Gönderen Konu: Basketbolunuz...  (Okunma sayısı 77152 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı AlcohoL

• NBA Draft'ında
    • Profili Görüntüle
Ynt: Basketbolunuz...
« Yanıtla #25 : 03 Eylül 2009, 01:29:12 »
shaqa bnziorm diyebilirm :D hız yok sutlarda pek ii değil ama body e gittiğim için fizik war bütün sayılarımı oyle atarm :D daha oynadıgımz yerdeki potalara basamıorm ama bassam indiririm herhalde asagı :D

Çevrimdışı kobe811991

• Yeni Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #26 : 11 Eylül 2009, 23:01:33 »
Benim için basketbol şuttur.Basketbolum orta mesafe civarında geçer.Topsuz oyunu çok severim.Yarı sahada çok koşarım.Boyum 1.86 bir de şut atınca sokakta deli ederim rakipleri genelde.İyi pick and pop oynarım.Yani perdeyi yaparım sonra yana kayarım pas gelirse kaçırmam.Özellikle bir arkadaşımla bunu otomatiğe bağlamışızdır.Top kontrolüm iyidir ama ilk adımım ve sıçramam bana yeterli gelmiyor.Takımda top sürecek yoksa oyun kurucu oynarım.En uzun bensem pivot olurum.Ancak genelde 2-3 numara oynarım.Savunmada genelde pota altını karartırım.Savunma konsantrasyonum hep üst seviyededir.Lebron'un son 2 yıldır vurduğu yamyam bloklardan vurmaya çalışırım.Sol elimle topu daha iyi sürerim rakibi solumdan geçerim ama sol turnikem pek iyi değil.Bu yüzden genelde gözyaşı damlası bırakırım sağ elimle yada potaya yakınken soldan sağa geçerim sağ turnike atarım.Klasik hareketlerimdir bunlar.Takımın neye ihtiyacı varsa onu yapmaya çalışırım.Amacım artistik hareket yapmak değil maç kazanmaktır.Bunu da genelde şutlarımla yaparım.En sevdiğim oyuncu Ray Allen :D

Çevrimdışı birdisking

• NBA Oyuncusu
  • *
  • boston dediysek bu boston değil aslında.
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #27 : 14 Kasım 2009, 00:49:18 »
valla tüm mesajları okudum. ben 6. sınıfta başladım basketbol oynamaya, okul takımındaki bir kaç maçlık tecrübe dışında pek yarı-amatör deneyimim yok. ancak sokakta uzun zaman oynamışımdır. 1.83 boyuma rağmen kalıp gereği forvet oynamışımdır, streaky shooter denen cinstenim sanırım, yani atmaya başlayınca kaçırmam ama kaçırmaya başlayınca da pota dibinden bile atamayabilirim.

üçlük konusunda zayıfım çünkü şut tekniğim nedeniyle menzilim üçlük çizgisinin bir-iki adım önü. üçlük denerken tekniğim bozuluyor. velhasıl yüksek posttan affetmem :)

ancak süratli değilim bu nedenle çok genç arkadaşlarla oynayınca çok zorlanıyorum. kimisi pire gibi topu yere vurup geçiyor ne yapacaksın o adama? anca yugoslav faulu :D

kendimi larry johnson'a benzetirim en çok.

Çevrimdışı burak9681

• Rookie
  • **
  • * Kobe BRYANT! *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #28 : 26 Mart 2010, 22:29:50 »
Ben basketbolu 4. ve 5. sınıflarda oynardım ama arkadaşlarım hiç ilgili olmadıkları için daha iyiydim onlardan, bu hırsla 7. sınıfta tekrar basladım, şu an 8. sınıftayım. Geçen sene oyun kurucu özelliğim oldukça fazlaydı çok iyi oyun kurardım ama bu sene daha çok SG oynuyorum. Salonda sevmiyorum bende sokakta oynarken daha kendim gibi oluyorum. Geçen sene ve bu senenin başlarında (sene derken okul senesi) içeri çok iyi yüklenirdim kimse durduramazdı desem yeridir. :D Şimdi oyunda liderlik istiyorum her aldığım topu kendim kullanmak istiyorum ama sağ el serçe parmağımdan okul hazırlık maçında sakatlandıktan sonra şutlarım tamamiyle değişti, topu tutuşum bile eski şutlarımı atabilsem %70-%80 ortalamayla her yerden atardım şimdi %50 gibi bir orana düştü, basketbolum kötüleşti. Şimdi savunmacı yönüm fazlasıyla arttı savunmada çok uzunlara bile rahat vermiyorum ve nasıl oldu bilmiyorum ama bloklarımdan kurtuluş yok. :-D Eski basketbolumu özlüyorum orada guard yeteneği olarak daha iyiydim. Asla ve asla kendimi iyi bir basketbolcu olarak da görmüyorum.
SBS MOD! [offline]

