Gönderen Konu: Kısalar ve Uzunlar  (Okunma sayısı 14687 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Anto James

• Brotherhood
  • Rookie
  • **
  • T-mac LeBron Fan
    • Profili Görüntüle
Kısalar ve Uzunlar
« : 28 Temmuz 2008, 18:28:43 »
(Bu konu daha önceden açıldı mı bilmiyorum ben böyle bir başlık görmedim eğer varsa özür dilerim yönetimden)Basketbol ilk oynandığı zamanlarda uzunların kontrolü altında idi ama artık oyunun kısaların elinnde olduğunu düşünüyorum ben...Günümüzdeki en iyi örnekler:Kobe Bryant,Chris Paul ve LeBron James(fiziğine rağmen).Tartışmak isteyenler buraya! :nono
Hepimiz Jordan'ın yetenekleriyle doğabilirdik;ama çalışmadan asla gerçek Jordan olamazdık...   By Anto James

Çevrimdışı BlacK_SmokE

• Ayın Üyesi / SixouL
  • Starter
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kısalar ve Uzunlar
« Yanıtla #1 : 28 Temmuz 2008, 20:51:05 »
Günümüzde artık uzunlardan da kısalar gibi top sürmeleri, dış şutlarının iyi olması bekleniyor, o tip olmayan oyuncuların ise (dwight howard, shaq gibi..) kısaların paslarına ihtiyaçları var, yani bence de oyun kısaların elinde.

Çevrimdışı Anto James

• Brotherhood
  • Rookie
  • **
  • T-mac LeBron Fan
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 28 Temmuz 2008, 22:51:20 »
Shaq ve Howard ayrı tabii ama günümüzde Amare'nin ve K-mart'ın Kidd ve Nash ile star seviyesine çıktıkları söylenip,tartışılıyor.Bunu da bir kenara koyarsak neden uzunların değeri düşüyor?Neden takımın skor yükünü üstleyen uzunların sayısı giderek azalıyor?
Hepimiz Jordan'ın yetenekleriyle doğabilirdik;ama çalışmadan asla gerçek Jordan olamazdık...   By Anto James

Çevrimdışı XandeR*

• NBA Draft'ında
  • İmpossible is Nothing
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 29 Temmuz 2008, 17:38:20 »
Günümüz uzunları genelde kazma oluyor sadece smaçla bitirtiyor ya da turnike ile biraz top sürme adam geçme özellikleri olsaydı günümüz gençlerine de örnek olurlardı.Bu yüzden uzunlar da gelişme olmuyor bence.Yeterince açıklayabildim mi bilmiyorum. :?

Çevrimdışı Murat

• Lifeless#24
  • All-Star
  • Kes Sesini..!!!
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 29 Temmuz 2008, 17:48:12 »
Günümüz uzunları genelde kazma oluyor sadece smaçla bitirtiyor ya da turnike ile biraz top sürme adam geçme özellikleri olsaydı günümüz gençlerine de örnek olurlardı.Bu yüzden uzunlar da gelişme olmuyor bence.Yeterince açıklayabildim mi bilmiyorum. :?

Amare-K.Garnett-T.Duncın-NOwistski-Gasol-J.Oneal-E.Brand-Sheed-D.West-C.Bosh-Jamıson-Yao vs vs gibi uzun oyuncular  Teke teklerde top sürerek pivot hareketleri yaparak savunan rakip oyuncuyu geçebiliyorlar..Günümüzde :wink:

Çevrimdışı Anto James

• Brotherhood
  • Rookie
  • **
  • T-mac LeBron Fan
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 29 Temmuz 2008, 17:59:31 »

Amare-K.Garnett-T.Duncın-NOwistski-Gasol-J.Oneal-E.Brand-Sheed-D.West-C.Bosh-Jamıson-Yao vs vs gibi uzun oyuncular  Teke teklerde top sürerek pivot hareketleri yaparak savunan rakip oyuncuyu geçebiliyorlar..Günümüzde :wink:
Bahsettiğin bazı oyuncular yüksek postta da iyiler ayrıca...

