Gönderen Konu: Güncel Haberler  (Okunma sayısı 80757 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tracy1McGrady

• Immune to Fear
  • All-Star
  • Usain Bolt==> Son of the Storm
    • Profili Görüntüle
Ynt: Güncel Haberler
« Yanıtla #175 : 04 Eylül 2009, 20:31:24 »
Kadroda eksikler gerçekten var ama yinede kaliteli gibi gözüküyor.Fakat Dağlar'ın dediği gibi yarı final oynamamız zor gözüküyor bana göre.
'''HaRdY BoYz'''

Çevrimdışı Ringil

• Tolkien Fan
  • Yönetici
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • Futbol
12 Dev Adam Polonya'ya Gitti
« Yanıtla #176 : 05 Eylül 2009, 14:52:18 »
Polonya'nın ev sahipliğini yapacağı 2009 Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek 12 Dev Adam, yoğun sevgi gösterileriyle bu ülkeye gitti.

Polonya'da 7-20 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek 12 Dev Adam, Atatürk Havalimanı'ndan özel uçakla Polonya'ya gitti. Ay yıldızlıların Polonya'ya uğurlamak üzere Atatürk Havalimanı'na gelen basketbolseverler yaptıkları tezahüratlarla dış hatlar terminalini inletti. A Milli Takım toplam 25 kişilik bir kafile ile Polonya'ya uçarken, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ile birlikte yönetim kurulu üyeleri, TBF yetkilileri ve çok sayıda basın mensubu da Polonya'ya gitti.

A Milli Takımın Polonya'ya gidişinden önce ise Atatürk Havalimanı'nda yaşananları NTVSpor da canlı olarak ekranlarına taşıdı.

Avrupa Şampiyonası'nda D Gurubu'nda ev sahibi Polonya'nın yanı sıra Litvanya ve Bulgaristan ile birlikte yer alan 12 Dev Adam, şampiyonanın ilk mücadelesini 7 Eylül Pazartesi günü TSİ 22.15'te Litvanya ile yapacak.

A Milli Takım antrenörü Bogdan Tanjevic, havaalanında yaptığı açıklamada, uzun ve iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirtirken,”Olumlu bir hava ile Avrupa Şampiyonasına gidiyoruz. Takımımızın durumu oldukça iyi ve herkese karşı mücadele edecek güçteyiz. Sadece 1 veya 2 oyuncumuz tam istediğimiz noktada değil ama genel olarak oyuncularımın durumundan memnunum. Hazırlık maçlarında istediğimiz gibi oynayamayıp, galibiyetlere ulaşamamış olsak da önemli olan benim takımımı nasıl gördüğümdür ve bende takımımı iyi görüyorum” dedi.

Avrupa Şampiyonası’ndaki rakiplere de değinen Tanjevic, “Bizim grubumuzla çapraz gruba baktığımızda en az 4 tane final-four oynayabilecek takım var. İspanya, Sırbistan, Litvanya, Slovenya arasında şuanda en büyük favori İspanya görünüyor. Polonya’da iyi durumda. Tabi ki ev sahibi olma avantajını da iyi kullanacaktır. Bulgaristan her zaman sürpriz yapmaya hazır bir takımdır. Çapraz grubumuza baktığımızda zorlu bir yolumuz olduğu gözüküyor. Yol ne kadar zorsa bizim takımımız, oyuncularımız zoru sever ve daha çok konsantre olup iyi bir sonuç alacağına inanıyorum. İsteğimiz finale kadar çıkmak ama en az bizim kadar 10 tane daha finale çıkmak isteyen takımlar var” diye konuştu.

Uzun bir çalışma döneminden sonra kadroyu 12 kişiye indirmek zorunda olduklarını da söyleyen antrenör Tanjevic, “Fatih Solak’ın son yıllarda Milli Takıma büyük hizmet vermiş bir oyuncuydu. İki kişi arasında bir seçim yapmak zorundaydım. Sonuç olarak Barış Hersek’i seçtik. Benim için çok zor bir karardı. Fatih, hem insan hem de oyuncu olarak iyi birisi” diyerek sözlerini tamamladı.

