Anket

Sizce hangisi daha iyi?

Vince Carter
44 (41.5%)
Kobe Bryant
6 (5.7%)
Jason Richardson
8 (7.5%)
Andre Iguodala
5 (4.7%)
Dwight Howard
6 (5.7%)
Nate Robinson
3 (2.8%)
Dairus Miles
1 (0.9%)
Tracy McGrady
2 (1.9%)
Carmelo Anthony
1 (0.9%)
LeBron James
22 (20.8%)
Shaq
5 (4.7%)
Diğer[belirtiniz]
3 (2.8%)

Toplam Oy Verenler: 106

Gönderen Konu: En İyi Slam Dunker  (Okunma sayısı 30769 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı LEGEND*

• Rookie
  • **
  • Winner
    • Profili Görüntüle
En İyi Slam Dunker
« : 06 Eylül 2008, 14:30:27 »
Sizce NBA de en iyi smaç vuran oyucu kim?
« Son Düzenleme: 15 Haziran 2012, 15:38:27 Gönderen: Alpay »

SAS 4ever

Çevrimdışı Ç@to_Wade

• Hersikiministratör
  • Moderator
  • Superstar
  • MVP!
    • Profili Görüntüle
    • NBA Tr
Ynt: En İyi Smaççı
« Yanıtla #1 : 06 Eylül 2008, 15:04:57 »
LeBron dedim.Sonradan aklıma Jamario Moon geldi ama yine de LeBron 1 adım öne çıktı.Açıkçası Moon daha kendisini tam gösteremedi.

Çevrimdışı carter_dunk

• NBA Draft'ında
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 06 Eylül 2008, 15:23:54 »
Vince Carter'ın neler yaptığını çoook iyi biliyoruz onun için vince carter ilk kobeye oyumu wermek istedm ama carter 1 adım daha önde

Çevrimdışı wiltchamberlain

• Last Sixer Fan
  • Starter
  • Basketbol tarihinin en büyük oyuncusu
    • Profili Görüntüle
    • SIXERS
« Yanıtla #3 : 06 Eylül 2008, 23:01:17 »
Valla en iyi smaçcı benim için smacını izlediğimde en çok zevk aldığım oyuncudur ve bu adamda benim için tek kelimeyle Andre Iguodala. Ondan sonra gelen isim Jason Richardson olur. 3. ise Vince Carter

I LOVE SIXERS

Elton Brand WELCOME TO PHILLY

Çevrimdışı furkan_t-mac

• NBA Oyuncusu
  • *
  • bu adam insansa bende hayvanım
    • Profili Görüntüle
    • türkçe rockets sitesi
« Yanıtla #4 : 07 Eylül 2008, 10:08:41 »
valla LJ dedim adam her pozisyonda estetik smaçlar koyabiliyor diğer leride vuruyor da lebron işte abi

Çevrimdışı Beliar

• Rookie
  • **
  • Pierce league's best player hadi ulan!
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 07 Eylül 2008, 12:15:11 »
VC.

Havada yön değiştirme,yükseğe çıkabilme ve aynı zamanda kuvvetli şekilde basabilme özellikleri bana göre onu 1. yapar.Bunları göze hoş gelen şekilde yapması ise onu diğer smaç vuran oyunculardan ayırandır benim için.

Çevrimdışı LEGEND*

• Rookie
  • **
  • Winner
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 07 Eylül 2008, 14:13:22 »
ence j-rich inanılmaz smaçlar vuruyor.(panyadan dönen topu bacakarsı smaçlamak gibi)

SAS 4ever

Çevrimdışı taşçı3

• NBA Draft'ında
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 07 Eylül 2008, 14:15:50 »
valla ben igoudala dedim ama vince carter ın da hakkını vermek lazım tarihi smaçlar vurmuştu

Çevrimdışı TOHA

• NBA Draft'ında
  • AK47
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 08 Eylül 2008, 14:05:22 »
Ben Dasmon Mason u beğeniyorum.Smaç basarken kendine güveni olduğu belli oluyor ki bu ayri bir heyecan katiyor smaçlarina.Fazla uzun bir oyuncu değil ve bu yuzden smaçlarini "etle kopartiyor",savunmayi geçerek bu boyda smaç basmak kolay değil.Diğer oyun yönleri tartişilabilir tabi ama smaçi harika! ;-) Oyumu D.Mason için kullaniyorum.

Çevrimdışı MeaCulpa

• The Lawyer
  • All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 08 Eylül 2008, 16:37:02 »
Ben j-Rich diyeceğim.Smac yarısmasında ki smacı halen aklımda.İnanılmaz bir sıcrama ve hava da vücut değistirme özelliği var arkadasın.Tabi VC'yide unutmamak lazım.O da inanılmaz smaclar yapabilen bir oyuncu

CSKA FANS!!!
2 TİMES EUROLEAGUE CHAMPS
6 TİMES EUROLEAGUE FİNAL-FOUR
CSKA!!!!

