Gönderen Konu: 2007-2008 Haftanın Maçları  (Okunma sayısı 34195 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mustafa

• El-Nino
  • Yeni Üye
    • Profili Görüntüle
2007-2008 Haftanın Maçları
« : 07 Ağustos 2007, 15:25:06 »
Bildiğimiz gibi TBL 12-14 Ekim'de oynanacak maçlar ile başlıyor.Bende fisktür çekildiği için bu topici açmak istedim.Beşiktaş'ın TBL'de yapacağı maçlar öncesi ya da sonrası  görüşlerinizi, eleştirilerinizi bu topicte paylaşalım.

BJK'nin ilk hafta rakibi Türk Telekom.Derbi ile başlıyoruz..Hayırlısı bakalım :-)

Edit: Sezon başlayınca kilitler açılacaktır....

Çevrimdışı Torres#9

• " El Nino "
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • LazioMania
Ynt: 2007-2008 Haftanın Maçları
« Yanıtla #1 : 13 Ekim 2007, 14:19:04 »
Çok güzel maç oluyor,özellikle hızlı hücumlarda çok başarılıyız ve bu sene bu konuda iyi olacağımızda açık.
İlk periyotta çok beğendim takımı,tek eksiğimiz savunma ribauntu ancak Kaya girdi,oradaki açığı kapayacaktır.
Başlıyor ikinci periyot..

Çevrimdışı the_apo_1

• _ThE__ThUG_
  • All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 13 Ekim 2007, 15:02:42 »
Gördüğüm kadarıyla Telekom hala hazır değil,ki ligin başı bu son derece normal.Anormal olan Beşiktaşın bu kadar hazır olması,sadece Kaya sırıtıyor takımda gördüğüm kadarıyla,oda yeni transfer olduğu için...Kaya'yı da erken almayı başarabilseymiş Beşiktaş bilemiyorum yani Telekom'un hali ne olurdu :-D :-D

Çevrimdışı Starbury

• Rookie
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 13 Ekim 2007, 16:05:27 »
Yukardaki konuşmalara da bakınca anlaşıldığı gibi maç 93-86 TT üstünlüğüyle bitti
 Ya bu kadar iyi oynadığımız bi maçı nası kaybettik anlayamadım ama o kadarda üzmedi çünkü hakketen çok iyi i takım var elimizde

Çevrimdışı Big_Ben

• The Diesel
  • Starter
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 13 Ekim 2007, 16:27:14 »
Beşiktaş çok iyi oynadığı bir maçı son çeyrekte verdi. Ben tarafsız olduğum için maçı izlerken büyük bir zevk aldım.

Beşiktaş da çok iyi oynadığı bir maçı son çeyrekte verdi ama ilerisi için umut veriyor.

Çevrimdışı Torres#9

• " El Nino "
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • LazioMania
« Yanıtla #5 : 13 Ekim 2007, 17:07:40 »
Telekom Son Çeyrekte

Beko Basketbol Liginin Açılış maçında gülen taraf Türk Telekom olurken,iki takım ortaya koydukları oyun ile izleyenlerden büyük bir taktir topladı.

Maçı 93-86 kazanmayı başaran Telekom,maçın başından beri geriden gelen takım olarak dikkatleri üzerine çekmişti.Özellikle maçta iki kere 14-15 sayı geriye düşen Telekom'un son çeyrekteki geri dönüşü maça ayrı bir hava kattı.

Galip gelen Telekom'da eski Beşiktaş'lılardan Micheal Wright 28 sayı 10 ribaunt ile eski takımını yıkan isim olurken ona en büyük desteği yeni transferlerden Christopher Williams oldu.Williams 22 sayı 4 ribaunt ile maçı noktalarken iyi bir oyuncu olduğunu izleyenlere gösterdi.Avrupa Şampiyonasında Tanjevic tarafından kadrodan çıkarılan Tutku Açık 15 sayı 4 asist,geçen senenin önemli oyuncularından olan Dudley 9 sayı 4 ribaunt ile maçı noktaladı.Eski bir Beşiktaş'lı olan ve her gittiği takımda taraftarın sevgilisi olan El-Amin ise 2-10 isabet oranı ile 7 sayı 4 ribaunt 5 asist ile oynadı.

