Gönderen Konu: Hak Ettiğinin Altında Değer Verilen Oyuncular  (Okunma sayısı 38405 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı DaviD#Villa

• Flameman
  • All-Star
  • ben lost adasından 12 saatte kurtulurum nokta
    • Profili Görüntüle
Hak Ettiğinin Altında Değer Verilen Oyuncular
« : 29 Temmuz 2008, 21:01:02 »
nba'deki en underrated(hakkettiğinin altında değer gören) oyuncular kim sizce
 benimkiler
c-emeka okafor
pf-antawn jamison
sf-shawn marion
sg-joe johnson
pg-baron davis
« Son Düzenleme: 29 Temmuz 2008, 21:09:52 Gönderen: KE-Billz »

Çevrimdışı MeaCulpa

• The Lawyer
  • All-Star
    • Profili Görüntüle
Ynt: Hak Ettiğinin Altında Değer Verilen Oyuncular
« Yanıtla #1 : 29 Temmuz 2008, 21:13:24 »
Gayet güzel bir anket valla.Söyle bir düsününce aklima ,lk gelen isimler
pg-Mo Williams(cogu kisi ismini bile bilmiyor en azindann benim cevremde)
sg-Jason Richardson(Cogu genc basketbol sever sadece onu smaclari ile biliyor)
sf-Marion(Tek gecerim keni adima)
pf-Al Harford(Muhakkak bazi arkadaslarimiz daha iyi bir isim bulacaklardir fakat bu sene görüldü ki Al Harford underrated bir oyuncu olmaya aday olacak gibi)
c-Okofor(Gercekten hep istikrarli bir oyuncu olarak göze carpti.Takimin pis islerini yapti ama gereken ilgiyi caylak sezonu haric alamadi)
« Son Düzenleme: 29 Temmuz 2008, 21:14:01 Gönderen: KE-Billz »

CSKA FANS!!!
2 TİMES EUROLEAGUE CHAMPS
6 TİMES EUROLEAGUE FİNAL-FOUR
CSKA!!!!

Çevrimdışı BlacK_SmokE

• Ayın Üyesi / SixouL
  • Starter
    • Profili Görüntüle
Ynt: hakettiğinin altında değer verilen oyuncular
« Yanıtla #2 : 29 Temmuz 2008, 21:15:42 »
Baron Davis derim çünkü bu sene all-star'a kesinlikle seçilmesi gerekiyordu ama seçmediler, yıllarca oyunuyla orantılı ilgiyi göremedi.

Çevrimdışı magic mania

• Magic Johnson #32
  • Starter
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 29 Temmuz 2008, 21:25:10 »
C - Yao Ming (China effect)
Pf - Elton Brand (Lal > Lac)
Sf - Paul Pierce (Nerde eski Boston)
Sg - Joe Johnson (Made in Nash?!)
Pg - Andre Miller

Çevrimdışı Ilkkan

• NBA Oyuncusu
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 29 Temmuz 2008, 23:04:15 »
Yaz yaz bitmez bu konu . Bir çok oyuncu ne yazık ki hak ettiğini göremez  durumda ve başkalarının abartılması da bunda rol oynuyor . Hak ettiğini  göremeyen oyuncu sayısı oldukça fazla . Ama hepsinin bir nedeni var .  Kendimce değerlendirdiğim '' hak ettiğini göremeyen '' oyuncular ,

Yazıma Yao Ming ' le başlamak istiyorum . Yao Ming ilk zamanlar fazla ilgi  görüyordu , yalan değil . Çinli , 226 olması ve T - Mac ' in yanında olması  yüzünden ama herkes ona bir kin beslemiş durumda . Herkes ilk  zamanlarındaki halinde kaldığını sanıyor . Nate ' den blok yedi diye yerde  yere vurdular , '' 175 ' lik adamdan blok yiyor , yeteneksiz '' gibi laflar edildi .  Patrick Ewing ' de zamanında 160 ' lık Muggsy Bogues ' dan yemişti , e  Patrick Ewing ' de mi yeteneksiz yada kalas ? Neyse devam ediyim , 226  olmasına rağmen pasifliği ve az riband alması yüzünden herkes ona karşı  cephe aldı ama Yao Ming şu an NBA ' in en iyi pivotu denecek kadar iyi .  Hatta geçen sene sakatlanmadan önce 20 sayı 10 riband 2 blok ile  oynarken MVP adayıydı . MVP olacak gözüyle bakılıyordu ama sakatlandı ve  MVP ödülünü başka bir zamana ertelemek zorunda kaldı . Yao Ming şu an  çok iyi bir pivot . Oynayışı belki de hiç estetik değil , o sayı atarken belki de  iğreniyorsunuz ama bu istatistikleri yapan kaç pivot tanıyorsunuz ? Ayrıca  Yao Ming o kadar uzun olmasına rağmen çok düzgün bir şut stili ve yüzdesine sahip . Orta mesafede en güvenilen pivotların başını çekiyor .  Belki hiç bir zaman Shaq , David Robinson veyahut Hakeem Olajuwon gibi  bir lider olamayacak ama yine de elit bir uzun olabilir . Uzun zaten çok zor  bulunur . Şu an kaç tane iyi uzun var diye sayacak olursak bu bir elin  parmaklarını bile zor geçer . Yao Ming ilk geldiği kadar kötü değil . Kendini  çok geliştirdi ama ona nefret her zaman olacak ben bundan eminim .  Özellikle All - Star oylamalarında torpil geçilmesi yüzünden . Yao Ming şu an  bazısına göre belki de seyir zevki en düşük oyuncudur ama oyun seviyesi en  üst düzeylerde diğer uzunlara göre . Yao Ming ' e hep '' Sıçrayamıyor ,  kalas,odun , koşamıyor , o boy bende de olsa ... '' tarzı saçma şeyler  deniliyor . Peki size bir soru siz 226 boyunda ve 140 kiloluk bir oyuncudan  ne kadar sıçramasını bekliyordunuz ? 1 metre mi ? Ha bekliyorsanız  şimdiden ümidinizi kesin derim çünkü uzunlar kısalara göre daha az zıplar .  Yao Ming ' e yavaş , hareket edemiyor diyenler heralde bir Iverson veya  Wade bekliyorlar . Şu olayları bir açığa kavuşturalım . 226 boyunda ve 140  kiloluk bir adamdan zıplamasını , koşmasını veya atik olmasını beklemeyin .  Emin olun o Iverson , Wade veya Kobe ' yi de o kalıba sokarsanız Yao ' dan  pek farklı olmaz . Yao Ming ilk geldiği zamanlar hak ettiğinden çok daha  fazla ilgi görüyordu . All-Star ' a ondan daha iyileri olmasına rağmen  seçilmesi yüzünden falan . Ama şu an All-Star ' ı en az yanındaki uzunlar  kadar hakeden bir isim . O kadar boyunuz varsa zaten ne yaparsanız yapın ,  yaranamazsınız .

