Anket

Sizi bu yıl yaptığı smaçlarla en çok etkileyen isimler (All-Star haftasonu dahil değil)

Blake Grifin
Javale McGee
Demar Derozan
Serge Ibaka
Dwight Howard
Lebron James
Dwayne Wade
Kobe Braynt
Amare Stoudemire
Andre Igoudala
Eric Gordon
Vince Carter
Hakim Warrick
Derick Rose
Kevin Durant
JR. Smiht
Russel Westbrook
Josh Smith
Diğer(Belirtiniz)

Gönderen Konu: En iyi Smaçör  (Okunma sayısı 22343 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı alierdem

• All-Star
    • Profili Görüntüle
En iyi Smaçör
« : 13 Mart 2011, 09:47:55 »
Ben ilk zamanlardaki smaçlara göre cevaplasam Eric Gordon ve Hakim Warrick derim ama genel olarak cavabım Andre Igoudala ve Lebron James yönünde. Anket hakkında 2 oy hakkınız var. Unuttuğum bir oyuncu varsa ona karşı bir anticiliğim yok unutmuşumdur. Yanlış yazdığım bir isim varsa da söylerseniz değiştiririm büyük bir zevkle. Şimdiden oylar ve yorumlerınız için çok teşekkürler.

The legend in the area

Çevrimdışı ckfb1907

• All-Star
    • Profili Görüntüle
Ynt: En iyi Smaçör
« Yanıtla #1 : 13 Mart 2011, 11:59:41 »
Bu anketin mantığı nedir tam olarak? NBA nın en yetenekli smaççısını mı arıyoruz, ya da sadece bu sene en iyilerini basan mı? Sadece bu sene ise All Star hafta sonu neden dahil değil? Bilinen birşey vardır ki Vince NBA nın smaç konusunda rakipsiz en iyidir ama son yıllarda fiziksel olarak yaşının getirdiği belli bir düşüş var. Bu sene en iyi smaçları tartışmasız Blake Griffin yapıyor ama senin sorun tam açık olmamış onu belirt ona göre oyumu vereyim.

Çevrimdışı Barracuda

• Editör
  • Superstar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 13 Mart 2011, 12:47:21 »
Aslında bu konu var diye hatırlıyorum forumda ama senin açman da iyi olmuş yenilenmiş konu isimleriyle beraber.. Bu arada ckfb soru gayet açık olmuş  gibi en iyi smaç basan kim? :-D Listedeki isimlere bakarsak günümüzden maç içi basketlerden bahsediyo...
Konuyla ilgili görüşlerime gelirsek; bi kere ben sürekli aynı tip smacı basan oyuncuları sevmem.. O yüzden Eric Gordon, DeRozan ve McGee benim için kafadan gitti.. Benim kriterlerime göre her pozisyonda smaç basabilecek ve estetik olacağı zaman bunu başarabilecek.. O yüzden ilk favorim hemen herkesin olduğu gibi Blake Griffin.. Tüm zamanlarınki diye sorulsa direk Carter der geçerdim ama artık o da eski artık değil.. Howard da denebilir ligin her sene en çok smaç basan oyuncusu olarak ama o da potaaltından çıkmadığı için sürekli tek ya da çift el smaçlarla bitiriyo yani maç içinde ondan çok estetik göremiyoruz.. Diğer kişi için de aklıma LeBron'la Iguodala var.. Ama sanırım kimi zaman panyanın üstüne elini çıkararak bastığı smaçlar neticesinde ben 2.oyumu LeBron'a vercem.. Griffin-LeBron...
If something is rest in the past, just look at the future! You can't change anything!

Çevrimdışı ckfb1907

• All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 13 Mart 2011, 12:59:49 »
Ben ilk zamanlardaki smaçlara göre cevaplasam Eric Gordon ve Hakim Warrick derim
Bu cümleye bakarsakta oyuncuların geçmişleri akla geliyor. Bu sene bu oyuncuların Blake veya JR.Smith, İgodala gibi isimleri geride bırakacak smaçalrı olmadı. Şimdi anlaşıldı kanımca ;) Ayrıca oyuncuları smaç yarışması dahilinde yorumlarsak daha doğru olur çünkü listede yarışmaya katılarak parlamış oyuncular var. Günümüzün en iyi smaç basan oyuncusu Blake Griffin, ona en yakın gördüğüm oyuncu ise İgodala. LeBron listedeki pek çok oyuncudan estetik yönüyle geride kalıyor.
Son olarak muhtemelen dalgınlıktandır ama JR.Smith'de koyulmayı hakediyor. Editle o da koyulursa güzel olur.

