Gönderen Konu: Michael Jordan Olmasaydı Nba Bu Kadar Popüler Olur muydu?  (Okunma sayısı 51437 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı vence

• Persona non grata
  • Starter
    • Profili Görüntüle
Ynt: Michael Jordan Olmasaydı Nba Bu Kadar Popüler Olur muydu?
« Yanıtla #100 : 31 Ekim 2008, 20:03:40 »
Ya bence hiç tartışmayın.detroit_pistons adlı şahıs MJ zamanında kolay demiş ama övdüğü adamlar ondan daha önce oynadı bu ne yaman çelişkidir.Eğer zamana göre değerlendirip zaman geçtikçe zorlaştı diyorsan.

Tebrik ederim, güzel yakalamışsın.

14 yaşında biraz NBA Live oynamış kafası karışık gençlerin, kulaktan dolma ve yanlış bilgilerle sebebini anlayamadığım bir kararlılık ve özgüven benzeri bir rahatlıkla çıkıp NBA tarihi hakkında tereddütsüz saptamalar yaptığına da ilk kez buralarda şahit oluyorum. Jordan'ı kaç kez izledin, Magic'i kaç kez izledin? O dönemde basketbol daha kolaymış, Wilt idi güzelim döneminde basketbol daha kolay olan. O nedenle attığı 100 sayı bugün olsa atamaz diye beğenilmiyor. Jordan dediğin çok değil, 7 sene önce oynuyordu. Sen tabi ilkokula yeni başlamıştın o dönemde, bilmezsin. Ah gençlik...
Cobarde Gallina Gasol ( Cesur Yürek Gasol )

Çevrimdışı eskitoprak85

• Rookie
  • **
  • I saw he was flying! mj23
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #101 : 31 Ekim 2008, 20:07:57 »
Tebrik ederim, güzel yakalamışsın.

14 yaşında biraz NBA Live oynamış kafası karışık gençlerin, kulaktan dolma ve yanlış bilgilerle sebebini anlayamadığım bir kararlılık ve özgüven benzeri bir rahatlıkla çıkıp NBA tarihi hakkında tereddütsüz saptamalar yaptığına da ilk kez buralarda şahit oluyorum. Jordan'ı kaç kez izledin, Magic'i kaç kez izledin? O dönemde basketbol daha kolaymış, Wilt idi güzelim döneminde basketbol daha kolay olan. O nedenle attığı 100 sayı bugün olsa atamaz diye beğenilmiyor. Jordan dediğin çok değil, 7 sene önce oynuyordu. Sen tabi ilkokula yeni başlamıştın o dönemde, bilmezsin. Ah gençlik...
Bak dostum ben de son mesajdan sonra farkettim bunu. Başta ciddi tartışma olacak sandım ki oluyordu da, sizin yorumlarla. Ama sonra bi anda parladı kardeş... Neyse efsanelerin değerini herkes biliyor zaten. Sonuçta onlar efsane...

- konu daha fazla uzamasın, kaldığımız yerden Jordan'a devam - vence
« Son Düzenleme: 31 Ekim 2008, 20:10:03 Gönderen: vence »

Çevrimdışı Ringil

• Tolkien Fan
  • Yönetici
  • MVP
    • Profili Görüntüle
    • Futbol
« Yanıtla #102 : 31 Ekim 2008, 20:12:21 »
Ya bence MJ başka bir şeymiş.Wizards'da iken girdiği all-star'ı hatırlarım bir.Pek izlememişimdir.Bazıları der ki(ki ben de geçen seneki finallere kadar)o kadrolara Kobe vs. koysan şampiyon olurdu.Ama geçen sene 1 tane bile finaller mvp si olmamasına rağmen Kobe resmen ruh gibi oynadı finalleri.Yani o kadar şampiyonluk kazanmak,basketbolu sevmek,takımın değerini bilip bencil olmamak,karakterli olmak kolay iş değil.
Ama şunu da söyleyeyim:Amerika'nın park efsaneleri falan vardır ama yakından ilgilenmeyenler tanımaz.Mesela ben bilmem onları.Ama MJ'yi bilirim.Neden?Nba sayesinde.Bence MJ olmasa Drexler'ı,Utah'ı falan konuşurduk ama nba'i bilirdik.Fan meselesi ayrı.Bence Jordan olmasa da nba popüler olurdu öncesinde olduğu gibi.Ama ben MJ'yi tartışmıyorum.
« Son Düzenleme: 31 Ekim 2008, 20:19:01 Gönderen: arbalest »

