+ NBA Tr Forum » NbaTr Forum Arşivi » 2008 Yılı Arşivi » NBA Play Off 2008 » NBA Finali (Moderatör: TP)Konu:
 Boston Celtics (4) - Los Angeles Lakers (2)

Kullanıcı Adı: Beni Hatırla?
Şifre:
Anket
Soru: Seri Nasıl Sonlanır ?
Celtics 4-0 - 1 (1.4%)
Celtics 4-1 - 4 (5.4%)
Celtics 4-2 - 23 (31.1%)
Celtics 4-3 - 16 (21.6%)
Lakers 4-3 - 15 (20.3%)
Lakers 4-2 - 10 (13.5%)
Lakers 4-1 - 4 (5.4%)
Lakers 4-0 - 1 (1.4%)
Toplam oy: 73

Sayfa: [1] 2 3 ... 13   Yukarı git
Konu: Boston Celtics (4) - Los Angeles Lakers (2)  (Okunma Sayısı 4823 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 02 Haziran 2008, 16:54:03 »
Kaan Mert
Zep (çıtır :P )
MVP

Why So Serious ?

Üyelik Bilgileri WWW

2008 NBA Finali

Boston Celtics vs Los Angeles Lakers

vs 

Game1: 6 Haziran Lakers @ Celtics
Game2: 9 Haziran Lakers @ Celtics
Game3: 11 Haziran Lakers vs. Celtics
Game4: 13 Haziran Lakers vs. Celtics
Game5: 16 Haziran Lakers vs. Celtics
Game6: 18 Haziran Lakers @ Celtics
Game7: 20 Haziran Lakers @ Celtics

Tüm Maçlar 04.00'da NTV'den yayınlanacak..
« Son Düzenleme: 18 Haziran 2008, 06:31:53 Gönderen: Kaan Mert » Logged
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın

girin uğrayın okuyun uleyn xD
« Yanıtla #1 : 02 Haziran 2008, 17:40:24 »
Kemal Erdem
Ziyaretçi

Ynt: Boston Celtics - Los Angeles Lakers

Özet geçiyorum sonra açacağım maddeleri;

-Boston'ın şuana kadar görünen en büyük avantajı olan ev sahibi avantajı olayı Detroit tarafından yok edildi. Detroit'in, Boston'da maç kazanması o batıl inançlarıda alt üst etti. Boston evindede kaybeder. Los Angeles deplasmandada kazanır.

-Aynı şekilde deplasmanda maç kazanamayan Boston en kritik maçları Detroit'te kazanarak deplasmanda maç kazanamazlar inancını yok ettiler. Boston'a bu bağlamda öz güven geldi. Lakers evinde 8-0'lık bir performans göstersede, nasıl ki onların Boston'da kazanma şansları varsa Boston'da, Los Angeles'da kazanma şansı var.

(Bu tablo en çok Lakers'ın işine yarar ama..Çıkan sonuça ev sahibi avantajı bir anlamda benim ölçülerimde çok da önemli değil..Her şey ortada.)

-Elbette Lakers cephesinde herkesin hemen hemen gözü Kobe'de. Bana görede Lakers kazanırsa şampiyonluğu Finallerin MVP'si olacak. Ancak kilit adam Lamar Odom olacak ki Odom'ın insanüstü istatistiklerle oynamasını bekliyorum.

Eğer ön-görülerim doğru çıkarsa (ki bunu daha sonra açacağım) Lamar bu seriyi triple'a yakın ortalamalarla bitirebilir. Serinin en keyfile izlenecek oyuncusu Lamar Odom olacaktır ki hücumda da skor bazında Kobe'den sonra Gasol'ün değil onun en skorer oyuncu olmasını bekliyorum. Hatta kaba taslak söylersem bir anlamda 2. skor opsiyonu ''sistem gereği'' olmasa bile gidişat gereği Odom olacaktır.

-Boston'ın en büyük avantajı olan savunması, Lakers'a karşı tekleyecektir. Normal sezonda kazanılan 2 maç hiç birşey ifade etmiyor şuan. O 2 maçı kaybeden Lakers bu Lakers değil çünkü.. O Lakers benim gözümde play-off için bile yeterli değildi..Benim için diyorum özellikle..Ama bu Lakers ki beni yanılttılar (ben açık konuşayım böyle bir uyumu asla beklemiyordum) şampiyon gibi oynuyor.. Şampiyon olmak farklıdır - şampiyon gibi oynamak farklıdır. Şampiyon gibi oynamak gelecek için sağlam temeldir benim için.

(Karışık bir cümle şöyle açayım;
Boston şampiyon oldu diyelim.. Onlar sadece şampiyon olur. Ama şampiyon gibi oynayan Lakers olur. Lakers'ın geleceği parlak, Boston son deminde..)

