+ NBA Tr Forum » NBA Genel Tartışmalar » Nba Tartışma Platformu » Tartışma Platformu Arşivi (Moderatör: Dağlar)Konu:
 Yılın Koçu

Kullanıcı Adı: Beni Hatırla?
Şifre:
Anket
Soru: Bu sene'nin koçu kim olur?  (Oylama kapandı: 09 Haziran 2007, 23:41:42)
Avery Johnson - 22 (48.9%)
Mike D'antoni - 4 (8.9%)
Eddie Jordan - 0 (0%)
Flip Saunders - 2 (4.4%)
Gregg Popowich - 2 (4.4%)
Jerry Sloan - 8 (17.8%)
Diğer - 7 (15.6%)
Toplam oy: 41

Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Konu: Yılın Koçu  (Okunma Sayısı 2531 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« Yanıtla #20 : 10 Nisan 2007, 18:14:40 »
Cagatay Berilgen
4Eva Laker
Starter

Carpe Diem

Üyelik Bilgileri WWW
Ynt: Yılın Koçu

Ben de diğer yani Sam Mitchell diyorum;en azından gönlümden geçen o ama almayacağını biliyorum...(Ki bu tip durumlarda basın çok ama çok önemli...)(Basın etkisi=Avery Johnson)Neyse S.Mitchell'a geliyim ben*Toronto takımı çok değil evvel zaman öncesi bitik bir takımdı.Her ne kadar şekillense de hiçbir hale gelemedi.Ve sonunda Avrupalılar çerçevesinde ve C.Bosh önderliğinde bir takım çıktı ortaya.Bu yıl Toronto play-off yapmasına yapacak ama Toronto'nun iyi dönemleri biraz mazide kaldı.Carter dönemleri falandı onların devri.Şu anda daha umut verici bir takım.Dediğim gibi "Takım"...-Bunun baş mimarlarından biri de S.Mitchell oldu.Geçen yıl bir şekilde kıpırdanma oldu J.Rose,Villenueva,M.James falan ama bu yıl en doğru çizgiyi yakaladılar.Mitchell savunmayı oturtu bu takıma.Yalnız hücum stratejisini benimsemiş bir Toronto kalmadı geriye.TJ Ford şahsi oyununu bırakma yolunda.Zaten Bosh bu takımın genç lideri.Avrupalılar istenilen katkıyı veriyor.Sakatlıklar bol olsa da şu sıralar.Mo-Pete,Nestorovic,Dixon gibi görev adamları da kendilerine düşeni yaptıkları takdirde hedefler ortada.Kanada ekibi kendini bulmuş vaziyette.Bu yıl iddialar da büyük ve belkide Doğu finali mucize olmaz onlar için...
Şimdi abi bu dediklerin doğru ama SamMitchell YılınKoçu oylamasında 5.filan olur asla olamaz YılınKoçu zaten sende bunu belirtmişin.Nedeni pek yok aslında,takımı Doğu'da olmasına rağmen başarılı değil Batı'daki takımlarla kıyaslarsak.SamMitchell geçen sene gönderilecek koçlar listesindeydi.Bu yıl Toronto baya gelişim gösterdi ama bunun en büyük nedeni Colangelo'dur ki zaten EnİyiGm ödülünün de bana göre tek adayıdır.Emin olun şuan Toronto'nun başında başka bir koç olsa daha iyi yerlere gelebilirdi Toronto..Zaten Pini Gershon'u koç olarak alacakları söyleniyor..
 Bence bu ödülü hakeden isim AveryJohnson'dır..Takımı bu kadar başarılıyken ona vermemek büyük haksızlık olur..Takımın kaliteli olması konusunda birşey demeyeceğim ama ona bakılırsa bence Suns ve Knicks'in kadrosuna bakılırsa daha kaliteli oyuncular var ama işte önemli olan bu oyuncular arasındaki bağı kurmak ve sistemi oturtmaktır.Dallas bunu başardı ve şuanki derecelerini herkes biliyor.DonNelson'ın sistemi her zaman hızlı hücum'a dayalı olmuştur,zaten Warriors'da da sürdüyor bunu ama Avery hızlı hücum yani Run&Gun taktiğini kullanmıyor..Besmele yapmayın adamı..Warriors'a 2 kere yenilmesi de tesadüf olabilir..Lakers da Charlotte'a süpürüldü bu sezon ama Phil,Bernie'nin öğrencisimiydi?Hiç sanmıyorum..
 JerrySloan 19 yıllık Utah,22 yıllık koçluk kariyerinde 1 kere bile bu ödüle kavuşamamıştır..Ama Nba Basını daha fazla başarılı takımların bireylerine ödül vermeyi seviyorlar.Bu yüzden yine Sloan'ın eli boş döneceğini düşünüyorum.Bu arada geçen seneye göre çok daha başarılıydı diyenler var Utah için.Ama geçen seneki başarısızlığın nedeni neydi o zaman ? Sakatlıklar vardı tabiki o da bir etken ama Deron'u Palacio'nun yedeği yapan kimdi?Çaylakları sevmemesi beni ilgilendirmez..Zaten Deron'a EnGelişenOyuncu ödülünü vermeleri de bu yüzden saçma olur..Zaten adam geçen yılda böyleydi.Bu yıla oranla,geçen yıl arkaplan'da kalmasının tek nedeni de Sloan'dır ama ona MIP ödülünü vermek saçma olur..Neyse konu başka yöne gitmesin,Sloan'ın elinde çok kaliteli bir kadro var ama takımı 4.Avery'nin elinde çok kaliteli bir takım var ve takımı 1.Otoriteler bu işe böyle bakıyorlar..
« Yanıtla #21 : 10 Nisan 2007, 21:42:18 »
NYK
The Doc
MVP

