+ NBA Tr Forum » NBA Genel Tartışmalar » Doğu Konferansı » Toronto RaptorsKonu:
 Toronto'nun Yabancı Politikası Başarıya Ulaşacakmı?

Kullanıcı Adı: Beni Hatırla?
Şifre:
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Konu: Toronto'nun Yabancı Politikası Başarıya Ulaşacakmı?  (Okunma Sayısı 1051 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 22 Haziran 2007, 15:33:18 »
Kenyon_Martin
Detroit Bad Boys
All-Star

Ya Sev Ya Terk Et!....

Üyelik Bilgileri

Bildiğiniz gibi birkaç yıl önce Toronto'nun başına genel menajer Jerry Colangelo geçtiğinden beri takımda farklı bir politika yürütüyor.Avrupalı yada o ekoldan gelmiş oyunculara daha fazla bir eğilim içinde takıma katıyor.Sizce bu yabancılaşma politikası işe yarıyacakmı ilerliyen senelerde bunu görecekmiyiz yoksa Toronta bu sene olduğu gibi ileriki senelerde de play-off a kalan fakat ilk turda yarış dışı kalan bir takım mı olacak?
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın

« Yanıtla #1 : 22 Haziran 2007, 15:50:58 »
Eralp
Superstar

Üyelik Bilgileri WWW
Ynt: Toronto'nun Yabancı Politikası Başarıya Ulaşacakmı?

Bunun belli bir mantalitesi var.Avrupa'lı diye başarılı olacak yada başarısız olacak diye bir teşhis koyamayız.Aldığı Avrupa'lıya bağlı.Atıyorum gider Dirk'ü alır,Parker'ı alır yine Avrupalılaşır ancak başarısı inanılmaz derecede artar.Yani imkansız da olsa bir örnek.Burada baz alınacak şey yani kastettiğim oyuncunun ister asyalı olsun,ister afrikalı oyun beceresi ve yapabildikleridir.Toronto Raptors'ta da bu tür oyuncular yer alıyor.Bargnani,Delfino,Calderon,Garbajosa vs. - Politikaları sağlam görünüyor,Bosh'ın etrafına global bir takım kuruyorlar,bu politika da;sağlam yolda olduklarını gösteriyor.Gelecek sezon alacakları sonuç veya sonuçlar da bu yönde olacaktır.
« Yanıtla #2 : 22 Haziran 2007, 17:13:45 »
NaturalBornKilleR
Üstün İnsan
All-Star

Üyelik Bilgileri

Toronto kanada'da olması nedeniyle Amerikalı Starlarca pek tercih edilmeyen bir takım.Kuzeyde oluşu, yolculuklar gibi nedenler süperstarları pek yanaştırmıyor.Bu nedenle Toronto yıldızını gençlerden çıkarmak zorunda; ki Bosh ta bunun örneği.bunun yanında piyasanın kalburüstü FA ları da aynı nedenlerden gelmiyorlar, yada fazla fiyatta geliyorlar.Bu yüzden starın çevresini mırın kırın etmeyecek avrupalılarda doldurmak mantıklı bir hamle.

Ama bununda bazı dezavantajları var tabiki:
   Avrupa üçlük çizgisiyle NBA üçlüğü arasındaki fark dolayısıyla avrupada süper şutör olarak tanınan oyuncular NBA'da bi varlık gösteremiyorlar.
   Avrupa oyuncuları (istisnalar hariç) atletik değiller.bu fizik dezavantajları onlara savunmada aşırı derecede zorluk çıkarıyor.
    Avrupada sevilen yarı saha hucümu ve alan savunması NBA kullanılmıyor ya da az kullanılıyor.buda onların tamamen farklı bir kültür içinde oynamalarına sebep oluyor.
« Yanıtla #3 : 22 Haziran 2007, 17:16:46 »
lordapo
| Knickerbocker |
MVP

