Gönderen Konu: Euroleague Final Four  (Okunma sayısı 6960 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Alpay

• Mezarkabul
  • Editör
  • MVP
    • Profili Görüntüle
Euroleague Final Four
« : 09 Mayıs 2012, 18:58:22 »
11 Mayıs 2012 Cuma
18:00 CSKA Moskova-Panathinaikos
21:00 Olympiakos-Barcelona

13 Mayıs 2012 Pazar
18:00 Final Four 3-4 Maçı
21:00 Final Four Final Karşılaşması

Konu açılmış olsun.Kısaca yorumum:Euroleague'in en sevdiğim kısmı playoff'tur ama en sevdiğim yanı harika koçların daha güçlü kadrolara karşı oynamasıdır.Benim için bundan daha iyisi olamazdı herhalde.Heyecanla bekliyorum.
"Çok para kazanıyorlar, kazandıkları her sentin hakkını verecekler" Mike D'Antoni

Çevrimdışı Ringil

• Tolkien Fan
  • Yönetici
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • Futbol
Ynt: Euroleague Final Four
« Yanıtla #1 : 09 Mayıs 2012, 20:07:41 »
Çok heveslenmiştim lan yerinde izlemek konusunda ama neyse...

Gönlüm Teo ve dolayısıyla Cska'dan yana.Cska'da öyle nefret ettiğim biri de yok.Pana'da Batiste denen canavar var.Barca'yı da zaten sevmem.Oly de iki takımımızı eledi malum.

Müthiş maçlar olacağı kesin gibi.Özellikle final.İnşallah da böyle olur.Bir sürprizle karşılaşmayız.

Çevrimdışı Alpay

• Mezarkabul
  • Editör
  • MVP
    • Profili Görüntüle
Final Four Heyecanı Başladı
« Yanıtla #2 : 11 Mayıs 2012, 14:54:32 »
İstanbul'da düzenlenecek olan Euroleague Final Four heyecanı bu akşam 18:00 itibariyle başlıyor.Euroleague final four ile ilgili görüşlerini öğrenmek üzere bazı oyuncu ve koçlarla röportaj gerçekleştirdi.İşte maç takvimi ve o görüşler:

Dusko Savanovic: "CSKA'ya bu sezonki harika performansları ve bulundukları iyi yerden dolayı biraz daha şans veriyorum.CSKA'nın pek çok yıldızı var ancak Panathinaikos da bu tarz maçlar için onlara galibiyeti getirecek tecrübeye daha fazla sahipler.Ben, Krstic-Teodosic takım arkadaşlarım orada oynadığı için CSKA'yı destekliyor."

"Diğer yarı final içinse oyun stiline bakarak Barcelona'nın favori olduğunu düşünüyorum, çok hızlı oyunuyorlar ve bireysel yetenekleri var.Diğer taraftan benim görüşüm Olympiakos en büyük sürpriz.En büyük avantajları kaybedecek bir şeylerinin olmaması ancak kazanacak çok şeylerinin olması."

Mirsad Türkcan: "Kağıt üzerinde CSKA favori ancak dengeli bir maç olacağına inanıyorum.Panathinaikos'lu oyuncular uzun süredir bir arada oynuyorlar ve daha tecrübeliler.Aynı zamanda Final Four ustası Zeljko Obradovic'e sahipler.Şansların 50-50 olduğunu düşünüyorum.

"Diğer yarı finalde Barcelonayı, Olympiakos'a karşı favori görüyorum.Ancak Ivkovic'in takımına dikkat etmek gerek.Sezonun ikinci yarısında büyük gelişme gösterdiler.Ama hâla iki finalistin CSKA ve Barcelona olacağını düşünüyorum."

