Gönderen Konu: Basketbolunuz...  (Okunma sayısı 77153 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı AoGVinsanity

• Admin
  • Superstar
    • Profili Görüntüle
    • Türkiye'nin Nba ve Basketbol Portalı
Basketbolunuz...
« : 12 Eylül 2008, 05:16:27 »
Bu konu altında kendi Basketbolunuzu, ne tip bir oyuncusunuz, neler yapabilirsiniz, yeteneklerinizi  anlatabilirsiniz...

İlk olarak ben başlıyım :P

Ben basketbolla çok küçük yaşlarda tanıştım, 1. sınıftı sanırım. İlk olarak atışlarımı geliştirdim ettim. Tek atışla olmuyor tabi. Ama yani bendeki enteresan bir basketbol aşkıydı. Sürekli oynamak istiyordum. Yıllar boyu bu böyle sürdü gitti. 

Herkes Futbol oynarken, ben tek başıma, hem de zevk alarak saatlerce oynadığımı bilirim. Hatta bir ara tüm mahalle benim yüzümden basketbola sarmıştı. 5e 5 maçlar yapardık ederdik. Hem de süper ciddiyetle, ciddi ciddi. 21'i bilirsiniz, ondan oynardık. Güzeldi, eğlenceliydi. Sonunda yine bu mahalledeki basketbol ortamı ciddiyetin abartılmasından dolayı çıkan bir kavga sonucu sona ermişti. Ama ben de sona ermedi tabii.

Çok hayat hikayemden bahsettim, abartmamak lazım :)

Her zaman büyük bir eğlencemdi. Kendimi geliştirdim sürekli. Atışlarım zaten iyiydi, zamanla çok hız kazandım. Seri isabetli atışlar yapabilmeye, olayı hafiften aşmaya başladım.. 

Ne kadar atışlarım iyi olsa genel olarak içeri yüklenmeyi, mücadeleyi seven bir yapım vardı şimdiye oranla çelimsiz bir vücudum olsa da. Olayın estetik yanını severdim hep, Streetball o yüzden hep hoşuma gitmiştir sahadaki maçlara nazaran.

Hook shot'larımı çok geliştirmiştim bir ara, kaçırmıyordum. Tabii bu insanları deli ediyordu. Ama vazgeçemiyordum, çünkü olayı benimseyince basit ve etkili bir yöntem. Ve ayrıca zevkli de, blok korkusu çok az, rakip çaresiz.

Profesyonel olarak 1-2 takımda, okul takımında oynadım. Genelde koçların o kasıntılıklarına sinir olduğumdan bıraktım takımları, aynı okuldaki hocalarımı sevmediğim gibi. Bir insan kasıntı olmayacak, kompleksli olmayacak, bana öyle bir koç denk gelmedi işte.

Son birkaç yıldır Streetball'a yöneldim. Fakat 2 yıl önceki el bileğimdeki sakatlık ve geçen yıl yaşadığım sağ ayak bileğimdeki sakatlık yüzünden iyice oynamayaz oldum. Şu anda iyiyim, yine arada çıkıp oynuyorum. Hatta geçenlerde çok sağlam bir 40 sayılık maç çıkarmıştım, acayip havamı bulmuştum, tekrar bir istek geldi fakat bu saatten sonra olmayacağından ve 1.78lik boyum yüzümden fazla da havasına girmedim. Ama hala oynuyorum, hala oynarken zevk alıyorum. Özellikle bazı basketbol maçlarında çok özendiğim, ah ben olacaktım orda diye çok yakındığım oluyor..