-Lakers hücum sistemi ki üçgen hücumun yanı sıra bireysel bazda işler sıkıştığındada Boston'ı zorlayacak bir sistem. Pistons gibi statik hücum yapan bir takımın Boston savunmasına zor anlar yaşattığını ve o statik hücum setlerine rağmen rakibe faul problemi yaşattıklarını gördük. Üstelik son maçta Pistons doğru şutları bulmasına rağmen oyuncuların (Prince-Sheed) günlük performansının anormal kötü olması nedeniyle kaybettii ve kısır kaldı skorda.

Lakers'ın daha aktif ve çok opisyonlu hücum sistemi Celtics'in savunma düzenini bozacaktır. Ki en önemli nokta şu;
Pistons gibi statik hücumlar yapan bir takım rakibi o denli faul problemine sokuyorsa, Lakers gibi daha opisyonlu ve daha aktif bir hücum takımı Boston savunmasını ''zorunlu'' olarak yumuşatacaktır. Çünkü faul problemi yaşayacak ve savunma direnci düşecektir Boston'ın..

Boston'ın en büyük avantajı gibi görünen Garnett'in bu sefer işi zor. Zira Onunla dışa kaçacak olan bir Odom var Lakers'ta.. Pistons serisinde sıkıştığı anlarda dışa kaçan Garnett'in peşinden ne Sheed ne McDyess kovalayacak hareketlikikte değildi. Ama Odom yapışır bırakmaz. Rahatsız eder.. Yinede Boston'ın en skorer ismi Garnett olur tabi bunu yüksek şut isabetiyle mi yapar ? Bana göre hayır..

Paul Pierce, Ray Allen, Kobe Bryant, Pau Gasol vs vs bunları daha sonra yazacağım. Ankette oyumu kullandım burayada yazayım;

4-2 Los Angeles Lakers
« Yanıtla #2 : 02 Haziran 2008, 17:43:55 »
Torres#9
" El Nino "
MVP

Üyelik Bilgileri WWW

Genel olarak Kemal abiye katılıyorum,final öngörülerimi atmıştım ama siteye saldıran insancıklar (bu lafı tuttum) yüzünden gitmiş mesaj güme.

O yüzden şimdi 4-1 Lakers diyim,akşama bunu açarım.

Serinin kiliti ise,Odom-Gasol-Ray Allen bana göre.

ailecek takip edebileceğiniz iki blog,eheh =) bekleriz çaya,kahveye.
« Yanıtla #3 : 02 Haziran 2008, 18:05:28 »
c_marlowe
Starter

kazanınca tecrübeli kaybedince yaşlı takım olursun

Üyelik Bilgileri

ben seriyi 4-3 boston alacak diyorum...
uzun uzadıya nedenleri belirtecek kadar nba uzmanı değilim...ama şunu söyleyebilirim...
big3 şampiyonluk için bir araya geldi...ellerinde saha avantajı ve de en önemlisi garnett'in hırsı var...belkide en önemli nokta burası...ilk iki maçı kazanırsalar deplasmanda oynayacak üç maçtan en az birisini kazanıp şampiyonluğu kazanacaklarını tahmin ediyorum...
garnett'in şampiyonluk yüzüğüne bu kadar yakınken bırakmak istemeyecektir...
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2008, 23:21:27 Gönderen: c_marlowe » Logged
« Yanıtla #4 : 02 Haziran 2008, 18:16:43 »
Kq5
CaptaiN Jac'K
Superstar

WeLcoMe To BostoN CeltiCs DariuS MiLeS

Üyelik Bilgileri

Serinin 7 maça uzamasını bekliyorum öncelikle eşleşmeleri söylemek istiyorum gasol'u perkins tutmaya çalışacaktır eğer zorlanırsa garnett'ten yardım alabilir lamar odom'u ise garnett tutacaktır kobee'yi pierce ve allen ikilisi tutmaya çalışacaktır ama lakers'ın her maç olmasada sahne alan isimleri var örn vujacic farmar walton vs bu isimlerde etkili olabiliyor ama aynı zamanda celtics bench'ide öyle james posey leon powe Pj brown gibi tecrübeli isimler  var hak eden kazansın.
Sonuç: Boston Celtics:4 Los Angeles Lakers 3
« Yanıtla #5 : 02 Haziran 2008, 19:59:10 »
cakisan
NBA Draft'ında

ÖNCE YÜREK

Üyelik Bilgileri

Herkesin bostona neden şans vermediğini hala anlayamadım...playoff başladığından beri hep bu yazılan sebepler yüzünden eleniceğimiz söylendi ama lanet olsun bu sezonun en iyi takımıda biziz..plafofflarda en çok maç yapan takımda finale çıkan takımda en iyi savunmayı yapanda biziz the palacede seri bitirende biziz....Bunlara rağmen halaa lakers kazanır deniyor..Sebepleri hala anlayabilmiş değilim..
« Yanıtla #6 : 02 Haziran 2008, 20:08:24 »
Murat
Lifeless#24
All-Star

Kes Sesini..!!!