Çevrimdışı eskitoprak85

• Rookie
  • **
  • I saw he was flying! mj23
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #103 : 31 Ekim 2008, 20:17:22 »
Ya bence MJ başka bir şeymiş.Wizards'da iken girdiği all-star'ı hatırlarım bir.Pek izlememişimdir.Bazıları der ki(ki ben de geçen seneki finallere kadar)o kadrolara Kobe vs. koysan şampiyon olurdu.Ama geçen sene 1 tane bile finaller mvp si olmamasına rağmen Kobe resmen ruh gibi oynadı finalleri.Yani o kadar şampiyonluk kazanmak,basketbolu sevmek,takımın değerini bilip bencil olmamak,karakterli olmak kolay iş değil.
Bi nokta da buraya değinmek istiyodum aslında söylediğin iyi oldu Arbalest. MJ'in karakteri en önemli özelliklerinden biriydi. Şimdiki superstarların egolarını görünce insan, o günlerin yıldızlarını arıyor. Vence de bir yerde değinmişti O'nda istatistik ve yetenek dışında ayrı birşey var diye. Bence ayrı olan şey, işte bu.
Mesela en basitinden şimdi bazı oyuncular oram ağrıyor, buram ağrıyor diyip maça çıkmıyor. Ya da kendini zorlamıyor. 1998 finallerinde 38 derece ateşle takımını şampiyon yaptı Jordan. O zaman maçları Kanal D veriyordu, Ender Bilgin'in sunumuyla. Şimdi hangi yıldız gelip de yapar bunu. 38 derece ateşle ölecekken final maçında oynamak ve kazanmak. O'nda ayrı birşey vardı, işte.
« Son Düzenleme: 31 Ekim 2008, 20:21:44 Gönderen: eskitoprak85 »

Çevrimdışı Flash

• MVP
  • If They Say Why Why ? Tell'em That is Human Nature
    • Profili Görüntüle
    • Kahraman Baykuş
« Yanıtla #104 : 31 Ekim 2008, 22:10:04 »
Ya detroit pistons üyemiz çocukça ve olayı çok kişiselleştirerek konuştuğu için daha önce yazdığım ve yazdığımız mesajlara bakıp bizi anlamaya çalışmamış....

''Beni zirveye yeteneğim getirmiştir, Ancak hala burada olmamı sağlayan karakterimdir!'' Michael Jordan

İşte günümüz zıp çıktı yıldızlarına örnek bir laf ;)

Çevrimdışı TheWade

• Rookie
  • **
  • Hayallerimle yalnız bırakın beni..
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #105 : 31 Ekim 2008, 23:52:09 »
Bence olmazdı çünkü ben daha 1. sınıfa giderken nba muhabbeti yapardık Mj maçlarından,smaçlarındankonuşurduk Nba live serisinde mj ile hücum ederdik mj çoğu kişinin basketbolu sevmesini basketbola başlamasını sağlayan bir efsanedir.Halabile onun smaçlarını onun hareketlerini izleyince şaşırıp kalıyorum onun gibisi gelmez diye düşünüyorum...

& Hayat Başlar...

