« : 09 Mayıs 2008, 00:49:35 » |
--
Ziyaretçi
|
NBA'in patronu David Stern play-off'larda gündeme oturan iki olayla ilgili yaptığı açıklamada harekete geçmeyi planladığını söyledi. Play-off ilk turu ve 2. turunda gündeme oturan iki olaydan biri;
San Antonio-Phoenix serisinde Spurs'ün uyguladığı Hack-A-Shaq taktiği, bir diğeri ise Detroit-Orlando serisinde Billups'ın süre durduğu halde attığı üçlüğün geçerli sayılması.
Stern'ün, bu iki olay sonrası kasıtlı faullere çözüm bulacağı ve Billups'ın pozisyonunda ise hakemlerin ekran görüntülerine bakacağı belirtildi.
------------------------------- NbaTr/KE
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #1 : 09 Mayıs 2008, 00:57:56 » |
|
SmEaGoL
|
daha nesine bakacaklar. açık açık ortada hala nasıl sayıyı verdiler inanmak elde değil.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #2 : 09 Mayıs 2008, 01:01:42 » |
--
Ziyaretçi
|
Adamlarda kural getiriyorlar işte daha ne yapacaklar anlamadım ki? Hükmen Detroit kaybetsede bizde kurtulsak..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #3 : 09 Mayıs 2008, 01:07:38 » |
|
SmEaGoL
|
hayır o anlık kabul ettiler o garibime gitti. apaçık ortada süreyi geçtiği.
bakalım nasıl bir değişiklik yapcaklar.
Bugün Orlando ya olan yarın Detroit'e olur
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #4 : 09 Mayıs 2008, 01:13:18 » |
|
Ty
|
'Hack-a-Shaq' denmis ama Shaq icin cikmiyor elbette bu kural... Howard'a yarayacak, onlar da biliyorlar zaten kime yarayacagini.
Dogru mu? Kesinlikle... Oyunun icine eden bir strateji. Insanlarin zaaflarindan yararlanmak elbette bir taktiktir ancak asiriya kacmamasi, hele de guzellikleri ortmemesi gerek. Umarim duzgun bir kilif uydururlar.
Detroit-Orlando macindaki karar sacmalikten oteydi. Ama bunun hakemlerle bir ilgisi yok; 4-5 dakika dusunmelerinin sebebi de, bu olaya uygun bir imtiyaz olmamasi. Ekran goruntulerine bakmalari yasakti daha onceden. Bu elbette verilen kararin sacmaligini degistirmez ama bu kuralin cikmasinin nedeni, Detroit'e bir laf atma manasina gelmiyor. Tabii ki 3 sayi onemlidir ama o mac topicinde de belirtmistim, macin gidisini pek de degistirmedi. Olmayan bir kural eklenecek, yeni farkedildi, buyutmemek lazim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #5 : 09 Mayıs 2008, 01:16:58 » |
--
Ziyaretçi
|
Hey Allah'ım ya yemişim Detroit'i..Hala olaya nerden bakıyorsunuz.. -Prosedür uygulanmış..Hakemler kafadan vermişler..Statüde sorun yok.. -Şu konuda ağlayıp sızlayanlara cevabım şu..O kadar uzattınız ki galibiyeti o üçlüğe bağladınız; Top Rodney'nin elindeyken Rodney saate baktı süre dolmadığını gördü ve Billups'a çıkardı topu..Eğer sürenin dolduğunu görse potaya yollayacaktı..Eee şimdi ne yapacağız burda? Basket atma ihtimali var hatta basket-faul olma ihtimali de var..Rodney şuta çıkarken önünde Nelson vardı galiba o pas attı vs vs uzar gider..Teori üretiyoruz ya.. Bir pozisyonu 3. çeyrekte olan bir pozisyonu bu kadar uzatmanın manası ne..Hatalı diyoruz yanlış yapıldı diyoruz daha ne diyelim Allah aşkına..Hala daha bugün Orlando'ya, yaron Detroit'e diyorsunuz el insaf arkadaş ya.. 'Hack-a-Shaq' denmis ama Shaq icin cikmiyor elbette bu kural... Howard'a yarayacak, onlar da biliyorlar zaten kime yarayacagini.