Üyelik Bilgileri

Kemal abi ağıza eline sağlık olayı harika anlatmışın..Ben de kısaca değiniyim..Allen iyi bir savunmacı değil benim gözümde..Pistons serisinde gördük ki hamilton perden çıkıp çok rahat sayılar buluyor kobe bunları her zaman yapan bir oyuncu zaten..Kobenin iyi savunmacı olduğunu biliyoruz alleni kilitleyebilir eğer başarırsa bostonun 3lük yüzdesini ve sayı potansiyelini düşürmüş oluruz...K.Garnettii ikili oyunlarla durdurmamız lazım walton-odom ikilisi ikili sıkıştırma ve temas oyunları ıle garnetti top kaybına zorlarsak bu bizim işimize gelir..Lakersin bu seride tek sorunu pierce olacaktır..Onu waltonla  durdurmamız lazım..Lakersin temel savunma prensibi garnett ve pierce üzerine yoğunlaşmalı top kayıplarına zorlamalıyız...Çünkü daha öncede gördükki bu ikiliyi bi şeikde kitlersek bostonda kitlenir..Temaslardan gasol kesinlikle kaçmamalı ayak çabukluğunu kullanmalı..Temas oyunlarını iyi yapmamız kobeyi çıldırtmamız lazım...Bunları yapar rakibe kendi oynumuzu kabul edersek şampiyon oluruz..
« Yanıtla #7 : 02 Haziran 2008, 20:08:33 »
mertsas
Warlord
Rookie
**

Üyelik Bilgileri

Herkesin bostona neden şans vermediğini hala anlayamadım...playoff başladığından beri hep bu yazılan sebepler yüzünden eleniceğimiz söylendi ama lanet olsun bu sezonun en iyi takımıda biziz..plafofflarda en çok maç yapan takımda finale çıkan takımda en iyi savunmayı yapanda biziz the palacede seri bitirende biziz....Bunlara rağmen halaa lakers kazanır deniyor..Sebepleri hala anlayabilmiş değilim..
Bu sezonun en iyi takımı olmak playoffun da en iyi takımı olmak ya da nba şampiyonu olmakmıdır?O zman geçen senki dallas da şampiyon olcaktı. Lakers'ın kazanacağını söyleyenler sebeplerini de birlikte söylüyolar okursan anliicaksın bence sebeplerini.Bu arada playofflarda en çok maç yapan bostonun bundan bir + sı mı var ?
« Yanıtla #8 : 02 Haziran 2008, 21:49:23 »
Kaan Mert
Zep (çıtır :P )
MVP

Why So Serious ?

Üyelik Bilgileri WWW

Öncelikle birçok kişinin beklediği final-miş,arzu ettiği finallermiş falan bu beni bağlamıyor. Her ne kadar Boston-Lakers finalinin nostaljik bir değeri olsa da o günleri canlı yaşamadığım o maçları canlı izlemediğimden dolayı bu iki takımın finali benim için bu sezonun iki iyi takımından öteye gitmiyor. Finaller adına bir arzum var oda finallerde olduğumuzu hissettirecek basketbol ve game 7 ..

Boston'un ev sahibi avantajı ile önemli kademeleri atladığı ortada. Her ne kadar evlerinde başarılı olsalarda 2-3-2'lik sistem ev sahibi avantajının o kadarda ön planda olmasını sağlamıyor. Lakers'ın deplasmandan koparacağı bir maç seriyi farklı noktalara getirebilir.

Lakers'ta Gasol'un gelişinden bu yana bir çıkış yaptığı ortada ama Gasol'un play-off'larda biraz durgunlupu var sanki. Denver karşısında henüz ilk maçta gösterdiği o harika performanstan sonra savunmalar onun üzerine biraz daha yoğunlaştı. Spurs serisinde skor anlamında olmasa da ribaunt konusunda takıma önemli ölçüde katkı sağlamıştı. Savunmada da Utah'ta Boozer ve Spurs'te Duncan'ı yavaşlatmayı başarabilmişti. Garnett'i tutması akıllıca mı olur aptalca mı olur bilemem ancak ben Garnett'i Odom'un tutması gerektiğini düşünüyorum. Garnett pivot özelliklerini kullanarak potaya giden bir oyuncu değil. Çabuk ayakları sayesinde kendine pozisyon yaratabilen bir isim ve ben bu noktada Odom'un karşısında durabileceğini düşünüyorum.

Ray Allen Detroit serisinde kendini bulmuş gibi gözüktü ama bu play-off'lar da yada normal sezona şöyle bir baktığımızda eski korkutuculuğu asla yok. Riske edilebilecek bir isim değil elbet savunma da ancak yine de Ray'ın seriye direk olarak etki edeceğinden şüphem var. Olur son saniye basketi atar kahraman olur ancak bir maçı alıp götürecek bir isim gibi durmuyor Boston hücumunda.