İçimden geldi anlatayım dedim, hem konuya güzel bir giriş olur diye düşündüm.. Benden bu kadar. :)

Çevrimdışı nighthunter

• NBA Oyuncusu
  • *
  • Sen yanımdasın Ama aslında çok uzaksın
    • Profili Görüntüle
Ynt: Basketbolunuz...
« Yanıtla #1 : 13 Eylül 2008, 13:37:48 »
Ben basketbolu 3. sınıfta fark eddim gerçekten   okul çıkışında  hep çalışırdım  3 ten 6ya 7ye kadar ama shotlarım fazla iyi değildi   hoca bana sen bi takıma  gel seni bi deniyim dedi okul takımına öyle girdim boyumda uzundu hoca şutları beğenmedi maç yaparken pivot oynadım baya ribaunt ve blok yaptığım için beni takımın pivotu ilan eddi ben genelde öyle kolay geçilmem yada bazı özel hileler vardır  hatta örnek:adam turnikeye giderken arkadan adını bağır adam sana bakar ve topu alırsın :-D pes etmeyi sevmem ama öyle  illa ben diyenleride sevmem elinden geleni yapıcaksın derim  hocada bu yönümü sever.bi maçta 87 ye  16 mı ne yenilmiştikde tüm takım yerdeydi ben onları kaldırmıştım tüm takıma hadi beyler ya dünyanın sonumu dedim toparlanın dedim hocada ondan sonra beni kaptan yaptı
Basketbol takım oyunudur ve 5 kişiyle oynanır

Çevrimdışı pardus

• NBA Draft'ında
  • I Love You NBA
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 26 Eylül 2008, 14:56:57 »
Ben 2005 ten beri basketbolla ilgileniyordum fakat anca 2008 şubattan itibaren oynmaya başladım 1.66 boyundayım  dripling hareketleri ile içeri gidip turnike atmayı çok severim çok hırslıyımdır.20 şubattan beri her koşulda 15.00-20.30 arası benim basketbol saatimdir 3-5 saat oynarım ve zevk alırım çünkü bu oyun benim hayatım 14 yaşındayım
Hayat Kendisini Alt Edenindir.D-Wade-GilbertArenas

Çevrimdışı Dağlar

• Ex-King
  • Yönetici
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • Türkiye'nin Basketbol Portalı
« Yanıtla #3 : 26 Eylül 2008, 23:59:34 »
Onur bu konuyu açmışsın da :-) inşallah millet Jordan olmaz...

www.<a class="inlineAdmedialink" href="#">twitter</a>.com/daglarsenel

Çevrimdışı AoGVinsanity

• Admin
  • Superstar
    • Profili Görüntüle
    • Türkiye'nin Nba ve Basketbol Portalı
« Yanıtla #4 : 27 Eylül 2008, 00:16:05 »
Onur bu konuyu açmışsın da :-) inşallah millet Jordan olmaz...
Olsunlar ya boşver :) Valla esti, açtım öyle. Anlatasım geldi.. Sen anlat abi biraz, sen bana oranla bu işlerin piri sayılırsın :-D Benim hayal olarak gördüğüm şeyler sana baya yakın :)

Çevrimdışı Conrad IV

• Shamrock
  • Starter
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 27 Eylül 2008, 00:49:14 »
Kendimi özetleyeyim, oyun felsefesi bakımından Terrell Brandon'u model alırım ancak maçlarda kazma Vujacic'likten öteye de gidemem ;D

Hail to the forthcoming dynasty...

Çevrimdışı Knicks_Lee_Wolkii

• Rookie
  • **
  • always KnicKs
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 27 Eylül 2008, 02:49:19 »
bende basketbol ile ortaokul cagında tanıstım.. cok fazla oynamıyordum ama fırsat buldukca oynardım. onur arkadasımızın da dedıgı gıbı 21 oynardık hep. we bnım atış stilim berbat ve ılgınc bır atıstı. kımsede gormedım. marıondan daha ılgınc atıyordum.buna emın olabılırsınız :) daha snra sutumu gelıstırdım ve bu konuda kendıme oldukca guvenır duruma geldım.ve tw de nba macında weya TbL basketbol ligi macları ıcın gıttıgım salonda serbest atıs kacıran oyuncu gordukce delırıyorum. kendı kendıme ya ben o serbest atıs cızgısınden 20 atıstan en az 15 tanesını basket yapiyorum. fakat bu adamlar hıc atamıyor,buda benı felaket derecede deli edıyor..

