Gönderen Konu: Değeri Abartılan Oyuncular  (Okunma sayısı 100886 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ouz-77

• Yeni Üye
    • Profili Görüntüle
Ynt: Değeri Abartılan Oyuncular
« Yanıtla #225 : 14 Ocak 2009, 22:09:12 »
cidden kobeye abartılıyo diyeni çarpar yukardaki suanda kobeyle kıyaslayabileceğiniz bi oyuncu varsa lebron james dir.Bu iki oyuncu özel ve diğerlerinden farklı olduğunu belli ediyor hem oyunlarıyla hem takımlarının lig sıramalarıyla bostona yenilmelerinin nedeni gasolun ezik oyunu ve bynum un yokluğdur.play-off finallerinde bizi La lakers-Cleveland cAvs. karsılasması bekliyor bi sakatlık gibi bir durum olmazsa tabi.

Çevrimdışı Dağlar

• Ex-King
  • Yönetici
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • Türkiye'nin Basketbol Portalı
« Yanıtla #226 : 15 Ocak 2009, 00:20:27 »
Bence değerinden fazla abartılan oyuncu KOBE dir. Kobe Shaq zamanında Shaq la birlikte takımı sırtlayan oyuncuydu. Shaq takımdan ayrılınca bekleneni gösteremedi. Shaq varken şampiyon olurken Shaq gittikten sonra hiçbirşey yapamadı. Şu anda Shaq la bir küskünlüğü var onu da anlamış değilim. Ulan Kobe adam seni üst üste şampiyon yapmış sen adama küssün. Bunada ancak küstahlık denir. Tamam geçen sene MVP oldu ama Boston finalince neden kaybetti? Çünkü tek başına bir oyuncu ile olmuyor. Eğer Boston serisinde Shaq olsaydı belki şampiyon olabilirlerdi. Son sözüm ise Kobe nin yanlış hatırlamıyorsam 2010 yılında sözlşmesi bitecek. Olympiakos takımı ona 80 milyon dolar gibi inanılmaz yüksek bir teklif etcek(SLAM dergisinde okumuştum) Bence teklifi kabul etsin.

Sen 2004 yılından itibaren NBA'den uzak kalmışsın belli. Öncesi de şüpheli. Şuan Shaq ile Kobe arasında bir küskünlük yok. O dönemler çok geride kaldı.

Kobe abartılıyor konusunda artık birşey söyleyemiyorum aylardır sayfalarca yazdık bu başlık altında. Papağan gibi olduk :| Görende bizi Kobe apaçisi sanacak...
Neymiş? Boston serisi Kobe tek başına oynadığı için kaybedilmiş! Keşke serinin bir maçını izleseydin... Ha onu geçtim, bir istatistiklere baksaydın.

www.<a class="inlineAdmedialink" href="#">twitter</a>.com/daglarsenel

Çevrimdışı ydeniz

• Yeni Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #227 : 15 Ocak 2009, 03:17:23 »
miles ve kwame nin yazılması saçma gerçekten. abartıldığını düşünmüyorum çnkü kimse onlara iyi basketbolcu demiyor. ncaa lerdede abartılmadılar çünkü oynamadılar. ikiside liseden direk geçti nba'e. haliylede lisede abartılmaları gayet normal çünkü fizikleri liseye göre normalin çok üzerindeydi. miles içinse fena bi oyuncu değildi bence sakatlık olmasa çok daha iyi olabilirdi. sorunun cevabında ise benim oyum ıguodala ya. kendisini çok sevsemde iyi bi oyuncu olduğunu düşünsemde sanıldığı gibi süperstar asla değil. takımını sırtlayıp götürcek bi oyuncu değil. zira rashard lewis içinde geçerli bu o adama verilen parada benim içim sizladı. onun yerine dwightın yanına rasheed ve adam gibi bi pg alınsaydı orlandonun nerelerde olacağını kim hayal edebilirdi ki?

