Beko Basketbol Ligi'nin İlk Maçını Efes Pilsen Kazandı
Beko Basketbol Ligi'nde 2006-07 sezonunun açılış maçında Efes Pilsen, deplasmanda Mersin Bşb.'yi 78-56 mağlup etti.
Beko Basketbol Ligi'nde 2006-07 sezonu bugün oynanan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Efes Pilsen maçı ile start aldı. Mücadeleyi baştan sona üstün götüren Efes Pilsen maçtan da 56-78 galip ayrıldı.
Mersin Edip Buran Spor Salonu'nda oynanan maça, Mersinli taraftarların ve basketbolseverlerin yoğun ilgisi vardı. Edip Buran Spor Salonu dolarken bir çok basketbolsever de dışarda kaldı. Karşılaşmaya hızlı başlayan Efes Pilsen, Ermal ve Cenk'in sayıları ile ilk dakikadan itibaren Mersin Büyükşehir Belediyesi karşısında etkili oldu. Yaptığı sert savunma ile rakibini durduran Efes Pilsen'e Ümit ve Wilson ile karşılık vermeye çalışan Mersin Büyükşehir Belediyesi arka arkaya hücumlardan boş dönünce Efes Pilsen ilk periyottan itibaren oyundaki hakimiyetini kurdu. İlk periyotta huücumda ve savunmada çok başarılı bir görüntü çizen Efes Pilsen periyodu da 9-26 önde tamamladı.
İkinci periyoda da hızlı başlayan Efes Pilsen oyun disiplinbinden kopmayarak rakibi karşısındaki etkili oyununu sürdürdü. Ermal'in üst üste bulduğu 3 sayılık atışlar, Cenk'in hücumdaki başarılı oyunu ile birleşince Efes Pilsen aradaki farkı açmaya devam etti. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde ise skor yükünü çeken Ümit'e Wilson, Nedim ve Erdal'dan da yardım gelse de özellikle hücumda istediği oyunu bir türlü sahaya yansıtamayan evsahibi ekip, savunma anlamında da rakibini durdurmayı başaramayınca ilk devre 27 sayı farkla 21-48 Efes Pilsen'in üstünlüğünde sona erdi.
İkinci devreye toparlanarak başlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Efes Pilsen'e ilk devre olduğu kadar kolay sayı imkanı vermedi. Hücumda ve savunmada ilk devreye oranla daha başarılı bir görüntü çizen Mersin Büyükşehir Belediyesi, üçüncü periyotta farkı eritemese de daha da büyümesine engel oldu. Konuk ekip ise Ermal ve Cenk ile rakibi karşısındaki etkili oyununu sürdürürken, Nikolas ve Haislip'in de skora katkı yapan oyunu ile farkın kapanmasına izin vermedi ve mücadelenin son 10 dakikasına 38-64 Efes Pilsen önde girdi.
Son periyoda rakibi karşısında sert savunma yaparak başlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, rakibine kolay sayı imkanı vermedi. Ümit, Wilson ve Nedim ile sayılar bulan Mersin temsilcisi rakibi karşısında periyot boyunca etkili bir oyun ortaya koysa da Oktay Mahmuti'nin şans verdiği genç oyuncular da ortaya koydukları performansla farkın kapanmasına izin vermedi. Maçın başından beri sürdürdüğü skor üstünlüğünü son periyotta da devam ettiren Efes Pilsen, Beko Basketbol Ligi'nde 2006-07 sezonunun açılış maçını 56-78'lik skorla kazanan taraf oldu.
SALON: Edip Buran Spor Salonu
HAKEMLER: Mehmet Keseratar, Alper Özgök, Yener Yılmaz
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ (56): Özgür 3, Jerry, Murat, Erdal 6, Reha 3, Umut 4, Ümit 15, Nedim 6, Wilson 10, McMillian 2, Engin 7.
EFES PİLSEN (78): Nikolas 12, Ermal 19, Bora 5, Cenk 16, Mustafa 2, Cüneyt 2, Kerem 6, Haislip 10, Jankins 6.
1. PERİYOT: 9-26
2. PERİYOT: 12-22
3. PERİYOT: 17-16
4. PERİYOT: 18-14