Gönderen Konu: Güncel Haberler  (Okunma sayısı 124674 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kaan Mert

  • Zep (çıtır :P )
  • MVP
  • ******
  • İleti: 5.169
  • Why So Serious ?
    • Profili Görüntüle
    • Kaan Mert's
Ynt: Güncel Haberler
« Yanıtla #25 : 06 Ekim 2006, 22:01:52 »
   Beko Basketbol Ligi'nin İlk Maçını Efes Pilsen Kazandı


Beko Basketbol Ligi'nde 2006-07 sezonunun açılış maçında Efes Pilsen, deplasmanda Mersin Bşb.'yi 78-56 mağlup etti.
  Beko Basketbol Ligi'nde 2006-07 sezonu bugün oynanan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Efes Pilsen maçı ile start aldı. Mücadeleyi baştan sona üstün götüren Efes Pilsen maçtan da 56-78 galip ayrıldı.

Mersin Edip Buran Spor Salonu'nda oynanan maça, Mersinli taraftarların ve basketbolseverlerin yoğun ilgisi vardı. Edip Buran Spor Salonu dolarken bir çok basketbolsever de dışarda kaldı. Karşılaşmaya hızlı başlayan Efes Pilsen, Ermal ve Cenk'in sayıları ile ilk dakikadan itibaren Mersin Büyükşehir Belediyesi karşısında etkili oldu. Yaptığı sert savunma ile rakibini durduran Efes Pilsen'e Ümit ve Wilson ile karşılık vermeye çalışan Mersin Büyükşehir Belediyesi arka arkaya hücumlardan boş dönünce Efes Pilsen ilk periyottan itibaren oyundaki hakimiyetini kurdu. İlk periyotta huücumda ve savunmada çok başarılı bir görüntü çizen Efes Pilsen periyodu da 9-26 önde tamamladı.

İkinci periyoda da hızlı başlayan Efes Pilsen oyun disiplinbinden kopmayarak rakibi karşısındaki etkili oyununu sürdürdü. Ermal'in üst üste bulduğu 3 sayılık atışlar, Cenk'in hücumdaki başarılı oyunu ile birleşince Efes Pilsen aradaki farkı açmaya devam etti. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde ise skor yükünü çeken Ümit'e Wilson, Nedim ve Erdal'dan da yardım gelse de özellikle hücumda istediği oyunu bir türlü sahaya yansıtamayan evsahibi ekip, savunma anlamında da rakibini durdurmayı başaramayınca ilk devre 27 sayı farkla 21-48 Efes Pilsen'in üstünlüğünde sona erdi.

İkinci devreye toparlanarak başlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Efes Pilsen'e ilk devre olduğu kadar kolay sayı imkanı vermedi. Hücumda ve savunmada ilk devreye oranla daha başarılı bir görüntü çizen Mersin Büyükşehir Belediyesi, üçüncü periyotta farkı eritemese de daha da büyümesine engel oldu. Konuk ekip ise Ermal ve Cenk ile rakibi karşısındaki etkili oyununu sürdürürken, Nikolas ve Haislip'in de skora katkı yapan oyunu ile farkın kapanmasına izin vermedi ve mücadelenin son 10 dakikasına 38-64 Efes Pilsen önde girdi.

Son periyoda rakibi karşısında sert savunma yaparak başlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, rakibine kolay sayı imkanı vermedi. Ümit, Wilson ve Nedim ile sayılar bulan Mersin temsilcisi rakibi karşısında periyot boyunca etkili bir oyun ortaya koysa da Oktay Mahmuti'nin şans verdiği genç oyuncular da ortaya koydukları performansla farkın kapanmasına izin vermedi. Maçın başından beri sürdürdüğü skor üstünlüğünü son periyotta da devam ettiren Efes Pilsen, Beko Basketbol Ligi'nde 2006-07 sezonunun açılış maçını 56-78'lik skorla kazanan taraf oldu.

SALON: Edip Buran Spor Salonu

HAKEMLER: Mehmet Keseratar, Alper Özgök, Yener Yılmaz

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ (56): Özgür 3, Jerry, Murat, Erdal 6, Reha 3, Umut 4, Ümit 15, Nedim 6, Wilson 10, McMillian 2, Engin 7.

EFES PİLSEN (78): Nikolas 12, Ermal 19, Bora 5, Cenk 16, Mustafa 2, Cüneyt 2, Kerem 6, Haislip 10, Jankins 6.

1. PERİYOT: 9-26
2. PERİYOT: 12-22
3. PERİYOT: 17-16
4. PERİYOT: 18-14




Çevrimdışı Kaan Mert

  • Zep (çıtır :P )
  • MVP
  • ******
  • İleti: 5.169
  • Why So Serious ?
    • Profili Görüntüle
    • Kaan Mert's
Ynt: Güncel Haberler
« Yanıtla #26 : 06 Ekim 2006, 23:17:12 »
  Bugün Mersin Yarın  ABD !!! :D

  Efes Pilsen bugün oynadığı Merisn maçından sonra NBA davetlisi olarak ABD'ye gidecek .. Başarılar diliyoruz kendilerine :D

Çevrimdışı trepagnier

  • Ülkerspor Delisi
  • All-Star
  • ****
  • İleti: 773
  • Euroleague Profesörü
    • Profili Görüntüle
Ynt: Güncel Haberler
« Yanıtla #27 : 07 Ekim 2006, 09:41:40 »
Efes Pilsen gerçekten yeni sezona çok iddaalı geliyor önce Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda Alpella sonrada ligdeki ilk maçlarında Mersin'i yendiler ve yeni sezonda ne kadar iddaalı olacaklarını gösterdiler.Bu arada dünkü maçyta cezası tamamlanan Haislip'te forma giydi.
I Miss You Ülkerspor turn again to my life

Çevrimdışı Kaan Mert

  • Zep (çıtır :P )
  • MVP
  • ******
  • İleti: 5.169
  • Why So Serious ?
    • Profili Görüntüle
    • Kaan Mert's
Ynt: Güncel Haberler
« Yanıtla #28 : 07 Ekim 2006, 10:49:54 »
   Efes Pilsan ABD'ye uçtu!
Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nin (NBA) davetlisi olarak Denver Nuggets ve Golden State Warriors takımlarıyla iki hazırlık maçı yapacak Efes Pilsen, ABD'ye gitti.

