Gönderen Konu: Kobe Bryant  (Okunma sayısı 56977 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı AlonZoMourning

• Yönetici
  • All-Star
  • Oh Whats up Buddy?
    • Profili Görüntüle
    • Türkiye'nin Basketbol Portalı
Kobe Bryant
« : 02 Ekim 2006, 20:23:41 »
http://www.nbatr.com/biyografi/kobe-bryant.html

İnanılmaz istatistikler,buzzerlar kısaca Kobe...
« Son Düzenleme: 02 Ekim 2006, 20:44:02 Gönderen: AlonZoMourning »
Yeah..!

Çevrimdışı dwade_mheats

• Starter
  • to be wade or not to be wade
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kobe Bryant
« Yanıtla #1 : 02 Ekim 2006, 20:46:25 »
YENİ NESLİN -FAZLA SEVİLMEYEN- SÜPER STARI,
başlıkta baya bi doğruluk payı var.hakkatende mjyi küçük görmesi yüzünden ona olan sevgim yok oldu.şimdi sadece wade var

Çevrimdışı AlonZoMourning

• Yönetici
  • All-Star
  • Oh Whats up Buddy?
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 02 Ekim 2006, 20:51:23 »
Kobe zaten BENCİ bir basketbol anlayışı belirlemişti taki bu playofflara kadar.Zaten sayı istatistiklerini eleştiricek bir çıkmaz diye düşünüyorum.Kobe kendi düşünen bir adamdı ama bu sezon için aynısı olur mu emin değilim.Ayrıca radmanovicle kağışırlar ve radmanovic sezon ortasında yollanır :lol:
Yeah..!

Çevrimdışı lordapo

• | Knickerbocker |
  • MVP
  • SG-Turk Tau'ri
    • Profili Görüntüle
    • www.myspace.com/lordapo
« Yanıtla #3 : 02 Ekim 2006, 20:56:01 »
zaten radmanoviç tam onluk adam biri ukala zenci diğeride karadağ sırbı tam ateşle barut misali(bunları yazarken ligin başıydı çok şey değişti kobe gerçekten mükemmel bir oyuncu oldu herşeyi ile takımı düşünen sorumluluk almaktan kaçmayan bir adam oldu)
« Son Düzenleme: 21 Ocak 2007, 22:58:10 Gönderen: lordapo »

Çevrimdışı ginobili28

• Alemin MVP'si
  • Starter
  • koçum benimm!!!
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 02 Ekim 2006, 21:01:06 »
suna dikkat ettim insanlar bu adanı ya cok seviyor yada nefret ediyor ortada kalma gibi bi durum yok yani

Çevrimdışı dwade_mheats

• Starter
  • to be wade or not to be wade
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 02 Ekim 2006, 21:15:00 »
adamda sürekli birileri ile küsüo ama.insan sinir oluo.ama hakkaten seven tam sevio nefret edenin cinayet işleyesi gelio. :wink:

Çevrimdışı Kaan Mert

• Zep (çıtır :P )
  • MVP
  • Why So Serious ?
    • Profili Görüntüle
    • Kaan Mert's
« Yanıtla #6 : 04 Ekim 2006, 10:08:13 »
 Slam 100.sayısında şöyle bir sonuç vardı ;
  En Sevdiğiniz Oyuncu 3. Kobe Braynt..
  En Sevmediğiniz Oyuncu 1. Kobe Braynt..  Bu herşeyi özetliyor sanırım :D

Çevrimdışı Sh0t Down

• Aşık
  • All-Star
  • ~B ♥ B~
    • Profili Görüntüle
    • Sh0t Down'nın Blog Sayfası
« Yanıtla #7 : 04 Ekim 2006, 10:22:06 »
suna dikkat ettim insanlar bu adanı ya cok seviyor yada nefret ediyor ortada kalma gibi bi durum yok yani
Ben onlardan biriyim :) Oyuncudan nefret etmiyorum ama kişiliğinide beyenmiyorum böyle bir durum var :)
Fakat yeteneğine saygım sonsuz ;)
~B&B~

NBATr Team

Çevrimdışı Dağlar

• Ex-King
  • Yönetici
  • MVP
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 04 Ekim 2006, 14:30:38 »
geçen yılki sayı ortalamasını görünce zaten ne kadar iyi bi skorer olduğu ortada
şuan NBA'in en iyi skoreri en iyi swingman'i kobedir bazı davranışlarıyla gerçekten insanları kendine karşı soğuttu çoğu insan ona bencil diyodu bana kalırsada bencil aslında şuda var bencil olmasa ondan başka atacak adam bulamazsınız takımda başka düzgün skorer olmadığı için o bencil oynuyomuş gibi gözüküyo ama bu son allstar maçında ve playofflarda bize cevap verdi önümüzdeki senede böyle oynarsa(yani playoff performansı gibi) lakers rahat playoff yapar

www.<a class="inlineAdmedialink" href="#">twitter</a>.com/daglarsenel

Çevrimdışı bakish

• Rookie
  • **
  • NBATR'nin Boğası
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 10 Ekim 2006, 18:34:38 »
Yeteneklerine kimsenin birşey diyemeyeceği bir oyuncu.Şımarık,bencil,havalı gibi tabirler kullanılsa da ve bunlar doğru olsada geçtiğimiz 5 sene de iverson'la beraber en çok fanı olan oyuncuydu.Bu seneden itibaren ise performansının gittikçe düşeceğine inanıyorum belki yanılacağım ama şu kesin geçen sene çok yoruldu.

