« Yanıtla #40 : 06 Ağustos 2007, 23:42:55 » |
|
KE-Billz
|
Yaw yüzük sadece bir örnek orda..Başarı trendinden bahsediyoruz. Memo'nun yükselen bir değer olduğunu görmüyorsanız yapacak birşey yok..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #41 : 06 Ağustos 2007, 23:58:32 » |
|
Arda
|
Haşa Memo yükselen bir değer fakat Barbosa bu sene çok kritik işler yaptı.Başarı olarakta 6. Adam oldu.Memo yükselen bir değer fakat Barbosa da yükselen bir değer bunu gözardı da edemeyiz.Zaten dediğim gibi başka bir liste daha vardı NBA'in yaptığı yanılmıyosam 30 kişilik listede Memo 12. olmuştu.Bu bile göğsümüzü kabartıyor.Neyse birbirimizi anlayamayacağız heralde...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #42 : 07 Ağustos 2007, 00:06:38 » |
Batu
Serseri Fındık
Starter

Elveda Marion..
|
Ya memo allstar barbosa kimki onun yanında ya allah allah en sevdiğim oyunculardan birine bile böyle şeyler dedittiriyorsunuz barbosa bu ligin en iyi 6. adamı mükemmel bir oyuncu nbain en hızlısı ancak karşı tarafta takımını sırtlayan bir allstar var
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #43 : 07 Ağustos 2007, 00:12:34 » |
|
Arda
|
Ya memo allstar barbosa kimki onun yanında ya allah allah en sevdiğim oyunculardan birine bile böyle şeyler dedittiriyorsunuz barbosa bu ligin en iyi 6. adamı mükemmel bir oyuncu nbain en hızlısı ancak karşı tarafta takımını sırtlayan bir allstar var
Memo sakatlıklar olmasaydı All-Star'a giremeyecekti.Memo her ne kadar takımını sırtlasada Barbosa'da Suns'ı kritik anlarda sırtladı.Benchten gelip 26 sayı attığı maçı hatırlarım Barbosa'nın.Burda Memo'nun aleyhine birşey söylemiyorum fakat Memo bu listeye gireceksede Barbosa'nın yerine olmamalıydı bence Barbosa bu listede olmayı haketti.Neyse birbirimizi anlamıyoruz...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #44 : 07 Ağustos 2007, 00:20:49 » |
|
Cpzai3
|
memonun bu listede olmamasını artık deron-boozer tarafından ikinci plana atılmış olmasına bağlayabiliriz ama barbosa da marion-amare-nash tarafından hiçbirzaman önplana çıkarılmadı ki...
|
|
|
|
|
|
"Ölüme sayılan günler özgürlüğe sayılsın diye düştü yola Mahir.Bastı tetiğe..."
"Erdal EREN gülümseyerek avukatına göz kırptı.Sonra çatılmış üç direğe baktı.Dimdik sehpaya yürüdü.Tıpkı Deniz gibi.Tıpkı hücre arkadaşı, Necdet gibi."
|
|
|
« Yanıtla #45 : 07 Ağustos 2007, 00:38:57 » |
Batu
Serseri Fındık
Starter

Elveda Marion..
|
Memo sakatlıklar olmasaydı All-Star'a giremeyecekti.Memo her ne kadar takımını sırtlasada Barbosa'da Suns'ı kritik anlarda sırtladı.Benchten gelip 26 sayı attığı maçı hatırlarım Barbosa'nın.Burda Memo'nun aleyhine birşey söylemiyorum fakat Memo bu listeye gireceksede Barbosa'nın yerine olmamalıydı bence Barbosa bu listede olmayı haketti.Neyse birbirimizi anlamıyoruz... Arda barbosayı senin 365242346 katın daha iyi tanıyorum.Nası bir herif olduğunda senden iyi biliyorum.Sezon içinde bullsa attığı muhteşem buzzerı, takım sayı atamazken korkusuzca kendini ön plana çıkarmasını, lakersı playoffta nasıl yıktığını gözlerimle izledim zaten. Memo allstara giremez demişsin, peki barbosa kaç oy aldı
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #46 : 07 Ağustos 2007, 00:55:42 » |
|
Arda
|
Arda barbosayı senin 365242346 katın daha iyi tanıyorum.Nası bir herif olduğunda senden iyi biliyorum.Sezon içinde bullsa attığı muhteşem buzzerı, takım sayı atamazken korkusuzca kendini ön plana çıkarmasını, lakersı playoffta nasıl yıktığını gözlerimle izledim zaten. Memo allstara giremez demişsin, peki barbosa kaç oy aldı
Barbosa'nın kaç oy aldığını bilmiyorum fakat herşey all-starla olmuyor.All-Star oylarıyla olmuyor.Barbosa Utah gibi bir takımda olsaydı belki daha fazla ön plana çıkıp daha fazla oy alabilirdi.Suns'da gerek Nash gerek Amare gerek Matrix yüzünden arkaplanda kaldı fakat yine kendini göstermesini bildi.Memo sakatlıklar olmasaydı giremeyecekti All-Star'a onu söyledim.Memo'yu kötülemek istemiyorum fakat dediğim gibi Memo bu listeye girecekse Barbosa yerine girmemeli.Demek istediğim bu...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #47 : 07 Ağustos 2007, 01:04:11 » |
Batu
Serseri Fındık
Starter

Elveda Marion..
