Yaklaşık bir saat önce biten maçta Efes Pilsen,Galatasaray'ı 72-59 yendi.
Maç öncesinde Efes'in guardlarının bu maçın sonucunu değiştireceğini düşünüyordum,onlar iyiyse Efes alır,onlardan önemli katkılar gelmezse Efes'in bugün işi zor diye tahmin ediyordum ki maçın genelinde öyle de oldu.Efes'in çok önemli sayı gücü Nicholas'ın,Maccabi maçından sonra bir maçta daha olmaması tabi Efes için çok önemli bir noktaydı ki bir de Serkan'ın olmaması işleri zora sokmuş gözüküyordu ancak dediğim gibi guardlardan gelen katkı Efes'e yetti.Tabii Galatasaray'da Hüseyin Beşok olsaydı herşey çok daha farklı olurdu ve bu guard katkısı bile yeterli olmazdı Efes'e tahminimce.
Efes'in guardlarının yanında bir de uzunlarından aldığı katkı ile,daha doğrusu Kerem ve Woods'u bu alanda dışarı çıkartmak lazım çünkü Kerem faul problemi nedeniyle,Woods'da sene başından beri genel görüntüsü olarak etkili olamadılar maçta.Ancak Ermal Kuqo ve Hutson gerçekten çok verimliydiler,özellikle Ermal hem hücumda hem savunmada çok yürekli oynadı.Gerektiğinde hücumda sayısını buldu,gerektiğinde arkadaşlarını gördü,Mustafa Abi'yi gördüğü pozisyon çok güzeldi.Kısacası Ermal maçın kahramanlarındandı.Hutson'da savunmada çok verimli bir oyuncu olmayabilir ancak hücumda bileği gerçekten çok düzgün bir isim.
Guard rotasyonu çok iyiydi dedim ancak bir de oyuncu oyuncu bakalım ne yapmışlar,ne etmişler.Öncelikle Wright'tan bahsetmek istiyorum.Her geçen gün form grafiğini artıyor bu çocuk,ısınmaya başladı Tbl'ye ve Efes'e.Ben sezon başı onun hakkında tereddütlüydüm ancak Wright'ın böyle oynaması halinde kadroda yer bulmasından hiç şikayetçi değilim.Toplara baskı uyguluyor,hücumda alan boşaltabiliyor,şut sokabiliyor ve takımı rahatlatıyor oyunun herhangi bir bölümünde.Bir de oynarken yanında Blatt mutlaka guard ile oynattırıyor onu,Penn ya da Ender mutlaka yanında oluyor.Üçü bir arada oynadığı dakikalarda oluyor maçın belli bölümlerinde,bu da Wright'ın etkinliğini artırıyor bence.Penn'de onun gibi her geçen gün üstüne birşeyler ekleyerek ilerliyor,bugün de kritik anlarda aldığı sorumluluk ile ön plana çıkan isimlerden biriydi.
Kısacası Efes önemli bir maçı kazandı Nicholas'sız.Bu da onlar için ayrı bir test sınavıydı açıkcası,çünkü ligde büyük maçlarda hep onun eline bakan bir takım görüntüsü çiziyor Efes geçen seneden beri,onsuz ve ayrıyetten bu sene ilk kez kazanmaları bir büyük maç ligde önemliydi gerçekten.
Galatasaray'da ligde Bjk-Telekom-Efes-Fener maçlarından ilk yenilgisini almış oldu böylelikle.
Sarı-Kırmızılılarda Nalga yerine Solak'ın daha fazla süre alması onlar adına artı bir avantaj olabilirdi ancak koçun tercihi Nalga'dan yanaydı Beşok'suz maçta.
Haftanın diğer sonuçları;
Alpella - Pınar Karşıyaka 69 - 89
Beşiktaş Cola Turka - Casa Ted 79 - 78
T.Telekom - Beykoz 104 - 88
Antalya B. Bel. - Mersin B. Bel. 72 - 71
Oyak Renault - Kepez Belediye 62 - 80
Efes Pilsen - G.Saray Cafe Crown 72 - 59