Gönderen Konu: 2007-2008 Haftanın Maçları  (Okunma sayısı 33487 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mustafa

• El-Nino
  • Yeni Üye
    • Profili Görüntüle
2007-2008 Haftanın Maçları
« : 07 Ağustos 2007, 15:30:30 »
Bildiğimiz gibi TBL 12-14 Ekim'de oynanacak maçlar ile başlıyor.Bende fisktür çekildiği için bu topici açmak istedim.Fenerbahçe Ülker'in TBL'de yapacağı maçlar öncesi ya da sonrası  görüşlerinizi, eleştirilerinizi bu topicte paylaşalım.

Fenerbahçe'nin ilk hafta rakibi Oyak Renault.

Edit: Sezon başlayınca kilitler açılacaktır....

--

• Ziyaretçi
Şampiyon Fark Attı
« Yanıtla #1 : 13 Ekim 2007, 17:16:58 »
Şampiyon Fark Attı

2007/08 sezonunda açılışı Oyak Renault maçıyla yapan Bogdan Tanjevic yönetimindeki son şampiyon Fenerbahçe-Ülker 21 sayı fark yaptı ve maçı 80-59 kazandı.

Solomon'ın oynamadığı maçta Fenerbahçe'de Mirsad Türkcan maça damgasını vururken, İbrahim Kutluay, Hakan Demirel ve Mrsiç'de galibiyette önemli rol oynadı.

Yeni transfer James White'da sahne alırken, Fenerbahçe'de;

Mirsad Türkcan 17 sayı-11 ribaunt-5 asist, İbo 19 sayı-5 asist, Mrsiç 11 sayı-2 asist, Hakan 10 sayı-2 asist, White 6 sayı-5 ribaunt, Oğuz 8 sayı, Preldzic 2 sayı-2 ribaunt, Vidmar 3 sayı-5 ribaunt ve Semih 4 sayı-8 ribaunt'la oynadı.

Oyak'da Woolridge 13 sayı-6 asist, Richard Darrel 17 sayı-4 ribaunt, Özgür 12 sayı-8 ribaunt ve Evren 7 sayı-4 ribaunt'la oynadı.
-----------------------------------------------------------------------
NBATR/KE

Çevrimdışı Dağlar

• Ex-King
  • Yönetici
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • Türkiye'nin Basketbol Portalı
Ynt: 2007-2008 Haftanın Maçları
« Yanıtla #2 : 13 Ekim 2007, 18:49:32 »
Mirsad bu sezon formada.Renault'ya da 17-11 ile double double yapmış.Renault ilk mağlubiyetini FB Ülker ise ilk galibiyetini aldı.Böyle bir sonuç bekleniyordu ama bu kadar farklı olacağını sanmıyordum.Heleki Türkiye Kupası'ndaki performansını görünce Renault'un.

www.<a class="inlineAdmedialink" href="#">twitter</a>.com/daglarsenel

Çevrimdışı lordapo

• | Knickerbocker |
  • MVP
  • SG-Turk Tau'ri
    • Profili Görüntüle
    • www.myspace.com/lordapo
« Yanıtla #3 : 13 Ekim 2007, 23:34:43 »
  Normal sonuç oyak renault un onlara dayanması bile mucizevi olurdu kanımca,tek üzüntüm flyer man
james white ı izleyememek oldu 6sy-5rb ile oynamış zamanla gerçek kimliğine ulaşır umarım fb-ülker
ligdeki performansını euroleague de taşır

Çevrimdışı (!Wade!)

• Rookie
  • **
  • (!Wade Impact!)
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 14 Ekim 2007, 00:04:31 »
solomon'nun neden oynamadığı hakkında bilgisi olan var mı? bi sakatlık yok inş :?

Çevrimdışı c_marlowe

• Starter
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 14 Ekim 2007, 10:19:42 »
bu hafta oyak maçını tv yayımlamadığı için fbtv ve internet sayfalarında takip ettim...oyak kupa maçlarındaki performansı çok iyi olduğundan ve  solomonun oynamaması yüzünden endişelenmedim de değil...ama maçı ömer ve solomonun oynamadığı fb ülker kazandı...galiba hakan'ı kullanmak için bu maçta solomon oynatılmamış...haftaya efes maçı var...bakalım 2. haftada hangi takım ilk malubiyetini alacak...umarım efes kendi sahasındaki maç için seyirci kotası uygulamaz...