Çevrimdışı lbjames86

• Yeni Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #29 : 31 Mayıs 2010, 00:01:35 »
ben basketbolla sanırım ilkokul son sınıfta tanıştım ve o andan itibaren de çok sevdim :) o zamanlar izleme olanağı bu kadar yoktu tabi ama genede nba i takip etmeye çalışıyodum ve nedense sonra uzun yıllar bulamayacağım nba kartlarına orta 1 deyken rahatça ulaşıp bütün harçlığımı harcıyodum. ve sonra tabiki bende oynamaya karar verdim her ne kadar uzun boylu olmasamda 1 sene bakırköyspor da 1 sene yeşiyurtspor da 1-1.5 sene de bahçelievler altınbilek spor klübünde basketbol oynadım (boyum 1.77 bu arada haliyle guard oynuyorum) tabi anadolu lisesine gidince devam etmek çok zor oldu ve amatörce devam etmeyi tercih ettim o zamandan beri sürekli streetball oynamaya çalışıyorum nba i hiç bırakmadım zaten

Çevrimdışı Fatalıty

• NBA Oyuncusu
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #30 : 10 Ağustos 2010, 03:52:19 »
Merhabalar... Öncelikle yaşımın birazcık küçük olduğunu sizlere beyan edeyim=) 13-14 yaşlarımdayım.. elimde 1 adet basketbol topu ve birazcık da savunmaya yönelik yetenek var.. öncelikle ben şutlarımın isabetli olmasını istiyorum ama bileğimi tam olarak kullanamayorum.. yanlış anlaşılmasın nasıl kullanacağımı bilmiyorum=) güç konusunda attıklarım potayı bulur yetiştiririm .. boyum 1.76  genellikle pota altından sayı buluyorum=) ama şutlarımı geliştirmem lazım bir öneriniz varmı?

Çevrimdışı Fatalıty

• NBA Oyuncusu
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #31 : 14 Ağustos 2010, 23:09:46 »
Arkadaşlar bir cevap vermek bu kadar zor olmamalı:S

Çevrimdışı tunsartr

• Rookie
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #32 : 15 Ağustos 2010, 02:42:44 »
Merhabalar... Öncelikle yaşımın birazcık küçük olduğunu sizlere beyan edeyim=) 13-14 yaşlarımdayım.. elimde 1 adet basketbol topu ve birazcık da savunmaya yönelik yetenek var.. öncelikle ben şutlarımın isabetli olmasını istiyorum ama bileğimi tam olarak kullanamayorum.. yanlış anlaşılmasın nasıl kullanacağımı bilmiyorum=) güç konusunda attıklarım potayı bulur yetiştiririm .. boyum 1.76  genellikle pota altından sayı buluyorum=) ama şutlarımı geliştirmem lazım bir öneriniz varmı?
Bol bol şut çalışman lazım bak sana bir örnek veriyim geçtiğimiz aylarda en fazla 3lük isabeti bulan R.Allen normal antrenmanları dışında günde 1000 üçlük çalışıyormuş bireysel olarak ona katkısı ne kadar büyüktür anlayabiliyorsundur.. Bence bu iş pratikle bitiyor ancak profesyonel yardım alsan da iyi edersin ah senin yaşında olup da beni yönlendirecek birileri olsaydı... (:
« Son Düzenleme: 15 Ağustos 2010, 02:55:16 Gönderen: tunsartr »
Nice insanlar gördüm, üzerinde elbisesi yok.
Nice elbiseler gördüm, içinde insan yok.
                                  Hz. Mevlana

BEN GERi DöNENE KADAR FORUMA İYİ BAKIN HELE :) İNŞALLAH DÖNDÜĞÜMDE HERKES YERLİ YERİNDE OLUR HEPİNİZE SELAMLAR İYİ FORUMLAR...

Çevrimdışı Fatalıty

• NBA Oyuncusu
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #33 : 16 Ağustos 2010, 03:12:07 »
Burda iyi bir basketbol takımının antrenmanlarına girmeye başlayacağım yakında.. umarım faydası olur=)

Çevrimdışı tunsartr

• Rookie
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #34 : 16 Ağustos 2010, 15:29:04 »
umarım girersin çünkü düzenli çalışmak çok çok önemli profesyonelliği de aklından çıkarma ciddi düşünüyorsan..
                                  Hz. Mevlana

BEN GERi DöNENE KADAR FORUMA İYİ BAKIN HELE :) İNŞALLAH DÖNDÜĞÜMDE HERKES YERLİ YERİNDE OLUR HEPİNİZE SELAMLAR İYİ FORUMLAR...