Çevrimdışı Knicks_Lee_Wolkii

• Rookie
  • **
  • always KnicKs
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #228 : 22 Ocak 2009, 22:30:43 »
kimse itiraz etmesin ben WADE dicem.. bu benim görüşüm..
bence cok cok cok cok abartiliyor.. adam şutör oyuncu. ama adamın hemen hemen şutla alakasi yok. her mac iceri girio atıo. yada içeri girdiginde kendisine faul yaptırıo 15-20 tane serbest atis kullanıo...

Çevrimdışı Ç@to_Wade

• Hersikiministratör
  • Moderator
  • Superstar
  • MVP!
    • Profili Görüntüle
    • NBA Tr
« Yanıtla #229 : 22 Ocak 2009, 23:28:46 »
Abi şimdi senin mantığınla SG oynayanlar drive etmeyecek şut çekip duracak.Aslında tezatlık var.Asıl olarak oyun kuruculardan görüyoruz orta ve uzun mesafeli şutları.

Hadi onu geçtim bu sezon Heat maçı izlemedin sanırım.Wade üçlük çizgisi civarından attığı atışlarda müthiş bir gelişim gösterdi.Takımın sıkıntılı anlarında sorumluluk alıyor,kritik basketler adıyor vb...

Ayrıca Wade şu an NBA'in en skorer oyuncusu konumunda ve asist sıralamasında da oldukça iyi.Kendisi oynuyor ve Miami'nin dandik kadrosunu oynatmak için de çabalıyor.Kobe'de geçen sene oluştu dediğimiz olgunluk şu an Wade'de var.Özverisini de sahada görmek gerek.

Serbest atış sayısının fazla olması da çekinmeden sorumluluk aldığının göstergesidir.Mario Chalmers veya başka biri maçı 0 sayı ile tamamlarken Miami galip gelebiliyor Wade sayesinde.Ve benim mantığımla da Wade hiç de abartılmıyor.

Wade'i seviyorum ama objektif konuştum burada.Sevdiğin için savunuyorsun Wade'i demesin kimse.

Benim bu soruya cevabım hâlâ değişmedi:Ron Artest.
« Son Düzenleme: 22 Ocak 2009, 23:34:36 Gönderen: Ç@to_Wade »

Çevrimdışı ÖZGÜRRR

• All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #230 : 22 Ocak 2009, 23:41:01 »
wade dripling üzerinden oyun oynayan üst düzey  bir delici ve bitirici
şutör yetenekleri nispeten zayıf olduğu doğrudur
ama wade diğer özellikleriyle bu zafiyeti kapatmaktadır.
abartılıyor demek özellikle miami deki performansı ortadayken
bence büyük haksızlık.

Ne Mutlu Türküm Diyene!

• Rookie
  • **
  • always KnicKs
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #231 : 22 Ocak 2009, 23:42:15 »
Abi şimdi senin mantığınla SG oynayanlar drive etmeyecek şut çekip duracak.Aslında tezatlık var.Asıl olarak oyun kuruculardan görüyoruz orta ve uzun mesafeli şutları.

Hadi onu geçtim bu sezon Heat maçı izlemedin sanırım.Wade üçlük çizgisi civarından attığı atışlarda müthiş bir gelişim gösterdi.Takımın sıkıntılı anlarında sorumluluk alıyor,kritik basketler adıyor vb...

Ayrıca Wade şu an NBA'in en skorer oyuncusu konumunda ve asist sıralamasında da oldukça iyi.Kendisi oynuyor ve Miami'nin dandik kadrosunu oynatmak için de çabalıyor.Kobe'de geçen sene oluştu dediğimiz olgunluk şu an Wade'de var.Özverisini de sahada görmek gerek.

Serbest atış sayısının fazla olması da çekinmeden sorumluluk aldığının göstergesidir.Mario Chalmers veya başka biri maçı 0 sayı ile tamamlarken Miami galip gelebiliyor Wade sayesinde.Ve benim mantığımla da Wade hiç de abartılmıyor.

