Gönderen Konu: Basketbolunuz...  (Okunma sayısı 77155 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı alierdem

• All-Star
    • Profili Görüntüle
Ynt: Basketbolunuz...
« Yanıtla #50 : 16 Eylül 2010, 22:27:36 »
Pota altı oyunu iyidir.. İçeriyi zorlayabiliyorsan yani  fiziğin el veriyorsa kardeşim Bence Pivot oyna
İçerde Ersan gibi rahatım arada dışarı çıkıyorum sonra potayı zorlıyorum ama pasımda çok iyi ayrıca kaşımdaki oyuncuyu rahat geçiyorum. Bakalım bikaç maç pivot olarak deniyim.  :-)

The legend in the area

Çevrimdışı Fatalıty

• NBA Oyuncusu
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #51 : 16 Eylül 2010, 22:42:35 »
sırtın dönük oynayabiliyorsan  kaçırma derim pivotluğu

Çevrimdışı Alpay

• Mezarkabul
  • Editör
  • MVP
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #52 : 16 Eylül 2010, 23:48:50 »
Ama şut atmadan da sayı yapılmaz=) yani mutlaka denemeliyim
E yani şut atmadan sayı yapılmaz.Sen kendi özelliklerini tart, ona göre yap bir şeyler. :-) Ama korkarak şut atmaktansa hiç atma derim.İyi atıyorsan zaten bırkman için neden yok..
"Çok para kazanıyorlar, kazandıkları her sentin hakkını verecekler" Mike D'Antoni

Çevrimdışı Dağlar

• Ex-King
  • Yönetici
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • Türkiye'nin Basketbol Portalı
« Yanıtla #53 : 18 Eylül 2010, 00:03:06 »
Arkadaşlar.. Ben size atış stilleri hakkında 1-2 soru soracağım.. Ben şut atarken gözüm tek olarak Panyadaki kareyi görüyor.. ama maçları seyrediyorumda çoğu basketbolcu Direk olarak çembere atıyor.. bunun hakkında bana yardımcı olacak biri varmı .. Birde  şut atarken en yükseğe zıplamakmı daha mantıklı yoksa  Topu yükseğe atmakmı?

Her şutu panyalı atamazsın özellikle çaprazdan orta mesafe şutları panyalı şut için idealdir. Diğer bölgelerden çok verim alamazsın panyadan. Çemberi düşünerek at. Hatta çemberin arkasını görmeye çalış ve odaklan. Tabi şut stilinin de düzgün olması gerekiyor o ne durumda bilemiyorum.

Çok zıplaman konusuna gelirsek; zıplamak sadece karşındaki savunmanın baskısını azaltmak içindir. Hiç zıplamadan şut atabilirsin tabi ama bu elbet etkileyecektir seni. Çok zıplayacağım diye de şut dengesini bozabilirsin. Ayarlı olman gerekiyor. Çok çalışmakla oturtabilirsin stili.

Bir de çok yükseğe atmak gerekiyor mu demişsin; tabiki topu dümdüz atarsan ancak potayı taşlarsın :-D bombeli atarsan yüzdendeki artışı fark edeceksin. Tabi bunun da dengeli olması önemli :wink:

www.<a class="inlineAdmedialink" href="#">twitter</a>.com/daglarsenel

Çevrimdışı Fatalıty

• NBA Oyuncusu
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #54 : 18 Eylül 2010, 12:44:13 »
Sizide meşgul ettim ama.. benim şöyle bir çalışma tarzım var Hepsini girdirene kadar çalışıyorum.. Yani 100 şut değilde 100 sayı çalışması yapıyorum.. Sizce 100 şut atmak mı daha iyi yoksa 100 sayımı?

Çevrimdışı alierdem

• All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #55 : 18 Eylül 2010, 12:47:55 »
onun yerine ilk 50 şut sora 75 şut sonra 100 şut gibi bir çalışma yapabilirsin ama sadece şuta çalışman oyununu geliştirmez :)

The legend in the area

Çevrimdışı Fatalıty

• NBA Oyuncusu
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #56 : 18 Eylül 2010, 13:28:33 »
100 sayı sadece bir örnek=).. Ben Çalışmalarımı zamanlı yapıyorum mesela.. Örnek veriyorum(sayıları sallıyorum)

Pazartesi=50 şut 15 turnike
Salı=60 turnike 25 şut
Çarşamba= Dinlenme=)
Perşembe=80 şut 30 turnike
Cuma= 80 Turnike 40 şut

Bunun yanında top sürme çalışmaları ve Girdiğim antrenmanlardan öğrendiğim  Top kontrolünü arttırıcı çalışmalar..