Dogru mu? Kesinlikle... Oyunun icine eden bir strateji. Insanlarin zaaflarindan yararlanmak elbette bir taktiktir ancak asiriya kacmamasi, hele de guzellikleri ortmemesi gerek. Umarim duzgun bir kilif uydururlar.
Çağatay katılıyorum yazdılarına iyi özetlemişsin..Ancak burda sorun böyle bir kural gelirse bunun nasıl olacağı..Yani riskli olabilir oyuncuyu koruyalım derkende karşı tarafı yakmaya gidebilir olay..Nasıl bir uygulama olur gerçi bilinmez..
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 09 Mayıs 2008, 01:21:20 Gönderen: KE-Billz »
|
|
|
|
|
« Yanıtla #6 : 09 Mayıs 2008, 01:48:51 » |
|
Ty
|
Dusunuyorum, bir cok secenek var aklima gelen... Ama onlarin yogunlasacagi sey, cezadan ote esitligi saglamak olacak elbette.
- Bir oyuncunun, belirli bir rakibine yapabilecegi maksimum faul sayisinin belirli bir limitle sinirlandirilmasi - Bir oyuncuya, rakipleri tarafindan belirli bir surec icinde yapilan faul sayisinin lsinirlandirilmasi - Boyali alanda yapilacak faullere, bir sinir getirilmesi
gibi seyler geliyor aklima...
Bence NBA yeterince esit davraniyor bu konularda... Guncel duruma gore de, bir '3 saniye kurali' gibi, hem oyuncuyu yuceltiyorlar, hem de engelliyorlar. '3 saniye kurali' da bir gereklilikti ancak uygulamasi cok kotu oldu. Umarim bunun da sonu ayni olmaz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #7 : 09 Mayıs 2008, 15:44:02 » |
|
DwyaneWadeCns
|
Bu olaylara bir çözüm getirilmesi gerekiyor,her sene playofflarda bir olay oluyor ertesi sene o olayla ilgili kural getiriliyor,o sene başka bir sorun olunca onuda seneye koyuyorlar olan takımlara oluyor.. Neyse sonuç olarak bir şekilde çözüm üretilsinde..
|
|
|
|
|
|
 ''Hayattan korkmayın,hayatın yaşamaya değer olduğuna inanın.İnancınız gerçeği yaratmanıza yardım edecektir.'' Henry James
|
|
|
« Yanıtla #8 : 09 Mayıs 2008, 17:43:49 » |
|
Suns Fan
|
Hayret, Stern'den beklenmeyen hareket...
Çok geç kaldın be Stern'üm !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #9 : 09 Mayıs 2008, 21:05:43 » |
|
lordapo
|
Mr stern iş geçtikten sora haraket etme huyundan vaz geçemedi bir türlü anlamak zor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #10 : 11 Mayıs 2008, 13:44:40 » |
|
airborn91
|
bu bi stratejii.. bu olaya çözüm bulunacak denmesi bile sacmalık....ben stern e karsıyım bu kararında... kimse sana zorla faul yap demiyo..herkesin bi faul limiti var.bu kadar faul yapılıyo..eger sen faul yapılacagını biliyosan kendini geliştirmeye bakıcaksın....bence bu olay sacmalıktan başka bişey deil basketbolun zevki birazda stratejidir... herşey ucan kacan adamları izlemek deil...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #11 : 11 Mayıs 2008, 16:28:46 » |
|
Kq5
|
Valla bende anlamış değilim o sayıyı neden verdiklerini süre'nin dolduğu apaçık ortadaydı zaten 50 kere gösterdiler NBA hakemlerine bir düzen vermeleri lazım bu olaylara çözüm bulmak gerek hakemler yanlış kararlar ile maçların kaderleri ile oynuyorlar belkide.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #12 : 11 Mayıs 2008, 16:50:16 » |
|
MeaCulpa
|
Valla bende anlamış değilim o sayıyı neden verdiklerini süre'nin dolduğu apaçık ortadaydı zaten 50 kere gösterdiler NBA hakemlerine bir düzen vermeleri lazım bu olaylara çözüm bulmak gerek hakemler yanlış kararlar ile maçların kaderleri ile oynuyorlar belkide.