A Milli Takım Menajeri Harun Erdenay ise hazır olduklarını belirterek, “Son çalışmalarımız yaptık ve şampiyonaya gidiyoruz. Herhangi bir eksiğimiz ve sakatımız yok. 48 gün boyunca çok iyi bir hazırlık yaptık. Çokta güzel uğurlandık. İnşallah istediğimiz sonuçla Polonya’dan döneceğiz” dedi.

Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş da 48 günlük kamp süresinin sonuna geldiklerini ifade ederek, “Yapılan her türlü organizasyonda takımı en iyi şekilde hazırlamaya çalıştık. Litvanya ile karşılaşacağız. Büyük önem taşıyan bir maç hem onar hem de bizim için. Kazanacak olan takım bambaşka bir hava ile başlayacak turnuvaya. Ama kaybetmekte son değil. Eksiğimiz ve sakatımız yok. Güzel bir çalışma süresi sonrasında hedeflediğimiz noktaya ulaşmak istiyoruz” diye konuştu.

A Milli Takımın oyuncuları ise Avrupa Şampiyonası hakkındaki görüşlerini şu şekilde dile getirdiler.

Hidayet Türkoğlu: 1,5 aydır birlikteyiz ve artık tüm çalışmalarımızı yaptık. Polonya’da rakiplerimiz üzerinde çalışmalar yapacağız. Rakiplerimiz her geçen gün daha iyi oynuyorlar. Şuana kadar her şey güzel, yolunda gitti. İnşallah Litvanya’ya karşı iyi basketbol sergileyip, iyi bir turnuva geçirmeyi diliyoruz.

Kerem Tunçeri: Uzun kamp dönemimizde iyi hazırlandığımızı düşünüyorum. Şimdi bu çalışmalarımızı sahada göstermemiz gerekiyor. Özellikle ilk maçımız çok önemli. Sahaya çıkıp en iyi şekilde mücadele edeceğiz.

Ömer Onan: Litvanya ile oynayacağımız ilk maçımız oldukça önemli. Avrupa Şampiyonası’ndaki ilk maçımızdan galibiyetle ayrılmak istiyoruz. Her şeyimiz hazır durumda. İyi bir hazırlık dönemli geçirdik, sakat arkadaşımız yok. Bundan sonra iyi bir şekilde konsantre olup sahaya galibiyet için çıkacağız.

Engin Atsür: Herşeyimizle Avrupa Şampiyonası’na hazırız. Şuan ilk maçımız olan Litvanya’ya karşı konsantre olduk. Takımımızdaki atmosferde oldukça iyi. Şampiyonaya galibiyetle başlamak en büyük amacımız. Bunu da başarabilecek güçteyiz.

Ersan İlyasova: Son hazırlıklarımızı yaptık ve şampiyonaya gidiyoruz. Son haftamızda daha çok rakiplerimiz üzerinde çalışmalar yaptık. İlk maçımızı Litvanya’ya karşı oynayacağız. İlk maçımızdan galip gelerek turnuvaya iyi bir şekilde başlamak istiyoruz.

Sinan Güler: Zorlu maraton başlıyor. Takım olarak hazır durumdayız. Son 1 haftadır da taktiksel çalışmalar yaptık. Sistemimizi oturttuğumuzu düşünüyorum. Efes Pilsen World Cup’da yaptığımız hataları ve eksikleri kapattık. İlk maçımıza en iyi ve hazır şekilde çıkacağız.

Bekir Yarangüme: Hazırlıklarımızı tamamladık. Çok iyi hazırlandığımızı düşünüyorum. Efes Pilsen World Cup’ta eksiklerimizi gördük ve son 1 hafta onlar üzerinde çalıştık. Tabi şampiyonadaki rakiplerimiz üzerinde de çalışmalar yaptık ve önemlerimizi aldık. Umarım orada hedeflediğimiz dereceleri alıp mutlu bir şekilde ülkemize döneriz.

Barış Hersek: Yapmamız gerekenler konusunda hazırlık döneminde oldukça iyi çalıştık. İnşallah şampiyonada da yapmak istediklerimizi sahaya yansıtırız. Şimdiye kadar her şey yolunda gitti, ilk maçımızdan da galibiyetle ayrılmayı hedefliyoruz.