Çevrimdışı Alpay

• Mezarkabul
  • Editör
  • MVP
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #57 : 18 Eylül 2010, 13:36:01 »
100 sayı sadece bir örnek=).. Ben Çalışmalarımı zamanlı yapıyorum mesela.. Örnek veriyorum(sayıları sallıyorum)

Pazartesi=50 şut 15 turnike
Salı=60 turnike 25 şut
Çarşamba= Dinlenme=)
Perşembe=80 şut 30 turnike
Cuma= 80 Turnike 40 şut

Bunun yanında top sürme çalışmaları ve Girdiğim antrenmanlardan öğrendiğim  Top kontrolünü arttırıcı çalışmalar..
Sen profesyonel olarak mı düşünüyorsun basketbolu?Ona göre fikir vermek isterim.. :-)
"Çok para kazanıyorlar, kazandıkları her sentin hakkını verecekler" Mike D'Antoni

Çevrimdışı Fatalıty

• NBA Oyuncusu
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #58 : 18 Eylül 2010, 13:42:01 »
Tabii ki Türkiye içerisinde yeteneğimi olabildiğince iyi kullanmaya çalışıcam pro düşünüyorum=)

Çevrimdışı Alpay

• Mezarkabul
  • Editör
  • MVP
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #59 : 18 Eylül 2010, 13:44:33 »
Boyun ve yaşın kaç acaba?

Çevrimdışı Fatalıty

• NBA Oyuncusu
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #60 : 18 Eylül 2010, 13:49:48 »
Boyum şu son aylarda 1.74 oldu  Yaşım ise 13

Çevrimdışı Alpay

• Mezarkabul
  • Editör
  • MVP
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #61 : 18 Eylül 2010, 14:00:09 »
Tamam, heralde 1 ve 2 numarada oynarsın profesyonel olursan.O yüzden önceliğin top hakimiyeti olsun.En çok ona çalış.Şutların tabi ki gelişmek zorunda ama şöyle bir muhasebe yap.Şutum çok mu iyi yoksa saha görüşüm mü?Ona göre 1 veya 2'den birini seç derim.Saha görüşün iyiyse maçlarda pas ağırlıklı oyna.Nacizane görüşüm bu..

Çevrimdışı Fatalıty

• NBA Oyuncusu
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #62 : 18 Eylül 2010, 14:09:33 »
Ya birde.. İçeri penetre ederken sizdede bir blok yeme korkusu varmı?  Bende çok oluyor o ama yavaş yavaş aşıyorum

Çevrimdışı Alpay

• Mezarkabul
  • Editör
  • MVP
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #63 : 18 Eylül 2010, 14:16:59 »
Ya birde.. İçeri penetre ederken sizdede bir blok yeme korkusu varmı?  Bende çok oluyor o ama yavaş yavaş aşıyorum
Ben o korku yüzünden zaten pek girmiyorum içeriye ama oralarda blok yememek için pozisyon bilginin çok iyi olması lazım.Uzunun neresinden atacaksın, nasıl bir tarzda atacaksın falan.Bunları iyi bilmeden büyük olasılıkla blok koyar uzunlar..

Çevrimdışı Dağlar

• Ex-King
  • Yönetici
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • Türkiye'nin Basketbol Portalı
« Yanıtla #64 : 18 Eylül 2010, 17:19:06 »
Tabii ki Türkiye içerisinde yeteneğimi olabildiğince iyi kullanmaya çalışıcam pro düşünüyorum=)

Madem öyle bir kulübe git eğer yeteneklerin ve isteğin varsa seni tutacaklardır zaten :wink:

www.<a class="inlineAdmedialink" href="#">twitter</a>.com/daglarsenel

Çevrimdışı juniorlebron

• NBA Draft'ında
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #65 : 12 Nisan 2011, 21:39:44 »
aynen bnim içinde hatta basketbolumu kstlamalrna ramen deli gbi oynuorm takip ediorm ve seviyorum

Çevrimdışı juniorlebron

• NBA Draft'ında
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #66 : 12 Nisan 2011, 21:42:26 »
kulüp önerebilecek varmı benim girmem gerekiyor ama bilmiyorm bu arada istanbulda anadolu yakasındayım

Çevrimdışı juniorlebron

• NBA Draft'ında
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #67 : 12 Nisan 2011, 21:53:13 »
ben 13 yaşındayım boyum 1.75 kilom 76 ve 3 yada 2 numara oynamak istiyorum anormal mi?

Çevrimdışı Alpay

• Mezarkabul
  • Editör
  • MVP
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #68 : 13 Nisan 2011, 17:53:12 »
ben 13 yaşındayım boyum 1.75 kilom 76 ve 3 yada 2 numara oynamak istiyorum anormal mi?

Gayet normal, yaşına göre boyun uzun.Oynarsın sorun olmaz heralde..