Çevrimdışı DaviD#Villa

• Flameman
  • All-Star
  • ben lost adasından 12 saatte kurtulurum nokta
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 29 Temmuz 2008, 18:24:46 »

o işleri en iyi incelikleriyle yapan c.boozer ve z.randolph'u unutmuşun

Çevrimdışı wiltchamberlain

• Last Sixer Fan
  • Starter
  • Basketbol tarihinin en büyük oyuncusu
    • Profili Görüntüle
    • SIXERS
« Yanıtla #7 : 30 Temmuz 2008, 20:49:03 »
Nba artık malesef tamamen kısaların eline varildi. Bunun en büyük etkenlerinden biri de kurallar diye düşünüyorum. Iverson, Bryant, Wade, ve daha bir çok kısa oyuncuya en ufak temaslarda o kadar foul çalınıyorki. Onlarda bunu bilerek daha da zorluyor herşeyi. Ve daha çok onlar popüler oluyor. Bir sayın kaç tane uzun süperstar var kaç tane kısa. Kısalar nerdeyse 2 ye katlıcak durumda uzunları. Kısalar biraz ayrıcalıklı diye düşünüyorum

I LOVE SIXERS

Elton Brand WELCOME TO PHILLY

Çevrimdışı aytunc

• NBA Draft'ında
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 01 Ağustos 2008, 01:38:41 »
Bence takımda iyi bir oyuncu bulunuyorsa o takımda pivot oyuncunun kendini gösterebilmesi biraz zor, o yüzdende gelişmediklierni öne sürüyorum.

Mesajının tamamını büyük harfle yazmak yasaktır..Bu seferlik düzenliyorum.the_apo_1
« Son Düzenleme: 01 Ağustos 2008, 01:43:22 Gönderen: the_apo_1 »

Çevrimdışı Anto James

• Brotherhood
  • Rookie
  • **
  • T-mac LeBron Fan
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 04 Ağustos 2008, 18:07:41 »
Bence takımda iyi bir oyuncu bulunuyorsa o takımda pivot oyuncunun kendini gösterebilmesi biraz zor, o yüzdende gelişmediklierni öne sürüyorum.

Mesajının tamamını büyük harfle yazmak yasaktır..Bu seferlik düzenliyorum.the_apo_1
İyi oyuncu bencil olacak diye birşey yok.Steve Nash ve Amare'yi,J-kidd ve K-mart'ı unutuyorsun.İkisi de yıldız oyuncudur,ama uzunlarının gelişimine katkıda bulunmuşlardır.

Çevrimdışı D-WILL

• Rookie
  • **
  • bErKaN
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 04 Ağustos 2008, 18:13:45 »
Bana da kısalar daha çok söz sahibi gibi geliyor. Örneğin Amerika milli takımına bakalım. Top sürekli kısalarda hatta Howard sıkılıyor içerde. :-D  Maç içinde bunu anlamak mümkün. Eline o kadar az top geliyor ki her aldığı topu kullanmak istiyor. Neyse lafı fazla uzattım :-D Bence uzunlar kısaların insiyatifine bağlı :wink:

Çevrimdışı Murat

• Lifeless#24
  • All-Star
  • Kes Sesini..!!!
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 04 Ağustos 2008, 21:57:47 »
Bana da kısalar daha çok söz sahibi gibi geliyor. Örneğin Amerika milli takımına bakalım. Top sürekli kısalarda hatta Howard sıkılıyor içerde. :-D  Maç içinde bunu anlamak mümkün. Eline o kadar az top geliyor ki her aldığı topu kullanmak istiyor. Neyse lafı fazla uzattım :-D Bence uzunlar kısaların insiyatifine bağlı :wink:

Heralde uzunlar gelip top süremez(KG hariç yada Dirk) ya da sürekli top elinde onlarda olamaz çünkü oyunu iyi okuyan pas kanallarını iyi gören kısalardır..Uzunların bu konuda kısalar kadar iyi olduğunu düşünmüyorum zaten..

Çevrimdışı wade3432

• Yeni Üye
  • sizi sewiyorum shaq wade:
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 06 Ağustos 2008, 20:21:13 »
kısalar takıımın beynidir die düşünüyorum pas atıyolar vs ama uzunlar smaç vurup gidiyolar blok fln kısaların işi daha zor bu zorluğun altından kalkabildikleri içinde uzanlardan bir adım gönde gözüküo

Çevrimdışı Eren

• All-Star
  • We will be back
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 06 Ağustos 2008, 21:17:09 »
kısalar takıımın beynidir die düşünüyorum pas atıyolar vs ama uzunlar smaç vurup gidiyolar blok fln kısaların işi daha zor bu zorluğun altından kalkabildikleri içinde uzanlardan bir adım gönde gözüküo
Öyle sistemler vardır ki uzun herşeyinizdir!Bakınız eski Sacremento(Divac lı Webber lı),bakınız Lakers üçgen hücumu(Gasol-Bynum).Ki bahsettiğim 4 adamdan 3 ü de iyi pasörlerdir..Yani beynidir tanımını neye göre kurdun anlayamadım..
I'll be a Laker for life