Çevrimdışı Barracuda

• Editör
  • Superstar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 13 Mart 2011, 13:07:34 »
Ben ilk zamanlardaki smaçlara göre cevaplasam Eric Gordon ve Hakim Warrick derim
LeBron listedeki pek çok oyuncudan estetik yönüyle geride kalıyor.
Şaka yaptın heralde? LeBron'ın atletizm ve estetik yönü bu oyunculardan (Griffin hariç) hangisinden geri kalıyo anlamadım.. Iguodala ya da bi ihtimal Wade, Kobe falan diyebilirsin ama LeBron'a diğerlerinden daha estetiksiz dersen LeBron'a hakaret olur...
Bu arada listede Kevin Durant'la Russell Westbrook ve Rudy Gay da olabilirdi..
« Son Düzenleme: 13 Mart 2011, 13:23:15 Gönderen: Barracuda »
If something is rest in the past, just look at the future! You can't change anything!

Çevrimdışı ckfb1907

• All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 13 Mart 2011, 13:21:17 »
Kobe Bryant, İgodala, Vince Carter ve Blake Griffin LeBron'dan daha estetik smaç basan oyuncular. Amare , Wade ,JR.Smith ve Josh Smith'de kıyaslanabilir ama onlar için net birşey söyleyemem. LeBron estetikten çok gücüyle smaçları bitiren bir oyuncu. Değirmen, 360 tarzı estetiğin önde olduğu smaçları pek basmıyor. Tomahawk ve monster smaçlarını basan bir oyuncu. Bu da onun estetikten çok güçlü smçalrıyla ön plana çıktığını çok açık şekilde gösteriyor.

Çevrimdışı Barracuda

• Editör
  • Superstar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 13 Mart 2011, 13:26:31 »
Kobe Bryant, İgodala, Vince Carter ve Blake Griffin LeBron'dan daha estetik smaç basan oyuncular. Amare , Wade ,JR.Smith ve Josh Smith'de kıyaslanabilir ama onlar için net birşey söyleyemem. LeBron estetikten çok gücüyle smaçları bitiren bir oyuncu. Değirmen, 360 tarzı estetiğin önde olduğu smaçları pek basmıyor. Tomahawk ve monster smaçlarını basan bir oyuncu. Bu da onun estetikten çok güçlü smçalrıyla ön plana çıktığını çok açık şekilde gösteriyor.
Peki kardeşim bu listedeki oyuncuların hangisi maç içindeki 360 smaçlarıyla meşhur? Değirmen konusunda haklı olabilirsin ancak bunu kimi zaman LeBron da yapıyor.. Dediğin doğru LeBron'ın daha çok Monster ve Tomahawk tarzlarını seçtiği konusunda ama bunlar da gayet estetik smaçlar zaten...

Çevrimdışı ckfb1907

• All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 13 Mart 2011, 13:33:32 »
E yani ilk saydığım oyuncuların zaten hemen her smaç türünde tonlarca smacı var. Belki dediğim oyuncularda zaten kıyasa açık. Monster ve tomahawk'ı iyi basan bir oyuncu zaten estetik smaç basıyordur ama daha ziyade gücünü ve fiziğini kullanıyordur. Ben LeBron estetiksiz demiyorum, sadece ondan daha estetik basanlar var diyorum.

Çevrimdışı Barracuda

• Editör
  • Superstar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 13 Mart 2011, 13:37:56 »
Listede elbet var ama sen çoğu oyuncudan geri kalıyo diyince ben itiraz ettim.. :)

Çevrimdışı alierdem

• All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 13 Mart 2011, 17:36:54 »
En baştan bütün sözlere cevaplarımı vericem :D . Niye All-Star haftasonu dahil değil çünkü maçta smaç şovunda da smaçların maçiçi smaç olarak değerlendirilemeyeceğini düşünüyorum Barracuda (Adını bilmiyorum :) ) nın dediği gibi. Bence Lebron çok estetik smaçlar basıyor. Ben Lebron ı daha çok değirmen basarken yada 180 basarken gördüm.

