar. Suns'in sistemi iyidi, guzeldi. Ama evet, sistem vazgectiklerini iddia ediyorum. Shaq o sisteme uydurulmayacak bir oyuncu. Nedenleri var elbette. Oncelikle hucuma gec gelmesi... Bunu "at gozlugu" takan biri bile gorebilir ama aslinda bu en ufak neden. Phoenix'in en buyuk ozelligi high post'ta oynadiklari ikili oyunlarla alan yaratmak ve topu hizli dondurerek, ekstra pasi ulastirarak bos ucluk bulmayi saglamakti. Tabii bunu rahat yapmalarinin sebebi de 4 numaraya guard niteligindeki Marion'i monte etmeleriydi kuskusuz. Zira pozisyonundaki diger oyunculara gore ayaklari daha hizliydi, sutu daha iyiydi, daha atletikti. Suns'in hucum sistemini konusmaya gerek yok, kusursuz bir sekilde isliyordu. Shaq gelince Shaq'i Marion niyetine kullandiklarini, sisteme devam ettiklerini goremedim ben.
Shaq geldiginden beri gordugum seyler sunlar; Amare 4'e kaydigindan beri savunmada cok daha buyuk bir rol oynamaya basladi. Rakibin atletik oyuncularina gecit vermiyor boyali alanda. Bunu Marion varken yapamiyordu zira rakibin pivotunu tutmasi gerekiyordu ayrica ribaundu da kovalamasi gerekiyordu. Simdi arkasinda Shaq gibi bir emniyet kemeri var; boyali alanda yer kaplayan, ribaundu alan. Zaten ribaund rakamlarini evvelki durumla karsilastirirsaniz rahatlikla anlarsiniz bunu.
Hucuma gelirsek; Shaq'la sistem devam etmezdi, edemezdi. Shaq'i sisteme uyduramazlardi, sistemin ana hususu carpitilmis olurdu. Yani ben gidip 4-4-2 taktigiyle oynarken oyuna savunmaci oyuncu alip, 5-3-2 yada 5-4-1'e donmeden 4-4-2'ye devam edemem. Bunun gibi birsey... Sistemdeki herkes pozisyonuna gore acayip hizliydi Suns'ta, hizli hucumlarla cikiyorlar, 5-10 saniyede bitiriyorlardi. Herkes de sutordu. Simdi 4 numaralari Amare, 5 numaralari Shaq. Eski hallerindeyken Amare pivot oldugu icin mid-range'den rahatlikla sayi bulabiliyor, Marion'da disaridan atiyordu. Boyle bir durum soz konusu degil suan tabii ki. Shaq'i esantiyon olarak kullaniyorlar hucumda. Eski Shaq olsa Pick&Roll'lara devam ederlerdi diye dusunmustum ama D'Antoni bunu yapti. Belki de seni bu dusunceye iten de buydu Kemal abi. Shaq'i hucuma gitmek icin bekleyebilme sanslari yok. O yuzden suan bunu urettiler; Shaq birazcik kosuyor ucluk cizgisine kadar, Nash'le bir ikili oyun kuruyorlar. Kosedeki Diaw-Hill ikilisi ve high-post'taki Amare'de bitirici gorevdeler.
Suan Suns hala olgunlasmis degil. Sistemlerini ariyorlar, dogruyu bulabilmis degiller. Daha cok mac kaybedecekler, sasirmayin hic. Cok degil, 5-6 mac sonra tekrardan bakmak lazim bu olaya, her mac farkli birsey denemeye calisiyorlar ama on plana cikmis bir olay yok henuz.