Gönderen Konu: Air Alert 3: Tam Bir Zıplama Programı  (Okunma sayısı 241848 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı 3rc4n

• Yeni Üye
    • Profili Görüntüle
Ynt: Air Alert 3: Tam Bir Zıplama Programı
« Yanıtla #125 : 20 Şubat 2010, 00:33:06 »
abıcım saol aır alert ıcın bayramdan sonrakı pzrtesı baslıycam herseyı kawradım da mesela pzrtesı gunu aır alert ı yaptık dınlendık dınlendıkten sonra 10 kıloluk (weya baska bı kılo) cıft dambıl kaldırsak nasıl olur?? kol kasları fln ıcın bı yararı weya zararı olur mu???
we de boyum 1,74 kılo 50 :-(  sene basında 16 ya gırcem bılıom celımsızım ama benım ıstegım bırasda kas yapmak vucudum buna elwerıslıymıs doktor soledı eger bu prog. uygularsam vucud yapımda degısme olur mu???sımdıden tsk. cewaplayana :-D

Dambılı Alıp Çömerek kalkarak yaparsan boyunda etki edebilirr :/

Çevrimdışı 3rc4n

• Yeni Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #126 : 20 Şubat 2010, 21:46:55 »
salı-carsamba-persembe yapın diyor ya  sadece o günler yapıcaz dimi diğer kalan gunlerde yapmıcaz?

Çevrimdışı h0tsauc3

• Yeni Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #127 : 23 Şubat 2010, 19:01:03 »
ya beyler benm yasim 15 boyum 1.74 kilom 58 cift ayak 74 cm tek ayk 80 falan zipliyorum siz ce iyi mi ? ve air alert 3 de squat jump var yani bacaklarin yere paralel comeliyorsun ve zipliyorsun onu sadece carsamba gunu mu yapmaliyiz?

Çevrimdışı acherus

• Yeni Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #128 : 28 Şubat 2010, 23:39:54 »
4. haftadayım programda  kaslarımda ciddi değişim var hareketler artık zorlamıyor gerçekten etkisi var zıplamaya 15. hafta sonunda görücez bakalım smaç olucak mı :D

Çevrimdışı TURK-nick

• Yeni Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #129 : 01 Mart 2010, 22:25:00 »
Herkese merhabalar yeni üye oldum.Çünkü tekrar bu istek başgösterdi. 17 yaşımdayken bu programa başlamıştım.1.78 boy 70 kilo idik.Ben programı baştan sona 3.5 ay uygulamak yerine 21 günlük yoğunlaştırılmış tempoda yapmıştım.O zaman değmeme 3-5 cm kalan 3.10 tahmin ettiğim çembere bu antreman programına başladıktan yaklaşık 15 gün sonra (yoğunlaştırılmış hali tabiki) bir gün günlük bu programımı yapıp o hırsla tek el top içinden çıkmıştı.Rahat bileğime kadar geçmişti elim çemberi.Tabi o zamanlar liseye de sabahları ayakta 2şer kiloluk ağırlıklarla yaklaşık 1 saat yol bunun 20 dakikası yürümek zorunda kalarak gidiyordum,okulum evime uzaktaydı.Ve her gün en kötü ihtimal öğle araları yarım saat basketbol maçı yapar ve bu maçlarda gerçekten aşırı agresif sıçramalarım olurdu.En deli bloklarımı bu zamanlarda koymuşumdur.Ribaundlara çift ayak çıkarken tek el çemberi çektiğim olurdu maç içinde.21 günlük kendi programımı yaptıktan sonra voleybol topuyla tek el sert şekilde basmaya başladım.Basketbol topunu tam kavrayamadığım için çok az farkla top sert şekilde gerime fırlıyordu.Çift el asıldım yine bu zamanlar.Sıçradığımda havada kaldığımı ve havayı itebildiğimi hissediyordum hele de ayaklarımı çektirerek sıçradığımda.Sonra bir turnuva maçında dizimin üzerine düştüm talihsiz bir şekilde ve sıçramaya dair güvenim kayboldu.Programa başlamadan öncekinden bile daha az zıplamaya başladık :) Tabi 2,3 aylık aradan sonra.Şimdi 21 yaşındayım ,1.88 boy ve 85 kiloyum.Sol dizde çok nadir zorladığımda hala sızlanma var ama tekrar başlayabilecek gücü hissediyorum.Zaman sıkıntım olsa da tekrar başlamaya karar verdim.

