Gönderen Konu: Cumhurbaşkanlığı Kupası (Şampiyon F.Bahçe)  (Okunma sayısı 20735 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

--

• Ziyaretçi
Cumhurbaşkanlığı Kupası (Şampiyon F.Bahçe)
« : 10 Ekim 2007, 03:00:27 »
Fenerbahçe&Efes Pilsen Kupa'da Kapışıyor

Basketbolda sezonun ilk kupası bugün sahibini bulacak. TBL'in son şampiyonu Fenerbahçe-Ülker ve Efes Pilsen Cumhurbaşkanlığı kupası için karşı kaşıya gelecek.

Ankara'da Atatürk Spor Salonu'nda oynanacak maç saat 20:00'de başlayacak.

Geçtiğimiz sezon TBL Finali'nde Efes Pilsen'i 4-0'la süpürmesinin yanı sıra her maçta çift haneli skorlarla fark yaparak Şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe'de;

Bogdan Tanjevic ve Efes Pilsen'de David Blatt ilk kupasını kazanmak için kozlarını paylaşacak.

Kupayı ilk kez 1985-86 sezonunda kazanan Efes Pilsen, bu kupayı 7 kez kazanma başarısı gösterdi.

Fenerbahçe ise 1989-90, 1990-91 ve 1993-94 sezonlarında 3 kez bu kupayı kazandı.

Öte yandan Fenerbahçe ile birleşmeden önce Ülker bu kupayı 6 kez kazanırken bunların 5'ini üst üste kazanan tek takım oldu.

Geçtiğimiz sezon Efes Pilsen'le 2'si normal sezon, 4'ü play-off olmak üzere 6 kez karşılaşan Fenerbahçe, Efes'e karşı 5-1'lik bir üstünlük kurdu.

----------------------------------------------------------------------
NBATR/KE
« Son Düzenleme: 11 Ekim 2007, 07:19:39 Gönderen: Kemal Erdem »

Çevrimdışı c_marlowe

• Starter
    • Profili Görüntüle
Ynt: Cumhurbaşkanlığı Kupası (F.Bahçe/Efes)
« Yanıtla #1 : 10 Ekim 2007, 04:32:47 »
maç sifreli kanalda yayınlanacakmış...deliye döndüm... ne artık futboldan sonra basketboladamı bulaşacak bunlar...malum medya kuruluşu decoder satacak diye bir maç için decoder mi alacaz...ki bunlar ntv ile basketol ligi yayını sözleşmesi ne zaman bitecekse o zaman lig maçlarınıda almaya kalkışacaklar ve dolayısıyla alacaklar...bir decoderin fiyatı neredeyse bir asgari ücretle aynı(hatta bazısının fiyatı asgari ücrettende fazla)...sonra federasyon niye maçlara seyirci gelmiyor diye feryat figan etmesin...bakalım neler olacak...

Çevrimdışı Torres#9

• " El Nino "
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • LazioMania
« Yanıtla #2 : 10 Ekim 2007, 19:55:04 »
Çoğu yerden çekmeyen Kablo Tv gibi bir kuruluş yerine D-Smart'tan yayınlanmasında çok sorun olmamalı bence.Ha D-Smart her yerde olmasa anlarım dediğini ancak D-Smart'a istediğin uyducudan ulaşabilirsin..
Adamlar parasını vermiş almış yayını ve şifre koymalarında da bir sakınca yok,sonuçta adamlar bu iş için para verdiler.Bende D-Smart var diye demiyorum bunları,ancak haklarını aldıkları şeyi yapıyorlar.Başkası alsaydı yapsaydı o zaman..
Umarım NbaTv'yi de Digitürk-D-Smart veya Uydu gibi bir platformda görürüz tekrardan çünkü tek Kablo Tv'de adaletsizlik oluyor.Bende o saydığım üç cihazda var ancak dediğim gibi alt-yapı yetersizliği yüzünden Kablo Tv yok ve bu yüzden NbaTv'den uzağım..

Bu arada maç az sonra başlayacak,statta beklendiği gibi daha çok Fenerli var ve de sesleri daha çok çıkıyor.Bu arada maçı da Harun Erdenay yorumluyacak..

