Gönderen Konu: Cenk'in Jölesini, Ömer'in Yüreğine Tercih Edenler Şimdi Ne Olacak ?  (Okunma sayısı 9443 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Torres#9

• " El Nino "
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • LazioMania
Eurobasket-2007 öncesi A Milli Takımımız da; kadrodan çıkanlar ve çıkmayanlar tartışması tam bitti derken Serkan Erdoğan'ın sakatlığı birşeyi bir kez daha hatırlattı.

Pislikleri halının altına atmakla evinizi temiz tutmuyorsunuz sadece kendinizi kandırıyorsunuz. İnsanları endişelendiren Serkan'ın talihsiz sakatlığından öte yerinin nasıl doldurulacağı. Her oyuncu sakatlanır ve bu tip kayıplar verilebilir ancak her zaman bir alternatifinizin olması lazım. İnsanlar ister istemez şunu sesli bir şekilde düşünmeye başladı; ''Keşke Ömer Onan kalsaydı..''
İbrahim Kutluay'ın hücum anlamında omuzlarına binecek yükü geçtim, peki bu takımda rakip takımın 2 numaralı skorerlerini adam adama eşleşme de kim tutacak? Ya da ön alan savunmacılarının büyük önem taşıdığı alan savunmasına hangi 2 numaranız ayak uyduracak? Cenk Akyol'un bu sırada saçlarıyla meşgul olacağını hesaba katarsak vah Milli Takımın haline..

Tanjevic yine planlarına o kadar dar bir çerçevede yaptı ki şuan gözlerini kapattığında gördüğü tek şey ''Ömer Onan''. Çünkü hepimiz gayet iyi biliyoruz ki ne İbrahim ne de Cenk hatta ikisinin toplamı Ömer Onan kadar aktif bir savunma enerjisine sahip değil.

İbrahim Kutluay hücumda üzerine düşeni yapar ve elinden gelenin en iyisi yapmak içinde tüm yüreğiyle savaşır. Ancak İbo'nun iyi niyeti aynı derece de işin savunma kısmında işe yaramaz. Cenk'in ana özelliği olan hücumu sorgulanırken, savunma yapmasını beklemek ; Ağustos ayında kardanadam yapmayı beklemek gibi olur.

Amaç; Milli Takıma Eurobasket-2007 öncesi köstek olmak değil. Dünya'nın her yerinde böyle bir olay olsa sorgulanırdı. Sorgulamak lazım şimdi;

Sakatlık denilen illet Sporun vazgeçilmez bir parçası iken hangi akla hizmet 2 numara pozisyonunda 3.Adam konumuna Cenk'i koyar ve Ömer'i yollar. Peki şimdi ne oldu? Bir sakatlık yaşandı ve herkes umutsuz bir şekilde Cenk Akyol'un parkelerde olduğu dakikalarda İlahi bir kudret bekler oldu..

NbaTr by Kemal Erdem

Çevrimdışı kaganaksoyak

• NBA Draft'ında
    • Profili Görüntüle

Sana bu düşüncende kesinlikle katılmıyorum Serkan Erdoğan zaten savunması iyi olan birisi değildi,genelde milli takımımızın hücum silahlarından biriydi.
Ayrıca milli takımımız bir yeniden yapılanma sürecine giriyor ve bu yapılanmanın en önemli konularından biri de takımı gençleştirmek.Cenk Akyol henüz çok genç ve bu yüzden formunda dalgalanma yaşayabiliyor ayrıca sezonu da Ömer Onan'dan daha kötü geçirdiğ de apaçık fakat milli takımımızın 5 sene sonraki halinide düşünecek olursak Cenk Akyol'un bu kadroda bulunması daha faydalı oldu
Ayrıca istatistiklere bakacak olursak milli takımımız Avrupa'daki en genç takımlardan biri ve uzun vadede düşündüğümüzde takımımızın genç olması bir avantaj.
Eğer milli takım kadrosuna Cenk Akyol yerine Ömer Onan alınsaydı,Cenk'in kötü geçirdiği sezondan sonra bir de milli takımdan bu darbeyi yemesi Cenk Akyol'un basketbola ve milli takıma küsmesine yol açabilirdi.
Bu yüzden Tanjevic isabetli bir karar aldı. Cenk'ten bu Avrupa Şampiyonas'nda yararlanamayabilir ama 2010 da yapılacak olan Dünya Şampiyonası'nda yararlanma açısından bu karar çok doğru.