The legend in the area

Çevrimdışı ckfb1907

• All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 13 Mart 2011, 19:01:48 »
En baştan bütün sözlere cevaplarımı vericem :D . Niye All-Star haftasonu dahil değil çünkü maçta smaç şovunda da smaçların maçiçi smaç olarak değerlendirilemeyeceğini düşünüyorum Barracuda (Adını bilmiyorum :) ) nın dediği gibi. Bence Lebron çok estetik smaçlar basıyor. Ben Lebron ı daha çok değirmen basarken yada 180 basarken gördüm.
LeBron'un bu sene bir değirmen smacını bile görmedim 360 ını hiç görmedim zaten. 180 dediğin zaten revers oluyor heralde. En başta da dediğim gibi LeBron iyi bir dunker ama estetiğiyle değil gücüyle.

Çevrimdışı Alpay

• Mezarkabul
  • Editör
  • MVP
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 13 Mart 2011, 21:55:44 »
LeBron'un bu sene bir değirmen smacını bile görmedim 360 ını hiç görmedim zaten. 180 dediğin zaten revers oluyor heralde. En başta da dediğim gibi LeBron iyi bir dunker ama estetiğiyle değil gücüyle.
Ben gördüm, boş kaldıkça ters değirmen falan yapıyor.Estetik smaçları da var bence..
"Çok para kazanıyorlar, kazandıkları her sentin hakkını verecekler" Mike D'Antoni

Çevrimdışı ckfb1907

• All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 13 Mart 2011, 22:08:58 »
Abi adam onları Cleveland da yapıyordu. Miami'de hiç görmedim ben gözdem kaçırdığım varsa video koyabilirmisiniz.

Çevrimdışı Alpay

• Mezarkabul
  • Editör
  • MVP
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 13 Mart 2011, 22:09:39 »
Abi adam onları Cleveland da yapıyordu. Miami'de hiç görmedim ben gözdem kaçırdığım varsa video koyabilirmisiniz.
Miami'de yapıyor zaten, ama maçlarda görüyorum veya özetlerde videosunu bulabilirsem koyarım..
"Çok para kazanıyorlar, kazandıkları her sentin hakkını verecekler" Mike D'Antoni

Çevrimdışı ckfb1907

• All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #14 : 13 Mart 2011, 23:22:23 »
Miami'de yapıyor zaten, ama maçlarda görüyorum veya özetlerde videosunu bulabilirsem koyarım..
Tamam o zaman. Bu sene görüyorsan varmış demekki bu sene de öyle smaçları. Ama genede videosunu bulabilirsen sevinirim tabi.

O zaman şöyl bir düzeltme yapayım. LeBron'un da estetik smaçları var ama listede ondan daha estetik bulduğum oyuncular var.

Çevrimdışı Burak Kocamaz

• Rookie
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #15 : 15 Mart 2011, 17:21:38 »
Soruyu bu yıl için değilde genel olarak cevaplıyorum..Carter...

Çevrimdışı paul-anthony-amare

• NBA Oyuncusu
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 06 Nisan 2011, 18:13:06 »
blake griffin ve j.r.smith bence. çok ani smaçları var. ne ara smaç bastıklarını rakipler farkedemeden oyuncuyu potaya asılırken görüyorlar.

Çevrimdışı Dev-Genc

• NBA Draft'ında
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 18 Mayıs 2011, 10:29:33 »
arkadaşlar smarç konusundaki tartışmasız fikrim blake grifin bu cüseye rağmen çok atletik.
GALATASARAY CAFE CROWN=Chicago Bulls

Çevrimdışı SilwesteR

• NBA Draft'ında
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 10 Haziran 2011, 15:50:27 »
Bu seneyi baz alırsak hertürlü Blake Grifin ve Lebron James derim

Çevrimdışı Flash

• MVP
  • If They Say Why Why ? Tell'em That is Human Nature
    • Profili Görüntüle
    • Kahraman Baykuş
« Yanıtla #19 : 10 Haziran 2011, 17:54:07 »
Aslında çok artık kendine has hareketlileri olan ve havada asılı kalınan smaçörler kalmadı genelde hayvani atletizm smaçörler çoğaldı..B.Griffin, D.Howard, L.James, A.Iguadala, K.Durant,J.Smith, R.Gay, R.Westbrook vs vs gibi ama yani hang time(asılı kalınan süre) yüksek ve farklılık sergileyen sayısı yok denecek kadar az... Herkes çokca kasılıp pota seviyesine kafa çıkartıp sonra çekiç ile potaya gömülen estetik dışı smaçlar uzmanı gib...

ama şu lig kapasitesinde hala asılı ve zarif smaçlar yapanlar bulmaya kalksam

Wade, Rose, Kobe(hala), P.Pierce(hala), R.Price, Amare(hayvani ama daha estetik gibi), J.Harden(trafic ve excuse me smaçları gayet hoş) J.R.Smith de bazan bekleneni aşıyor..Ve boşta ve dizleri rahat olduğunda carter da hala çok keyifli ancak tabi ki eskisi gibi değil...