--

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 10 Ekim 2007, 20:02:29 »
Maç şifresiz şifre girmedi daha 5-0 F.Bahçe serisi var :-D Neyse şifresiz devam edecek galiba..

Çevrimdışı Torres#9

• " El Nino "
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • LazioMania
« Yanıtla #4 : 10 Ekim 2007, 20:07:03 »
Şifre olayını bilmiyorum,D-Smart'tan izliyorum ben :-D
Maça hızlı başladı Fener,özellikle Nicholas şuan için devreye giremedi Ömer'in etkili savunmasında.Ancak ben Efes'in açılacağını düşünüyorum,tek handikapları yine seyirci..

Çevrimdışı BuckéYé

• Mad ''Sexy'' Buck
  • Starter
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 10 Ekim 2007, 20:07:35 »
Bu maçı Efes alırsa Kemal Ağabey'in yanına yaklaşılmaz..
Dua edelim de fener kazansın :-P

Şaka tabi..

Efes'e pek şans vermiyorum aslında ben..
T-Wolves karşısında da pek etkili göremedim onları.bir takım nedenleri var tabi.
Ribaund sorunları var ve Nicholas'ın performansı üst düzeyde değil..
Fener'de de aslında sorunlar  var fakat daha oturmuş bir kadro görüyorum..
Geçen sene+ bu sene ki takviyler.
Gerçekten kaliteli bir takım..
Bakalım..
Fener daha yakın gibime geliyor maça :D

--

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 10 Ekim 2007, 20:09:47 »
Walla maçın başında şunu söyleyebilirim taraftar desteğiyle beraber özellikle İbrahim Kutluay durdurulamıyor..Bunun yanında Ömer Onan müthiş bir savunma örneği veriyor.İlk çeyreğin ortaları oynanıyor ve Fenerbahçe müthiş bir savunmayla başladı.
Efes'in pota altını kullanması şart.
21-8 (F.Bahçe şuan)

Çevrimdışı magic mania

• Magic Johnson #32
  • Starter
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 10 Ekim 2007, 20:23:09 »
T-Wolves karşısında da pek etkili göremedim onları.bir takım nedenleri var tabi.
Ribaund sorunları var ve Nicholas'ın performansı üst düzeyde değil..
nicholas'ın performansı daha ne olacak ? adam hiç alışık olmadığı sahada ve kurallarda T-Wolwes karşısında çok iyi oynadı,hatta bir ara tek başına savaştı.Tabi onun panzehri Ömer Onan sahada,hatta şuan görev başındadır.Ribaund sorunları T-Wolwes gibi atlet takımlara karşı olur genelde Fener karşısında öle bir problem yaşamazlar diye tahmin ediyorum.

Bu arada Blatt'ın ilk maçı olmasına rağmen T-Wolwes karşısında ben Efes'i beğendim ama gördüğüm kadarıyla aynı maçı izlememişiz.

--

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : 10 Ekim 2007, 20:29:52 »
Fenerbahçe'yi Guardları, Efes Pilsen'i uzunları taşıyor..Efes ilk şoku atlattı maça ortak oldu..
Zevkli bir maç olduğu kesin..Bakalım kim ayakta kalacak..

Çevrimdışı Torres#9

• " El Nino "
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • LazioMania
« Yanıtla #9 : 10 Ekim 2007, 20:32:46 »
İbrahim Kutluay'ın şu dakikaya kadar oynadığı oyun karşısında şapka çıkartıyorum.İnanılmaz sıcak ve atmaya da devam ediyor.
6-7 tane üçlük isabeti bulan Fenerbahçe,buradan bulduğu 21 sayı ile bu alanda sayı bulamayan rakibine karşı çok üstün olduğunu gösterdi bu maçtada.
Derken Efes ilk üçlüğünü Ender ile attı..

--

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : 10 Ekim 2007, 20:45:03 »
F.Bahçe:43 E.Pilsen:37 (Devre)

İbo 17 sayıyla ilk devreye damgasını vurdu..Eline geleni potaya attı desek yeridir..Hüso'nun da dediği gibi şapka çıkartmaktan başka yapacak birşey yok.F.Bahçe'de 43 sayının 30'unda guardların imzası var.Efes'de guardlar 3 sayı da sadece..