Lacivert-beyazlı ekipte, sakatlığı bulunan Granger, Prkaçin ve Barış Ermiş kafilede yer almadı.

NBA ile Avrupa Basketbol Ligler Birliği (ULEB) arasında yapılan anlaşma doğrultusunda gerçekleştirilecek organizasyonda Efes Pilsen, ilk maçta 10 Ekim Salı günü NBA takımlarından Denver Nuggets ile karşı karşıya gelecek. Lacivert-beyazlılar, daha sonra Oakland'a geçerek 12 Ekim'i 13 Ekim'e bağlayan gece bir diğer NBA takımı Golden State Warriors ile ikinci hazırlık maçını yapacak.

Efes Pilsen, 14 Ekim Cumartesi günü İstanbul'a dönecek.

Kaynak : AA

Çevrimdışı Kaan Mert

  • Zep (çıtır :P )
  • MVP
  • ******
  • İleti: 5.169
  • Why So Serious ?
    • Profili Görüntüle
    • Kaan Mert's
Ynt: Güncel Haberler
« Yanıtla #29 : 10 Ekim 2006, 11:11:53 »
    Efes için tarihi gün
Efes Pilsen için tarihi gün. NBA'in davetlisi gelen Efes Pilsen, bu ülkede yapacağı ilk hazırlık maçında, Denver Nuggets ile karşı karşıya gelecek. Bir NBA takımı ile maç yapan ilk Türk takımı olacak olan Lacivert-Beyazlılar, Denver Nuggets ile TSİ 04.00'te kozlarını paylaşacak. Bu tarihi sınav NTV'den naklen yayınlanacak. Efes Pilsen'de bu önemli karşılaşma öncesi sakatlıkları bulunan Barış Ermiş, Granger ve Prkacin kafilede yer almayıp, İstanbul'da kaldı.

Hazırlıklar sürüyor

Lacivert-Beyazlı takım, Denver Nuggets ile yapacağı karşılaşma sonrası San Francisco'ya geçecek ve 12 Ekim Perşembe gününü 13 Ekim Cuma gününe bağlayan gece 05.30'ta, bir diğer NBA ekibi Golden State Warriors ile ikinci hazırlık karşılaşmasını oynayacak. Efes Pilsen, dün yaptığı çift idmanla hazırlıklarını sürdürürken, Genel Menacer Engin Özerhun, “İlk defa böyle bir maç oynayacağımız için tabii ki heyecanlı ve gurur doluyuz. Amacımız Türk basketbolunu Amerika'da en iyi şekilde temsil etmek” dedi.

Kaynak : Fanatik


 Ayrıca Efes Pilsen 2 NBA takımı ve bir de TBL maçı oynayarak bu hafta içerisinde zorlu 3 maça çıkacak..
  11 Ekim Çarşamba  = D.Nuggets - E.Pilsen - 04.00
  13 Ekim Cuma = G.S.Wariors - E.Pilsen - 05.30
  17 Ekim Salı = E.Pilsen - C.Ted Koleji -  18.00

Çevrimdışı Kaan Mert

  • Zep (çıtır :P )
  • MVP
  • ******
  • İleti: 5.169
  • Why So Serious ?
    • Profili Görüntüle
    • Kaan Mert's
Ynt: Güncel Haberler
« Yanıtla #30 : 11 Ekim 2006, 11:04:21 »
     Mahmuti: "NBA'i abartmayın"
Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Denver Nuggets'a hazırlık maçında 118-102 yenilen Efes Pilsen'in antrenörü Oktay Mahmuti, psikolojik bariyeri aşmaları halinde NBA takımlarıyla rahatlıkla mücadele edeceklerini söyledi. Mahmuti, Denver Nuggets maçı sonrası yaptığı açıklamada, bugünkü hazırlık karşılaşmasının ciddi bir basketbol havasında geçmediğini belirterek, "Biz yeterince yarışmacı karakterimizi ortaya koyamadık. Öylesine bir maç oldu, ama herkes önemli bir tecrübe edindi. Onlar da bizim gibi iki elli, iki bacaklı oyuncular. Abartmamak gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

NBA gibi önemli bir organizasyonun temsilcisiyle maç yapmanın kendileri açısından çok olumlu olduğunu kaydeden Mahmuti, "Ancak bu basketbol açısından bizim için iyi bir seçenek değil. Uzun bir yol katettik ve arada çok saat farkı var. Takım uzun yolculuklar yaptı, ancak bu maçlar kulübümüz ve Türk basketbolu açısından olumlu bir organizasyon. Onur verici bir olay" dedi.

Efes Pilsen'in ilk NBA maçında karşılaştığı Denver Nuggets'ın antrenörü George Karl ise lacivert-beyazlı takımın iyi bir ekip olduğunu söyledi.

Karl, Efes Pilsen'i beğendiğini ifade ederek, "Hücum yanlarını çok beğendim. Yaptığımız karşılaşmada Haislip ve Jenkins iyi oynadı. Efes Pilsen içeriye iyi katediyor" dedi.

George Karl, "Efes Pilsen NBA için yeterli mi" sorusunu ise "NBA için daha uzun oyuncular gerekiyor" diye yanıt verdi.

Kaynak : AA

Çevrimdışı Kaan Mert

  • Zep (çıtır :P )
  • MVP
  • ******
  • İleti: 5.169
  • Why So Serious ?
    • Profili Görüntüle
    • Kaan Mert's
Ynt: Güncel Haberler
« Yanıtla #31 : 15 Ekim 2006, 16:21:15 »
  Kuruluşunun 30.yılı kapsamında ABD'de iki özel maç yapan Efes Pilsen dün gece geç saatlerde yurda döndü.. ABD'de D.Nggets ve G.S.Warriors ile mücadele eden ekibimiz dün gece Londra üzerinden uçakla İstanbul'a geldi.. Efes ligdeki 2. maçında Casa Ted Koleji'ni ağırlayacak maç salı akşamı 18.00'da başlayacak..