Wade'i seviyorum ama objektif konuştum burada.Sevdiğin için savunuyorsun Wade'i demesin kimse.

wah yavrum superstar bir oyuncu,sanirim nba deki 6. sezonunda 3 sayılık atışını gelistiriyor. :D boswer kardesim. wade cok abartilan bir oyuncu...dış şutu asla güvenilir bir oyuncu degil. mesela sana örnek vereyim,cok basit 2 oyuncu. hidayet ve memo.cok iyi sayılabılecek derecede dış atışları wardir. wade den kat kat daha iyi sut atiyorlar.. kimse itiraz etmesin demistim ama sen yorum yazmissin.. bu benim gorusum oda senin gorusun. saygı duyarm.. ama wade gereginden fazla abartiliyor... iceriye giriyor cunku kalipli.fizigini kullaniyor.buda ona avantaj sagliyor.

Çevrimdışı Dağlar

• Ex-King
  • Yönetici
  • MVP
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #232 : 22 Ocak 2009, 23:50:04 »

wah yavrum superstar bir oyuncu,sanirim nba deki 6. sezonunda 3 sayılık atışını gelistiriyor. :D boswer kardesim. wade cok abartilan bir oyuncu...dış şutu asla güvenilir bir oyuncu degil. mesela sana örnek vereyim,cok basit 2 oyuncu. hidayet ve memo.cok iyi sayılabılecek derecede dış atışları wardir. wade den kat kat daha iyi sut atiyorlar.. kimse itiraz etmesin demistim ama sen yorum yazmissin.. bu benim gorusum oda senin gorusun. saygı duyarm.. ama wade gereginden fazla abartiliyor... iceriye giriyor cunku kalipli.fizigini kullaniyor.buda ona avantaj sagliyor.

193 boyunda ve 97 kilo bir oyuncu için kalıplı deyip, tüm atletik özelliklerini ve hızını yabana atmak çok büyük haksızlıktır bana göre. NBA'in şu anki en iyi atletlerinden biridir Wade ve bu avantajını çok iyi kullanır. Kalıpla içeri girmenin Wade için yanlış bir tanım olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca oyuncuların dış şutuna bakarak abartılıp abartılmadıklarını tartışmak çok yanlış...

• Rookie
  • **
  • always KnicKs
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #233 : 22 Ocak 2009, 23:54:45 »

193 boyunda ve 97 kilo bir oyuncu için kalıplı deyip, tüm atletik özelliklerini ve hızını yabana atmak çok büyük haksızlıktır bana göre. NBA'in şu anki en iyi atletlerinden biridir Wade ve bu avantajını çok iyi kullanır. Kalıpla içeri girmenin Wade için yanlış bir tanım olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca oyuncuların dış şutuna bakarak abartılıp abartılmadıklarını tartışmak çok yanlış...

ben bu adamın abartildıgını dusunuyorum. her yönüyle abartılıyor. oke. bnm dusuncem gorusum bu. bunu dusuncemide abartıp uzatmaniza gerek yok.

Çevrimdışı Ç@to_Wade

• Hersikiministratör
  • Moderator
  • Superstar
  • MVP!
    • Profili Görüntüle
    • NBA Tr
« Yanıtla #234 : 23 Ocak 2009, 07:06:45 »
Abi konunun adı NBA Tartışma Platformu.Yani var olan görüşleri elbette tartışacağız.

Alıntı
wah yavrum superstar bir oyuncu,sanirim nba deki 6. sezonunda 3 sayılık atışını gelistiriyor.

Abi böyle bir zhiniyet olabilir mi yahu?Gelişim olacaktır her zaman NBA'e her gelen oyuncu Michael Jordan olarak  geliyor sanki.Her oyuncu her sene birşeylerini arttırabilir.

Senin düşüncenden anladığım şu ''Genelde 28-29 sayı ile maç tamamlayan Wade dışarıdan şut sokmuyor,bulduğu sayıların çoğunu içeriden veya serbest atışlardan atıyor.''