Efes 3-4-5 numaralardan verim alırken 1 ve 2 numaralar Fenerbahçe guardlarına karşı hiç birşey yapamıyor.Demin de dediğim gibi Efes'in yapması gereken uzunları kullanmak..Fenerbahçe guardların üzerinden devam edecek..Başka türlü macera aramaya gerek yok zaten..

Çevrimdışı Torres#9

• " El Nino "
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • LazioMania
« Yanıtla #11 : 10 Ekim 2007, 21:27:43 »
Bir ara 17-18'lere çıkan farkı son periyota girilirken 6'ya indirmesi Efes Pilsen'in maça ortak olma adına önemli bir gelişme.Özellikle Nicholas serbest atışlarda başarılı olabilse daha da inebilirdi fark ancak olmadı.Serkan'ın ikinci yarıda oyuna girmemesi ilginç.Üçüncü periyotta Ender'de önemli kattı sağladı.
Fener'de ise faul problemleri son periyotta sorun yaratabilir ancak geniş rotasyonun faydalarını burada göstereceklerdir izleyenlere.
Bu arada Celtics maçıda başlıyor,değişmeli bakacağız artık neyse.Son periyot başlayalı bir dakika oluyor ve fark 5 şuanda.

--

• Ziyaretçi
İlk Kupa Son Şampiyon Fenerbahçe'nin
« Yanıtla #12 : 10 Ekim 2007, 22:06:43 »
İlk Kupa Son Şampiyon Fenerbahçe'nin

Ankara-Atatürk Spor Salonu'nda oynanan Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında son şampiyon Fenerbahçe-Ülker, TBL Final serisinde 4-0'la süpürdüğü Efes Pilsen'i Willie James Solomon'ın son saniye basketiyle 79-77 mağlup etti ve Cumhurbaşkanlığı kupasını kazandı.

Solomon&İbrahim Kutluay ikilisinin muhteşem bir performans ortaya koyduğu maçta Fenerbahçe Guardları, Efes Pilsen guardlarına karşı büyük bir üstünlük kurdu.

Efes Pilsen Hutson-Gregory ikilisiyle Fenerbahçe'ye karşı koymaya çalışsada yetmedi ve Kupa Fenerbahçe'nin oldu.

Maçın en kritik basketini atarak Fenerbahçe'ye Kupa'yı getiren oyuncu olan Solomon 5/5 iki sayı, 2/7 üç sayı isabetiyle 19 sayı-5 asist yaptı.

İbrahim Kutluay 3/6 üç sayı, 5/5 iki sayı isabetiyle 23 sayıyla maçı tamamladı. Ömer Onan 8 sayı-2 asist, Mirsad 3 sayı-5 ribaunt, Mrsiç 6 sayı-3 asist, Oğuz 12 sayı-4 ribaunt, Vidmar 2 sayı-5 ribaunt, Semih 2 sayı-7 ribaunt ve Preldzic 2 sayı-5 ribaunt'la oynadı.

Efes Pilsen'de Nicholas 7 sayı-8 asist, Woods 5 sayı-5 ribaunt, Gregory 21 sayı-4 ribaunt, Hutson 25 sayı-7 ribaunt ve Ender 9 sayı-6 asist'le oynadı.
-----------------------------------------------------------
NBATR/KE

Çevrimdışı Torres#9

• " El Nino "
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • LazioMania
« Yanıtla #13 : 10 Ekim 2007, 22:08:19 »
Müthiş bir maç oldu,öncelikle sezon öncesinde böyle güzel bir maç izlettikleri için iki takıma da teşekkür ederim kendi adıma.Gerçekten kendi adıma inanılmaz zevk aldım karşılaşmadan,Efes Pilsen'in geri dönüşleri,Fener'in ilk yarıdaki üçlük yağmuru filan inanılmaz güzel maç oldu.Sonunda ise Solomon'un şutu maçın sonucunu belirledi.İki takıma da tebrikler..