Çevrimdışı Kaan Mert

  • Zep (çıtır :P )
  • MVP
  • ******
  • İleti: 5.169
  • Why So Serious ?
    • Profili Görüntüle
    • Kaan Mert's
Ynt: Güncel Haberler
« Yanıtla #32 : 15 Ekim 2006, 22:26:09 »
     Özerhun: “Bizim için hoş bir deneyim oldu”

Denver Nuggets ve G.S Warriors takımları ile hazırlık maçı yapan Efes Pilsen'de Genel Menajer Engin Özerhun değerlendirmelerde bulundu.
  NBA'in davetlisi olarak ABD'deki iki hazırlık maçı yapan ilk Türk takımı olan Efes Pilsen'de Genel Menajer Engin Özerhun, kendileri için hoş bir deneyim olduğunu söyledi.

Özerhun, yaptığı açıklamada, ABD'ye Nikola Prkacin, Antonio Granger ve Barış Ermiş'ten yoksun bir şekilde gittiklerini belirterek, "Davet alıp gitmek bizim için güzel bir olay oldu. Ancak bu karşılaşmalarda çok eksiğimiz vardı. İkinci maçta da kadro dışı kalan Cenk Akyol’un durumu ortaya çıktı. Bu nedenle eksiklerimiz çoğaldı'' dedi.

Engin Özerhun, sözlerine şu şekilde devam etti: ''Denver Nuggets karşısında zaman zaman iyi oynadık. Ama ikinci maçta eksiklerimizin olması, yorgunluğun ortaya çıkması farklı yenilgiyi getirdi. NBA kurallarının farklı olması da sonucu etkiledi. Savunmada alışkın olduğumuz mücadeleye izin verilmemesi, hücumda sürekli şutu tercih etmek zorunda kalmamız gibi faktörler yaşadık. NBA değişik bir ortam. Savunmada alışık olmadığımız oyun yapısına sahipler. Savunma yaparken hemen faul çalınabiliyor.''

Özerhun, önümüzdeki yıllarda NBA takımlarıyla maçlar yapmak üzere tekrar davet edilmeleri halinde daha iyi mücadele ortaya koyacaklarını dile getirdi. Engin Özerhun, Golden State Warriors maçı öncesi kadro dışı bırakılan Cenk Akyol konusunda ise, ''Bunu burada değerlendireceğiz. Ama çok ciddi bir durum söz konusu değil'' dedi.


>>>> TBF

Çevrimdışı Kaan Mert

  • Zep (çıtır :P )
  • MVP
  • ******
  • İleti: 5.169
  • Why So Serious ?
    • Profili Görüntüle
    • Kaan Mert's
Ynt: Güncel Haberler
« Yanıtla #33 : 19 Ekim 2006, 11:30:23 »
    Engin Özerhun: “Sakat oyuncularımız etkiledi”
ç   
  Beko Basketbol Ligi 2. haftasının kapanış maçında Casa TED Ankara Kolejliler'i 66-55 yenen Efes Pilsen'de galibiyet sevinci yaşanıyor.

ABD'de NBA takımları ile yaptığı iki hazırlık maçı sonrası Casa TED Ankara Kolejliler ile karşı karşıya gelen Efes Pilsen’de Genel Menajer Engin Özerhun, rakiplerini zor yendiklerini söyledi. Salı günkü maçı iyi oynamadan kazandıklarını belirten Özerhun, ''Sakat oyuncularımızın çokluğu performansımızı etkiledi. Casa TED Ankara Kolejliler direnci olan bir takım. Galibiyetten dolayı mutluyuz'' dedi.

Takımda yalanan sakatlıklar ile ilgili bilgi veren Efes Pilsen Genel Menajeri Engin Özerhun, ''Antonio Granger'ın birkaç gün içinde ne olacağı gözükecek. Dizindeki su alındı. Durumunu görmek için biraz zaman gerekiyor. Nikola Prkacin'in önümüzdeki haftalara yetişmesini bekliyoruz. Mustafa Abi de bu ay sonuna doğru çalışmalara başlayacak'' diye konuştu.
>>> Basketbolseverler..

Çevrimdışı Kaan Mert

  • Zep (çıtır :P )
  • MVP
  • ******
  • İleti: 5.169
  • Why So Serious ?
    • Profili Görüntüle
    • Kaan Mert's
Ynt: Güncel Haberler
« Yanıtla #34 : 23 Ekim 2006, 18:11:11 »
    Efes Pilsen'de Granger Ameliyat Oldu

Beko Basketbol Ligi'nde ilk üç haftayı galibiyet ile geçen Efes Pilsen'de Antonio Granger yeniden ameliya oldu.

Beko Basketbol Ligi'nde ilk üç haftayı galibiyet ile geçen Efes Pilsen'de Antonio Granger yeniden ameliya oldu.

Euroleague'de ilk maçını Perşembe günü Prokom ile oynayacak olan Efes Pilsen'de bir süredir sağ dizinden sakatlığı bulunan Antonio Granger, yeniden ameliyat oldu. Granger'in yerine kadrosuna katmak için yeni oyuncu rayışlarını başlayan lacivert beyazlılarda Genel Menajer Engin Özerhun, Amerikalı forvetin sağlık durumunu yakından takip ettiklerini belirterek "Granger hakkında kesin kararımızı daha sonra vereceğiz" dedi.

>>> TBF

Çevrimdışı Gencay

  • Manyak Efesli
  • All-Star
  • ****
  • İleti: 864
    • Profili Görüntüle
Ynt: Güncel Haberler
« Yanıtla #35 : 23 Ekim 2006, 18:18:57 »
allahım deliriceğim,ne dizmiş bea :x

tam iyi kadro yakalıyoruz,gene sakatlıklarla boğuşuyoruz...

kurban kestirceğim valla...