Andrei Kirilenko ' da gerektiği ilgiyi göremeyenlerden . 5 * 5 ' i bu kadar çok  yapabilen bir oyuncu ben daha göremedim . Adam çok amaçlı mutfak  robotu sanki . Her işi yapabiliyor . Sayı atar , riband alır , blok koyar , asist  yapar , top çalar , takımına liderlik eder . Bir de Kirilenko 1 sene kötü oynadı  diye takımın yıldızı ünvanını birden Mehmet Okur ve Carlos Boozer aldı . Bu  bana göre hem saygısızlık hem de saçmalıktır . Mehmet zaten 1 sene iyi  oynadı diye bu kadar abartılmaz . Mehmet ' e zaten hiç değinmek  istemiyorum . Bizim ülkemizden diye bu kadar ilgi gördü ama Boozer  takımın yıldızı değil . O da yeni yeni kendini buldu . Cleveland ' dayken çok  da iyi bir oyuncu değildi . Utah ' a geldi 20 - 10 yaptı , direk takımın yıldızı  oldu . Kötü bir sezon geçiren Kirilenko ' da yerden yere vuruldu . İnsanlar  Utah ' la Karl Malone ve Stockton ikilisinden sonra özdeşleşmiş olan Kirilenko ' nun Utah ' ın yıldızı olmadığını ima edip durdu . Bunlar yanlış . Bu  sene ülkesini yani Rusya ' yı şampiyon yapıp üstüne bir de MVP ödülü  almasıyla herkesi utandırdı . Sadece geçen sezon için demiyorum ,  Kirilenko normalde de hak ettiğini göremeyen bir oyuncu . Mehmet ' de  olmasa ismini hiç duymayacağız ya . Artık hayırlısı diyelim .

Jason Kidd ' de hak ettiğini göremeyenlerden . Şu an Triple Double  ortalamasıyla gidiyor MVP sıralamasında ilk 20 ' de değil . Düşünün artık  yaşlı adamcağızın halini . Tabi normal bu takımı yüzünden bu halde . Bir  Steve Nash kadar ilgi görmesi gerekirken , yarısı kadar bile ilgi göremiyor .  Steve Nash ' in daha iyi savunma yapabilen hali Jason Kidd . Ha Nash ' in  de şutları çok iyidir , yabana atmayalım biz de . Jason Kidd bu Phoenix ' den  daha kötü haliyle finale çıkarttı ve Nash kadar asist ortalaması tuturdu .  Üstelik bunları yaparken de daha yaşı Nash ' in şu an ki yaşından küçüktü .  Nash Dallas ' dayken veya Phoenix ' de ( ilk yıllarında ) oynarken kimse ona  '' En iyi oyun kurucu '' demiyordu . Kendini sonradan Phoenix ' e 2 .  gidişinde kendini buldu ve yanına doğru taşlar koyuldu . 30 ' undan sonra 2 .  baharını yaşadı da denebilir . Bu sayede daha iyi bir oyuncu oldu . Hatta 2  sezon üst üste MVP ödülüne de sahip oldu . Kidd ise uzunsuz ve kariyeri  sakatlıklarla geçmiş bir Carter ' lı Nets ile yola devam etmeye çalışıyordu . Kidd her ne kadar çalışsa çabalasa da hep bir şeyler ters gitti.Mesela 2006  - 2007 ' de iyi gidiyor denebilirlerdi . Playofflarda LeBron James ' in kurbanı  olana kadar . Kidd neredeyse her maç bir rekor kırıyordu , birçok kez Triple  - Double yaptı . Öyle ki kendisi Larry Bird ' ü de geride bıraktı ( Triple -  Double ' larda ) . Cavs serisinde de iyi bir oyun kurdu , Triple - Double '  larına gene devam etti ama olmadı . Doğu Finaline çıkamadılar . Kidd her  maç TD yapardı , hatta sayıyla bile kaçırdığı oluyordu . Bu da onun  savunmaya ( riband ) ve yanındaki arkadaşlarını ne kadar çok düşündüğünü  ( asist ) gösteriyor , aynı zamanda kötü bir hücum gücü olduğunu da . Zaten  Kidd ' in de hep eleştirilen tarafı bu . Birçok insanın onu eleştirmesindeki  ana kaynak hücum gücü . Jason Kidd ' in şut yüzdeleri pek de iç açıcı  değildir . Kidd ' in belki de tek eksiği bu . Şut bir oyun kurucu için önemlidir  ama ben çok da fazla önemli olduğunu düşünmüyorum . Nedeni ise , adı  üstünde oyun kurucu . Oyunu kurar , arkadaşlarını besler , onları oyunda tutar,  güvenlerini kazanmalarını sağlar ... Elbette oyun kurucunun cebinde her  zaman bir hücum silahı olması gereklidir ve gerekince de o silahı çıkarması  gereklidir . Ama ben yine de hücum gücünü bir oyun kurucu için 1. planda  tutmuyorum . Ha tabi şutu da olsa nolurdu ? Tadından yenmezdi . Tabi her  insanın bir kusuru vardır , Kidd ' in de belki de '' tek '' kusuru bu . Nash , Kidd  ' den daha iyi bir oyuncu diyen de çıkar ama Kidd , Nash ' in şu an  neredeyse yarısı kadar bile ilgi göremiyor . Bu her yönden aşikar . Nash 2  kez üst üste MVP , Kidd ise ilk 20 ' de değil . Bu da tabi büyük bir rol  oynuyor . MVP ' yi haksız yere aldı - almadı demiyorum . Sadece aldığı MVP  ' lerin de bunda büyük bir payı var . MVP'yi tabiki herkesten iyi olduğu için  almadı . Takım başarısı büyük rol oynadığından dolayı böyle . Olay biraz  Nash - Kidd karşılaştırmasına döndü ama Kidd de mişken için işine hep bir  Nash giriyor , ister - istemez .