Çevrimdışı Fatalıty

• NBA Oyuncusu
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #35 : 17 Ağustos 2010, 01:09:10 »
ya o değilde.. bugün streetball la uğraşan bir moskovalıyla maç yaptım arkadaşımdı.. abi o kadar değişik hareketler yapıyoki insanın morali bozuluyo :D  kendi kendine daha çok çalışmalıyım diyorum onun gibi olmak için günde 2.5 saate yakın oynuyorum basketbolu 4 saate çıkarmayı düşünoyorum 30 dakikada bir mola vererek

Çevrimdışı tunsartr

• Rookie
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #36 : 28 Ağustos 2010, 11:23:09 »
ya o değilde.. bugün streetball la uğraşan bir moskovalıyla maç yaptım arkadaşımdı.. abi o kadar değişik hareketler yapıyoki insanın morali bozuluyo :D  kendi kendine daha çok çalışmalıyım diyorum onun gibi olmak için günde 2.5 saate yakın oynuyorum basketbolu 4 saate çıkarmayı düşünoyorum 30 dakikada bir mola vererek
Allah'tan çevremde o kadar iyi oynayan arkadaşlarım yok :D her harekete cevabın olcak yoksa zevki olmaz..
                                  Hz. Mevlana

Çevrimdışı burjoo

• NBA Oyuncusu
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #37 : 28 Ağustos 2010, 11:57:54 »
bende basketbolla 6.sınıfta tanıştım:=) ilginç bir tanışma olmuştu birgün arkadaşlarla spor salonunda beden eğitimi dersinde kenarda oturuyoruz...erkekler basketbol maçı yapıyor çocuğun biri potaya topu bir attı top potadan sekti ve benim sağ elimin serçe parmağına çarptı. parmağım kırıldı...sonra iyileşince dedim bu işi öğrenmeliyim bir daha aynı şey olmamalı...

o günden beri basketbol oynuyorum daha önce A milli takımdaydım ama sakatlanınca bıraktım...şimdi hobi olarak hala oynamaya çalışıyorum

I LOVE THİS GAME

Çevrimdışı alierdem

• All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #38 : 28 Ağustos 2010, 19:56:54 »
bende basketbolla 6.sınıfta tanıştım:=) ilginç bir tanışma olmuştu birgün arkadaşlarla spor salonunda beden eğitimi dersinde kenarda oturuyoruz...erkekler basketbol maçı yapıyor çocuğun biri potaya topu bir attı top potadan sekti ve benim sağ elimin serçe parmağına çarptı. parmağım kırıldı...sonra iyileşince dedim bu işi öğrenmeliyim bir daha aynı şey olmamalı...

o günden beri basketbol oynuyorum daha önce A milli takımdaydım ama sakatlanınca bıraktım...şimdi hobi olarak hala oynamaya çalışıyorum

I LOVE THİS GAME

A milli Takım derken :) İmzanı alabilirmiyim:) (şaka diğil)

The legend in the area

Çevrimdışı burjoo

• NBA Oyuncusu
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #39 : 29 Ağustos 2010, 23:09:49 »

I LOVE THİS GAME

A milli Takım derken :) İmzanı alabilirmiyim:) (şaka diğil)

:=)) eskidendi o imza olayları dermişim:=) ilk kez birisi imzamı istedi...ama ben bıraktım artık...sadece hobi olarak oynuyorum. Yoksa imzalardım:=)

Çevrimdışı shaqshaqshaq

• Yeni Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #40 : 12 Eylül 2010, 15:31:56 »
7 yaşında meraklanmaya başladım. boyum olabildiğine kısaydı, şutlarım çok kötüydü. sınıfın en kısa boylu çocuğuydum. herkes tarafından dışlanır, onların futbol maçlarına katılamazdım. kendime bir basketbol topu istedim beden hocamızdan. kırmadı verdi. çalıştım çok çalıştım daha sonra 2 yıl basketbol eğitimi aldım. şutlarım gelişti, ancak boyum hala kısaydı. ne yapacağımı bilemiyordum. ama hoca beni ne ileriye ne geriye aldı. tam ortada ordan oraya top gönderdim içeriye turnikelere giriyordum. oyun kurucu gibiydim. boyum sahadakilerden hala daha kısaydı. hala kısa. hala çalışıyorum, şutlarım düzeldi, daha iyi bir oyuncu oldum ama boyum hala kısa. 13 yaşındayım. belki aranızda bu halimle dolaşmak size tuhaf gelecek. ama 13 yaşında 150 boya sahibim. yani hala kısayım. işte böyle. hala çalışıyor çalışıyor ve çalışıyorum, günlerim boyumu uzatmak için çalışmalarla geçiyor... nafile. bakalım daha devam ediyor hayat.

