Ortada açık açık "onlar yaptı biz de yapacağız" psikoloji var her şeyden önce.Ama bu psikoloji sporumuza ne kadar katkı sağlar önemli olan bu bence.Eğer bu oyuna olan sevgimiz fanatizm duygularının önüne geçseydi bu tür olaylar çıkmazdı, zaten o küfürleri edenlerin de basketbolsever olduğunu falan sanmıyorum.
Eğer Abdi İpekçi'de oynanacak olan maçta bu sefer gs'liler küfür ederse dün yaşanan olaylardan dolayı haklı diyemeyeceğim ben gs taraftarlarına.Nitekim bu küfür olayı ilk defa olmuş bir şey değil.Yani kimse kimseye malzeme falan vermiyor.Bugün fb taraftarı mahmuti'ye gs'ye nasıl küfürler savurduysa, daha üzerinden 6-7 ay geçti gs taraftarları final serisinin son maçında geçtim fb'yi, bu ligin resmen şampiyon olmuş takımının oyuncularına dünya kadar yabancı madde attı.fb'liler de aynısını yıllar önce efes'li oyunculara yaptı.Ali Samiyen'de yabancı maddeler havada uçuştu.
Bu tür örnekleri fb aleyhine de verebiliriz.Önemli olan bu değil zaten.Önemli olan bu tür olayların ardından olayların temeline inmek.Olympiakos-Pana gibi çirkin,aptalca,köhne bir rekabet tarzı istiyorsanız bundan kolay bir şey yok şu aşamada.Ev sahibi takım küfürler savurur olur biter her şey.Ama gerçekten sporseverseniz eğer, kusura bakma Berkay bu üslup senin gibi bu sporu yakından takip eden birine hiç yakışmıyor.Final serisinin son maçının ardından Can da senin gibi savunmaya geçmişti çünkü tuttuğu takımın oyuncularının kafalarına şişeler yağmıştı.Ama o da senin düştüğün hataya düşmüştü.Olayın temeline inmeyip "gs'liler yapıyor bunu" demişti.Halbuki biraz daha sportif bakamayacaksak biz, oraya tezahürat yapmaktan başka bir şey için gelmeyen, basketboldan da anlamayan aptal fanatiklerin dünkü olaylardan daha da beter şeyleri yapması hiç de anormal olmaz açıkçası..