Çevrimdışı nighthunter

• NBA Oyuncusu
  • *
  • Sen yanımdasın Ama aslında çok uzaksın
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 08 Eylül 2008, 17:16:18 »
ya arkadaşlar bence en iyi smaç basan shaq adamın smaçlarından ayrı bi zevk alıyorum yani adam gerçekten aşmış bi oyuncu ben oyumu  shaq a veriyorum
Basketbol takım oyunudur ve 5 kişiyle oynanır

Çevrimdışı arenas_0_ww

• Yeni Üye
  • the best pg
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 29 Eylül 2008, 13:12:22 »
yani melo  miles nate seçenekler de var ama josh smith yok.. hey allahım ya

Çevrimdışı Ringil

• Tolkien Fan
  • Yönetici
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • Futbol
« Yanıtla #12 : 01 Ekim 2008, 15:24:06 »
carterın fransaya bastığı smaç herşeyi özetliyo gibi adam öyle geliyo ve üstünden geçerek basıyo inanılmaz garnett le payton bön bön bakıyolar "çıldırdı iyice" diye:D:D ayrıca alonzo mourning i ittirerk bastığı nba tv nin onun kariyer smaçlarında 1.sıraya koyduğu smaç da ne kadar güçlü olduğunu gösteriyo

Çevrimdışı Tweener

• Steal Man
  • Rookie
  • **
  • David Apolskis
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 01 Ekim 2008, 15:28:55 »
carterın fransaya bastığı smaç herşeyi özetliyo gibi adam öyle geliyo ve üstünden geçerek basıyo inanılmaz garnett le payton bön bön bakıyolar "çıldırdı iyice" diye:D:D ayrıca alonzo mourning i ittirerk bastığı nba tv nin onun kariyer smaçlarında 1.sıraya koyduğu smaç da ne kadar güçlü olduğunu gösteriyo

Carter'in Fransa'ya bastığı smaçda adamın üstünden zıplayıp bastı.İnanılmazdı. Fakat (sadece onu yaptı demiyorum) o smaçtan yola çıkılarak Carter'a çok iyi bir smaççı diyemezsiniz sadece iyi sıçrıyor kanıtına varabilirsiniz.Sadece Zo nun üstünden vurarak da iyi bir smaççı olamazsınız sadece çok güç ve sade smaç basma yeteneği olan kişiler Zo nun üstünden vurabilir.Söylemek istediğim şu Senin söylediklerine bakılarak VC nin muhteşem bi smaççı olduğu kanıtına varamayız ama tabikide bastığı smaçlarla yaptığı alley hoop larla VC NBA ' in en iyi smaççılarındandır.

Hayatımı Kendim İçin Yaşamıyorum
                 Ve Korkmuyorum Hiçbir Şeyden
                 Başıma Gelecekleri De Biliyorum
     Fakat Herşeye Rağmen Düşmana İnat Yaşayacağız
                     Yarın Bizim Çünkü !

Çevrimdışı Ringil

• Tolkien Fan
  • Yönetici
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • Futbol
« Yanıtla #14 : 01 Ekim 2008, 15:55:06 »
iyi de ikisin topla işte tamam ayrıca bu smaçlar örnekti yane bunlardan çok var 1-2 tane değil

Çevrimdışı lebron41

• NBA Oyuncusu
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #15 : 03 Ekim 2008, 00:46:49 »
leBron dedim. çünkü genç yaşına rağmen kendini kısa sürede kanıtladı. garnetin üzerinden smaçlar duncanın üzerinde jenerik smaç. her gün top 10 da 1 numara olan leBron smaçlarına rastlamak şaşarıtmıyor adamı. leBron23

Çevrimdışı Knicks_Lee_Wolkii

• Rookie
  • **
  • always KnicKs
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 03 Ekim 2008, 21:34:57 »
bnce dr-j, d-wilkins, c-drexler'den snra Vince Carter gelir. listedede o olduguna göre. V.C.