Çevrimdışı kağan123

• NBA Draft'ında
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #69 : 18 Nisan 2011, 16:16:18 »
Benle ikizim :D hep birlikte oynarız.Çoğunlukla penetre yada kat edip sayı buluruz olmadı şut atarız içeri girince kaçırmak bize günah :D çok hızlı oynarız normail maçlarda adamlar ribaund alıyo yavasca gidiyor biz ise ribaundu al rakip potaya hücum coğunlukla forvetteyiz takım kısa ise pivot olarak oynarız sırtı dönük olarak ben dahaiyiyim fiziğimizi kullanırız takım uzunsa guard oluruz içeri girer ya sayıyı atarız yada pas atarız paslar yerini tam bulur.Kendi yaşıtlarımız arasında mükemmeliz artık kimse bizle oynamıo :D bizde hep şut pas kat ve penetre top kontrolune calısıyoz.kardesimle kalıp olarak 2 katımmız yas olarak ortalama 3 yas büyük olanalar karsısında cok rahatız sayılar  löp löp giriyor :D ribaund konusunda da sıkıntı yok minicik kalıoz aralarında hırsımızı koç çok seviyor
okul takımına yastan giremıoz 12 yasında 162-163cm falanız.Pro olabilirmiyiz?

Çevrimdışı Alpay

• Mezarkabul
  • Editör
  • MVP
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #70 : 18 Nisan 2011, 17:11:49 »
Benle ikizim :D hep birlikte oynarız.Çoğunlukla penetre yada kat edip sayı buluruz olmadı şut atarız içeri girince kaçırmak bize günah :D çok hızlı oynarız normail maçlarda adamlar ribaund alıyo yavasca gidiyor biz ise ribaundu al rakip potaya hücum coğunlukla forvetteyiz takım kısa ise pivot olarak oynarız sırtı dönük olarak ben dahaiyiyim fiziğimizi kullanırız takım uzunsa guard oluruz içeri girer ya sayıyı atarız yada pas atarız paslar yerini tam bulur.Kendi yaşıtlarımız arasında mükemmeliz artık kimse bizle oynamıo :D bizde hep şut pas kat ve penetre top kontrolune calısıyoz.kardesimle kalıp olarak 2 katımmız yas olarak ortalama 3 yas büyük olanalar karsısında cok rahatız sayılar  löp löp giriyor :D ribaund konusunda da sıkıntı yok minicik kalıoz aralarında hırsımızı koç çok seviyor
okul takımına yastan giremıoz 12 yasında 162-163cm falanız.Pro olabilirmiyiz?
O size kalmış, inşallah olursunuz.Biz de okulda basketbol turnuvası yapıyoruz ve çarşamba günü turnuvanın favorisiyle yapacaz.Bakalım neler olacak.Allah yardımcımız olsun.3'e 3 maç, üçgen hücum mu yapsak.. :-D

Çevrimdışı kağan123

• NBA Draft'ında
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #71 : 19 Nisan 2011, 15:08:22 »
rakipte sizden uzun yoksa pota altını tercih ederim bizde de olursa kardeşimle  sınıfı tasırız(oynamayı beceren yok zaten):D 2 tane rakibimiz olacak bi sınıfta 1.77 adam var o zorlar ama yine yeneriz:D

Çevrimdışı Alpay

• Mezarkabul
  • Editör
  • MVP
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #72 : 19 Nisan 2011, 17:22:14 »
rakipte sizden uzun yoksa pota altını tercih ederim bizde de olursa kardeşimle  sınıfı tasırız(oynamayı beceren yok zaten):D 2 tane rakibimiz olacak bi sınıfta 1.77 adam var o zorlar ama yine yeneriz:D
Sorun o zaten.Boyları bizim ortalamanın çok üstünde..

Çevrimdışı kağan123

• NBA Draft'ında
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #73 : 19 Nisan 2011, 17:47:57 »
o zaman siz daha hızlısınızdır hemen potaya hücum edersiniz onlar sizi savunurken koşuşturur toplu oyuncuya yer açarsınız:D <clippers> <clippers> <clippers> <clippers> <clippers> <clippers> <clippers> <clippers> <clippers> <clippers> <clippers> <clippers> <clippers> <clippers> <clippers> <clippers> <clippers> <clippers>

Çevrimdışı Alpay

• Mezarkabul
  • Editör
  • MVP
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #74 : 19 Nisan 2011, 18:21:46 »
o zaman siz daha hızlısınızdır hemen potaya hücum edersiniz onlar sizi savunurken koşuşturur toplu oyuncuya yer açarsınız:D <clippers> <clippers> <clippers> <clippers> <clippers> <clippers> <clippers> <clippers> <clippers> <clippers> <clippers> <clippers> <clippers> <clippers> <clippers> <clippers> <clippers> <clippers>
Zaten tek avantajımız; ben hariç biraz daha hızlıyız.Ve harika bir şutor var elimizde.Birkaç gündür nba.playbook'ta takılıyorum set bulmak için..
« Son Düzenleme: 19 Nisan 2011, 18:23:32 Gönderen: Alpay »