Ender Arslan: Şampiyonalarda ilk maçlar çok önemlidir. Biz de galibiyetle başlamak istiyoruz. Galibiyetle başlarsak daha da iyi olacağı inancındayım. Tabi ki Litvanya ekol olmuş bir ülke ama biz de onları yenebilecek güce sahibiz. Önemli olan kendi oyunumuzu sahaya yansıtabilmemiz. İnşallah güzel bir başlangıç yapacağız ve her şey bizim lehimize gelişecek.

Oğuz Savaş: 1,5 aylık çalışmalarımızın sonuna geldik. İnşallah şampiyonada bu verdiğimiz emeğin karşılığını iyi bir şekilde alırız. İlk maçımızda Litvanya ile karşılaşacağız. Zor bir maç olacak bizim için. Zor olduğu kadar önemli de bir maç. Galibiyetle başlayıp devamını getirmek istiyoruz.

Semih Erden: Tüm hazırlıklarımızı tamamladık ve Polonya’ya gidiyoruz. Galibiyetle başlamak önemli ve bunu başarabilecek güçteyiz. Litvanya’ya güçlü bir takım ancak biz de iyi durumdayız. Daha önce onları yendik, yine yenebiliriz.

Ömer Aşık: Hazırlık dönemini iyi geçirdiğimizi düşünüyorum. Artık sona geldik ve şampiyonaya gidiyoruz. Bundan sonra hepimizin tek hedefi Avrupa Şampiyonası. Litvanya ile oynayacağımız maça konsantre olduk. Galibiyetle başlamayı hedefliyoruz.

Tbf

Çevrimdışı Tracy1McGrady

• Immune to Fear
  • All-Star
  • Usain Bolt==> Son of the Storm
    • Profili Görüntüle
Eurobasket başlıyor
« Yanıtla #177 : 07 Eylül 2009, 14:00:37 »
2009 Avrupa Basketbol Şampyionası, 7 ile 20 Eylül tarihleri arasında Polonya'da düzenlenecek. Milli takımımızın D Grubu'nda Bulgaristan, Litvanya ve ev sahibi Polonya ile karşılaşacağı turnuvanın favorisi son dünya şampiyonu İspanya.

Dirk Nowitzki, Andrei Kirilenko, Sarunas Jasikevicius, Ramunas Siskauskas, Luol Deng, Jose Calderon, Dimitris Diamantidis ve Theodoros Papaloukas gibi yıldızların çeşitli sebeplerle yer almayacağı turnuvada kürsüye çıkmak için birçok takım mücadele edecek.

Eksik oyuncularına rağmen Yunanistan, Fransa, Litvanya ve Hırvatistan turnuvada İspanya dışında öne diğer favorileri.

Milli takımımız D Grubu'nda ilk üçe girmeyi başarırsa, Büyük Britanya, İspanya, Sırbistan ve Slovenya'nın bulunduğu grubun ilk üç takımıyla ikinci tur mücadelesi verecek.

12 Dev Adam şampiyonadaki ilk maçına bugün Litvanya karşısında çıkacak. 22.15te başlayacak mücadele NTV'den naklen yayınlanacak.

NTVSPOR
'''HaRdY BoYz'''

Çevrimdışı Ç@to_Wade

• Hersikiministratör
  • Moderatör
  • Superstar
  • MVP!
    • Profili Görüntüle
    • NBA Tr
Engin Atsür'den Kötü Haber!
« Yanıtla #178 : 08 Ağustos 2010, 14:33:04 »
Engin Atsür'den Kötü Haber!

Millilerimizin Adidas İstanbul Cup'ta Yeni Zellanda ile yaptığı karşılaşmada sakatlanan Engin Atsür'den kötü haber geldi.

Yıldız oyuncunun sol ayak aşil tendonunun koptuğu belirlendi. Dünya Basketbol Şampiyonası'nı kesin olarak kaçıracak olan Engin Atsür'ün,vücudunun tedaviye cevap verme süresine göre 4-6 ay arası parkelerden uzak kalması bekleniyor.

