Gönderen Konu: Güncel Haberler  (Okunma sayısı 142082 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kaan Mert

• Zep (çıtır :P )
  • MVP
  • Why So Serious ?
    • Profili Görüntüle
    • Kaan Mert's
Ynt: Güncel Haberler
« Yanıtla #25 : 09 Ekim 2006, 10:10:44 »
    Alkışlar İbo için
Beko Basketbol Ligi'nde Pınar Karşıyaka-Fenerbahçe Ülker karşılaşması, çekişmesiyle hala akıllarda. Ama öyle bir olay yaşandı ki maçta çekişmeyi bir kenara koydu, o olay konuşuldu. İbrahim Kutluay, Milli Takım kaptanının nasıl olması gerektiğini ve Fair Play'in ne demek olduğunu maçın üçüncü çeyreğinde herkese gösterdi.

Benden çıktı

Bu periyodun başında hücum eden İzmir'in yeşil kırmızılı ekibi, pota altından oynamak istedi ve top dışarı çıktı. Hakem de topu Fenerbahçe Ülker'e verdi. Ancak yıldız oyuncu, bu karara itiraz etti. Hakeme gitti, "Top benden çıktı" dedi. Bu olay sonrası hakem kararını değiştirdi, topu Karşıyaka'ya verdi. Tribünler de İbo'yu alkışladı. İbrahim bu olaydan sonra hakemlerin ve takım arkadaşlarının kendisini tebrik ettiğini belirtirken, şöyle konuştu:

"Hakemlere her zaman yardımcı olmaya çalışıyorum. Pozisyonda da top tırnağımın ucuna çarptı. Bu yüzden de top yön değiştirmediği için hakemler topu bize verdi. Hak geçmesin diye ben de olayı anlattım. Hakemler de kararlarını değiştirip topu K.Yaka'ya verdi. Ben hem kendi açımdan, hem de Milli Takım sporcusu olarak yapılması gerekeni yaptım. Bu tür Fair Play olayını herkesin yapmasını isterim."

İbrahim Kutluay'ın Türk basketbolunun önemli isimlerinden biri olduğunu hatırlatan Pınar Kaşıyaka Basketbol Şube Başkanı Mutlu Altuğ, şöyle dedi: "Zaten ona yakışan da buydu. Bahsedilen pozisyondaki hareketi ise alkışlanmaya değer. Karşıyaka olarak böyle rakiplerle sportif mücadeleye girmekten her zaman keyif alırız."

Kaynak : Hürriyet

Çevrimdışı trepagnier

• Ülkerspor Delisi
  • All-Star
  • Euroleague Profesörü
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #26 : 09 Ekim 2006, 10:13:00 »
İbrahim Kutluay gerçekten geçen maç topun kendinden çıktığını söyleyip hem hakemi hemde kendini eleştri almaktan kurtardı.Aynı pozisyon maçın sonlarına doğru Nedim Yücel'e de oldu ancak Nedim topun kendinden çıkmadığını söyleyip hakemleri yanılttı türk basketboluna İbrahim Kutluay gibi adamlar lazım diye düşünüyorum.
I Miss You Ülkerspor turn again to my life

Çevrimdışı Kaan Mert

• MVP
  • Why So Serious ?
    • Profili Görüntüle
    • Kaan Mert's
« Yanıtla #27 : 09 Ekim 2006, 10:18:45 »
  Bu hareketi maç başabaş giderken kazanma hırsı ön planda olan oyuncu yapamazdı... Bu hareket büyüklüktür kısacası.. İbrahim'i kutlamak lazım Fair-Play tekrar onunla gündeme geldi :wink:

Çevrimdışı Kaan Mert

• MVP
  • Why So Serious ?
    • Profili Görüntüle
    • Kaan Mert's
« Yanıtla #28 : 09 Ekim 2006, 21:28:13 »
    "İzmir deplasmanından galibiyetle döndüğümüz için mutluyuz"
  FB Ülker Şube Direktörü Karakaş Pınar Karşıyaka deplasmanından galibiyetle döndükleri içim mutlu olduklarını söyledi.
Beko Basketbol Ligi'nin ilk haftasında Pınar Karşıyaka ile karşılaşan Fenerbahçe Ülker'de Şube Direktörü Nedim Karakaş, ligde ilk hafta deplasmanda Pınar Karşıyaka'yı yendikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Karakaş, yaptığı açıklamada, hafta içinde oyuncuların yaşadığı grip salgınının Pınar Karşıyaka maçında kendilerini olumsuz etkilediğini belirterek, ''Hemen hemen tüm oyuncularımız gribe yakalandı. İbrahim, Rasim, Semih ve Kambala ise ağır bir şekilde grip geçirdi. Kambala'dan bu yüzden maçta faydalanamadık'' dedi.

Karşılaşmanın baştan sona çekişme içinde geçtiğini ifade eden Nedim Karakaş, ''Zaman zaman iyi oynadık, zaman zaman da istenilen seviyeye gelemedik. Stresli bir maç oynadık. Sonuçta ilk maçımızda zorlu bir deplasmandan galibiyetle döndüğümüz için mutluyuz'' şeklinde konuştu.

Karakaş, ligin 2. haftasında ezeli rakipleri Beşiktaş Cola Turka ile yapacakları maça da değinerek, ''Her şeyden önce bir derbi maçı, bizim için çok önemli bir maç. Türkiye Kupası'nda aldığımız farklı galibiyeti unuttuk, o maç ölçü olmaz. Zorlu bir maç olacak ama sahadan galibiyetle ayrılmak istiyoruz'' diye konuştu

TBF

Çevrimdışı trepagnier

• Ülkerspor Delisi
  • All-Star
  • Euroleague Profesörü
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #29 : 10 Ekim 2006, 09:58:30 »
Fair Play Ruhu...

Hemen hemen her sene dünyanın muhtelif ülkelerinden centilmenlik haberleri gelir. Bir futbolcu verilen penaltının haksız olduğunu, ya da sayılan golü elle attığını hakeme söyler, ya da bir basketbolcu üç sayılık basket sonrası çizgiye bastığını ve atışın 2 sayı olduğunu hakeme iletir.

