NbaTR

Carter'dan Jet Cevap!

Geçtiğimiz günlerde Vince Carter hakkında eleştiriler yapan Phil Jackson'a karşılık Carter ateş püskürdü.

NbaTR

'Avrupaya Gitmeli'

Bir dönem Real Madrid forması giyen ve şuan Galaxy takımında forma giyen futbol dünyasının superstarı David Beckham'dan, Kobe Bryant ile ilgili ilginç bir yorum geldi.

NbaTR

Bynum Mesaj Verdi

Büyük umutlar beslenen ancak geçtiğimiz sezonu sakatlık nedeniyle kayıp geçiren LA Lakers'ın pivotu Andrew Bynum, kişisel blog sayfasının girişinde yaptığı açıklamada;

NbaTR

Damon Takım Arıyor

13 yıllık NBA Veteranı, free agent point guard Damon Stoudamire yaptığı açıklama ile çok çalıştığını söylerken teklif beklediği belirtti.

NbaTR

Manu Beklemede

Sol ayak bileğinden ameliyat olan ve toparlanma süreci tahminen 3 ya da 4 ayı bulacak olan Manu Ginobili'nin, kontrat uzatma görüşmelerinin ertelendiği resmi olarakta doğrulandı.

NbaTR

Tinsley'i Kim Alacak ?

Indiana Pacers'ta 21 milyon dolarlık kontratı bulunan Jamaal Tinsley'in, kontratının satın alınmayacağı ve takas edilmesi için girişimlerde bulunacağı belirtildi.

NbaTR

Granger-Yeni Kontrat ?

Indiana Pacers, yıldız oyuncusu Danny Granger ile kontrat uzatmak için görüşmelere başladı. Kaynakların verdiği bilgilere göre;

NbaTR

OKC Thunder

Sonics'in, Seattle'dan ayrılmasıyla NBA'e adım atan Oklahoma City'nin yeni ek adı, logosu ve renkleri basına açıklandı.

NbaTR

Marihuana Skandalı

Miami Heat'in çaylak oyuncusu Mario Chalmers ve Memphis Grizzlies'ın çaylak oyuncusu Darrell Arthur, uyuşturucu madde ile yakalandı.

NbaTR

2008 NBA Preseason

NBA'de normal sezon öncesi yapılacak olan hazırlık maçları 5 Ekim'de start alacak. 2008 NBA Preseason kapsamında toplam 115 maç oynanacak.

NbaTR

NBATR Forum Ateşi

NBA'de 2007/08 sezonu heyecanı en seviyeli ve en ateşli şekilde NBATR forum sayfalarında yanmaya başladı.

Beijing 2008 Olympic Games
2008 Olimpiyat Oyunları için tıklayın
Büyük Kaptan Jackson
Hüseyin İlkin - Çarşamba, 19 Aralık 2007 - 20:18
Merhaba NbaTr okurları,öncelikle yeni bir yazıda sizlerle buluşmaktan ötürü ne kadar mutlu olduğumu dile getirmek isterken,önceki yazımla,bu yazı arasında oluşan bu üzün sürenin elimde olmayan nedenlerden dolayı böyle olduğunu bilmenizi istiyorum.Özel nedenlerden dolayı bu kadar ayrı kaldığım için tüm okurlardan özür dileyerek,bu yazıma başlıyorum.