Dünya Basketbol Şampiyonası hazırlıklarını tam gaz sürdüren millilerimizde bu üzücü haberle moraller bozuldu. 

Çevrimdışı Alpay

• Mezarkabul
  • Editör
  • MVP
    • Profili Görüntüle
Avrupa'nın En İyi Basketbolcuları
« Yanıtla #179 : 18 Şubat 2011, 22:09:41 »
FIBA üyesi 49 Avrupa ülkesinin basketbol federasyonunu biraraya getiren FIBA Avrupa, halkın ve uzmanların oylamasının ardından Sırp Milos Teodosic'i Avrupa'da 2010'un basketbolcusu seçti. Sıralamada, Hidayet Türkoğlu 6, Ersan İlyasova ise 7. sırada kendisine yer buldu.

Eurolig'de geçen yıl en iyi oyuncu seçilen Olympiakos'un oyun kurucusu Teodosic, 2008 ve 2009'un en iyi oyuncusu İspanyol Pau Gasol gibi bir başka NBA oyuncusu Alman Dirk Nowitzki'nin önünde yer aldı.
FIBA Avrupa'nın listesine Hidayet Türkoğlu 6, Ersan İlyasova da 7. sıradan girdi.

Oylamada, 2010 yılının en iyi kadın basketbolucu olarak Çek Hana Horakova, Fransız Sandrine Gruda ve İspanyol Amaya Valdemoro'nun önünde yer aldı.

FIBA Avrupa'nın 2010'un en iyi basketbolcusu sıralaması şöyle:
1. Milos Teodosic (Sırbistan)
2. Pau Gasol (İspanya)
3. Dirk Nowitzki (Almanya)
4. Linas Kleiza (Litvanya)
5. Juan Carlos Navarro (İspanya)
6. HİDAYET TÜRKOĞLU (TÜRKİYE)
7. ERSAN İLYASOVA (TÜRKİYE)

8. Dimitris Diamantidis (Yunanistan)
9. Luol Deng (İngiltere)
10. Andrea Bargnani (İtalya)
11. Goran Dragic (Slovenya)
12. Omri Casspi (İsrail)
13. Nicolas Batum (Fransa)
14. Timofey Mozgov (Rusya)
15. Nikola Pekovic (Makedonya)

Ntvspor
"Çok para kazanıyorlar, kazandıkları her sentin hakkını verecekler" Mike D'Antoni

Çevrimdışı KİDD_Fan

• Editör
  • MVP
  • Heroes come and go...But Legends live for EVER!
    • Profili Görüntüle
    • Sporla İlgili Her Şey
« Yanıtla #180 : 18 Şubat 2011, 22:16:25 »
Teodosic'e ne kadar hayran olsam da Gasol ve Nowitzki'nin önünde olması tam bir haksızlık.Görünen o ki Dünya Basketbol Şampiyonası'na gelip katkı veren oyuncuları ödüllendirmiş FIBA.Hedo'nun NBA'de felaket bir sezon geçirdiği düşünülürse bu düşünce pek de yanlış değil.

Ne olursa olsun benim gönlümde Hedo her zaman 1 numardadır.
<<<Old School>>>  <<<New Generation>>>

Çevrimdışı Alpay

• Mezarkabul
  • Editör
  • MVP
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #181 : 18 Şubat 2011, 22:51:08 »
Bu sonuç gösteriyor ki Teodosic o son saniye üçlüğünü atamasaydı Navarro zirvede olacaktı.Ben Teodosic'in birinciliğine pek karşı çıkmıyorum, çünkü hem Euroleague'de hem de Dünya Şampiyonası'nda çok iyi oynadı.Nowitzki ve Gasol milli takımlarında yer almadıkları için zaten bu ödülü almamalıydılar.Gasol şampiyon olsa da genel bir değerlendirmeydi bu.
"Çok para kazanıyorlar, kazandıkları her sentin hakkını verecekler" Mike D'Antoni

