Gönderen Konu: Dünyanın en zekî insanı: Türkiye'de okumak istesem ÖSS'yi kazanamam  (Okunma sayısı 9167 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Romulus

• Ziyaretçi
  Nadia Camukova, Einstein'ın zekâ testinden 200 puan üzerinden 199.37 aldı. 7 dil bilen Camukova, 25 yaşında dünyanın en genç profesörü oldu.

Moskova Beyin Araştırmaları Enstitüsü tarafından dünyanın en zeki insanı ilan edilen Prof. Dr. Nadia Camukova, "Bugün Türkiye'de üniversiteye girmeye kalksam belki ÖSS'yi kazanamam!" itirafında bulunuyor. Türkiye'deki sınav sisteminin öğrencilerin kapasitelerini körelttiğini söyleyen Camukova, sınav sistemi ile ilgili ise şu yorumu yapıyor: "Bir insanın hayatını 3 saate sığdırmak kadar yanlış bir şey yok. İnsan hayatını Milli Piyango'dan çekmiyor ki!"

Dünyanın en zeki insanı Camukova, Türkiye'deki üstün potansiyelli insan özelliğinin dünyanın hiçbir yerinde olmadığını iddia ediyor. Türkiye'nin dahilerinin yabancı ülkeler tarafından bilinçli olarak yok edildiğini vurgulayan Camukova, "Bazı üstün zekâlı öğrencilerle normal zekâlı çocuklar aynı ortamda kaynaştırılmaya çalışılıyor. Bu tür yollarla üstün potansiyelli çocuklar yok ediliyor, normalleştiriliyor." diyor. Genç profesör, Türkiye'de televizyon kültürünün insanları tembelliğe sürüklediğine de dikkat çekiyor.

Dünyada genel kabul gören istatistiki verilere göre bir toplumda 1 milyonda 1 dâhi çıktığını söyleyen Nadia Camukova, Türkiye'de üstün potansiyelli dâhi seviyesinde en az 70 insanın olması gerektiğini belirtiyor. Türkiye'de bulunan 70 dâhiden en az 60'ının normalleştirilerek çürütüldüğünü öne süren genç profesör, yeni doğmuş çocuklarla 7-8 yaşına kadar gelmiş olanları kurtarmanın mümkün olduğunu anlatıyor. Camukova, Rusya'daki sistemi ise şöyle özetliyor: "Bu iş devlet politikası olmalı. Bunun içine o çocuğun doğduğu günden itibaren sağlık kontrolü ile birlikte beyin kontrolü gelişmesini inceleme işi devreye girer. 1 yaşına kadar her 15 günde bir, eve gelerek çocuğu kontrol eden doktorları olan ülkeler var. Bunlardan biri Rusya. 1 yaşını doldurana kadar doktor çocuktan sorumludur. Her 15 günde bir, eve giderek evin sıcaklık derecesinden içindeki moral düzeyine kadar bütün verileri, özel defterine geçer. Ve o çocuğun ölmesinden de doktor sorumludur."

Nadia Camukova şu an 30 yaşında. 25 yaşında iken dünyanın en genç profesörü olmuş. 3 yıl önce yapılan Picasso testinde 360 üzerinden 357, Einstein standartları ölçümünde ise 200 üzerinden 199,37 puan alarak dünyanın en zeki insanı unvanını almış. Camukova, Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça, Arapça ve Farsça olmak üzere 7 yabancı dil biliyor. Bugüne kadar 3 bin civarında kitap okuyan Camukova, "Her gün bir kitap okumaya çalışıyorum. Karl Marks'ın Das Kapital'ini 4 yaşında okudum. Kur'ân'ı da aynı yaşta okuyup ezberledim. Okuduğum bir kitabı ikinci kez okumam ama zevk alarak tekrar tekrar okuduğum tek kitap Kur'ân'dır. Her 20 günde bir okurum." diyor. 'Dindar mısınız?' sorusuna, 'İnanacak kadar zekiyim.' diye cevap veren Camukova, "Yaratılışa inanıyorum. İnanmıyorum diyen insanlar kısa vadeli inançlarla yaşarlar aslında." diye konuşuyor.

ALINTI

Ne denilebilir ki ...

« Son Düzenleme: 15 Nisan 2007, 00:00:13 Gönderen: Romulus »

Çevrimdışı DwyaneWadeCns

• Gizli Admin :P
  • MVP
  • Kişiiişellll Meşajjjj :)
    • Profili Görüntüle
Öss acayip birşeydir eminim yani her ne kadar o ortamı henüz tatmamışta olsam hayatımızı 3 saate sığdırmanın büyük bi saçmalık oldugunu biliyorum..adama helal olsun hakkatende ne denilebilir ki...