Öncelikle takımın sezon başlangıcına bakıyoruz ve karşımıza çıkan görüntü inanılmayacak bir görüntü.Geçen sene playofflarda batıyı birincilikle bitirmiş Dallas'ı süpriz bir şekilde eleyen Warriors ve kadrosunu da büyük ölçüde koruyan takım kimsenin tahmin etmediği gibi başladı sezona.Ardı ardına yenilgiler,ortaya konan rezil basketbol.Bu ortaya çıkan oyun şekline en çok şaşıranlardan biride bendim.Takımın normal sezon başlangıcındaki ilk üç maçını da canlı olarak izledim ve ortaya çıkan bu oyun gerçekten beni inanılmaz derecede şoka uğrattı,çünkü ben takımın daha güçlendiğini ve geçen seneden daha fazla başarıya inanmış,kenetlenmiş olduğunu düşünüyordum ancak ilk etapta hiç bir şey beklediğim gibi gitmedi.Warriors 100 sayının üstüne çıktı çıkmasına ancak hücumda hep sos vererek çıktı bu barajın üstüne,hücumda randımanlı olmayan takım savunmada da felaket olunca üst üste altı maçlık mağlubiyet serisi yaşadık ve 0-6 ile sezona başlamış olduk,bu altı maçın 4'üde sahamızdaydı üstüne üstlük.
İşte bu dönemde takımın sistemine bakacak olursak,adeta takımın çöküş dönemini yaşadığını görürdük.Bu kötü başlangıcın ana etkenleri olarak ise takımın ağabeylerinden J.Richardson'ın Bobcats'e gitmesi ve onun yokluğu yetmiyormuş gibi ilk maçlarda kaptan S.Jackson'ın cezası işin tuzu biberi oldu.Bir anda takımın iki önemli ismi parkelerde olmayınca takımda doğal olarak dengeler bozuldu ve işleyen sistem teklemeye başladı,felç geçirdi kısa bir süreliğine.Bu iki ismin olmadığı dönemde takımın hücum ritmini kaybetmesi,özellikle bu ikilinin seyirciyi ateşleyecek üçlükleri sık sık isabete çevirmesi ve takımın bir anda hava bulması olayı rafa kalktı bir süreliğine.Savunma anlamında da Jackson'un ne kadar başarılı biri olduğuna yakın tarihte Dallas serisinde tanıklık ettik.Süperstar Dirk'ü kitledi,onun moral olarak çökmesini sağladı.İki takımın son maçında da Dirk,Jackson'ın savunmasında yokları oynadı.Böyle önemli iki silahını kaybeden takım o dönemde doğal olarak bocaladı.Bir de kendimize ters gelen takımlarla oynamak o dönemdeki bir diğer şanssızlığımızdı.

0-6'lık kötü başlangıcın ardından Jackson'ın cezasının bitmesine bir maç kala evimizdeki Clippers maçını kazanarak sezondaki ilk galibiyetimize ulaşmış olduk böylelikle ve bir dahaki maç parkelere dönecek olan Jackson'a hoşgeldin hediyesi verdik açıkcası.Peki bu maçta neyi doğru yaptıkta bu maçta ön plana çıktık,maçı kazandık ? Bu sorunun cevabına verilecek cevaplarında başında ise pota altını muhteşem kullanmamız geliyor.Biedrins-Harrington ikilisiyle o maç Kaman'ın olduğu pota altında rakibi bozguna uğrattık açıkcası ve bu ikiliden toplam 50 sayı 26 ribauntluk bir katkı aldık.Rakipte de Kaman dışında güçlü bir pota altı oyuncusu olmayınca fazla direnemediler orada,esnek oldular bize karşı.Bu da bize maçı rahat kazanmamızı sağlayan neden oldu,he savunmada iyimiydik,kesinlikle hala sos veriyorduk ve bu muhteşem katkı gelmese yine çok zorlanacaktık ancak rakibin Brand olmadan pota altını fazla kullanamaması bu maçta bizim ekmeğimize yağ sürdü ve takım ilk galibiyetine ulaştı.
Sonraki maç ise sahalara kaptan geri döndü ve Warriors bir anda gözle görülür bir çıkış yakaladı gerçekten.Bu da kaptan'ın takımda ne kadar önemli bir rolde olduğunu gösteriyor bizlere,hücumda ya da savunmada,takım için çok önemli bir isim.Jackson'ın döndüğü maçta, direk olarak istatisliklere yansıyan işler yapmasıda takım için olumlu bir olay olarak gözüktü.Jackson için diyebileceğim tek olumsuz konu ise çok fazla top kaybetmesi,kendi mevkiinde oynayan bir oyuncu için top kayıpları oldukça fazla.Bunu biraz daha indirebilirse,takıma çok daha fayda sağlayacaktır Kaptan.
Kaptan'ın dönmesiyle o kötü başlangıcını tersine çeviren ekibimiz,10 maçta 9 galibiyet alarak 0-6'lık derecesini de 9-7'ye çıkardı ve %50 barajını çok çabuk aşmış oldu başladığı dereceye göre.Bu 10 maçlık seride takımın yenildiği tek maçta Boston Celtics'di.O maçta hücumda bir türlü ritm bulamadık ve bunun sıkıntısını maç boyunca çektik,Celtics'in savunmasını da burada alkışlamak gerekir,maç boyunca nefes aldırmadılar bize.Bu 9-7'den sonra ki 9 maçta 5 galibiyet 4 mağlubiyet alarak şimdiki derecemiz olan 14-11'e geldik.Sezon başlangıcımıza göre puan durumunda olsun,oyun sistemimizde olsun çok iyi yerdeyiz.Özellikle geçen sene playofflarda olduğu gibi sahamızda müthiş bir ivme yakaladık yine taraftarlarla birlikte,bu arada taraftara da bir parantez açmak lazım.Son Lakers maçında yine playoffta giydikleri sarı We-Believe T-Shirt'lerini giyme kararı almış gibi çoğu taraftarda bu kıyafet vardı ve bütün maç boyunca da takıma olumlu etki yaptılar.