Çevrimdışı Kaan Mert

  • Zep (çıtır :P )
  • MVP
  • ******
  • İleti: 5.169
  • Why So Serious ?
    • Profili Görüntüle
    • Kaan Mert's
Ynt: Güncel Haberler
« Yanıtla #36 : 26 Ekim 2006, 10:30:38 »
    Efes Pilsen, Prokom Trefl Sopot'a Yenilmiyor

  Euroleague A Grubu'nda yer alan Efes Pilsen, sezonun ilk maçında bugün İstanbul'da Polonya'nın Prokom Trefl Sopot takımını konuk edecek. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda 20.15'de başlayacak maç SKY Turk’den naklen yayınlanacak.

Lacivert-beyazlılarda sakatlıkları nedeniyle daha önce ameliyat olan Antonio Granger ile Mustafa Abi bugünkü maçta forma giyemeyecek. Nikola Prkacin ise sakatlıktan yeni çıktı.

Euroleague A Grubu'nda Polonya'nın Prokom Trefl Sopot takımıyla karşılaşacak olan Efes Pilsen, rakibine karşı galibiyetlerde büyük üstünlük kurdu. Lacivert-beyazlılar, Polonya ekibiyle bugüne kadar Avrupa kupalarında yaptığı 6 maçtan da galibiyetle ayrıldı. Rakibiyle yaptığı 6 maçta Prokom Trefl Sopot potasına toplam 484 sayı atan Efes Pilsen, kendi potasında ise 400 sayı gördü. Efes Pilsen, Avrupa kupalarında Polonya ekipleriyle yaptığı 10 maçta ise sadece 1 kez yenildi. Efes Pilsen, tek yenilgiyi 2003-04 sezonunda deplasmanda Idea Slask Wroclaw karşısında 76-69'luk skorla aldı.

Efes Pilsen'in Avrupa kupalarında Prokom Trefl Sopot takımı ile yaptığı maçlar ve sonuçları şöyle:

Euroleague (2004-05 Sezonu)

Prokom Trefl Sopot: 67 - Efes Pilsen: 73
Efes Pilsen: 78 - Prokom Trefl Sopot: 65
Efes Pilsen: 86 - Prokom Trefl Sopot: 62
Prokom Trefl Sopot: 70 - Efes Pilsen: 89

Euroleague (2005-06 Sezonu)

Prokom Trefl Sopot: 75 - Efes Pilsen: 82
Efes Pilsen: 76 - Prokom Trefl Sopot: 61

Efes Pilsen, Prokom Trefl Sopot ile yapacağı maçla birlikte Avrupa kupalarındaki 354. maçına çıkacak. Lacivert-beyazlılar, Avrupa kupalarında bugüne kadar yaptıkları 353 maçın 224'ünü kazanırken, 129 maçta ise salondan yenilgiyle ayrıldı. Efes Pilsen, antrenör Oktay Mahmuti yönetiminde ise Avrupa kupalarında oynadığı 118 maçta 76 galibiyet, 42 yenilgi aldı.

Efes Pilsen antrenörü Oktay Mahmuti maç öncesinde yaptığı açıklamada "Öncelikle bu sezon Euroleague’de mücadele edecek tüm takımlara başarılar diliyorum. Tabii ki yeni sezona kendi sahamızda alacağımız bir galibiyet ile başlamak istiyoruz. Prokom Trefl Sopot dikkat edilmesi gereken saygı duyulacak bir ekip. Bu akşamki rakibimiz iyi bir kadroya sahip ve işimiz kolay olmayacak. Kullanabildiğimiz kadar evsahibi olmanın avantajını kullanmak istiyoruz. Euroleague her sezon biraz daha zorlu oluyor ve bu yüzden de kolay maç yok" dedi.

Efes Pilsen ve milli takımın başarılı forveti Kerem Gönlüm ise "Yeni başlayacak sezon beni gerçekten çok heyecanlandırıyor. Bu ligi gerçekten özledim çünkü zorlu mücadeleleri özledim. Efes Pilsen’in hedefi tabii ki Euroleague’de zirve. Geçtiğimiz sezondan bu yana takımımız yenilendi ve aramıza yeni katılan oyuncular da çok kaliteli isimler. Drew Nicholas, Horace Jenkins, Marcus Haislip ve Cüneyt Erden gerçekten takıma güç katan isimler. İlk maçımızı Prokom Trefl ile oynamak da çok ilginç olacak çünkü onlar da çok iyi transferler yaptılar. Prokom’da da Justin Hamilton, Jasmin Hukic ve Hüseyin Beşok etkili isimler. Bu yüzden de bu sezon Prokom ile mücadele etmek geçtiğimiz sezonlara göre çok daha zor olacak. Ama her şeye rağmen yeni sezona kendi evimizde alacağımız galibiyet ile başlamak istiyoruz ve bu şansımızı da elimizden kaçırmak istemiyoruz" şeklinde konuştu.

Efes Pilsen Kulübü Genel Menajeri Engin Özerhun, Prokom Trefl'ın iyi oyunculardan kurulu bir takım olduğuna dikkat çekerek, ''Galibiyetle başlamak istiyoruz. Mutlaka kazanmamız gereken maçlardan birisi. Umarım basketbol severler de bizi sezonun ilk maçında yalnız bırakmaz'' dedi.

Polonya temsilcisinde oyun kurucu Tomas Pacesas’ın sırtında sakatlığı bulunuyor. Pacesas’ın bu akşam oynanacak maçta yer alıp almayacağı ise maç saatinde belli olacak. Kadrosuna geçtiğimiz sezon Le Mans takımını Fransa şampiyonluğuna taşıyan Hüseyin Beşok’u katan Polonya temsilcisi, Efes Pilsen ile son 2 senede oynadığı maçlarda galibiyet elde edemedi. Prokom Trefl Sopot, Hüseyin Beşok’un yanında Christian Dalmau, Donatas Slaina ve Jasmin Hukic gibi uzunları bulunduruyor. Uzun oyuncularının yanında Michael Andersen, Tomas Masiulis, Adam Wojcic ve Justin Hamilton gibi değerli oyuncular da Prokom Trefl Sopot’un kadrosunda yer alan isimler olarak göze çarpıyor.