SG-Turk Tau'ri

Üyelik Bilgileri WWW

Parker ve nowotzki ile calderon ,garbajosa,delfino ve bargnani yi  kıyaslamak hata olur yane tony parker
ve dirk nowotzki süperstar seviyesine ulaşmış büyük paralara sponsıorluk anlaşmaları yapmış oyuncular
yane aralarında baya fark var neyse konumuza dönelim sonuçta raptors da amerikan takımı değil kanada temsilcisiyane kanada insanları için basketbol buz hokeyinin gölgesinde kaldı yane hak ettiği ilgiyi görmedi carter da gidince dibe vurdu zaten ligin yabancı takımı durumundaki raptors yabancılara yönelip nba de bu işi
ilk başlatan spurs gibi iyi bir işe başlangıç yaptı ama calderon,garbojosa yada bargnani den kimse nowotzki
yada parker perfromansı beklemesin yada beklemeye hakları yok tamam bargnani ve calderon elit oyuncular
ama  3-4 sene sora yıldız seviyesine ulaşmalarını bekliyorum

Neyse bence toronto kısa vadede bosh un da formu ile zayıf doğuda başarı sağladı yabancı aşısı ile ama
gelecekte bargnani,delfino ve calderon gibi isimlerin hep formda olcakları muhallak yane bargnani iyi bir
oyuncu hatta takım oyuncusu ama bosh un yanında süperstar olup olmuyacağı belli değil ama yinede
bu sezon toronto nun çıkışının 2008 sezonunda da devam edecek gibi sonuçta colangelo mükemmel bir gm

Abi atıyorum dedim yani başarı konusunu vurgulamak istedim heralde denk olamazlar..İki Mvp ile onları kıyaslayacak kadar gerizekalı değilim.. grin  --Eralp
« Son Düzenleme: 22 Haziran 2007, 17:19:00 Gönderen: Eralp » Logged

« Yanıtla #4 : 22 Haziran 2007, 19:33:54 »
Torres#9
" El Nino "
MVP

Üyelik Bilgileri WWW

Çok büyük atılım yaptılar bu sene,draft 1.sırasından Avrupalı bir uzun almaları,yaptıkları yabancı transferleri ve takımı Bosh etrafında yabancılaştırmaları gerçekten takıma başarıyı getirdi,bu oyuncuların gösterdiği uyum,hep birlik içinde hareketleri tabii ki bu başarıda en önemli etkendi,bu başarıda en önemli pay da Gm Colangelo'da idi,böyle bir işe kalkışmak ve başarıya ulaştırmak zor iş,ilk virajdan alınlarının hakkıyla dönmeyi başardılar,Kanada'ya tekrar basketbolu sevdirdiler bu sene,bu çıkışları bu sene de devam ederse Toronto'da salon her maç tıka basa dolacaktır...

« Yanıtla #5 : 22 Haziran 2007, 23:35:42 »
lordapo
| Knickerbocker |
MVP

SG-Turk Tau'ri

Üyelik Bilgileri WWW

Ya ben şöle kıyaslamak istedim unutmaki parker ve nowotzki alt sıralardan seçilip beklenmedik şekilde
nba de yer almış oyun daha geçen senelerde parker ı yerden yere vuruyorlardı kimse bunları hatırlamıyor
hatta nba stüdyo yüce geyikleri bile bu adamın önünde uzun seneler var dengesiz performans sergiliyor
gibisinden konuşmalar yapıyordu,bak bende calderon dışında (tj ford gibi üstad ile aynı pozisyonda olmasına
rağmen) raptorun avrupalılarında bir ışık göremedim mesela bargnani tam bir görev adamı ama asla bosh
gibi takımın yıldızı olamaz çünkü önünde bosh var,garbojosa tam bir joker her zaman lazım ama süperstar
hamuru yok,delfino da bench için iyi bir seçim ama calderon a gelirsek bu benim iddaam bence tony parker
dan sora avrupanın en iyi pg ı o mesela papa ve pana istedikleri kadar euroleague in tozunu attırsınlar asla
calderon yada parker seviyesine gelemezler ama şunu diyorum bosh devam eder ve raptors işe yarar bir
kaç avrupalı daha bulursa tecrübe kazanıp zayıf doğuda çok rahat play off hatta konferans finali yapar
ama bu kadro tecrübe kazanırsa

« Yanıtla #6 : 23 Haziran 2007, 01:10:38 »
Dağlar
spontaneously sportsman
Yönetici
MVP

