Bence en zevkli seri LA Clippers - Memphis Grizzlies. İlk maçı Clippers rahat kazanmış olsa da ben bu serinin 7 maça gideceğini düşünüyorum. Chris Paul ve saha avantajına sahip olduğu için Clippers bir adım önde.
Spurs - Lakers eşleşmesi, tarihsel açıdan güzel hikayeler barındırsa da ilk maçta da görüldü ki Kobe'siz Lakers'ın, Spurs'ten bir maç bile koparması çok zor. Rotasyon 7 kişiye kadar düştü. Pau Gasol normal sezonun son iki maçından beri harika oynuyor ve liderlik için en uygun isim. Steve Nash nedense hala topa yön veren isim değil. Steve Blake'in yanında iki numara olarak kullanıyor D'Antoni ki bence çok kötü bir karar. Jodie Meeks ilk beş başlayabilir ve direksiyon tamamen Nash'e verilebilir. ÖYle dahi olsa, Lakers'ın maç kazanması zor. İlk maçta çok dağınık, o makine intizamıyla oynayan Spurs'ten zerre sahada yokken bile fark yediler. 4-0 biter.
4-0 bitmeye aday bir diğer seri de Oklahoma City Thunder - Houston rockets serisi... Houston kötü bir takım olduğu için söylemiyorum. Ama OKC, Rockets ile harika eşleşiyor. Houston'ın en önemli silahı James Harden'a karşı çok iyi eşleşmeleri var Thunder'ın. Gerek Sefolosha gerek de Westbrook Harden'a karşı hırçınlıkları, atletizmleriyle büyük sorun yaşatabileceği gibi bir de sakallı çocuğu çok iyi tanıyorlar. Houston'ın yüksek temposuna da rahatlıkla ayak uydurabilecek bir takım OKC zaten. Ayrıca Kevin Durant'i azıcık bile rahatsız edebilecek bir savunmacıları ya da takım savunmaları yok. 4-0 OKC kazanır diye düşünüyorum.
Denver Nuggets - Golden State Warriors eşleşmesi, benim de büyük keyif beklediğim serilerden biriyDİ. İlk maçta David Lee sakatlandı ve sezonu kapattı. Onun yokluğunda Warriors'ın çok direnebileceğini sanmıyorum. İlk maç, beklediğimiz gibi koş koş olmadı yalnız. Özellikle Warriors, tempoyu daha fazla kontrol etmeye yönelik oynadı ve başarılı da oldu. Andre Miller'ın çok özel bir akşamı olmasa, Warriors oradan galip çıkabilirdi. Denver, ligin en iyi iç saha takımı. Normal sezonda 41 maçın 38'ini kazandılar. Saha avantajı olduğu herhangi bir seriyi Denver'ın kaybetmesi sürpriz olur benim için.