McClaaaaaaaane!!!!!

Üyelik Bilgileri

bence bu ödül avery johnson a gitmeli
İyi de bir iki cümle ile de sebeplerini belirtsen şuraya.Fikirlerini paylaşsan bizimle ya da hiç mesaj atmasan,sadece oylamaya oy versen o da olur.Hiç bir şey yazmadıktan sonra...

Şimdi abi bu dediklerin doğru ama SamMitchell YılınKoçu oylamasında 5.filan olur asla olamaz YılınKoçu zaten sende bunu belirtmişin.Nedeni pek yok aslında,takımı Doğu'da olmasına rağmen başarılı değil Batı'daki takımlarla kıyaslarsak.SamMitchell geçen sene gönderilecek koçlar listesindeydi.Bu yıl Toronto baya gelişim gösterdi ama bunun en büyük nedeni Colangelo'dur ki zaten EnİyiGm ödülünün de bana göre tek adayıdır.Emin olun şuan Toronto'nun başında başka bir koç olsa daha iyi yerlere gelebilirdi Toronto..Zaten Pini Gershon'u koç olarak alacakları söyleniyor..
 Bence bu ödülü hakeden isim AveryJohnson'dır..Takımı bu kadar başarılıyken ona vermemek büyük haksızlık olur..Takımın kaliteli olması konusunda birşey demeyeceğim ama ona bakılırsa bence Suns ve Knicks'in kadrosuna bakılırsa daha kaliteli oyuncular var ama işte önemli olan bu oyuncular arasındaki bağı kurmak ve sistemi oturtmaktır.Dallas bunu başardı ve şuanki derecelerini herkes biliyor.DonNelson'ın sistemi her zaman hızlı hücum'a dayalı olmuştur,zaten Warriors'da da sürdüyor bunu ama Avery hızlı hücum yani Run&Gun taktiğini kullanmıyor..Besmele yapmayın adamı..Warriors'a 2 kere yenilmesi de tesadüf olabilir..Lakers da Charlotte'a süpürüldü bu sezon ama Phil,Bernie'nin öğrencisimiydi?Hiç sanmıyorum..
 JerrySloan 19 yıllık Utah,22 yıllık koçluk kariyerinde 1 kere bile bu ödüle kavuşamamıştır..Ama Nba Basını daha fazla başarılı takımların bireylerine ödül vermeyi seviyorlar.Bu yüzden yine Sloan'ın eli boş döneceğini düşünüyorum.Bu arada geçen seneye göre çok daha başarılıydı diyenler var Utah için.Ama geçen seneki başarısızlığın nedeni neydi o zaman ? Sakatlıklar vardı tabiki o da bir etken ama Deron'u Palacio'nun yedeği yapan kimdi?Çaylakları sevmemesi beni ilgilendirmez..Zaten Deron'a EnGelişenOyuncu ödülünü vermeleri de bu yüzden saçma olur..Zaten adam geçen yılda böyleydi.Bu yıla oranla,geçen yıl arkaplan'da kalmasının tek nedeni de Sloan'dır ama ona MIP ödülünü vermek saçma olur..Neyse konu başka yöne gitmesin,Sloan'ın elinde çok kaliteli bir kadro var ama takımı 4.Avery'nin elinde çok kaliteli bir takım var ve takımı 1.Otoriteler bu işe böyle bakıyorlar..

Sırayla senden ayrıldığım noktaları belirtmek istiyorum :

1-) Amerikan medyası,küçük peri masallarına bayılır bildiğimiz gibi.Sezon öncesi pek çok basın mensubunun son sıralarda olmasını beklediği bir takımın,doğuda 3. olması,pek çok kişinin sempatisini kazanabilir.Bu ödülün çoğu zaman beklenmedik kişilere gittiğini de gördük.Yani olursa şaşırmam kesinlikle.(Bknz. Doc Rivers-Orlando Magic/2001)

Bi de Colangelo koçluk yapmıyor takıma.Malzemeleri toplayan ve ana yapıyı inşa eden o ama takımı hedefe kilitleyen ve bu malzemelerden uyumlu bir birliktelik sağlayan Mitchell'ın hakkını yememek lazım kanımca.