 
>>> Basketbolseverler..

Çevrimdışı Kaan Mert

  • Zep (çıtır :P )
  • MVP
  • ******
  • İleti: 5.169
  • Why So Serious ?
    • Profili Görüntüle
    • Kaan Mert's
Ynt: Güncel Haberler
« Yanıtla #37 : 27 Ekim 2006, 09:30:31 »
     Oktay Mahmuti: "Kendi oyunumuzu sahaya yansıtamadık"

Efes Pilsen-Prokom Trefl Sopot maçı sonrasında Efes Pilsen antrenörü Oktay Mahmuti ve Prokom Trefl Sopot antrenörü Eugeniusz Kijewski açıklamalarda bulundu.
  Euroleague’de A Grubu’nda ilk maçını oynayan Efes Pilsen, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda konuk ettiği Prokom Trefl Sopot’u 71-67’lik skorla yenerek iyi başlangıç yaptı. Maç sonrasında Efes Pilsen antrenörü Oktay Mahmuti, Prokom Trefl Sopot antrenörü Eugeniusz Kijewski, Efes Pilsen’in genç oyuncusu Cenk Akyol ve Prokom Trefl Sopot’da mücadele eden temsilcimiz Hüseyin Beşok açıklamalarda bulundular.

Sakatlıklar nedeniyle zorlu bir dönemden geçtiklerini belirten Efes Pilsen anrenörü Oktay Mahmuti maç sonrasında yaptığı değerlendirmede “Zor bir dönemde zor bir maç oynadık. Sakatlık ve hastalıklar nedeniyle bu maçta sıkıntılar yaşadık. Bu yüzden kendi oyunumuzu sahaya yansıtamadık . Bazı oyuncular daha fazla süre aldılar ve bu onların yorulmasına neden oldu. Başka açıdan baktığımızda her şeye rağmen Euroleague’e galibiyet ile başladık. Umarım bu sorunları çözüp takım olarak kendimizi buluruz” dedi.

Efes Pilsen ve milli takımın başarılı forveti Cenk Akyol maçı kazandıkları için mutlu olduğunu dile getirirken “Evimizde kazanmamız gereken bir maçtı. İlk yarıda iyi oynadığımızı söyleyemem. Maça kötü başladık ve ilk yarının sonuna kadar bu oyunumuzu sürdürdük. Hem hücumda hem de savunmada iyi değildik. Ancak 3. periyotta kendimize geldik ve Efes Pilsen’in gerçek savunmasını gösterdik. İyi oynadığımızı söyleyemem ancak önemli olan galibiyet ile başlamak oldu ve bunu gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz. Bundan sonraki maçlarda daha iyi olmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

Prokom Trefl Sopot antrenörü Eugeniusz Kijewski son dakikalarda yaptıkları hatalar nedeniyle maçı kaybettiklerini belirtirken “Çekişmeli bir maç oldu ve son dakikalarda maçı kaybettik. Her iki takım da maç boyunca çok iyi savunma yaptı. Maçın son dakikalarında şanslı olan Efes Pilsen maçı kazanmayı başardı. Bundan sonra önümüzdeki maçlara bakacağız” dedi.

Prokom Trefl Sopot takımında forma giyen temsilcimiz Hüseyin Beşok, Efes Pilsen’i İstanbul’da mağlup etmenin zorluğuna değinirken “Efes Pilsen maçında iyi mücadele ortaya koyduk. Efes Pilsen gibi iyi oyuncuları olan büyük takımı İstanbul’da yenebilmek gerçekten çok zor. İkinci yarıda çok fazla sayıda hata yaptık. Efes Pilsen’e çok fazla sayıda serbest atış şansı tanıdık. Bu maçın anahtarı oldu. Ancak önümüzde bu maçı telafi edebilecek bir çok maç var. Hedefimiz Top 16’da yer almak olacak” şeklinde sözlerini tamamladı.

>>> TBF

Çevrimdışı Mustafa

  • El-Nino
  • Yeni Üye
  • İleti: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Güncel Haberler
« Yanıtla #38 : 28 Ekim 2006, 09:01:55 »
Granger bir kez daha sağ dizinden ameliyat oldu ha.Ayrıca Efes yeni oyuncu arama girişiminede girmiş bulunuyor.

Çevrimdışı Kaan Mert

  • Zep (çıtır :P )
  • MVP
  • ******
  • İleti: 5.169
  • Why So Serious ?
    • Profili Görüntüle
    • Kaan Mert's
Ynt: Güncel Haberler
« Yanıtla #39 : 03 Kasım 2006, 10:03:56 »
    Mahmuti: "İyi şut yüzdemiz galibiyeti getirdi"


RheinEnergie Köln takımını deplasmanda 68-82 mağlup eden Efes Pilsen'de antrenör Oktay Mahmuti çok önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Euroleague A Grubu'nda mücadele eden Efes Pilsen'in, grubundaki ikinci maçında dün akşam Almanya'nın RheinEnergie Koln takımını deplasmanda 68-82 ile mağlup etmesinin ardından antrenör Oktay Mahmuti çok güçlü bir takıma karşı önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Mahmuti yaptığı açıklamada özellikle İlk yarıdaki şut yüzdelerinin galibiyette büyük rol oynadığını söylerken, "Çok iyi bir şut yüzdesi ile oynamamız galibiyette çok etkili oldu. İyi bir takıma karşı çok iyi organize olarak mücadele ettik. Ancak hala bazı yerlerde eksiklerimiz var. Bunlar üzerinde çalışmamız gerekiyor. Buna örnek vermek gerekirse, bence, oyunun tamamında istediğimiz savunmayı ortaya koyamadık. Bu gece hücumda çok iyiydik. Ancak basketbol sadece hücumdan oluşmuyor. Her iyi şut attığınız maç bu şekilde sonuçlanmayabilir" diye konuştu.

