Konunun başlığı baştan saçmalık,en iyi smaçcı denilmez en iyi smaç basan yada en iyi dunker denir.Slam dunk yada türk diline adapte olan ismi ile smaç basketbolun en seyre değer haraketidir.Genelde nba deki atletik oyuncuların maç anında ceza sahasını hızlı geçip rakibi moralman çökertmek ve kendi taraftarını bir anda ateşlemek için yapılan en iyi hareket olarakda tanımlanabilir.Özellikle 90 larda mj,d wilkins,s kemp gibi spakülater dunkerlar sayesinde nba in en popüler hareketi oldu.Özellikle vince carter,steve francis,kobe bryant,josh smith,jason richardson,tracy mac grady gibi seyircisi tarafından sevilen oyuncular olayı gösterimi yüksek bir boyuta taşıdı. Ama son zamanlarda özellikle all star weekend lerde (son 3 senedir) yaratıcılığını kaybeden bir olay oldu.Mesela rahmetli Conrad Mc Rea efes e ilk geldiğinde ters smaç bastığında aklımı yitirmiştim ama şimdi nba top tenlerdeki fiziğe aykırı smaçlara sanki normalmiş gibi bakıyoruz.Sonuç olarak en iyi smaççı gibi başlık yerine en iyi smaç basan oyuncu yada en iyi dunker desek daha doğru olmaz mıydı?
Not :Demek ki arkadaşlar böle sapan saçma bir konuda bile gayet açıklayıcı şeyler yazmak mümkün sizlerden ricam boş ve kısa mesajlar yerine doyurucu şeyler yazmanız ki forum güzelleşsin hade kırmayın lordapo abinizi bekliyorum sizden bunu sizde ne cehverler var asıl.
carterın fransaya bastığı smaç herşeyi özetliyo gibi adam öyle geliyo ve üstünden geçerek basıyo inanılmaz garnett le payton bön bön bakıyolar "çıldırdı iyice" diye:D:D ayrıca alonzo mourning i ittirerk bastığı nba tv nin onun kariyer smaçlarında 1.sıraya koyduğu smaç da ne kadar güçlü olduğunu gösteriyo
Carter'in Fransa'ya bastığı smaçda adamın üstünden zıplayıp bastı.İnanılmazdı. Fakat (sadece onu yaptı demiyorum) o smaçtan yola çıkılarak Carter'a çok iyi bir smaççı diyemezsiniz sadece iyi sıçrıyor kanıtına varabilirsiniz.Sadece Zo nun üstünden vurarak da iyi bir smaççı olamazsınız sadece çok güç ve sade smaç basma yeteneği olan kişiler Zo nun üstünden vurabilir.Söylemek istediğim şu Senin söylediklerine bakılarak VC nin muhteşem bi smaççı olduğu kanıtına varamayız ama tabikide bastığı smaçlarla yaptığı alley hoop larla VC NBA ' in en iyi smaççılarındandır.
Burda yazılanlar arasında okuduğum en doyurucu yorum arkadaşımı tebrik ediyorum.
Çok doğru söylüyorsun. Bu tür konuları ben en son 2 sene önce görüyordum. Başlıkta bir düzeltme yaptım. Ayrıca arkadaşlar konu başlatacaksanız iyi bir giriş yapmanız gerekiyor. Konuya gelince;
İnsanlarda Dunk aşkı Dr.J'in NBA'e gelişiyle başladı ve Larry Nance, Dominique Wilkins, Shawn Kemp, Michael Jordan gibi isimlerle devam etti. Şu günlerde yeni jumperlar Dunk efsanesini sürdürüyor. Tabii eski zamanlara göre Dunk kelimesi altında yetenekler çoğaldı ve bu alanda büyük gelişmeler oldu. Josh Smith, Gerald Green, Gerald Wallace, Jason Richardson, LeBron James, Tracy McGrady, Kobe Bryant, Rudy Gay, Dwyane Wade, Andre Iguodala, Nate Robinson ve aklıma gelmeyen birçok isim basketbolun göze en hoş gelen hareketinin öncülüğünü yapıyor. Bana göre bunların arasından J-Rich ve Vinsanity ön plana çıkıyor gerek maç içinde yaptıkları, gerek smaç yarışmlarında yaptıklarıyla kendilerini ispatlamış isimler. Akla hayale gelmeyecek türde olaylar görmüştük 2000, 2003 ve 2004 AllStar haftasonlarında. Aşırı zor olan şeyleri çok kolaymışcasına gösteriyorlardı. Fakat Vince Carter her zaman daha ön planda olmuştur. Komple bir oyuncu oluşu belkide onun seçilmesini sağlıyor. Fazlasıyla estetik ve tüm zamanların en aşağılayıcı smacını gerçekleştirmiş bir isim. Benim oyum Vince The Prince'e...