Çevrimdışı KİDD_Fan

• Editör
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • Sporla İlgili Her Şey
« Yanıtla #182 : 18 Şubat 2011, 23:01:27 »
Bu sonuç gösteriyor ki Teodosic o son saniye üçlüğünü atamasaydı Navarro zirvede olacaktı.Ben Teodosic'in birinciliğine pek karşı çıkmıyorum, çünkü hem Euroleague'de hem de Dünya Şampiyonası'nda çok iyi oynadı.Nowitzki ve Gasol milli takımlarında yer almadıkları için zaten bu ödülü almamalıydılar.Gasol şampiyon olsa da genel bir değerlendirmeydi bu.
Ben milli takıma gitmediler diye Gasol ve Nowitzki'yi 1 ve 2nci sıraya koyulmamasına karşıyım.2010 yılında Gasol Lakers'a Nowitzki Dallas'a başka bir oyuncunun kolay kolay veremeyeceği katkılar verdiler.Yine de onlar dışında biri seçilecekse bu isim kesinlikle Teodosic.

Tekrar belirteyim...Gasol ve Nowitzki Avrupalı oyuncular arasında bir yerde diğer bütün oyuncular başka bir yerde bana göre

Çevrimdışı Alpay

• Mezarkabul
  • Editör
  • MVP
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #183 : 18 Şubat 2011, 23:04:09 »
Kesinlikle Gasol ve Nowitzki'nin yeri ayrı.Ama öyle değerlendirilince Nowitzki ve Gasol'den başkasına gitmez ki ödül.Ekstra değerlendirmeleri koyma sebepleri de bundandır sanıyorum..

Çevrimdışı KİDD_Fan

• Editör
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • Sporla İlgili Her Şey
« Yanıtla #184 : 18 Şubat 2011, 23:07:01 »
Teodosic NBA i düşünüyor mu acaba.Bu fizikle belki zorlanabilir ama onun oyun zekası ve ''EKSTRA ÖZGÜVENİ'' onu önemli yerlere taşıyabilir.Sonuçta senelerdir Earl Boykins oynuyor bu ligde.

Çevrimdışı Alpay

• Mezarkabul
  • Editör
  • MVP
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #185 : 14 Mart 2011, 21:59:19 »
2014 Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası Türkiye'de yapilacak.Bu yaz başarılı bir organizasyona ev sahipliği yaptık ve bunun sonucunda da bu önemli turnuvayı Avustralya gibi bir markaya değil Türkiye'ye verdiler.Gerçekten mutlu oldum, hem o zaman belki de Istanbul'da yaşamaya başlamış olurum ve giderim maçlara..

Çevrimdışı berkay19

• All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #186 : 14 Mart 2011, 22:01:29 »
2014 Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası Türkiye'de yapilacak.Bu yaz başarılı bir organizasyona ev sahipliği yaptık ve bunun sonucunda da bu önemli turnuvayı Avustralya gibi bir markaya değil Türkiye'ye verdiler.Gerçekten mutlu oldum, hem o zaman belki de Istanbul'da yaşamaya başlamış olurum ve giderim maçlara..
; ) Sinan Erdem bizi bekler o zaman :)

Çevrimdışı Alpay

• Mezarkabul
  • Editör
  • MVP
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #187 : 14 Mart 2011, 22:08:45 »
Inşallah.Avustralya-ABD zirvesini yıkıp kendi finalimizi de izlemeyi umarız..

Çevrimdışı Alpay

• Mezarkabul
  • Editör
  • MVP
    • Profili Görüntüle
Ene ve Erdenay'dan Mehmet Okur Yorumu
« Yanıtla #188 : 18 Mart 2011, 20:36:51 »
(A) Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Orhun Ene ve menajer Harun Erdenay, NBA'de forma giyen, ancak sakatlığı nedeniyle sezonu kapatan Mehmet Okur'un bir an önce sahalara dönmesini diledi.

Milli takımın yeni antrenörü Ene, şu an her şeyden önemlisinin Mehmet'in iyileşmesi ve sağlıklı bir duruma gelmesi olduğunu dile getirdi.