Üyelik Bilgileri WWW

Bosh'un etrafında böyle bir takım oluşturma fikri bana kalırsa tutacak zaten yavaş yavaş geliyorlar.Bu yıl Atlantik grubunun birincisi oldular ama tecrübesizlikleri yüzünden ilk turda elendiler.Abdullah abimin de dediği gibi tecrübe kazanırlarsa doğuda başarıyı yakalayabilirler ve Kanada'da bu kadroyla renkli NBA'e renk getirceklerini düşünüyorum.Çünkü alışılmamış bir kadro ben bunu ancak nba live serilerinde yapardım laugh.Bu tabi Colangelo'nun eseri ama bu eser çabuk bozulmamalı iyice oturtmalılar sistemi.
« Yanıtla #7 : 23 Haziran 2007, 06:00:22 »
--
Ziyaretçi

Eylem ve eylemi yapanlar uyum gerektirmeli..
Sam Mitchell bu eylemi harekete dönüştürecek lider değil önce bunun altını çizeyim..Salataya doğranan karpuz gibi duruyor.
Mitchell gitmediği sürece bir yere kadar giderler..Bunun haricinde olaya bakarsak;

Avrupa patentli oyuncuların bu kadar küçümsenmesi son derece yanlış..
Nowitzki ya Parker Nba'e gelmeden önce aha işte bu Mvp olacak mı diyorlardı..Nowtizki son derece üst düzey bir Avrupa kariyeriyle mi geldi..Nerelerden nasıl geldi geçtiği yolları hepimiz biliyoruz..Her şartta zirvede dolaşan biri değildi Dirk...
Keza Parker gelirken süper star olarak gelmedi..Avrupa'daki ortalama oyuncularla Nba'deki bir çok oyuncu arasında fark yok..
Avrupa'da Duncan'lar,Kobe'ler,Wade'ler yok sadece..Nba'de de bunlardan her takımda 2'şer, 3'er tane yok..
O zaman Avrupalı'ya da güvenmek zorundasın..Bir yapıyı oluştururken de Avrupa patenti kullanmaktan korkmayacaksın..
Toronto bunu yapıyor..Bosh'ın üstüne inşaa ettiği binanın katlarını Avrupa'dan oluşturuyor..
Bir bina yapmak için hadi temel attım bu iş bitti diyerek yapamazsın..Elbette temeli olacak ama katlarıda olacak ki bina olsun..
Toronto doğru yolda doğru ama sağlam malezemeye verilen usta doğru değil..
Onun için yapılar bozulursa Bina olsası bir depremde çöker..
« Yanıtla #8 : 23 Haziran 2007, 10:35:25 »
Kaan Mert
Zep (çıtır :P )
MVP

Why So Serious ?

Üyelik Bilgileri WWW

Avrupalı iskeletinde oynamanın takıma zarar getireceğini düşünmüyorum . Geçen yılda gördük ki değişim işe yaradı . Tek sorun tecrübeydi ve eminim ki zamanla oda kazanılacak ve hedef olarak çıta gün geçtikçe yükseltilecektir .
   Garbajosa , Bargnani , Parker ve Calderon gibi oyuncular zaman zaman uyum saorunu çeksede takımdaki yerini belledi . Özellikle Calderon takımda en çok sevdiğim oyunculardan biri . Zaman zaman içeri drive'ları ve garip ama baaşrılı sonuçlanan turnikeleri ile benim 1 numaralı guardım . Garbajosa ve Bargnani'de gerek disiplinli oyunları gerekse takımın ihtiyaç duyduğu anda ortaya çıkmaları ile iyi oyuncular olduklarını gösterdiler .
  Tek sorun tecrübe demiştik bunun yanında savunmada var tabi . Özellikle guard pozisyonunda hücumda ne kadar iyiyserk savunmadada o kadar kötüyüz . Yani tamam takım ikili sıkıştırmalar yapıyor,elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor ancak bir yardım göremiyorum ben . Kimse kimsein yardımına gitmiyor genelde savunmada .
   Yani genel olarak geçen sene başarılıydık ancak şunuda gözardı etmemek lazım , geçen sene yaşanan sakatlıklar vs Doğu'da takımları çok etkilkedi . Önümüzdeki sezon geçen sezon gibi olmayacaktır elbette . Tabi Colangelo'da gerekli takviyeleri yapacaktır bu aylarda . Delfino'yu almakla başladı işe . Bakalım bence başaıya ulaşacak . Tabi bu en üst basamak olmayabilir ancak şu an kadro olarak iyi bir durumdalar .

girin uğrayın okuyun uleyn xD
« Yanıtla #9 : 23 Haziran 2007, 11:37:46 »
Th3STaT
MetalHead
Superstar

Üyelik Bilgileri WWW

İlk olarak bu soruya,geride bıraktığımız sezon dahilindeki izlerden yola çıkarak konuşacak olsak bile,yine tam bir sonuç çıkartamayız gibi bir his dahilindeki hareketle,aklımızın bir köşesine yer tutan bu düşünce;Karman çorman bir görüntüye benzemekte...