Çevrimdışı lordapo

• | Knickerbocker |
  • MVP
  • SG-Turk Tau'ri
    • Profili Görüntüle
    • www.myspace.com/lordapo
« Yanıtla #17 : 03 Ekim 2008, 22:42:57 »
  Konunun başlığı baştan saçmalık,en iyi smaçcı denilmez en iyi smaç basan yada en iyi dunker denir.Slam dunk  yada türk diline adapte olan ismi ile smaç basketbolun en seyre değer haraketidir.Genelde nba deki atletik oyuncuların maç anında ceza sahasını hızlı geçip rakibi moralman çökertmek ve kendi taraftarını bir anda ateşlemek için yapılan en iyi hareket olarakda tanımlanabilir.Özellikle 90 larda mj,d wilkins,s kemp gibi spakülater dunkerlar sayesinde nba in en popüler hareketi oldu.Özellikle vince carter,steve francis,kobe bryant,josh smith,jason richardson,tracy mac grady gibi seyircisi tarafından sevilen oyuncular olayı gösterimi yüksek bir boyuta taşıdı. Ama son zamanlarda özellikle all star weekend lerde (son 3 senedir) yaratıcılığını kaybeden bir olay oldu.Mesela rahmetli Conrad Mc Rea efes e ilk geldiğinde ters smaç bastığında aklımı yitirmiştim ama şimdi nba top tenlerdeki fiziğe aykırı smaçlara sanki normalmiş gibi bakıyoruz.Sonuç olarak en iyi smaççı gibi başlık yerine en iyi smaç basan oyuncu yada en iyi dunker desek daha doğru olmaz mıydı?

Not :Demek ki arkadaşlar böle sapan saçma bir konuda bile gayet açıklayıcı şeyler yazmak mümkün sizlerden ricam boş ve kısa mesajlar yerine doyurucu şeyler yazmanız ki forum güzelleşsin hade kırmayın lordapo abinizi bekliyorum sizden bunu sizde ne cehverler var asıl.

Carter'in Fransa'ya bastığı smaçda adamın üstünden zıplayıp bastı.İnanılmazdı. Fakat (sadece onu yaptı demiyorum) o smaçtan yola çıkılarak Carter'a çok iyi bir smaççı diyemezsiniz sadece iyi sıçrıyor kanıtına varabilirsiniz.Sadece Zo nun üstünden vurarak da iyi bir smaççı olamazsınız sadece çok güç ve sade smaç basma yeteneği olan kişiler Zo nun üstünden vurabilir.Söylemek istediğim şu Senin söylediklerine bakılarak VC nin muhteşem bi smaççı olduğu kanıtına varamayız ama tabikide bastığı smaçlarla yaptığı alley hoop larla VC NBA ' in en iyi smaççılarındandır.

Burda yazılanlar arasında  okuduğum en doyurucu yorum arkadaşımı tebrik ediyorum.
« Son Düzenleme: 03 Ekim 2008, 22:44:42 Gönderen: lordapo »

Çevrimdışı Dağlar

• Ex-King
  • Yönetici
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • Türkiye'nin Basketbol Portalı
Ynt: En İyi Slam Dunker
« Yanıtla #18 : 03 Ekim 2008, 23:38:24 »
  Konunun başlığı baştan saçmalık,en iyi smaçcı denilmez en iyi smaç basan yada en iyi dunker denir.Slam dunk  yada türk diline adapte olan ismi ile smaç basketbolun en seyre değer haraketidir.Genelde nba deki atletik oyuncuların maç anında ceza sahasını hızlı geçip rakibi moralman çökertmek ve kendi taraftarını bir anda ateşlemek için yapılan en iyi hareket olarakda tanımlanabilir.Özellikle 90 larda mj,d wilkins,s kemp gibi spakülater dunkerlar sayesinde nba in en popüler hareketi oldu.Özellikle vince carter,steve francis,kobe bryant,josh smith,jason richardson,tracy mac grady gibi seyircisi tarafından sevilen oyuncular olayı gösterimi yüksek bir boyuta taşıdı. Ama son zamanlarda özellikle all star weekend lerde (son 3 senedir) yaratıcılığını kaybeden bir olay oldu.Mesela rahmetli Conrad Mc Rea efes e ilk geldiğinde ters smaç bastığında aklımı yitirmiştim ama şimdi nba top tenlerdeki fiziğe aykırı smaçlara sanki normalmiş gibi bakıyoruz.Sonuç olarak en iyi smaççı gibi başlık yerine en iyi smaç basan oyuncu yada en iyi dunker desek daha doğru olmaz mıydı?

Not :Demek ki arkadaşlar böle sapan saçma bir konuda bile gayet açıklayıcı şeyler yazmak mümkün sizlerden ricam boş ve kısa mesajlar yerine doyurucu şeyler yazmanız ki forum güzelleşsin hade kırmayın lordapo abinizi bekliyorum sizden bunu sizde ne cehverler var asıl.

Burda yazılanlar arasında  okuduğum en doyurucu yorum arkadaşımı tebrik ediyorum.