Boston savunma meziyetleri olan bir takım. Gerek ilk beş sahaya çıkan oyuncuları gerekse benchten gelen destek ile takım savunması ve bireysel savunmayı iyi uygulayabilen bir ekip. Cleveland serisinde her ne kadar James'i durdurabilmiş olsalarda - son maçı muaf tutuyorum - bu Kobe'yi durduracakları anlamına gelmez. Kobe James'e nazaran takım arkadaşlarını oyuna daha çok sokan bir isim ve ondan daha iyi bir şutör bence. Lakers hücumları da yalnızca Kobe'ye endeksli değil zaten. Kemal abi belirtmiş Odom konusunu. Bende Odom'un Lakers'ın hücum performanslarında kritik rolleri olacğını düşünüyorum.

Boston'da ise en önemli silah Paul Pierece. Kobe Bryant iyi savunmacıdır elbet ancak normal sezon maçlarında Ray Allen'ın karşısına çıkmıştı. Bu da Pierece'ın Radman ve Walton ikilisi ile eşleşmesi demke oluyor. Sasha'da kar etmeyecektir. Pierece Boston adına benim MVP adayım bu seride. Trevor Ariza sakatlıktan çıktı son bir kaç maçta da forma şansı buldu. Eğer ona bu seviye de güvenebilecekse Lakers savunma işini Pierece2a karşı Ariza yapsın derim.

Benim seri hakkındaki tahminim ise 4-2 Lakers'ın kazanacağı yönünde. Ama bir kez daha belirteyim bir game 7 görmek isterim bir basketbolsever olarak.

girin uğrayın okuyun uleyn xD
« Yanıtla #9 : 02 Haziran 2008, 22:20:59 »
Salvation
I'm Cool
Starter

Mr.Big Shot

Üyelik Bilgileri

Şimdi çok zor bi seri olacak ve boston şampiyon olmak içinelinden gelenin en iyisini yapacak Lakers karşısında Boston üstüne Paul Pierce Ray Allen ve Çok Şampiyonluğu isteyen Hırslı bi Kevin Garnett ben bu Seride Ray Allen dan çok şey bekliyorum Son serilerde çok şey yapamasada Finalde o havayı alıpda kendine gelecekdir gelmelide Takımın ona ihtiyacı var ben Garnett-Odom eşleşmesi bekliyorum Odom Zorlnacakdır garnett karşısında Gücünün 100 de 100'ünü vermeli ama Karşısında Yılın savunamacısı olduğunu unutmamalı düzgün bi sistemde Hücum etmeli savunmada Odom Onu iyi bi rahatsız eder Döndermesine oynatmasına izin vermezse çok iyi bi iş başarmış olur Perkins-Gasol eşleşmesinde İse Perkins'e Büyük iş Düşüyor Gasol Hücumda etkili olacakdır Perkins Geriye Doğru düzşmeze oynatmazsa Gasol zorlanır Perkins iyi bi savunma yapmalı Gasol'A Kobe den Sonra bana göre en büyük silah Gasol Perkins onu rahatsız ederse Gasol'un istediğini vermezse Boşa bi pas attırırsa Perkins de iyi iş başarmış olur..Pierce-Radmanovic burada Pierce çok Kolay geçeceğini Düşünüyorum Radmanovic'i Radmanonovic Hücumda da Zorlanacakdır Pierce ona İzin vermeyecekdir hücumda iyi bi savunma düzenleyecekdir..Derek fisher-rajon rondo ise Rondo Hızlı oynamalı bence teke tek eşleşmede Fisher'ı yormalı Fisher da biraz sert bi Vücut var Rondo Dışdan oynamalı bana göre Fisher'ı dayma yorarsa Fisher artık Görünmez bile..Ray Allen-Kobe ve burada iki ismede çok iş düşüyor iki isiminde Finalde çok iş yapacaklarına inaniyorum Ray Allen dan çok iş bekliyorum ama bunu Savunmada dahada katlaşdırmalı ve Kobeyi Durdurmalı Ray Allen Kobe den Daha küçük görünüyor ben Kobe'nin Ray Allen'a öyle inanılmaz bir savunma yapacağını zannetmiyorum Ray allen buradan yararlanmalı ve Skora katkı sağlamalı ama işte bu Kobe Bryant geçerkden bende şaşırdım LA Lakers Playofflarda bir başka Finaldede Bam başa olacakdır ama karşısında iyi bi savunma takımı var Boston Doğu lideri bunuda göz önüne alıp değerlendirmeleri lazım ama ben Lakers'ın Boston'u Devireceğini zannetmiyorum çünkü Şampiyonluğu isteyen ki özellikle Garnett büyük bir üçlü var buraya gelmişken pes etmezler diyorum. ki seride benim Tahminim 4-2 idi ama 4-3 Boston diyorum..