Bogdan Tanjevic: "CSKA ve Barcelona'yı olası finalistler olarak görüyorum.Ancak bu ihtimaller %52'ye %48'ten fazla değil.Panathinaikos ve Olympiakos'un koç bazında avantajlı olduğunu düşünüyorum.Çok tecrübeli ve oyuncularından en yüksek verimi alan koçları var.Kilit nokta bench olacak.10. hatta 11. oyuncular.Bence en yetenekli bench'e sahip olan takım kupayı alacak."
"Çok para kazanıyorlar, kazandıkları her sentin hakkını verecekler" Mike D'Antoni

Çevrimdışı berkay19

• All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 12 Mayıs 2012, 13:37:56 »
Favorim Olympiakos'tu benim dün de çok sevindim yenince Barcelona'yı. Spanoulis bana sorarsanız şu anda Avrupa'nın basketbolu en bilerek, en mantıklı ve en iyi oynayan oyun kurucusu. CSKA'nın ise finalde olması tam bir şans. Pana Olympiakos finali seyretmekten alıkoydular bizi .

Çevrimdışı Alpay

• Mezarkabul
  • Editör
  • MVP
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 12 Mayıs 2012, 14:52:23 »
Pana maçının son hücumları tam skandaldı.Gözlerinin önünde olan 2 olayın 2'sinde de CSKA lehine hatalı düdük çaldılar, Berkay'ın dediği gibi efsane bir finalden alıkoydular bizi..

Çevrimdışı KİDD_Fan

• Editör
  • MVP
  • Heroes come and go...But Legends live for EVER!
    • Profili Görüntüle
    • Sporla İlgili Her Şey
« Yanıtla #5 : 13 Mayıs 2012, 23:14:09 »
Asıl efsane final bu oldu. Belgeseli, filmi yapılmalı bu finalin. 19 sayıdan geri geldiler ve maç topunu Printezis atarak Olympiakos'u şampiyonluğa taşıdı. Efes ve Fenerbahçe'nin yarısı kadar bütçeyle tarih yazdılar. Dusan Ivkovic basketbol tarihinin en büyük coachudur. Karşılaştırma yapamaz artık kimse benim gözümde. Helal olsun Olympiakos'a. Fenerbahçe kazanmış gibi sevindim valla. Savaşarak kazandılar resmen.

Teodosic de Olympiakos'a en çok yardımcı olan adamdı. Büyük maçlarda yine mental problemler yaşamaya devam etti.

Papanikolau da final fourda seviye atladı. Artık yıldız seviyesine geldiğini söyleyebilirim.

Maç 19 sayıya geldiğinde Ivkovic, Sloukas - Mantzaris - Keselj - Printezis - Dorsey gibi tüm sene hiç kullanmadığı bir beşi sahaya aldı ve oyunu değiştirdi. Sloukas, Mantzaris ve Keselj attıkları müthiş üçlüklerle maçı kafa kafaya getirdiler ve son noktayı Printezis koydu. Acayip heyecanlandım be. Yıllardır şöyle bir Türk takımı izleyemedik. Yazık. Galatasaray yaklaşsa da bu başka bir şey ya. Helal olsun Ivkovic ve oyuncularına
<<<Old School>>>  <<<New Generation>>>

Çevrimdışı Ringil

• Tolkien Fan
  • Yönetici
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • Futbol
« Yanıtla #6 : 13 Mayıs 2012, 23:28:35 »
"Paranın satın alamadığı şeyler vardır."

Destan yazıldı resmen bu gece.Daha önce de yazdım Teo'yu severim o yüzden de Cska yensin de istiyordum bir yandan ama basketbol tarihinin en önemli başarılarından.Kadroları yan yana koyunca gülersin Oly kazanacak diyene.Ki maç bittiğinde salak salak sırıttım.

Teo maç sonunda resmen sıçtı.Kendine oynadı ve kaybettirdi resmen.Shved'e bıraksaydı o noktaya hiç gelmezdi maç.