Çevrimdışı CaVaLiErS34

• NBA Draft'ında
  • NbATR nın KıNg ii
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 28 Eylül 2008, 15:12:55 »
bnde 5. sınıfta basladım aslında sutlarım ılk baslamama ragmen o kadarda kotu deıldı kucukken ewde fln ılk once basket macı ıslerdım nasıl attıklarını 3 lugu fln sonra 5. sınıfta baslıyım dedım lıse1 deyım hala oynuyorum aslında en cok ıstedıgım sey yapılı olmasktı o da bnde yok bu yusden baya bi bireysel hareket yapmam gerekio gun gectıkce daha iii oynuyorum.en sewdıgım sey adam gecmek aslında bunuda kolay yapıorum adamı gectıkten sonra dısarda adam gıbı aadam gordummu ona atarım yoksa ıcerde bos adama bakarım oda yoqsa pota altına gırır ters turnıke weya normal turnıke atmayı sewerım benım tarzım bu atmayı fasla sewmem daha boy 1.74 saten oynaya oynaya daha buyuycek ıns. bakcas tabı samanla

Çevrimdışı Cpzai3

• TheOnlyHornetsFan
  • All-Star
  • Van Gölü Squirtle'ı
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 28 Eylül 2008, 18:48:44 »
bakcas tabı samanla

Samanla değil de börtü böcekle, otla tezekle bak istersen...
Yada zamanla bakmayı dene o da hoştur..
"Ölüme sayılan günler özgürlüğe sayılsın diye düştü yola Mahir.Bastı tetiğe..."

"Erdal EREN gülümseyerek avukatına göz kırptı.Sonra çatılmış üç direğe baktı.Dimdik sehpaya yürüdü.Tıpkı Deniz gibi.Tıpkı hücre arkadaşı, Necdet gibi."

Çevrimdışı nbacican

• NBA Draft'ında
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 12 Kasım 2008, 22:37:05 »
basketbola 4.sınıfta başladım oda şöyle oldu 3ten beri nba maçlarını izliyordum fakat fazla ilgim yoktu bide arkadaşlarım sürekli futbol oynardı bigün futbol kalesi yada topu bulamamıştık basket topu we potası vardı bende arkadaşlara basketbol oynayalım demiştim maç yapmıştık baya basket atmıştım ondan sonra sevmeye ve yaşam biçimi haline getirmeye başladım

Çevrimdışı Em®e

• Yeni Üye
  • GöR BeNi aDMiN =)
    • Profili Görüntüle
    • Eskiden
« Yanıtla #10 : 23 Aralık 2008, 19:59:47 »
benim bir aile yakınım (abim sayılır) çok iyi basketbol oynar. ben de genelde basketbol oynamak için 2. sınıftan itibaren bu oyuna yakınlaştım. Yaklaşık 8-9 yaşlarında sınıf takımına girmeye başladım. ilk iki sene talihsizdi. 20 kere hazırlık maçı yapıp hepsini yendiğimiz takıma 2 sene finalde kaybettik. bu bende çok hırs yarattı ve basketbola çok fazla önem vermeye başladım bu yıllarda centilmenlik-en iyi sporcu madalyaları aldım ama hiç şampiyon olamadık :) 6. sınıftan 8 e kadar ve özellikle 7. sınıftayken atış açısından hayatımın en parlak yıllarıydı diyebilirim. okul takımı yoktu hocayla konuşup kurdurdum ve beni kaptan yaptı. neredeyse hiç idman yapmadan yarı finale çıktık. ortaokul da bitince mağlum son oks kurbanlarından biri olarak sınava girdim. sonuçlar açıklanmadan önce istanbul a gidip Galatasaray takımının seçmelerine girdim.1-2 haftaya kadar haber vermezsek seçilmedin dediler. aradan 2 hafta geçince memlekete (iskenderun) döndüm. Tam umudu kesmiştim ki sabah telefon çaldı. bana antep te bir özel okul için tam burs verdiler. fakat ben oraya gitmek için çok geç kaldım. o yüzden oynadığım mevki dolmuştu. oks açıklandıktan sonra kazandığım okula kayıt yaptıracaktım ama kimliğim kaybolduğu için yaptıramadım ve bu mucizeler zinciri sonunda bir özel okula kayıt yaptırdım. Şu an takımdaki tek 9. sınıfım ve yarın maçım var..

