Gönderen Konu: Cavaliers'dan Lakers'a Büyük Kıyak  (Okunma sayısı 5239 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı KİDD_Fan

• Editör
  • MVP
  • Heroes come and go...But Legends live for EVER!
    • Profili Görüntüle
    • Sporla İlgili Her Şey
Cavaliers'dan Lakers'a Büyük Kıyak
« : 15 Mart 2012, 20:16:06 »
Takasın kapanmasına sadece 1 saat kaldı. Tüm takımlar eksiklerini kapatmanın en iyi yolunu aramaya devam ediyor. Az önce Los Angeles Lakers ile Cleveland Cavaliers bir takas gerçekleştirdi. Lakers sadece Luke Walton ve 1. tur draft hakkı karşılığında Ramon Sessions'ı kadrosuna kattı. Sessions deliciliği ile dikkat çeken enerjik bir oyunkurucu. Yani Lakers'ın ihtiyaç duyduğu oyuncu.

Bu takas için Cavs'in muhtemelen rotasyonuna giremeyecek olan Luke Walton'ı almasının tek sebebi kontratların birbirini dengelemesi diye düşünebiliriz. Asıl istedikleri yetenekli oyuncuların olduğu önümüzdeki draft için birinci tur draft hakları almak.

Öte yandan Lakers, Lamar Odom takasından elde ettiği Dallas'ın 1. tur hakkını halen koruyor. En çok konuşulan takaslardan biri de Steve Blake + 1. tur draft hakkı = Michael Beasley... Lakers bu takası da yaparsa şampiyonluk şansını 2 katına çıkartır bana göre.
<<<Old School>>>  <<<New Generation>>>

Çevrimdışı Ringil

• Tolkien Fan
  • Yönetici
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • Futbol
Ynt: Cavaliers'dan Lakers'a Büyük Kıyak
« Yanıtla #1 : 15 Mart 2012, 21:00:22 »
Başlığı görünce aklıma Cavaliers'ın Lebron nefreti geldi. :deli:

Çevrimdışı ckfb1907

• All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 15 Mart 2012, 21:13:48 »
Cidden kıyak takas oldu Lakers için. Yanlız Beasley-Crawford-Blake 3'lü takası da yattı. Bu arada Derek Fisher'da Jordan Hill karşılığında takas edildi. Lakers böylece Walton, Fisher ve Kapono'yu verip Hill, Sessions ve Eyenga'yı almış oldu.

Çevrimdışı KİDD_Fan

• Editör
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • Sporla İlgili Her Şey
« Yanıtla #3 : 15 Mart 2012, 21:17:43 »
Vaaaay beee! Derek Fisher bile takas edilebiliyormuş yani. Vay anasını vay! Jordan Hill çok hareketli bir 4 numara. Ayrııca harika bir ribauntçu. Lakers'ın zayıf benchine güç katabilecek bir oyuncu. Hill'in yanı sıra Houston'ın birinci tur draft hakkını da almış. Lakers için güzel bir gün bence.

Çevrimdışı Alpay

• Mezarkabul
  • Editör
  • MVP
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 15 Mart 2012, 21:37:27 »
Houston da buyout edecekmiş Fisher'ın kontratını..
"Çok para kazanıyorlar, kazandıkları her sentin hakkını verecekler" Mike D'Antoni

Çevrimdışı ckfb1907

• All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 15 Mart 2012, 22:03:19 »
Evet o da konuşuluyor öyle olursa Fisher kariyerini Lakers'ta tamamlar muhtemelen. Ve Lakers için çok karlı bir gün olduğuna katılıyorum, özellikle Sessions'un alınması çok iyi oldu, yıllar sonra adam akıllı bir Pg ile oynayacak Lakers, Gasol'da takımda tutuldu güzel günler bekliyor bence Lakers'ı.