Çevrimdışı GoCavaliersGo

• NBA Draft'ında
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #14 : 14 Ağustos 2008, 12:49:27 »
ya zaten uzunlar daha geç gelişiyo bu da oyuna kısaların daha çabuk adopte olup kontrolün olarda olmasını sağlıyo ama uzunlar la kısaları aynı antreman programını yaptırıp arada da uzunlar için gerekli olan fundamental ı verseler daha iyi sonuç alınır diye düşünüyorum bunun en güzel örneği timothy theodre duncan(tim duncan21) küçüklüğünde guard oynaması onun için çok büyük bir avantaj bu yüzden o na MR.FUNDAMENTAL diyoruz

Çevrimdışı regas

• Yeni Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #15 : 05 Eylül 2008, 11:30:09 »
Alıntı sahibi: wade3432 üzerinde 06 Ağustos 2008, 20:21:13

Öyle sistemler vardır ki uzun herşeyinizdir!Bakınız eski Sacremento(Divac lı Webber lı),bakınız Lakers üçgen hücumu(Gasol-Bynum).Ki bahsettiğim 4 adamdan 3 ü de iyi pasörlerdir..Yani beynidir tanımını neye göre kurdun anlayamadım..

Çevrimdışı Dağlar

• Ex-King
  • Yönetici
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • Türkiye'nin Basketbol Portalı
« Yanıtla #16 : 05 Eylül 2008, 15:38:04 »
Alıntı sahibi: wade3432 üzerinde 06 Ağustos 2008, 20:21:13

Bak Nets'e!! Çok iyi bir kısa üçlüsü kurmamıza rağmen uzun olmadığı için hiçbir şey becerememiş bir takımız. Kaliteli uzun, takımın olmazsa olmazıdır. Kısa oyuncu da öyledir ama uzun oyuncunun önemi daha fazladır bana göre.

www.<a class="inlineAdmedialink" href="#">twitter</a>.com/daglarsenel

Çevrimdışı Ç@to_Wade

• Hersikiministratör
  • Moderator
  • Superstar
  • MVP!
    • Profili Görüntüle
    • NBA Tr
« Yanıtla #17 : 05 Eylül 2008, 19:52:24 »
Ben kısaları daha önemli görüyorum çünkü bir uzun kendisini besleyen bir kısa olmazsa yapacakları kısıtlı olur ama bir kısa besleyeceği bir uzun olmasa bile üçlük sokar şut sokar katkısı o kadar sınırlı olmaz

Çevrimdışı tmacfatih

• Rookie
  • **
  • geç artıq şu ilk turu!!!!
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 05 Eylül 2008, 21:43:35 »
Kendimden biliyorum günümüz uzunları kısaların eline bakmaktadır oyunun hakimi artık kısalarda

Çevrimdışı LEGEND*

• Rookie
  • **
  • Winner
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 06 Eylül 2008, 00:32:34 »
wilt ve kareem dönelerinde uzunlar oyunun hakimiydi ama artık uzunların ve takımın kaderi kısaların seviyesine kaldı(kobe,MJ,drexler,LBJ,wade vs)

SAS 4ever

Çevrimdışı paul-anthony-amare

• NBA Oyuncusu
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 07 Nisan 2011, 15:51:59 »
bence basketbol direkt kısaların veya uzunların elinde değil . ama bildiğim birşey var özellikle jordan dönemini saymazsak 98 sonrası 13 senelik periyotta şampiyon olmuş takımlara bir bakmanızı rica ediyorum. sa spurs (tim duncan) , la lakers ( shaq , gasol ) , boston ( garnett), detroit ( ben wallace , rasheed wallace ) yani jordan dışında çok çok kaliteli pota altı oyuncuları olmadan şampiyon olan takım yok . geçen sene clevelend normal sezonda coşturdu . ama play-off larda hiç birşey yapamadı . acaba howard ya da 2004-2005 lerdeki duncan ya da 2000 lerin başındaki shaq yanında olsaydı clevelend şampiyonluğa gidemezmiydi . bence giderdi . yani tarih boyunca basketbolun en temel mevkisi olan pota altı bölgesinde çok kaliteli bir uzunu olan takımların şampiyon olduklarını görüyoruz . magic bile tek başına değil kareem ile şampiyon oldu . wilt , russell vs. çok örnek var. bu benim görüşüm tabi . kısa önemsiz demiyorum ama uzun daha önemli diyorum .. saygılar..

Çevrimdışı Burak Kocamaz

• Rookie
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 07 Nisan 2011, 16:31:10 »
Basketbolda iki pozisyon  bir takım için can alıcı noktadır..Bunlar 2 numara ve5 numaradır..Bu iki pozisyonda iyi oyuncularınız  varsa iyi takımsınızdır..Çünkü bu oyuncular oyunca delici ve patlayıcı roldedir..Bence ikisi de gerekli ve ayıramam..