Genç antrenör, Basketbol Federasyonu'nun internet sitesine yaptığı açıklamada, Utah Jazz'da forma giyen Mehmet'in son dönemde milli takımda oynayamadığını hatırlatarak, ''Son olarak 2010 Dünya Şampiyonası öncesinde sakatlık sorunu yaşadı. Her zaman altyapı milli takımlarında forma giymiş ve 2001 yılında da ülkemizde düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda bize önemli katkı vermişti. Şu an her şeyden önemlisi Mehmet'in iyileşmesi ve sağlıklı duruma gelmesidir. Bundan sonra da en büyük temennimiz her zamanki gibi başarılı olarak basketbol kariyerini sürdürmesidir'' dedi.

Üst düzey basketbol oynayan oyuncuların bu tür sakatlıklarla karşılaşabileceğini kaydeden Orhun Ene, ''Kendisiyle sakatlanmadan önce de görüşmüştük. Mehmet, Milli Takım'da oynamasını arzu ettiğim bir oyuncuydu. Ancak şu an her şeyden önemlisi onun oyunculuk kariyerini sürdürmesidir. Çünkü o, hem basketbol yeteneği hem de iyi bir sporcu olarak bizi NBA'de en iyi şekilde temsil ediyor.'' açıklamasını yaptı.

-HARUN ERDENAY-
(A) Milli Takım Menajeri Harun Erdenay da Mehmet'in sezonu kapatmasına üzüldüğünü dile getirdi.

Yıldız oyuncunun kendisini toparlayacağını vurgulayan Erdenay, şunları kaydetti:
''Yaklaşık bir ay önce kendisiyle bir araya geldik. Tendonundan geçirdiği operasyon sonrasında belinde ağrıların bulunduğunu söylemişti. Ayrıca ayak bileğinden de yaşadığı sakatlık nedeniyle sezon sonuna kadar kendisini toparlamayı hedefliyordu. Utah'da kendisine çok iyi baktığını görmüştüm. Fizik olarak fit durumda ve hiç de kilo almaması önemliydi.''

Mehmet Okur'un yeni sezona hazır olacağına inandığını kaydeden Harun Erdenay, ''Profesyonel oyuncular için 28 ile 35 yaş arası önemlidir. Bu süreçte oyuncular en verimli dönemini geçirirler. Bu nedenle ben Mehmet'in NBA'de yeni sezon başladığında hazır duruma geleceğini düşünüyorum.''değerlendirmesinde bulundu.,

Sporx

Çevrimdışı Alpay

• Mezarkabul
  • Editör
  • MVP
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #189 : 20 Haziran 2011, 21:04:21 »
Kadın Basketbol takımımız Rusya'ya 80-65 yenildi.Rusya harika başladı maça ve o farkı ne kadar indirmeye çalıştıysak da başarılı olamadık malesef.Ne zaman farkı 11-12 civarlarına indirsek bu sefer de üçlüklerle açtılar farkı.7/11 üçlük isabetiyle oynadılar, harika şut attılar ve en kritik anlarda hiç titremedi elleri.Stepanova önderliğinde de öyle bir kararttılar ki pota altını hiçbir şey yapamadık.Ve kanatları da NBA'den örnek verirsek Miami gibi kilitlediler ve boş şut imkanı tanımadılar bize.İlk çeyrek büyük şanssızlık oldu bizim için ve kaybettik.Ama 2. turdayız, ne kadar şansımız var bilmiyorum ama en iyi oyunumuzu oynamak zorundayız.

Çevrimdışı Alpay

• Mezarkabul
  • Editör
  • MVP
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #190 : 23 Haziran 2011, 23:14:01 »
Kadın basketbol milli takımımız Çek Cumhuriyeti'ne 56-51 mağlup oldu.Harika oynadık, müthiş savunma yaptık ama kritik hücumlardan hep boş döndük.Çekler de son 5 dakika içinde çok kritik ve zor şutları sokup dengemizi bozdular ve çok şanssız bir yenilgi aldık.Artık turnuvadan elendik sayılır.

Çevrimdışı Paradoks

• Rookie
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #191 : 23 Haziran 2011, 23:30:51 »
Maça kötü başlasık ve şut yüzdemiz çok düşüktü.2.periyot ve 3. periyotta çok hırslı oynadık aslında.Bortelova'nın şutlarını engeleyebilsek aslında son çeyrekte oyun dönerdi bize.Genel olarak iyi oynadığımızı düşünüyorum.Hadi hayırlısı diyelim..