Çevrimdışı HijackeR

• Rookie
  • **
    • Profili Görüntüle
    • KORFBOLFORUM
« Yanıtla #106 : 01 Kasım 2008, 11:06:22 »
MJ bizim için çok öenmli bir dönüm noktası onu kabul ediyorum ancak NBA gibi bir organizasyonun bu kadar popüler olmamasıda imkansız. Bizim yaşımızdakiler için MJ inanılmaz bir basketbolcuydu belkide posterleri heryerde asılırdı bence bizim yaşımızdakileri NBA e bağlıyan MJ. Ancak bizden önceki ve sonrakiler içinde daha başka isimler oldu ve olacak. Bence NBA her türlü popüler olur ancak MJ'nin bunda etkisi büyük.
boşşşşşşşş

Çevrimdışı SheeD_WaLLace36

• NBA Draft'ında
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #107 : 24 Kasım 2008, 20:16:11 »
Şimdi bu konuda Jordanın hakkını vememek lazım tabi ki de çok iyi bir reklam oldu.Ama NBA tabiki Jordan dan ibaret deil Jordan dan öncekilere bakarsak çok kral oyuncular vardı onun dönemi mesela Lary Bird NBAin şimdiki 4 anlayışını değiştirdi eskiden 4 ve 5 nu. pota altında gireni parçalayan savunma anlayışının hucüm anlayışında çok çok çok fazla olması beklenen pota altı teroristleri isteniyordu ama şimdi 4 ve 5 nu. yakın ve kısa mesafeden ve hatta uzak mesafeden bile şut atabilenmi makbul...Yani bu örnekler çoğaltılabilir ama NBA yön veren sadece Jordan değil sadece belirgin yüzü...

Çevrimdışı Ç@to_Wade

• Hersikiministratör
  • Moderator
  • Superstar
  • MVP!
    • Profili Görüntüle
    • NBA Tr
« Yanıtla #108 : 29 Kasım 2008, 12:01:34 »
evet sheed wallace36 kardeşim sonuna kadar destekliyorum majesteleri gelmiş geçmiş en iyi oyuncu değil gelmiş geçmiş en iyi oyunculardan biri

Bence katılmak yerine,kendi yorumlarını yap detroit pistons. :wink:

Mesajını siliyorum...

Çevrimdışı berkay19

• All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #109 : 15 Eylül 2009, 01:52:16 »
Ben olabilirdi.Diyorum yani neden olmasın ki oyuncuların geçicidir ama Nba'in muazzam basketbolu ve showu kalıcıdır.Ama tabii ki etkilerdi ama bence Shaq'ın olmaması çok daha fazla etkilerdi...

Çevrimdışı Tracy1McGrady

• Immune to Fear
  • All-Star
  • Usain Bolt==> Son of the Storm
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #110 : 15 Eylül 2009, 19:20:00 »
Ya bence gereksiz bir tartışma bana görede en iyi MJ fakat NBA çok büyük bir organizasyon ve diğer süperstarları asla bir kenara atamayız..Hatta belkide birçok MJ gelip geçecek bu organizasyondan....
'''HaRdY BoYz'''

Çevrimdışı Josh Smith#5

• Yeni Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #111 : 18 Eylül 2009, 16:43:39 »
Bence olurdu.Çünkü mesela birisi NBA'de oynuyor mutlaka  onu takip eden yakınları olacaktı ve onu takip edenler bunları başkalarına yayacaktı.Michael Jordan gelmiş geçmiş en iyi NBA oyuncularından biri bu bir gerçek ama MJ'nin NBA'in popularitesine etkisi var ama lig onun sayesinde popüler oldu denecek kadar değil.
[IMG]http://img141.imageshack.us/img141/2391/shaqsigbyfullevent.jpg[IMG]

Çevrimdışı musakaan

• NBA Draft'ında
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #112 : 31 Aralık 2009, 23:27:19 »
Bence olurdu.Magic Jonhson, Larry bir gibi yıldızlar bu sefer büyük ilgi toplarlarıd.
We're war of history