Çevrimdışı Alpay

• Mezarkabul
  • Editör
  • MVP
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : 07 Nisan 2011, 16:59:42 »
Basketbolda iki pozisyon  bir takım için can alıcı noktadır..Bunlar 2 numara ve5 numaradır..Bu iki pozisyonda iyi oyuncularınız  varsa iyi takımsınızdır..Çünkü bu oyuncular oyunca delici ve patlayıcı roldedir..Bence ikisi de gerekli ve ayıramam..
Ben olayı 2 pozisyona yıkmaktan yana değilim.Kobe değil de LeBron'unuz olsa ne fark eder ki.Önemli olan ana parçaların yanına iyi yan parçaları almak.Ama mutlaka kısa ve uzun pozisyonlarınızda birer tane yıldız oyuncunuz olmak zorunda.Süper kısanız olup iyi uzununuz yoksa veya tam tersi durum da pek fark etmez bence..
"Çok para kazanıyorlar, kazandıkları her sentin hakkını verecekler" Mike D'Antoni

Çevrimdışı KİDD_Fan

• Editör
  • MVP
  • Heroes come and go...But Legends live for EVER!
    • Profili Görüntüle
    • Sporla İlgili Her Şey
« Yanıtla #23 : 07 Nisan 2011, 22:55:10 »
Onlara iyi pozisyon hazırlayamayan bir pointguard ve spacing i iyi yapan 3 ve 4 numaralar olmadan bu iki pozisyonda Allah'ın oğlu olsa takımını şampiyon yapamaz.O yüzden ben iki pozisyona indirgemektense takım olgusunun daha önemli olduğunu düşünüyorum.En önemli pozisyon hangisi derseniz point guard derim.Her şey oradan başlıyor bana göre.Bunu basketbol hayatı boyunca 4 ve 2 numara oynayan ben söylüyorum ;D

Şöyle düşünelim ne 5 tane Jason Kidd takımı şampiyon yapabilir ne de 5 tane Duncan ya da Shaq... İyi bir kimya bulursanız ,iyi savunma yapıp doğru hücum ederseniz lider oyuncunuzun hangi pozisyonda oynadığı bir önem arz etmez.Bakınız : Miagic Johnson - Kareem Abdul Jabbar , Michael Jordan - Scottie Pippen , Hakeem Olajuwon - Clyde Drexler , Tim Duncan - David Robinson ... Şampiyonluk getiren ikililerin farklı pozisyonlardan çıkabileceği çok açık görülüyor.
« Son Düzenleme: 07 Nisan 2011, 23:01:30 Gönderen: KİDD_Fan »
<<<Old School>>>  <<<New Generation>>>

Çevrimdışı Burak Kocamaz

• Rookie
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #24 : 14 Nisan 2011, 17:02:07 »
Onlara iyi pozisyon hazırlayamayan bir pointguard ve spacing i iyi yapan 3 ve 4 numaralar olmadan bu iki pozisyonda Allah'ın oğlu olsa takımını şampiyon yapamaz.O yüzden ben iki pozisyona indirgemektense takım olgusunun daha önemli olduğunu düşünüyorum.En önemli pozisyon hangisi derseniz point guard derim.Her şey oradan başlıyor bana göre.Bunu basketbol hayatı boyunca 4 ve 2 numara oynayan ben söylüyorum ;D

Şöyle düşünelim ne 5 tane Jason Kidd takımı şampiyon yapabilir ne de 5 tane Duncan ya da Shaq... İyi bir kimya bulursanız ,iyi savunma yapıp doğru hücum ederseniz lider oyuncunuzun hangi pozisyonda oynadığı bir önem arz etmez.Bakınız : Miagic Johnson - Kareem Abdul Jabbar , Michael Jordan - Scottie Pippen , Hakeem Olajuwon - Clyde Drexler , Tim Duncan - David Robinson ... Şampiyonluk getiren ikililerin farklı pozisyonlardan çıkabileceği çok açık görülüyor.
Son 10 senenin şampiyonları Kobe-Shaq,Kobe-Gasol,Ray Allen-pierce-Garneett,Wade-Shaq,pARKER-Duncan(Parker 1numara gibi gözküyor ama daha fazla 2 numaralı rolü üstleniyor..Rose gibi)Garnett ve Duncanda 5 numara gibi oynadılar.Şuanki James de 3 numara gibi gözüküyor ama sadece fizksel klasik 2 numara.Allahın oğlu değiller ama şampiyon oldular...Nba de bu hep yaşandı(Genelde hep öyle)..Jordan-Horace Grant ..Drexler-Olajuwan 2 ve 5 numaralar...BeNCE sadece muhalefet olmak iiçin yazılmış yukarıdaki yorum...
« Son Düzenleme: 14 Nisan 2011, 17:03:48 Gönderen: Burak Kocamaz »