Ancak Toronto Raptors takımının geride bıraktığımız sezonda iyi işler çıkartmasınını bir kenara atarak,Play-off''lar olmasa bile,normal sezon dahilinde gerek grup içi mücadelelerde gerekse grup dışı mücadelelerde bu takım battı,bu takım öldü gibi düşünceler arkasından sürüklenmemiz son derece yanlış olur.
Toronto Raptors kafilesinin,geride kalan normal sezonda,Avrupalılar karması ile iyi işler çıkardığı ve adından sık sık bahsedildiği de ayrı bir gerçek olarak karşımıza gelmekte...

Belki bu takım Play-Off'larda nal topladı.Belki bu takım Play-Off'larda çaresiz,güçsüz kaldı.Fakat;Dediğim gibi normal sezodaki başarısını hatırlayarak bu soruya cevap vermek daha mantıklı olacaktır.
Tam anlamı ile bu böyle olur,şu öyle olur demekten ziyade,yeni sezonda ve herkezin kötü olduklarına inandığı Play-Off'larda nasıl bir görüntü sergilerler sorusunun karşısında kesin bir yargıya ulaşmak,aklımıza çelişki getirse bile,bana göre bu takım Avrupalılar karması ile bu sezon dahilinde daha iyi işler ortaya koyacaktır.
ThE STaT

Standing Tall and Talented
« Yanıtla #10 : 23 Haziran 2007, 12:10:16 »
d-wade3 fLaSh
Rookie
**

4Ever LP

Üyelik Bilgileri

bu sezon toronto süperdi(geçmişe göre)Ancak play-off lara hazır değildi bu da play off ta görüldü.Toronto gelecek sezon daha tecrübeli olarak gelebilir ancak bunu avrupalılarla yapacağının sanmam.Bilindiği gibi nba de avrupa nın takım oyunu olmadığı için avrupalı oyuncular da bu ligde tutunamaz.Ancak toronto bu yapıyı sağlarsa iyi işler yapabilir.
« Yanıtla #11 : 17 Temmuz 2007, 22:33:54 »
NYK
The Doc
MVP

McClaaaaaaaane!!!!!

Üyelik Bilgileri

Bildiğiniz gibi birkaç yıl önce Toronto'nun başına genel menajer Jerry Colangelo geçtiğinden beri

Öncelikle,Colangelo takımın başına geçen sezon başında geçti.Ve ilk yılında da "GM of the Year" ödülünü alan sayılı GM'den biri olarak tarihe geçti.

Bosh gibi bir temel direğin etrafına Avrupalı oyuncular ekleyip,Avrupa takımı mantalitesiyle oynatmak yanlış değil ama yetersiz.Daha önce de belirttim,bu yılki performans kimseyi aldatmasın.Peterson'ın yerini Delfino ile dolduran bir takım var bir tarafta,diğer tarafta Ray Allen'ı,Zach Randolph'u alan rakipleri var aynı konferansta.Bir küçük bilgi daha,Toronto geçen yıl aldığı galibiyetlerin 20'sini Atlantic takımlarına karşı almış.Yani geçen yılki berbat Atlantic,olduğundan daha iyi gösterdi Toronto'yu.Bir de bu sene görelim bakalım.

Yippi Ka Yey motherfucker...
« Yanıtla #12 : 18 Temmuz 2007, 21:29:10 »
lordapo
| Knickerbocker |
MVP

SG-Turk Tau'ri

Üyelik Bilgileri WWW

Gelecek sezon kimse toronto dan geçen sezonki başarısını beklemesin kanımca,kapano delfino gibi
isimlerle olmaz bu iş tamam avrupalıları iyi maceo baston da geldi ama dedim gibi randolph ,carter
magloire gibi isimlerle baş etmek zorundalar doğuda zaten durumlar karışık gelecek sezon en az
6 takım doğu finaline aday bosh sakatlanırsa zaten hapı yutarlar

« Yanıtla #13 : 31 Temmuz 2007, 12:38:16 »
Bird-33™
NBA Draft'ında

I am what I am...