Efes Pilsen adına kaydettiği 16 sayı ile galibiyette büyük pay sahibi olan Marcus Haislip ise özellikle taraftar desteğinden çok etkilendiğini ifade ederek, "Maça çıkmadan önce takımdaki herkes bu maçın öneminin farkındaydı ve buna göre mücadele etti. Basketbol mücadele oyunudur. Rakibinizin size nasıl hücum ettiği ve sizin nasıl tepki verdiğiniz önemlidir. Biz çok iyi tepki verdik, rakibimiz ise bizim kadar iyi değildi. Tüm takım arkadaşlarım maçın öneminin bilincinde olarak çok iyi şutlar kullandılar. Bütün bunların yanında salondaki taraftar desteği beni şok etti. Sanki kendi evimizde oynuyor gibiydik. Bunun gibi bir görüntüyü daha önce hiç görmemiştim" şeklinde konuştu.

>>> TBF

Çevrimdışı Kaan Mert

  • Zep (çıtır :P )
  • MVP
  • ******
  • İleti: 5.169
  • Why So Serious ?
    • Profili Görüntüle
    • Kaan Mert's
Ynt: Güncel Haberler
« Yanıtla #40 : 07 Kasım 2006, 09:29:27 »
   Engin Özerhun: "Fırsatları değerlendiremedik"
   Beko Basketbol Ligi'nde Türk Telekom'a 70-69 yenilerek üst üste ikinci mağlubiyetini alan Efes Pilsen'de moraller bozuk.

Efes Pilsen Genel Menajeri Engin Özerhun, yaptığı açıklamada, Türk Telekom karşısında zaman zaman iyi oynadıklarını belirterek, ''Özellikle ikinci periyotta hiç mücadele edemedik. Yakaladığımız 12 sayılık farkın kapanmasına izin vermemeliydik. En büyük hatamız o oldu. Ayağımıza gelen fırsatları değerlendiremedik ve ne yazık ki yenildik'' dedi.

Beşiktaş Cola Turka ve Türk Telekom'a üst üste mağlup olmalarıyla ilgili de Özerhun, ''Beşiktaş Cola Turka maçında gerçekten kötüydük ve doğal olarak kaybettik. Türk Telekom maçı ise başa baş gitti. Kazanabilirdik de'' ifadelerini kullandı. 

Çevrimdışı acemi_13

  • NBA Draft'ında
  • İleti: 17
    • Profili Görüntüle
Ynt: Güncel Haberler
« Yanıtla #41 : 14 Kasım 2006, 18:56:05 »
pazar  günü  oynana  Efes  pilsen  =  Fenerbahçe  Ülker    maçında  büyük  kavga

Pazar  günü  oynanan  maçta  3.  periyoda  kadar  iyi  götüren  Haislip  3.  periyotta  artık  Mirsadın  attığın tokata  dayanamayınca  Mirsad'ın  kaşı  açıldı.  Sinirine  hakim  olamayan  Haislip  ise  sadece  gözünün  şişmesiyle  ve  ikisininde  maçtan  atılmasıyla  maç  devam  etti.
acemi  baketçi

Çevrimdışı Th3STaT

  • MetalHead
  • Superstar
  • *****
  • İleti: 1.011
    • Profili Görüntüle
    • Méŧâłђ£àđ
Ynt: Güncel Haberler
« Yanıtla #42 : 17 Kasım 2006, 15:59:11 »
Ya bu olayları görmek istemiorum artık zaten futbolda yeterince var bir de baskete bulaşmasın bu kotu davranışlar  :(


  Türkçe'ye dikkat arkadaşlar ..
« Son Düzenleme: 17 Kasım 2006, 19:41:55 Gönderen: heatmans »
ThE STaT

Standing Tall and Talented

Çevrimdışı acemi_13

  • NBA Draft'ında
  • İleti: 17
    • Profili Görüntüle
Ynt: Güncel Haberler
« Yanıtla #43 : 17 Kasım 2006, 16:02:13 »
bencede  ama  yani  napalım  siz  erkeklerin  kanında  var  kavga  etmek  bak  voleybol  haberlerine  bi  tane  bile  kavga  etmişler  diyen  birini  bulamazsın
acemi  baketçi

Çevrimdışı Th3STaT

  • MetalHead
  • Superstar
  • *****
  • İleti: 1.011
    • Profili Görüntüle
    • Méŧâłђ£àđ
Ynt: Güncel Haberler
« Yanıtla #44 : 18 Aralık 2006, 20:50:33 »
Efes Pilsen, ABD'li forvet oyuncusu Laron Profit'i kadrosuna kattı...;

Efes Pilsen Kulübü, 29 yaşında ve 1.96 metre boyundaki forvet oyuncusu Laron Profit ile 1 aylık sözleşme imzaladı. Efes Pilsen, bu süre içinde memnun kalması durumunda Profit ile olan sözleşmesini 6 ay daha uzatabilecek.
Efes Pilsen, statü gereği Laron Profit'i öncelikle ULEB Avrupa Ligi'nde oynatacak, ancak 1 aylık süre sonrasında sözleşmedeki 6 aylık opsiyonun devreye sokulması durumunda, BEKO Basketbol Ligi'nde de bu oyuncunun oynayabilmesi için, halen kadroda yer alan 5 yabancı oyuncusundan birisinin yerine tercih edebilecek.         

KARİYERİ
İyi bir savunmacı olarak tanınan Laron Profit, 1997 yılında Atlantik Konferansı'nda en çok top çalan oyuncu unvanını elde etti.
1999 yılında Maryland Koleji'nden mezun olan Profit, NBA draftlarında Orlando Magic tarafından 38. sırada seçildi. Aynı yıl Washington'a takas edilen Laron, 2001 Ağustos'unda tekrar Orlando Magic'e geri döndü.     
2002 yılında ilk Avrupa macerasına çıkan oyuncu İtalya'nın Montegranaro takımında forma giydi. Kısa süren İtalya deneyiminden sonra Milwaukee Bucks ile tekrar NBA'e döndü.
2003 sezonunda Çin'in Guandong Southern Tigers takımına transfer olan Profit, daha sonra tekrar Washington Wizards'a döndü ve Ağustos 2005'te Los Angeles Lakers'a geçti.
2005-2006 sezonunda Los Angeles Lakers takımında 25 karşılaşmada forma giyen Profit, maç başına 11.2 dakika süre alarak 4.2 sayı, 1.7 ribaunt ve 0.6 asist ortalamaları ile mücadele etti.
Bu sezonun başında ise Memphis Grizzlies ile hazırlık karşılaşmalarında forma giydi.
Alıntı...