Beşiktaş'da ise en skorer oyuncu Porto-Riko'lu oyun kurucu Dalmau oldu.Dalmau 20 sayı 6 asist ile yıldızlaşırken ona en büyük desteği yine bir Porto-Riko'lu olan Apodaca 19 sayı 2 ribaunt 3 asist ile verdi.Pota altında çok iyi işler çıkaran ancak faul problemleri yaşayan Nicevic,maçın sonunu 5 faul aldığı için göremedi ancak sahada kaldığı süre içinde 18 sayı 10 ribaunt 3 asist ile çok iyi bir maç çıkardı.Bu üç isim dışında çift hanelere çıkan oyuncu olmazken,takıma geçtiğimiz hafta katılan ve henüz uyum sağlayamadığı gözlenen Kaya Peker 8 sayı 5 ribaunt,Erkan 7 sayı ve Sinan Güler 6 sayı 6 ribaunt ile maçı tamamladı.

Telekom toplam 19'u hücum olmak üzere 35 ribaunt alırken,Beşiktaş 7'si hücum olmak üzere 29 ribaunt aldı.

Telekom bu galibiyet ile sezonun ilk maçında ilk galibiyetini alırken,Beşiktaş Cola Turka maçın çoğu bölümü üstün götürdüğü maçı kaybetti ve ilk mağlubiyetini Ankara deplasmanında almış oldu.

NbaTr//Hİ..

Çevrimdışı FernandoTorres

• One Tree Hill Fan
  • Starter
  • Nadal..
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 13 Ekim 2007, 17:33:52 »
Sanki El-Amin'in kaçırdığı turnikeden sonra M. Wright potayı eliyle çektikten sonra sayıyı bulduı. Ben tekrardan böyle gördüm. Kaya takıma alıştıktan sonra bile bir uzuna daha ihtiyacımız olduğunu da ayrıca bu maçta gördüm. 
« Son Düzenleme: 13 Ekim 2007, 17:59:47 Gönderen: Amare32 »

Çevrimdışı Torres#9

• " El Nino "
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • LazioMania
« Yanıtla #7 : 13 Ekim 2007, 17:45:40 »
Bu kadar kolay,elimizdeki maçı vermemize o kadar sinirliyim ki.Neyse ki iyi oyunumuz ve daha takıma Mehmet Yağmur'un,Jaacks'in ya da onun yerine alınabilecek bir uzunun olması beni sevindiren konular.
Maçta özellikle en önemli konu savunma ribauntlarında yaşadığımız sıkıntı ve bunun sonucunda rakibe çok şut tanıma imkanımız oldu.Eğer o kadar hücum ribaunttu vermeseydik maçta bugün kazanan biz olacaktık.Bunun dışında basit top kayıpları yaptık ve de serbest atışlarda daha çok sayı bulmaları maçı onlara götüren etkenlerdi.
Kaya bugün uyum sağlamış olsaydı bizim takıma ilk yarıda çok rahat maçı koparabilirdik ancak olmadı,onun takıma ısınamamasını da normal görmek lazım,sonuçta takıma katılalı daha bir hafta oldu.İkinci yarı ilk yarıdakine oranla daha istekliydi,bu bile sevindirici ancak hakemlerle daha az konuşması gerekir.
Takımda en önemli artı ise uyum içerisinde bir takımımız olması,Ergin Hoca takımı çok iyi hazırlamış,yabancıların hiç biri sıkıntı çekmiyor ve de birbirlerini yeterince tanımışlar,ilerleyen günlerde daha da alışacaklardır birbirlerine ve Türk oyunculara.Sıkıntılarımızdan bir taneside point-guardımız Dalmau'yu çok sahada tutmak zorunda kalmamız,bunu da Mehmet Yağmur'un bonservis sorununu çözerek halledeceğizdir.Mehmet Yağmur takıma katıldığında hem Dalmau rahatlayacak,hemde 3+2 kuralından dolayı az süre bulan Shumpert daha çok sahada kalabilecektir.Sinan'ın hızı ve dayanıklılığı da sevindirici bir nokta.Dış şutlarda biraz istikrarlı olursa,takıma katkısı daha da çok olacaktır ancak dış şutlarda istikrarsız bir oyuncu.
İşin özü,Beşiktaş'ı beğendim ben,eksiklerimizi gördük ve artık ona göre hareket edeceğiz.Mehmet Yağmur'un ve Jaacks ya da başka bir yabancı uzunun takıma katılmasıyla da şampiyonluğun en büyük adaylarından biriyiz bence.