|
Memo bu listede olmayı hakediyor.Öyle ya da böyle o bir allstar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #48 : 07 Ağustos 2007, 01:44:07 » |
dwyanewade3erdi
NBA Draft'ında
|
memeo ordaki bazı kişilerden daha ii onunda olması gerekirdi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #49 : 08 Ağustos 2007, 10:35:33 » |
23cleveland23
NBA Oyuncusu
LeBron JAMES
|
bence nash ile duncan yer değiştirmesi lazım.belki duncanı final serisinden dolayı sevmediğim için yazıyorum bunu:D
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #50 : 08 Ağustos 2007, 15:07:19 » |
ziiip
NBA Oyuncusu
Denver Nuggets Fan
|
beyler barbosa nın yerine memo diosunuz illa da memo olması mı gerekiyor başka bi oyuncu olamaz mı memodan daha iyi uluslar arası oyuncu yok mudur ki ama barbosa orayı hakkediyor ve ayrıca nasinde 1 numarrada olması gerekiodu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #51 : 08 Ağustos 2007, 16:06:48 » |
ugrgny
NBA Draft'ında
|
listede ismi olup amerika milli takımında oynayanları çıkarırsak efsaneler arasında 1. sırada kesinlikle drazen petroviç in olması gerekir. hem nba den önce kariyerindeki başarıları hemde nba de avrupalı oyuncuların oynayıp ve liderlik yapabilecek potansiyellerini ilk olarak gösterdiği için..
şu an oynayanlar içinde bence dirk nowitzki.. onun için ekstra bişey söylemeye gerek yok bence.. çünkü o captain dirk..
|
|
|
|
|
|
UğU®_GüN@Y
|
|
|
« Yanıtla #52 : 11 Ağustos 2007, 02:47:45 » |
|
AyTeK
|
Nowitzkini sırası saçma son hele son 2 sezondur harika oynuyor,yalnız saboniste olabilirdi efsanalerde şaşırdım açıkçası.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #53 : 11 Ağustos 2007, 03:22:12 » |
|
Can Çetin
|
olajuwan,ewing ve tim duncan ın hala "yabancı" gösterilmesindeki sebep nedir anlamıyorum."para için" ülkelerinde oyamayaıp,formasını giydiği takımın ülkesine bir nevi "hizmet" yaptıkları için bu listee giydiler sanırım böyle bir şeyi nba tv deki nba live da "international player of the game" i secerkende aynısı bir kaç kere yaptılar bu çoooook saçma(lık)
şöyle düşünün biz atıyorum (bakını burayı saptırmayılım marco yu mehmet yaptık(yada nobreyi mert neyse işte)ama hala türkiyedeki en iyi yabancı oyuncu ödülünü ona vermek gibi bir şey...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #54 : 11 Ağustos 2007, 07:32:43 » |
|
KE-Billz
|
Mehmet Aurello yerine Hidayet Türkoğlu ya da Mirsad Türkcan örnekleri daha hoş olurdu. Neyse..Duncan'ın falan yabancı olarak gösterilmesi doğal..Türk kültürü ile Amerikan kültürü arasında dağlar kadar fark var. Biz daha çok işin manevi kısmına bakar herkese kol kanat gereriz.Amerikan kültürü daha maddeci.. Onlar için Duncan'ın Milli Formaya hizmeti sadece ''Hizmet''tir..Bizde ise yürek işidir.. Onun için listenin saçmalığını bir kenara bırakıp olaya bakarsak sadece Dirk ve Gasol'un daha üstlerde olması gerektiğini tekrar etmekte fayda var..Manu'nun bir anda üst düzey NBA Süper starı mertbesine ulaşması cidden çok garip..Duncan o listede olmasa mesela ne Manu'nun ne Parker'ın esamesi okunmazdı..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #55 : 11 Ağustos 2007, 15:51:57 » |
|
Can Çetin
|
ya neyse hido ve mirsad olsun  o anda aklıma gelmedi (ya da daha anlaşılır olur diye öyle bir örnek verdim hatta şöyle olsun özbek 4 yaş küçültme ersan olsun da tam olsun) "hizmet" ise garip bir olay ben kendi ülkeme karşı forma giymem ama sizin ülkenizde oynarım-cılık NBA'de şu bir gerçek ki hiç bir milli takım oyuncusu milli takımda oynarken para almazken NBA oyuncuları "tatil"lerinden istifade edip ülkesi için(!) bir şeyler yaptığı için böyle bir şey oluyor ne alaka anlamak güç dedğin gibi belkide yürek işi bu dirk ün yeri ise gerçekten tuhaf ona yapacak bir yorum -bile- bulamıyorum