Program gerçekten işe yarıyor .Yaradığı alanları kendimden bilerek ifade edecek olursam kişinin kendine olan güvenini artırıyor.Ben çalıştım , başarmayı hakediyorum diyorsun kendine.Birisi şut atarken sıçradığında ben çalıştım sen o topu üzerimden geçiremezsin diye düşünüyorsun veya ribaund alırken senin üzerine çıkacağım bakışı atıyorsun rakibine.Bunun yanında bacaklarınızın güçlendiğini hissedeceksiniz.Tavsiyem sabah 6.30 civarı yapmanız 8 gibi duş aldıktan sonra sağlam bir kahvaltı yapıp netin başına oturmanız.Bacaklarınız ilk haftalar değil ama 5. haftadan sonra sabahları kasılacak epey.Ama öğleden sonra eğer dengesiz bir hareket yapıp incitmediyseniz bacağınızı çok fazla bir ağrınız kalmıyor.Yatış saati olarakda 16 yaş üstü arkadaşlar en geç 24.00  16 yaş altı ise  23.00 ı geçirmemeli.Ve sağlam beslenmeli tabağınızı bitirmeli,her gün bir bardak süt  + tavsiye:kuru üzüm. tüketmelisiniz.16 yaş üstü arkadaşlarda bacaklara 2 şer kiloyu geçmemek kaydıyla ağırlıkla normal günlük hayatta günde bi yarım saat dolaşırlarsa onlarla faydası olacaktır.Kol için her gün 50 şınav,100 mekik ,10 barfiks çekin bomba olursunuz 6 ayda.

Benim ve genelin düştüğü hata maç içerisinde agresif zıplayın fakat arka arkaya smaç vurucam diye bacaklarınızı sürekli zıplayarak yıpratmayın.Ben bir gün topu aldım kapalı salonda gittim çemberin altına durduğum yerde zıpladım ,zıpladım,zıpladım,zıpladım.Sadece güven kaybı ve bacakta yıpranma oldu sonuç.Çemberle yüzleşmek için doğru zamanı programın bitişini bekleyin arkadaşlar.Çembere smaç için asla maksimum gücünüzle smaç için program bitmeden zıplamayın.basamazsanız aşırı güven kaybedersiniz.Bassanız bile 2. defa basmanız zor olacaktır.Sahte doygunluğa uğrarsınız.

Ben ilk 5 hafta falan program + günde yarım saat orta tempo koşu yapmayı planlıyorum,tavsiye olunur.Ama öğrenci arkadaşlar yazın yapsın.

Smaç vurmayı değil yeldeğirmeni vurmayı,bacak arası vurmayı,ters çift el çektirerek vurmayı hedefleyin.Buradan da idol olabilecek arkadaşlar neden çıkmasın..

Herkese kolay gelsin..

Çevrimdışı acherus

• Yeni Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #130 : 22 Mart 2010, 21:03:48 »
4. haftadayken değişimi hissettiğimi söylemiştim şu an 7. haftadayım ve geçen pazar antrenmanda salondaki potaya asıldım arkadaşlarım hayrete düştü air alert gerçekten işe yarıyor. (Y)

Çevrimdışı oziavy23

• Yeni Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #131 : 06 Temmuz 2010, 22:33:49 »
arkadaşlar size ufak bi noktayı anlatıyım ben bunda hata yapıodum düzelttim bazı arkadaşlarda yapıodur eminim çöemelerek sıçramanın üstünde (Wednesday only) yazıyo yani her çarşamba günleri çömelerek sıçramayı yapacaksınız.. hadi ii sıçramalar ;) bu arada boyum 1.83 basket ayakkabısıyla 1.85 dielim 8. haftadayım topsuz 3.05 potaya zıplayıp asıldım.. bitirince smaç basarım gibime geliyo.

Çevrimdışı KobeTR

• Yeni Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #132 : 07 Temmuz 2010, 23:23:19 »
Mrb. Benım Boyum 1.70 kol 70 cm  ve 29 cm sıcraya biliyorum. Yasım 13 ama Bu programa baslamayı gerçekten çok istiyorum.Sizce ne yapmalıyım lütfen yardım edin kararsız kaldım.

Çevrimdışı DjEfe

• Yeni Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #133 : 04 Ağustos 2010, 20:35:41 »
arkadaşlar size ufak bi noktayı anlatıyım ben bunda hata yapıodum düzelttim bazı arkadaşlarda yapıodur eminim çöemelerek sıçramanın üstünde (Wednesday only) yazıyo yani her çarşamba günleri çömelerek sıçramayı yapacaksınız.. hadi ii sıçramalar ;) bu arada boyum 1.83 basket ayakkabısıyla 1.85 dielim 8. haftadayım topsuz 3.05 potaya zıplayıp asıldım.. bitirince smaç basarım gibime geliyo.

