Herkese merhabalar yeni üye oldum.Çünkü tekrar bu istek başgösterdi. 17 yaşımdayken bu programa başlamıştım.1.78 boy 70 kilo idik.Ben programı baştan sona 3.5 ay uygulamak yerine 21 günlük yoğunlaştırılmış tempoda yapmıştım.O zaman değmeme 3-5 cm kalan 3.10 tahmin ettiğim çembere bu antreman programına başladıktan yaklaşık 15 gün sonra (yoğunlaştırılmış hali tabiki) bir gün günlük bu programımı yapıp o hırsla tek el top içinden çıkmıştı.Rahat bileğime kadar geçmişti elim çemberi.Tabi o zamanlar liseye de sabahları ayakta 2şer kiloluk ağırlıklarla yaklaşık 1 saat yol bunun 20 dakikası yürümek zorunda kalarak gidiyordum,okulum evime uzaktaydı.Ve her gün en kötü ihtimal öğle araları yarım saat basketbol maçı yapar ve bu maçlarda gerçekten aşırı agresif sıçramalarım olurdu.En deli bloklarımı bu zamanlarda koymuşumdur.Ribaundlara çift ayak çıkarken tek el çemberi çektiğim olurdu maç içinde.21 günlük kendi programımı yaptıktan sonra voleybol topuyla tek el sert şekilde basmaya başladım.Basketbol topunu tam kavrayamadığım için çok az farkla top sert şekilde gerime fırlıyordu.Çift el asıldım yine bu zamanlar.Sıçradığımda havada kaldığımı ve havayı itebildiğimi hissediyordum hele de ayaklarımı çektirerek sıçradığımda.Sonra bir turnuva maçında dizimin üzerine düştüm talihsiz bir şekilde ve sıçramaya dair güvenim kayboldu.Programa başlamadan öncekinden bile daha az zıplamaya başladık

Tabi 2,3 aylık aradan sonra.Şimdi 21 yaşındayım ,1.88 boy ve 85 kiloyum.Sol dizde çok nadir zorladığımda hala sızlanma var ama tekrar başlayabilecek gücü hissediyorum.Zaman sıkıntım olsa da tekrar başlamaya karar verdim.
Program gerçekten işe yarıyor .Yaradığı alanları kendimden bilerek ifade edecek olursam kişinin kendine olan güvenini artırıyor.Ben çalıştım , başarmayı hakediyorum diyorsun kendine.Birisi şut atarken sıçradığında ben çalıştım sen o topu üzerimden geçiremezsin diye düşünüyorsun veya ribaund alırken senin üzerine çıkacağım bakışı atıyorsun rakibine.Bunun yanında bacaklarınızın güçlendiğini hissedeceksiniz.Tavsiyem sabah 6.30 civarı yapmanız 8 gibi duş aldıktan sonra sağlam bir kahvaltı yapıp netin başına oturmanız.Bacaklarınız ilk haftalar değil ama 5. haftadan sonra sabahları kasılacak epey.Ama öğleden sonra eğer dengesiz bir hareket yapıp incitmediyseniz bacağınızı çok fazla bir ağrınız kalmıyor.Yatış saati olarakda 16 yaş üstü arkadaşlar en geç 24.00 16 yaş altı ise 23.00 ı geçirmemeli.Ve sağlam beslenmeli tabağınızı bitirmeli,her gün bir bardak süt + tavsiye:kuru üzüm. tüketmelisiniz.16 yaş üstü arkadaşlarda bacaklara 2 şer kiloyu geçmemek kaydıyla ağırlıkla normal günlük hayatta günde bi yarım saat dolaşırlarsa onlarla faydası olacaktır.Kol için her gün 50 şınav,100 mekik ,10 barfiks çekin bomba olursunuz 6 ayda.
Benim ve genelin düştüğü hata maç içerisinde agresif zıplayın fakat arka arkaya smaç vurucam diye bacaklarınızı sürekli zıplayarak yıpratmayın.Ben bir gün topu aldım kapalı salonda gittim çemberin altına durduğum yerde zıpladım ,zıpladım,zıpladım,zıpladım.Sadece güven kaybı ve bacakta yıpranma oldu sonuç.Çemberle yüzleşmek için doğru zamanı programın bitişini bekleyin arkadaşlar.Çembere smaç için asla maksimum gücünüzle smaç için program bitmeden zıplamayın.basamazsanız aşırı güven kaybedersiniz.Bassanız bile 2. defa basmanız zor olacaktır.Sahte doygunluğa uğrarsınız.
Ben ilk 5 hafta falan program + günde yarım saat orta tempo koşu yapmayı planlıyorum,tavsiye olunur.Ama öğrenci arkadaşlar yazın yapsın.
Smaç vurmayı değil yeldeğirmeni vurmayı,bacak arası vurmayı,ters çift el çektirerek vurmayı hedefleyin.Buradan da idol olabilecek arkadaşlar neden çıkmasın..
Herkese kolay gelsin..