2014 NBA All Star Smaç Yarışması'nda yarışacak isimler açıklandı. Son şampiyon Terence Ross'un başı çektiği çok iddialı bir kadronun yanı sıra geleneksel smaç yarışmasından çok farklı, yeni bir formatı da göreceğiz.
14 Şubat gecesi oynanacak 2014 NBA All Star Maçı'nın koçlar tarafından seçilen yedekleri açıklandı.
2014 NBA All-Star maçının ilk beşleri açıklandı.
Her yıl düzenli olarak Forbes tarafından açıklanan NBA'nin en değerli takımları sıralamasında bu yıl da zirve değişmedi.
Dallas Mavericks'in Alman yıldızı Dirk Nowitzki, kariyerinin devamı konusunda açıklamalarda bulundu.
Denver Nuggets'ın İtalyan oyuncusu Danilo Gallinari'nin dizindeki sakatlığı nedeniyle sezonu kapadığı açıklandı.
Boston Celtics, Miami Heat ve Golden State Warriors, 4 oyuncuyu kapsayan üçlü bir takasta anlaştı.
Yıldızı Derrick Rose'un tekrar sezonu kapatmasıyla birlikte hedef küçülten ve bir süredir kadroyu boşaltarak geleceğe yatırım yapmayı tartışan Chicago Bulls, takımın en önemli isimlerinden Luol Deng'i Cleveland Cavaliers'a gönderdi.
Son günlerin formda takımı olan Dallas Mavericks, sahasında konuk ettiği Doğu'nun zayıf takımlarından Charlotte Bobcats'i maçın sonundaki başarılı oyunuyla 95-90 mağlup etmeyi başardı. Dallas'da bench'ten gelen Jason Terry 26 sayı-3 asist, Dirk Nowitzki 23 sayı-13 ribaund-5 asist ve Jason Kidd 12 sayı-7 asist ile takımlarına galibiyeti getiren isimler oldular. Charlotte'da ise Okafor sezonun en iyi maçını çıkartarak 27 sayı-17 ribaund ile oynadı ancak takım arkadaşlarından yeterli desteği göremeyince bu oyun galibiyet için yeterli olmadı.
Maça her iki takımında karşılıklı basketleriyle başlanırken, ilk çeyrek bu şekilde devam etti ve 26-26 eşitlikle sonuçlandı. 2.çeyrekte de değişen bir görüntü olmadı ve devreye Charlotte 54-53 önde giren taraf oldu. Maçın 3.çeyreğinde Charlotte bir ara farkı 6 sayıya çıkardı ancak Dallas bu farkı kısa sürede eritti ve son çeyreğe 74-74 eşitlikle girildi. Son çeyrekte 6 sayılık farkı Dallas yakaladı ancak bu seferde Charlotte farkı hemen kapadı. Ancak maçın bitimine 28 saniye kala Nowitzki'den gelen 3'lük farkın 4 sayıya çıkmasına neden oldu ve Bobcats burdan geri dönemedi.
Maçı Dallas 95-90 kazanırken, bench'ten gelen Jason Terry 26 sayı-3 asist, Dirk Nowitzki 23 sayı-13 ribaund-5 asist ve Jason Kidd 12 sayı-7 asist ile galibiyette önemli rol oynadılar. Bobcats tarafında ise Okafor 27 sayı-17 ribaund-3 blok ile oynadı ancak bu tek başına galibiyet için yeterli olmadı.