Spanoulis de ne büyük oyuncudur arkadaş.Teo'nun bu maçı özellikle de son pozisyonu tekrar tekrar izlemesi lâzım.O son pozisyonda pası vermek , hele ki öyle bir pozisyon bırakarak vermek büyük iş.

Papanikolau da efsane maçlar çıkardı.Adamın yüzü sempatik zaten.Çok da iyi oynadı.Hep kritik yerlerde üçlükleri yolladı.Printezis de iyi maçlar çıkardı ve son pozisyonda eli titremeden basketi yaptı.

Helal olsun diyoruz.

[youtube=425,350]http://youtu.be/rFeAJaGuZ9I[/youtube]
« Son Düzenleme: 13 Mayıs 2012, 23:34:21 Gönderen: Ringil »

Çevrimdışı ckfb1907

• All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 14 Mayıs 2012, 00:10:57 »
Gerçekten unutulmaz bir maç. Destansı bir yıl oldu Olympiakos için. Bunca sene git sen en pahalı kadroları kur, inanılmaz paralar dök, maddi sıkıntı yaşayıp kadroyu aşağı çektiğin yıl El şampiyonu ol. Olacak iş değil cidden. Final maçı da aslında onlar için tüm sezonun özeti gibiydi. Nerden nereye yani.. Boşuna basketbol başarıya daha çok inananın kazandığı bir spor değil. Maç öncesinde Cska'yı net favori görmeme ve 2. periyottaki 3 lük yağmurundan sonra Cska lehine iyice gaza gelmeme rağmen Olympiakos son periyot yaptığı savunma ve mucize 3'lükleriyle resmen kısa süreli bi taraftarı haline getirdi beni. Cidden helal olsun. Cska adına da söylenebilecek çok şey var tabi özellikle Teodosic'le ilgili de böyle bir şampiyonluktan sonra bunları konuşmak da hiç gelmiyor..

Çevrimdışı Alpay

• Mezarkabul
  • Editör
  • MVP
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 14 Mayıs 2012, 12:29:07 »
Olypmiakos hem şampiyon oldu hem de Yunanistan milli takımına seviye atlatacak oyuncular çıkardı.Daha doğrusu çok üst düzey yerlere geitrdi Printezis,Papanikolaou ve Sloukas'ı..Oly'i de tebrik etmekten başka bir şeye gerek yok, zaten Memphis maçı vardı sadece son çeyreği izledim, o da olağanüstüydü..

Çevrimdışı berkay19

• All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 14 Mayıs 2012, 21:30:19 »
İnanamıyorum ya. Belki biz İstanbulda Efes'e yenilmeseydik, hatta daha geriye gidelim Nancy'i zar zor yenemeseler buralara gelmeleri bile olanaksızdı. Çook efsane, çok güzel bir hikaye oldu bu sezon Olympiakos için. İvkovic'e de şu an öyle bir saygı duyuyorum ki. Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi coachlarından biri olduğunu gösterdi. Şunu da özellikle söylemek istiyorum 1-2 turnuva milli takımlar düzeyinde Yunanistan'ı yendik diye kendi basketbolumuz için "Yunanistan ekolüyle nerdeyse kafa kafaya duruma geldik" dendi. Ben de hatta hak vermiştim açıkçası ama bugün ekol olmanın, büyük olmanın ne olduğunu anladım. Tebrikler Olympiakos.

Çevrimdışı KİDD_Fan

• Editör
  • MVP
  • Heroes come and go...But Legends live for EVER!
    • Profili Görüntüle
    • Sporla İlgili Her Şey
« Yanıtla #10 : 15 Mayıs 2012, 14:19:45 »
Euroleague sezonuna Olympiakos üzerinden bakış : Ivkovic mucizesi ---> http://volkanyegin.blogspot.com/2012/05/ivkovic-mucizesi-turkish-airlines.html

Bunu ana sayfaya koysak ya, olma mı?
<<<Old School>>>  <<<New Generation>>>