Çevrimdışı burak9681

• Rookie
  • **
  • * Kobe BRYANT! *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #113 : 23 Ocak 2010, 19:20:33 »
Olurdu ama eskiler tarafından çok öyle takip edilmezdi. Her sorduğum orta yaşlılar "Jordan bıraktığında ben de bıraktım" diyorlar. Jordan NBA' in gelmiş geçmiş en fevkalade oyuncusu olsa da ben yine de günümüzde fazlasıyla popüler olurdu diyorum. ;) Genç basketbolsever halk sayesinde, Avrupa' ya gelen oyuncular sayesinde ve NBA' e giden oyuncular sayesinde.
« Son Düzenleme: 07 Mart 2010, 01:55:54 Gönderen: burak9681 »
SBS MOD! [offline]

Çevrimdışı orcun11

• Rookie
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #114 : 29 Ocak 2010, 02:08:48 »
Globalleşme Küreselleşme ya da Berlin Duvarı sonrası dediğimiz dünya 90'ların başında değil de 80'lerde gerçekleşseydi, bu sefer Nba'i daha popüler hale getiren Bird,Magic Johnson, Abdul-jabbar ya da J.erving olabilirdi. Yani, Uluslararası yayıncılık ve internetin yavaş yavaş yaygınlaşması ve genişlemesiyle birlikte M.Jordan Nba isminin önüne bile geçti diyebiliriz. Tabi, Micheal Jordan'ın fantastik hareketleri, karizması ve özel hayatı da Air Jordan isminin bir marka haline dönüşmesine neden oldu. Aranızda kesin şöyle diyenler çıkabilir. 90'larda Magic, Bird olsaydı Jordan olmasaydı Nba bu kadar yaygın ve popüler hale gelmezdi diyebilirsiniz. Ancak size şunu söyleyebilirim, Lakers'ın oynadığı basketbol tempolu ve hücum ağırlıklı basketboldu ve Amerika dışında bsketbol çok ağır ve savunma ağırlıklıydı. Yani, basketbolun içine eğlence ögesi tam anlamıyla katılmamıştı. Diğer yandan dikkat çeken bir unsur da Magic ve Bİrd üstünden siyah-beyaz tartışması, bunlara J.Erving'in dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş özgün smaçları ve Jabbar'ın basketbol literatürüne kattığı hukşat atışı eklediğimizde bu bütün söylediklerimde o dönemde fazlasıyla dikkat çekici ve Nba'i popüler kılabilirdi. Üniversitede popüler kültür dersi almıştım. Hiçbir zaman popüler kültür konularında somut bir gerçeğe ulaşılmaz. Sadece tartışılır ve kesin bir sonuca varılmaz.

Çevrimdışı dgchristie

• NBA Draft'ında
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #115 : 13 Şubat 2010, 20:17:27 »
mj olmasaydı nba yine popüler olurdu fakat nba uluslararasında bu kadar yer tutuyor olmayabilirdi misal ben 7 yaşındayken abartmayarak söylüyorum yabancı bildiğim 2 kişi vardı bir michael jordan biri de michael jackson. Michael jordan olmasaydı belki ben hala nbai takip ediyor olacaktım ama internetten yabancı yayınlarla veya hedo ve mehmetin ara sıra yayınlana maçları ile. tabiki hido ve memonun gidişi de türkiye açısından ilgiyi artırdı ama kapıyı açan tüm dünya adına michael jordan'dır. mj ile nbae olan ilginin arttığını kimse inkar edemez. ve benim izlediğim oyuncular içerisinde gelmiş geçmiş en iyi oyuncu michael jordan'dır.

