Polonya'nın ev sahipliğini yapacağı 2009 Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek 12 Dev Adam, yoğun sevgi gösterileriyle bu ülkeye gitti.
Polonya'da 7-20 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek 12 Dev Adam, Atatürk Havalimanı'ndan özel uçakla Polonya'ya gitti. Ay yıldızlıların Polonya'ya uğurlamak üzere Atatürk Havalimanı'na gelen basketbolseverler yaptıkları tezahüratlarla dış hatlar terminalini inletti. A Milli Takım toplam 25 kişilik bir kafile ile Polonya'ya uçarken, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ile birlikte yönetim kurulu üyeleri, TBF yetkilileri ve çok sayıda basın mensubu da Polonya'ya gitti.
A Milli Takımın Polonya'ya gidişinden önce ise Atatürk Havalimanı'nda yaşananları NTVSpor da canlı olarak ekranlarına taşıdı.
Avrupa Şampiyonası'nda D Gurubu'nda ev sahibi Polonya'nın yanı sıra Litvanya ve Bulgaristan ile birlikte yer alan 12 Dev Adam, şampiyonanın ilk mücadelesini 7 Eylül Pazartesi günü TSİ 22.15'te Litvanya ile yapacak.
A Milli Takım antrenörü Bogdan Tanjevic, havaalanında yaptığı açıklamada, uzun ve iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirtirken,”Olumlu bir hava ile Avrupa Şampiyonasına gidiyoruz. Takımımızın durumu oldukça iyi ve herkese karşı mücadele edecek güçteyiz. Sadece 1 veya 2 oyuncumuz tam istediğimiz noktada değil ama genel olarak oyuncularımın durumundan memnunum. Hazırlık maçlarında istediğimiz gibi oynayamayıp, galibiyetlere ulaşamamış olsak da önemli olan benim takımımı nasıl gördüğümdür ve bende takımımı iyi görüyorum” dedi.
Avrupa Şampiyonası’ndaki rakiplere de değinen Tanjevic, “Bizim grubumuzla çapraz gruba baktığımızda en az 4 tane final-four oynayabilecek takım var. İspanya, Sırbistan, Litvanya, Slovenya arasında şuanda en büyük favori İspanya görünüyor. Polonya’da iyi durumda. Tabi ki ev sahibi olma avantajını da iyi kullanacaktır. Bulgaristan her zaman sürpriz yapmaya hazır bir takımdır. Çapraz grubumuza baktığımızda zorlu bir yolumuz olduğu gözüküyor. Yol ne kadar zorsa bizim takımımız, oyuncularımız zoru sever ve daha çok konsantre olup iyi bir sonuç alacağına inanıyorum. İsteğimiz finale kadar çıkmak ama en az bizim kadar 10 tane daha finale çıkmak isteyen takımlar var” diye konuştu.
Uzun bir çalışma döneminden sonra kadroyu 12 kişiye indirmek zorunda olduklarını da söyleyen antrenör Tanjevic, “Fatih Solak’ın son yıllarda Milli Takıma büyük hizmet vermiş bir oyuncuydu. İki kişi arasında bir seçim yapmak zorundaydım. Sonuç olarak Barış Hersek’i seçtik. Benim için çok zor bir karardı. Fatih, hem insan hem de oyuncu olarak iyi birisi” diyerek sözlerini tamamladı.
A Milli Takım Menajeri Harun Erdenay ise hazır olduklarını belirterek, “Son çalışmalarımız yaptık ve şampiyonaya gidiyoruz. Herhangi bir eksiğimiz ve sakatımız yok. 48 gün boyunca çok iyi bir hazırlık yaptık. Çokta güzel uğurlandık. İnşallah istediğimiz sonuçla Polonya’dan döneceğiz” dedi.
Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş da 48 günlük kamp süresinin sonuna geldiklerini ifade ederek, “Yapılan her türlü organizasyonda takımı en iyi şekilde hazırlamaya çalıştık. Litvanya ile karşılaşacağız. Büyük önem taşıyan bir maç hem onar hem de bizim için. Kazanacak olan takım bambaşka bir hava ile başlayacak turnuvaya. Ama kaybetmekte son değil. Eksiğimiz ve sakatımız yok. Güzel bir çalışma süresi sonrasında hedeflediğimiz noktaya ulaşmak istiyoruz” diye konuştu.
A Milli Takımın oyuncuları ise Avrupa Şampiyonası hakkındaki görüşlerini şu şekilde dile getirdiler.