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #56 : 11 Ağustos 2007, 16:26:20 » |
|
Eralp
|
Bu konuyu ve içerisindeki mesajları kısmen de olsa yeni okuyabildim , Utku pas atmış bana asisti yazıyım bari kendisine  Bir kere Dirk'ün Yao'nun üzerine koyulması gerektiğine katılırım fakat biri çıkıp Gasol de Yao'nun üstünde olmalı derse işte o zaman şoke olurum.Yahu anlamadığım şey neden millet böyle antipatik yaklaşıyor olaya ve özellikle de Yao'ya.Neden basketbol yönünü hiç değerlendirmiyoruz.Biz çıkıp Nba'deki 30 koça "Gasol'ü mü istersiniz takımınızda?",Yao'yu mu?" diye sorsak; hiç çekinmeden Yao cevabını vereceklerini düşünüyorum.Gasol iyi bir oyuncu olabilir fakat Yao'dan üstün olamaz.Yao şu lige girdiğinden beri nasıl ithamlar işitti,ne kadar dalgalar geçildi.Barkley'den tutun diğer kendini bilmez bazı eski Nba oyuncuları , onun bu ligde tutunmasının çok zor olduğunu alaylı tavırlar ile sıkça söylemişlerdir.Ancak o , birçok otorite tarafından daha Nba'deki 5. yılında -yani geride bıraktığımız sezonda -Nba'in en dominant pivotu olarak gösterilmeye başlanmıştı.Yao ile alay edenler nedense Yao'nun çıkardığı her başarılı performansın ardından televizyona çıkmaya dahi yüz bulamıyordu.Defalarca All-Star seçildi.(Çin halkı demeye başlamayın,son iki-üç yılında özellikle All-Star düzeyinde oynadı-yani mesele ilk beş çıkması değil,her türlü all-star olacaktı.-) Serbest atış çizgisinin gerisinde tecavüzümsü bir yüzde ile atmaya devam etti.Yine geride bıraktığımız sezon belki de sakatlanmasa Mvp yarışını ilk beşte falan bitirecekti.Sakatlık demişken kendisinin sakatlıklardan çektiği de zaten ayrı bir mesele.Son yıllarda pasörlüğünü geliştirdi ve daha aktif olmaya başladı.Orta mesafleri şutlarını zaten turnike olarak değerlendirmemiz mümkün.Blok konusunda müthiş zamanlanma kabiliyeti var.Olajuwon ile yaptığı kısa çalışmalar sonrası Dream , onda tek eksik olanın oyunda egemenlik kurma vasfı olduğunu belirtti.İşte bizi bekleyen senede de ;Dream ,Pat gibi isimlerin yetiştirdiği ve elinde iyice pişirdiği ,tavsiyeler sunduğu,kalitesine kalite eklediği bu adamın artık her takım için vazgeçilmez bir oyuncu olduğunu kabullenmek mecburiyetindeyiz.Özellikle pivotları ile -daha da genelleme yaparsak uzunları ile(Malone,Sampson(canım Ralph;D),Olajuwon,Ming gibi..) büyük bir safhaya erişen Houston 'ın bu oyuncularına bakıp da has duyup,önünde saygı ile eğilmek sizlere ve yine özellikle roketler olarak bizlere düşen en büyük vazifedir.Lütfen bana Gasol ,Yao'nun üzerinde demeyin. Lütfen... Eski oyuncularda da her ne kadar biraz karışık ve düzensiz kabul edilebilecek bir sıralama olsa da ,birkaç oynama ile kıvamına gelir liste. Benim usta , hakettiği yerde bulunduğu için gönlüm rahat.Evet,Dream'den bahsediyorum.Saygı ve önünde eğilmek demişken, bu ,pivotun da pivotu olarak tabir edeceğimiz adamı tekrar tekrar bu şehre ,bu camiaya yaşattıkları ve de geleceğe yönelik yaptıkları ile anıyor ve sevgilerimi iletiyorum. Büyüksün "Dream" ...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 11 Ağustos 2007, 16:29:40 Gönderen: Eralp »
|
|
|
|
|
« Yanıtla #57 : 11 Ağustos 2007, 18:51:11 » |
|
Can Çetin
|