Okuyanlar başarı dilerse Allah Razı Olsun :)
Ne VıZ VıZ Ne De CıZ CıZ KaRŞıNıZDa LoS aNGeLes :D

Çevrimdışı baroz

• Rookie
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 06 Şubat 2009, 12:31:59 »
ben basketbola 1.sınıfta başladım.şu anda 10. sınıftayım.Hala oynuyorum.10 senedir aralıksız okul ve klup takımlarında oynuyorum.türkiye çapında başarılarım war.boyum 1,84.ilk başladığım yıllarda pf/c mevklerinde oynuyodum.6.sınıftan itibaren boyumun daha az uzaması nedeniyle biraz kısa kaldm sf mevkinde oynamaya başladım.ondan sonra antrenörlerimin beni denediği her mevkide başarılı oldum.guarddan pivota kadar her mevkide oynayabiliyorum.ribaund yeteneğim gerçekten çok iyi.ayrıca blok sezgilerim de baya gelişmiş.sadece biraz yavaş kaldığım için sayı konusunda ortalama bi seviyedeyim.guard oynadığım zamanlarda ise asist seviyem ortalamanın üstündedir.kısaca gerçek anlamda her mevkide oynayabilen bi oyuncuyum...

Çevrimdışı Ç@to_Wade

• Hersikiministratör
  • Moderatör
  • Superstar
  • MVP!
    • Profili Görüntüle
    • NBA Tr
« Yanıtla #12 : 06 Şubat 2009, 13:37:04 »
Basketbola 6 yaşımda başladım.Başladım ama ilk yıllar hep umutsuz vaka idim.Kollarım yeterince güçlü değil,zayıftı.Ayrıca hem kilo olarak zayıf,hem de boy olarak çok kısaydım.(Sınıfın en küçüğü bendim mesela.)Bu şekilde basketbolumu geliştiremedim ve bu 7. sınıfa kadar devam etti. 7. sınıfta kısa boyuma rağmen savunma özelliklerimin gayet iyi olması ve kendi takımımda aldığım sorumluluktan dolayı olacak ki okul takımına seçildim.8. sınıfta ise boyum da uzamaya başladı ve olgun,bambaşka bir basketbol oynamaya başladım.Okul takımının da oyun kurucusu olmayı başardım ve bir hayli de iyi maçlar çıkardım.

Hızlı oyun her zaman tarzımdır.Nadir 3'lük kullanırım,uzak mesafeli şutlardan daha çok içeriden bitirmeyi,turnike atmayı severim.Orta mesafeli şutlarda,hatta 3'lüklerde de fena olmasam da serbest atış üzerinde biraz daha  çalışmam gerek.

Koşarak oynamayı,mücadeleyi ve takımı yönetmeyi sevdiğim için bana en uygun mevki PG.Kritik anlarda delici bir oyun sergileyerek arkadaşlarıma sıkça pozisyon yaratıyorum.(Pozisyonu değerlendiremezse eğer vay haline! :laugh:)

Şu an boyum 1.76 ve 9. sınıftayım.Oyun stilimi Wade'e benzetiyorum,zaten onun en çok sevdiğim oyuncu olmasının nedeni budur.Çabukluğumla hem kendim bitirebiliyorum,hem de takım arkadaşlarıma pozisyon sağlayabiliyorum.Neyse,sonuçta serbest atışlar dışında kendi oyunumu beğeniyorum. :-)

Çevrimdışı _53_LaZraİl_53_

• Rize'nin Efendisi
  • All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 06 Şubat 2009, 16:15:24 »
 Çılgın Sedat'ım ben, sadece koşar ve pas atarım. İyi bir basketbol oyuncusu değilim, sadece arada ritmimi bulunca(o da çok nadir) sokarım. Tek avantajım hırsım, bu kadar.