Çok doğru söylüyorsun. Bu tür konuları ben en son 2 sene önce görüyordum. Başlıkta bir düzeltme yaptım. Ayrıca arkadaşlar konu başlatacaksanız iyi bir giriş yapmanız gerekiyor. Konuya gelince;

İnsanlarda Dunk aşkı Dr.J'in NBA'e gelişiyle başladı ve Larry Nance, Dominique Wilkins, Shawn Kemp, Michael Jordan gibi isimlerle devam etti. Şu günlerde yeni jumperlar Dunk efsanesini sürdürüyor. Tabii eski zamanlara göre Dunk kelimesi altında yetenekler çoğaldı ve bu alanda büyük gelişmeler oldu. Josh Smith, Gerald Green, Gerald Wallace, Jason Richardson, LeBron James, Tracy McGrady, Kobe Bryant, Rudy Gay, Dwyane Wade, Andre Iguodala, Nate Robinson ve aklıma gelmeyen birçok isim basketbolun göze en hoş gelen hareketinin öncülüğünü yapıyor. Bana göre bunların arasından J-Rich ve Vinsanity ön plana çıkıyor gerek maç içinde yaptıkları, gerek smaç yarışmlarında yaptıklarıyla kendilerini ispatlamış isimler. Akla hayale gelmeyecek türde olaylar görmüştük 2000, 2003 ve 2004 AllStar haftasonlarında. Aşırı zor olan şeyleri çok kolaymışcasına gösteriyorlardı. Fakat Vince Carter her zaman daha ön planda olmuştur. Komple bir oyuncu oluşu belkide onun seçilmesini sağlıyor. Fazlasıyla estetik ve tüm zamanların en aşağılayıcı smacını gerçekleştirmiş bir isim. Benim oyum Vince The Prince'e...
« Son Düzenleme: 03 Ekim 2008, 23:39:59 Gönderen: Dağlar »

www.<a class="inlineAdmedialink" href="#">twitter</a>.com/daglarsenel

Çevrimdışı lordapo

• | Knickerbocker |
  • MVP
  • SG-Turk Tau'ri
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 03 Ekim 2008, 23:53:51 »
  Seçeneklerde yok ama iki kişi bence hayatımın slam dunker ı desem yalan olmaz.Birincisi MJ diğeride j-rich dir keza vc yada benzerleri ortada yokken windmill i icat eden oydu.Bence slam dunk tarihinde resmen çığır açtı ama d wilkins ide unutmamak lazım keza jordan ve o modern slam dunk ın ata modelleri oldular.

Çevrimdışı Cihan

• 359
  • Superstar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 04 Ekim 2008, 08:42:06 »
J-rich mi windmill'i icat etti ?
Mesele beklemektir

Çevrimdışı lordapo

• | Knickerbocker |
  • MVP
  • SG-Turk Tau'ri
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 04 Ekim 2008, 11:14:41 »
J-rich mi windmill'i icat etti ?

Ben öle biliyorum ama d wilkins de icat etmiş olabilir ama popüler olarak kullanan j-rich.

Çevrimdışı OğuzCan

• Melankolik
  • Yönetici
  • Superstar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : 04 Ekim 2008, 11:36:30 »
Dominik Wilkins ilk kullanan windmill'i.
« Son Düzenleme: 04 Ekim 2008, 11:38:09 Gönderen: OğuzCan »

Çevrimdışı lordapo

• | Knickerbocker |
  • MVP
  • SG-Turk Tau'ri
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #23 : 04 Ekim 2008, 13:02:24 »
Dominik Wilkins ilk kullanan windmill'i.

Genelde Jason Richardson ile özdeşleti hatta onu dahada geliştirdi,ama Dominic Wilkins üstad ve MJ slam dunk constest i daha modern hale gelmesinde büyük pay sahibi neyse hatalıydım özür dilerim arkadaşlar.

Çevrimdışı Ringil

• Tolkien Fan
  • Yönetici
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • Futbol
« Yanıtla #24 : 04 Ekim 2008, 13:12:35 »
Aslında artık smaç yarışmalarında yetenekten çok yaratıcılığın ön plana çıkması yeni nesil slam dunkerların aleyhine.Mj vs Wilkinsi'i izledim mesela o zaman genelde oyuncular zıplayıp havada kalıp hareketler yapıp smaçlamışlar(gerçi 90'lı yılları youtube yazıp izledim adamlar smaç basamıyolar çoğunda).Ama bu sene baktığımızda mesela;green pasta smacı,howard küçük pota smacı genelde yaratıcılığa dökülüyor artık iş belki estetik oluyo ama bu oyuncular bunları yaparak asla Wilkins,MJ,J-Rich,VC gibi oyuncularla boy ölçüşemezler bazıları green iyi zıplıyor falan diyor da maçlarda bir numarasını görmedin pek