Gecenin dikkat çeken bir diğer maçında, Los Angeles Lakers evinde Utah Jazz'ı 113-100 mağlup etti. Lakers'ı taşıyan isim 40 sayı, 7 ribaund ve 4 asistle süper yıldız Kobe Bryant olurken; ispanyol pivot Pau Gasol de 21 sayı, 11 ribaund ve 6 asistlik etkileyici bir katkı yaptı. Utah Jazz'da temsilcimiz Mehmet Okur'un 21 sayı, 13 ribaundluk iyi oyunu galibiyet için yeterli olmadı.
Maça fırtına gibi giren Lakers, ilk çeyreği Gasol'un 11 sayısıyla 37-20 önde kapattı. İkinci çeyrekte de ritmini bozmayan Lakers soyunma odasına 57-43 önde girdi. Üçüncü çeyreğin ilk 7 dakikasında, iyi bir oyun ortaya koyup, farkı 3 sayıya kadar indiren Utah karşısında, bir kez daha vites yükselten Lakers, Bryant'ın bu çeyrekte kaydettiği 12 sayıyla son periyoda, 81-66 önde girdi. Son periyotta da, üçüncü çeyrekte yaptığını yapan Utah, maçın bitimine 3 dakika kala farkı 4'e kadar indirse de, son dakikalarda hücumda daha verimli olan Lakers sahadan da galip ayrılan taraf oldu.
Lakers'ta Kobe ve Gasol dışında, benchten Odom'un 14 sayı, 7 ribaundluk bir katkısı vardı. Ariza da 12 sayı, 9 ribaund ile maçı tamamladı.
Utah'ta Memo'ya, Brewer 20 sayılık; Williams 10 sayı, 12 asistlik; Millsap de 16 sayı, 17 ribaundluk katkı verseler de bu, galibiyet için yeterli olmadı.
İlgili Diğer Haberler