şu "dominant pivot" konusuna takıldım Eralp.Ben valla ortada bir pivot göremiyorum,sanki 3 numara oynamak isterken boyunun uzun(!) olmasından dolayı pivot oynar gibi "pısırık" oynuyor.Topu adam gibi isteyip,rakip pivotu itip kakıp -ki nba de doğru dürüsüt pivot olmadığını,4ten kırma olduklarını düşünün- topu alıp,yere iki kere vurup,reverse yapamayacak sonra da alıp "içine" vuramayacaksa(bu boyu,fiziği ile),pivot oyunlarını oynadıktan sonra geriye çekilip 226 lık boyu ile şut atacaksa kusura bakmayın bu dominantlık değil "pısırık"lıktır,korkaklıktır boyuna güvenmektir içeri girerse de nate gibi kısa bir adamdan blok yiyip ilk defa "poster(!)" olur,basektbolun zihin oyunu olduğunu düşünüp hakeem dekinin 1/4ünün yao da olmadığını düşünmekte ve shaq ın yaşlanması ve onun boyunda ve gerçek bir center olmadığından dominant -gibi- gözükmektedir
ayrıca yao bir "pazar"dır ki,houstonda yao logoları bile değiştirttirmiştir,izlenme oranının 2 milyar çinli sayesinde arttırmıştır,bunlar ortada dolanırken zaten bu oylamanın tarafsız olması çok çok zordur...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #58 : 11 Ağustos 2007, 19:06:26 » |
|
Eralp
|
Evvela yazdıklarımı güzel okumamışsın.Yao'nun son birkaç yılda zaten oylara ihtiyacı olmadığını açıkça vurguladım.Sence Çinli olmasaydı yedekten de olsa giremeyecek miydi All-Star 'a ? Bu birdi... İkincisi; Sen sanırım benden fazla Rockets maçı ve Yao izliyorsun.Yao'ya bu yıl dominantlıktan eser yok gibi bir tavır takındığına göre.Biliyorsun ki bir pivotun topu aldığı yer çok önemlidir.Hele bu adam 2.26 ise daha da mühimdir.Sence Rafer ,Lucas yada herhangi bir isim Yao'ya içeride top indirebilecek ve onun dominant oyununa kolaylık sağlayabilecek isimler mi? Neyse ki bu sene Tracy efendi asistlere ağırlık verdi ve evvela takımı oynattı da Yao doğru dürüst yerde top aldı,bunları hook atışları ve içerden sağlam oyunlar ile bitirdi.Ee tabi sıkıştığında da hem pasörlüğünü konuşturdu hem de geriye çekilerek atışlarını. 3.sünü "poster " olmak terimi bloklarda değil,bir elemanın diğer bir eleman üzerinden smaç vurması doğrultusunda kullanılmaktadır... 4;Yao şuan bile yalnızca pazar falan gibi tabirlere yakışık görülüyorsa ben de genelevim .. Son olarak, imzana takıldım.Top çalan savunma yapmış olmuyor 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #59 : 11 Ağustos 2007, 19:20:20 » |
|
Can Çetin
|
1)all-stara yedek girsin girmesin beni bağlamaz orada 4.sırada olan bir yao varsa bunu sorgularım ki all-stara "yedek" girip de mvp olmakla,en çok oyu almak arasındaki fark sezon sonu ödüllerinde açıkça gözükmekte ki yeri hala yao nun altında olan bir gerçek "MVP"
2)üstüne basa basa söylüyorum madem t-mac çok önemli bir asistçi (ki bu sene bence de öyle) neden hala doğru dürüst top alamıyor yao,lakerslı shaq zamanında da çok iyi pas veribilen fisher mıydı rick fox muydu güldürmeyin beni,orada da kobe vardı 3gen hücumundaki şimdiki odom görevinde o pasları indiridi dağıtırdı(hatta lakers ın bir pgsi bile yoktu kobe oyun kurardı fisher sadece topu getirdi),he sizin coachunuz böyle bir sistemde oynatmıyor ve yao üzerinden oynuyor ise ve senin dedğin gibi top indirecek bir oyuncu yok ise kusura bakma ama bunu benim değil onun görmesi lazımdı bu kadar dominantsa eğer yao efendi...
3)"poster" terimini ya ben ya sen bilmiyoruz Eralp
4)bence pazar,başka birince de pazar,tüm nba yorumcularına göre pazar sadece roxlular için değil sanırım
imzaya da herkes takılıyor,takılmayın kardeşim arenas çoğu süperyıldızdan daha iyi savunma yapıyor bana göre söyledim bitti gitti,hala bu irdeleme çabası niye ki eğer öyle ise öm den söyle ya da msnden
Not:kobe&shaq ikilisini t-mac&yao ile çok karşılaştırıldığı ve malum ortada bir "dominantlık" konusu olduğu için böyle bir karşılaştırma yaptım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|