Küçük bir ayrıntı : Ettore Messina'nın adı geçiyor şu an için,Gershon'dan ziyade.

2-) Dallas takımının temellerini atan kişinin Nelson olduğunu,şu anki savunma yapan takım hüviyetini Dallas takımının aslında Avery göreve gelmezden evvel kazanmaya başladığını ve bunu da sağlayan temel oyuncu olan Josh Howard'ı da Nelson'un seçtiğini sanırım biliyoruz.Ben "hoca-çırak" ilişkisinden bahsetmek istemedim orada,Avery'nin var olan bir sisteme aynen bağlı kaldığını,bunun için de çok üst seviyede bir koçluk yeteneğine sahip olmasına gerek olmadığını söyledim.Jackson-Bickerstaff örneği son derece yersiz ve alakasız olmuş.

Hatta bence,geçen yılki final serisindeki acemi hareketleri,gergin tavırları ve yaptığı şaşkınlıklar sebebiyle (Riley'nin tam aksine) şampiyonluğun kaybedilmesinde önemli bir etken olmuştur.

Bi de,Nash gittiğinden beri fast-break temelli oynamıyor ki Dallas.

3-) Geçen yıl Utah maçlarını tam dikkatini vererek izlemediğin anlaşılıyor ve de Sloan'ın koçluk stilini.Şöyle ki : Sloan sahada (hele ki guardlarının) tam olarak kafasındakini yapmasını ister.Tam bir sistem adamıdır Sloan.Arroyo ile sürütşmesi de,geçen yıl maçlarda,müthiş oynayan Paul'ün gölgesinde kaldığı için,kendini göstermek adına,sistemin dışına çıkan Williams'ı kesmesinin sebebi de buydu.Ne zaman ki Williams sistem içinde kalırsa başarılı olacağını anladı,hem kendisine hem de Utah'a seviye atlattı.Mesela bu yıl Krilenko hiç yoktu neredeyse,kariyerinin en kötü sezonunu yaşıyor ama Deron etrafındakileri de yukarı taşımasını beceriyor.

4-) Otoriteler her zaman en başarılı takımın hocasına vermiyorlar bu ödülü. (Tekrar bknz. Doc Rivers) Tabi Sloan'ın bir Nowitzki'si yok ve bu yıl hiç sakatlanmadı neredeyse.Oysa Boozer ve Krilenko uzun süreli sakatlıklar yaşadılar.Yani bu kadar basit değil asla.
« Son Düzenleme: 12 Nisan 2007, 23:58:59 Gönderen: NYK » Logged
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın

Yippi Ka Yey motherfucker...
« Yanıtla #22 : 12 Nisan 2007, 13:46:04 »
Mustafa
El-Nino
Rookie
**

Üyelik Bilgileri WWW

Zamanım varken bir şeyler karalıyım.

Avery Johnson: Belkide Dirk ve saz arkadaşları olmasa hiç bir zaman yılın koçu ödülüne aday gösterilmeyecekti.Ama bu sezon Bi Eddie Jordan'dan daha fazla haketmiştir.

Mike D'antoni: Yanılmıyorsam geçen sezon ödülü alan isimdi.Geçen seneden bu seneye Suns'da hiç bir değişiklik olmadı.Hatta Batı'da Dallas'a geçildiler.Ve D'Antonio yılın koçu ödülünü zora soktu gibi.

Eddie Jordan: Benim favorilerimden biri.Eğer Arenas bu sene böyle bir performans sergilemeseydi adı geçmezdi.Tabi Caron'un savunması ve Jamison katkıları.Doğu'da iyi bir yerlerde bitirirlerse neden olmasın.Çünkü; süpriz bir aday.

Flip Saunders: Bu koçlar içinde en az şans olarak Saunders'ı görüyorum.Başka bir şeyler karalamaya da gerek yok.

Gregg Popowich: Geçen senden bu yana Spurs'de hiç bir değişim yok.Her sezon olduğu gibi sessiz sakin play-off'a kaldılar.Ufakta olsa bir şansı var.Ama önünde D'Antonio ve Avery var.

Jerry Sloan:Eddie Jordan'dan sonraki süpriz isim olabilir.O da bu sezon Boozer'dan böyle performans beklemiyordu.Takmı bu sezon iyi otutturdu ve sonunda play-off yapmayı başardılar.Yine bu sezon sakatlıklardan çekmedi değil.

