NYK hocamın tespitlerine katılıyorum, aşağı yukarı aynı şeyleri yazacaktım. Evet Batum daha büyük bir potansiyel olabilir ancak karşılığında da iki leğen, bir paket mandal almış muamelesi yapmanın yanlış olduğunu düşünüyorum. Dorsey gayet iyi bir rol oyuncusu olabileceğini ispatlamış ender oyunculardan biriydi NCAA'de. Yao için bence müthiş bir back-up oldu kendisi.
Greene de ilk 20'de gitmesi beklenen bir adamdı, atletik bir SG/SF istiyordu zaten Houston, onu da kattılar kadrolarına. Tutar-tutmaz o ayrı mesele, draft zaten hiçbir zaman garanti olmaz, 1. sıra seçimlerinin bile çok çok kötü çıkabildiğini biliyoruz sonuçta.
Ayrıca anladığım kadarıyla Batum'u seçmelerinin tek amacı Spurs'ten önce kapatıp Portland'a göndermekti. Direk Greene'i seçseler kimse kötü bir pick demezdi ama bu şekilde bir de Dorsey'i aldılar yanında. Bence fena bir hamle değil bu.
Seattle'ın yaptığının şimdilik kaybeden denilecek bir yönü olduğunu sanmıyorum, tamam beklenen bir pick değildi ama sonuçta ihtiyaçları PG'ydi ve ilk 6-7'den gitmesi beklenen bir adamı seçtiler. Bayless-Westbrook tercihi tartışılabilir ama Bayless'in 11'e kadar sarkmasının tek sebebi de Seattle olmasa gerek, Bayless daha iyiyse Seattle'la beraber baya bir kaybeden olacak demektir.

Sacromento'ya ise katılıyorum, bence de yanlış bir seçim yaptılar.
Aslına bakılırsa benim esas kaybeden adayım Charlotte, ne yapmaya çalıştıklarını ben çözemedim açıkçası. Seçtikleri iki adam da yerlerinin adamı değil. Ajinca'yı bıraksalar 2. tura bile düşerdi, DJ Agustin'e tercih meselesi diyebiliriz ama Bayless'ten iyi olduğunu düşünmüyorum hala. 2 tane 1. tur draft hakkını iyi kullanamadılar bence. Diğer kaybeden ise Bucks'tı, Jefferson'ı almışken Alexander saçma bir pick oldu, 2.turda seçtikleri oyuncu seçimi de yanlıştı bence.