Tıpkı yıllar önce Nedved’in Lazio forması altında takımı öndeyken verilen penaltı kararı sonrası kendini yere attığını, geçen sene Roma 1-0 öndeyken De Rossi’nin ve Galatasaray PAF Takımı’nın 2-0 öndeyken Özgürcan’ın golleri elle attıklarını, İbrahim Kutluay’ın da Pınar Karşıyaka maçında takımı 15 sayı öndeyken topun oyun alanı dışına kendi elinden çıktığını söyleyip kararları değiştirmeleri gibi. Bu tip örnekleri çoğaltabiliriz. Yüzde 90’ı oyuncuların baskı altında olmadığı, stresin sinirleri germediği, en önemlisi de takımlarının önde oldukları maçlarda yaşandı, “İşte Fair-Play ruhu” diye övgülerin yağdığı, ödüllerin dağıtıldığı pozisyonlar. Amacım kesinlikle İbrahim Kutluay ve diğerlerini eleştirmek değil. Yaptıkları insani olarak doğru bir hareket. Ama.. Evet aması var. Düşünün A Milli Basketbol Takımımız Avrupa Şampiyonası’nda çok kritik bir maç oynuyor. Serkan Erdoğan son saniyede attığı üçlükle maçı uzatmaya götürüyor, tribünler yıkılıyor. O da ne, Serkan hakeme gelip, “Bir ayağım içerideydi, iki sayılık basket olmalıydı” diyor. Ya da Fenerbahçe UEFA Kupası’nda yarı final oynuyor, son dakikalarda Rüştü çizgiden bir top kurtarıyor. Herkes turu geçtik diye düşünürken Rüştü hakeme topun çizgiyi geçtiğini belirtiyor. Ertesi gün ikisi de vatan haini ilan edilir, spor hayatları bitme noktasına gelirdi. Alpay’ın Dünya Kupası’ndaki hareketi de yıllarca tartışma konusu olmadı mı ülkemizde. Centilmenlik miydi yaptığı yoksa aptallık mı? Dürüstlük, spor etiği her branşta olması gereken kavramlar. Ama sporun bu kadar profesyonelleştiği ve endüstriyelleştiği bir çağda, oyuncuların kararları düzeltmeleri ne kadar doğru. Doğruysa hakemlerin oradaki işi ne? Ya da medyanın bu tip şirinlikleri abartıp “Fair Play” naraları atarken, Alpay olayındaki gibi oyuncuyu eleştirmesindeki tutarsızlığa ne demeli.
İyisi mi sporcular hayati bir maçın son dakikasında da aynı tutumu sergilesinler. Yapamıyorlarsa, hiç hakemin işine karışmasınlar, bizim de kafamız karışmasın.
İbrahim’in Karşıyaka maçında bir anlık refleks ve iyi niyetli davranışından yola çıkmışken, maçla beraber ligin ilk haftasına değinelim. Fenerbahçe henüz hazır ve istenilen seviyeye yakın bile değil. Çeşitli nedenleri var. Yine de zorlu Karşıyaka deplasmanında galip gelmeleri, en azından lige moralli başlamalarına neden oldu. Karşıyaka, güçlü rakibi karşısında çok iyi mücadele etti, galibiyete son saniyelere kadar ortak oldu. Tempoyu yükseltip rakibin oyun düzenini bozan Karşıyaka, ilerleyen haftalarda göze çok hoş gelen basketbol oynayacak diye düşünüyorum. Efes Pilsen, bu sezon her takım için kabus olabilecek Mersin deplasmanından rahat bir galibiyet çıkardı.
Haftanın en dikkat çekici sonucu Ankara’dan geldi. Ligin yeni takımı TED, geçen sezona damgasını vuran güçlü Banvit’i devirip şimdiden acemilik çekmeyeceğini gösterdi. Bir başka yeni Konya Selçuk, Beko Basketbol Ligi’nin gediklilerinden Darüşşafaka’ya İstanbul’da ecel terleri döktürmesine rağmen kazanamadı ama ilerisi için olumlu sinyaller verdi. Galatasaray Tekel’i, Beşiktaş da Oyak Renault’yu yenerken fazla zorlanmadılar. Kupa maçlarında izlediğimiz Tofaş, gruptan çıkamamasına rağmen oldukça iyi basket oynamıştı. Bursa’nın da zor deplasmanlardan biri olacağını düşünüyordum ama Telekom çok farklı bir galibiyetle Ankara’ya döndü.

Çevrimdışı trepagnier

• Ülkerspor Delisi
  • All-Star
  • Euroleague Profesörü
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #30 : 12 Ekim 2006, 18:11:42 »
Beşiktaş'ı Yine Yenmek İstiyoruz. 

BEKO Basketbol Ligi'nde sezonun ilk derbisinde yarın Beşiktaş Cola Turka ile karşılaşacak olan Fenerbahçe Ülker, ezeli rakibini yenerek, 2'de 2 yapmak istiyor.
Fenerbahçe Ülker Şube Direktörü Nedim Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kolay bir maç olmayacağını vurgulayarak, ''Hiçbir maçın kolay kazanılmayacağını biliyoruz ama Beşiktaş Cola Turka'yı yine yenmek istiyoruz'' dedi.

Türkiye Kupası'nda Beşiktaş'ı farklı yendikleri karşılaşmanın yarınki maç için ölçü olamayacağını ifade eden Karakaş, şöyle devam etti:

''Beşiktaş son derece iddialı ve güçlü bir takım. Sahada iyi mücadele eden takım kazanacaktır. Türkiye Kupası'nda maçlar gösterdi ki hiç bir maç kolay kazanılmıyor. Sahada tüm gücümüzle mücadele edip, ligde sezonun ilk derbisinden galibiyetle ayrılmayı hedefliyoruz.''

Nedim Karakaş, gribal enfeksiyon nedeniyle geçen hafta oynayamayan Kambala'nın dün akşam ilk defa idmana çıktığını, bu oyuncunun yarınki maçta forma giyebileceğini söyledi.

Ligde sezonun ilk derbisinde konuk takımın seyircisi alınmayacak.