Avery alır gibi duruyor.İzleyip,göreceğiz...
« Yanıtla #23 : 12 Nisan 2007, 23:29:44 »
Cagatay Berilgen
4Eva Laker
Starter

Carpe Diem

Üyelik Bilgileri WWW

Nba.com'da CoachOftheYear ödülü için koçları sıralamışlar..
 1-)JeffVanGundy
 2-)AveryJohnson
 3-)SamMitchell
 4-)JerrySloan
 5-)ScottSkiles                   Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
                         Sıralamada geçen yıla oranla gelişimi önplanda tuttukları kesin..Ama eğer seçimler yapılırken böyle olsaydı Kobe geçen sene Mvp olurdu..ABD basın mensupları,takım başarısını önde tutuyorlar.Avery alır..
« Yanıtla #24 : 13 Nisan 2007, 00:06:40 »
NYK
The Doc
MVP

McClaaaaaaaane!!!!!

Üyelik Bilgileri

Van Gundy'nin adına ilk kez şahit oldum.Pek çok yerli-yabancı siteyi takip ediyorum ama hiç görmemiştim daha evvel.Bence yanlış bir karar olur JVG'nin alması.Bunun için en sağlam sebebim ise,Rockets'ın kendinden yukarıdaki 4 takımla oynadığı maçlarda elde ettiği,rezil galibiyet-mağlubiyet oranı.

Avery'nin adının geçmesinin tek sebebi ise takımının ligin en iyisi olması.Herkesin beklediğinin aksine Avery'nin alamayacağını düşünüyorum.Tekrar söylüyorum adayım Sloan,önceki mesajlarımda da ayrıntılı şekilde belirttiğim gibi ama Sam Mitchell alırsa da hiç şaşırmam.

« Yanıtla #25 : 13 Nisan 2007, 22:06:20 »
Mustafa
El-Nino
Rookie
**

Üyelik Bilgileri WWW

Evet Van Gundy'i unuttum ya.Sadece ankette ki seçeneklere takılıp kalmışım.Van Gundy'de süpriz yapabilecek bir isim.
« Yanıtla #26 : 13 Nisan 2007, 23:26:31 »
John Lucas The Third#
NBA Oyuncusu
*

Lucas#3

Üyelik Bilgileri

Van Gundy'nin adına ilk kez şahit oldum.Pek çok yerli-yabancı siteyi takip ediyorum ama hiç görmemiştim daha evvel.Bence yanlış bir karar olur JVG'nin alması.Bunun için en sağlam sebebim ise,Rockets'ın kendinden yukarıdaki 4 takımla oynadığı maçlarda elde ettiği,rezil galibiyet-mağlubiyet oranı.

Avery'nin adının geçmesinin tek sebebi ise takımının ligin en iyisi olması.Herkesin beklediğinin aksine Avery'nin alamayacağını düşünüyorum.Tekrar söylüyorum adayım Sloan,önceki mesajlarımda da ayrıntılı şekilde belirttiğim gibi ama Sam Mitchell alırsa da hiç şaşırmam.

Hocam sana şunu söylemeden geçemedim.Van Gundy'yi yermeyi bilmişinde yanlız işin kötü yanı kendi içinde çelişmektesin.Senin yılın koçu için önplanda gördüğün adam yani J.Sloan efendinin takımı;Dallas,San Antonio gibi güçlü Texas ekiplerini ezdi diyebilirmiyiz?;Ayrıca yılın koçu olarak gördüğün adamın takımında guard savunmasından eser yok,McGrady Jazz'e bu yıl 44 attı,Arenas 50+ attı.Kobe yine çıldırdı Jazz'e karşı.Redd yine 57 attı.He bir de bu yılın koçu için büyük adaylarından olan Jerry Sloan beyefendi;ezdiğin Rox elemanlarının ve koçunun alltında şuan.
     Van Gundy için bu ödülü hiç haketmiyor demek sadece düştüğümüz cehaleti gösterir.Biz biz olalım ; eğri oturup doğru konuşalım.Rockets,3-5 yıl öncesinde play-off yapamazken(play-off bir kenara savunma dahi yapamazken) ;şuan 50 galibiyetin üstünde tepinmekteler.Hem de her an her dk yıldız oyuncularından fire vererek,sorun adamlarla yaşayarak(Wells,Sura vs.) - Neyse yaw ; insanlar her mevzuya farklı bir gözlük ile baktığı için anlaşılması bir o kadar da güç olacaktır şu dakikadan sonra.Ey Van Gundy'im vay Van Gundy'im neydin ne oldun be...?
« Son Düzenleme: 13 Nisan 2007, 23:28:14 Gönderen: John Lucas The Third# » Logged

A New Face  Or A New McGrady...
« Yanıtla #27 : 13 Nisan 2007, 23:29:06 »
A.I
NBA Draft'ında