Çevrimdışı Alpay

• Mezarkabul
  • Editör
  • MVP
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 15 Mart 2012, 22:09:56 »
Evet o da konuşuluyor öyle olursa Fisher kariyerini Lakers'ta tamamlar muhtemelen. Ve Lakers için çok karlı bir gün olduğuna katılıyorum, özellikle Sessions'un alınması çok iyi oldu, yıllar sonra adam akıllı bir Pg ile oynayacak Lakers, Gasol'da takımda tutuldu güzel günler bekliyor bence Lakers'ı.
3 numara konusu hâla sıkıntılı ama işler çok daha iyi şu anda Lakers için.Fisher olayında da Lowry dönene kadar oynayıp sonra buyout ederler diye konuşuluyor..
"Çok para kazanıyorlar, kazandıkları her sentin hakkını verecekler" Mike D'Antoni

Çevrimdışı ckfb1907

• All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 15 Mart 2012, 22:14:09 »
3 numara için de 4 alternatifi olmuş oldu Lakers'ın şimdi ama hiçbiri tam anlamıyla aranılan parçalar değil. Son dönemde World Peace'nin biraz kıpırdandığını söyleyebiliriz ama onun da kalıcılığı tartışma konusu. Beasley'i de Blake karşılığında katabilseydi Lakers kadroya o zaman muhteşem bir gece geçirmiş olacaklardı cidden ama şu an için bu bile umulandan iyi bence.

Çevrimdışı berkay19

• All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 16 Mart 2012, 19:07:12 »
Ya ne amaçlanıyor benim bazen aklım ermiyor şu NBA'in takas işlerine. Şimdi Cleveland iyi bir şey yaptığını mı zannediyor Sessions'u göndererek yani. Yoksa benim kaçırdığım bir şey mi var?

Çevrimdışı KİDD_Fan

• Editör
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • Sporla İlgili Her Şey
« Yanıtla #9 : 16 Mart 2012, 19:58:27 »
Ya ne amaçlanıyor benim bazen aklım ermiyor şu NBA'in takas işlerine. Şimdi Cleveland iyi bir şey yaptığını mı zannediyor Sessions'u göndererek yani. Yoksa benim kaçırdığım bir şey mi var?

Sessions, Cavaliers'ın gelecek planlarında kilit bir isim değildi. Zaten bu sene playoff yapma gibi bir hedefleri de yok. Önümüzdeki drafttan 9 - 10 tane iyi oyuncu çıkacak diyor herkes. O drafttan ne kadar oyuncu seçebilirsek o kadar iyi diye düşünüyorlar heralde. Bol bol birinci tur draft hakkı almak için önemli olmayan her oyuncuyu göndermeye hazırlar. NCAA izleme fırsatı bulamadım bu sene ama genelde güvendiğim basketbol adamları potansiyelli bir draft listesi olduğunu söylüyor.

Çevrimdışı ckfb1907

• All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 16 Mart 2012, 20:40:59 »
Mal oldukları için Sessions'u takas etmiyorlar, bu sene ki Draft çok sağlam ve Cleveland tamamen gelecek planlaması yapan, kadrosunu genç oyuncular üzerine kuran bir takım. Kyrie Irving varken zaten bir Pg sıkıntısı yok Cleveland'ı, onlar da takasın son günü bu şekilde bi yol haritası çizmeyi seçmişler demek ki. Tek zararları ağır bi kontrata sahip olan Walton'u almaları.

Çevrimdışı Flash

• MVP
  • If They Say Why Why ? Tell'em That is Human Nature
    • Profili Görüntüle
    • Kahraman Baykuş
« Yanıtla #11 : 17 Mart 2012, 11:04:45 »
Bence Lakers yine harika bir hamle yapmış oldu...Son yıllarda bu tarz çok iyi hamleler yapması sayesinde Shaq sonrası bile hala gücünü korudular Bence Bu Kadro Kobe bırakmadan hala 2 yüzük koparabilecek gibi ..... Hele bir de 3 numara olsaydı süper olurdu ancak en büyük problemlerini çözdüler elbette Sessions bir C.Paul değil hatta bir Andre Miller ama Steve Blake ve Derek Fisher olmadığı da kesin.