Üyelik Bilgileri

Bence Toronto bu ivmeyle gıderlerse gelecekte final görürler
« Yanıtla #14 : 31 Temmuz 2007, 12:59:52 »
Kaan Mert
Zep (çıtır :P )
MVP

Why So Serious ?

Üyelik Bilgileri WWW

Bence Toronto bu ivmeyle gıderlerse gelecekte final görürler
Ne kadar iyi konuştun valahi bende aynen senin gibi düşünüyorum . Final ve şampiyonluklar hatta hanedanlık bile gelebilir şu kadroya bakın ;

TJ&Calderon
 Kapono ( üçlük atmaktan ziyade birde üçlük atma kabiliyeti var adamımın )
 Parker
 Bosh

Tam şampiyon olunabiecek bir kadromuz bir yapımız var .

Yahu kardeşim bi bak etrafına . Doğu takımları nasıl hamleler yaptılar . Herşey bir önceki sezon gibi gitmez gitmeyecektir . Tamam yine play-off'a girebiliriz belki ama öyle ama ern azından kendi grubumuzda üç önemli takas oldu ve Boston&NYK en basit örnek . Öyle geçen seneki gibi elimizi kolumuu sallıya salıya biryerlere gelemeyecez . Şampiyonluk lafına gülerim ben anca .

girin uğrayın okuyun uleyn xD
« Yanıtla #15 : 31 Temmuz 2007, 13:06:57 »
--
Ziyaretçi

Efsane geri dönmüş grin Kaan'ım güzel özetlemiş olayı. Toronto iyi bir yapılanma sürecinde ama şuan için şampiyonluk uzak gözüküyor hem de çok uzak..Detroit-Miami-Chicago gibi takımların yanına Boston-New York gibi de büyük hamlelerle gelen takımlarla beraber Doğu'da işler karışacak.Çok keyifli bir play-off savaşı olacak orası kesin..Ama Toronto'nun şu durumda bu savaş içinde Nba Finali yapması çok zor.Hatta Konferans Finali bile zor gözüküyor.Ama zamanla kadro oturdukça ve bir kaç takviyeyle Toronto'da şampiyonluk için iddialı bir konuma gelecektir.
« Yanıtla #16 : 31 Temmuz 2007, 16:51:45 »
lordapo
| Knickerbocker |
MVP

SG-Turk Tau'ri

Üyelik Bilgileri WWW

Valla boston-new york doğu finali görmek için neler verirdim grin ,hakkatten adam çoşmuş valla
toronto eksik gedik kapadı sadece takımı daha ileri noktaya taşıcak kimseyi takas etmedi ama
ama play off ötesi zor

« Yanıtla #17 : 01 Ağustos 2007, 08:42:29 »
RaRe
forumun Ender'i
MVP

Rütbeliler gelir geçer üyelerin ruhu bize yeter!

Üyelik Bilgileri

çok umutluydum daha önceleri bu takımdan...doğu zayıf kaldı bu takım da iyiye gider diyodum ama artık doğuda gerek nyk gerek celtic hamleleri ile toronto ancak play-off yapar gibi geliyor..üzgünüm...acı ama gerçek...

TİLL I collapse... I am what I am...
Adı daha önce konmuş finallere karşı Takım Ruhu...
« Yanıtla #18 : 01 Ağustos 2007, 08:53:09 »
Arda
Nuggets Fan
All-Star

Allen ''The Answer'' Iverson

Üyelik Bilgileri WWW

Doğu güçlendi bu bir gerçek.Toronto ancak playoff kovalar.Playofflara girer mi girmez mi ? Ona zaman karar verecek.Yabancı politikası ne kadar iyi olsa da doğuda güçlendi dediğim gibi işleri daha da zora girdi.Bence Toronto playoff kovalar,playoffa girer ama terübesiz kadro + güçlü doğu faktörlerinden dolayı elenir.Yani yabancı politikası da güme gider.
« Yanıtla #19 : 01 Ağustos 2007, 16:37:48 »
lordapo
| Knickerbocker |
MVP

SG-Turk Tau'ri

Üyelik Bilgileri WWW

Gelecek sezon atlantik konuşulcak beyler kim ne derse desin

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
+ NBA Tr Forum » NBA Genel Tartışmalar » Doğu Konferansı » Toronto RaptorsKonu:

Gitmek istediğiniz yer:  

Arşiv