@Onur
Kaya takıma alıştıktan sonra,Jaacks sakatlıktan kurtulacaktır ya da hala sakatsa,uzun bir süre geçmeden Jaacks'in yerine başka bir uzun alacağızdır.Kısacası şuan takımda Nicevic-Kaya-Cevher üçlüsünün dışında bir Jaacks var zaten,o yüzden o sakatlığı atlattığı anda ya da başkası geldiği anda pota altımızda rotasyon iyi olacaktır.
Hakem konusuna girmeyeceğim çünkü bu maçta kendi kendimize yaptığımız hataları yapmasak kesinlikle bu maçı kazanırdık.Bir yenilgi almış olduk,çokta önemli değil,takımın iyi olduğunu görmek daha da sevindirici bir konu bence.

--

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : 13 Ekim 2007, 18:00:31 »
Beşiktaş'a zaman lazım..Daha Ergin Ataman sistemini oturtacak..Kolay değil pat diye sistemi yerleştirsin.Kaldıki Beşiktaş gelebilecek en zor 2 takımdan biriyle ilk maçını oynadı..
Telekom, Fenerbahçe ile beraber şuan en oturaklı takım..Tanjevic gelmesine rağmen Fener'de sistem sürekilik arz ediyor keza Telekom'un da sistemi sürekilik içinde..

Beşiktaş bir kaç maç daha kaybeder..Bunlar önemsiz bence..Takımı 7-8 maç sonra tam olarak değerlendirelim derim..Eleştiri anlamında..

Çevrimdışı BuckéYé

• Mad ''Sexy'' Buck
  • Starter
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 13 Ekim 2007, 18:12:33 »
ribaundlar konusunda hemgfikir'im..
Biraz daha konsantre olamamız gerekirdi.

Birde 2. yarıda savunma dozajının düşmesinde,3. çeyreğin ortalarıda farkın 14 sayıya çıkması etkiliydi bence..
o Dalmau'nun üçlüğünü attığı andan sonra bi düşüş başladı.
Jason elini kolunu salladı savunmada..

Birde Nicevic'e baktım da bu gün.Sırtı dönük oynamıyor,oynayamıyor flan demiştim.
ama bu günü gayette post-up yaptı.
sırtına aldı Wright'ı falan.Bu da ayrıca hoşuma gitti.
« Son Düzenleme: 13 Ekim 2007, 19:03:03 Gönderen: ||CruEL BuCk|| »

Çevrimdışı Highflyer_Wade™

• I'm Nowitzness
  • MVP
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 13 Ekim 2007, 19:14:03 »
tek eksik savunma ribaundundaydı galiba ..

Çevrimdışı lordapo

• | Knickerbocker |
  • MVP
  • SG-Turk Tau'ri
    • Profili Görüntüle
    • www.myspace.com/lordapo
« Yanıtla #11 : 13 Ekim 2007, 23:29:37 »
 Tbl in bu sene zevkli geçeceği cumhurbaşkanlığı kupasından belliydi,valla maç son çeyrekte koptu
maç boyunca bol bol şut kaçıran el amin çoşup wright -willams ikilisi nin oyunu maçı getirdi ama bjk
nin uzun alması şart savunmada resmen telekomun atletik oyuncularına ezildiler,nichevic-cevher
erkan gözüme batan oyunculardı,dalmau ve apocan mükemmel oynadılar ama sokak basketbolu
kökenli olmaları maçın sonunda hata zincirini getirdi kaya iyi bir seçim o jaakcs düzelene kadar takıma
uyum sağlar ilk maçında 7sy 5rb gayet iyi neyse seyir zevki nbavari bir maçtı iki takımıda teşekkür ederim

--

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : 17 Ekim 2007, 20:27:08 »
Beşiktaş Yine Mağlup

Lige Telekom mağlubiyeti ile başlayan Beşiktaş Cola Turka, Pınar Karşıyaka'ya da 77-73 kaybetti.

Hosley-Neal ikilisini durduramayan Beşiktaş'da, Shumbe skora katkı yaparken Erkan ve Dalmau harici geri kalan oyuncular vasat bir görüntü çizdi.

Beşiktaş Cola Turka'da;

Shumbe 23 sayı yaparken, Dalmau 10 sayı-6 asist, Erkan 14 sayı-7 ribaunt, Nicevic 4 sayı-8 ribaunt ve Kaya Peker 8 sayı-4 ribaunt'la oynadı.