''Beni zirveye yeteneğim getirmiştir, Ancak hala burada olmamı sağlayan karakterimdir!'' Michael Jordan

İşte günümüz zıp çıktı yıldızlarına örnek bir laf ;)

Çevrimdışı berkay19

• All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 17 Mart 2012, 14:53:01 »
Mal oldukları için Sessions'u takas etmiyorlar, bu sene ki Draft çok sağlam ve Cleveland tamamen gelecek planlaması yapan, kadrosunu genç oyuncular üzerine kuran bir takım. Kyrie Irving varken zaten bir Pg sıkıntısı yok Cleveland'ı, onlar da takasın son günü bu şekilde bi yol haritası çizmeyi seçmişler demek ki. Tek zararları ağır bi kontrata sahip olan Walton'u almaları.
Ben "aptallara bak bunların yöneteceği takımdan ne olur zaten?" tarzı bir şey söylemedim ki. Bazen anlayamıyorum dedim . Şimdi de öğrenmiş oldum.
Az önce Mock Draft 2012'ye girdim de 38.sırada Furkan Aldemir Cleveland yazıyor. Furkan'ın katılacağı veya Cleveland'ın 38.sırada seçeceği falan bunlar kesin bilgiler midir? Bir de çok soru sordum ama Semih'in geleceği NBA'de ve Cleveland'da nedir? Hiç ama hiç takip edemez oldum.

Çevrimdışı Alpay

• Mezarkabul
  • Editör
  • MVP
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 17 Mart 2012, 16:34:44 »
Ben "aptallara bak bunların yöneteceği takımdan ne olur zaten?" tarzı bir şey söylemedim ki. Bazen anlayamıyorum dedim . Şimdi de öğrenmiş oldum.
Az önce Mock Draft 2012'ye girdim de 38.sırada Furkan Aldemir Cleveland yazıyor. Furkan'ın katılacağı veya Cleveland'ın 38.sırada seçeceği falan bunlar kesin bilgiler midir? Bir de çok soru sordum ama Semih'in geleceği NBA'de ve Cleveland'da nedir? Hiç ama hiç takip edemez oldum.
Zaten Volkan aynı cevabı bir önceki mesajda vermişti..

Mock draft kesin bir bilgi içermiyor.İşin ustaları draft öncesi tahminlerini öyle yayınlıyorlar zaten sürekli de değişir o sıralar.Oradaki isimlerin hepsinin drafta gireceğinin bile garantisi yok.Geçen sene Jared Sullinger mock draftlarda hep ilk 3'te gösterilirken girmedi mesela drafta.Ondan ziyade hangi takımın kaçıncı sırada seçim yapacağı bile belli değil.2013 Mock Draft da var zaten, ama Furkan NBA'e gidebilir bu senenin sonunda..Bu arada merakla beklediğim Perry Jones da bu sefer girecek drafta, seneye dikkatle takip edecem onu, saçma sapan oynamaz inşallah..

Semih olayına gelince ben de pek takip edemiyorum ama sürekli sakatlanıp duruyor, iyi bir kontrat alması pek mümkün değil gibi, formayı tekrar giydiğinde ne yapacağına bakar NBA'de kalıp kalmaması.Çünkü böyle giderse uzun süreli iyi bir kontrat alması imkansız..
« Son Düzenleme: 17 Mart 2012, 16:37:11 Gönderen: Alpay »

Çevrimdışı KİDD_Fan

• Editör
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • Sporla İlgili Her Şey
« Yanıtla #14 : 17 Mart 2012, 16:45:33 »
Alıntı

Forumun amacı zaten bilmediklerimizi sormak, sorulanlara biliyorsak cevap vermek ve o cevapları tartışmak. Keşke herkes gümbür gümbür sorsa bilenler de aydınlatsa. Ben senin gibi ilgili olup bilmediklerini soran üyeleri çok seviyorum.

Mock Draft olayına gelince, o tahmini bir sıralamadır. Kesinlik tabi ki yok. Cleveland'ın Furkan'ı istediğini hiç duymadım ama Toronto Raptors'ın Karşıyaka zamanlarından beri düzenli olarak scoutlarını Furkan için gönderdiğini biliyorum. Cleveland'ın Furkan'a ihtiyacı olduğunu da düşünmüyorum zaten. Semih'i rotasyonlarında istiyorlar. Anderson Varejao, Ryan Hollins, çaylak Thompson da uzun rotasyonunda bulunuyor. Samuels' ı da bu isimlere eklersek Furkanı pas geçeceklerdir. Onlar skorer iki ve üç numaralar arıyorlar.