Çevrimdışı Kobe.VaLiente

• NBA Draft'ında
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #116 : 25 Şubat 2010, 00:14:18 »
Tartışmaya açık bir konu NBA'in Avrupa'da bu kadar popüler olmasındaki en büyük etken Michael Jordan ve 1992 yılında kurulan ve bir daha kurulması çok zor görülen DREAM TEAM ( RÜYA TAKIM ). Ancak NBA'in Amerika'da bu kadar popüler olunması ve gelişmesindeki etkenlerden bence en büyüğü David Stern'dir. Mr.Stern'den önce basketbolu ek iş olarak gören basketbolcular çoğunluktaydı NBA'de ancak Mr.Stern'in çabaları ve bulduğu önemli sponsorlar sayesinde (nike, adidas, spalding gibi ) oyuncuların eline çok para geçti ve basketbol bu şekilde Amerika'da popüler ve gözde bir spor haline geldi...

Çevrimdışı DrAkE BeLL

• Yeni Üye
  • RoCk'n RoLL BaBy
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #117 : 01 Mart 2010, 20:57:25 »
<a href="http://&lt;denver&gt;bence Micheal Jorda çok fazla ünlü olduğu için nba duyuldu kısaca reklam oldu ama o sadece bir dönem için geçerliydi.Şimdi ise Nba kendini kanıtlamış bir şekilde ilerliyor.Bu dönemde Nba kendi başarısını kendi kazandı ama tabi birazda Micheal Jordan bu reklama temel attı buda kanıksanamaz bence &lt;denver&gt;" target="_blank" class="new_win">http://&lt;denver&gt;bence Micheal Jorda çok fazla ünlü olduğu için nba duyuldu kısaca reklam oldu ama o sadece bir dönem için geçerliydi.Şimdi ise Nba kendini kanıtlamış bir şekilde ilerliyor.Bu dönemde Nba kendi başarısını kendi kazandı ama tabi birazda Micheal Jordan bu reklama temel attı buda kanıksanamaz bence &lt;denver&gt;</a>
∂яαкє вєℓℓ
¢.мєℓσ #15
∂єηνєя ηυggєтѕ

¢яєαтє∂ ву
                                                             ∂яαкє вєℓℓ

Çevrimdışı carmelo-anthony42

• NBA Oyuncusu
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #118 : 08 Mart 2010, 19:30:23 »
bence olurdu çünkü;
şu anda ve tarihte nba nın süperyıldızlarının oynadığı gibi oynayan başka kim var tabiiki katkısı vardır müthiş oynardı ama
benim cevabım
    olurdu

Çevrimdışı alierdem

• All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #119 : 05 Ağustos 2010, 18:46:45 »
Yine büyük ilgi olurdu ama bence nba yi bütün dünyanın bu kadar sevmesinin nedeni MJ ve Julius Erving ama bu benim fikrim.

The legend in the area

Çevrimdışı UnderCover(Be Magıc !)

• NBA Draft'ında
  • Micheal Jordan
    • Profili Görüntüle
    • undercoverover
« Yanıtla #120 : 24 Kasım 2010, 13:57:09 »
çok saçma olacak ama ben yine de şuraya yazayım :D
Jordan olmasaydı bugün daha hala o kısacık şortları giyecek oluyorduk.Çünkü ilk günümüzün uzun şortu giyen adam Jordan'dır. ;)
tabiki de NBA bu popülerliğini Jordan'na borçludur şimdi uzun uzun anlatmayayım siz en iyi His Airless ve Playground belgeselini seyredin ;)
 <orlando>
 <chicago>

Çevrimdışı Flash

• MVP
  • If They Say Why Why ? Tell'em That is Human Nature
    • Profili Görüntüle
    • Kahraman Baykuş
« Yanıtla #121 : 10 Mayıs 2011, 00:27:38 »
Kol bantları, saçını ilk kazıtan sporcu, ilk uzun şort giyen sporcu, Kendine özel ayakkabı serisi reklamları, karizması, cömert ve hayırsever kişiliği, insanlarda saygı uyandıracak özek hayatı ve konuşma tavrının yanında harika kariyeri ve aldığı bol sıfırlı kontratların alıp götürmesine izin vermediği oyun aşkı.... Jordan bırakalı (Chicago'dan ayrılalı) 13 yılı geçti bir kere imdada çağırdılar..Lig Jordan sonrası 12 yıl içinde ki ikinci lokavtına gidiyor ki görülmüş şey değil...