« Yanıtla #10 : 02 Haziran 2008, 22:58:55 »
magic mania
Magic Johnson #32
All-Star

Üyelik Bilgileri

Kemal abi bu zamana kadar Lakers playoff yapamaz dedin , 4-3 Denver dedin , 4-2 Utah , 4-2 Spurs dedin .. Bu yorumunu görünce şampiyonluktan umudu kestim. Smiley

Fisher'ın Rondo üzerinde kuracağı psikolojik baskı çok önemli , adamları çökertmeye oradan başlayabiliriz. Fisher'ın playoff tecrübesi (hatta final tecrübesi) olarak büyük bir üstünlüğü var Rondo'ya karşı. Bakalım Rondo buraları kaldırabilecek mi? Kobe'ye hücumda olduğu kadar savunmada da büyük iş düşüyor. Şuana kadar tuttuğu adamlar Brewer,Bowen. Karşısında ise hem Allen hem Pierce var. Rondo'yu tutma ihtimalini düşünmek bile istemiyorum , o kadar da değil. Tutacaksa Nba yönetimine mail atalım savunma beşinden çıkarsınlar. Yok yok olmaz sanırım.

Gasol-Perkins'de çok kritik. Gasol'un sertlikten ve temastan kaçmaması gerek. Zaten pota altında bize göre daha kalıplılar , birde Gasol'u sindirirlerse (ki ben Doc Rivers olsam burdan başlarım) çok çok önemli bir avantaj sağlarlar. Aman Gasol'cum boğa gibi oyna. 7 maç kaldı. Hadi olm.

Beklediklerim;

-Sasha'nın buraya kadar getirdiği performansı -özellikle savunmada- devam ettirmesi.
-Kobe'ye sertlik uygulayacaklardır zaman zaman Posey'le falan da savunacaklardır.Aman diyim Kobe çok zorlama. Paramparça edersin sen bunları.
-Garnett'i zaman zaman Turiaf'la da savunalım.
-Larry Bird-Magic Johnson serinin kritik isimleri. Nede olsa onların sayesinde bu final oynanıyor.

« Yanıtla #11 : 02 Haziran 2008, 23:03:11 »
Torres#9
" El Nino "
MVP

Üyelik Bilgileri WWW

Lakers 4-1 alır demiştim,şimdi onu açmakta sıra.He tabii,tersi olurda Celtics'de 4-1 alırsa şaşırmamak lazım.Finale geldik sonuçta,ne olacağı belli olmaz.Ama en azından sürekli sıkıcı final denmeyeceğinden,reytingler az denmeyeceğinden dolayı huzurluyum,mutluyum.Çoğu kişinin istediği finaldi,bakalım beklentiler karşılancak mı ? Ben beklentilerin karşılanacağını düşünüyorum,Stern amcam sevinsin gelsin paralar,gitsin paralar diye.

Finale kadar sıkıntılı geldik aslında,Stern bu finali istiyor söylentileri ile ki bence komedi bunun iddaa edilmesi,yayın politikaları,Spurs pis takım söylentileri ve daha aklıma bir anda gelmeyenler ama kötü şeyler kadar,tabii ki iyi şeylerde vardı benim açımdan.Pierce-Lebron düellosu, Kobe'nin form grafiği,Suns'un ve Mavs'in ilk turda veda etmesi,Hawks'ın direnişi,Hornets'in form grafiği ve daha nicesi.Artık son düzlük,iki takım kaldı,iki salon kaldı,iki koç kaldı piyasada.Ama yıldız sayısı ikiden fazla tabii ki.

Boston buralara kadar sıkıntılı geldi aslında,7-7-6 maç oynadı toplam serilerinde.Lakers ise,4-6-5 maç oynayarak her seride daha az maç oynadı Lakers'dan.Boston'un ağır ayakları bundan etkilenir mi tam olarak bilmem ama Lakers'dan daha fazla etkilenecekleri kesin,derecesini bilmem ama daha genç,daha az maç oynamış Lakers mental olarak daha iyi durumdadır az farkla da olsa,tabii şu uzun ara Boston için ilaç oldu.

Koç faktörüne hiç girmeyeceğim çünkü oyun içerisindeki yıldızların durumu,gününde olup olmadıkları direk onlarıda etkiliyor.Burada rotasyon çılgınlığı yapmayacaklarını düşündüğüm içinde,koç faktörü maçları öyle aman aman etkilemez ama etkilerse de Lakers yönüne bir artı koymak lazım.Bir yanda geçen sene yerden yere vurulan Doc,diğer yanda Zen.Tabii ki Lakers'ın bir adım önde olması normal zaten ama koçların öyle finali etkileyeceklerini düşünmüyorum.

Lakers'ın takım olarak akıcı bir hücum etmesi,Boston karşısında da Boston'u zor durumda bırakabilir,çok iyi pas trafiği var Lakers'da ve bu ister istemez rakipler için sıkıntı yaratıyor.Hele bir de Sasha filan günündeyse,işiniz çok zor demektir.Lakers için ise savunmada ne uygulayacakları önemli,bizim maçta çoğu zaman içeri gömüldüler biz değerlendiremedik bunu,burada Boston'da formsuz Ray Allen forma girer mi,diğerlerini riske ederler mi bilemem ama Lakers'ın uygulayacağı savunmada önemli maçların kritiği için.

