Mahmudi: "Zorlu gruba düştük"
Basketbol ULEB Erkekler Avrupa Ligi'nde 2006-07 kura çekimleri yapıldı. Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Megaron Konser Salonu'nda gerçekleştirilen kura çekiminde Efes Pilsen A Grubu'nda Tau Ceramica, Olympiakos, Bologna, Prokom Trefl, Dinamo Moskova, Le Mans, Rhein Energie ile eşleşirken Fenerbahçe Ülker ise C Grubu'nda CSKA Moskova, Barcelona, Benetton Treviso, Zalgiris Kaunas, Pau-Orthez, Aris, Basket Napoli ile mücadele edecek.
Kura çekiminin ardından konuşan Efes Pilsen Antrenörü Oktay Mahmudi "Bulunduğumuz ortamda 24 takımın da çok kaliteli olduğunu düşünüyorum. Kolay gruba düşme ihtimalinin olmadığını anlayabilirsiniz ve bizim grup da onlardan bir tanesi. Yatırımlarından ve geleneklerinden dolayı Tau Ceramica ve Olimpiakos biraz farklı gözükebilir. Geçen sene ULEP CUP’ı kazanan Moskova takımı var. Le Mans ve Koeln de oldukça tehlikeli. Bizimki de zorlu bir grup. Muhakkak ilk hedefimiz ilk beşe girmek ve ondan sonra da top 16'ya yükselmek. Bunun için de her maçın bir final niteliğinde önemi var. Sadece galibiyet ve mağlubiyet değil her sayının büyük önem taşıdığı bir ligde olacağımız için bütün maçların zor ve önemli olacağını düşünüyorum" açıklamasını yaptı.
C Grubunda oynayacak Fenerbahçe Ülker antrenörü Aydın Örs ise "Görüntü olarak zor bir duruma düştük. Özellikle ilk torbalara baktığımızda geçen yılın Avrupa şampiyonu CSKA Moskova , ardından Barcelona, ardından Benetton gibi deneyimli, yıllarca Euroleague tecrübesi olan ve hep zirvelerde oynayan takımlar aynı grupta , bunu yanısıra Zalgris, Pau Orthez gibi yine aynı şekilde Euroleague'de yıllarca oynayan tecrübeli takımlar , belki zirveye oynamamış ama her zaman tehlikesi olan takımlar. Bunun yanısıra da Napoli ve Aris gibi hem güçlü kadrosu olan ve aynı zamanda müthiş seyirci desteğine sahip olan takımlar. Görüntü olarak baktığınız zaman zor bir grup ama burada önemli olan, ben hep bunu söylüyorum bizim performansımız yani biz de çok iyi oyunculara sahibiz ve iddialıyız, ne kadar zor olursa olsu burada önemli olan bizim takım olarak , takım gibi sahaya çıkıp kendi performansımızı ortaya koyabilmek ve onu yaptığımız zaman her türlü sonucu alabilecek güçteyiz. Öncelikle hedefimiz grubun ilk beşi arasında yer alabilmek, 2çraunda kalabilmek için tabii ki ilk beş arasında yer almak gerekiyor. Kalay değil ama çok çalışacağız. Bizim oyuncularımızın çoğu da tecrübeli, genç oyuncularımız da var ama onlar da tecrübe sahibi oyuncular. Yani takım olarak hem Türkiye'yi iyi temsil edeceğiz hem de Fenerbahçe Ülker birleşmesinden sonra bu birleşmeden doğan gücü sonuca da yansıtacağız diye düşünüyorum, hedefimiz bu. Biz zor gruptayız diye birtakım şeyleri kabul etmiyoruz ve iddialı olacağız" diye konuştu.
Kaynak : DHA