Çevrimdışı Fatalıty

• NBA Oyuncusu
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #41 : 16 Eylül 2010, 02:37:55 »
Arkadaşlar.. Ben size atış stilleri hakkında 1-2 soru soracağım.. Ben şut atarken gözüm tek olarak Panyadaki kareyi görüyor.. ama maçları seyrediyorumda çoğu basketbolcu Direk olarak çembere atıyor.. bunun hakkında bana yardımcı olacak biri varmı .. Birde  şut atarken en yükseğe zıplamakmı daha mantıklı yoksa  Topu yükseğe atmakmı?

Çevrimdışı Alpay

• Mezarkabul
  • Editör
  • MVP
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #42 : 16 Eylül 2010, 02:46:43 »
Arkadaşlar.. Ben size atış stilleri hakkında 1-2 soru soracağım.. Ben şut atarken gözüm tek olarak Panyadaki kareyi görüyor.. ama maçları seyrediyorumda çoğu basketbolcu Direk olarak çembere atıyor.. bunun hakkında bana yardımcı olacak biri varmı .. Birde  şut atarken en yükseğe zıplamakmı daha mantıklı yoksa  Topu yükseğe atmakmı?
Valla ilk olarak panyeden önce potaya at derim.İkinci soruna dönersem ben zıpladığım anda atıyorum..Aslında sana Dağlar daha iyi yardımcı olur bu konuda ama benim fikirlerim bunlar..
"Çok para kazanıyorlar, kazandıkları her sentin hakkını verecekler" Mike D'Antoni

Çevrimdışı Fatalıty

• NBA Oyuncusu
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #43 : 16 Eylül 2010, 14:55:14 »
Peki ben maçlarda şut atmaktan çekiniyorum.. kaçarsa kendimi çok cezalandırıyorum ama normal zamanlarda 10/6 gibi bir şut ortalamasıyla oynuyorum.. kendimi denemek için 10 şut atıyorum farklı noktalardan.. Ne yapmam lazım şutları serbestçe kullanmalımıyım yoksa  pas mı vermeliyim

Çevrimdışı Alpay

• Mezarkabul
  • Editör
  • MVP
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #44 : 16 Eylül 2010, 15:06:51 »
Peki ben maçlarda şut atmaktan çekiniyorum.. kaçarsa kendimi çok cezalandırıyorum ama normal zamanlarda 10/6 gibi bir şut ortalamasıyla oynuyorum.. kendimi denemek için 10 şut atıyorum farklı noktalardan.. Ne yapmam lazım şutları serbestçe kullanmalımıyım yoksa  pas mı vermeliyim
Boşsan at bence.Baktın kaçırıyorsun, daha az aralıkla şut atıp pas vermeye yönlenirsin.Ama boşken şut atınca "niye atıyon" demez kimse..
"Çok para kazanıyorlar, kazandıkları her sentin hakkını verecekler" Mike D'Antoni

Çevrimdışı Fatalıty

• NBA Oyuncusu
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #45 : 16 Eylül 2010, 20:33:50 »
Ama şut atmadan da sayı yapılmaz=) yani mutlaka denemeliyim

Çevrimdışı berkay19

• All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #46 : 16 Eylül 2010, 20:54:23 »
Ama şut atmadan da sayı yapılmaz=) yani mutlaka denemeliyim
Hayır öyle düşünme. Eğer pg oynuyorsan kesinlikle sayı ikinci planda olmalı. En azından benim için bir pg'de öncelikle çok iyi bir oyun görüşü olmalı ve paslara, asistlere sayıdan daha önem vermeli. Boş bulursan zaten atarsın. Olmadı içeri penetre edersin. Ha eğer ki pg değilsen de çok fazla deneyip atamamandan dolayı bencil damgası yiyebilirsin. Aman yüzdeli at bence :D

Çevrimdışı Fatalıty

• NBA Oyuncusu
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #47 : 16 Eylül 2010, 21:22:54 »
Fiziksel olarak üstün bir oyuncu olduğum için içeri penetre etmek mantıklı=)

Çevrimdışı alierdem

• All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #48 : 16 Eylül 2010, 21:59:33 »
Ben daha küçük bir üyeyim ve kendi çapımda sınıfla birlikte filan basket oynuyorum. Söylemesi ayım Okulun en iyilerinden biriyim Hem PG olarak Hem PF hemde Center oynaya biliyorum Çok iyi bloğa kalkıyorum şutum, hook atışım, serbest atışım, pota altı oyunum hepsi iyi sizce hangi pozisyon bana daha uygun :-)

The legend in the area

Çevrimdışı Fatalıty

• NBA Oyuncusu
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #49 : 16 Eylül 2010, 22:21:16 »
Pota altı oyunu iyidir.. İçeriyi zorlayabiliyorsan yani  fiziğin el veriyorsa kardeşim Bence Pivot oyna