Ben şahsen mod falan olmamama rağmen yeni üyelere, takdir ettiğim yorum ve girişkenliklerine ttebliğen hep özel mesaj le hoşgeldin derim (Örn; vence, asdede) Yani bende 2005 de kaydoldum buraya ama yıllarca uzak kaldım..Çünkü bir arkadaşıma söz verdim ona yardım edeceğim için ve NBAcafe deydim....(Orada mod ve yazardım)
Sonra NBAtr adlı ilk göz ağrım olan( bu nbatr gamersolid iken ben buradaydım bunu çoğunuz bilmez bile)
siteye geri döndüm..Ve burada sadece bilmişlik yapıp oturmadım ürettimde bilen biliyo...Ben NYK kadar sert bir abi değilim kimse benim gözümde çer çöp değil herkesin bir potansiyeli vardır...Ama sanalda olsa burası bir toplu ortam ve türk içerikli bu demektirdi...Racon dediğimiz gizli kurallar kitabı burada da geçerlidir...Oda derki Çöp armuttayken, üzümdeyken güzeldir; öbür türlü çöptür...Yani diyeceğim şu ben burada herkesin sevdiği Kemal abiye bile rest çektiğim oldu( Saygımdan dolayı, arsız olsaydım kuyusunu kazardım..rest çekmez onla msn de saatlerce konuşmazdım..Bu arada onun kuysu kör kuyu zor kazılır bilesiniz...)
yani ben ters harekete düz karşılık veren olduğum gibib bir adam olma cabasndayım..öyleki yeni üyelerimizin sürtüştüğü Kemal Abi(Ke_Bilzz), NYK, lordapo giibi adamlarla benim de kapışmışlığım oldu...Ama bu saygı duymamak anlamına gelmez.....
Ben yeni üyelere şu mesajı veriyorum..İlk bir hafta okuyun ve takip edin siteden, forumdan uzak durun gözlemleyin, mesajın içindeki insan kronolijisi ve kişiliğini yakalamaya çalışın(tabi bunun için okumalı ve çok yer mekan arşınlamalı) genededeneyin....
önce Ar olun sonra arsız olursanız bir lafım yoktur.....
ve gerçekten yanlış anlaşıldığınıı düşünürseniz siz yeni arkadaşlar;
O zaman şansınızı edep sınırları içinde zorlayın, yenilmeyi kabul edin fakat bir daha denememeyi ASLA' /michael Jordan)
Herkes konudan uzaklaşma demiş konuya dönecek olursak, Mesajlarımın can alıcı yerlerinden bir paket sunayım....
Belki olağanüstü takımsal ve bireysel başarıları yok..Ama medyadan uzak oluşu, gerçek bir müslüman oluşu uzun süre Amerikan vatandaşı omadan idare etmesi, Terbiyeli ve nazik tavırları ile Hakeem burada yeteneği ve başarılarına oranla en az pazarlanan tanıtılan adamdır....
Olay şu ki Hakeem; Malone, Kareem, Parish, Shaq
Alonzo, Willis, Eaton, Robinson, Ewing, Divac, Sabonis gibi adamlarla çeşitli zaman dilimlerinde oynamış ve hepsine üstünlük kurmuş bir oyuncudur...Bugün Shaq a bile gidilip sorulduğunda en iyi olmak konusunda belki Jordan la kapışırım ama en iyi uzun konusunda Hakeem in eline su dökemem demiştir...Bunu Shaq demiş daha da bir şey demesem iyi olur..Ama kendimi tutamayabilirim...

Arkadaşım ben bir Bulls taraftarıyım ve... O MJ le esen Bulls diye tanımladığın takım Orlandoya elenmedi..MJ in dönüşü sonrası, formsuzluğu, takım içi mental ve stratejik sorunların olduğu yorgun bir Bulls du...Fırtına gibi esen Bulls Orlanndo nun çok değil bir sene sonra elendiği Bulls idi...Bu bir...
Ayrıca istatistiklere girme...Shaq 2. yılında didi ama bir yıldızdı..Hakeem de büyük sakatlık yaşamıştı...Saha avantazı olmadan..Play-Off da 6. sıradalarken.. Sakat bir hakeem ve epeyli yavaşlamış Drexler harici ete dişe dokunr bir durum yoktu...
86 doğu Play-offlarında Malone ve parish gibi adamlarla alay etti.Finalde Kareem varlık gösteremedi...
94 deki ilk finalinde Ewing ile sek sek oynadı.....
95 finallerinde ise sırası ile pota altında(sakatlığına rağmen) Barkley-Chambers, Malone-Bailey, Robinson-Rodman-Cummings gibi adamlarla haşır neşir olup O yorgunluk, yaşlılık ve sakatlıkla Shaq karşısına geçmiş ve geri adım atmadığı gibi ortalamaları; 30+ 11+ 5+ 2+ 2+ olmuştur.....
Shaq ın hakeem ile söylediği bir şey yazdım yukarıda bunu okuyun...Kareem ve Russel ın disiplini sağlamlığı ve başarıları Hakeem de yok bu bnir gerçek ve saygınlık bakımında Bunların önde gelmesine karşı değilim...Ama bir adama hakettiği verilmeli ise bu Hakeem, Çünkü hakeem 84-98 yılları arası bir çok iyi uzunun içinde en iyisi idi...Bunu heşeye rağmen elinde tuttu....
Yani bir iki Kareem, Russel olur mantıklı; Ama Shaq çok sevmeme rağmen şımarık, eli işte gözü oynaşta bir adamdır ve Hakeem in sağ kolu etmez....
Kısmen bana katılıyor olman beni sevindirdi ve saygı uyandırdı teşekkürler..Ama şunu kabul edelim artık Shaq aman bugün de sahaya %50 mi vereyim diyecek kapasiteden çıkalı 2 yıl oldu :S
Shaq için bir lafım daha var; ''Aynası iştir kişinin, Lafa bakılmaz'' !!!!!