--

• Ziyaretçi
Yazdıklarına saygı duyuyorum ama değerli bir abimizin sözünü değiştirerek buraya aktarmak istiyorum;
Milli Takım, Cenk'i ve onun gibileri koruma derneği değil..

Çevrimdışı lordapo

• | Knickerbocker |
  • MVP
  • SG-Turk Tau'ri
    • Profili Görüntüle
    • www.myspace.com/lordapo

Sana bu düşüncende kesinlikle katılmıyorum Serkan Erdoğan zaten savunması iyi olan birisi değildi,genelde milli takımımızın hücum silahlarından biriydi.
Ayrıca milli takımımız bir yeniden yapılanma sürecine giriyor ve bu yapılanmanın en önemli konularından biri de takımı gençleştirmek.Cenk Akyol henüz çok genç ve bu yüzden formunda dalgalanma yaşayabiliyor ayrıca sezonu da ÖmerOnan'dan daha kötü geçirdiğ de apaçık fakat milli takımımızın 5 sene sonraki halinide düşünecek olursak Cenk Akyol'un bu kadroda bulunması daha faydalı oldu
Ayrıca istatistiklere bakacak olursak milli takımımız Avrupa'daki en genç takımlardan biri ve uzun vadede düşündüğümüzde takımımızın genç olması bir avantaj.
Eğer milli takım kadrosuna Cenk Akyol yerine Ömer Onan alınsaydı,Cenk'in kötü geçirdiği sezondan sonra bir de milli takımdan bu darbeyi yemesi Cenk Akyol'un basketbola ve milli takıma küsmesine yol açabilirdi.
Bu yüzden Tanjevic isabetli bir karar aldı. Cenk'ten bu Avrupa Şampiyonas'nda yararlanamayabilir ama 2010 da yapılacak olan Dünya Şampiyonası'nda yararlanma açısından bu karar çok doğru.
Akıl var mantık var  2010 düşünmek şimdi mi aklına geldi kaç senedir bu adam takımın koçu kötü bir sezon geçirdi diye sırf onu kazanma adına milli takımdamı oynatcaz yada onu kahraman yapıcaz tamam serkan hücum silahı demişsin ama japonyada bu takımın en etkili oyuncularından biri serkan değilmiydi madem senincenk efendi koca sene yattı hatta kendi megıolamanı yüzünden hiçbir takımda barınamadı neden onu atlanta seçtiğinde gitmedi istse oynaya oynaya gider hedo yada memo bankadan kredi çekip gitmediler mi?
    Ömer onan benim yaş grubumun oyuncusu kerem tunçeride madem takım gençleşcek neden ibrahim kutluaymilli takımda hala serkan ,ömer ve kerem i hatta hüseyin beşok u istemeyen bu düzen buna bana nası açıklıcabence b*ktan tanjevic gitsin fb nin başında kalsın ya aydın örs ,oktay mahmudi  gibi değerleri getirelim hatta mahmudi bu takımın başına yakışır
« Son Düzenleme: 04 Eylül 2007, 20:25:07 Gönderen: lordapo »

Çevrimdışı Mustafa

• El-Nino
  • Yeni Üye
    • Profili Görüntüle
Uff be ne 2010 muş..Şu şampiyonada sırf 2010 düşünülüyor diye Hüseyin Beşok ve Kerem Tunçeri gibileri gelmedi..daha gelmeye devam etmezlerse kupa hasreti ile yanıp tutuşmuş olacağız..

Çevrimdışı Nihat Emre

• Go Sonics Go Durant and Green
  • All-Star
  • Aşkımmmmm!!!!!!!!!
    • Profili Görüntüle
    • MaximumSpor
Uff be ne 2010 muş..Şu şampiyonada sırf 2010 düşünülüyor diye Hüseyin Beşok ve Kerem Tunçeri gibileri gelmedi..daha gelmeye devam etmezlerse kupa hasreti ile yanıp tutuşmuş olacağız..
yok  mustafa abi şimdi 2010 da cenkle ersan yaşlı diye kadroya almaz bunları tanjevic

Çevrimdışı Dağlar

• Ex-King
  • Yönetici
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • Türkiye'nin Basketbol Portalı
yok  mustafa abi şimdi 2010 da cenkle ersan yaşlı diye kadroya almaz bunları tanjevic