Nedim Karakaş, iki takımın maçlarında konuk ekibin seyircisinin alınmaması kararının alındığını belirterek, ''İki kulübün aldığı karar gereği bu sezon hem erkek hem de bayan basketbol maçlarında konuk ekibin seyircisi alınmayacak. Abdi İpekçi Spor Salonu'na yarın Beşiktaş seyircisi gelirse dışarı çıkartılacak'' dedi.

Fenerbahçe taraftarından salonu tamamen doldurmasını isteyen Karakaş, ''Taraftarımız salonu tamamen doldurup, bizi sonuna kadar desteklesinler. Fenerbahçe taraftarının bu sezon tribünlerde de centilmenlik şampiyonu olmasını istiyoruz. O bakımdan herhangi bir şekilde sahada meydana gelecek olaylardan tahrik olmasınlar, takımı destelemeye devam etsinler'' diyerek sözlerini tamamladı.

Çevrimdışı Gencay

• Manyak Efesli
  • All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #31 : 13 Ekim 2006, 22:36:02 »
BEKO Basketbol Ligi'nin 2. haftasının açılış maçında Fenerbahçe Ülker ezeli rakibi Beşiktaş Cola Turka'yı 83-71 yendi.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan sezonun  ilk derbi mücadelesine iki takımda tempolu başlarken, evsahibi Fenerbahçe Ülker ilk periyotta pota altından Kambala ile etkili olurken, konuk ekip Beşiktaş Cola Turka da hızlı hücumlarla sayı buldu.

İlk periyodu 22-19 önde kapatan Fenerbahçe Ülker, ikinci periyottan itibaren rakibine üstünlüğünü kabul ettirdi. Hücumda skor üretmekte zorlanan Beşiktaş karşısında Solomon'un iyi oyunuyla etkili olan evsahibi takım, maçın ilk yarısını da 13 sayı farkla 46-33 önde tamamladı.

İyi oyununu ikinci yarıda da sürdüren Fenerbahçe Ülker, Willie Solomon'a dış şutlarda İbrahim ve Mrsiç'in katılımıyla farkı bir ara 24 sayıya kadar çıkardı. Son bölümlerde skor rehavetine giren ezeli rakibi karşısında Beşiktaş farkı azda olsa eritse de, Fenerbahçe Ülker mücadeleyi 83-71 kazanarak ligdeki ikinci maçından da galibiyetle ayrıldı.

Fenerbahçe'de Solomon 16 sayıyla takımının en skorer ismi olurken, Kambala 14, Mirsad 13, Mrsiç de 12 sayıyla oynadı. Beşiktaş Cola Turka'da Jamek Thomas 25 sayıyla sahanın  en skorer ismi olmasına karşın yenilgiyi önleyemedi.

Sezon öncesi oynanan Tadım Türkiye Kupası maçında Beşiktaş Cola Turka'yı 88-63 yenen Fenerbahçe ülker, bu sonuçla rakibine rövanşı da vermemiş oldu.

1.PERİYOT: 22-19
2.PERİYOT: 24-14
3.PERİYOT: 23-15
4.PERİYOT: 14-23

Çevrimdışı Kaan Mert

• MVP
  • Why So Serious ?
    • Profili Görüntüle
    • Kaan Mert's
« Yanıtla #32 : 16 Ekim 2006, 19:34:25 »
     "Son 3 dakikaya kadar çok iyi oynadık"
FB Ülker'in Basketbol Şube Direktörü Nedim Karakaş ,BJK Cola Turka karşısında iyi mücadele ettiklerini söyledi.
Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı Şube Direktörü Nedim Karakaş, Beşiktaş Cola Turka'yı 83-71 yendikleri derbi maçta, son 3 dakikaya kadar iyi oynadıklarını söyledi.

Karakaş, yaptığı açıklamada, derbi maçta son 3 dakikaya kadar üstün bir oyun ortaya koyduklarını belirterek, ''Hakan'ın sakatlanmasının takım üzerinde yarattığı olumsuz etki, bir iki pozisyonda basit top kayıpları ve maçın kazanılmış olmasından dolayı, oyuncular son 3 dakikada maçı bıraktılar. Son 3 dakikaya kadar son derece güzel ve ciddi bir basketbol oynadık'' dedi.

Derbi maçta pota altında iyi mücadele eden Kambala'nın performansından da övgüyle bahseden Nedim Karakaş, ''Geçen sezon herkes Kambala'dan daha çok şey bekliyordu ama rakip takım bu oyuncuyu içeride çok sıkıştırıyordu. Bu sene daha geniş kadroyla mücadele ettiğimiz için Kambala da pota altında daha rahat oynuyor. Kambala gücü itibariyle Avrupa'nın sayılı pivotlarından ve teke tek tutmaya kalktıkları zaman rakip zorlanıyor'' diye konuştu.

Beko basketbol Ligi'nin 3. haftasında OYAK Renault ile oynayacakları maçın zor geçeceğini kaydeden Karakaş, ''Rakibimiz genç ve diri bir ekip. Ligde hiçbir rakibe 'Çantada keklik' diyemezsiniz. Bu sezon lig zevkli ve çekişmeli geçecek'' şeklinde konuştu.

Nedim Karakaş, derbi maçta sarı-lacivertli taraftarların salonlarda özlenen bir atmosferi yarattığını ve takımlarını sonuna kadar desteklediklerini de söyleyerek, "Taraftarlarımızın desteğinden memnunuz. Salondaki atmosfer uzun zamandır özlenen bir atmosferdi. Çok küçük bir grubun bir ara rakip takıma satışması haricinde her şey çok güzeldi. Umarım o da diğer maçlarda olmaz. Onun dışında maç boyunca söylenen şarkılar, tezahüratlar ayrı bir güzellik kattı. Artık seyircimizin salonlara ayakları alışıyor'' diye konuştu.

Nedim Karakaş, Avrupa Ligi'nde salonun tamamen dolması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden Abdi İpekçi Spor Salonu'na otobüs kaldırmasını beklediklerini vurgulayarak, ''Seyirciye hizmeti götürmek belediyemizin görevidir. Abdi İpekçi Spor Salonu şehrin merkezinde uzakta bulunuyor. Avrupa Ligi maçları geç saatte oynandığı için taraftarların maç sonunda evlerine gitmesi zor oluyor. Bunun için belediyeden maç günleri belirli yönlerden otobüs kaldırmasını bekliyoruz. Avrupa Ligi maçlarında salonun tamamen dolmasını istiyoruz'' diyerek sözlerini tamamladı.