''Beni zirveye yeteneğim getirmiştir, Ancak hala burada olmamı sağlayan karakterimdir!'' Michael Jordan

İşte günümüz zıp çıktı yıldızlarına örnek bir laf ;)

Çevrimdışı SilwesteR

• NBA Draft'ında
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 10 Haziran 2011, 20:29:20 »
Aslında çok artık kendine has hareketlileri olan ve havada asılı kalınan smaçörler kalmadı genelde hayvani atletizm smaçörler çoğaldı..B.Griffin, D.Howard, L.James, A.Iguadala, K.Durant,J.Smith, R.Gay, R.Westbrook vs vs gibi ama yani hang time(asılı kalınan süre) yüksek ve farklılık sergileyen sayısı yok denecek kadar az... Herkes çokca kasılıp pota seviyesine kafa çıkartıp sonra çekiç ile potaya gömülen estetik dışı smaçlar uzmanı gib...

ama şu lig kapasitesinde hala asılı ve zarif smaçlar yapanlar bulmaya kalksam

Wade, Rose, Kobe(hala), P.Pierce(hala), R.Price, Amare(hayvani ama daha estetik gibi), J.Harden(trafic ve excuse me smaçları gayet hoş) J.R.Smith de bazan bekleneni aşıyor..Ve boşta ve dizleri rahat olduğunda carter da hala çok keyifli ancak tabi ki eskisi gibi değil...
hayvaniler konusunda haklısın :) favorim Dwight

Çevrimdışı ancientsign

• NBA Draft'ında
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 18 Haziran 2011, 21:45:23 »
Üstünden biraz zaman geçmiş aslında çok olmasa da ama hayvani smaç denince bu listedekiler çok soft kalıyor bence şu ismin yanında...Hatta rahatça NBA tarihinin gelmiş geçmiş en iyi "acı veren" smaççısı diyebilirim..

Shawn Kemp :)

Herhalde NBA tarihinin en göze hoş gelen ve yetenekli oyuncularından biriyken kendi kendini bitirmenin simgesi gibi çok yazık oldu.. =( Ah be Rainman..
« Son Düzenleme: 18 Haziran 2011, 21:47:36 Gönderen: ancientsign »

Çevrimdışı legend285

• Rookie
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : 18 Haziran 2011, 21:51:51 »
Soruyu bu yıl için değilde genel olarak cevaplıyorum..Carter...

Bende tartismam V.Carter :)

Çevrimdışı Flash

• MVP
  • If They Say Why Why ? Tell'em That is Human Nature
    • Profili Görüntüle
    • Kahraman Baykuş
« Yanıtla #23 : 19 Haziran 2011, 10:07:49 »
Üstünden biraz zaman geçmiş aslında çok olmasa da ama hayvani smaç denince bu listedekiler çok soft kalıyor bence şu ismin yanında...Hatta rahatça NBA tarihinin gelmiş geçmiş en iyi "acı veren" smaççısı diyebilirim..

Shawn Kemp :)

Herhalde NBA tarihinin en göze hoş gelen ve yetenekli oyuncularından biriyken kendi kendini bitirmenin simgesi gibi çok yazık oldu.. =( Ah be Rainman..

Shawn Kemp tabi yaa.. Darryl Dawkins ile Shawn Kemp'i düşününce Amare, Warrick,Howard hatta zaman zaman griffin bile sönük kalıyor ;)

''Beni zirveye yeteneğim getirmiştir, Ancak hala burada olmamı sağlayan karakterimdir!'' Michael Jordan

İşte günümüz zıp çıktı yıldızlarına örnek bir laf ;)

Çevrimdışı Paradoks

• Rookie
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #24 : 19 Haziran 2011, 19:00:52 »
Tüm NBA tarihini düşünürsek bence tartışmasız Shawn Kemp.Seattle'daki oyununu daha sonra gösterebilseydi de canlı canlı izlemiş olsaydık :)Vince Carter da şu an kariyeri devam eden en iyi smaçörlerden. 'Dunk of Dead'i izlediğimde basketbola yeni yeni başlıyordum.Hala aklımda :D

Benim oyum Vince Carter,Blake Griffin.
« Son Düzenleme: 19 Haziran 2011, 19:15:22 Gönderen: Paradoks »

''I've failed over and over and over again in my life and that is way I succeed.''