Şöyle bir Boston'da oyunculara bakarsak ise,
Rondo'nun kritik bir rol üstleneceğini düşünüyorum,karşısında çoğu zaman muhtemelen Fisher olacak ve Fisher'ın rakibin penetrelerini yavaşlatamadığını biliyoruz,o yüzden Rondo burada ortaya çıkabilir ama Boston dış atıcıları susar,iyi sokamazlarsa,Lakers doğal olarak içeri gömüleceği için Rondo'nun penetrelerine böyle bir çözüm bulunmuş olunabilir.Bynum olsaydı zaten,hiç içeri gömülmeye gerek kalmayacaktı ama şuan ki görüntüde Rondo'nun penetrelerini durdurabilecek güç olarak,Boston'ın dış atıcılarını görüyorum.Rondo'nun penetrelerinin önemli olduğu kadar,dış şutuda önem kazanacak bu seride.Boston için kritik noktalardan biri Rondo ve şuan kağıt üstünde rakip guardlara nazaran ben bir adım önde görüyorum onu.

Ray Allen beklenen patlamayı bir türlü istikrara kavuşturamadı,ondan beklenen dış şut ritmini bulamadı bir türlü ve işte asıl kritik nokta da o olacak bence.Bir şekilde kendini bulmalı,takımının hücumlarına opsiyon katmalı ama bunu yapabilecek mi,patır patır şutlarını atabilecek mi ben bir-iki maç dışında zannetmiyorum.Bunda tabii ki geçmiş serilerden ışık alıyorum.
Sasha'nın Manu'yu yakın aldığında bunalttığını gördük,Manu sakattı filan ama yine iyi aldı Manu'yu Sasha,bunun benzerini süre aldığı zamanlarda Ray'a da yapacaktır ve Ray yanmadığı sürece bu savunmada başarılı olacaktır.Tabii Ray yanmaya başlarsa,alev alırsa el üsttünden başarılı bir stili olduğunu biliyoruz.Boston adına en kritik nokta bence Ray Allen,Lakers savunmasını dışa kaydıracak,pota altını rahatlatacak bir numaralı adam Ray Allen.

Paul Pierce diyince bu sene aklımıza Lebron ile yaptığı düello geliyor tabii ki,bir benzerini Kobe ile yapar mı,yapmaz mı şimdiden kestirmek zor ama birşey biliniyor ki Garnett ile beraber takımın süperstarı rolünü bu seride de uygulamak zorunda olduğu.Bence serinin Boston adına en kritik noktası o değil,ya da Garnett değil çünkü artık bir şekilde istikrarı yakaladılar onlar bu playofflarda ve ne yapması gerekiyorsa çoğu zaman yapıyorlar,sorun diğer tarafta.İşte bu sorun nasıl aşılır ya da aşarlar mı,Doc onu düşünmeli ve değişik şeyler bulmalı.
Pierce konusu açılmışken,Boston kazanırsa şampiyonluğu,Mvp olur kendisi bence.

Garnett'de ki düşüncelerimde,Pierce konusu ile benzer.Yani Boston'un en kritik elemanı değil bence.Ondan kritiği Ray'ın istikrarı.

Perkins ise yapacağı anlık patlamalarla kritik bir hal alabilir serinin ilerleyen bölümlerinde ama bahsedildiği gibi,okuduğum kadarıyla Boston'un pota altı avantajı olduğunu ben düşünmüyorum.Eğer,Lakers pota altı oyuncuları faul problemine girmezse ki bu Boston içinde geçerli,üstünlük sağlayacaklarını birbirine düşünmüyorum.Perkins'de anlık patlama yapsada,ivmeyi tamamen seri boyunca Boston'a taşıyamaz.

Lakers'da elemanlara bakacak olursak,

Fisher buralarını bilen birisi,"tecrübeli" ama her zaman "tecrübenin" kazanmadığını Lakers Batı Finalinde bizi eleyerek gösterdi,aynen bu seride de öyle olacağını düşünüyorum,yani bu eşleşmede.Fisher'a göre tecrübe kavramının yanından geçmeyen Rondo,Fish'e üstünlük sağlayacaktır.Rondo hücumdayken Fisher zorlanacaktır,burada Fisher'ın savunmada ayakta kalmasını ise demin Rondo'da bahsetmiştim,Boston'un dış atıcıları belirleyecek.Fisher hücumdayken ise,ne yapacağı belli olmaz.Bir gün çıkar 10-10 atar,diğer gün 1-10 atar herkesi şaşırtır bu ani farklılıklarla.Yani Rondo kağıt üzerinde bir adım daha önde bence.

Kobe,ne söylenebilinir ki onun oyunculuğu ile ilgili.Aniden çıkıp,takımına yakalattığı 10-0'lık serilerden mi bahsedelim,içeri penetre anında boştaki arkadaşını müthiş bir oyun zekası ile görmesinden mi bahsedelim ya da patır patır ısındığında attığı şutlardan ve üçlüklerden mi bahsedelim,en iyisi biz Kobe'yi hemen geçelim.Bu mevkiide tabii ki Kobe'nin olduğu takım üstün,yani Lakers.

