eğer bu şekilde soruyorsan sana şöyle izah edeyim gene bir numaradır sonra da 4..
(Payton-Kemp,Stockton-Malone,K.johnson-C.Barkley vs..)
benim takım kimyamda takımını her bir basketbol konjükturu ve istatistiği adına yüksek noktalara egosundan arınmış bir şekilde bunu oyunu sıkmadan doğal bir şekilde başarabilecek ve mutlaka bir nebze de olsa iyi bir savunmacı olacak pasör bir PG isterim..(J.Kidd, W.Frazier, S.Cassell B.Davis, M.Johnson, C.Paul gibi)
2 numara bir numaraya yardım da bulunabilecek kadar çabuk ve hızlı düşünen belli bir saha görüşüne hakim, orta mesafeden ve dışarıdan skor üretebilecek aynı zamanda gerektiğinde içeriyi delebilecek biri olmalıdır ama benim şutör gardımın maç başına 26-27 sayı atması sayı krallığına oynaması gerekmez (R.Allen, B.Gordon, J.Johnson, C.Mobley, S.Smith, M.Richmond, L.Barbosa, M.Ginobili tarzı ve türevleri)
3 numaram ise extra işler ve çok yönlülük bakanı olmalı .. Savunma, topa baskı, ortaya düşen toplar, extra ribauntlar, hızlı hücumlar, boş adamı bulabilme, hücum bitirebilme ve ceza şutları gibi her işten biraz çakmalı ve takım en az skor beklentis içinde olduğum iki pozisyondan biridir örnekler (S.Pippen, G.Wallace, C.Butler, J.Mashburn, B.Russell(uta), C.Robinson, A.Krilenko vb..)
4 numara ise en yüksek skoru ve bitiriciliği istediği yer.. iç skorerliği 5 numara da istemem genelde çünkü 4 numaralar onlara skor için alan açamaz ama 5 numaralar 4 lere açabilir... V.Divac-C.Webber ikilisi bu manada gelmiş geçmiş en iyi ikilidir.. istediğim PF yani 4 numara ise=C.Webber desem yeridir..
Point Forvet zihninde zeki çabuk ve boşlukları gören biri olabileceği gibi yüzü dönük, sırtı, dönük orta mesafe şeklinde skor üretmeli belirli seviye de bir atletizm standartların biraz üstü bir savunma ve blok tehditi ile benim kalbimi çalar açıkcası

örneklerim( C.webber, a.stoudmire,c.barkley,k.mchale,k.malone(aslında o bu iş için ağır),k.garnett vs vs..)
Pivotum ise pis işler uzmanı ve 10-10 luk mütevazı bir kütle olması gerek

.. blok, Box out, pis işler, perdeler, caydırıcılık, efor, kan ter ve gözyaşı istediğim pozisyondur... Çok skorer pivot istemem Hakeem gibi iki yönü de en üst seviye de oynamadıkça ... pivot tarzıma örnekler (D.Mutombo, A.Mourning, T.Chandler,M.Camby,B.Wallace,R.Parish,J.Noah vs vs..)
istatistik olarak oyuncularımdan maç başına istediğim minimum ortalamalar şu olacaktır..
PG- 14+sayı 4+rib 9+ast 2+tç %44+ iç saha isabeti %33+ 3pt %83+serbest atış
SG- 17+sayı 4+rib 3+ast 1+tç %45+ iç saha isabeti %36+ 3pt %84+serbest atış
SF- 11+sayı 6+rib 2+ast 1+tç 1+blk %44+ saha içi isabet %33+3pt %75+st
PF- 21+sayı 8+rib 2+ast 1+tç 1.5+blk %49+ saha içi %20+ 3pt %70+ st
C- 8+sayı 8+rib 1+ast 2+blk %49+ saha için %66+ st
kafamda ki takım yapısı budur açıkça da bunları isimlere dökmem gerekse;
PG-J.Kidd, SG-B.Gordon, SF-G.Walace, PF-C.Webber, C-M.Camby olurdu sanırım
@ alpay elbette her şey kimya ama 2003 New Jersey Nets'ini Jason Kidd hariç Jordan gelse çıkaramaz..Saf Point Gard ile oynuyorsan olay çok farklıdır yani.. Yani ben o final serilerini ve yılları çok iyi takip ettim..NBA tarihinin finale çıkan açık ara en kötü 4-5 kadrosundan biri...
Ve o takımın oyuncularının hepsi bir sonraki off-season larda kidd sayesinde zengin oldu..Nash'in sınıf atlattırdıkları ortada ... Amare,Marion,J.Johnson hepsi play-off larda takımları adına harika idi... Elbette doğru kimya ve aklı işinde olan yaratıcı oyunculardır önemli olan buna bende katılıyorum ve buna katılmamakta saçmalık ama seçmem gerekse kesinlikle 1 numara derdim... C.Paul ile New Orleans ın batı 7. si olması ve ilk turda Lakers'a karşı 2-1 öne geçmelerine bakın mesela..D.Howard iyi bir besleyicisi(gardı) olmadan mükemmel oynasa da Paul'un Lakers'a yaptığını Atlanta'ya yapamadı mesela
aynı şekilde 2007 de dallas ı eleyen bücürlerden oluşan golden state in lideri baron davis..yani oyun kurucu iyi ise ve işinde gücünde ise başka hiç bir pozisyon oyuncusunun yapamayacağı bir şeyler oluyor takıma
dediğim gibi Jordan, Duncan, Hakeem çok ama çok değişik yaratıklar ve oyunculardır... En basiti S.Cassell gelene kadar her sene 21+ 13+ 4+ 2+ 2+ ile oynayan Kevin Garnett minnesota da hiçbir şey yapamamıştı ve aynı şekilde gene Cassell gelene kadar clippers ve elton brand'in hali..

eğer işi çözmüş saf bir gardınız varsa iş bitmiştir...
Şimdi bir numaraya Jameer Nelson'ı(bu herifin peşini hiç bırakmıyorum

) gösterip iki numara da da kobe oynarsa en önemli pozisyon 1 diyemezsin ama saf bir oyun KURUCU'nun yapabileceği başka adamlar yapamaz...