2010'da Tanjevic'in olmayacağını düşündüğüm için Cenk'i falanda seçmemesinin ihtimali yok diye düşünüyorum  :lol:  (kovacaklardır bu turnuvadan sonra)

www.<a class="inlineAdmedialink" href="#">twitter</a>.com/daglarsenel

Çevrimdışı nashsss

• newspaperman
  • All-Star
  • İyi ki Dallaslıyım
    • Profili Görüntüle
umarım kovarlar şampiyonda olsak ben oktay mahmutinin gelmesini isterim

Mahallecek Dallaslıyız özellikle Şükrü abi acayip fanatiktir(önde sağda)bu resmide geçen yıl finallerden önce çektirdik =)

Çevrimdışı lordapo

• | Knickerbocker |
  • MVP
  • SG-Turk Tau'ri
    • Profili Görüntüle
O zor turgay demirel onu hayatta istemez çok dik kafalı ona göre bence erman kunter yada orhun ene
gelmeli milli takımın başına yada turgay demirel gelsin antranörlük yapsın

--

• Ziyaretçi
O zor turgay demirel onu hayatta istemez çok dik kafalı ona göre bence erman kunter yada orhun ene
gelmeli milli takımın başına yada turgay demirel gelsin antranörlük yapsın
Burdan çıkan sonuç şu;
Turgay Demirel'i kovalım..Başka çıkış yok..

Çevrimdışı lordapo

• | Knickerbocker |
  • MVP
  • SG-Turk Tau'ri
    • Profili Görüntüle
 Bence temiz basketbol istiyorsak bu memlekette adı bu işlere bulaşmamız birini getirelim dicem ama
o çok zor memleket full batmış zaten nereyi tutsak elimizde kalıyor turgay demirel i kovmak bişey
değiştirmez onunda çok katkıları oldu türk basketboluna ama dediğim gibi türk takımına türk hoca lazım

Çevrimdışı i_v_e_r_s_o_n

• Rookie
  • **
  • Seviyorum seni Lima'm
    • Profili Görüntüle
aydın örs,murat didin,ergin ataman bunlar avrupanın en iyi koçlarından.tannjevic den daha az da tecübeli değiller./en azından aydın örs)

Çevrimdışı Kenyon_Martin

• Detroit Bad Boys
  • All-Star
    • Profili Görüntüle
Turgay Demirel bence görevini layıkıyla yapıyor adam girişimleriyle yaptıklarıyla Türkiye'yi Dünya'da basketbol arenasında söz sahibi yaptı en azından organizsyon açısından.....

Yani ben FİBA Americas'ta U.S.A. maçını izlerken reklam panolarında Welcomes to Turkey 2010 World Championship in Turke yazısını görünce acayip gurur duyuyorum..Düşünsenize LeBron,Melo,D-Wade,Bosh,Howard gibi süperstarların en verimli en olgun çağlarında onlar çıplak gözle izleme fırsatı bulacağız onlar Türkiye'ye gelip burda arenaya çıkacak düşünün bunları..Kaç ülkeye nasip oluyor butür organizsyonlar..Ben Turgay Demirel'e yaptığı işlerden dolayı büyük saygı duyuyorum..Yani Minneasota İstanbul'a hazırlık kampına geliyor böle takımların gideceği yerleri gösterince Minneasota in Istanbul diyince benim göğüsüm kabarıyor bütun bunlar işte bu adamın işini layıkıyla yaptığını gösteriyor bana göre tamam başkan'ın adamı falan fakat bilmiyorum bu işe el atıp düzelteceği kanaatın dayım fakat Turgay Demirel'den daha iyi bu görevi yapacak ikinci bir adam yok bana göre...

Çevrimdışı Mustafa

• El-Nino
  • Yeni Üye
    • Profili Görüntüle
kim kalıyo olum o zaman..5 kişi ile mi çıkacağız?

--

• Ziyaretçi
Futbol da Haluk Ulusoy neyse Basketbol da Turgay Demirel o dur.
İkisinin de başarılı olduğu alanlar vardır ancak ikiside Türk Sporunun ahlaki yönden içine etmiştir.

Ulusoy'u geçelim örnek olsun diye verdim hemen başka yerlere çekilmesin..Turgay Demirel, 2 kere Aydın Örs'ü sırtından vurmuştur.Bunu herkes biliyor..Basketbolla az birşey yakından ilgilenen Aydın Örs'e yaptığı yanlışı biliyor..Milli Takımı çalıştırdığı dönemlerde Aydın Abiyi sırtından vurdu..Verdiği sözleri tutmadı..Tanjevic'i Fenerbahçe'ye Kankası Mahmut Uslu üzerinden yamaması ise ayrı bir dava..
Bunlar nasıl oluyorda normal karşılanıyor anlamış değilim.