Dogrusu ben o kararin macin kaderini etkiledigini düsünmüyorum.sonucta önünde koca bir 4.periyot var idi ayrica Stuckey zamanin doldugunu görse sutu kendi kullanacakti.Orlando son macta da acikca görüldü ki Detroit ile basetmesi olanaksiza yakin
|
|
|
|
|
|
 CSKA FANS!!! 2 TİMES EUROLEAGUE CHAMPS 6 TİMES EUROLEAGUE FİNAL-FOUR CSKA!!!!
|
|
|
« Yanıtla #13 : 11 Mayıs 2008, 16:52:01 » |
|
vence
|
'Hack-a-Shaq' denmis ama Shaq icin cikmiyor elbette bu kural... Howard'a yarayacak, onlar da biliyorlar zaten kime yarayacagini.
Doğru mu? Ne alakası var, düpedüz saçmalık. Her oyuncunun belli artı ve eksileri var. Oyuncunun takımı, oyuncunun artılarını öne çıkartmak isterken rakip takım da zaaflarını kullanmak isteyecektir. Şayet Shaq içeride topu her aldığında vuruyorsa smacı faul yaparsın arkadaş. Oyunun içine neden edilsin? Howard için de Duncan için de aynı şekilde. Bu kural çıkarsa sistem adamların zaaflarını kullandırtmayacak, o zaman ver Howard'a içeride bassın smacı. Double team de mesela pas vermekte pek iyi olmayan oyuncuları çokça pas hatasına sevk ediyor. O da yasaklansın. Var mı böyle bir mantık? Bir de mesela süperstar düdükleri ne olacak o zaman? Wade içeriye her yüklenişinde alıyorsa faulü, faul yapana ne çeşit bir yaptırım uygulanacak? Böyle bir kural çıkarsa oyun tek adam merkezli bir şekile döner. Wade her yüklenişte faulü alıp bir de rakibe ekstra yaptırım uygulatmak varken neden pas versin? Bir kural getirilirken sonuçları iyi düşünülmeli. - Bir oyuncunun, belirli bir rakibine yapabilecegi maksimum faul sayisinin belirli bir limitle sinirlandirilmasi - Bir oyuncuya, rakipleri tarafindan belirli bir surec icinde yapilan faul sayisinin lsinirlandirilmasi - Boyali alanda yapilacak faullere, bir sinir getirilmesi
gibi seyler geliyor aklima...
Yapılacak faulü sınır getirilmesi kadar saçma bir mantık olamaz. Faulün zaten cezası var; 6 faullü adam dışarıda, faul yapılan adam da serbest atış kullanıyor. Daha ne olacak? Bari oyundan atsınlar. Faule sınırlama mı olur?
|
|
|
|
|
|
Cobarde Gallina Gasol ( Cesur Yürek Gasol )
|
|
|
« Yanıtla #14 : 11 Mayıs 2008, 16:53:37 » |
--
Ziyaretçi
|
Ağır geliyordum Fatih ve Langirt22 araya girmiş..Biraz duruldum..
Dün gecede mi üçlük verdi hakemler ? 15 sayı evinde öndeyken 3. çeyrekte Stern telefon mu etti ''Detroit'i geri döndürün..'' diye..
O üçlük serinin kaderini etkilediyse neyse ya sakin KE sakin..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #15 : 11 Mayıs 2008, 17:03:23 » |
|
vence
|
Ağır geliyordum Fatih ve Langirt22 araya girmiş..Biraz duruldum..