Adam uzun bir sakatlıktan sonra nasıl bir basketbol aşkı ile döndü anlatmama gerek yok herhalde.(Bkz:Pekin Olimpiyatları)Felaket bir sezon geçirmiş ligin dibindeki takımı Play-Off'a doğru götürüyor.Asist ve sayı ortalamalarında da gayet iyi yerde.Ve bence Wade için abartılıyor demek büyük yanlış.

Benim görüşüme göre de Wade,ne fanlar ne de otoriterler tarafından asla bir LeBron olarak görülmedi.Bence bunu hak ediyor.Hadi zorlamayalım Wade hak ettiği yerde.Ama abartılıyor demek oldukça yanlış.

Çevrimdışı Ringil

• Tolkien Fan
  • Yönetici
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • Futbol
« Yanıtla #235 : 23 Ocak 2009, 13:50:21 »
Yeter artık ya!Kilitlensin artık bence bu konu.Ya tamam herkesin kendi görüşü de ayıp denen bir şey var.Bir kere abartılmak bir şeye göredir,neye göre abartıldığını söyleyeceksiniz.Hee tabi zaten herkes yapar Wade'in yaptıklarını.Ne var ki 29 sayı-6 asist ortalaması yapmaya.Ne var ki Miami'yi 6.sıradan play-off'a sokmaya.Carter'a laf edin(bilenler bilir fanlığımı) ama bu seneki Wade'e etmeyin ya.

Şu yoruma ancak gülerim ben.Hem diyorsun ki Wade 2 numara şutu kötü.Hem de 5 numara olan Memo'yu şutu iyi diye övüyorsun.Memo'nun da 1.görevi şu atmak mı yoksa ribaund almak,blok koymak mı.Sistemden dolayı öyle oynayabilir ama sonuçta Memo da gerçek bir 5 numara değil.

Çevrimdışı ÖZGÜRRR

• All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #236 : 23 Ocak 2009, 15:00:25 »
ben daha önce kobe demiştim (aynı düşüncem devam etmekte)
ama aklıma birkaç isim daha geldi
b.miller ve r.wallece
b.miller yıllarca yattı
bana göre sacremanto yu yakan asıl isimdir
ama çoğu insana göre iyi bir pivot
r.wallece da hep yıldız statüsünde gösterildi
ama
kaç yıldır sertlikten ve takım oyunundan uzak.
« Son Düzenleme: 23 Ocak 2009, 15:03:13 Gönderen: ÖZGÜRRR »
Ne Mutlu Türküm Diyene!

Çevrimdışı Ringil

• Tolkien Fan
  • Yönetici
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • Futbol
« Yanıtla #237 : 23 Ocak 2009, 15:08:58 »
ben daha önce kobe demiştim (aynı düşüncem devam etmekte)
ama aklıma birkaç isim daha geldi
b.miller ve r.wallece
b.miller yıllarca yattı
bana göre sacremanto yu yakan asıl isimdir
ama çoğu insana göre iyi bir pivot
r.wallece da hep yıldız statüsünde gösterildi
ama
kaç yıldır sertlikten ve takım oyunundan uzak.

Kobe dediğin adam MJ'yi bir çok alanda geçmiş biridir.Neye göre abartıldığını söyleseniz daha iyi olacak?Dersin ki MJ ile karşılaştırılamaz abartılıyor tamam ama belirtin bari.

Çevrimdışı hasan1299

• Rookie
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #238 : 23 Ocak 2009, 15:14:56 »
hala kobe gereğinden fazla abartılıyor diyenler var ya nasıl sinirlendiriyorlar beni bilemezler.madem öyle kobe abartılıyor diğerleri hiç oyuncu bile değiller ozaman

Çevrimdışı ÖZGÜRRR

• All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #239 : 23 Ocak 2009, 15:19:36 »
hala kobe gereğinden fazla abartılıyor diyenler var ya nasıl sinirlendiriyorlar beni bilemezler.madem öyle kobe abartılıyor diğerleri hiç oyuncu bile değiller ozaman

ben o ifadeyi kullanırken mj seviyesinde görülmesi dolayısıyla abartıldığını belirtmiştim

kıyasla bakalım mj ile kobe yi 

bir arkadaş efsaneler bölümünde mj ile ilgili herşeyi yazmış o bölümü okumanı tavsiye ederim

okuduktan sonra hala kobe ile mj yı aynı sınıfa koyacaksan ben bu iddaamdan vazgeçiyorum.