Üyelik Bilgileri

Bence mıked'antonı pek bı şe yapmıo nash amare marıon hepsı zaten çok ii avery jonshon daha çok hak edio bence bu ödülü
      Allen Iverson Her Şeyi Yaptı Şimdi Sıra Yüzükte
« Yanıtla #28 : 13 Nisan 2007, 23:36:59 »
Eralp
Superstar

Üyelik Bilgileri WWW

"John Lucas The Third#" hocama yüzde yüz bir oranında katılmakla birlikte ekstra birşeyler eklemek istiyorum.Jazz veya koçu hiçbir zaman Rockets camiası veya oyuncularından hiçbir yerde hiçbir şekilde üstün olamamıştır.Bunun en büyük kanıtı olarak mazi gösterilebilir.Bir takım play-off maçları falan;hatırlamıştır çoğu bilirkişi.Jazz hiç bir zaman bizden üstün olmadı derken;topu Sloan'a attım bir anlamda.Sloan da Van Gundy'den üstün olamaz benim gözümde.

-**Bu arada bir üstümde yazmış olan AI arkadaş da saçma bir yorum yapmış.M.D'Antonio için;oyuncuları iyi;ondan haketmiyor diye.İyide A.Johnson'ın oyuncuları kötü mü?Yada şöyle diyim;A.Johnson'ın oyuncuları ;bir Mike efendinin oyuncularından daha vasıflı değil mi?Yada daha tecrübeli?(final akımları vs.) Ya özet geçtim işte bilerek yorum yapmak önemli özellikle bunu vurgulamak istedim...

Edit1:Bugün Jazz,Dallas' ı yendi diye hemen bir maçla;yok bakın Sloan'un oyuncuları nasıl Dallas'ı ezdi geçti falan demeyin.*
Edit2:Dallas'ın o maçı ne derece salladığı da malum..*
« Son Düzenleme: 14 Nisan 2007, 13:16:26 Gönderen: Eralp » Logged
« Yanıtla #29 : 14 Nisan 2007, 20:19:29 »
Mustafa
El-Nino
Rookie
**

Üyelik Bilgileri WWW

Houston iki sene üst üste şampiyon oldu mazide.Hem Houston'un ne Stackton'u ne de Malone'u vardı.Zaten Utahlı'lar şuna sığınıyor Jordan'lı yıllara denk geldi.
« Yanıtla #30 : 15 Nisan 2007, 16:27:46 »
lordapo
| Knickerbocker |
MVP

SG-Turk Tau'ri

Üyelik Bilgileri WWW

Houston iki sene üst üste şampiyon oldu mazide.Hem Houston'un ne Stackton'u ne de Malone'u vardı.Zaten Utahlı'lar şuna sığınıyor Jordan'lı yıllara denk geldi.
Hakeem olujuwan,clyde drexler,robert horry ve hatta sir charles barkley hatırladıklarım zaten 94 finalini sağolsun john straks ın kaçırdığı mehşur 3 lük yüzünden verdik rockets a ama asla küçümsemem onları malone ve stockton nın ne kadar çirkef oyuncular oldunu yedi ahali duydu memo gelene kadar utah da hangi pivot adam akıllı oynadıki bence sloan bu sene çok değişti ama bu sene ödülü de hak etti

« Yanıtla #31 : 15 Nisan 2007, 22:33:24 »
NYK
The Doc
MVP

McClaaaaaaaane!!!!!

Üyelik Bilgileri

Hocam sana şunu söylemeden geçemedim.Van Gundy'yi yermeyi bilmişinde yanlız işin kötü yanı kendi içinde çelişmektesin.Senin yılın koçu için önplanda gördüğün adam yani J.Sloan efendinin takımı;Dallas,San Antonio gibi güçlü Texas ekiplerini ezdi diyebilirmiyiz?;Ayrıca yılın koçu olarak gördüğün adamın takımında guard savunmasından eser yok,McGrady Jazz'e bu yıl 44 attı,Arenas 50+ attı.Kobe yine çıldırdı Jazz'e karşı.Redd yine 57 attı.He bir de bu yılın koçu için büyük adaylarından olan Jerry Sloan beyefendi;ezdiğin Rox elemanlarının ve koçunun alltında şuan.
     Van Gundy için bu ödülü hiç haketmiyor demek sadece düştüğümüz cehaleti gösterir.Biz biz olalım ; eğri oturup doğru konuşalım.Rockets,3-5 yıl öncesinde play-off yapamazken(play-off bir kenara savunma dahi yapamazken) ;şuan 50 galibiyetin üstünde tepinmekteler.Hem de her an her dk yıldız oyuncularından fire vererek,sorun adamlarla yaşayarak(Wells,Sura vs.) - Neyse yaw ; insanlar her mevzuya farklı bir gözlük ile baktığı için anlaşılması bir o kadar da güç olacaktır şu dakikadan sonra.Ey Van Gundy'im vay Van Gundy'im neydin ne oldun be...?
1-)  Ben nerede çelişmişim kendi içimde? Yazdığım yorumların içinde kendi ifadelerimi yalanlayan bir ibare olması lazım.Utah'ın kendi üzerindeki 3 takımla yaptığı maçlara bir bak bakalım.%50 galibiyet üzerinde.Ve Rockets'ın üzerinde Jazz kendi konferansını 1. sırada bitirdiği için.Yanlış bilgi verme.