!!!LANET OLSUN İÇİMDEKİ SAN ANTONİO SEVGİSİNE!!!

Çevrimdışı TheWade

• Rookie
  • **
  • Hayallerimle yalnız bırakın beni..
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #14 : 06 Şubat 2009, 16:33:00 »
7 yaşında babam zorla okulun kursuna yazdırdı sonra zorla aldı.4. sınıfta futbola sardım 1 sene futbol oynadım okul takımı vs. vs. olmucanı anladım bıraktım.Basketbola devam ettim baskettede iyi değildim ne kadar çabalarsam çabalayım olmuyodu.Sonra başka bi mahalleye taşındık orda bir arkadaş edindim ve basketbola sardık baya.Şu an karşılıklı oynamaktan büyük bir haz duyuyoruz çok ciddi ve zevkli geçiyo.7. sınıftayken sadece çok koşabildiğim ve yorulsam bile koşmaya devam ettiğim için okul takımına girdim ama tek koşmayla olmuyo tabii turnikelerim çember ile panye arasında kalıyodu hep.Şut desen hiç yok zaten.Sonra içime kapanık çekingen birisi oldum.Sıkıntıdan çıkı basketbol oynamaya başladım.Zamanla baya üstüne düştüm basketbolun ki artık ailem kızmaya başladı.Kavga dövüş devam ettim.Maçları takip etmeye başladım ilk önce panyesiz atışlar denemeye başladım.Oyunuclar nasıl şut yolluyolar onu öğrendim.Sonra topu kaçırarak sayı yapmayı öğrendim.Ancak herhangi bir klübe gitmediğim için takım oyununu çok fazla bilmiyorum.Şu an orta mesafe şutlarım ve turnikelerim çok iyi.0 olan üçlüğümü geliştirdim.Yaz aylarında ilçeden çocuklar maç yapmaya bizim mahalleye gelirler, ara sıra büyük amcalar :) gelirler ve oyunum karşısında maç bitiminde hepsinin dediği şu :Sen nerde oynuyorsun
oluyor.Sokakta oynuyorum diye cevap veriyorum.Klüp çalışmalarında kendimi rahat hissetmiyorum o yüzden sokakta oynamayı tercih ediyorum.
Anlattım 16 yaşında bir veletin günlüğünden :)

& Hayat Başlar...

Çevrimdışı _53_LaZraİl_53_

• Rize'nin Efendisi
  • All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #15 : 06 Şubat 2009, 16:39:27 »
Klüp çalışmalarında kendimi rahat hissetmiyorum o yüzden sokakta oynamayı tercih ediyorum.

Hep sokakta mı devam edeceksin, bir klüpte oynamayı kafandan sildin mi?

!!!LANET OLSUN İÇİMDEKİ SAN ANTONİO SEVGİSİNE!!!

Çevrimdışı Larry_Bird

• NBA Oyuncusu
  • *
  • Let's Go Celtics!
    • Profili Görüntüle
    • Pes Serisi Yama Sitesi - Türkçe Spiker
« Yanıtla #16 : 06 Şubat 2009, 16:40:30 »
Ben basketbola 6. sınıfta başladım. Yani 12 yaşındayken... Şu anda 20 yaşındayım ve her hafta sonu arkadaşlarımla maç yapıyorum!... Point Guard mevkiinde oynuyorum... Asist yapma oranım çok yüksek,boş kaldığım zaman her şutumu sokarım. 3lük atma sıkıntım var!..

Çevrimdışı TheWade

• Rookie
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 06 Şubat 2009, 18:42:27 »
Klüp çalışmalarında kendimi rahat hissetmiyorum o yüzden sokakta oynamayı tercih ediyorum.