Ne Mutlu Türküm Diyene!

Çevrimdışı hasan1299

• Rookie
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #240 : 23 Ocak 2009, 15:24:04 »
ben kobe mj den daha iyidir demedimki öyle diytende yok ,mj nin yeteneklerine en yakın kobe dir diyoruz,aktif oyuncular içinde en iyisi kobe dir diyoruz,fakat kobe gereğindne fazla abartılıyor diyorsunuz buna gülerler işte

Çevrimdışı ÖZGÜRRR

• All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #241 : 23 Ocak 2009, 15:28:43 »
ben kobe mj den daha iyidir demedimki öyle diytende yok ,mj nin yeteneklerine en yakın kobe dir diyoruz,aktif oyuncular içinde en iyisi kobe dir diyoruz,fakat kobe gereğindne fazla abartılıyor diyorsunuz buna gülerler işte
aynı seviyede görenler var o yüzden söyledim
yoksa kobe tabiki çok üst düzey bir yetenek
ve şu anda nba ın en iyi üç dış adamından biri
ama bir mj asla değil sözüm onu öyle görenlere

Ne Mutlu Türküm Diyene!

Çevrimdışı hasan1299

• Rookie
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #242 : 23 Ocak 2009, 15:30:15 »
aynı seviyede görenler var o yüzden söyledim
yoksa kobe tabiki çok üst düzey bir yetenek
ve şu anda nba ın en iyi üç dış adamından biri
ama bir mj asla değil sözüm onu öyle görenlere

bu söze bişey demem zaten mj in yeri ayrıdır,mj dışında sıralama yapıldığında kobe herzaman 1.sıradadır ben böyle düşünüyorum

Çevrimdışı Barracuda

• Editör
  • Superstar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #243 : 24 Ocak 2009, 21:12:12 »
arkadaşlar kobe aktif oyuncular içinde kesinlikle mjye en yakın olanıdır bunu tartışılan bi konu haline getirene gülerim ben.. kobenin yeteneği tartışılmaz bunun yanında lebron jamesin de öyle.. bu konuyu kapatın bence..
bence NBAde gereğinden daha fazla değer gören oyuncuların başında kesinlikle Kirilenko geliyor.. Ben bu adamda kesinlikle hiçbirşey göremiorm.. bundan 3-4 yıl önce müthiş bi savunmacı olarak NBAe damga vurmuş olabilir ama ondan sonra arada bir savunmayla alakalı çıkışları(blok,topçalma vs.) dışında hiçbir etkisi yok.. bence kesinlikle utah takımına bir memo boozer ve deron williams kadar katkı yapamıo..
If something is rest in the past, just look at the future! You can't change anything!

Çevrimdışı Dağlar

• Ex-King
  • Yönetici
  • MVP
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #244 : 24 Ocak 2009, 21:24:50 »

bence NBAde gereğinden daha fazla değer gören oyuncuların başında kesinlikle Kirilenko geliyor.. Ben bu adamda kesinlikle hiçbirşey göremiorm.. bundan 3-4 yıl önce müthiş bi savunmacı olarak NBAe damga vurmuş olabilir ama ondan sonra arada bir savunmayla alakalı çıkışları(blok,topçalma vs.) dışında hiçbir etkisi yok.. bence kesinlikle utah takımına bir memo boozer ve deron williams kadar katkı yapamıo..

Son iki yıldır sorunlar yaşıyor zaten. Kafası basketbolda değil sanki... Jazz'den ayrılsam mı? Ayrılmasam mı? kararsızlığını yaşıyor. 2007'den itibaren de istatistikleri felaket şekilde düştü. Neredeyse yarı yarıya düştü. Halbuki 2006'da Rus Milli Takımı ile muazzam performanslar çıkarmıştı ve Rusya'yı Avrupa Şampiyonu yapmıştı.