2-)Yılın koçu ödülünü almak ile,takımın dış savunmasının kötü olması arasında ne gibi bir bağlantı var? Sloan mı çıkıp savunma yapacak? Utah'ın özellikle 2 numarada yetersiz kaldığı,Gricek'ten medet umduğu hatta Harpring'i 2 numarda kullandığı ortadayken,bu yorumu yapmanın manası ne? Krilenko'nunu sezonun yarısında oynamaması da bu savunma zaafında rol oynamakta.Bunu da unutmamak lazım ama direkt bir bağlantısı yok bu durumun "Yılın Koçu" ödülünü almakla.

3-) Ben Rockets-Jazz karşılaştırması yapmadım hiç bir yorumumda,saptırma konuyu.

4-) VanGndy bu ödülü hiç haketmiyor demedim eğer iyi okursan,bence yanlış olur dedim.Evet Yao ve Mcgrady uzun süreli sakatlıklar yaşadı ama disiplinli oyun sistemi ve savunmayı ön plana çıkaran mantalitesi ile takmı üst seviyede tutmayı başardı ama takıma daha büyük bir ivme kazandıran Sloan adayım.Bu benim görüşüm,ne düşünürsen düşün.

5-) VanGundy'i bana anlatma.Riely zamanından beri takip ediyorum Knicks'i.VanGundy'nin gelişini de,gidişini de çok iyi biliyorum.Ne idi - ne oldu,bunu da çok iyi biliyorum.

« Yanıtla #32 : 15 Nisan 2007, 22:42:33 »
Eralp
Superstar

Üyelik Bilgileri WWW

Avukat gibi görünmek istemiyorum ama söz konusu Rox ve Van Gundy olunca yazmamak olmaz ; olamaz.Utah öyle yaptı böyle yaptı hikaye hepsi.Ne oldu karşısındaki takım adam gibi oynayınca nasıl farka boğdu Utah'ı.Utah;Rockets'tan aşağıda.Rockets yaşadığı onca zorluk ve sakatlığa rağmen şuan 2 galibiyet üstünde Utah'ın.Sloan ivme kazandırmış komik; kazandırdığı ivme nedir geçen yıl Jazz 40 galibiyetli birşeyler elde etmişti bu yılda ona benzer.He tek fark play-off yapacaklar.O kadarı da olsun.İvme diyorsak asıl ivme Van Gundy'den.Geçen yıl play-off'a çıkamadık onu bir kenara bırakıyorum 30'lu galibiyetler ile tamamladık sezonu.Şuan ? * 51 galibiyet ..
     Ayrıca "John Lucas The Third#" arkadaş;bence onun takıma savunma kazandıramadığını ve belli bir savunma stratejisi oturtamadığını kastetmiştir.Sen böyle diyerek saptırıyorsun kanımca;zaten savunmasında hayır olmayan takımın ; koçunda da hayır olmaz.Savunma başarı demektir;bakınız Rockets,Dallas,Spurs... Neyse uzadıkça uzar böyle...
« Yanıtla #33 : 15 Nisan 2007, 22:47:18 »
Mustafa
El-Nino
Rookie
**

Üyelik Bilgileri WWW

Harbiden ha NYK Rockets'a üzerindeki takımların galibiyet-mağlubiyet oranları rezil demişsin.Ama yılın koçu adayın Jerry Sloan.Sanki Utah üstündeki takımlardan çoğu maçı almış ya.Harbiden burada kendinle çelişmişsin.Eralp'e ve Lucas'a katılıyorum.Üstündeki takımlardan 3 tane yendiği maç say be kardeşim...
« Yanıtla #34 : 15 Nisan 2007, 22:56:11 »
Eralp
Superstar

Üyelik Bilgileri WWW

Yaw zaten sorun yenip yenmemesi değil;onların ne kadar kasıp kasmadığı ne halde olup olmadığıdır.Şimdi Jazz,çıksın Dallas'tan Spurs'ten play-off'larda bir maçdan fazla alsın yeri öpücem ekmek çarpsın beni.
     Bu arada Van Gundy'nin üstünde gördüğü adam ile ilgili ne var ortada "0" --  Basın dahi JVG'ye odaklanmış biçimde.Başka bir sitede bizzat kendi yayınladığım haber olan bir haber ile bilgilendirmek istiyorum az veya çok....