Maçın içine girecek olursak;
Kırılma noktası olarak,Ender'in 1 dk. varken teknik faul yapması ve o faul atışlarından sonraki hücumda uyuyup Solomon'u kaçırması maçın bir anda Fener lehine dönmesini sağladı.Sonra Efes yine geldi maça ancak bu dakikadaki Ender'in faulü ve savunmada Solomon'u unutup kaçırması maçın kırılma noktasıydı bence.
Fenerbahçe'de İbrahim özellikle ilk yarıdaki performansı ile maçın adamlarından biri oldu,diğeri ise guard Solomon'du.Maçın sonlarında olmak üzere çok önemli katkı yaptı.Fenerbahçe'nin kadro uyumlu ve bu onların en büyük artısı olarak göze çarpıyor.Bu arada Vidmar'ı beğendiğimi söyleyemeyeceğim..

Efes'de ise bugün devreye giremeyen yıldızları göz önüne alacak olursak,Woods-Serkan-Wright,Euroleague'de başarılı olacak bir ekip kurdular,çok değişik potansiyellere sahip oyuncuları var ve özellikle yeni transferleri Gragory ve Hutson çok büyük avantaj onlar için,büyük kazanç.Özellikle koç Blatt'i de düşününce Efes Pilsen'in son iki sezondan farklı olacağı çok açık..

Son ekleme olarak,
16 Eylül 2007 -->> Son top kazanan Blatt'li Rusya.
10 Ekim 2007 -->> Son top kazanan Blatt'in rakibi Fenerbahçe.

Çevrimdışı lordapo

• | Knickerbocker |
  • MVP
  • SG-Turk Tau'ri
    • Profili Görüntüle
    • www.myspace.com/lordapo
« Yanıtla #14 : 10 Ekim 2007, 22:19:18 »
 Valla bu maçın üstüne wolwes-celtics maçı yavan geldi helede solomon un son saniye basketi beni
kopardı james white müthiş adam valla böle giderse tbl all star maçında smaç show yapar

Çevrimdışı Batu

• Serseri Fındık
  • Yeni Üye
  • Elveda Marion..
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #15 : 10 Ekim 2007, 23:11:32 »
Yemin ederim acayip gerildim maçı izlerken, baştan sona son derece keyifli ve heyecan verici bir maçtı.Solomon son saniyede ben ve benim gibi tüm efeslilere kapağı fena taktı tebrik ederim.. Fener hiçbir şeyini kaybetmemiş, hatta daha iyi olacak gibi gözüküyor.
Efes'in yeni transferleri; Hutson, Ender, Gregory, ve maçta fazla süre almasalarda Serkan ve Woods gerçekten çok şey katacaklar bu takıma.Özellikle Hutson'un yüksek posttan gönderdiği şutlara önlem bulmak çok zor, bileği o kadar yumuşak ki..
James White'da bir pozisyonda baya bi estetik basket atarak tribünleri ayağa kaldırdı.Kısacası başta bu iki takım olmak üzere bu sene Tbl'de şampiyonluğa oynayacak birçok takım var.

--

• Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : 11 Ekim 2007, 07:12:25 »
F.Bahçe-Efes Videolar

[youtube=425,350]http://www.youtube.com/watch?v=_QnmmEZTv6A[/youtube]

[youtube=425,350]http://www.youtube.com/watch?v=Pk0JfkrzCeM[/youtube]

Çevrimdışı feneryolu

• NBA Oyuncusu
  • *
  • Bazıları Gerçekleri Duymayı Sevmezmiş
    • Profili Görüntüle
Ynt: Cumhurbaşkanlığı Kupası (Şampiyon F.Bahçe)
« Yanıtla #17 : 11 Ekim 2007, 07:23:22 »
Tebrikler Fenernahçe m.Hakemleri de yendik.

--

• Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : 11 Ekim 2007, 07:25:34 »
Ben hayatımda bu kadar abuk subuk maç yönetimi gösteren hakem üçlüsü görmedim.Recep Ankaralı'yı bile aradı gözlerim.Acaba vicdanları rahat mı bilmiyorum..Fenerbahçeliyim ancak bunun Fenerli olmamla alakası yok..3.çeyrekteki skandalı herkes gördü zaten.