Çevrimdışı Barracuda

• Editör
  • Superstar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #245 : 24 Ocak 2009, 21:34:19 »

Son iki yıldır sorunlar yaşıyor zaten. Kafası basketbolda değil sanki... Jazz'den ayrılsam mı? Ayrılmasam mı? kararsızlığını yaşıyor. 2007'den itibaren de istatistikleri felaket şekilde düştü. Neredeyse yarı yarıya düştü. Halbuki 2006'da Rus Milli Takımı ile muazzam performanslar çıkarmıştı ve Rusya'yı Avrupa Şampiyonu yapmıştı.
bana kalırsa kaliteli bi oyuncunun düşüşü çok dikkat çekmemeli.. yani kaliteli bi oyuncunun düşüşü nasıl olur; bi sezon 22-23 sayı ortalamasıyla oynar öbür sezon 18-19a düşer.. ama gözle görülür düşüş olur da bu kadar mı olur... bi aralar 3.5 blok ortalamasıyla oynuodu...
kesinlikle bu adamın kişisel problemleri var yani sadece basketbol içindeki problemlerden dolayı bi basketbolcu kalitesini bu kadar düşürmez..
If something is rest in the past, just look at the future! You can't change anything!

Çevrimdışı Young King

• NBA Draft'ında
  • BLOODZ
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #246 : 18 Şubat 2009, 04:04:35 »
bence degeri en cok abartılan oyuncular steve francis ve stephan marbury dir bu iki oyuncu cok fazla abartılmıstı süper star deniyodu fakat ikiside tam bir fiyasko cıktı biri şu an free agent durumunda gelecegi belirsiz digeri takımını mahvetti ve gelecegi belirsiz

Çevrimdışı seyyah

• Rookie
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #247 : 18 Şubat 2009, 09:42:38 »
aslında bu konu tartışmaya bayaa bi açık nedeni ise ewet MJ gibisi daha olmaz ama bu bizim psikolojimizden ve ona olan saygı sevgimizden doğan bir düşünce..  kobe - james ikilisi basketbolu bırakana kadar tartışılacaklar...  s.francis ve marbury gibi oyuncular ise zamanında yıldız değillermiydi.. kendi adıma marbury' nin formasını bile alıyodum az kalsın çünkü zamanında o değeri hak  ediyordu.. o yüzden ben bu konuda tartışmayı açık ancak gereksiz buluyorum!

Tutucu değiLim. Piyasa da değiLim.
Prensiplerim yoktur ama seviyesiz değiLim.
Kuralları sevmem ama yersiz yere çiğnediğim görüLmemiştir.
İçe kapanık değiLim ama gerekmezse konuşmam.

Kinci değiLim ama unutmam.
şefkat gösteririm ama şımartmam.
Şüpheciyim ama kuruntu yapmam.
Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam.
DaLga geçerim ama kırmam.
Ciddiye aLırım ama kapıLmam.
Huzur veririm ama söz vermem.
Sahip oLurum ama ait oLmam... ;)

Çevrimdışı Barracuda

• Editör
  • Superstar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #248 : 18 Şubat 2009, 18:43:46 »
arkadaşım boş boş konuşma.. LeBron abartılıyo ne demek?! adamın istatistiklerine oynadığı maçlara bak bakim..
LeBron kesinlikle bi ekoldur ve onun yetenekleri tartışılmaz.. hakettiği değer veriliyor..
ayrıca orda david villa adlı arkadaşımız şaka amaçlı kobeyle ilgili o açıklamayı yapmış üstüne çok boş bi yorum getirmişsin..

Çevrimdışı AoGVinsanity

• Admin
  • Superstar
    • Profili Görüntüle
    • Türkiye'nin Nba ve Basketbol Portalı
« Yanıtla #249 : 18 Şubat 2009, 19:04:45 »
Arkadaş saçmalamış baya,  uyarı olaraktan mesajını sildim ceza vermedim. umarım devamını getirmez