Hidayet Türkoğlu: 1,5 aydır birlikteyiz ve artık tüm çalışmalarımızı yaptık. Polonya’da rakiplerimiz üzerinde çalışmalar yapacağız. Rakiplerimiz her geçen gün daha iyi oynuyorlar. Şuana kadar her şey güzel, yolunda gitti. İnşallah Litvanya’ya karşı iyi basketbol sergileyip, iyi bir turnuva geçirmeyi diliyoruz.
Kerem Tunçeri: Uzun kamp dönemimizde iyi hazırlandığımızı düşünüyorum. Şimdi bu çalışmalarımızı sahada göstermemiz gerekiyor. Özellikle ilk maçımız çok önemli. Sahaya çıkıp en iyi şekilde mücadele edeceğiz.
Ömer Onan: Litvanya ile oynayacağımız ilk maçımız oldukça önemli. Avrupa Şampiyonası’ndaki ilk maçımızdan galibiyetle ayrılmak istiyoruz. Her şeyimiz hazır durumda. İyi bir hazırlık dönemli geçirdik, sakat arkadaşımız yok. Bundan sonra iyi bir şekilde konsantre olup sahaya galibiyet için çıkacağız.
Engin Atsür: Herşeyimizle Avrupa Şampiyonası’na hazırız. Şuan ilk maçımız olan Litvanya’ya karşı konsantre olduk. Takımımızdaki atmosferde oldukça iyi. Şampiyonaya galibiyetle başlamak en büyük amacımız. Bunu da başarabilecek güçteyiz.
Ersan İlyasova: Son hazırlıklarımızı yaptık ve şampiyonaya gidiyoruz. Son haftamızda daha çok rakiplerimiz üzerinde çalışmalar yaptık. İlk maçımızı Litvanya’ya karşı oynayacağız. İlk maçımızdan galip gelerek turnuvaya iyi bir şekilde başlamak istiyoruz.
Sinan Güler: Zorlu maraton başlıyor. Takım olarak hazır durumdayız. Son 1 haftadır da taktiksel çalışmalar yaptık. Sistemimizi oturttuğumuzu düşünüyorum. Efes Pilsen World Cup’da yaptığımız hataları ve eksikleri kapattık. İlk maçımıza en iyi ve hazır şekilde çıkacağız.
Bekir Yarangüme: Hazırlıklarımızı tamamladık. Çok iyi hazırlandığımızı düşünüyorum. Efes Pilsen World Cup’ta eksiklerimizi gördük ve son 1 hafta onlar üzerinde çalıştık. Tabi şampiyonadaki rakiplerimiz üzerinde de çalışmalar yaptık ve önemlerimizi aldık. Umarım orada hedeflediğimiz dereceleri alıp mutlu bir şekilde ülkemize döneriz.
Barış Hersek: Yapmamız gerekenler konusunda hazırlık döneminde oldukça iyi çalıştık. İnşallah şampiyonada da yapmak istediklerimizi sahaya yansıtırız. Şimdiye kadar her şey yolunda gitti, ilk maçımızdan da galibiyetle ayrılmayı hedefliyoruz.
Ender Arslan: Şampiyonalarda ilk maçlar çok önemlidir. Biz de galibiyetle başlamak istiyoruz. Galibiyetle başlarsak daha da iyi olacağı inancındayım. Tabi ki Litvanya ekol olmuş bir ülke ama biz de onları yenebilecek güce sahibiz. Önemli olan kendi oyunumuzu sahaya yansıtabilmemiz. İnşallah güzel bir başlangıç yapacağız ve her şey bizim lehimize gelişecek.
Oğuz Savaş: 1,5 aylık çalışmalarımızın sonuna geldik. İnşallah şampiyonada bu verdiğimiz emeğin karşılığını iyi bir şekilde alırız. İlk maçımızda Litvanya ile karşılaşacağız. Zor bir maç olacak bizim için. Zor olduğu kadar önemli de bir maç. Galibiyetle başlayıp devamını getirmek istiyoruz.
Semih Erden: Tüm hazırlıklarımızı tamamladık ve Polonya’ya gidiyoruz. Galibiyetle başlamak önemli ve bunu başarabilecek güçteyiz. Litvanya’ya güçlü bir takım ancak biz de iyi durumdayız. Daha önce onları yendik, yine yenebiliriz.
Ömer Aşık: Hazırlık dönemini iyi geçirdiğimizi düşünüyorum. Artık sona geldik ve şampiyonaya gidiyoruz. Bundan sonra hepimizin tek hedefi Avrupa Şampiyonası. Litvanya ile oynayacağımız maça konsantre olduk. Galibiyetle başlamayı hedefliyoruz.
Tbf