Son dönemde takımın oyun düzenine bakacak olursak ise,Baron'un sezon başından farklı olarak kaptan ile birlikte ön plana çıktığını göreceğiz.Senenin başında şut isabet oranında kötü günler geçiren Baron'un kendini bulması ve arkadaşlarını da oyuna katması ile Warriors hızlı sistemi yine takır takır işlemeye devam ediyor çoğu maçta.Kötü olduğumuz maçlarda da ya Baron'un çok kötü olduğunu ya da Step.'in çok kötü olduğunu göreceğiz.Yani takım bir anlamda Baron-Step. ikilisinin eline bakıyor.Nitekim de bunun en iyi örneklerinden birini Baron'un çok felaket bir gece geçirdiği Pazar akşamı,The Palace'da gördük.Şut anlamında felaket olan Baron'un bu kötü performansı bütün takıma yansıdı ve bütün herkezi etkiledi,o dönemde ayakta kalan isimlerden biri Step'di ama onun da tam olarak iyi olmaması takımı o maçta farklı mağlubiyete götürdü.
Azubuike-Monta-Harrington ve Biedrins'de ilk etapta takımın tamamlayıcıları olarak gözüküyor,geçen sene formunu üst seviyeye taşıyan Monta bu sene inişli-çıkışlı grafik çizsede yine de öne çıktığı maçlarda takıma müthiş bir katkı sağlıyor ofansif olarak.Üçlük yüzdesi yadırganması gereken noktalardan bir tanesi ama unutmamak gerekirki şuan idmanlarda koçun sayesinde ön plana çıkardığı şey takımı yönlendirmek, saha görüşünü geliştirmek.Koç onun şut çalışmasını ikinci plana atıyor bu nedenden dolayı bu da onu mutlaka etkiliyordur.Al-Biedrins ikilisi pota altında ellerinden geleni yapıyorlar,özellikle Al Harrington'ın takıma dışarıdan yaptığı katkıda takımın hücum silahlarını genişletiyor,bu arada Al'ın istediği zaman nasıl savunma yaptığını da bu sene oynadığımız Rockets maçında Yao'ya yaptığı savunma ile görmüş olduk bir kez daha,Yao'ya bir an bile nefes aldırmadı,perişan etti adeta maçta onu.O maçı NbaTv'nin vermeside bizim için bir şanstı ve bu resitali kaçırmamış olduk bu sayede.

Evet sevgili okurlar,Warriors'un şuana kadar ki durumunu sizler için özetledim.Umarım sizler için keyifli bir yazı olmuştur.Bir dahaki yazıda görüşmek dileğiyle.Esen kalın,hoşçakalın.

Hüseyin İlkin Yaman
Bu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır
Yorum (7) >>
...
Yorumu Yazan: emre, 09 Ocak 2008, 12:25:47

jason richardson gitti gsw bitti

...
Yorumu Yazan: atiii, 31 Ocak 2008, 15:14:36

ya bırak richardson gitmiş gsw bitmişş ya git de galibiyet sayılarına bak da knuşşşş işkembeden sallammaaa

...
Yorumu Yazan: kobe24, 31 Ocak 2008, 19:08:05

Webber ın gelmesiyle golden state sınırsız bir hücum gücüne sahip oldu ama savunmalarındaki eksiklik bir türlü bitmedi don nelson vazrkende bitmez.