Gelelim Kevin Garnett ' e . Kevin Garnett en iyi oyuncu denebilecek  kapasitede öyle ki bu yararlılık puanlarından da anlaşılıyor . Yanlış  hatırlamıyorsam 4 kez üst üste en yararlı oyuncu oldu . Çoğu insana göre  basketbol sayı atmaktan başka bir şey değil . Garnett 40 ' lı , 50 ' li sayıları  bulan bir tip değil ama o diğer kategorilere de çok katkı yapıyor . 25 sayı 12  riband 2 blok 1 top çalma istatistiğini tutturmak her yiğidin harcı değil . Az  da top kullanıyor . Şunu da bir hatırlayalım beyler . Kevin Garnett ' in hep iyi  olduğu oyunculardan az değer görmesinin bir nedeni de yüzük . O  parmaklar bir yüzüğü çok hak ediyor . Ama işte kader , onun yanında yıldızlar  gelip geçmedi . En iyi zamanı ise Sam Cassell ve sorunlu Latrell Sprewell  dönemiydi.Hazır o dönemlere gitmişken birkaç şey daha söylemek  istiyorum . Bir de 2000'li yılların başlarına bakalım ,

2001 yılı - Batı Konferans ' ı Final Serisi - Minesota Timbervolwes - Los  Angelos Lakers serisi ,

Kevin Garnett'in yanında sadece Troy Hudson , Sam Cassell ve Latrell  Sprewell var ve finale çıkabiliyorlar . O zaman ki efsane Lakers ' a bile ne  kök söktürmüşlerdi . Kobe Bryant , Shaquille O ' Neal , Robert Horry ve  Derek Fisher gibi oyuncuların olduğu zaman ki Los Angelos Lakers bu .  Kevin Garnett ' in yanında Sam Cassell ve Latrell Sprewell varken bile Batı  finaline çıkabildiler .

Bu sene de Boston ' da bir yüzük sahibi oldu . Sonunda 1 yüzüğü olmuş oldu  . Yoksa ben onun Charles Barkley , Karl Malone , John Stockton veya  Patrick Ewing gibi yüzüksüz bir efsane olmasını istemezdim . Her  karşılaştırmada artık parmaktaki yüzük sayısına bakılıyor ( Tabi benim için  yüzük pek anlam ifade etmiyor , orası ayrı ) .

Kevin Garnett '' En iyi 5 oyuncu '' dendiğinde hiç ilk 5 ' de yer alamıyor .  Bazen de '' En iyi 10 '' da yer alamıyor . Çoğu insan basketbolun hücumdan  ibaret olduğunu düşünüyor ama öyle değil işte . Kevin Garnett riband kralı  da oldu . Sayı krallarının kaç tanesi iyi riband alabiliyor ? veya kaç riband  kralı iyi bir hücum silahı ? Kevin Garnett işte bu dediğim 2 . şıkka giriyor .  Sayı kralı olup iyi riband alabilen çok nadir görülür . Kevin Garnett blokta da  hep başları çekmiştir . Savunması hep hücumu kadar iyiydi .
Kevin Garnett şu an bir süperstar ama yine de hala bazı oyuncular kadar ilgi  göremiyor . Tabi bunda Minessota Timberwolves gibi bir takımda  oynamasının da payı büyüktür . Minesota bir aralar iyiydi , o da Troy Hudson  , Sam Cassell , Latrell Sprewell varken ( yukarıda bahsettiğim gibi ) .

Baron Davis ' i de unutmayalım , Jason Kidd gibi oyuncu . Oyun zekası çok  yüksek , çok hızlı kısacası herşeyi yapabiliyor . Gerektiğinden kendinden  daha üst mevkiili oyuncuları bile tutabiliyor . Charlotte Hornets ve New  Orleans Hornets zamanlarında çok iyiydi ama o da sakatlıkların kurbanı oldu  . Baron Davis tam tamına 100 kilo olmasına karşı çok hızlı ve atletik . Baron  riband alabilen nadir oyun kurucular arasında . Çok fazla riband alamasıa da  çoğu oyun kurucudan çok alıyor . Bencil bir oyuncu da değil . Asist de  yapabiliyor , takımına liderlik de yapabiliyor . Bu sene ki Batı Konferansı İlk  tur maçlarında gördük Dallas ' ı nasıl ezdiklerini . . Bunların başında Baron  Davis geliyordu . Jason Terry ' e büyük bir üstünlük kurdu seri boyunca .  Savunmada da kötü işler yapmadı . Hücum da zaten herşeyi o yönetti .  Savunması olmayan bir Golden State ile Dallas'ı devirmeyi başardılar .  Buradaki en büyük pay sahibi Baron Davis ' di . Takım arkadaşlarını da  besledi seri boyunca . Bu yaptığı iş de herkesin yapacağı türden değildi .  NBA ' de sayılı oyuncular yapabilir anca . Ama Baron Davis bunu başardı .  Peki hak ettiği ilgiyi gördü mü ? Hayır . Hiç görmedi . Hala da görmüyor .  Baron Davis 4 / 4 ' lük bir oyuncu ama bunun farkında olan kişi sayısı çok az  .

Manu Ginobili ' ye de değinmek istiyorum . Kendisi nefret ettiğim oyuncular  arasında başı çekmektedir ama ne yalan söyleyeyim adam mükemmel  oynuyor . Dakikasını 48 ' e vurduğumuz zaman sayı kralı oluyordu geçen  sene . Bench ' den gelip büyük işler başarabiliyor . İyi bir adam adama  savunmacısıdır , hücumda çok iyidir . İçeriden durdurulması güç drive ' ları ve  dışarıdan attığı yüzdeli bir şutu var . Bana kalırsa Tony Parker ' dan daha iyi  ama Parker kadar ilgi göremiyor . Onun kadar iyi oyun kuramayabilir ama  diğer işleri en az onun kadar iyi yapıyor . Bench ' den gelip 30 - 40 ' lı  sayılara ulaşabiliyor . Onun da hakkı yeniyor .

Zach Randolph ' da var . NBA ' de kaç oyuncu 20 ( 23 ) sayı 10 riband  yapabiliyor merak ediyorum ? Zach Randolph ' un NBA ' de birçok All-Star  uzundan farkı yok . Ama - yanlış hatırlamıyorsam - Zach daha hiç All-Star ' a  giremedi ( veya girmiştir de 1 kere falan , tam hatırlamıyorum ) . Portland ' ı  ayakta tutmaya çalıştı ama pek başarılı olamadı . Şu an onun gibi 23 - 10 ile  oynayan uzunlara bakacak olursak Tim Duncan , Kevin Garnett , Dwight  Howard gibi zamanımızın en iyi uzunları karşıya çıkıyor . Tabi Zach ' in suçu  kötü bir takımda oynamaktı , şu an daha da kötü bir takıma gitti ( New York  Knicks ) . Allah sonunu hayır etsin . Zach hiç bir zaman hak ettiği değeri  göremedi . O her ne kadar bir Amare Stoudemire istatistiği tutursa da  yanında bir Steve Nash olmadığından veyahut takımı alt sıralarda  gezmesinden dolayı ( Suç onda değil , takım arkadaşlarının yetersizliğinde )   Zach ' in ismi neredeyse hiç duyulmadı ve hak ettiği değeri göremedi .  Sanırım 30 - 12 yapması lazım All-Star ' a girebilmesi için .

Zach demişken aklıma Elton Brand geldi . Elton Brand ' de hak ettiğini  göremiyor . Bu isim ile de ilgili birkaç kelime yazmak istiyorum , NBA ' de  25 sayı 10 riband ve 2 , 5 blok yapabilen tek isimdi bir ara , zaten şu anda  da sayılı oyunculardandır . Bu hiç kolay değil . Dediğim gibi bunu bir ara  yapabilen tek isimdi . Ne Garnett , ne Duncan ne Howard ne de Stoudemire  . Ha unutmadan Elton pivotta değildir . 203 boyunda Small Forvet ve Power  Forvet oynayabilen bir isim . 10 riband ve 2 - 2 , 5 blok sizin gözünüzü  yanıltmasın yani . Elton ' da göründüğü gibi hak ettiğini göremedi daha .  Nedeni de heralde takımının yetersizliğinden kaynaklanıyor heralde veya  Garnett - Duncan kadar iyi bir lider olamadığından . En azından All-Star  seçildi ama .

Ben Wallace ' da hak ettiğini göremedi . Diğerleri kadar değil tabi ama yine  de ben hala Ben Wallace ' ın hak ettiği değeri göremediğinden yanayım ,  belki de yanılıyorumdur. Az da olsa böyle düşünüyorum , Ben Wallace  undrafted bir oyuncu . Draft bile edliemedi çünkü NBA ' de oynayacak kadar  iyi değildi . Üstelik boyu da çok kısaydı . Bir pivot için 203 çok kısa . 203  olup oyun kurucu oynayanlar bile bollukta . Ben Wallace kısayım deyip  vazgeçmedi . Diğer pivotlardan daha ufak oldupu için o da kendini  güçlendirmeye başladı , vücut çalıştı . Sonunda bir pivot kadar güçlü oldu .  Hatta çoğu pivottan daha güçlü bir hale geldi . Yani demek istediğim , bu  kadar iş başardı Ben Wallace ama görmemezlikten gelen çok . Hakkını  veren de var tabii ki .

* Ben Wallace NBA Tarihinde blok kralı olan en kısa oyuncu .
* Draft edilmeyip All - Star maçına ilk 5 başlayan tek oyuncudur . Bu herşeyi  anlatıyor zaten .
* Draft edilmeyip All-Star'a seçilen 3 oyuncudan biridir ( Diğerleri John  Starks ve Brad Miller ' dır ) .
* Aynı sezon içersinde riband ve blok kralı olan 4 oyuncudan biridir (  Diğerleri Kareem Abdul - Jabbar , Hakeem Olajuwon ve Bill Walton ' dur ) .
* Draft edilmeyip şampiyon bir takımın kaptanı olan tek oyuncu .
* Savunmasıyla şampiyonluk kazandırabilen NBA tarihinin nadir  oyuncularından birisi .
* Blok ile Triple Double yapan en kısa oyunculardan birisi ( Bir tanesi  Milwakue ' ye karşı 14 sayı 10 riband 10 blok ) .
* Bir maçta ( hatta bir çok kez ) 28 riband ve 203 boyla .

Bu yazdıklarımı okuyunca neden Ben Wallace dediğimi anlayabilirsin . En  önemlisi bana göre '' draft edilmediği halde All - Star ilk 5 ' ine seçilmesi ''  dir . İlk ve tektir .

Paul Pierce ' a da değinmek istiyorum , Paul Pierce ' ın zaten hak ettiğini  görememesinin nedenini ben Boston ' a  bağlıyordum ve bu sene daha da  kolay açığa çıktı dediğim . Geçen seneki kötü Boston yüzünden ismi  duyulmayan Pierce , bu seneki Boston ile All - Star oylamasında bile üst  sıraları çekiyor.Nedenini de böylece görmüş olduk.2008 NBA Finallerinde  yaptıkları gerçekten çok büyük işlerdi . Paul Pierce 2008 Finallerine kadar  yine aynı adamdı , değişen bir şey yoktu ( aslında vardı , ama o Pierce  değildi ) . Değişen tek şey Pierce ' ın takımı Boston Celtics ' di . Yeni takım  arkadaşlarıyla da ( Kevin Garnett ve Ray Allen başta olmak üzere , James  Posey , Sam Cassell ve PJ Brown gibi oyuncular ) daha rahat bir oyun  sergiledi . Daha önceden dediğim gibi Pierce eski Pierce ' dı , değişen bir  şey yoktu ve gerçek Pierce ' ı da sanırım böylece görmüş olduk .

Baktığımızda aslında oyunculara hak ettiğinden az değer verilmesinin hep  bir nedeni var . Bazısı takımının derecesi yüzünden , bazısı sakatlıklar , bazısı  fiziği , bazısı görev adamı olduğundan vesaire vesaire . Ama bunlar hak  ettikleri değeri görmemeleri için bir neden değil . Her zaman birisi  yükselirken , diğeri alçalacaktır . Bu böyledir . Değişmez . Ama merak  etmeyin istatistikler her zaman hak ettiği değeri verir . Her ne kadar istatistik  herşey olmasa da ...

İyi forumlar .

Çevrimdışı magic mania

• Magic Johnson #32
  • Starter
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 29 Temmuz 2008, 23:27:59 »
Latrell ve Casell kesinlikle kötü oyuncular değildi , onları kazma olarak göstermek yanlış öncelikle. Ayrıca belirtmeliyim ki Minnesota Lakers'a kök söktürmedi pek öyle. Seri 4-2 bitti zaten ayrıca Spurs serisinde (batı yarı finali) daha çok zorlanmıştık.

Kirilenko ve Wallace'nin de underrated olduğuna kesinlikle katılmıyorum. Ben Wallace yaptığı savunmanın övgüsünü yıllarca aldı. Hatta abartılı da bir kontrat aldı. Oyunun tek yönünü oynuyor Ben Wallace , ne orta mesafesi ne post up'ı var. Zaten Detroit'in şampiyon olduğu sene Ben Wallace yeterince övgü almıştı ki yine belirttiğin gibi Ben Wallace'a "savunmayla şampiyon yaptı Detroit'i " demek diğerlerine çok büyük haksızlık olur. Detroit o sene takım savunmasını çok iyi yapıyordu , Billups'ından Hamilton'una Prince'ine. Wallace sadece bu savunmanın merkeziydi. Ben Wallace bana göre overrated'ın allahıdır şu son 2 senede. Kirilenko'ya gelirsek , çok istikrarsız ve çok sık sakatlanan bir adam. 5x5 falan bence önemli istatislikler değil , Kirilenko'nun savunmasıda bence iyi değil birebirde. Ancak iyi bir yardım savunmacısı ve bunla beraber iyi bir blokçu. Yoksa ne zaman gördük Kirilenko'nun Kobe'yi , T-Mac'i kilitlediğini. Görmedim ben. Camby'nin durumuyla aynı Kirilenko. Birebir savunmacı falan değil ancak çok iyi yardım savunmacısı ve blokçu. Kirilenko'nun savunması da overrated bana göre.

Zach Randolph'un da keza underrated olduğuna katılmıyorum ; hele ki bu sene. New York'lu ağabeylerim izlemişlerdi bende bu sene 1-2 tane New York maçına denk geldim ve sabır diledim New York taraftarına. Sadece rakamlarına oynayan bir adam Zach. Savunmayla falan alakası yok.

Lamar Odom underrated'sa ben Lakers'ı tutmayı bırakırım arkadaş. Adamın adı çıkmış "çok yönlü abi , 4 numara olmasına rağmen top sürebiliyor" Top sürüyor da noluyor? Asist ortalaması kaç? Savunmayla alakası nedir bu adamın? Şutu hiç mi geilşmez bir adamın. Evet , Odom 2k8'deki gibi oynasaydı underrated'dı , ancak ne şutu ne savunması olan ayrıca istikrarsızlık konusunda tarih yazan bir isimden bahsediyoruz. Underrated'la alakası yok Odom'un.

Çevrimdışı Ilkkan

• NBA Oyuncusu
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 29 Temmuz 2008, 23:38:08 »
Doğrudur , hep benim dediğim doğru olacak diye bir kaide yok elbet . Dediklerim de hata payı da olabilir , başkası da benle aynı fikirde olmayabilir , çok normaldir . Keza bende her mesaj yazanın düşüncelerine % 100 katılmam elbet .

Çevrimdışı SaCtoKinGDoM

• Life is money but Stern is love
  • Starter
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 30 Temmuz 2008, 00:05:26 »
Ben Ron Artest diyeceğim.Kavgadan sonra sanki adam gitti evine yattı.Sanki hiçbir şey oynamadı.Bu adam 2004 yılında yane tek bir yılda Defensive player of the year oluyor,All-star oluyor,En iyi savunma takımına seçiliyor,En iyi üçüncü SF seçiliyor ve ertesi sezon o meşhur kavgadan sonra bütün kapılar ona kapanıyor. Kavgadan sonra geçirdiği bu sezonlar neydi acaba :?

Sezon  Takım   Rib     Asist     T.Ç    Blk       Sayı
05-06  IND      4,9     2,2       2,6    0,7       19,4
05-06  SAC     5,2     4,2       2,0    0,8       16,9
06-07  SAC     6,5     3,4       2,1    0,6       18,8
07-08  SAC     5,8     3,5       2,3    0,7       20,5

Bunlar sadece istatistik bunun yanında onun pis işleri ne kadar iyi yaptığı da ortada.Sizce bu adam kavgadan sonra hiç birşeyi haketmedi mi  :? 2004'te medyada Artest'i superstarlık seviyesine çıkaranlar bile vardı.Niye susdu onlar :? Sakın David Stern duymasın  :cry:
« Son Düzenleme: 30 Temmuz 2008, 00:08:14 Gönderen: ronartested »

Çevrimdışı Tolga

• Yeni Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 30 Temmuz 2008, 04:40:18 »
Pg - Andre Miller

Kardeş bi karışıklık olmuş heralde ... Joe Johnson genellikle fazla değer gören oyuncular arasında gösterilir , Yao da öyle .. Heralde sen " Hakettiğinden fazla değer verilen " i yazdın ?!

Çevrimdışı the_apo_1

• _ThE__ThUG_
  • All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 30 Temmuz 2008, 15:37:46 »
Kardeş bi karışıklık olmuş heralde ... Joe Johnson genellikle fazla değer gören oyuncular arasında gösterilir , Yao da öyle .. Heralde sen " Hakettiğinden fazla değer verilen " i yazdın ?!

Yoa'mu hak ettiğinden fazla değer görüyor yoksa Joe'mu ..Daha neler

Ne demiş Çin efekti yüzünden hak ettiği değeri göremiyor yani hak ettiği saygıyı  görmüyor demiş(bence).Çok da doğru demiş.Yao 'nun yetenekleri hep Çin'li olmasından dolayı arka planda kaldı...

Joe Johson'ın Atlanta'da yaptıkları, başardıkları ortada ama adam all-star seçilince neden seçildi diye dert yanıyoruz bende bunu anlamıyorum.İlla hoplayıp zıplayıp milleti poster mi yapmak mı lazım all-star seçilmek için.

Çevrimdışı magic mania

• Magic Johnson #32
  • Starter
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 30 Temmuz 2008, 21:22:55 »
Pg - Andre Miller

Yok ne yazdığımı biliyorum ben , sen merak etme. Joe Johnson genelde Nash'in yarattığı bir oyuncu olarak bilinir ve fazla övgü almaz. Oysa bu sene hem normal sezonda hem Boston'a karşı yaptıkları ve Atlanta'ya liderlik etmesi takdire değer.

Yao Ming'de hep all stara seçilip duruyor , o kadar adam varken "Tu kaka Çin" , "bizde 2 milyar olsak bizde hido'yu seçtiririz" tarzı söylemlere maruz kalan bir isim. Yada o boy bende olcak her maç 20 ribaund alırım tarzı. Oysa hiç denmiyor ki "o boyda o parmak hassasiyeti" vs diye. Yao Ming'in oldukça kötü bir imajı var all star seçimlerinden dolayı.

the_apo_1 teşekkür ederim biladerim. benim diyeceklerimi yazmışsın zaten.

Çevrimdışı pistonsmania

• Yeni Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 31 Temmuz 2008, 01:11:03 »
bence billups ve nash hak ettiginin altında goruolar kidd allah gbi gosterilio basın tarafından yazık...
rasheed wallace we prince a da cok az deer veriolar gerckten acıorm .. bole admlar cok nadir bulunuo pitons harika bi takım hicbirinin egosu yok lakersta kobe olsun ve baska takmlardaki yıldızlerı cok buyltuolar bence..

Yazım kuralarına biraz daha özen gösterelim lütfen. the_apo_1
« Son Düzenleme: 31 Temmuz 2008, 01:18:23 Gönderen: the_apo_1 »

Çevrimdışı mentos

• Rookie
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 31 Temmuz 2008, 01:29:12 »
bence billups ve nash hak ettiginin altında goruolar kidd allah gbi gosterilio basın tarafından yazık...
rasheed wallace we prince a da cok az deer veriolar gerckten acıorm .. bole admlar cok nadir bulunuo pitons harika bi takım hicbirinin egosu yok lakersta kobe olsun ve baska takmlardaki yıldızlerı cok buyltuolar bence..

genel olarak katılmadığı bi yazı olmuş Billups'ı kenara koyarsak..

1-Nash hep hak ettiğinden daha fazla övgü almıştır göze hoş gelen basketbolu ile..
2-Kidd mi basın tarafından yüceltiliyo?Yapma Allahaşkına..Adam Nash kadar bile değer görmedi..
3-Pistons harika bi takım hiçbirinin egosu yok lafını söylemen için koyu bi Pistonslı olman gerekir :-)
4-Kobe büyütülüyo diyosan başka bir şey demem zaten ben sana..Basın Kobe'yi büyültmeyi geç daha çamur atmaya çalışıyo tecavüz vakasından sonra (bkz:2006 Mvp Awards)

--

• Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : 31 Temmuz 2008, 01:32:53 »

3-Pistons harika bi takım hiçbirinin egosu yok lafını söylemen için koyu bi Pistonslı olman gerekir :-)

Pistons'ta kimin egosu var bir örnek alabilir miyim ?

Çevrimdışı pistonsmania

• Yeni Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #14 : 31 Temmuz 2008, 01:38:00 »
2006da nash soke soke aldı o sene harikadanda ote oynamıstı ama yinede onu basın sewmio falan filaln benım pistons askımı sen enrden bilebilicenki..

Çevrimdışı mentos

• Rookie
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #15 : 31 Temmuz 2008, 02:43:47 »
2006da nash soke soke aldı o sene harikadanda ote oynamıstı

o sene Nash harikadan öte oynadıysa Kobe ne oynadı bana bi anlatsana..

pardon bu lafımı yutuyorum..Egonun anlamını karıştırmışım ama Sheed'de biraz da olsa yok değil hani :-)

benım pistons askımı sen enrden bilebilicenki..

eheh..Nickinden :-D

Çevrimdışı MeaCulpa

• The Lawyer
  • All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 31 Temmuz 2008, 12:17:38 »
2006da nash soke soke aldı o sene harikadanda ote oynamıstı

o sene Nash harikadan öte oynadıysa Kobe ne oynadı bana bi anlatsana..

pardon bu lafımı yutuyorum..Egonun anlamını karıştırmışım ama Sheed'de biraz da olsa yok değil hani :-)

benım pistons askımı sen enrden bilebilicenki..

eheh..Nickinden :-D
Arkadaslar Nash ne underrated bir oyuncu ne de overrated bir oyuncu.Evet o sene Kobe de haketti.Haklısınız ama MVP'li ödülü verilirken takım basarisina cok önem verildiğini siz de benim kadar iyi biliyorsunuz.Tek oyuncunun istatistiklerine bakılsaydi bu sene de LBJ'nin olmasi gerekiyordu.Ama dikkat ettiyseniz ligin en iyi iki takımının oyuncusu bu ödül icin yaristi.(burdan su anlam cıkmasin Kobe haketmedi diye birsey yok bu sene sonuna kadar haketti)Yani o sene nasil Nash hakettiyse bu sene Kobe haketti.Degerinden fazla gösterilmis diye birsey yok.
Ona bakılırsa Nash Dallas'da oynarken oynadiği oyun hep gözardi edilmis bir oyuncuydu ne zaman Phoenix'e geldi takımını sampiyonluk potasina soktu ve bunu yaparken takımın lideri oldu o zaman gerekli ilgiyi gördü.

CSKA FANS!!!
2 TİMES EUROLEAGUE CHAMPS
6 TİMES EUROLEAGUE FİNAL-FOUR
CSKA!!!!

Çevrimdışı Eren

• All-Star
  • We will be back
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 05 Ağustos 2008, 02:19:40 »

Sheed,daha fazlası var mı ki?
I'll be a Laker for life

--

• Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : 05 Ağustos 2008, 03:21:38 »

Rasheed Wallace'ın mı egosu var ? Yapma Eren'cim. Adamın yaptığı açıklamalar, sivri çıkışları ya da agresif tavırlarının tek nedeni yapısı. Ego değil bu dobra olmasından kaynaklanıyor. Saunders gibi bir adama 3 yıl katlandı. Ki eleştirmedi mi Saunders'ı ? Eleştirdi elbette. Ancak uzatmadı olayı. Yaz aylarında sineye çekti. Egolu bir adam bunları yapmaz sürekli sorun çıkartırdı. Celtics serisinin faturası basın tarafından ona kesildi. Ha yok mu payı o serinin kaybedilmesinde ? Var elbette. Ama Billups'tan ya da Rip'den ne fazla ne eksik.

Bu konuya da bu vesile ile uygun bir oyuncu Rasheed Wallace. Yaptıkları hep ettiği lafların arkasında kaldı. Yoksa gerek savunmada gerek hücumda yaptığı işleri pozisyonunda kolay kolay yapan yok. Çok yönlü ki hücumda iç-dış oynayabiliyor. Savunmada keza her işi yapmaya çalışıyor. Takım iyiyse kesin onun ateşlemesi vardır. Takım kötüyse suskuluğunun payı vardır.

Sheed'in üzerine çenesi yüzünden çok gidiliyor ve oyunu arka planda kalıyor.

Çevrimdışı RenascenT

• Rookie
  • **
  • ORL
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 05 Ağustos 2008, 12:27:47 »

Rasheed Wallace'ın mı egosu var ? Yapma Eren'cim. Adamın yaptığı açıklamalar, sivri çıkışları ya da agresif tavırlarının tek nedeni yapısı. Ego değil bu dobra olmasından kaynaklanıyor. Saunders gibi bir adama 3 yıl katlandı. Ki eleştirmedi mi Saunders'ı ? Eleştirdi elbette. Ancak uzatmadı olayı. Yaz aylarında sineye çekti. Egolu bir adam bunları yapmaz sürekli sorun çıkartırdı. Celtics serisinin faturası basın tarafından ona kesildi. Ha yok mu payı o serinin kaybedilmesinde ? Var elbette. Ama Billups'tan ya da Rip'den ne fazla ne eksik.

Bu konuya da bu vesile ile uygun bir oyuncu Rasheed Wallace. Yaptıkları hep ettiği lafların arkasında kaldı. Yoksa gerek savunmada gerek hücumda yaptığı işleri pozisyonunda kolay kolay yapan yok. Çok yönlü ki hücumda iç-dış oynayabiliyor. Savunmada keza her işi yapmaya çalışıyor. Takım iyiyse kesin onun ateşlemesi vardır. Takım kötüyse suskuluğunun payı vardır.

sheed tam tersi değeri abartılan bir oyuncu, ki her hatasında kurban seçilmesi de bu yüzden. Takım kötüye gittiğinde aranan suçlunun sheed olması onun takımın süper yıldızı olarak görülmesi.

--

• Ziyaretçi
« Yanıtla #20 : 05 Ağustos 2008, 12:34:23 »
sheed tam tersi değeri abartılan bir oyuncu, ki her hatasında kurban seçilmesi de bu yüzden. Takım kötüye gittiğinde aranan suçlunun sheed olması onun takımın süper yıldızı olarak görülmesi.

Hangi bazda değeri abartılıyor bir açıklarsan iyi olur. Bu şekilde neye dayanarak bunu dediğini bilmediğimden bir şeyde diyemiyorum.

Çevrimdışı Murat

• Lifeless#24
  • All-Star
  • Kes Sesini..!!!
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 05 Ağustos 2008, 13:03:39 »
Pistonsun bu kadar rakiplerine korku sarmasında savunma denen kelimeyi pistons takımına yerleştirmesinde,ve başarılı olmasında Sheedinde payı var bu takımda..Playofflarda boston serisinde hatalı oynadı diye değerimi abartılıyor?Asla...Ayrıca neye dayanarak söyledin çok merak ettim..

Çevrimdışı Eren

• All-Star
  • We will be back
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : 05 Ağustos 2008, 13:37:10 »

Abi Sheed'i ne kadar sevdiğimi ve saygı gösterdiğimi sen biliyorsun..Sheed bence gelmiş geçmiş en efektif pota altı oyuncularındandır,benim görüşüm budur.Kendine has durdurulamayacak atışları vs..Fakat Sheed e egosuz demek bence O'na hakaret olur..Adam yengilgiyi kabul etmez,sinirlidir bunlar kişisel özelliklerdir fakat bunlarda ego yu işaret eder ve benim gözlemlerim Sheed'i egolu bir oyuncu olarak tanımamı sağlamıştır.Tabi kişiden kişiye neye bağladığına göre değişir.Oyununun arka planda kaldığı konusunda haklısın..
I'll be a Laker for life

Çevrimdışı DaviD#Villa

• Flameman
  • All-Star
  • ben lost adasından 12 saatte kurtulurum nokta
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #23 : 05 Ağustos 2008, 17:33:33 »
rasheed'i anlatmak zor ya
rasheed büyük bi oyuncu şöle diyim kapıdan bi büyük içeri girer ve kimseye ayağa kalkın falan demez ama herkes ayağa kalkma ihtiyacı duyar buda öyle birşey ironik yani bencede ego diil

Çevrimdışı RenascenT

• Rookie
  • **
  • ORL
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #24 : 06 Ağustos 2008, 04:27:51 »

Hangi bazda değeri abartılıyor bir açıklarsan iyi olur. Bu şekilde neye dayanarak bunu dediğini bilmediğimden bir şeyde diyemiyorum.

bu konuyu arıyordum ben de. Böyle bir soruyu bekliyordum.

Demiştim zaten, takımın en önemli yıldızı olarak sheed'i görüyor seyirciler. kurban seçilmesinin nedeni çok kötü oynaması mı söylediği laflar mı?  Bence değeri abartılıyor ki onun oyununu çok kötü buluyorlar(genelde değil,çok eleştirildiği maçlar için) , yada kötü oynamasa bile yenilgi sonrası kurban seçiliyor.

Tekrar söylüyorum, sheed'in üzerine bu kadar gidiliyor, çünkü değerinden fazla beklenti var.