''I've failed over and over and over again in my life and that is way I succeed.''

Çevrimdışı legend285

• Rookie
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #192 : 03 Temmuz 2011, 23:47:32 »
NTV ve NTV Spor'dan canlı olarak yayınlanan maçta Potanın Perileri, Avrupa Basketbol Şampiyonası Finali'nde Rusya'ya 59-42 mağlup oldu ve turnuvayı ikinci olarak tamamladı.
15 Fotoğraf
Potanın perileri Avrupa ikincisi oldu

Milli Takım maça savunmada iyi başladı. Ancak Rusya'nın uzun pivotlarının aldığı hücum ribaundlarına engel olamayan Türkiye, 7-0'lık bir seriye engel olamadı ve 5. dakikayı 9-5 geride geçti. Rus hücumlarını bir türlü engelleyemeyen milliler, Arteshina ve Stepanova'nın skorer oyununu durduramadı ve ilk periyodu 19-8 geride kapattı.

Diğer maçların aksine dış atışlarda çok kötü bir yüzde yakalayan Periler, ikinci çeyreğin başında güçlü rakibi Rusya karşısında 16 sayı geriye düştü. Daha sonra Birsel Vardarlı ve Şaziye İvegin ikilisiyle toparlanan Potanın Perileri, devrenin son dakikalarında 8 sayıya kadar indirdi ve durumu 28-20'ye getirdi. Rusya, ilk yarıyı da 33-23 önde kapattı.

İkinci yarıya Periler çok iyi başladı. Sert savunma yapan Milli Takım, hücumda da yüzdeli şut atarak farkı bir ara 5 sayıya kadar indirdi. Fakat Rusya'nın fizik olarak üstün oyuncuları, yeniden maça ağırlığını koydu. Özellikle Stepanova ve Danilochkina'nın hücumları, farkın yeniden açılmasını sağladı. Üçüncü çeyreğin kalan dakikalarında rakibine fazla direnemeyen Türkiye, son periyoda 46-33 geride girdi.

Son çeyrekte yorgunluğun da verdiği etkiyle rakibi karşısında varlık gösteremeyen milliler, farkın sürekli açılmasına engel olamadı. Son 5 dakikaya 55-34 geride giren Potanın Perileri, salondan da 59-42 mağlup ayrıldı ve gümüş madalya ile yetindi.

Kaynak:Ntvspor
« Son Düzenleme: 03 Temmuz 2011, 23:51:57 Gönderen: legend285 »

Çevrimdışı berkay19

• All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #193 : 04 Temmuz 2011, 19:24:20 »
Bu arada yarın aday kadro açıklanıyor. Umarım Emir'i almazlar ya. Tamam harika bir sezon geçirdi ama gerek de yok hani.

Çevrimdışı Flash

• MVP
  • If They Say Why Why ? Tell'em That is Human Nature
    • Profili Görüntüle
    • Kahraman Baykuş
« Yanıtla #194 : 04 Temmuz 2011, 21:15:54 »
Gerek var bence pota altından bu sene biraz sıkıntılıyız..Gelende sakat gelecek..Bari gard rotasyonu tam olsun

''Beni zirveye yeteneğim getirmiştir, Ancak hala burada olmamı sağlayan karakterimdir!'' Michael Jordan

İşte günümüz zıp çıktı yıldızlarına örnek bir laf ;)

Çevrimdışı KİDD_Fan

• Editör
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • Sporla İlgili Her Şey
« Yanıtla #195 : 04 Temmuz 2011, 23:18:37 »
Bu arada yarın aday kadro açıklanıyor. Umarım Emir'i almazlar ya. Tamam harika bir sezon geçirdi ama gerek de yok hani.

Emir'den iyi bir 3 numara söylesene Hido'yu yedekleyecek..

Hatta Kerem Tunçeri ve Ömer Onan gibi isimleri dinlendirebilecek isim de Emir olabilir..