Neresinde yazıyor ? Göremedim ben tablonun üstünde "Bu egzersizleri sadece pazartesi - çarşamba - cuma günleri yapın" diyor.

Çevrimdışı anilmennan

• Yeni Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #134 : 28 Eylül 2010, 17:22:36 »
daha ne diğim :D:D

Çevrimdışı Lebron6

• Yeni Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #135 : 17 Şubat 2011, 18:52:45 »
boyun 164 cm 55 kiloyum 55 cm zıplıyorm yeterlimi sizce ?

Çevrimdışı zortke96

• Yeni Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #136 : 01 Mart 2011, 19:00:56 »
bi şey söylemem lazım yalnız çömelerek sıçramayı sadece çarşamba günleri yapmanız lazım. İngilizce tabloda o harekette ''only wednesday'' yazıyo

Çevrimdışı i3urak

• Yeni Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #137 : 21 Mart 2011, 20:23:56 »
Merhaba arkadaşlar.Ben 16 yaşındayım.Boyum 1.76 ve düzenli olarak ölçüyorum .Her ay 1 cm uzuyorum.Air alert'in 2. haftasındayım.Standart potaların panyesine deymeme 14 cm kalıyor.Sizce Airt alert programını bitirdikten sonra faydasını görür ve potaya smaç basabilir miyim ? Ve kaç cm zıpladığımı nasıl ölçebilirim? Cevaplarınızı bekliyorum . . .

Çevrimdışı T mac96

• Yeni Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #138 : 25 Mart 2011, 22:24:38 »
Arkadaşlar bende kullanmaya başladım ama aklıma takılan soruları sormak istiyorum.

1-çömelerek sıçlama hareketinde dik durmamız gerekiyor ama ben bunu beceremiyorum o yüzden duvara yaslanıp yapıyorum böyle yaptığım için sorun olabilir mi?
2-Diyelimki günde 20 kas gerilme var bunu sabah mı öğle mi akşamı yapıcağız yoksa farketmezmi.
3-Ben çömelerek ki ve diğer hareketleri zor yapıyorum kaslarım ağırıyor yani bu kasların gelişmesinin bir göstergesi mi?
4-birde aranızda yapıp uyguladıktan sonra bir yarar gören var mı[/color]

Çevrimdışı i3urak

• Yeni Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #139 : 31 Mart 2011, 16:47:55 »
Arkadaşlar bende kullanmaya başladım ama aklıma takılan soruları sormak istiyorum.

1-çömelerek sıçlama hareketinde dik durmamız gerekiyor ama ben bunu beceremiyorum o yüzden duvara yaslanıp yapıyorum böyle yaptığım için sorun olabilir mi?
2-Diyelimki günde 20 kas gerilme var bunu sabah mı öğle mi akşamı yapıcağız yoksa farketmezmi.
3-Ben çömelerek ki ve diğer hareketleri zor yapıyorum kaslarım ağırıyor yani bu kasların gelişmesinin bir göstergesi mi?
4-birde aranızda yapıp uyguladıktan sonra bir yarar gören var mı[/color]

Şu iki videoyu iyi izle :

Part 1: http://video.google.com/videoplay?docid=4205801257854940733#

Part 2:http://video.google.com/videoplay?docid=2823828992999654774#

Çevrimdışı 1ercann1

• Yeni Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #140 : 14 Ağustos 2011, 00:37:30 »
Şuanda 2 dizimdede Osgood Schlatter var.Dizlerim iyilesince baslamayı düsünüyorum.Bu programı uygularken ayağınızda spor ayakkabı olmasını öneririm.Spor yaparken diz ve ayaklarınızda sakatlıklarının oluşmasını engellemekte faydası oluyor.

Çevrimdışı begtay

• Yeni Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #141 : 25 Ekim 2011, 15:28:40 »
eline sağlık

Çevrimdışı M3fast

• NBA Draft'ında
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #142 : 24 Mart 2012, 11:56:18 »
fotoğrafları  yenilermisin acaba?

Çevrimdışı M3fast

• NBA Draft'ında
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #143 : 25 Mart 2012, 12:57:01 »
13-14 yaşa göre ideal olacak calışma programı varmı acaba?