Cidden normal mi bu olanlar?Bir Federasyon Başkanın adının devamlı karanlık işlerle anılması..

Minnesota'nın Türkiye gelmesi için Federasyonun başında Turgay Demirel değil bizim forumdan biri de olsa olurdu..NBA takımlarının Avrupa turneleri zaten biliniyor..Stern'in hamleleri biliniyor..Bu konun iç yüzü farklı..Turgay Demirel harici herkesin katkısı var demek yeridir.

Türkiye, karanlık bir yola girmiş..Hangi başarıdan bahsediliyor..Hasbelkader gelen Dünya 6.lığı gözleri amma boyamış..
Artı altını çiziyorum;
Biz Dünya'nın 6.sı olmadık..Turnuvanın 6.sı olduk. ikisi çok farklı şeyler..

Çevrimdışı Nihat Emre

• Go Sonics Go Durant and Green
  • All-Star
  • Aşkımmmmm!!!!!!!!!
    • Profili Görüntüle
    • MaximumSpor
:D tanjevic efendi bulur bulur getirir Mustafa abi sen hiç mi hiç kafanı yorma o zamanda ersan 28-29 yaşında olacak eğer gerçekten yaşı küçültülmemişsse cenkte olur 25-26 o zaman da 2014 ü düşünüyorum der :D

Çevrimdışı Mustafa

• El-Nino
  • Yeni Üye
    • Profili Görüntüle
:D tanjevic efendi bulur bulur getirir Mustafa abi sen hiç mi hiç kafanı yorma o zamanda ersan 28-29 yaşında olacak eğer gerçekten yaşı küçültülmemişsse cenkte olur 25-26 o zaman da 2014 ü düşünüyorum der :D
Aslında kafamda 12 oyuncuyu belirledim 2010 için :) ..KE abim gelince konuyu açarım ona :-D

dün zaten onuda cl fantazi oyununa kayıt ettirecektimunuttum, kendide bir şey demedi :)

Birtan Batuk idi galiba..kafa güzel hatırlamıyorum o çok iyi oyuncu..

Çevrimdışı RaRe

• forumun Ender'i
  • MVP
  • Rütbeliler gelir geçer üyelerin ruhu bize yeter!
    • Profili Görüntüle
Ya yerim 2010'u yaaa...Böle olcaksa 2010!da da Kerem oynasın yaşı 34 olmuş olcak ama hiç önemli deil...Çıksın aslanlar gibi oynasın...
« Son Düzenleme: 12 Eylül 2007, 12:34:44 Gönderen: the_apo_1 »

TİLL I collapse... I am what I am...
Adı daha önce konmuş finallere karşı Takım Ruhu...

Çevrimdışı HustiE34

• NBA Draft'ında
  • West Coast Rap Music Fan
    • Profili Görüntüle
Aslında kafamda 12 oyuncuyu belirledim 2010 için :) ..KE abim gelince konuyu açarım ona :-D

dün zaten onuda cl fantazi oyununa kayıt ettirecektimunuttum, kendide bir şey demedi :)

Birtan Batuk idi galiba..kafa güzel hatırlamıyorum o çok iyi oyuncu..

Birkan Batuk abicim adamın ismi yaklastın yani :)

Çevrimdışı RaRe

• forumun Ender'i
  • MVP
    • Profili Görüntüle
Mustafa Doğuş Balbay var mı onların içinde...?

Çevrimdışı Mustafa

• El-Nino
  • Yeni Üye
    • Profili Görüntüle
Mustafa Doğuş Balbay var mı onların içinde...?
olmaz mı abi..

daha niceleri var..mock draftlardan sonra artık alt yapılara da dalmayı düşünüyorum :)

Çevrimdışı RaRe

• forumun Ender'i
  • MVP
    • Profili Görüntüle
Keşke teknik adamlar da senin kadar dalsa alt yapılara...

Çevrimdışı day worker

• Rookie
  • **
  • <<EmRe>>
    • Profili Görüntüle
Başka bi yorumumda da dediğim gibi takım yönetmesine değil ama oyuncu seçimlerine karşı olabiliriz adamın almadığı adamlar ligimizde ve jendi takımlarında rol adamı olarak oynuyor(hüseyin beşok,kerem,ömer,tutku,vb.) ama bu sefer yanlışından döner diyorum..!