Karşıyaka'da Hosley 17 sayı-10 ribaunt, Neal 23 sayı-9 ribaunt, Asım 10 sayı-9 ribaunt ve Marshall 13 sayı-4 ribaunt'la oynadı.
--------------------------------------------------------------------
NBATR/KE

Çevrimdışı Mustafa

• El-Nino
  • Yeni Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 17 Ekim 2007, 21:39:53 »
ksk harbiden çok sağlam takım kurmuş..bjkimizinde bir an önce toparlanması lazım...

bu hafta sonu kskda bize çok pis basacak hani...

Çevrimdışı Mustafa

• El-Nino
  • Yeni Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #14 : 20 Ekim 2007, 19:04:26 »
BEKO Basketbol Ligi'nde ilk hafta Türk Telekom'a ardından da evinde Pınar Karşıyaka'ya yenilen Beşiktaş ColaTurka, Konya deplasmanında Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi'ni farklı yenerek ilk galibiyetine ulaştı: 105-55

MUTLU AKÜ SELÇUK ÜNV: 55- İlker Türel 9 (1 rb, 1 ast), Serdar Köymen 0 (1 rb, 2 ast), Volkan Ertetik 0, İbrahim Öztürk 5 (3 rb), Sinan Özgür 8 (4 rb, 2 ast), Kevin Braswell 18 (2s: 3/9, 3s: 3/6, SA: 3/3, 4 rb, 2 ast, 3 tk), Emre Boztepe 0 (2s: 0/3), Hazer Avcı 3 (4 rb), Michael Hicks 5 (2s: 1/2, 3s: 0/3, 1 rb, 1 ast), Warren Carter 3 (2s: 1/4, 3s: 0/5, 3 rb, 1 ast,4 tk), Alvin Lamar Jones 4 (2s: 2/7, 5 rb)

BEŞİKTAŞ COLATURKA: 105- Mehmet Yağmur 3 (2s: 0/2, 3s: 1/2, 2 rb), Erkan Veyseloğlu 11 (2s: 4/4, 3s: 1/2, 4 rb, 2 ast), Preston Shumpert 10 (2s: 3/4, 3s: 1/2, 1 rb,2  ast), Cevher Özer 9 (2s: 0/2, 3s: 3/4, 5 rb), Christian Dalmau 10 (2s: 1/4, 3s: 2/2, 1 rb, 8 ast, 2 tç, 3 tk), Sandro Nicevic 14 (2s: 7/9, 12 rb, 3 ast, 4 blk), Arın Soğancıoğlu 6 (1 rb, 1 ast), Eren Beyaz 4 (5 rb), Kaya Peker 15 (2s: 6/8, 9 rb, 1 ast, 1 tç), Rick Apodaca 14 (2s: 5/11, 3s: 1/3, 3 rb, 5 ast, 1 tç, 2 tk), Sinan Güler 8 (2s: 2/4, 3s: 1/1, 3 rb, 4 ast, 2 tk)

Çevrimdışı Starbury

• Rookie
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #15 : 20 Ekim 2007, 20:24:41 »
Herkes skora hemen hemen eşit katkı yapmış zaten dakkalar dengeli dağılmış rakip zayııf da olsa 50 sayı farklı bi galibiyet başarı Selçuk da bu sezon geçen sezonki görüntüsünden uzak biran önce toprlarlar umarım

Çevrimdışı Torres#9

• " El Nino "
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • LazioMania
« Yanıtla #16 : 20 Ekim 2007, 21:52:40 »
Beşiktaş ilk galibiyetini aldı üçüncü haftada nihayet.
Güzel olan asıl konu Mehmet Yağmur'un bonservis sorununun halledilmiş olması,bu sayede Dalmau'nun dinlenme şansıda artacaktır. Ancak Mehmet Yağmur'un istenen düzeye gelmesi için maç temposuna ve takım arkadaşlarına alışması lazım bunun için de biraz sabretmek lazım onun iyi oyunlarını görmek için.
Şimdi sıra takıma Jaacks'i ya da ondan boşalabilecek bir kontenjan ile başka bir yabancı uzunu takıma katmaya geldi.Özellikle gelecek uzunun önemi Kaya dışında etkili Türk uzunumuzun olmadığını düşünürsek rotasyonda zorlanmamız.O hamleyi de takıma oturturursak takım daha iyi olacak..

--

• Ziyaretçi
« Yanıtla #17 : 21 Ekim 2007, 11:45:37 »
Ergin Ataman'ı tanıyamıyorum..Ki her zaman söylüyorum kişiliğini sevmem etmem ama Sezar'ın hakkı Sezar'a ki bana göre Örs'den sonraki en iyi Coach..Ancak bu hücum sevdası ona nerden geldi anlayamadım..