Furkan NBA olmak istiyor mu onun hakkında bilgim yok ama yeşil ışık yakarsa Toronto onu isteyecektir.

Çevrimdışı berkay19

• All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #15 : 17 Mart 2012, 18:27:52 »
Alıntı

Forumun amacı zaten bilmediklerimizi sormak, sorulanlara biliyorsak cevap vermek ve o cevapları tartışmak. Keşke herkes gümbür gümbür sorsa bilenler de aydınlatsa. Ben senin gibi ilgili olup bilmediklerini soran üyeleri çok seviyorum.

Mock Draft olayına gelince, o tahmini bir sıralamadır. Kesinlik tabi ki yok. Cleveland'ın Furkan'ı istediğini hiç duymadım ama Toronto Raptors'ın Karşıyaka zamanlarından beri düzenli olarak scoutlarını Furkan için gönderdiğini biliyorum. Cleveland'ın Furkan'a ihtiyacı olduğunu da düşünmüyorum zaten. Semih'i rotasyonlarında istiyorlar. Anderson Varejao, Ryan Hollins, çaylak Thompson da uzun rotasyonunda bulunuyor. Samuels' ı da bu isimlere eklersek Furkanı pas geçeceklerdir. Onlar skorer iki ve üç numaralar arıyorlar.

Furkan NBA olmak istiyor mu onun hakkında bilgim yok ama yeşil ışık yakarsa Toronto onu isteyecektir.
Çok teşekkür ederim abi ben de senin gibi her soruya cevap bulabileceğin aydınlatıcı üyeleri çok seviyorum :)

Furkan yönünden bakarsak bu şekilde NBA'de 5 oynayabilir mi? Pek sanmıyorum. 4 oynayabilir mi? Orta mesafesi aslında var kendisini maç önceleri falan da takip ediyorum kullanıyor genelde başarılı. Serbest atış yüzdesi de iyi. Demek ki çok inanarak atmıyor diye düşünüyorum. Cleveland'a gelmesi güzel olurdu tabi de gözüken o ki daha çok değişecek bu liste.

Semih Erden'in de ben NBA'de çok geleceğini göremiyorum sanki. Dönsün Fenerbahçe'ye diyeceğim de benim çevremdeki Fenerbahçe'li arkadaşlarım şu son Beşiktaş'a gitme olayından dolayı hiç istemiyorlar. :)

Peki yine takip edemediğim bir konu Semih Erden'i isteyen veya ihtiyaç duyacağını düşündüğün bir takım var mı? Böyle hareketli uzunlar çok başarılı olamıyorlar mı NBA'de? Bir de Furkan için bence erken. Sizlere göre sene sonu NBA'de olması doğru mu?

Çevrimdışı Flash

• MVP
  • If They Say Why Why ? Tell'em That is Human Nature
    • Profili Görüntüle
    • Kahraman Baykuş
« Yanıtla #16 : 19 Mart 2012, 10:24:46 »
Semih Aslında Boston da çok iyi parladı hatta bazı konularda (ilk on sayı, ilk on ribaunt, ilk 3 blok, ilk double double, ilk 15+ süre vs. ) Ömerden önce başlamıştı ama o takas ve ardından gelen o omuz ve sırt sakatlıkları onu çok etkiledi..NBA için çok güçlü ya da atlet değil...Ee yabancı uzunların NBA de kalmalarının en büyük sebebi olan yumuşak büyük elleri de yok yani iyi bir şutör ya da pasör de değil... Ömer Aşık gibi bir çember ve alan savunucusu da olmayınca Semih bence çok dayanamaz... Ancak pota altı hücumunda ufak da olsa bir portföy ü var..(Ömer de olmayan) belki bunu 2. veya 3. aver uzun olarak  sahaya çıkıp göstermeye devam eder ve çok çalışır ve şansı yaver giderse belki daha iyi kontratları olabilir....Ancak iyi bir antrenman ve soyunma odası oyuncusu olması lazım Kontrat için... (bkz. Pat Burke, B.Scalabrine, B.Cardinal, B.Skinner vs vs )

''Beni zirveye yeteneğim getirmiştir, Ancak hala burada olmamı sağlayan karakterimdir!'' Michael Jordan

İşte günümüz zıp çıktı yıldızlarına örnek bir laf ;)