--

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 14 Ekim 2007, 16:22:06 »
Solomon ve Ömer'i Efes maçı öncesi riske etmedi Tanjevic..Hakan Demirel için Tanjevic bir şansdır..Eğer Hakan bu sene de kendini beklendiği gibi geliştiremezse hatayı kendin de arasın..Semih bu sene baya bir gelişim gösterecek..Oğuz da keza aynı şekilde.

Bu seneye İbo çok formda başladı..Efes maçında ve bu son Oyak maçında çoştu..Mirsad her zamanki gibi ateşleyici güç..Dünde maçın adamıydı..Her alanda katkı yaptı...

Aslında Fenerbahçe,makine gibi bir takım..Bir düzeni var..Tanjevic'de o düzende devam ediyor..F.Bahçe için tek sorun Tanjevic'in lüzumsuz rotasyon denemeleri olabilir..Ama bunun haricinde şampiyon kaldığı yerden devam ediyor.

--

• Ziyaretçi
Efes'in Kabusu Fenerbahçe
« Yanıtla #7 : 17 Ekim 2007, 19:59:10 »
Efes'in Kabusu Fenerbahçe

Beko Basketbol Ligi'nde günün en önemli maçında Fenerbahçe-Ülker, Efes Pilsen'i son 6 maçta olduğu gibi yine yendi ve seriyi 7'ye çıkardı.

Son çeyrekte 10 sayı kadar geriye düşen Fenerbahçe, yaptığı savunmayla müthiş bir dönüş yaptı ve maçı 75-72 kazandı.

Willie Solomon ve Mirsad Türkcan'ın yıldızlaştığı İbo'nun da skora yaptığı maçta, Efes'de Nicholas ve Hutson iyi bir maç çıkarttı.

Mirsad Türkcan 11 sayı-14 ribaunt yaparken, Solomon 17 sayı-4 asist-4 ribaunt, İbo 15 sayı, Ömer 7 sayı, Semih 6 sayı-6 ribaunt, White 4 sayı, Mrsiç 6 sayı ve Oğuz 6 sayı-3 ribaunt yaptı.

Efes'de Nicholas 14 sayı-5 asist, Hutson 13 sayı-7 ribaunt, Ender 13 sayı, Woods 8 sayı-3 ribaunt ve Serkan 7 sayı ile oynadı.
--------------------------------------------------------------------
NBATR/KE

--

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : 17 Ekim 2007, 21:25:00 »
son çeyreğe kadar devamlı geride olan taraf Fenerbahçe oldu.Son çeyrek fark 10 falan olunca açıkçası Efes bu sefer kazanacak 6 maç sonra yüzleri gülecek derken yine Fenerbahçe'nin inanılmaz savunması ortaya çıktı.

Müthiş bir savunma yaptı Fener ki Mirsad'a hayran kaldım..Ne gerekiyorsa yaptı..Solomon çok kritik işler yaptı ama benim için maçın adamı Mirsad Türkcan..Ribaunt'sa ribaunt,sayıysa sayı,bloksa blok..Ki o blok maçı getirdi..

Geçen maç Fenerbahçe kazanırken dış şutlara bağlamışlardı..Bu sefer deli gibi üçlük de atmadı Fener..Üç sayı yüzdesi tahminim düşük..Fenerbahçe takım oyunu oynuyor ve bunu çok iyi yapıyor..Tanjevic Hocayı yine tebrik ediyorum..Kritik müdaheleler yaptı..Yiğidi öldür hakkını ver hep diyorum bunu..Tanjevic iyi işler yapıyor..

Çevrimdışı Mustafa

• El-Nino
  • Yeni Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 17 Ekim 2007, 21:41:39 »
mirsad'ın bloğu maçı bitirdi zaten ama ondan sonra kendini yere atması falan ona yakışmadı. yıllardır yapıyor ya neyse..ben onu kazanma azmine veriyorum...

böyle maçlar izlemeyi gerçekten özlemişiz...maçın adamı benim gözümde 400 metreden üçlüğü sokan damir "kaan" mrsic :-D

--

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : 17 Ekim 2007, 21:45:28 »
Detroit'de Rasheed Wallace neyse F.Bahçe'de Mirsad Türkcan o dur 8-) :-D

Mrsiç'de durdu durdu tam zamanında vurdu yani..Semih Erden için de bir şeyler yazayım bu sezon büyük bir çıkış yapacak onun sinyallerini veriyor..

Çevrimdışı Kaan Mert

• Zep (çıtır :P )
  • MVP
  • Why So Serious ?
    • Profili Görüntüle
    • Kaan Mert's
« Yanıtla #11 : 20 Ekim 2007, 17:37:06 »
  Fenerbahçe Banit'e Kaybetti . 

Beko Basketbol Ligi'nde ilk iki haftayı galibiyetle tamamlayan ve liderlik koltuğuna oturan Fenerbahçe Ülker evinde karşılaştığı Banvit'e yenilerek sürprize imza attı . Banvit'in 89-72'lik galibiyetiyle sonuçlanan maçta Ümit Sonkol gösterdiği performansla sahanın yıldızıydı .

Bandırma ekibi Banvit'te ,  Ümit Sonkol 24 sayı 9 ribaunt ile galibiyette en büyük paya sahip olurken ;

Adeleke'de 18 sayı 11 ribaunt'u ile etkili bir performans sergiledi .

Bunun dışında Banvit ekibinde Mokongo 16 sayı ve Derya 11 sayıyla oynadı .

Fenerbahçe Ülker cephesinde ise Ömer Onan 16 sayı ile oynarken takımın uzunlarından Oğuz 12 ve Semih ise 10 sayıyla mücadeleyi tamamladı . Fenerbahçe Ülker böylece ligdeki ilk yenilgisini almış oldu .

Çevrimdışı feneryolu

• NBA Oyuncusu
  • *
  • Bazıları Gerçekleri Duymayı Sevmezmiş
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 20 Ekim 2007, 21:07:54 »
Oha ya nasıl yenilirz Banvit e? Maçı izleyemedim skoru görünce şok oldum hem de 17 sayı farkla.Vidmar ve White hayal kırıklığı olacak.

Çevrimdışı Torres#9

• " El Nino "
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • LazioMania
« Yanıtla #13 : 20 Ekim 2007, 21:54:23 »
Rehavetin bedelini pahalıya ödediler diyebiliriz,rakip takımı küçümsememek gerektiğini de anlamıştır herhalde Tanjevic.Banvit'in eksikleri olabilir,dar bir rotasyonları,yabancı oyunculardan sadece ikisinin verimli olması olayları olabilir ancak etkili bir takımlar herşeye rağmen küçümsemenin bedelini ağır ödedi Fenerbahçe'de zaten.Bence rahat alabilecekleri bir maçı kaybederek gereksiz bir yenilgi aldılar.
Fenerbahçe'de Vidmar'ın yeri yoktur bence,daha çok ham ve oyunun inceliklerini bilmiyor.Ne zaman ne yapması gerektiğini, savunmadayken zamanı ayarlayamıyor vs.vs.Kısacası onu Fenerbahçe,Fenerbahçe'de geliştirmek yerine Alpella'ya verseydi daha iyi olurdu böylelikle bir yabancı kontenjanı dolmamış olurdu.Preldzic ise Vidmar'a göre daha iyi konumda şuan,zaman içerisinde takıma daha da adapte olacaktır.
Tanjevic elleriyle maç vermiş oldu Banvit'e bence..

--

• Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : 21 Ekim 2007, 08:28:43 »
Ben bu mağlubiyeti o kadar felaket bir sonuç gibi görmediğim gibi Tanjevic'i de suçlamıyorum..Sonuçta Efes Pilsen galibiyetinin verdiği rahatlık ve hafta içi oynanacak olan Real Madrid maçı öncesi bu tip bir skor bekliyordum.

Konsantrasyon kaybı normaldir..Kimsenin de aklında bu maç yoktu eminim..Hepsi Madrid maçını düşünüyor.

Eleştirmenlerin bir bölümünü okudum ve bana komik gelen şey şu;
Aydın Örs'ü her maça aynı kadro ve as oyuncularla çıkarttığı için suçlayanlar,diğer oyunculara fazla şans vermediği için suçlayanlar şimdi sıradan bir lig maçında Tanjevic asların haricinde diğer oyunculara da şans tanıyor diye sallıyorlar..Garip bir denge ben çözemedim..

Bu sonuç normaldir..Zaten o havada 40 kere oynanasa 40'ında da Banvit alırdı maçı..Asıl maç Real Madrid maçı..

Çevrimdışı RaRe

• forumun Ender'i
  • MVP
  • Rütbeliler gelir geçer üyelerin ruhu bize yeter!
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #15 : 21 Ekim 2007, 11:28:32 »
Fb nin maçı kaybettiğine şaşırmamak lazım ama büyütmemek de lazım...Ligin başında akıllarını başlarına almaları için bi uyarı oldu diyebiliriz...Solomon savruk bi oyun çıkardı...Bunun mağlubiyette etkisi var..Geldiğinden beri en kötü maçıydı diyebiliriz...Tanjeviç için suçlamalarda bulunmak doğru olmaz...Takım konsantrasyon açısından hazır deildi onun fazla bi suçu yok..Neyse yani sonuçta lige bunun gibi 3-4 mağlubiyet daha yaşayabilir Fb normaldir büyütülcek bişi değil...Bazılarımız da nedendir bilmem hemen kendi takımları adına kara senaryolar yazmaya başlamışlar...Sadece güldüm... :D

TİLL I collapse... I am what I am...
Adı daha önce konmuş finallere karşı Takım Ruhu...

--

• Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : 21 Ekim 2007, 11:38:22 »
Tanjevic ağzıyla kuş tutsa yaranamayacak..Fenerbahçe taraftarı sevmiyor..Euroleague'de takım F4 yapsa bu sefer niye Şampiyon olmadı derler..Ha bu doğrudur yanlıştır tartışılır ki yanlıştır..

Ancak Tanjevic gelirken bunların olacağını biliyordu..Pardon Sayın! Uslu..

Çevrimdışı Torres#9

• " El Nino "
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • LazioMania
« Yanıtla #17 : 21 Ekim 2007, 12:09:01 »
Tanjevic'in Solomon gibi bir adamı ilk iki çeyrek kenarda oturtup sonra oyuna alması ve o kadar hata yaptığını göre göre,4 top kaybı filan yaptı üst üste sanırsam,hala onun üzerinden oynaması yanlış bir davranıştır,ayrıca her zaman olduğu gibi oyuna müdahele edememeside kendi hatasıdır,yanında Banvit koçunun oyunu izleyişi,müdaheleleri görünce belli oluyor zaten.
Bence Fenerbahçe Aydın Örs'ü harcayarak hata yaptı,bu hatasıda pahalıya mal olacak.Avrupa'da başarı gelmeyecek,bu genç yabancılarla başarı zor.Türkiye'de de işi daha kolay olacakken daha çok zorlanacak bence.Aydın Hoca olsa,işlerin daha kolay olacağı açıktı..

--

• Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : 21 Ekim 2007, 12:14:07 »
Aydın Hoca olsa zaten şuan ligi kim 2.bitirir ya da Play-off'da finali F.Bahçe'ye kim kaybeder o tartışılıyor olurdu bu kadar da iddialı konuşayım..Hatta Euroleague'de F4 için mücadele edecek bir takım olurdu F.Bahçe..
Ancak Örs gitti artık Tanjevic'in eline bakıyor herşey..Hep diyorum Tanjevic ya çıkacak ya tamamen batacak..

Çevrimdışı Kaan Mert

• Zep (çıtır :P )
  • MVP
  • Why So Serious ?
    • Profili Görüntüle
    • Kaan Mert's
Ynt: Fenerbahçe Tecrübesi ile Kazandı
« Yanıtla #19 : 28 Ekim 2007, 20:22:07 »
  Fenerbahçe Tecrübesi ile Kazandı

Beko Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe Ülker Abdi İpekçi Arena'da ağırladığı Antalya Belediyesi'ni 90-80 mağlup etti ve 3. galibiyetini elde etti . Antalya Belediyesi ise ligdeki 2. yenilgisini aldı .

Maça hızlı başlayan Antalya ekibi ilk devreyi 39-33 önde tamamlarken , sonradan oyuna ağırlığını koyan Fenerbahçe mücadeleden 90-80 galip ayrılmayı bildi . Fenerbahçe ikinci yarı rakip potaya tam 57 sayı bıraktı .

Fenerbahçe Ülker'de 6 oyuncu çift haneli rakamlar üretirken maçın kazanılmasındaki en büyük etmenlerden biri Demir Kaan 14 , Ömer ve Vidmar 13 ve Solomon 10 sayıyla oynadı .

Antalya Belediyesi'nde ise Marsh 28 sayıyla yıldızlaşsa da maçı kazandıramadı . Ersin 16 sayı ve Can Akın 10 sayıyla karşılaşmayı tamamladı .

KMK

--

• Ziyaretçi
« Yanıtla #20 : 28 Ekim 2007, 23:03:47 »
İlk yarı Solomon'ı deli ettiler hakemler tabi bende delirdim Solomon gibi..Ama Solomon'ın kontrollü olması lazım biraz daha..Kendine hakim olması gerekiyor.Ki haklıydı topu çalıp üçlüğü yolladığı anda hücum faul yoktu orda.

Neyse Mrsiç'in olağanüstü oynuyla maçı aldı Fener.

--

• Ziyaretçi
Solomon İstedi/Fener Efes'i 8'ledi
« Yanıtla #21 : 20 Ocak 2008, 22:00:53 »
Solomon İstedi/Fener Efes'i 8'ledi

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan maçta Fenerbahçe, Willie Solomon'ın şov akşamında Efes Pilsen'i 78-70'le geçerek Efes Pilsen'e karşı olan serisini de 8'e çıkardı.

Fenerbahçe, Efes Pilsen'le oynadığı son 8 maçı da kazanarak 8-0'lık seri yapmış oldu.

FENERBAHÇE ÜLKER: 78 - EFES PİLSEN: 70
Salon: Abdi İpekçi
Hakemler: Erşan Kartal xx, Ahmet Ersan Ergüler xx, Alper Özgök xx
Fenerbahçe Ülker: Solomon xxx 18, Ömer Onan xxx 12, White xx 4, Rasim x, Widmar xx 4, Oğuz xx 9, Ömer Aşık xxxx 15, Kinsey xxx 15, Preldziç x 1
Efes Pilsen: Penn x 5, Mustafa x 2, Gregory xx 4, Hutson xx 11, Ermal x 6, Nicholas xx 16, Kerem xx 11, Ender xx 13, Woods x 2
1. Periyot: 19-17
Devre: 38-43 (Efes Pilsen Lehine)
3. Periyot: 57-59
5 Faulle Çıkan: 39.52 Oğuz (Fenerbahçe Ülker)

----------------------------------------------------------------
NBATR/KE

Çevrimdışı TP

• Turkish Delight
  • Superstar
  • ...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : 21 Ocak 2008, 23:55:21 »
Gerçekten maçın kritik yerlerinde hep sorumluluk alıyor Solomon.Ancak Ömer'in azmi ve yüreği beni çok etkiledi.Vidmar'ında ne kadar yersiz transfer oldugunu Ömer Aşığın oyununu görünce daha çok anlıyorum.Keremde gözle görülür bir düşüş var.En önemlisi eski dinamikliginde değil.Hakeden kazandı.Tebrikler Fenerbahçe.

Rudy!Rudy!Rudy!

--

• Ziyaretçi
Willie Solomon Show
« Yanıtla #23 : 27 Ocak 2008, 18:58:17 »
Willie Solomon Show

Fenerbahçe Ülker, BEKO Basketbol Ligi'nin 18. haftasında konuk olduğu Bandırma Banvitspor'u 76-66'lık skorla geçti.

Başa baş geçen ilk periyot dışında rakibine üstünlüğünü kabul ettiren sarı-lacivertliler, maçı farklı kazanarak ligdeki 13. galibiyetini aldı. Fenerbahçe Ülker, bu sonuçla sezonun ilk yenilgisini aldığı rakibinden de rövanşı almış oldu.

Takım halinde etkili bir maç çıkaran sarı-lacivertli ekipte, Willie Solomon 15 sayı – 8 asist ve 3 ribauntla galibiyette pay sahibi oldu. Ömer Aşık 10 sayı – 5 ribauntla, Vidmar ve Ömer Onana 9'ar sayıyla, Kinsey ise 8 sayı – 6 ribauntla Fenerbahçe'nin diğer etkili isimleri oldular.

Ligdeki 10. yenilgisini alan Banvit'te, Harvey'nin 19 sayı – 10 ribauntluk, Christopher Hill'in 15 sayı – 5 ribauntluk çabaları mağlubiyeti önleyemedi.

----------------------------------------------------------------

Çevrimdışı AoGVinsanity

• Admin
  • Superstar
    • Profili Görüntüle
    • Türkiye'nin Nba ve Basketbol Portalı
« Yanıtla #24 : 27 Ocak 2008, 19:06:15 »
Solomon iyiydi, Kinsey de yavaş yavaş ritme giriyor..

Mrsiç de üçlük bombardımanlarıyla dağıttı Banvit'i, Fenerbahçem benim biricik sevgilim :)