Hep sokakta mı devam edeceksin, bir klüpte oynamayı kafandan sildin mi?
Galiba hep sokakta oynucam.Silmedim ama düşük ihtimal.Okul takımına giremedim 3 senedir.Böyle seçme tarzı şeyler olduğunda kendim gibi oynayamıyorum.

& Hayat Başlar...

Çevrimdışı nbacican

• NBA Draft'ında
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 08 Şubat 2009, 21:00:16 »
bence kendine bi kulüp bulmayı dene tabi basketbolu çok seviyor ona tutkuyla bağlıysan antremanlara gitmeye üşeniyorsan zaten çok tutkulu sevmiyorsun demektir ama içinde çok istek varsa dene bence neden olmasın.

Çevrimdışı LucasScott

• NBA Draft'ında
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 12 Şubat 2009, 23:59:02 »
ben geç başladım basketbola.kuzenim sayesinde başladım.kendisi pivot olarak oynuyordu beni de çaırdı falan derken bende başladım.atışlarımı geliştirdim zamanla.basketbol takımına gittim biraz orda antremanlar falan derken street takılmaya devam dedik.PG olarak oynarım genelde.İkili oyunlarım çok iyidir.İkili oyunda kralını geçerim :D böyle bir durum yani. ama smaç basamıyorum o koyuyor ya.:D

Çevrimdışı beller

• Yeni Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 13 Şubat 2009, 11:54:25 »
Bende yazayım arkadaşlar bişiler,

Benda geç başlayalanlardanım,Lise 2 de başladım :) oldukça geç ama her Türk genci gibi bizimde tek sporumuz mahelle arasındaki oynadığımız futboldu...

Bunun eksikliğini yani geç başlamanın eksikliğini,çok fazla yaşıyorum top tekniği,dripling,sol el kullanamama vs vs...

E tabi hiçbir artımızda yok değil yaniii:) başlama yani başlatılma nedenim olan zıplama,sanırım bundada futbol oynama ve deliler gibi bisikler sürmenin etkisi çok fazla...ve büyük ellerim sayesinde çok sağlam şekilde top kavramam...yani bu iki özelliğimi al,tamamen koca bi sıfırım :)

Boyum 186 kiloda 80-85 arası değişir...bu boyla bölgeselde son 4-5 yıldır dip oynuyorum ve en iyi yaptığım iş ribound çekmek,boy kısa ama size sağlam...box yemezsem ve adımımı sağlam alırsam gerçekten çok şekil ve yüksekten riboundlar çekerim...smaç olayına gelince,topla zıplamayı beceremiyorum bi türlü,sadece tek el smaç yapabiliyorum ama çok rahat bi şekilde yani bi adım alıp yerimden basarım 3,05 e...2,00 küsürlük pivotlar kadar rahat basarım ama onun dışında hiç bi şekil yok :) ribounda çıktığım gibi topla çıkabilsem harbi güzel smaçlar basacağım da olmuoo işte :)

Sonuç olarak I love this game...Geç başladım ama başladıktan sonra o kadar çok oynadımkii halada dewam ediyorum,ömrümün ve gücümün yettiği kadarda devam edeceğim inşallah...

Çevrimdışı The_Dunker

• Rookie
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 13 Şubat 2009, 14:29:32 »
Basketbola 2.Sınıfta başladım.O zamanlar okulun açtığı basketbol kursuna gitmiştim :D.Sonra Nba'i yakından takip etmeye başladım.Her sene biraz daha geliştim.6.sınıfta okul takımına girdim.O zamanlar oyun kurucu olarak oynuyordum.6.sınıfta,çok forma şansı bulamadım.7'de baya geliştim ilk 5 çıkmaya başladım.8'de 1,2,3 numaralı mevkilerde de oynayabiliyordum,şutlarım çok istikrarlıydı.Şimdi 9.sınıftayım ve pota altı oynuyorum ;D.Boyumun çok hızlı uzaması sebebiyle...
Geçmişten gelen bir alışkanlık olduğu için en hareketli pota altı oyuncularından biriyim,yeri geldiğinde oyun bile kurabiliyorum..Top kontrolum iyi.Şutlarım belirli bir seviyede..Ribaundlarda çok etkiliyim..geçen maç 12 sayı 23 ribaund 4 blok ile oynadım.
Ama önemli bir eksiğim var o da sırtı dönük oynamak..bu konuda daha çook gelişmem lazım çünkü sırtı dönük oynayamıyorum..