Dün gecede mi üçlük verdi hakemler ? 15 sayı evinde öndeyken 3. çeyrekte Stern telefon mu etti ''Detroit'i geri döndürün..'' diye..
O üçlük serinin kaderini etkilediyse neyse ya sakin KE sakin..
Üçüncü çeyrekteki üçlük neymiş, ne zamanlarda ne kritik hatalar yapıldı. Bir üçlük oyunun kaderini etkilerse, al Utah Lakers maçında Gasol'a verilmedi faul Utah döndü üçlüğü attı. Sonuca etki etti mi? Zerre etmedi. Hakem her zaman hata yapar, bu ne ilkti ne de son olacak. Bu hatayı dile dolayıp her fırsatta öne çıkartmanın bir anlamı yok. Stern de durumu düzeltmek için elinden geleni yapıyor. Daha ne yapsın, maçı o dakikadan itibaren tekrar mı ettirsin sayıyı geçersiz sayıp?
|
|
|
|
|
|
Cobarde Gallina Gasol ( Cesur Yürek Gasol )
|
|
|
« Yanıtla #16 : 11 Mayıs 2008, 17:08:04 » |
--
Ziyaretçi
|
Stern de durumu düzeltmek için elinden geleni yapıyor. Daha ne yapsın, maçı o dakikadan itibaren tekrar mı ettirsin sayıyı geçersiz sayıp?
Keşke öyle bir imkan olsa yahu..Vallahi herkes rahatlar.. İkide bir aynı muhabbet dönüyor..Sen evinde rakibinin en büyük silahı yokken hemde 15 sayı öndeyken maç veriyorsun sonra burda çıkıp tek bir üçlüğün hesabını sorup sızlanıyorlar.. Az önce son maçın tekrarı vardı..Hedo'nun son pozisyonunda bariz bir hücum faul vardı..Maxiell'ın ayaklar dışarda sabit durmuş..Hedo tosladı..Ya Prince bloklamasada sayı olsaydı ve kaybetseydi Detroit..Ki zerre lafını yapmazdım ama yapalım mı yani..Kıyım olur baştan sona tamam derim hatta son çeyrekte öyle bir hata olur tamam derim.. 3. çeyrek ve skorda dengede yahu.. edit; Bu gazı verende Kaan Kural..İnsan TV'de adam gibi yorum yapmalı..
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 11 Mayıs 2008, 17:10:58 Gönderen: KE-Billz »
|
|
|
|
|
« Yanıtla #17 : 11 Mayıs 2008, 19:17:16 » |
|
lordapo
|
Kaan kural en büyük provakatör,stern denen denyo kime yarancanı şaşırdı o yüzden ne sölesek yalan.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #18 : 11 Mayıs 2008, 22:33:21 » |
duncan21spurs
No Trashtalk
Starter

Sadece duvarlar Dönmez.....
|
Kaan Kural ında tepki gösteren taraftarlarında duygusallıkları ağır basıyor...Sonuçta Türkiyede büyük bir Orlando sempatizanlığı var Hidayet yüzünden...Aynı orandada Detroit ve Spurs düşmanlığı mevcut...
Aynı şey Spurs ün veya Pistons ın başına gelseydi o tepki gösteren taraftarların hepsi kına yakardı bi taraflarına...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #19 : 11 Mayıs 2008, 23:47:15 » |
|
lordapo
|
Kaan Kural ında tepki gösteren taraftarlarında duygusallıkları ağır basıyor...Sonuçta Türkiyede büyük bir Orlando sempatizanlığı var Hidayet yüzünden...Aynı orandada Detroit ve Spurs düşmanlığı mevcut...
Aynı şey Spurs ün veya Pistons ın başına gelseydi o tepki gösteren taraftarların hepsi kına yakardı bi taraflarına...
Valla hedo kusura bakmasın ben bad boys u severim sonuçta basketbol erkek oyunu yıldız kurallarıdan bıktım 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|