bence üst kademe oyuncular için bunları tartışmak yersiz. kobe, lebron, wade vs bunları tartışmayalım.
benim derdim bir alt kademe olan yani all-star değerindeki oyuncular arasında bir çok verimsiz adamın olması. bu da aslında yetenek ile değil kafa ile alakalı bir şey.
mesela zach randolph. adam zıplayamıyor bile, ama müthiş rebound çekiyor, çok yumuşak bir bileği var. ancak verimli değil, çok bencil ve takımda hep gerilim yaratıyor. pis işlere bulaşıyor, çok disiplinsiz.
marbury keza öyle, ball-skills konusunda belki nba'in hala en büyük 5-6 ismi arasındadır, ama adam resmen kanser, hangi takıma gitse karıştırıyor.
boozer mesela; yeteneklerini övmeye gerek yok ama bir insan savunma yapmak "istemez" mi? kesinlikle istemiyor, isim bırakmak yerine cebini doldurmaya çalışıyor. bir oyuncuya max kontrat öneriliyorsa o oyuncu savunma yapmak zorundadır ama maşallah boozer ın öyle dertleri yok. keza defans yapamayacağına inanmıyorum, yapmak istemiyor adam. bu kadar profesyonellik olmaz, gitsin bill laimbeer kasetleri izlesin.
not: çok fazla ingilizce terim kullanmak zorunda kalıyoruz konuştuğumuz konu nba olduğu için, affola.