Gasol'un degerinin abartildigi dogru da, boyle olacagi belliydi zaten. Omru hayatinda ilk Playoff galibiyetini bu sene bizle gordu, loser resmen, zaten Playoff'lardaki hal ve tavirlarindan da rahatca anlasiliyor bu.
Ama, Kwame yerine Gasol geliyorsa ve bu Gasol, Odom-Kobe-Fisher ve Phil gibi ucgen denince akla gelecek en uyumlu isimlerin arasina geliyorsa ve kendisi de ucgene paslariyla, mid-range sutlariyla cok uyumluysa, Lakers sampiyonlugun en buyuk adaylarindan biri olarak adlandirilir. Yani 'el insaf' lik bir durum yok, daha Bynum'da gelecek, tum ribaund sikintilarimiz bitecek ve iceriye drive eden PG'leri savuracak bir blok tehditimiz olmus olacak. Bu 4'unun ve ucgene uyumu tartisilmaz olan, tecrubesiyle cok sey katan Fisher'in, bir de Phil'in oldugu bir takimi kucuk gormek, komik geldi bana acikcasi. Utah serisinde 20'li hucum ribaundlar vermeseydik, Utah'i da supururduk, bunu dusun, Bynum'un da gelince neye yarayacagini dusun.
Heee sadece bu sezon icin konustum diyorsan da ben kimsenin 'Lakers sampiyon' dedigini gormedim. Kaldi ki sirf bu sezon icin konusmus olsan, 'hanedan' kelimesinin sarfedildigini iddia etmezdin.
Boston, Detroit, Spurs uclusudur suan bence Lakers'la cekisecek olan takimlar. Bu 3 takimdan kac tanesi 1-2 sene sonra bu seviyede kalacak allahusen? Mavs-Suns-Jazz desen dagilmanin esigindeler. Atlanta-Orlando-Toronto desen, gelebilecekleri maksimum konumdalar suan. Bir Hornets'tir disli rakip olarak gordugum gelecek adina.
Dedigim gibi, kimse, hicbir yazar-otorite Lakers'i sampiyon ilan etmedi, hanedanlik kelimesi hic gecmedi zaten. Hee kosede kiyidaki bir kac Lakers apacisinin soyledigini de, boyle genelleyemezsin, 'ilan edildi' diyemezsin.
Yani Lakers, pota altindaki gucu disinda, gayet iyi bir takimdi, Bynum'lu halimizi dusunursek... Bati'da birinciydik, hem de o donemde Mavs-Suns gibi takimlar o 'yikici' takaslari yapmamisti. Bir de ustune Kwame'ye karsilik Gasol'u almisiz, elbette degisecek dengeler.