Öte yandan Karakaş, derbi maçta omuzu çıkan Hakan'ın 3-4 hafta dinlendirileceğini kaydetti.

>>>> TBF

Çevrimdışı Kaan Mert

• MVP
  • Why So Serious ?
    • Profili Görüntüle
    • Kaan Mert's
« Yanıtla #33 : 24 Ekim 2006, 20:28:41 »
     Fenerbahçe Ülker Yunanistan'a Gitti

Euroleague'deki ilk maçında Aris TT Bank ile karşılaşacak olan FB Ülker Yunanistan'a gitti.

Basketbol ULEB Erkekler Avrupa Ligi'nde bu sezon Efes Pilsen ile birlikte Türkiye'yi temsil edecek olan Fenerbahçe Ülker, grubundaki ilk maçında Yunanistan'ın Aris TT Bank takımıyla yapacağı maç için bu ülkeye gitti.

Fenerbahçe kafilesi, Atatürk Havalimanı'ndan uçakla Atina'ya gitti. Atina'da Selanik uçağını bekleyen kafilenin öğle yemeği için şehre indiği öğrenildi. Daha önce Atina'da yaşayan İbrahim Kutluay'ın burada kafileye rehberlik yaparak, teknik heyet ve oyuncuları tanıdığı bir restorana götürdüğü bildirildi.

Sarı-lacivertliler, yemekten sonra tekrar havalimanına dönerek, Selanik'e uçtu.

Avrupa Ligi'nde C Grubu'na yer alan Fenerbahçe, yarın saat 19.15'te Aris TT Bank ile karşılaşacak. Selanik Spor Salonu'nda yapılacak karşılaşma, Skytürk'ten naklen yayınlanacak.

>>>> TBF

Çevrimdışı Kaan Mert

• MVP
  • Why So Serious ?
    • Profili Görüntüle
    • Kaan Mert's
« Yanıtla #34 : 25 Ekim 2006, 14:56:13 »
    Fenerbahçe Ülker, Aris Maçına Hazır...
ç   
  Euroleaugue’de ilk kez 1992 yılında mücadele eden Aris TT Bank, bugün akşam oynanacak maçta temsilcimiz Fenerbahçe Ülker’i Selanik’de Alexandereio Arena’da konuk edecek. 20:15’de başlayacak mücadele SKY Turk’den naklen yayınlanacak.

Geçtiğimiz sezon ULEB Cup’da final mücadelesi veren Aris TT Bank, Dinamo Moskova karşısında tutunamasa da gösterdiği performans ile dikkatleri üzerine çekmişti.

Fenerbahçe Ülker’de forma giyen Willie Solomon ve İbrahim Kutluay için de Aris TT Bank maçının önemi büyük. 2003 yılında Aris forması giyen Willie Solomon Aris ile 2003 yılında FIBA Avrupa Kupası’nda şampiyonluk sevinci yaşamıştı. Solomon aynı zamanda hücum yönünü tecrübeli oyuncular Terrell Castle ve Mahmoud Abdul-Rauf karşısında sergileyecek. İbrahim Kutluay ise Yunanistan’da AEK ve Panathinaikos forması giyen bir diğer Fenerbahçe Ülker’li oyuncu. Panathinaikos ile Euroleague şampiyonluğuna ulaşan İbrahim Kutluay için de bu maçın önemi büyük.

Fenerbahçe Ülker antrenörü Aydın Örs hazırlıkların tamamlandığını söylerken “Aris maçı için takımın hazır olduğunu düşünüyorum. Takımdaki tek eksik Hakan Demirel’in yokluğu. Aris maçına çok iyi hazırlandık. Çok iyi bir takım ve deneyimli oyunculara sahipler. Kadrolarına Mahmoud Abdul-Rauf’u da ekleyerek iyi bir kadro oluşturdular. Abdul-Rauf ile birlikte 6 yabancı oyuncu ile mücadele edecekler. Aynı zamanda evlerinde oldukça iyi atmosfer yakalıyorlar. Çok iyi taraftarları var ve takımlarını sonuna kadar destekliyorlar. Öncelikle İstanbul’da oynayacağımız tüm maçları kazanmak istiyoruz. Aris maçını kazanarak Euroleague’e iyi başlangıç yapmak istiyoruz” dedi.

Fenerbahçe Ülker’in tecrübeli forveti İbrahim Kutluay Euroleague’e iyi başlangıç yapmak istediklerini belirtirken “Euroleague’e oldukça zorlu bir maçla başlıyoruz. Aris TT Bank, Giorgios Sigalas, Georgios Kalaitzis ve Spiros Panteliadis gibi Yunan basketbolunda oldukça yetenekli oyun kurucuları kadrosunda bulunuyor. Bu oyuncuların yanında Fenerbahçe’den eski takım arkadaşım Mahmoud Abdul-Rauf ve Terrel Castle gibi yetenekli oyuncular yer alıyor. Oldukça kaliteli isimlerden kurulu yeni bir takımız. Öncelikle iyi basketbol ortaya koyup ardından Selanik’deki maçı kazanmak istiyoruz. Bu maçın benim için ayrı bir önemi var. Yunanistan benim ikinci evim” şeklinde sözlerini tamamladı.

Aris TT Bank antrenörü Andrea Mazzon bu organizasyonda yer aldıkları için büyük mutluluk duyduklarını belirtirken “Bu derece önemli ve yüksek düzeyde oynayan takımlar arasında olmak çok önemli. Euroleague’de ve Yunanistan Ligi’nde hedeflerimize ulaşmak için çalışıyoruz. Takımın Avrupa başarılı olması için elimizden geleni yapacağız. Şuna garanti verebilirim ki sahaya her maçımızı kazanmak için çıkacağız. Fenerbahçe Ülker çok iyi ve kuvvetli bir takım. Willie Solomon, İbrahim Kutluay ve Mirsad Türkcan gibi Final Four için savaşan oyunculara sahipler. Biz de taraftarımız önünde potansiyelimizi en iyi şekilde yansıtmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

Aris TT Bank’ın oyun kurucularından Terrel Castle ise maça kazanmak için çıkacaklarını söylerken “Euroleague’de ilk maçımıza çıkacağımız için oldukça gururluyuz. Kazanmak ve savaşmak için mücadele edeceğiz. Buna hazır olduğumu düşünüyorum. İyi savunma ve hücum yaparak kazanmak istiyoruz. Taraftarlarımızın desteğiyle Fenerbahçe Ülker’i yenip ilk maçımızda zafer elde etmek istiyoruz” dedi.

>>>Basketbolseverler..

Çevrimdışı Kaan Mert

• MVP
  • Why So Serious ?
    • Profili Görüntüle
    • Kaan Mert's
« Yanıtla #35 : 26 Ekim 2006, 09:18:47 »
    Aydın Örs: "Sezonun En Kötü Maçını Oynadık"
   Fenerbahçe Ülker, Euroleague C Grubu ilk maçında Aris TT Bank’a deplasmanda 66-58’lik skorla mağlup oldu. Maç sonrasında Fenerbahçe Ülker antrenörü Aydın Örs ve milli oyuncu İbrahim Kutluay düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

İyi basketbol ortaya koyamadıklarını belirten Fenerbahçe Ülker antrenörü Aydın Örs maç sonrasında yaptığı değerlendirmede “Öncelikle Aris taraftarına centilmence takımlarını destekledikleri için teşekkür ediyorum. Özellikle hücum açısından sezonun en kötü maçını oynadık. Oyuncularım Beko Basketbol Ligi’ndeki iyi performansını bu maça yansıtamadı. Aris TT Bank takımı özellikle 2. periyotta çok iyi savunma yaptı. Biz ise gerek boyalı alanda gerekse dışarıdan basit atışları değerlendiremedik. En önemli faktör ise Aris’in ikinci şansları iyi değerlendirmesiydi. Aldığı hücum ribaundları ile 14 sayı bulmaları bizim maçı kaybetmemize neden oldu. Yenilgiye rağmen, Euroleague’de bir çok maç oynayacağız. Sadede deplasmanda 1 maç kaybettik" şeklinde konuştu.

Alexandreio Arena’daki atmosferin Aris TT Bank’ın motivasyonunu artırdığını belirten milli oyuncu İbrahim Kutluay ise “Euroleague’de iyi başlangıç yapmamız için bizim için önemliydi. Maç içerisinde sıkıntı yaşayarak hücum ve savunmada istediğimiz oyunu yansıtamadık. Kötü geçen ikinci periyot sonrasında Aris’i yakaladık. Ancak çok fazla sayıda hata yaptık. Aris’i ve muhteşem taraftarlarını kutluyorum. Umarım İstanbul’da iyi mücadele edip Aris maçını kazanırız. Alexandreio’daki muhteşem atmosferin takımlarının motivasyonu ve kazanmasında önemli rol oynadığını düşünüyorum” dedi.

İbrahim Kutluay sözlerini şu şekilde tamamladı: “Euroleague’de kolay maç yok. Daha iyi mücadele etmemiz gerekiyor.Herşey maçın gidişatına neden olabilir. Aris savunmada bizden daha iyiydi. Daha az hata yaptılar ve kazandılar”

>>> Basketbolseverler..

Çevrimdışı Kaan Mert

• MVP
  • Why So Serious ?
    • Profili Görüntüle
    • Kaan Mert's
« Yanıtla #36 : 02 Kasım 2006, 09:47:17 »
    Aydın Örs: " İyi oynadık ancak rakip bizden daha iyiydi"

Euroleague’nin ikinci maçında Pau Orthez’e kendi evinde mağlup olan Fenerbahçe Ülker’de antrenör Aydın Örs iyi oynadıklarını ama rakiplerini daha iyi olduğunu söyledi.
Euroleague’nin ikinci maçında Pau Orthez’e kendi evinde mağlup olan Fenerbahçe Ülker’de antrenör Aydın Örs iyi oynadıklarını ama rakiplerini daha iyi olduğunu söyledi.

Örs, bazı oyuncularının ilk kez Avrupa Ligi tecrübesi yaşadığını dile getirirken, ''Bu nedenle böyle bir mücadeleyi kaldıramadılar. Böyle bir taraftar önünde de daha önce oynamamışlardı'' dedi. Fenerbahçe Ülkerli oyunculardan Mirsad, Pau Orthez'i kutlarken, rakiplerinin haklı bir galibiyet aldığını belirtti. İyi oynamadıklarını kaydeden Mirsad, ''Zor bir gruptayız. Kendi sahamızda kaybettik. Taraftarımıza, bize destekleri için teşekkür ediyoruz. Benetton Treviso maçını kazanarak bu yenilgiyi telafi etmeliyiz'' diye konuştu.

İbrahim Kutluay ise çok önemli bir maçı kaybettiklerini vurgulayarak şunları söyledi: ''Pau Orthez, gruptaki öteki takımlara göre zayıf bir takımdı. Onlara yenilmemiz iyi olmadı. Telafisini, ancak seri galibiyetler elde ederek yapabiliriz. İyi oynadığımız söylenemez. Daha iyi olmalıyız.''

>>> TBF

Çevrimdışı Th3STaT

• MetalHead
  • Superstar
    • Profili Görüntüle
    • Méŧâłђ£àđ
« Yanıtla #37 : 16 Aralık 2006, 03:43:48 »
    Euroleague’de Aris'e yenilerek 8. haftada 6. mağlubiyetini alan ve tur şansını zora sokan Fenerbahçe Ülker'de, şube direktörü Nedim Karakaş, "Gelecek hafta deplasmanda Pau Orthez'i 2 sayının üzerinde farkla yenersek, şansımız son maça kadar devam eder'' dedi.
    Euroleague'in 8. haftasında Aris’e yenilen ve tur şansını zora sokan Fenerbahçe Ülker’de, şube direktörü Nedim Karakaş, 9. haftada karşılaşacakları Pau Orthez yenmeleri halinde şanslarının süreceğini belirtti.
Nedim Karakaş, tur şansını sonuna kadar kovalayacaklarını vurgulayarak, ''Önümüzdeki hafta Fransa'nın PAU Orthez takımıyla deplasmanda kader maçına çıkacağız. PAU Orthez'i 2 sayının üzerinde farkla yenersek, şansımız son maça kadar devam edecektir. Tek avantajımız kalan maçlarda yenebileceğimiz takımlarla kendi evimizde oynayacak olmamız ama öncelikle PAU Orthez maçını kazanmalıyız. Avrupa Ligi'nde hakemler çok üst düzey hakemler, ama maçları da hep güçlüler lehine yönetiyorlar'' diye konuştu.
Nedim Karakaş, Solomon'un tam olarak düzelmediğini, ancak Aris maçının takım için çok önemli bir maç olması nedeniyle ABD'li oyuncunun katkıda bulunmak istediğini sözlerine ekledi.
Alıntıdır...
ThE STaT

Standing Tall and Talented

Çevrimdışı Tracy1McGrady

• Immune to Fear
  • All-Star
  • Usain Bolt==> Son of the Storm
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #38 : 20 Aralık 2006, 18:58:37 »
Kaan Kural: "Fener Veda Etti"

AVRUPA Ligi başka şampiyonalara benzemiyor. Her top son top ciddiyetinde oynanıyor. Tecrübe burada altın değerinde. Avrupa Ligi’ndeki ilk yılında yeni kurulan kadrosuyla F.Bahçe Ülker’in tecrübe eksikliği en büyük dezavantajı oldu. Ve temsilcimiz ilk turun daha yarısı yeni geçilmişken büyük oranda havlu attı. Aris, sarı-lacivertliler için “ ya tamam, ya devam” maçıydı. Yenilgi sonrasında şu anda 8 maçta 2 galibiyete sahip temsilcimiz. Tur için artık kalan 6 maçta en az 4 galibiyet almak gerekiyor ki bu bile yeterli olmayabilir. Yani matematik olarak olmasa da mantıken Avrupa defteri artık kapandı.

Tecrübe kendisini kritik anları kontrollü oynama, performansı 40 dakikaya yayma, iç-dış dengesini korumak gibi oyun olgunluğu konularında gösteriyor. F.Bahçe Ülker dün her şeyden önce bu alanlarda rakibine teslim oldu. Kağıt üzerinde çok daha iyi olduğu Aris’e sezon ortalamasının 18 üzerinde sayı atma imkanı verirken, Yunan ekibine 5. deplasman maçında ilk galibiyetini kazandırdı.

ZORU DENEDİ
ARİS’İN iki uzunu Massey ve Wilkinson toplam 22 şut kullanırken 16 isabetle 39 sayı üretti. Böyle bir istatistik oyuncuların yeteneklerinden çok rakip savunmanın dengesini bozmakla alakalı olabilir. Özellikle Wilkinson ayak çabukluğu ile Kambala ve Oğuz’u denize dökerken, Massey’in atletik yeteneği ile de kimseler eşleşemedi. Bu ikili doğru zamanda, doğru yerdeydiler. Doğru şutları atınca bu istatistik ortaya çıktı. Fener’in iyi savunma yaptığı 25. dakikada 45-45 eşitlik vardı. O ana kadar sadece 1 üçlük isabeti kaydedebilen Aris çeyrek 5 dakikada 5 üçlük buldu. F.Bahçe’nin kontrolü ele aldığı bölümde krizi üçlüklerle atlattı.

Aris’in iki uzunu müthiş bir yüzdeyle 39 sayı üretirken, F.Bahçe’de Oğuz-Kambala-Clark-Mirsad dörtlüsü 24 sayıda kaldı. Aris garantiye giderken, F.Bahçe zoru denedi ama sonuçta Avrupa’daki en belirleyici maçtan rakibine yenilerek ayrıldı.

-yazı alıntıdır..
'''HaRdY BoYz'''

Çevrimdışı Tracy1McGrady

• Immune to Fear
  • All-Star
  • Usain Bolt==> Son of the Storm
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #39 : 20 Aralık 2006, 19:00:15 »
Fenerbahçe Ülker:93-80:Selçuk Üniversitesi

Fenerbahçemiz Deplasmanda oynadığı Selçuk Üniversitesini 93-80 Mağlup etti.FBde Hakan Demirel ve Damir Mrsiçle çok etkili olduk.Maçta hep üstün durumda olan Selçuk Üniversitesi son 5 dk tıkanınca maçı almayı bildik ...

Salon: 19 Mayıs

Hakemler: Fatih Dalay , Zafer Yılmaz , Altuğ Köselerli

Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi: İlker 0, Hawkins  8, İsmail , İbrahim  3, Dartez 2, Bodddicker 36, Dixon 15, Yunus 16

Fenerbahçe Ülker: Hakan 15, Basden  9, Ömer  14, Rasim 12, Semih 1, Oğuz  19, Mrsic  13, Clark 5, Kambala 5

1. periyot: 24-17

Devre: 46-44

3. periyot: 65-61

Beş Faulle Çıkanlar: Hakan 39.32 (Fenerbahçe Ülker), Dixon 39.10, Boddicker 39.25 (Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi)

BAŞKA BİR DEĞİŞLE:

SALON: 19 Mayıs Spor Salonu

HAKEMLER: Fatih Dalay, Zafer Yılmaz, Alper Altuğ Köselerli

MUTLU AKÜ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ (80): İlker Türel (1 ribaund), Dominique Hawkins 8 (5 ribaund, 6 asist, 2 top çalma)i İsmail Çevik (1 asist), İbrahim Öztürk 3 (3 ribaund, 4 asist), Kendall Dartez 2 (3 ribaund), Brian Boddicker 36 (8 ribaund, 5 asist, 4 top çalma, 1 blok), Emre Boztepe, David Lee Dixon 15 (8 ribaund, 1 asist), Yunus Çankaya 16 (9 ribaund, 3 asist, 1 top çalma)

FENERBAHÇE ÜLKER (93): Hakan Demirel 15 (4 ribaund, 2 asist, 2 top çalma), Eddie Basden 9 (5 ribaund, 3 asist), Ömer Onan 14 (1 ribaund, 1 asist), Rasim Başak 12 (5 ribaund, 3 asist, 3 top çalma), Semih Erden 1, Oğuz Savaş 19 (5 ribaund, 2 asist, 3 top çalma), Damir Mrsic 13 (4 ribaund, 6 asist), Ira Clark 5 (1 asist, 1 top çalma), Kaspars Kambala 5 (1 top çalma)

1.PERİYOT: 24-17
2.PERİYOT: 22-27
3.PERİYOT: 19-17
4.PERİYOT: 15-32

ALINTI
'''HaRdY BoYz'''

Çevrimdışı Th3STaT

• MetalHead
  • Superstar
    • Profili Görüntüle
    • Méŧâłђ£àđ
« Yanıtla #40 : 22 Aralık 2006, 14:40:23 »
Fenerbahçe Ülker Tükeniyor...;

Eurolegaue C Grubu'nda yer alan Fenerbahçe Ülker, 9. maçında Fransa'nın Pau Orthez takımına deplasmanda 89-67 yenilerek 7. yenilgisini aldı.
Karşılaşmada evsahibi ekibi galibiyete götüren isimler olarak 22 sayı ve 3 ribauntla Johnson, 19 sayı ve 11 ribauntla Wright, 18 sayı ve 4 ribauntla da Brauer olurken, Fenerbahçe Ülker'de ise Ömer Onan, 13 sayı, Kambala, 13 ve 3 ribaunt, İbrahim de 11 sayı ve 5 ribauntla oynadılar.     

PERİYOTLAR...;

Maça istediği gibi başlayamayan ve oyun kurmakta zorlanan Fenerbahçe, ilk periyotu 28-17 geride tamamladı. 2. periyotta aradaki farkı azaltmaya çalışan sarı-lacivertiler, bunda başarılı olamazken, Fransız ekibi devreyi 46-34 önde tamamlamayı başardı.     
3. periyotta da özellikle hücumlarda hata yapan Türk ekibi, farkı 10 sayıya düşürerek bu periyotu da 65-55 geride tamamladı. 4. periyotta ise Fenerbahçe hem hücumda hem de savunmada hata yapınca evsahibi takım, maçı 22 sayı farkla 89-67 kazandı.
Alıntı...
ThE STaT

Çevrimdışı Kaan Mert

• MVP
  • Why So Serious ?
    • Profili Görüntüle
    • Kaan Mert's
« Yanıtla #41 : 22 Aralık 2006, 18:56:21 »
 FB'nin şansı Euroleague'de artık çok zor .. Mucizeye bağlı .. Sezon başındaki iddaalı sözler tutulamadı ..

Çevrimdışı ginobili28

• Alemin MVP'si
  • Starter
  • koçum benimm!!!
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #42 : 22 Aralık 2006, 23:17:16 »
Mirsad kaza geçirdi
Fenerbahçe Ülkerli basketbolcu Mirsad Türkcan, havalimanı bekleme salonunda kafasına tavandan bir parçanın düşmesi sonucu başından yaralandı.

Fenerbahçe Kulübü'nün resmi internet sitesinde yer alan haberde, Sarı-lacivertli takımın Fransa'dan İstanbul'a dönüşü sırasında havalimanı bekleme salonunda Mirsad Türkcan'ın kafasına tavandan bir parçanın düştüğü ve Sarı-lacivertli oyuncunun, kafasından yaralandığı bildirildi.

Mirsad Türkcan'a ilk müdahalenin sağlık ekipleri tarafından yapıldığı, Sarı-lacivertli oyuncunun sağlık durumunun iyi olduğu ifade edildi.

Çevrimdışı Th3STaT

• MetalHead
  • Superstar
    • Profili Görüntüle
    • Méŧâłђ£àđ
« Yanıtla #43 : 24 Aralık 2006, 20:15:28 »
Mirsad Euroleague Tarihinin En İyi Ribauntçusu...;

Fenerbahçe Ülker takımının milli power forweti Mirsad Türkcan bu haftada Euroleague tarihi ribaunt krallıgı istatistiginde zirvede yer aldı. 83 maç sonunda 903 ribaunt alan Mirsad Türkcan 10.88 ribaunt ortalaması ile eski Ülker'li Joseph Blair'in önünde Euroleague tarihi ribaunr kralı ünvanını korudu.
Alıntı...

Not :P Mesaj sayım 624 oldu.Okul numaram :lol:
« Son Düzenleme: 24 Aralık 2006, 20:17:39 Gönderen: BLuE_DaRk »
ThE STaT

Çevrimdışı Th3STaT

• MetalHead
  • Superstar
    • Profili Görüntüle
    • Méŧâłђ£àđ
« Yanıtla #44 : 26 Aralık 2006, 17:50:48 »
F.Bahçe-Ülker'de Mirsad Şoku...;

Lig'de cezası nedeniyle oynayamayan FB-ülker'in yıldızı Mirsad Türkcan sakatlandı.
Mirsad'ın dirseğindeki bağlarında yırtık tespit edildi ve buna göre 2 hafta sahalardan uzak kalacağı öğrenildi. Mirsad 3.Ocak'taki euroleague'deki Benetton maçında forma giyemeyecek.
Alıntı...
ThE STaT

Çevrimdışı Th3STaT

• MetalHead
  • Superstar
    • Profili Görüntüle
    • Méŧâłђ£àđ
« Yanıtla #45 : 27 Aralık 2006, 16:52:24 »
F.Bahçe'den Dev Bir Hamle; F.BAHÇE ARENA ...;

F.Bahçe as başkanı Mahmut Uslu FB-TV'de yaptığı açıklamada yeni salonun müjdesini verdi.Basketbola dev yatırımlar yapan F.Bahçe, basketbolseverlere yeni bir salon kazandırmak için harekete geçti. Son derece modern ve dört dörtlük bir salon için ince leyip sık dokuyan F.Bahçe yönetimi tüm hazırlıklarını tamamladı.
Mahmut Uslu FB-TV'de yaptığı açıklamada yeni salonun temelinin 2007 yılının ilk aylarında atılacağını söyledi. Salonun Anadolu tarafında yapılacağının ve gelecek sezon maçların yeni salonda oynanacağı açıklandı.
Alıntı...
ThE STaT

Çevrimdışı Th3STaT

• MetalHead
  • Superstar
    • Profili Görüntüle
    • Méŧâłђ£àđ
« Yanıtla #46 : 28 Aralık 2006, 16:28:06 »
Fenerbahçe Ülker Gelecekten Umutlu ...;

Fenerbahçe Ülkerli basketbolcular, yeni yıl öncesi basın mensuplarıyla biraraya gelerek, yeni yılda lig ve Avrupa'daki mücadelelerinde başarılı bir dönem beklediklerini ifade ettiler.
Sarı-lacivertliler, Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki antrenmanları öncesinde gerçekleştirilen organizasyonda, Beko Basketbol Ligi ve Avrupa ligindeki durumlarını değerlendirip yeni yıldaki hedeflerini anlattı.

Oyunculardan İbrahim Kutluay, şu anda Beko Basketbol Ligi'nde gayet iyi gittiklerini ancak, Avrupa liginde istedikleri durumda olmadıklarını ifade etti.

ULEB Erkekler Avrupa Ligi (C) Grubu'nda geride kalan 5 maçı kazanarak gruptan çıkma şanslarının sürdüğünü ifade eden İbrahim, ''Hepsini kazanıp Avrupa liginde istediğimiz yerlere gelmeye çalışacağız'' dedi.

Gruptaki 9 maçının 2'sini kazanıp 7 mağlubiyet alan sarı-lacivertliler, sondan 2. sırada bulunuyor.

''SEZON BAŞI TAKIM OLMA YOLUNDA FAZLA ADIM ATAMADIK''-

İbrahim, sezona sıkıntılı girdiklerini, bu nedenle sezon başında takım olma yolunda fazla mesafe alamadıklarını kaydetti.
Takımlarında kariyerli oyuncuların bulunduğunu fakat, sezon başında geç biraraya geldiklerini anlatan ibrahim, şunları söyledi:

''Çok geç biraraya geldik. Çeşitli sakatlıklardan dolayı birarada fazla antrenman şansımız olmadı. Avrupa liginde ilk iki maçımızı kaybedince moral motivasyon seviyemiz çok yükseklere çıkamadı. İlk iki maçı kazanabilseydik çok daha farklı yerlerde olabilirdik. Takım olma yolunda fazla adım atamadık. Daha yeni yeni bu konuda adımlar atabiliyoruz. Avrupa liginde çok zor ve kritik maçları da kaybettik. Şansımız hala devam ediyor. Zor maçlar bizi bekliyor. Yeni yılla beraber çok farklı olacağına inanıyoruz.''

''HEDEF İLK 5'E GİREBİLMEK''-

İbrahim, sezon başında Avrupa liginde (C) grubundaki ilk 3 hedefi hatırlatılıp, şu anki durumun bir düş kırıklığı yaratıp yaratmadığı yönündeki soruya şu yanıtı verdi:

''Beklentilerimiz bu yönde değildi. Çok yeni bir ekibiz. Herkes Avrupa'da büyük takımlarda oynasa da sonuçta Avrupa liginde takım halinde aynı şeyleri düşünmek çok önemli. Hedefimiz grupta ilk 3'dü ama şimdi ilk 5'e girebilmek. İlk 16'ya kalabilirsek önümüzdeki dönemde daha iyi işler yapabileceğimize inanıyoruz.''

Öte yandan İbrahim, Fenerbahçe futbol takımıyla ilgili yaptığı değerlendirmede de takımın başarılı bir dönem geçirdiğini, camianın inanması durumunda 3 kulvarda da başarılı sonuçlar alınabileceğini ifade etti.

ÖMER ONAN: ''HEDEFE BİRLİKTE GİTMELİYİZ...''-

Basketbolculardan Ömer Onan ise sezon başında kendilerini destekleyen taraftar kitlesinden aynı ilgiyi göremediklerini belirtti.

Bunda, Avrupa liginde aldıkları kötü sonuçların da etkili olabileceğini kaydeden Ömer, şunları söyledi:
''Taraftarın gönlünde 100. yılda şampiyonluk yatıyor. Seyirci her maça aynı şekilde gelmiyor. Tam yeterli bulmuyorum. Ama bunda bizim de hatalarımız oldu. Avrupa liginde istediğimiz sonuçları alamadık. Seyirci başta iyiydi. Onlarda da bir düş kırıklığı olmuş olabilir. Bir hedefe gidiyorsak. Birlikte gitmeliyiz. Seyircinin de play-offlarda salonları dolduracağına inanıyorum. Yeni bir takımız her geçen gün daha iyi oynuyoruz. Bütün camianın istediği 100. yılda şampiyonluğu elde etmek için mücadele ediyoruz.''
Alıntı...
ThE STaT

Çevrimdışı ginobili28

• Alemin MVP'si
  • Starter
  • koçum benimm!!!
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #47 : 01 Ocak 2007, 22:44:16 »
F.Bahçe'den Dev Bir Hamle; F.BAHÇE ARENA ...;

F.Bahçe as başkanı Mahmut Uslu FB-TV'de yaptığı açıklamada yeni salonun müjdesini verdi.Basketbola dev yatırımlar yapan F.Bahçe, basketbolseverlere yeni bir salon kazandırmak için harekete geçti. Son derece modern ve dört dörtlük bir salon için ince leyip sık dokuyan F.Bahçe yönetimi tüm hazırlıklarını tamamladı.
Mahmut Uslu FB-TV'de yaptığı açıklamada yeni salonun temelinin 2007 yılının ilk aylarında atılacağını söyledi. Salonun Anadolu tarafında yapılacağının ve gelecek sezon maçların yeni salonda oynanacağı açıklandı.
Alıntı...
zaten bizede bu yakışırdı futbolda bazıları 3 yıldır seyrantepe yi yapamazken saraçoğlunu yaptık basketboldada harika bi stad yapacağımıza eminim..

Çevrimdışı Feedback

• J5&the others
  • All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #48 : 01 Ocak 2007, 22:50:34 »
20.000+kişilik bir salon bekliyorum camiadan o ambiyansla kimse çıkamasın oradan...

Çevrimdışı Mustafa

• El-Nino
  • Yeni Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #49 : 03 Ocak 2007, 20:43:19 »
Artık Fener ayrı bir saha yapması şart oldu.Bırakın Abdi İpekçi'yi Efes'e onların olsun.Fener kendine yeni saha yapmaya başlasın.