Philadelphia Inquirer'da çıkan haberde Houston Rockets coachu Jeff Van Gundy'e övgüler yağdı.Yılın coachu için listede zirvede olan Van Gundy'nin bunu sonuna kadar hak ettiği vurgulandı.Van Gundy'nin,Yao Ming ve T-Mac'in yokluğunda takımı iyi götürdüğü ifade edilirken,Dikembe Mutombo'yla sezonun büyük bölümünü götürdüğü ve Bonzi Wells'den de sıfır katkı almasına rağmen Rox'un 50 galibiyete ulaşmasının Jeff Van Gundy'nin başarısı olduğu belirtildi.

_Eralp_
« Yanıtla #35 : 15 Nisan 2007, 23:12:45 »
NYK
The Doc
MVP

McClaaaaaaaane!!!!!

Üyelik Bilgileri

Avukat gibi görünmek istemiyorum ama söz konusu Rox ve Van Gundy olunca yazmamak olmaz ; olamaz.Utah öyle yaptı böyle yaptı hikaye hepsi.Ne oldu karşısındaki takım adam gibi oynayınca nasıl farka boğdu Utah'ı.Utah;Rockets'tan aşağıda.Rockets yaşadığı onca zorluk ve sakatlığa rağmen şuan 2 galibiyet üstünde Utah'ın.Sloan ivme kazandırmış komik; kazandırdığı ivme nedir geçen yıl Jazz 40 galibiyetli birşeyler elde etmişti bu yılda ona benzer.He tek fark play-off yapacaklar.O kadarı da olsun.İvme diyorsak asıl ivme Van Gundy'den.Geçen yıl play-off'a çıkamadık onu bir kenara bırakıyorum 30'lu galibiyetler ile tamamladık sezonu.Şuan ? * 51 galibiyet ..
     Ayrıca "John Lucas The Third#" arkadaş;bence onun takıma savunma kazandıramadığını ve belli bir savunma stratejisi oturtamadığını kastetmiştir.Sen böyle diyerek saptırıyorsun kanımca;zaten savunmasında hayır olmayan takımın ; koçunda da hayır olmaz.Savunma başarı demektir;bakınız Rockets,Dallas,Spurs... Neyse uzadıkça uzar böyle...
Şimdi burada ayrıntılı bir Jazz tahlili yaptıracaksınız ama olsun:

Derron Williams'ın takım oyunu mantalitesini kabullenmesi ve hem kendi istatistiklerini hem de diğer takım arkadaşlarını yukarı taşımasının,geldiğinden bu yana problemleriyle gündemde olan Boozer'ın bu sezonki müthiş çıkışının ve Memo'nunu bu yıl tavan yapan all-star performansını yakalamsını sağlayan özgüveni ve sorunluluğu ona veren Sloan'dur.Ayrıca çaylakları sevmeyen ve deneyimli oyuncuları tercih eden bir koç olarak bilinmesinin aksine bu yıl çaylak Millsap'e verdiği geniş süreler,sistem içierisinde Gricek ve Harpring gibi,çoğu takımda yer bulamayacak oyunculardan performanslarının maximumunu alması ve yıllarca savunma ağırlıklı pivotlarla oynamasına karşın,bu yıl değişikliğe giden ve Memo'nun hem orta mesafeden hem de 3'lük çizgisinden şut atmasına yeşil ışık yakan,bu sayede hem rakip uzunların pota altını boşaltmasını ve kısaların içeri girmesini kolaylaştıran hem de Boozer'ın performansını tavana çeken sistemin mimarı olan kişi Sloan'dur.Üstelik Boozer'ın 3 aylık sakatlığı ve Krilenko'nun neredeyse sezonun tamamında oynamamsını da unutmamak lazım.Utah'ın "contender" sıfatını kazanmasını temel etkeni Sloan'dur.Bahsettiğim ivme budur.

NBA.com'dan Utah'ın bu sezonki fikstürüne baktım ve kendinden daha fazla galibiyet elde eden (bakın kendisinden yukarıda demiyorum zira kendi konferansını kazandığı için Utah kesinlikle 4. oldu ve ev sahibi olacak Rockets'a karşı,beğenseniz de beğenmeseniz de) takımlarla arasındaki maçlara baktım.Durum şu :

vs Rockets : 2 galibiyet,1 mağlubiyet

vs Phoenix : 3 galibiyet,1 mağlubiyet

vs Spurs : 2 galibiyet,2 mağlubiyet

vs Dallas : 2 galibiyet,1 mağlubiyet

Demek ki ezbere konuşmamak lazımmış.Demek ki ben kendi kendimle çelişmiyormuşum.