Neyse uzun uzun yorum yapmama kararı aldım artık bu tip maçlar için..O yüzden susup kupanın keyfini çıkarmak en iyisi..

Çevrimdışı feneryolu

• NBA Oyuncusu
  • *
  • Bazıları Gerçekleri Duymayı Sevmezmiş
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 11 Ekim 2007, 07:29:44 »
Abi yorum yapmayalım iyi hoşta ama30 sayıya gidecek olan maçı ucu ucuna aldık.Efeste gregory ve hutson hariç hiçbir şey yok.Eski serkan ın yerinde kavak yelleri esiyor şu an.Sakatlığın etkisi mi diyeceğm ama adam milli takımdan çıktıktan 5 gün sonra efes le antremanlara başladı.
« Son Düzenleme: 11 Ekim 2007, 07:32:16 Gönderen: feneryolu »

--

• Ziyaretçi
« Yanıtla #20 : 11 Ekim 2007, 07:44:57 »
Guard rotasyonu bakımından Efes Pilsen'in kötü olduğu bir gerçek.Özellikle oyun kurucu bakımından..Sadece F.Bahçe'den değil, G.Saray'dan da, Beşiktaş'dan da, Telekom'dan da kötü 1 numara rotasyonu Efes'in..

2 Numaraya gelirsek Nicholas ve Serkan'ın durumu Ömer Onan'dan kaynaklanıyor da olabilir :-D

Efes'in dediğin gibi çok kaliteli 2 yabancısı var.Hutson çok iş yapar,Gregory'de iyi..Uzunları iyi aslında Efes'in ama kısalar da sorunları var..

Birde Tanjevic, şu dönemlerde cidden iyi sınav veriyor.Adamı sevmiyoruz etmiyoruz ama Tanjevic'in kulüp takımı performansı sanırım kariyerinde yeni bir sayfa açtıracak..

Çevrimdışı t-macci

• NBA Oyuncusu
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 11 Ekim 2007, 08:11:11 »
fenerbahçe sonuna kadar haketti hakemler olmasa 30 sayı farklada biterdi.ama james whitedan bişi göremedim:)

Çevrimdışı Torres#9

• " El Nino "
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • LazioMania
« Yanıtla #22 : 11 Ekim 2007, 12:21:41 »
Yanlız hakem hatalarından bahsetmiş önceki mesajlarda bazı arkadaşlar ancak o aynı hakemler Fener'in lehine de oldukça bariz hatalar yaptı.Öncelikle Fener'li oyuncular biraz hakemlere oynadılar gibi,bunların başında da Mirsad geliyordu bana sorarsanız.Bu davranışlar ateşli seyircileri de ister istemez etkiliyor ve onlarda sahaya ellerinde ne varsa atıyorlar.Kısacası,Nicholas'a atılan çelmeyi faul olarak vermeyen,her düdükte hakemin yanında biten Mirsad'a ve vs.vs tarzı pozisyonları çalmayanda aynı hakemlerdi..

Çevrimdışı lordapo

• | Knickerbocker |
  • MVP
  • SG-Turk Tau'ri
    • Profili Görüntüle
    • www.myspace.com/lordapo
« Yanıtla #23 : 11 Ekim 2007, 12:50:23 »
 Mirsad her maç böle megolamanlıklar yapıyor ama sonuç olarak maçı hak eden fenerdi,efes farkı
eritip geri geldi hatta maçı uzatmaya götürcek fırsatı da yakaladı ama solomon un son saniye basketi
olaya noktayı koydu,valla pg sorunu açıkca belli oluyor milli takımın bile adam akıllı pg yok solomon u
milli takıma alalım diyoruz hatta rusya bile amerikalı pg ile şampiyon oldu demek ki bizimde devşirme
oyunculara ihtiyacımız var

Çevrimdışı Piston

• NBA Draft'ında
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #24 : 11 Ekim 2007, 13:51:53 »
Efes geçen yılın FB sine benziyor.Kadroyu oldukça değiştirdiler ve bir de yeni koç var.Birbirine alışmaya başladıklarında daha iyi olacaklarını düşünüyorum ama pg sorunları var.