ThE STaT

Standing Tall and Talented

Çevrimdışı Th3STaT

  • MetalHead
  • Superstar
  • *****
  • İleti: 1.011
    • Profili Görüntüle
    • Méŧâłђ£àđ
Ynt: Güncel Haberler
« Yanıtla #45 : 19 Aralık 2006, 14:33:19 »
Efes'in rakibi Köln...;

Efes Pilsen, Euroleague'deki 9. maçında yarın Rhein Energie Köln'ü Abdi İpekçi'de konuk edecek.Efes Pilsen Basketbol Takımı, ULEB Erkekler Avrupa Ligi A Grubu'ndaki 9. maçında yarın İstanbul'da, Almanya'nın Rhein Energie Köln takımıyla karşılaşacak.
Abdi İpekçi Spor Salonu'nda saat 20.15'te başlayacak karşılaşma Skytürk TV'den canlı olarak yayınlanacak.
Efes Pilsen, grupta ilk yarıda Almanya'da yapılan maçta rakibini 82-68'lik skorla yenmişti.
A Grubu'nda geride kalan 8 maç sonrası 4 galibiyet, 4 yenilgisi olan Efes Pilsen 4. sırada bulunurken, Rhein Energie Köln ise 2 galibiyet, 6 yenilgi sonrası grupta averajla 8. ve son sırada yer alıyor.

362. MAÇ

Efes Pilsen, Rhein Energie Köln maçıyla Avrupa kupalarındaki 362. maçına çıkıyor.
Lacivert-beyazlılar, Avrupa kupalarında bugüne dek yaptıkları 361 maçın 228'ini kazanırken, 133 maçta ise salondan yenilgiyle ayrıldı. Bu arada Efes Pilsen, antrenör Oktay Mahmuti yönetiminde Avrupa kupalarında oynadığı 126 maçta 80 galibiyet, 46 yenilgi aldı.

ALMAN TAKIMLARINA ÜSTÜN

Rhein Energie Köln takımıyla karşılaşacak Efes Pilsen'in, Avrupa kupalarında Alman takımlarına karşı büyük üstünlüğü bulunuyor.
Lacivert-beyazlılar, bugüne dek Alman takımlarıyla yaptığı 15 maçın 14'ünü kazandı. Efes Pilsen, yarınki rakibi Rhein Energie Köln ile tarihinde ikinci kez karşı karşıya gelecek. Köln ile bu sezon deplasmanda yaptığı ilk maçı lacivert-beyazlılar, 82-68 kazanmıştı. Türk ekibi, ayrıca daha önce Alman takımlarından 6 kez Bayer Leverkusen, 8 kez de Alba Berlin ile karşılaştı.
Efes Pilsen, Alman takımlarına karşı tek yenilgisini Avrupa Ligi'nde 2 Şubat 2004'de Alba Berlin karşısında 77-61'lik sonuçla almıştı.
Alıntı...

ThE STaT

Standing Tall and Talented

Çevrimdışı Th3STaT

  • MetalHead
  • Superstar
  • *****
  • İleti: 1.011
    • Profili Görüntüle
    • Méŧâłђ£àđ
Ynt: Güncel Haberler
« Yanıtla #46 : 22 Aralık 2006, 14:43:26 »
Efes Pilsen topun kıymetini biliyor...;

ULEB Avrupa Ligi'nde 9. hafta maçları geride kalırken, Efes Pilsen, Avrupa Ligi'nin en az top kaybeden takımı durumunda bulunuyor.
Euroleague A Grubu'ndaki 9. maçında, Almanya'nın Rhein Energie Köln takımını 91-76 yenerek 3. sıraya yükselen Efes Pilsen, 3 gruptaki 24 takım içinde, en az top kaybeden takım durumunda.
9 maçta toplam 101 top kaybeden lacivert-beyazlılar, maç başına 11.22 top kaybı ortalamasıyla oynarken, lacivert-beyzlıları 103 top kaybı ile Rusya'nın CSKA Moskova ve 107 top kaybıyla İspanya'nın Barcelona takımları takip ediyor.

NICHOLAS 3 SAYIDA İLK SIRADA

ULEB Avrupa Ligi'nde 9. hafta itibariyle 3 sayılık atışlarda toplam 26 isabet bulan Efes Pilsenli Drew Nicholas, 3 sayılık atışlarda en çok isabet bulan oyuncu olarak bu kategoride lider durumda bulunuyor.     
26/61 3 sayılık oran ile yüzde 42.6 gibi yüksek bir 3 sayılık atış yüzdesine sahip olan Nicholas'ı, Juventut Badalona'dan Rudi Fernandez ve TAU Ceramica'dan Igor Rakocevic takip ediyor.
Alıntı...
ThE STaT

Standing Tall and Talented

Çevrimdışı Th3STaT

  • MetalHead
  • Superstar
  • *****
  • İleti: 1.011
    • Profili Görüntüle
    • Méŧâłђ£àđ
Ynt: Güncel Haberler
« Yanıtla #47 : 23 Aralık 2006, 16:35:42 »
Euro Lig Panaroma...;