''Hayattan korkmayın,hayatın yaşamaya değer olduğuna inanın.İnancınız gerçeği yaratmanıza yardım edecektir.''      Henry James

Çevrimdışı magic mania

• Magic Johnson #32
  • Starter
    • Profili Görüntüle
Nadia dediğine göre bir bayan galiba,adam değil sanırsam. :-)

Çevrimdışı Cihan

• 359
  • Superstar
    • Profili Görüntüle
Evet arkadaşlar bu insan bir bayan.ÖSS ile laflarından çok inanç ile ilgili verdiği cevap mükemmel."inanacak kadar zekiyim " :alkış
Mesele beklemektir

Çevrimdışı Flash

• MVP
  • If They Say Why Why ? Tell'em That is Human Nature
    • Profili Görüntüle
    • Kahraman Baykuş
Nadia dan bir nceki dünyanın en genç profesörü Bir türkttü Oktay Sinanoğlu bu da potansiyelimizin kanıtı...
« Son Düzenleme: 15 Nisan 2007, 11:01:25 Gönderen: Flash »

''Beni zirveye yeteneğim getirmiştir, Ancak hala burada olmamı sağlayan karakterimdir!'' Michael Jordan

İşte günümüz zıp çıktı yıldızlarına örnek bir laf ;)

Çevrimdışı Mustafa

• El-Nino
  • Yeni Üye
    • Profili Görüntüle
Bu kadını tanıyorum ya Mersin'e gelmişti ve bizim okula konferans içinde gelmişti.Baya kültürlü zaten 7 tane dil de biliyormuş.Hakkatten zeki bir kadın olduğunu göstermişti söyleşide.

Çevrimdışı Bora22237

• Rookie
  • **
  • Yes,I'm back!
    • Profili Görüntüle
Ne var kardeşim!!Ben de 4 yaşında gazete okuyodum.6 yaşındayken zekam 8 yaş seviyesinde çıktıydı.Gelsin kapışalım anadınmı!!

Çevrimdışı Eren

• All-Star
  • We will be back
    • Profili Görüntüle
Ne var kardeşim!!Ben de 4 yaşında gazete okuyodum.6 yaşındayken zekam 8 yaş seviyesinde çıktıydı.Gelsin kapışalım anadınmı!!
You are the Best! Saygıda kusur yok senin yanında biz moronuz  be baba.

Yazıda asıl anlatılmak istenen düşünceyi kavrayamamışsın ya ona yandım  :wink:
I'll be a Laker for life

Çevrimdışı lordapo

• | Knickerbocker |
  • MVP
  • SG-Turk Tau'ri
    • Profili Görüntüle
    • www.myspace.com/lordapo
  Öss her genç lise okuyan türk evladının başına en gelcek en b.ktan şey olarak yıllar yılı yaşanmakta dünyanın hangi ülkesinde böle bir saçmalık var anlamadım gitti valla bu abla ile aynı yaştayım yüzyüze göremedim ama feci derecede de güzel bir kadın resimlerden anladığım kadarı ile dünyanın en zeki insanı bile öss in saçmalık olduna inanıyorsa demek ki bu memlekette okuyupta istediğin işe torpilsiz girememen de en büyük rezillik

Çevrimdışı SeMMiH

• Gönüllerin Şampiyonu
  • Rookie
  • **
    • Profili Görüntüle
    • Yanni
buraya öss hakkında yorumlarımı yapmak isterdim. ama hem görgü kuralları hemde forum kuralları beni sınırlıyor.

Çevrimdışı Bora22237

• Rookie
  • **
  • Yes,I'm back!
    • Profili Görüntüle
You are the Best! Saygıda kusur yok senin yanında biz moronuz  be baba.

Yazıda asıl anlatılmak istenen düşünceyi kavrayamamışsın ya ona yandım  :wink:
Boşuna üzülme be hoca.Asıl ben,ordaki espriyi anlayamamışın ya ona bittim  :|...

« Son Düzenleme: 04 Mayıs 2007, 13:14:34 Gönderen: Bora22237 »

Çevrimdışı Conrad IV

• Shamrock
  • Starter
    • Profili Görüntüle
Dünyanın en genç profesörü olduğundan James Fefferman diye biriydi sanırsam,bir de ünlü Alman(o dönemde Prusyalı) filozof Friedrich Wilhelm Nietzsche (Böyle Buyurdu Zerdüşt'ün yazarı) 24 yaşında Filoloji(dilbilim) alanında profesör olmuştu.

Aynı zamanda Nadia Camukova'nın 3000'den fazla kitabı ezbere bildiği söyleniyor.Bir de hayatında hiç ağlamamış ve korkmamış.

Hail to the forthcoming dynasty...

Çevrimdışı Muhammet Erim

• NBA Oyuncusu
  • *
    • Profili Görüntüle
beyler bence bu adam insan değil robot ama öss hakkında kitabın ortasından konuşmuş:) doğru söze ne denirki Allah hepimizi öss illetinden kurtarsın:) (amin dediğinizi duyar gibiyim:)

Çevrimdışı Can Durmuşoğlu 13

• NBA Oyuncusu
  • *
  • İki takım tutuyorum napıcaz?LALakers,BostonCeltics
    • Profili Görüntüle
doru dio kadın insan hayatı 3 saatlik iş deil konuşmayı kitap adıyla sonlandrayım              YERİM SENİ ÖSS!!!!!

Çevrimdışı Kq5

• CaptaiN Jac'K
  • Superstar
  • weLcome To ßoston Celtics Rasheed Wallace
    • Profili Görüntüle
Vaybe inanılmaz Türkiye'deki üstün potansiyelli insan özelliğinin dünyanın hiçbir yerinde olmadığını iddia ediyor doğru söylüyor olabilir :) ama ispanyolca da örense iyi olur onun için :P