Çevrimdışı leonic

• Yeni Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #144 : 06 Mayıs 2012, 18:32:16 »
arkadaşlar ben foruma yeni katıldım yaşım 16 boy 188 kilo 75  airalertin 2 haftası bitti programa başlamadan once 30cm zıplıyordum şimdi 45cm oldu sizce her hafta bu kadar artış olurmu şimdiden teşekkurler ;)

Çevrimdışı Vertical35

• NBA Draft'ında
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #145 : 19 Ağustos 2012, 05:37:34 »
merhaba arkadaşlar boyum 1.84 yaşım 16 normal bir potaya iki el çok rahat asılıyorum ama smaç basamıyorum.şimdi ayak bilek ağırlığı almayı düşünüyorum.onlarla düzenli olarak günde 50 kere zıplasam (bu arada 2 kiloluk ağırlık) yararı olur mu?kaç ayda smaç basarım?bir de zararı olur mu?birisi acil yardım ederse çok memnun olurum.

Çevrimdışı Flash

• MVP
  • If They Say Why Why ? Tell'em That is Human Nature
    • Profili Görüntüle
    • Kahraman Baykuş
« Yanıtla #146 : 22 Ağustos 2012, 17:57:59 »
zararı şu olur bilek ve diz eklemlerinde ki yumuşak dokuyu zedelersin 16 yaşında 1.84 sün ve çift el potaya asılıyorsun her halükar da 4 yıl içinde en az 7-8 cm daha uzasan 1.92, 1.93 olursun zaten... O zaman zaten basabiliyor olacaksın... Bir kere çok kendini kasarak sıçrama sıçrama ayağını en son biraz uzun ve gergin at ve boşa çıkacak sağ bacağınla havaya doğru bir diz at bu sana fazladan zaten zıplarken bi 3-4 cm kazandırır..

Antremana gelince ağırlıkla boş boşl sıçrama öyle çok da yararlı olmayacaktır elbette etkisi olur ama boşuna dizlerini yeme...

13-14 yaşında zıplama programı düşünüyor arkadaşımız ne gerek var önce temel hareketler de, kondüsyonda ve yaratıcılıkta kendinizi tırmandırın sonra smaçı düşünürsünüz... Hız çabukluk ve dayanıklılık daha çok ihtiyaç duyulan atletik gelişimlerdir zira...

Smaçla olsa idi smaç şampiyonları MVP lerden oluşurdu ya da tam tersi demek istediğimi anladınız çocuklar.. ;)

''Beni zirveye yeteneğim getirmiştir, Ancak hala burada olmamı sağlayan karakterimdir!'' Michael Jordan

İşte günümüz zıp çıktı yıldızlarına örnek bir laf ;)

Çevrimdışı Vertical35

• NBA Draft'ında
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #147 : 23 Ağustos 2012, 00:17:20 »
Teşekkür ederim Flash.Senin dediğin zıplama tekniği kullanınca gerçekten çok az kalıyor smaca,basıyorum ama içinden çıkıyor.Bilgilendirdiin için ve ilgilendiğin için ayrıca teşekkürler..

Çevrimdışı KİDD_Fan

• Editör
  • MVP
  • Heroes come and go...But Legends live for EVER!
    • Profili Görüntüle
    • Sporla İlgili Her Şey
« Yanıtla #148 : 23 Ağustos 2012, 01:16:21 »
Smaç olayına kafayı çok takmamak lazım. Özellikle bir kulüpte altyapısa oynuyorsanız, önce fundamental ve oyun bilgisine bakılıyor. Kendimden biliyorum. Ayağım yerden kalkmadan, 6 sene Tofaş'ta ilk beş oynadım. Sakatlanana kadar da kesecek bir adam çıkmamıştı. Deli atletler vardı ama çoğu kurbağaydı. 4 veya 5 numara oynuyorsanız ayak hareketleri ve dış şut çalışın. Fark yaratacağınızı göreceksiniz. Kısalar da çabukluk ve dayanıklılık konusuna eğilsinler bence. Saha görüşü ve çevre kontrolü de çok önemli. Belli bir yaştan sonra geliştirmek çok zor oluyor çünkü...
<<<Old School>>>  <<<New Generation>>>

Çevrimdışı Vertical35

• NBA Draft'ında
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #149 : 04 Eylül 2012, 08:32:40 »
Merhaba bende artık şu air alert 3 dedikleri şeye başlamaya karar verdim haftaya kesinlikle başlıyorum yaklaşık 1 yıldır sadece araştırdım ama çalışmadım ve size önerim zaman kaybetmeden hemen başlayın! bir de sorum var programı uygularken akşam 8-9 gibi yapsam bir sorun olur mu zıplama geliştirmede?çünkü okul tam gün. ilgilenenlere şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.iyi günler arkadaşlar.