Giderek zevkini ve tiyatralitesini, mizahını, sporcu guruhunu yitiren bir hal alıyor oyun... Jordan olmasaydı elbette ki bu kadar güzel bir spor gene izlenecekti, yine takip edilecekti ama Jordan döneminde ki gibi Her spor branşını içine alarak dünya üzerinde ki en iyi spor organizasyonu ve ligi olmasını başaramazdı... Ki başaramıyor ve anavatanı amerika da izlenme oranları ve forma satışları çok kötü..(90'lara ve 2000'lerin başlarına nazaran) ...

Bugün hayran olduğumuz bir çok oyuncudaki yaratıcı ve yıkıcı kıvılcımı çakan kişi olması bile yeter sadece bir şahıs olarak bakmamalı, arkasından esen rüzgara da yön çevirmeli...Jordan bu oyunu sevmemizi sağladı... Jordan bu oyunu hiç olmadığı bir yere getirdi ve beraberinde de bir kısmını götürdü öyleki sancıları sürmekte...Ne LeBron'lar ne Kobe'ler NBA in tiyatral ve sportmen açlığını söndüremedi..

''Beni zirveye yeteneğim getirmiştir, Ancak hala burada olmamı sağlayan karakterimdir!'' Michael Jordan

İşte günümüz zıp çıktı yıldızlarına örnek bir laf ;)

Çevrimdışı Michael 23 JORDAN

• Majesteleri
  • Starter
  • Let Your Game Speak
    • Profili Görüntüle
    • JUMPMAN23
« Yanıtla #122 : 13 Mayıs 2011, 04:37:08 »
Kol bantları, saçını ilk kazıtan sporcu, ilk uzun şort giyen sporcu, Kendine özel ayakkabı serisi reklamları, karizması, cömert ve hayırsever kişiliği, insanlarda saygı uyandıracak özek hayatı ve konuşma tavrının yanında harika kariyeri ve aldığı bol sıfırlı kontratların alıp götürmesine izin vermediği oyun aşkı.... Jordan bırakalı (Chicago'dan ayrılalı) 13 yılı geçti bir kere imdada çağırdılar..Lig Jordan sonrası 12 yıl içinde ki ikinci lokavtına gidiyor ki görülmüş şey değil...

Giderek zevkini ve tiyatralitesini, mizahını, sporcu guruhunu yitiren bir hal alıyor oyun... Jordan olmasaydı elbette ki bu kadar güzel bir spor gene izlenecekti, yine takip edilecekti ama Jordan döneminde ki gibi Her spor branşını içine alarak dünya üzerinde ki en iyi spor organizasyonu ve ligi olmasını başaramazdı... Ki başaramıyor ve anavatanı amerika da izlenme oranları ve forma satışları çok kötü..(90'lara ve 2000'lerin başlarına nazaran) ...

Bugün hayran olduğumuz bir çok oyuncudaki yaratıcı ve yıkıcı kıvılcımı çakan kişi olması bile yeter sadece bir şahıs olarak bakmamalı, arkasından esen rüzgara da yön çevirmeli...Jordan bu oyunu sevmemizi sağladı... Jordan bu oyunu hiç olmadığı bir yere getirdi ve beraberinde de bir kısmını götürdü öyleki sancıları sürmekte...Ne LeBron'lar ne Kobe'ler NBA in tiyatral ve sportmen açlığını söndüremedi..

Doğru yazıya ne denebilir :)
uzun süredir buralarda değildim özlemişim hala konu aktif olması hoşuma gitti

Mїcħąęl 23 ЈσяĐĄŊ