Radmanoviç,aslında yarı formda bir Walton olsa bile şurada ilk beşte forma giyer Radman'ın yerine ama Walton cidden sahada var mı yok mu belli değil,zaman zaman takımına ciddi zararlar verdiği anlarda olmuyor değil.Beni de baya hayal kırıklığına uğratıyor dolayısıyla,bir başka hayal kırıklığıda benim adıma Lakers'da,Jordan Farmar yeri gelmişken belirtiyim.Radmanoviç ise,Pierce'a nazaran tabii ki daha geride bu bölgede,hemde baya bir.Buradaki farkı kapatması için,bir kaç ekstra şey yapsın Lakers buna razı olacaktır tahminim.

Odom,geldik serinin en kritik adamına bence.Onun patlayacağını,hemde bu patlamanın istikrarlı bir şekilde olacağını düşünüyorum.Yani beş maç oynandıysa,en az üçünde sahne alır,diğer iki maçın birinde de kötü değil ama süper olmayan bir grafik çizerek takımını şampiyonluğa ulaştıran kilit oyuncu olur.Bizim ikinci maçtı sanırım,nasıl oynadığını gördük.Odom,bunu her takıma yapabilir ama işte istikrar sorunu var ve bazen çok şey yapmaya kalkınca da saçmalıyor,bu final serisinde en güvendiğim,finalin kaderini değiştirecek -olumlu veya olumsuz- oyuncu olarak görüyorum onu ama ben Mvp o olur diyerek,patlama beklediğimi de belli etmiş oldum sanırsam.

Gasol faul problemine girmemek zorunda hiç bir maçta,en azından 4 maç girmesin yanına Odom'da istikrar yakalasın sonra gidip tatilini yapabilir ama faul problemine girmemesi önemli Lakers adına çünkü pota altında savunması,iyi sayılabilecek düzeyde.Bu playofflarda bunu gösterdi Gasol,karşısındaki uzunu yavaşlatabileceğini,bu konuda rol alabileceğini gördük biz,şimdi sıra bunu istikrara kavuşturmakta.Hücumda da iki-üç maç patlar,gerisinde rolantide olur diye düşünüyorum.

Sonuç olarak şöyle bir değerlendirdik,yıldızlara fazla girmedim çünkü bence "kilit" onlardan ziyade,Rondo-Ray-Odom-Gasol dörtlüsünde olacak.Bir de son olarak şöyle maddeleyecek olursak;

-Boston dış şut yüzdesi
-Ray'ın bireysel performansı
-Odom'un istikrarı
-Gasol'un savunmayı üst düzey yaptığı sürenin uzunluğu
-Lakers'ın gençlik ateşi

Sonuç,Lakers 4-1 Boston.

Daha finale var,aklıma geldikçe paylaşırım düşüncelerimi.

ailecek takip edebileceğiniz iki blog,eheh =) bekleriz çaya,kahveye.
« Yanıtla #12 : 03 Haziran 2008, 09:28:17 »
RenascenT
Rookie
**

ORL

Üyelik Bilgileri

Lakers kazanır diyenlerle aynı fikirde değilim maalesef. Yanılırsam da sorun değil basketbol kazansın Smiley)

Paul Pierce ve Garnett'in Lakers'ı perişan edeceğini düşünüyorum.

Savunmada Garnett-Perkins,  Gasol-Odom'u durduracak,    hücumda da Garnett-Pierce'ı Lakerlar durduramayacak gibi bir tahminim var.   Yani kilit oyuncu bence Boston'da Garnett, oyunu 2 yönlü domine ederse Boston alır. Ki edeceğini düşünüyorum.

Lakers cephesinde ise Boston'a sorun yaratabilecek tek isim Kobe. Allen-Pierce ikilisi Kobe'yi tutabilirse Lakers bu seriden 1-2 maç alabilirse sevinsin.

Tahminlerim tam tersi de çıkabilir, Boston bu play offlarda bazen çok saçmaladı, finalde özlerine normal sezon maçlarına dönerlerse 4-1 yada 4-2 alırlar gibi hissediyorum Smiley
« Yanıtla #13 : 03 Haziran 2008, 17:06:33 »
MeL0
NBA Oyuncusu
*

Üyelik Bilgileri

4-3 Lakers.Herkes Bostonu küçümsüyor gibime geliyor benim.Tamam Lakers cidden ben şampiyonluğun en büyük adamıyım diyerek oynuyor fakat,arkadaşlar zorlu geçen bir lebron-boston serisinden yorgun geldik,ve detroiti palace da 22.000 taraftar kurtaramadı elimizden,onların önünde ezdik.Bu kadar yorgun halde detroit gibi bi takımı devirdik ve artık 1 maç bile alamaz diyorsunuz.Hayır Lakers kazanamaz demiyorum fakat 3 veya 2 maç alırız.Bizde afedersiniz BORU değiliz.
( Parmak )
« Yanıtla #14 : 03 Haziran 2008, 17:20:21 »
Kemal Erdem
Ziyaretçi

detroiti palace da 22.000 taraftar kurtaramadı elimizden,onların önünde ezdik.Bu kadar yorgun halde detroit gibi bi takımı devirdik ve artık 1 maç bile alamaz diyorsunuz.Hayır Lakers kazanamaz demiyorum fakat 3 veya 2 maç alırız.Bizde afedersiniz BORU değiliz.