Euroleague’de haftalar geride kalırken, Efes Pilsen’de taşlar yerine oturuyor.
Önceki maçta Prokom Trefl’ı deplasmanda deviren Lacivert-Beyazlılar, Rhein Energie Köln’ü de geçip ikinci tura kalmayı neredeyse garantiledi. Savunma performansı halen istenilen seviyeye gelmeyen Jenkins, Efes’in hücum sistemine adapte olmaya başlıyor. Takımı oynatan, birçok asist yapan Amerikalı, her geçen gün iyiye gidiyor. Haislip, Köln’e karşı büyük bir patlama yapıp haftanın MVP’si oldu. Geldiği günden bu yana sadece üçlük atışları tercih eden ve pota altından kaçan Amerikalı, Köln karşısında yapılan asistleri çok iyi değerlendirip doğru yerde topla buluşunca atletik yeteneği ile neler yapabileceğini gösterdi. İki maçtır yeni Amerikalı Profit’i merak ediyoruz ama kendisini saklıyor. Prokom ve Köln karşılaşmalarında 5’er dakika oynayan Profit, bırakın şut atmayı, potaya yan gözle bile bakmadı. “Yeni geldim, etliye sütlüye karışmıyım” diye düşünüyor herhalde. Efes, Dinamo Moskova’nın evinde TAU Ceramica’ya kaybetmesi ile grup üçüncülüğü yolunda da oldukça umutlandı.
Alıntı...
ThE STaT

Standing Tall and Talented

Çevrimdışı Th3STaT

  • MetalHead
  • Superstar
  • *****
  • İleti: 1.011
    • Profili Görüntüle
    • Méŧâłђ£àđ
Ynt: Güncel Haberler
« Yanıtla #48 : 30 Aralık 2006, 18:01:29 »
Efes Pilsen:75 Banvit:65

Maçı canlı olarak izleme fırsatı bulduğum bu maçta Efes,bu zorlu karşılaşmadan güç te olsa taraftarlarının yanında galip gelmeyi bildi ve zirveden kopmadığını bir bakıma göstermiş oldu.Bu maçta beğendiğim isimler Efesten Mustafa Abi ve Banvit'den de Bekir Yarangüme oldu.Zaten bu iki adam da takımlarının en iyi performansına sahip oyuncuları oldu.Bekir Yarangüme'nin el üstünden attığı 3 lükleri beni baya bir heyacanlandırdı.Mustafa Abi ise karşısındaki adamları sanki yok saydı ve hep üstlerine gitti turnikelerde ise baya bir başarılıydı.Mustafa Abi için TBL'de de her yerde oynayabilen,takımını sırtlayan bir 3 numara olduğunu kanıtlarcasına güzel bir oyun çıkardı.Bakalım Efes bu maçtan galip ayrılmayı bildi ama sonraki maçlarda nasıl bir oyun ile çıkacak karşımıza.Banvit açısından ise adamlar bir ara çıkış yakalar gibi oldu ama sonradan bu duygu da ellerinde patladı.Bu maça galibiyet isteğiyle çıkmışlardı ama beklenen olmadı.Bana kalırsa Banvit büyükleri zorlamaya devam etcek ve üs sıralarda yerini alacaktır.
ThE STaT

Standing Tall and Talented

Çevrimdışı Mrs.Slipknot

  • İmMoRTaL
  • Starter
  • ***
  • İleti: 346
    • Profili Görüntüle
Ynt: Güncel Haberler
« Yanıtla #49 : 25 Ocak 2007, 10:52:15 »
Mahmuti oyundan memnun
ULEB Avrupa Ligi (A) Grubu mücadelesinde deplasmanda Climamio Bologna'yı 76-74 yenen Efes Pilsen'in antrenörü Oktay Mahmuti, sergilenen mücadeleden memnun olduğunu söyledi.

Oktay Mahmuti muhabirine yaptığı açıklamada, iyi başladıkları maçın devamında yoğun bir baskıyla karşılaştıklarını belirterek, ''Maçı son çeyreğe kadar götürmüşken, son 5 dakikaya rakibimiz önde girdi. Biz ise tekrar toparlanma gücünü bularak önemli bir galibiyet elde ettik. Sürekli oyunu kontrol ettik. Geriye düşmemize karşın da rakibimiz için dramatik olan bir galibiyet aldık'' diye konuştu.

Gruptaki sıralamayı önümüzdeki hafta İstanbul'da oynayacakları Dynamo Moskova maçının belirleyeceğini kaydeden Oktay Mahmuti, ''Herşey elimizin altında'' dedi.

Mahmuti, mücadelenin son çeyreğinde bir İtalyan taraftarla aralarında yaşanan gerginlikle ilgili ise, ''Tüm Bologna seyircisine bunu mal etmek olmaz ama orada sürekli küfür eden bir kişi vardı. Kimsenin hoşuna gitmeyecek bir durum. Benim de hoşuma gitmedi. Bologna gibi gelenek sahibi ve müthiş seyircisi olan bir takıma yakıştırmak mümkün değil'' dedi.

-ÖZERHUN: ''MAÇI KENDİMİZ ZORA SOKTUK''-

Efes Pilsen Genel Menajeri Engin Özerhun ise Climamio Bologna karşısında farkı çok açabilecek fırsatları yakaladıklarını dile getirerek, ''İlk yarıyı 4 sayı gibi kapanması kolay bir farkla bitirdik. Rakibimiz skorerlerini iyi kullanırken, biz sayı üretemeyip kolay basketler yedik. Ama sonunda yine toparlayıp, çok zor bir ortamda kazanmasını bildik. Maçı bu duruma da biz getirmiştik, çünkü farkı yakalayabileceğimiz fırsatları çok kolay harcadık'' şeklinde konuştu.

Ayrıca, maç içinde yaşanan gerginliğe de değinen Özerhun, ''Oraya küfür eden ve tüküren bir adamı yerleştirmişler. Maçın atmosferi belli. Biz İstanbul'da böyle bir şey yapmıyoruz. Ne yazık ki maçın gözlemcisi de İtalyan ve o kişiyi yerinden kaldırmamayı düşünüyordu. Bir militan gibi orada küfür ediyor ve tükürüyor. Son derece yanlış. Küfürü de anlıyoruz ama tükürüğü hiç anlayamıyoruz. Yaşanmaması gerekirdi'' diyerek sözlerini tamamladı.

alıntı

valla oktay hoca memnunsa iyidir o pek kolay kolay memnun kalmıyo oyundan :lol:
ÖSS DEN NEFRET EDİYORUM ..!