Beşiktaş maçlarına baktığınızda savunma 2.planda, hücum 1.planda..

Ergin Ataman takımları bunu yapmazdı..Önce savunma derdi..Ergin Hoca bir an önce Örs'den kaptığı değerlere göre hareket etsin..Bu hücum sevdası ona pahalıya patlar..Her ne kadar son maçı kazansada Beşiktaş..

Çevrimdışı Torres#9

• " El Nino "
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • LazioMania
« Yanıtla #18 : 21 Ekim 2007, 12:14:50 »
Beşiktaş'ın hücumunun 1.planda olması oyuncularla da alakalı abi bir anlamda.Atmayı seven adamlar ve daha çok sayı olsun kazanalım tarzı adamlar var ve bunları birarada tutarak savunmayı öğretmekte zaman alacaktır ki gerçi ben savunmadan o kadar rahatsız değilim.Kadronun ilk iki maçta eksik olduğunu düşünürsek,elemanların yorgunluğu filan derken son periyotta pilleri bitiyordu.Ancak Mehmet Yağmur ve gelecek olan bir uzun kadroyu genişletti.Savunmada zamanla daha iyi olacaktır,bu aşamada benim için bir sorun değil ama en kısa zamanda bunu daha sert savunma şekline dönüştürmek lazım ki Ergin Hoca'da dönüştürecektir..

Çevrimdışı Mustafa

• El-Nino
  • Yeni Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 21 Ekim 2007, 13:01:42 »
savunma yapmayı sevmeyen oyuncu sayısı az, çoğu atmayı seven tipte oyuncular..dalmau, apodaca vs...

Çevrimdışı airKonya

• NBA Oyuncusu
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 21 Ekim 2007, 13:02:52 »
Sinancan güler var abisi gibi ligin en iyi savunma yapan oyuncularan biri.

Çevrimdışı Kaan Mert

• Zep (çıtır :P )
  • MVP
  • Why So Serious ?
    • Profili Görüntüle
    • Kaan Mert's
« Yanıtla #21 : 26 Ekim 2007, 22:32:15 »
  Beşiktaş , Mersin'İ Rahat Geçti ( 84-68 )

Beko Basketbol Ligi 4. Haftası'nın açılış maçında İstanbul Akatlar Spor Salon'unda karşı karşıya gelen Beşiktaş Cola Turka  ve Mersin Belediyesi'nin mücadelesinde gülen taraf 84-68'lik net skor ile Beşiktaş Cola Turka oldu .

Beşiktaş bu galibiyet ile ligdeki galibiyet sayısını 2 ye çıkartırken , Mersin Büyükşehir Bld. ise ligdeki üçüncü mağlubiyetini alarak alt sıralara geriledi .

Maça iyi başlayan Mersin ekibi ilk periyodu 23-18 ilk yarıyıda 41-39 önde tamamladı . İkinci yarıda üstünlüğü ele alan Beşiktaş maçı 84-68 kazanmayı bildi .

Beşiktaş'ta günün en başarılı ismi 20 sayı 6 ribaunt 5 asisst ile oynayan Dalmau'ydu . Bunun dışında Anthony Shumbert 20 sayı ile oynarken , Nicevic 10 sayı 7 ribaunt ve Kaya Peker 18 sayı 6 ribauntla mücadeleyi tamamladı .

Mersin ekibinde ise Eddy Fobbs 15 sayı 9 ribauntla oynarken , Reha 13 sayı 4 ribaunt ve Burleson 9 sayı 4 ribaunt 2 asisstle maçı tamamladı .

NBATR / KMK

Çevrimdışı Mustafa

• El-Nino
  • Yeni Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : 26 Ekim 2007, 22:55:06 »
3. periyotta maç baş başa gidiyordu sonradan açmışlar heralde farkı....

Çevrimdışı Starbury

• Rookie
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #23 : 27 Ekim 2007, 13:16:12 »
valla bende maçın son çeyreğini izledim maçı çok rahat kazandığmızı düşünmüştüm

Çevrimdışı Starbury

• Rookie
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #24 : 02 Kasım 2007, 17:20:11 »
Bugün Bursada Oyak ile karşılaşcaz valla işallah bu sefer maça Bursaspolular gelip olayı Bursa-Bjk davasına dönüştürmez maça gitmeyi düşünüyom forumdan gidecek arkadaş varsa orda buluşuruz gerçi şuan acayip bi yağmur var ama biri çıkarsa gideriz