Yaw zaten sorun yenip yenmemesi değil;onların ne kadar kasıp kasmadığı ne halde olup olmadığıdır.Şimdi Jazz,çıksın Dallas'tan Spurs'ten play-off'larda bir maçdan fazla alsın yeri öpücem ekmek çarpsın beni.
     Bu arada Van Gundy'nin üstünde gördüğü adam ile ilgili ne var ortada "0" --  Basın dahi JVG'ye odaklanmış biçimde.Başka bir sitede bizzat kendi yayınladığım haber olan bir haber ile bilgilendirmek istiyorum az veya çok....

Philadelphia Inquirer'da çıkan haberde Houston Rockets coachu Jeff Van Gundy'e övgüler yağdı.Yılın coachu için listede zirvede olan Van Gundy'nin bunu sonuna kadar hak ettiği vurgulandı.Van Gundy'nin,Yao Ming ve T-Mac'in yokluğunda takımı iyi götürdüğü ifade edilirken,Dikembe Mutombo'yla sezonun büyük bölümünü götürdüğü ve Bonzi Wells'den de sıfır katkı almasına rağmen Rox'un 50 galibiyete ulaşmasının Jeff Van Gundy'nin başarısı olduğu belirtildi.

_Eralp_

Utah maçlarını,rakipleri kasmadığı için kazandı demek,kusura bakma ama aptallık olur.Kassın kardeşim,atıyorlar da ellerini tutan mı var? Müneccimlik de yapma,kimin kimden kaç maç alacağı hiç belli olmaz,Orası play-off.Neler neler gördük.
« Son Düzenleme: 15 Nisan 2007, 23:53:52 Gönderen: NYK » Logged

« Yanıtla #36 : 15 Nisan 2007, 23:42:21 »
NYK
The Doc
MVP

McClaaaaaaaane!!!!!

Üyelik Bilgileri

Bi de Rockets'ın kendinden yukarıdaki 4 takıma karşı performansına baktım :

vs Utah : 1 galibiyet,2 mağlubiyet

vs. Phoenix : 3 mağlubiyet

vs. Spurs : 2 galibiyet,2 mağlubiyet

vs. Dallas : 1 galibiyet,2 mağlubiyet

Bilmem anlatabildim mi?

« Yanıtla #37 : 16 Nisan 2007, 07:22:50 »
Eralp
Superstar

Üyelik Bilgileri WWW

1-)Bir kere şunu diyim sana istatistik gibi yanıltıcı şeylere bakıp onları koz olarak kullanıcak kadar düşük bir anlayıştasın.
2-)Bizim Suns'a kaybettiğimiz 3 maçın sadece 1'inde T-Mac vardı.Ve bir tanesinde Yao ve Tmac bir aradaydı.
3-)Yine çelişmektesin farkında değilsin ama ; play-off'ta ne olucağı belli olmaz diyorsun;gidip Utah'ın ne günde nasıl kazandığı kıytırık maçları buraya yazıyorsun.Yani demek istediğim normal sezonda ne olduğu nasıl Utah'ın o maçları kazandığı ne malum.
4-)Utah'ın Suns'tan aldığı ilk maç veya maçlar sezonun başındaydı bunu da hatırla ;gördük şimdiki Suns ile yapınca halini.
5-)Dallas'ı yendikleri son maçı hatırla;birinciliği garanti bir takım ve play-off iç saha avantajı için yırtınan Utah,ve Dallas'lı oyunculara verilen az ayardaki süreler.

İstatistik demeye devam et...
« Yanıtla #38 : 16 Nisan 2007, 22:38:31 »
NYK
The Doc
MVP

McClaaaaaaaane!!!!!

Üyelik Bilgileri

Ya bir maç değil,iki maç değil,10'dan fazla maç yapılmış.Bunu gösterge olarak almayacağız da neyi alacağız? Ne demek "Dallas kasmadı,Phoenix kasınca nasıl da yamuldular" ya da "kıytırık galibiyetler" gibi saçmasapan yorumlar yazabiliyorsun anlamıyorum.Artık anlatmaya da çalışmayacağım.Sitedeki herkes girip bakıyor buraya ve benim söylediğimin aksien laf eden yok senden başka zira senin yaptığın hayli mantıksızca.

Bu arada ben bu konu başlığına hiç yazmadım "Orası play-off,hiç bir şey belli olmaz" diye.Varsa göster.

« Yanıtla #39 : 17 Nisan 2007, 06:59:10 »
Eralp
Superstar

Üyelik Bilgileri WWW

"Orası play-off.Neler neler gördük sözü ne demektir? Neyse ya artık cidden b*ku çıktı.Van Gundy ve takımı kapağı taktı zaten bugün tam kadrosu ile Suns'ı dağıtarak.Büyüksün Jeff,büyüksün McGrady,Büyüksün Rockets...
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
+ NBA Tr Forum » NBA Genel Tartışmalar » Nba Tartışma Platformu » Tartışma Platformu Arşivi (Moderatör: Dağlar)Konu:
 Yılın Koçu

Gitmek istediğiniz yer: