Anket

Hangisini takımınızda görmeyi tercih edersiniz?

Carlos Boozer
Al Jefferson

Gönderen Konu: Hangi 4 Numara  (Okunma sayısı 8229 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı NikolaTesla

• Profesör
  • Editör
  • MVP
  • Zaman yaşamakla başlar, yaşamak zamanla biter.
    • Profili Görüntüle
Hangi 4 Numara
« : 17 Temmuz 2010, 21:21:13 »
Utah Jazz, allstar forveti Carlos Boozer'dan boşalan 4 numara pozisyonunu Al Jefferson ile doldurdu. Peki size göre hangisi bir takıma daha faydalı olabilir? Seçme hakkınız olsa hangisini tercih edersiniz?

Çevrimdışı Alpay

• Mezarkabul
  • Editör
  • MVP
    • Profili Görüntüle
Ynt: Hangi 4 Numara
« Yanıtla #1 : 17 Temmuz 2010, 22:27:05 »
Eksileri artıları karşılaştırırsak Boozer'ın Jefferson'dan bir eksiği var bana göre..Bu Boozer'ın Jefferson'dan daha kısa olması.Ancak Boozer daha kısa olmasına rağmen ribaund gücü Jefferson'dan daha fazla en azından şimdilik ki öyle kalacak gibi o yüzden bu eksi sayılmaz.Savunmaya bakarsak ikisi de yerlerde gibi..Eğer işim hücum yönünü, bitiricilik yönünü ele alırsak Boozer bırak Jefferson'dan iyi olmayı ligin en iyi 3-4 pota altı bitiricisinden biri.O yüzden hücum yönünden Boozer varken Al Jefferson'a ben dönüp bakmam bile..O yüzden ben Boozer'ı seçerdim..Boozer her yönden çok daha iyi çünkü..
« Son Düzenleme: 18 Temmuz 2010, 11:37:02 Gönderen: lunatic_1994 »
"Çok para kazanıyorlar, kazandıkları her sentin hakkını verecekler" Mike D'Antoni

Çevrimdışı JoshSmith_5

• Yeni Üye
  • Josh Smith #5
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 26 Temmuz 2010, 09:15:33 »
Post oyununda Boozer derim ama, boyalı alanı savunma, ofansif yönlerden Jefferson daha iyi Carlos'dan bence...
ATLANTA HAWKS

Çevrimdışı NikolaTesla

• Profesör
  • Editör
  • MVP
  • Zaman yaşamakla başlar, yaşamak zamanla biter.
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 26 Temmuz 2010, 09:17:48 »
Post oyununda Boozer derim ama, boyalı alanı savunma, ofansif yönlerden Jefferson daha iyi Carlos'dan bence...

Zannedersem defansif yönlerden demek istedin...Bir de özveri var benim buna ekleyeceğim en önemli özellik. Jefferson, Boozer'a göre fazlasıyla takım oyuncusu.

Çevrimdışı Dağlar

• Ex-King
  • Yönetici
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • Türkiye'nin Basketbol Portalı
« Yanıtla #4 : 26 Temmuz 2010, 16:35:42 »
Oyunun iki yönünden bakarak kıyaslama yaparsak;

Savunma: İki oyuncu da kendi yarı sahalarına geldiğinde tembelliğe kaçıyorlar ve takım arkadaşlarının bir şeyler yapmasını bekliyorlar. Enerjilerini fazla harcamıyorlar ve savunmaya pek odaklanmıyorlar. İki oyuncu için de aynı düşüncedeyim o yüzden birini ön plana çıkaramayacağım.

Hücum: Yukarıda da dediğim gibi akılları hep hücumda bu iki oyuncunun Jefferson skor üretme anlamında kendini hala geliştiriyor ancak Boozer ile karşılaştırılabileceğini düşünmüyorum. Boozer ligin en iyi 2-3 pota altı bitiricilerinden biridir. Topu ona ilettiğinizde skor yapmak için her türlü şekle girebilen bir oyuncu. Jefferson'a 10/7 verirsem Boozer'a 10/9 veririm.

Jazz Boozer gibi kaliteli bir oyuncuyu kaybetti ancak kaybetmesi de gerekiyordu. Yine de Jefferson ile de o boşluğu doldurabileceklerini düşünüyorum.

www.<a class="inlineAdmedialink" href="#">twitter</a>.com/daglarsenel

Çevrimdışı JoshSmith_5

• Yeni Üye
  • Josh Smith #5
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 27 Temmuz 2010, 19:54:44 »

Hayır ofansif yönden dedim. Hücüma çıktıklarında Jefferson daha iyi. Post Up yaparsa eğer hücümda Boozer daha iyi. Savunmada da Jefferson 1 adım öne çıkıyor...
Zannedersem defansif yönlerden demek istedin...Bir de özveri var benim buna ekleyeceğim en önemli özellik. Jefferson, Boozer'a göre fazlasıyla takım oyuncusu.
ATLANTA HAWKS

Çevrimdışı Alpay

• Mezarkabul
  • Editör
  • MVP
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 27 Temmuz 2010, 20:05:40 »
Bence hücumda Jefferson'ın Boozer'dan iyi olan yönü yok.Savunmada da al birini vur ötekine zaten..
"Çok para kazanıyorlar, kazandıkları her sentin hakkını verecekler" Mike D'Antoni

Çevrimdışı UnderCover(Be Magıc !)

• NBA Draft'ında
  • Micheal Jordan
    • Profili Görüntüle
    • undercoverover
« Yanıtla #7 : 29 Kasım 2010, 20:06:30 »
Boozer'ın gitmesi chiago'ya yaradı.

Çevrimdışı alierdem

• All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 29 Kasım 2010, 20:44:06 »
Boozer ın moral olarak daha büyük bir katkı veriyor ama nedenini bende bilmiyorum. O yüzden Boozer diyorum. Diğer yönlerde de gayet yakınlar.

The legend in the area

Çevrimdışı iskoc

• NBA Oyuncusu
  • *
  • Nothing Vanishes Without a Trace
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 30 Kasım 2010, 22:33:23 »
hücum açısından boozer daha iyi savunma yönleri bence ikiside aynı.onun için boozer dedim.
Deny Everything

Çevrimdışı king_trex

• Yeni Üye
    • Profili Görüntüle
    • Basket
« Yanıtla #10 : 22 Aralık 2010, 17:53:29 »
kesinlikle ve kesinlikle boozer ( utah için tabi ) utahın takım yapısında içeriden bitirecek güçlü ve yer kaplayan bi adama ihtiyacı var ve bunun adıda boozer.. jeferson bunları yapamıyacaktır
Basket - Ben bu oyuna aşığım...

Çevrimdışı money in the bank

• NBA Oyuncusu
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 23 Aralık 2010, 19:11:28 »
- CARLOS BOOZER "undersized" bir 4 numara. Olağanüstü rebound sezgisi, güçlü üst ve alt vücudu ve Duke geleneğinden gelen sağlam oyun IQ'su var. Hem sağ hem sol eliyle etkili ve verimli olabilen, bence pota altında Amar'e ile birlikte NBA'in en iyi ve efektif bitiricisi. Orta mesafeden de gayet etkili ve güvenilir. Hücumda takımın akışını üzerinden yönlendirebileceğiniz bir oyuncu. Çok yönlü bir hücum silahı. Double-team lerde boş adamı çok rahat bulabilir. Tüm bu pozitif yönlerinin yanında şunu ekleyerek devam edeyim: Post hareketleri gayet abartıdır efendim, sayılarının %50sinden fazlası Deron ile oynadığı ikili oyunlar ve transitionda bulduğu kolay basketlerden gelmedir. Geçen yıl pozisyonlarının sadece %22 si perdelerden çıkarak kullandığı şutlaradan ve post uplardan oluşuyor (%14 pick & roll ve%11 spot-up denilen yüzü dönük orta mesafe şut) bu istatistikler onun hücumdaki çeşitliliğini, repertuar zenginliğini gösteriyor, bir bakımdan da. Fiziksel temastan (hücumda da, daha savunmaya gelmedik) çabuk cayan, içeriye devrilip kuvvetli bitiriş yapmak yerine çoğu kez kendine has absürd stili ile fadeaway'ler atmaya meyilli bir oyuncu. İspat için son 3 yıldaki tüm Jazz-Lakers maçları, özellikle de playoff maçlarını indirip izleyebilirsiniz.
- Savunması ile ilgili aslında söz söylemeye bile değmez, savunma ve Boozer aynı cümlede kullanılmamalı. "The Matador" lakabını tamamen hakeden bir oyuncudur. Top çalma ortalamalarının iyi olmasının tek sebebi: bir kere ne kadar güçlü olursa olsun kısa, Odom, Gasol, KG gibi uzun 4 leri tutması çok zor. defansa hiç kendini vermiyor, aslında çok kuvvetli ama nedense hücumda balerin gibi oradan oraya uçan Carlos, savunmda ne ayaklarını ne de vücudunu kullanıp, ortaya bir emek koyup adamını birebir savunmaya çalışıyor. Bunun temelinde hücuma enerjisini saklamak gibi son derece bencil bir yaklaşım yatıyor. Top çalmak için pozisyonundan feragat ediyor eğer topu çalarsa ne âla, rakibi şut atarsa zaten rebounda yakın, ki box out pek yapmaz, en yakın takım arkadaşını bile iterek o riboundu almaya çalıştığını görmek mümkün. Utah Jazz'ın geçmiş yıllarda savunmada yaşadığı problemlerinin bel kemiği Carlos'un tembelliği ve bencilliğidir. Mehmet zaten ayakları yavaş, zayıf noktası yardım savunması olan bir uzun. Mehmet tüm NBA de en iyi 2-3 post savunmacısından biri ama onun yardım savunmasındaki zaafı, Carlos'un göz takip savunmasıyla birleşince pota altı yol geçen hanı oluyordu. İkisi de aman aman blokçu değidir.
LIFE OFF GAME ON

Çevrimdışı money in the bank

• NBA Oyuncusu
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 23 Aralık 2010, 19:13:50 »
- Bir kere AL  JEFFERSON klasik bir 4 numara değil, hem 4 hem 5 oynayabiliyor. Bu, Carlos ile Jazz'ın hiç sahip olmadığı bir lükstü. Ne zaman Mehmet faul problemine girse, zaruriyetten Millsap-Carlos ikilisine dönen coach Sloan'un takımı oldukça kısa ve ince kalıyordu. BigAl hücumda Carlos kadar çok yönlü değil fakat gerçek bir post, pota altı oyuncusu. Boozer'dan çok daha fizikli, uzun ve iyi bir savunmacı. En azından ortaya efor koyan, savunmada kumar oynayıp top çalmak yerine adamını elinden geldiğince vücudunu siper ederek savunacak bir oyuncu. Blok istatistikleri de bu sezon çok iyi, son maçlarda 6-7 blok yaptı ve Howard, Bogut, Love gibi önemli uzunlara karşı saygı duyulacak efor ve başarı gösterdi savunmada. Al Jefferson'un hücumda hep bir "kara delik" olduğu konuşulurdu, topu ona bir attın mı geri gelmeyeceğini bilirdin. Bu Jerry Sloan'un topsuz oyuna, topsuz oyuncu hareketine ve yüksek oyun bilgisine dayanan hücumuna alıştıkça yok olmaya başladı. Sloan'ın sistemi o kadar derin ki takım neredeyse her gün hücum setlerini tekrar ederek ancak belli bir noktaya gelebiliyor. Mükemmel execution bu sistemin anahtarı. Kısacası, Al Jefferson'un sisteme entegre olması zaman alacak. Kendisinin zaten pozisyonu gereği hücumun odak noktalarından birisi olması ve onunla beraber takımda tam 6 tane yeni oyunucunun da yeni bir sisteme girift olmaları bu süreci zorlaştıran faktörler olsa da, takımın geride kalan 30 maçta 21 galibiyet alması hem de bunu o kadar yeni oyuncu ve Memo'nun sakatlığına rağmen başarması pozitif işaretler. Geride kalan süreç içerisinde en zorlu 10. maç takvimidi Jazz'ın maç takvimi.
- Kaan Kural istediği kadar Boozer da Boozer desin,diyedursun. Murat Abi'nin de çok defa belirttiği gibi Jazz Boozer ile Lakers ve Spurs -Jazz'ın iki belalısı-nı geçemedi ve Boozer bu eşitsizliğin en büyük sebeplerinden birisiydi. Al Jefferson ile takımın pota altı rotasyonu çok daha esnek oldu. Şimdi hem 4 hem 5 oynayabilen Mehmet/Al/Elson üçlüsü var, Millsap bir Boozer kadar elit bir hücumcu kesinlikle değil fakat savunması ve oyun bilgisi onun saygı duyulacak istatistikler elde etmesine yetiyor. Yeni yapıda Deron biraz daha fazla sorumluluk alıyor hücumda ama benim temennim, Mehmet %100 sağlıklı döndüğünde ve Al Jefferson sisteme alıştıkça takımın eskisinden daha balanslı olacağı. Bu takım henüz eskisi kadar hücumda zirvesine erişmedi, daha 4-5 ayda max. düzeyde olmasını beklemek de yersiz, önemli olan Jazz maçlarını savunmasıyla kazanıyor, DEPLASMANDA maç kazanıyor.
- Asıl sorunun cevabı bir iki ayda kesinlikle cevaplanamaz. Jefferson'a biraz zaman tanımak lazım ki onun performansını Carlos'unkiyle karşılaştırabilelim. Ben Carlos Boozer gibi bir kanserli hüzreden kurtulduğumuz için çok mutluyum, Al takım oyuncusu ve çok daha fizikli. Lakers'ı Millsap-Boozer ile geçemezsin.
- Başka bir bakış açısı: Bulls 29 yaşındaki Boozer'a 5 yıl için 75M, Utah Jazz 25 yaşındaki BigAl'a 3 yıl için 42M ödeyecek. Hangisi daha mantıklı?
LIFE OFF GAME ON