Çevrimdışı Barracuda

• Editör
  • Superstar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : 16 Şubat 2009, 19:49:48 »
Ben basketbola adminimizin yanı sıra biraz geç başladım. Aşağı yukarı 12 yaşında 7. sınıfta falan başladım. O zamanlar estetik hareketlere ve post-up'lara bayılırdım ve çok denerdim ama boy 1.70 civarı kilo 55-60 o kalıpla napabilirim ki. Ama doğuştan yetenek midir nedir bilmiyorum şut konusunda gerçekten çok iyiydim. Benimsediğim kendime özgü bi atış tarzı tutturmuştum ve benden en az 5-6 yaş büyüklerle oynadığımda en büyük kozum buydu. Ayrıca blok koymaya da çok hevesliydim ve gerçekten çok fena bloklar koyardım. Yaz okulunda adım blokçuya çıkmıştı. 7'den 8'e geçtiğimiz yaz istisnasız her gün basket oynadım tek başıma şut çalım denedim sürekli maçlar yaptım. Ve kendimi çok geliştirdim. 14'ümün yarısına geldiğimde boyum 1.79 kilom 75'ti. Artık içeri yüklenebiliyodum ve iyi hareketler gerçekleştiriyodum. Top kontrolümü baya geliştirmiştim. Kulübe falan gidicektim ama babam karne mağduru olduğum için aklınca beni cezalandırdı. Ama onun dışında hiç bi zaman okul takımlarından eksik olmadım. Artık iyi bi şutör ve savunmacı olmuştum ama işin doğrusu diğer konularda kendimi geliştireyim derken blok koymayı biraz unutmuştum ve bu konuda eskisine nazaran daha kötüydüm. Ben basketbolumun en çok şekillendiğin anlar bu zamanlardı. Atış stilim değişmişti, yaşıma göre artık uzun ve çok kalıplıydım (acayip boy atmıştım) ama daha çok dışarda oynuyodum.
İşte o zamanlardan itibaren hala oynuyorum yaklaşık üç sene geçti o zamanların üstünden. Şu an boyum 1.88 ve kilom 90. Artık daha çok potaaltında tercih ediliyorum. Sıçramam kötü olmasına rağmen kalıbımı iyi kullanıyorum ve ribaund canavarının tekiyim. Potalatı savunmam iyi ama çok değil. Dış savunmada daha iyi şeyler beceriyorum. Oyunda potaaltına geçtiğim zaman elime çok güveniliyor. Dönüp atarak yaptığım atışlarım ve huklarım çok iyi.
Hala da sürekli oynuyorum ve ben bu spora aşığım.
17 yaşındayım basketbolda yetenekli olduğumu düşünüyorum (sadece ben böyle düşünmüyorum :) ) ve şu ana kadar hiç bi kulübe girme girişiminde bulunmamam içimde hep bi gupte olarak kalmıştır. Bu yaz veya üniversteye geçerken mutlaka ama mutlaka şansımı deneyeceğim. Biliyorum zayıf ihtimal ama şansını denemekten kim ne kaybetmiş ki... :( :(
If something is rest in the past, just look at the future! You can't change anything!