...
Yorumu Yazan: ern, 23 Şubat 2008, 19:34:03

golden state suanda ligin en gsl oynayan takımı bnce copk hızlı oynuolar we her macı cok zewkli


...
Yorumu Yazan: atajames23cix, 27 Şubat 2008, 17:42:51

jason richardson gitti gsw bitti dedi adam yaa olum sen nba dan anlıyon mu? webber geldi sınırsız bir hucuma sahip oldu arakadaş doğru söylüyor tabiki baron david ve biendris i unutmayalım bu adamların hepsi maçı götürüyor jason richardson un yokluğunu hissetmediler bile ama o adamda güzel oynuyodu ona söz yok :D

...
Yorumu Yazan: kobe, 29 Şubat 2008, 13:14:30

sana katılıyorum atajames23cix sen galibe editörsün nba den anladığın çok belli seni kendi internet sitemde görmek isterim.bu arada emre hiç bir şeyden anlamıyosun git camdan atla xD

...
Yorumu Yazan: LeBron JaMeS, 29 Şubat 2008, 17:00:40

evet atajames23cix çok haklı sen nba den anlamıyorsun

Yorum yazın

Site yönetimi olarak aldığımız karar sebebiyle, artık Yorum gönderebilmek için Üye olmanız gereklidir. Sistemimize Kayıt olarak son gelişmelerimizden ve bültenlerimizden faydalanabileceksiniz...

Sisteme Kayıt olmak için tıklayın
Eğer kayıtlıysanız Üye Girişi yapmak için tıklayın.
Şifrenizi unuttuysanız tıklayın


busy
 
< Önceki   Sonraki >

San Antonio Spurs

Yaş Otuz Beş

Memphis Grizless

Off-Season 2008

Milwaukee Bucks

Volume 7...Remember When

New Orleans Hornets

Texas Hold'em Poker

Seattle Supersonics

Kara Sezon

Philadelphia 76ers

Ben Burdayım Ya Siz ?

Boston Celtics

Big Defanse!

Denver Nuggets

Takas ???

Golden State Warriors

Hedef Play-off

Houston Rockets

Yapma be Yao..

Los Angeles Lakers

Mitch'in Cevabı GASOL !!!

New York Knicks

Ölüm İyiliği

New Jersey Nets

Dibe Çöküş

Los Angeles Clippers

Yeni Sezon

MinnesotaTimberwolves

Geleceğimiz Parlak

Sacramento Kings

Yeni Sezon Yeni Umutlar

Charlotte Bobcats

Merakla Bekliyoruz

Atlanta Hawks

Rotasyon???

Indiana Pacers

Son Durum

Son Yorumlar

NBA Power Forwet Sır...
nee garnett nasil 3. olur bu adam acik ara 1. ...
Cavs $10M'ı Kurtarma...
iyi para bence çok iyi olur cavs için
Zach İçin Jaric&Mili...
abi bence işine gelir çünkü curry eski dönemi...
OKC Thunder, Logo&Re...
kötü bi logo olmuş-biraz eskiye kaçıo:..
2008/09 MVP Tahminle...
evet beyler 2sinede bi gıcıklığım we hayranl®..
NBA Point Guard Sıra...
beyler bu liste zaten 1 yıl önce yapılmış şi...
Güzel Günler Göreceğ...
pg we ii bı sgle uzun yıllar iş yapar
Yaş Otuz Beş
bakın lakers rezıl falan olmadı her takım her ...
Big Defense!
baştaki yorumlarda bazıları celtics bu yıl şa...
NBA Point Guard Sıra...
bence 1nash/ 2 CP3/ 3 arenas/ 4 kidd/ 5 iverson/ 6...
Parker'lı Fransa Kaz...
DE Colo nasil bi adam 5/5 iki 4/4 uc 6/6 serbest a...
A Milli Takımımız Eurobasket-09 için umut veriyor mu?
 
OKC'nin yeni renkleri, logosu ve ek adını beğendiniz mi?
 
Güneybatı'yı kim zirvede bitirir ?
 
Kuzeybatı'yı kim zirvede bitirir ?
 
Pasifik'i kim zirvede bitirir ?
 
Batı'nın sürpriz takımı hangisi olur ?
 

Bülent Doğan


ŞAMPİYON FB ÜLKER

Tugay Pektaş


NBA DRAFT 2008

Şevket Topaloğlu

The Final Lakers vs Celtıcs
The Final Lakers vs Celtıcs

Kaan - Kemal


Batı Alev Aldı

OğuzCan Ekinci


2008 NBA ALL-STAR






© 2004 - 2008 | Türkiye'nin NBA ve Basketbol Portalı | nbatr.com
Sitede yer alan haber ve yazılar Kaynak gösterilmeden herhangi bir medya ortamında yayınlanamaz.!

NBA | NBA Haberleri | Basketbol Haberleri | NBA | Basketbol | D| Picasa indir - Firefox indir

eXTReMe Tracker