Ne yapacaktı taraftar sahaya mı atlayacaktı ? 22.000 taraftar alan savunması yaptı da bizim mi haberimiz yok.. Nereye eziyorsun başka maç mı seyrettik.. Ezmişmiş.. Cevap verecem sonra başka bişey diyorlar..
« Yanıtla #15 : 03 Haziran 2008, 18:03:38 »
paugasol(gülsen)
NBA Oyuncusu
*

bu oyunu sewiyorum...(NBA)

Üyelik Bilgileri

arkadaşlar şunu kabul edelim ki boston da gerçekten iyi bi takım...gerek normal sezonda (bence) gerek play off larda yiğidi öldür hakkını ver demişler dimi...ama lakersta sonuçta gasolun gelmesiyle gerçekten play off larda şuana kadar adını yazdıran bi takım oldu...KOBE KOBE KOBE başka bişi diyemiyorum....seri çekişmeli gider diye düşünüyorum 4-2 veya 4-3 biz alrırz gibime geliyo.....
« Yanıtla #16 : 03 Haziran 2008, 20:07:55 »
cakisan
NBA Draft'ında

ÖNCE YÜREK

Üyelik Bilgileri

melo haklısın bostona karşı bi küçümseme seziliyor ama mrk etme küçümseme değil sadece bir korku..Nedense hiçbir bostonlu karşısındaki takım için şöyleydi böyleydi demiyor çünkü herşey sahada başlar ve orda biter az kaldı sen ben ve bizim gibi biçok taraftar bekliycek ve sahada takımımızın verdiği cevapla bizde rahatlıycaz...Boru değiliz bu sezonun en başarılı takımıyız..hemde doğuda oynadığımız maçlarla değil çıktığımız her batı turnesinde önümüze geleni tokatladık kimse duramadı karşımızda ama herkes konuşuyor..Napalım yüksektekiler hep yanlızdır
« Yanıtla #17 : 03 Haziran 2008, 20:16:01 »
cakisan
NBA Draft'ında

ÖNCE YÜREK

Üyelik Bilgileri

Ayrıca sezon içindeki galibiyetlerin önemsiz olduğu fln söylenmiş..O zaman neden yapıyoruz biz bu maçları yaa.Direk takımların kazançlarına göre yada oyuncuların yeteneklerine göre düzenleyelim playoff sıralamasını olsun bitsin..Tmm playoff da sıkılır kemerler herkes daha iyi oynamaya çalışır ama bu kadardaa üstünü örtmeyin olanların..Yıllardır şampiyonluğu kazanan tüm takımlar savunmalarıyla yaptılar bunu savunmanın şampiyon yapacağını bangır bangır bağırdı herkess...Ama halaa sezonun en iyi savunma takımı bostonken rakibini 2 maçtada yenmişken buraya kadar herkeszi susturarak gelmişken seriyi kaybedicek deniyor..
« Yanıtla #18 : 03 Haziran 2008, 20:42:20 »
Cpzai3
TheOnlyHornetsFan
Superstar

Van Gölü Squirtle'ı

Üyelik Bilgileri

Saçmalığa bak...
Lakerslı olmayan insanlar neden bostondan korkup şöyle böyle desin ki?
Var mı bir mantığı?
"Ölüme sayılan günler özgürlüğe sayılsın diye düştü yola Mahir.Bastı tetiğe..."

"Erdal EREN gülümseyerek avukatına göz kırptı.Sonra çatılmış üç direğe baktı.Dimdik sehpaya yürüdü.Tıpkı Deniz gibi.Tıpkı hücre arkadaşı, Necdet gibi."
« Yanıtla #19 : 03 Haziran 2008, 20:44:50 »
Murat
Lifeless#24
All-Star

Kes Sesini..!!!

Üyelik Bilgileri

Saçmalığa bak...
Lakerslı olmayan insanlar neden bostondan korkup şöyle böyle desin ki?
Var mı bir mantığı?

Haklısın kardeş..Herşey normal sezonada bakılmıyor..Biz o 1.maçta gasol-bynum(tam hatırlamıyorum) 2.maçtada gasol-bynum-ariza yok ki halada bynum yok...Demekki sakat oyuncu bulundurmamıza rağmen buralara kadar gelmişcek bizimkiside boru değil heralde deme...
Sayfa: [1] 2 3 ... 13   Yukarı git
+ NBA Tr Forum » NbaTr Forum Arşivi » 2008 Yılı Arşivi » NBA Play Off 2008 » NBA Finali (Moderatör: TP)Konu:

Gitmek istediğiniz yer: