Gönderen Konu: 2007-2008 Haftanın Maçları  (Okunma sayısı 33853 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kq5

• CaptaiN Jac'K
  • Superstar
  • weLcome To ßoston Celtics Rasheed Wallace
    • Profili Görüntüle
Ynt: 2007-2008 Haftanın Maçları
« Yanıtla #50 : 27 Mart 2008, 01:05:44 »
Çok Çekişmeli bir maç oldu gs çok kötü başladı maça ama daha sonra toparlanıp maça ortak oldu bi ara 5 sayı fark yaptı ama bunu koruyamadı fener berabere getirdi skoru maç uzatmaya gitti uzatmada ise fener maçı kazandı açıkçası gs maçı alabilirdi çok gereksiz top kullandılar çok hata yaptılar fener onlara şans tanıdı adeta ama onlar bunu kullanamadı solomon yine son dakikaların adamı olduğunu bir kez daha ispatladı.

Çevrimdışı Mustafa

• El-Nino
  • Yeni Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #51 : 27 Mart 2008, 11:09:27 »
özyer'in yaptıklarına akıl erdiremiyorum bir türlü, maç gitti geldi ve sonunda fener2in zaferi ile geçildi, kutlarım...

Çevrimdışı the_apo_1

• _ThE__ThUG_
  • All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #52 : 27 Mart 2008, 18:46:00 »
Fatih'i oyuna almakta o kadar geç kaldı ki yani Murat Özyer...
Onu kenarda bu kadar aciz kalmışken hiç görmemiştim...

Yenildik ama maç çok güzeldi bana kalırsa...Savunmalar,hücumlar her türlü güzeldi,uzun zamandır bu kadar zevkli bi derbi izlememiştim  :-) :-)

--

• Ziyaretçi
« Yanıtla #53 : 27 Mart 2008, 20:27:47 »
Maçı farklı şekilde götürecek iken Bogdan Tanjevic sahne aldı..
Sabotaj !!!
Alan savunmasına dönerek G.Saray'a dönüş yapma şansı verdi..Bu kadar mı bir coach mal olabilir..Vidmar geldiğinden beri en iyi oynunu oynuyor adamı kenara alıp bir daha sokmuyor..Tanjevic'e rağmen güzel bir galibiyet..Hoş sadece galibiyet güzel..

Çevrimdışı BuckéYé

• Mad ''Sexy'' Buck
  • Starter
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #54 : 27 Mart 2008, 20:36:09 »
Galatasaray'ı,ligin hiçbir periyodun da,hiç bir zaman(avrupa da buan dahil) rakip oalrak görmüyorum...

Bir takım bu kadar kapasitesiz ve sınırlı oynar...Kilitlenecek tek yönleri var,Kilitlediğiniz zaman Daçka'dan fark yiyecek bir takım kendileri...

Çok boş bir takım...Fazlasıyla

--

• Ziyaretçi
« Yanıtla #55 : 27 Mart 2008, 20:38:14 »
Dün Fenerbahçe'nin başında Tanjevic değilde hiç kimse olmasaydı o maçta fark olurdu..
Ama Tanjevic denen çakma coachun meziyetidir G.Saray'ı maça ortak etmek..

Çevrimdışı BuckéYé

• Mad ''Sexy'' Buck
  • Starter
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #56 : 27 Mart 2008, 20:39:26 »
Ulan Solomon bile diyorsa '' adam adama savunmadanialan savunmasına dönünce, maça ortak oldu denyo Gese'' diye,artık susmak istiyorum.

Galatasaray'ı geride kalan 24 hafta boyunca bir kere bile izlememiş olan Tanjevic'in de allah belasını versin..

Çevrimdışı the_apo_1

• _ThE__ThUG_
  • All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #57 : 27 Mart 2008, 20:40:11 »
Bucks'ım nasıl boş bi takımız ya yapma allah aşkına sende...

Kemal abi fenerin topic'inde konuşoruz gs'yi bi sorun çıkmaz umarım :-D

Çevrimdışı BuckéYé

• Mad ''Sexy'' Buck
  • Starter
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #58 : 27 Mart 2008, 21:03:13 »
Seni seviyorum apo...

Lakin,%36 ile üçlük deneyip,maç başına %37 ile üçlük kullanan bir galatasaray'ın,Daçka maçın da bilmem kaçta sıfır ile başlamasından ötürü maçı kaybetmesi,pek de normal bir şey değil.
Sezonun geri kalanına baktığımız da,Gaines hariç,tüm takımın inside outside oyunalr ile,veya alan savunmasında ki pas trafiğini yoğunlaştırarak dışarıdan skor bulmaya yönenildiğini görmekteyiz.

Gese'nin yenildiği 8 maça bakarsak,rakiplerin,kendi oyun karakteristiklerinin dışına çıkmadan,(beşiktaş gibi takımlarında,fazla üçlüğk denemeden ve tempoyu yükseltmeden oynaması) oynadıklarını görüyoruz.

Gese'nin,ligin en az sayı yiyen takımı olması,en iyi savunma yapan takımı olmasını göstermez.Zira burada,maç başına yapılan hücum sayısı(yenilen hücum sayısı) vsvs gibi  etmenlerin hesaplarını göz önünde bulundurmak gerekir. Ayrıca Ayhan Şahenk denen,stat demeye 982714712974 şahit gerektiren bir salonun basketbol düzeni ve çemberleri de epey zorlayan etmenler...Zira gese'ye rakipler %29 ile üçlük atıyorlar ama,bu onların safi kötü günlerinde olduğundan kaynaklanan bir durum değil.Baktığınız da Gese'nin %64 ile faul attığını,rakiplerin de %65 ile attığını gördüğünüzde,dediğimin doğru olduğunu anlayacaksınız.

Kilitlenen tek nokta, üçlükler... zaten takım geri kalan zamanda bocalıyor...Dee Brown denen zat-ı zevat, set hücumun da zaten kendini kaybediyor.. yeni doğmuş bebekler gibi oynuyor...Zira baktığımız da,Brown'un asistlerinin yaklaşık %60ının fast break hücumların da olduğunu görüyoruz.

Gaines desen,ayakları çabuk bir combo 4-5 numara,canavar gibi girdiği maçlar da kendini harcıyor ve pili bitiyor...Zaten içeriden oynanan nadir hücumlar da da kullanılamaz hale geliyor.Owens desen adamın işi-gücü,dışarı çekilerek şut göndermek.
Cüneyt desen,üçlük atamadığıdna maçtan siliniyor.Hite'ı bir kenara koyuyorum,Tufan desen,dış şut hariç başka bir numarası yok.Murat Kaya,keza aynı şekil de.Cenk Akyol da,güya milli basketbolcu işte.!

İçeriden oynanmaya çalışılan setlerde,Hücum ribaundlarına da şöyle çare bulunur gese'nin(çünkü baya etkililer bu konuda);örnek vermek gerekirse,nicevic-Kaya ikilisinin yardımlaşmalı savunmasını,2 tane çabuk amerikalı,ister çemberden seken topu alarak,isterse de paslaşarak,pekala alt üst edebiliyor.lakin burada Apodaca-Sinan gibi elemanların da dışarı da kalamdan içeri gömülmeleri,pek bir etkili oluyor.Bunu,ayhan şahenk'te ki gese maçının 2.yarısında fazlasıyla gördük.

Kısaca özetlemek gerekirse, sürekliliği pek çok maçta sağlayamadıkları ''üçlük''lerini ve,öküzümsü Gaines'in çabalarını blocke etmek,maçın koparılması için yeter de artar bile.

Çevrimdışı the_apo_1

• _ThE__ThUG_
  • All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #59 : 27 Mart 2008, 23:27:04 »
Şimdi Bucks'cım yüzdelere pek takılan bi insan değilim ondan şu kadarla atmışız bu kadara kaçırmışız onları pek önensemiyorum ;-)

Ayrıca Ayhan Şahenk denen yerden de nefret ediyorum,çok dandik potaları var,orda oynayan oyunculara Allah sabır versin :-D

Hüseyin'siz gerçekten de iç-dış dengesine sahip olamıyoruz bu bi gerçek ama Hüseyin varken de iç-dış dengesini gayet iyi idare ebebiliyoruz bana kalırsa...

Üçlükler konusuna değinirsekde,takımda çok dışı atıca var ister istemez dışardan oynuyoruz buna çözüm yok maalesef...

Dee Brown konusunda da haklısın ancak hızlı hücumlarda kendini gösterebiliyor,sete sete hücuma alışkın değil ve ondan genellikle bocalıyor..Ancak şunu da unutmamalı ki bu adam avrupa basketbolu oynamaya başlayalı daha bir yıl bile olmadı...Avrupa basketbolu ile Nba arasında ki farkı sende biliyorsundur zaten açıklamama gerek yok :-)

Murat Kaya konusunda da yanılıyorsun bence,içeri drive'larının bu sene işe yaradığını epeyi gördük bana kalırsa ;-)

Edit:Daçka maçı tamamen ayrı bişeydir ayrıca her takımın başına gelebilir,ki zorlu bi Asvel maçından sonra Daçka maçına iyi başlayamamız son derece normaldi bana kalırsa...
« Son Düzenleme: 30 Mart 2008, 00:57:57 Gönderen: the_apo_1 »

--

• Ziyaretçi
Derbi Fenerbahçe'nin
« Yanıtla #60 : 06 Nisan 2008, 20:00:57 »
Derbi Fenerbahçe'nin

BBL'de 27. hafta mücadelesinde Fenerbahçe, Abdi İpekçi'de konuk ettiği Beşiktaş Cola Turka'yı dev derbide 75-68'le mağlup ederken olası bir play-off eşleşmesinde seriyi 1-1'e getirdi.

Preston Shumpert, Sinan Güler ve Sandro Nicevic üçlüsüyle maça iyi başlayan Beşiktaş ilk 2 dakika sonunda 8-0'lık bir seri yaparken Fenerbahçe'nin ilk sayıları ise Solomon'dan geldi.

Beşiktaş farkı bir ara 10 sayıya kadar çıkartarak 15-5'lik skor yaparken Fenerbahçe Solomon'la yine maçı bırakmadı ve ilk çeyreği 17-12'lik skorla 5 sayı geride tamamladı.

2. çeyreğe maçın kahramanı Tarence Kinsey'in basketi ile başlayan Fenerbahçe, Rick Apodaca ve Kaya Peker’in basketlerinede Mrsiç-Solomon ve Mirsad'la cevap verince bu çeyreği 18-11 önde kapattı ve devreye 30-28 önde girdi.

3. çeyrekte Fenerbahçe oyuna ağırlığını koymaya başlarken Willie Solomon ve Damir Mrsic ikilisiyle skorda kaldı ve Mirsad'ında devreye girmesiyle bu çeyreği 21-18'le geçti.

Son çeyrekte ise Mirsad Türkcan, Tarence Kinsey ve Damir Mrsic üçlüsüyle etkili olan Fenerbahçe özellikle Kinsey'in etkili oyunuyla bu çeyreğide 24-22'le geçti ve maçta gülen taraf oldu.

SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: Mehmet Keseratar – Serkan Emlek – Zafer Yılmaz

FENERBAHÇE ÜLKER (75): James White 0, Willie Solomon 19 (5 ribaund- 4 asist), Mirsad Türkcan 11 (10 ribaund- 5 asist), Ömer Onan 0 (2 ribaund- 1 asist), Semih Erden 4 (4 ribaund), Damir Mrsic 14 (1 ribaund- 1 asist), Gasper Vidmar 1 (1 ribaund), Oğuz Savaş 0, Tarence Kinsey 18 (5 ribaund- 1 asist), Ömer Aşık 8 (4 ribaund- 1 asist- 3 blok), Emir Preldzic 0

BEŞİKTAŞ COLA TURKA
(68): Mehmet Yağmur 2, Erkan Veyseloğlu 3, Preston Shumpert 18 (6 ribaund), Sandro Nicevic 8 (3 ribaund- 3 asist), Brian Chase 10 (1 ribaund- 4 asist), Kaya Peker 9 (10 ribaund- 1 asist), Predrag Drobnjak 2 (3 ribaund), Rick Apodaca 6 (3 ribaund- 3 asist), Sinan Güler 10 (6 ribaund- 2 asist)

1.PERİYOT: 12-17
2.PERİYOT: 18-11
3.PERİYOT: 21-18
4.PERİYOT: 24-22
---------------------------------------------------
NbaTr/KE

Çevrimdışı Kaan Mert

• Zep (çıtır :P )
  • MVP
  • Why So Serious ?
    • Profili Görüntüle
    • Kaan Mert's
« Yanıtla #61 : 06 Nisan 2008, 20:02:36 »
 Bu sene öyle derbi faciaları yaşadık ki telafi edebilmk güzel bunları hele ki Euroleague'dan elenince bu maç için pek de umutlu değildim ama şükür ki kazanmışız.Maçı izlemedim ama Mirsad sakatlık sonrası iyi bir performans göstermiş gibi.

Çevrimdışı Nihat Emre

• Go Sonics Go Durant and Green
  • All-Star
  • Aşkımmmmm!!!!!!!!!
    • Profili Görüntüle
    • MaximumSpor
« Yanıtla #62 : 06 Nisan 2008, 20:05:09 »
Maç başlamadan rahatça kazanacağımızı düşünürken Beşiktaş'ın maça çok iyi başladığını gördüm. Ümidim azaldı ama dengeyi kurduk ve maçı son çeyreğe kadar dengede götürdük. Son çeyrekte üçlük fırtınası başlayınca öne fırladık, zaman zaman tehlikeler yaşasakda kazanmayı bildik.

Çevrimdışı Mustafa

• El-Nino
  • Yeni Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #63 : 06 Nisan 2008, 20:05:32 »
bi maç eksiği var fener'in..neyseki efes ve gs yenildi, öyle telafi ediyorum kendimi.

Çevrimdışı Dağlar

• Ex-King
  • Yönetici
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • Türkiye'nin Basketbol Portalı
« Yanıtla #64 : 06 Nisan 2008, 20:05:42 »
Kinsey kritik toplarda azgın bir şekilde hep soktu. Mrsic, Solomon, Mirsad çok etkiliydiler.
Diğer tarafta Beşiktaş dış oyunculardan istediği verimi alamadı. Son periyottaki FB'nin üçlük yağmuruna cevap veremedi. Shumpert'dan skor yükünü çekti. Maç ortalarda gidiyodu fakat işte dediğim gibi son periyotta üçlük yağmuru vardı.

Sinan Güler iyi oynadı yine aslanım benim.

www.<a class="inlineAdmedialink" href="#">twitter</a>.com/daglarsenel

Çevrimdışı Torres#9

• " El Nino "
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • LazioMania
« Yanıtla #65 : 06 Nisan 2008, 21:00:52 »
Öncelikle müthiş bir maç oldu,her iki takımıda tebrik ediyorum buradan..Basketbol ziyafeti yaşattılar Pazar günü bizlere ve playoff'lar öncesi de basketbola doyacaksınız mesajını ben aldım..

Özellikle savunmalar,oyunun sertliği filan üst düzeydi..Bizim uzunlarımızın skor anlamında etkili olamaması,keza buraya Shumpert dışındaki elemanları da ekleyebiliriz,bizi oldukça zorladı..Üstüne başabaş giden maçta Kinsey ve Mrsiç'in ardarda gelen şutları,özellikle Mrsic'in dipten attığı şut maça noktayı koyan basket oldu..Shumpert dışında skor üretebilen bir eleman çıkarabilseydik maçta skor farklı olabilirdi ancak çıkaramadık..Kaya'da,Nicevic'de,Apodaca'da istenen sayıları atamadı..Fenerbahçe'nin ise son anlarda özellikle dışarıdan bulduğu yüksek yüzdeli atışlar,Kinsey başta olmak üzere gardımızı düşürdü..Ve böylelikle bir eşleşme olması halinde de skor eşitlendi..

--Ömer Aşık'ın performansını beğendim,özellikle blokları etkileyiciydi..

--Kaya Peker,belki skor anlamında isteneni veremedi ancak maçta göstermiş olduğu Fair-Play'likle örnek bir davranış yaptı ve ayrıca alkışı da hak etti..

Sonuç olarak,müthiş bir maç oldu..Kazanan Fenerbahçe oldu,tebrik ederim..

--

• Ziyaretçi
« Yanıtla #66 : 06 Nisan 2008, 21:45:32 »
Beşiktaş beni şaşırttı..Maç öncesi favorim Beşiktaş'tı o da koç farkından dolayı..

Fenerbahçe kadro kalitesiyle kazanıyor sadece yoksa bu takımın hala koca bir koç sorunu var..Solomon, Mrsiç ve son dönemlerde Kinsey'in maçları alıp götürmesi BT'nin kellesini kurtarıyor..Damir Mrsiç'in oyunda olduğu anlarda ise Beşiktaş'ın yaptığı savunma olmayacak işti..Olmadıda Mrsiç cezayı kesti..Adam Beşiktaş maçlarında ayrı bir coşuyor zaten..

Neyse sorunsuz centilmence tartışmasız bir derbi geçti..

Fenerbahçe için tehlike şu;
Kadro çok kaliteli (Slovenler hariç) ve hala şampiyonluğun en büyük adayı..İşte bu takım bireysel performanslarla şampiyon olursa ki o potansiyel var bu BT'yi güçlendirir otomatikman..Yani şampiyonluk belkide gelecek seneleri tehlikeye atabilir..

Çevrimdışı Kq5

• CaptaiN Jac'K
  • Superstar
  • weLcome To ßoston Celtics Rasheed Wallace
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #67 : 06 Nisan 2008, 21:54:18 »
Fenerbahçe gerçekten çok güzel oynadı beşiktaş maça iyi başlasada fb kendi evinde oynamanın yararı ile maçı aldı ve götürdü hakemlere söz yok zaten ömer aşık 3 güzel blokla nasıl bir oyuncu olduğunu bir kez daha kanıtladı beşiktaşın yeni transferini yakından izleme şansınıda buldum beğendim açıkçası biraz daha süre alabilse daha iyi olabilirdi Şunuda söylemek istiyorum fb taraftarına(abdi ipekçiye gelenler.)Küfürden ne anlıyorsunuz bilmiyorum küfürle tezahurat olmaz orada fb li taraftarlar bile kendi takımının taraftarını ayıplıyor yanlış şeyler bunlar fb güzel 3'lük performansı yakaladı tecrübe az da olsa şansın yardımı ile güzel performans yakaladılar bjk li olarak fb nin kadrosunu çok beğeniyorum ama siena karşısında neden duruktular anlamadım BT nin sayesinde olmalı.

Çevrimdışı Torres#9

• " El Nino "
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • LazioMania
« Yanıtla #68 : 06 Nisan 2008, 22:01:17 »
beşiktaşın yeni transferini yakından izleme şansınıda buldum beğendim açıkçası biraz daha süre alabilse daha iyi olabilirdi
Uyum sağladığında daha iyi olacaktır,şuan için gördüğüm kadarıyla henüz hücum setlerine alışamadığı belli,bu nedenle de top kayıpları geldi ondan.
Setleri öğrendiğinde,oyunculara alıştığında daha yararlı olacaktır ama bugünkü haliyle asıl mevkiisi bir numara olmasa da iyi oynadığı günlerdeki Dalmau'yu aradık.

Neyse bakalım,şu zor virajlarda ne kadar uyum sağlayabilecek.

Çevrimdışı TP

• Turkish Delight
  • Superstar
  • ...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #69 : 06 Nisan 2008, 22:06:36 »
Maçı çeviren isim Kinsey oldu...Ömer'in yaptığı bloklar gerçekten harikaydı...Ayrıca nasıl bir bilektir Damir her şuta kalktığında salon ayağa fırlıyor..

Gerçekten Fener tarftarları paso küfürlü tezaurat yaptı.Hatta BJK otobüsü  gelirken otobüse saldırdılar.Gerçi her yeryerde oluyor böyle şeyler ,arınmamız lazım.

Rudy!Rudy!Rudy!

--

• Ziyaretçi
« Yanıtla #70 : 06 Nisan 2008, 22:09:52 »
Fenerbahçe taraftarını öpüp başınıza koyun...Biz Akatlar da neler denildiğinide biliyoruz..

Çevrimdışı TP

• Turkish Delight
  • Superstar
  • ...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #71 : 06 Nisan 2008, 22:12:27 »
Fenerbahçe taraftarını öpüp başınıza koyun...Biz Akatlar da neler denildiğinide biliyoruz..
Gerçi her yeryerde oluyor böyle şeyler ,arınmamız lazım.

Heryerde olduğunu zaten söyledim.Hepsi aynı bok...Hiç birini savunmak veya ayırmak olmaz.

Rudy!Rudy!Rudy!

--

• Ziyaretçi
« Yanıtla #72 : 06 Nisan 2008, 22:14:44 »

Heryerde olduğunu zaten söyledim.Hepsi aynı bok...Hiç birini savunmak veya ayırmak olmaz.

Şu derbide konuşulacak en son şey taraftar..Olay olmamış bi bok olmamış..
Fenerbahçe taraftarı 'a' dese başlıyorsunuz..Ayıp ya..Akatlar da ana bacı düz giderlerken müthiş taraftar oluyor dimi..
Geçin abi..Yukarda dediğini Fenerbahçe maçlarından sonra değil her maçtan sonra de anlamı olsun..

Çevrimdışı mabel

• Yeni Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #73 : 06 Nisan 2008, 22:20:10 »
bu takımların adı ezeli rakip olduğu sürece bunlar olacak! Abdi İpekçide de olacak Akatlarda da olacak. basketbol izleyicisi daha da artarsa daha da çok olacak. keşke olmasa! kimseyi tek başına suçlayamayız. hepsi aynı çünkü. neticede güzel bir maçtı. sorunsuz bitti. önemli olan bu

Çevrimdışı TP

• Turkish Delight
  • Superstar
  • ...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #74 : 06 Nisan 2008, 22:21:07 »

Şu derbide konuşulacak en son şey taraftar..Olay olmamış bi bok olmamış..
Fenerbahçe taraftarı 'a' dese başlıyorsunuz..Ayıp ya..Akatlar da ana bacı düz giderlerken müthiş taraftar oluyor dimi..
Geçin abi..Yukarda dediğini Fenerbahçe maçlarından sonra değil her maçtan sonra de anlamı olsun..

Sonuçta sen olay olmadığını biliyorsun.Dışarda BJK otobüsüne saldırdırlar.Bu olay değilmi...Ama dediğim gibi oluyor, olucak.

Valla Akatlara gitmedim..Ne kadar küfür edildiğini bilemem..Ben Abdi'de izlediğim ve duyduklarımı söylüyorum.Akatlara gitsem o maçtan sonrada Fener maçından sonraki dediklerimi derim.

Ama TV'den izlediğim maçlara dayanarak yinede her yerde olduğunu söyledim...

Rudy!Rudy!Rudy!