Çevrimdışı TheWade

• Rookie
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #23 : 17 Şubat 2009, 21:32:54 »
Ben basketbola adminimizin yanı sıra biraz geç başladım. Aşağı yukarı 12 yaşında 7. sınıfta falan başladım. O zamanlar estetik hareketlere ve post-up'lara bayılırdım ve çok denerdim ama boy 1.70 civarı kilo 55-60 o kalıpla napabilirim ki. Ama doğuştan yetenek midir nedir bilmiyorum şut konusunda gerçekten çok iyiydim. Benimsediğim kendime özgü bi atış tarzı tutturmuştum ve benden en az 5-6 yaş büyüklerle oynadığımda en büyük kozum buydu. Ayrıca blok koymaya da çok hevesliydim ve gerçekten çok fena bloklar koyardım. Yaz okulunda adım blokçuya çıkmıştı. 7'den 8'e geçtiğimiz yaz istisnasız her gün basket oynadım tek başıma şut çalım denedim sürekli maçlar yaptım. Ve kendimi çok geliştirdim. 14'ümün yarısına geldiğimde boyum 1.79 kilom 75'ti. Artık içeri yüklenebiliyodum ve iyi hareketler gerçekleştiriyodum. Top kontrolümü baya geliştirmiştim. Kulübe falan gidicektim ama babam karne mağduru olduğum için aklınca beni cezalandırdı. Ama onun dışında hiç bi zaman okul takımlarından eksik olmadım. Artık iyi bi şutör ve savunmacı olmuştum ama işin doğrusu diğer konularda kendimi geliştireyim derken blok koymayı biraz unutmuştum ve bu konuda eskisine nazaran daha kötüydüm. Ben basketbolumun en çok şekillendiğin anlar bu zamanlardı. Atış stilim değişmişti, yaşıma göre artık uzun ve çok kalıplıydım (acayip boy atmıştım) ama daha çok dışarda oynuyodum.
İşte o zamanlardan itibaren hala oynuyorum yaklaşık üç sene geçti o zamanların üstünden. Şu an boyum 1.88 ve kilom 90. Artık daha çok potaaltında tercih ediliyorum. Sıçramam kötü olmasına rağmen kalıbımı iyi kullanıyorum ve ribaund canavarının tekiyim. Potalatı savunmam iyi ama çok değil. Dış savunmada daha iyi şeyler beceriyorum. Oyunda potaaltına geçtiğim zaman elime çok güveniliyor. Dönüp atarak yaptığım atışlarım ve huklarım çok iyi.
Hala da sürekli oynuyorum ve ben bu spora aşığım.
17 yaşındayım basketbolda yetenekli olduğumu düşünüyorum (sadece ben böyle düşünmüyorum :) ) ve şu ana kadar hiç bi kulübe girme girişiminde bulunmamam içimde hep bi gupte olarak kalmıştır. Bu yaz veya üniversteye geçerken mutlaka ama mutlaka şansımı deneyeceğim. Biliyorum zayıf ihtimal ama şansını denemekten kim ne kaybetmiş ki... :( :(
Benziyoruz sanki ? :)

& Hayat Başlar...

Çevrimdışı IvErSoN_mAnIa

• Yeni Üye
  • kişisel ise niye yazmamız isteniyo ki :D
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #24 : 28 Şubat 2009, 12:12:07 »
ben basketbolla lise 1 de tanıştım şuan lise 2 yim:D ilginç dimi henüz 2 senelik bile olmayan bi serüven malesef çok iyi oynayamam sadece 3'lüklerim iyidir topu iyi sürüklerim okadar herhangi bir takımda falan oynamıyorum zaten 1.66 boyla beni kim neyapsın takımda:( ama yinede basketbolu çok seviyorum gerçekten arasıra beden derslerinde okulda falan oynuyoruz arkadaşlarla hiç bir tecrübem yok aslında ve işin garip tarafı ben voleybol takımında oynuyorum bu daha kötü :-( voleybola bir bayan olarak elim daha yatkın ve iyi oynadığım için takımdayım ilgilenmiyorum maçlarla falan ama basketbolu hep takip ederim benim hikayemde bir tuhaf işte :roll:
« Son Düzenleme: 28 Şubat 2009, 12:19:11 Gönderen: IvErSoN_mAnIa »