Çevrimdışı ginobili28

• Alemin MVP'si
  • Starter
  • koçum benimm!!!
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 11 Ekim 2006, 13:52:20 »
çok nefret ettiğim bir oyuncu fakat yiğidi öldür hakkını yeme bu sene mvp onun hakkıydı.
iversonun nesi eksikti peki
kobe olabilir nowitzki olabilir hatta billups olabilirdi ama ıverson bu sene mvp alıcak bişi yapmadı

Çevrimdışı DwyaneWadeCns

• Gizli Admin :P
  • MVP
  • Kişiiişellll Meşajjjj :)
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 11 Ekim 2006, 13:55:59 »
Kesinlikle katılıyorum ıverson bu sene ne yaptıki ıversonun nesi eksik diyorsun bir kobe ye bak birde ıversona geçen sene yaptıklarını hatırlatmama gerek varmı bilmiyorum ama
kobe 62-81 bu sayılar sana birşey ifade ediyormu?
play-off a lakers ı sokması desem ??

peki ya ıverson ??

(yanlış anlaşılmasın ıversonuda çok severim ama geçen sene kobeyle karşılaştırınca bunlar oluyor)

''Hayattan korkmayın,hayatın yaşamaya değer olduğuna inanın.İnancınız gerçeği yaratmanıza yardım edecektir.''      Henry James

Çevrimdışı nashsss

• newspaperman
  • All-Star
  • İyi ki Dallaslıyım
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 11 Ekim 2006, 14:07:59 »
iverson kariyerinin en yüksek sayı ve asist ortalamalarını tutturdu desem yanlış olmasın ama 34.5 ti galiba asistte 6 falan olmalı

Mahallecek Dallaslıyız özellikle Şükrü abi acayip fanatiktir(önde sağda)bu resmide geçen yıl finallerden önce çektirdik =)

Çevrimdışı lordapo

• | Knickerbocker |
  • MVP
  • SG-Turk Tau'ri
    • Profili Görüntüle
    • www.myspace.com/lordapo
« Yanıtla #13 : 11 Ekim 2006, 21:20:40 »
mvp olmak için takımını bir yerlere getirmen gerek istatistiklerle mvp olacaksın takımın yerlerde sürüncek yaw boşverin bunu iverson süper ötesi oyuncu ama geçen sezon öle mvp lik bir oyun oynamadı takımını sırtlasaydı o zamna derdim ivy mvp dir

Çevrimdışı Kenyon_Martin

• Detroit Bad Boys
  • All-Star
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #14 : 11 Ekim 2006, 21:30:31 »
 Kesinlikle katılıyorum MVP sadece istatistikler değil takımını bi yerlere getiriyorsan onlara diğer alanlardada katkı yapıyorsan takım daimi liderliğini üstleniyorsan bunlar bir MVP'nin özellikleridir.Yani play-off biley yapamayan bir takımdan MVP çıkmasını beklemek biraz zor yani...
 Kobe bu saydığımız özelliklerin hepsine sahip hakikatende hak edecek akdar iyi bir sezon geçirdi takımını tek başına play-off'a taşıdı daima takımındaki liderliğini üstlendi yani öyle bir durum olduki insanlar onun 30 attığı maçlarda niye bukadar az attıki gibi sözler kullanıyor....
 Ancak ödülün Nash'e verilmesinede üzülmedim yani oda herzamanki gibi kalitesini ortaya koyacak kadar müthiş maçlar geçirdi ve takımını çok üst seviyede basketbo oynattı...

Çevrimdışı zali515

• NBA Oyuncusu
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #15 : 31 Ekim 2006, 12:53:19 »
adamın basketboluna diyecek yok gerçekten...81 sayı attığı zaman büyük şok yaşadım hemen arkadaşıma telefon ettim(kendisi kobe hastasıdır) o da bir okadar şaşırdı inanılmaz bir oyuncu kim ne derse desin ....sevin yada sevmeyin kobeyi ama büyük bir saygıyı hak ediyor
________Gerçek Bizim Algılayış Biçimimizdir!______

Çevrimdışı kobe_tr

• The Clutch
  • All-Star
  • LoS AnGeLeS LaKeRs
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 16 Kasım 2006, 19:12:03 »
kendisinin fanıyım.kobe şuan NBA'deki en üst düzey oyuncuların başında geliyor gibi.. çekiştiği bir kaç isim var.kendisi hep bencilliğiyle tanındı ama bu sene öyle olmuyacak çünkü kendisi takım oyununu özledi.dikkat edersinizki artık bu seneki lakers maçlarında kobe iyi oynar kazanırlar denmiyor.odom-kwame de artık skorer oldular.kobe takım oyunu istiyor.bu sene kobeden çok fazla 40-50 sayı görmeyeceksiniz.

Çevrimdışı kryptonite

• Rookie
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 18 Kasım 2006, 19:31:15 »
iverson kariyerinin en yüksek sayı ve asist ortalamalarını tutturdu desem yanlış olmasın ama 34.5 ti galiba asistte 6 falan olmalı

O bahsettiğin 35.4lük adam kobe oluyor, Iverson 33.0 sayıyla 2. oldu asist ortalamalası da 7.4, en yüksek değil, yanlış hatırmamışsın yani.. Bu mantığı da anlamadım o zaman kariyerinin en yüksek sayı ve asist ortalamalarını yapan oyuncular arasında mvp oylaması mı yapılsın?..

çok nefret ettiğim bir oyuncu fakat yiğidi öldür hakkını yeme bu sene mvp onun hakkıydı.
iversonun nesi eksikti peki

Nesi mi eksikti? Öncelikle skor olarak 3 periyotta 62 ve 1 maçta 81sayıyı kobe attı, 26 defa 40 sayıyı, 6 defa da 50yi geçti. Sonuçta 35.4 sayı ortalama yakaladı: bu tarihin en yüksek 9. ortalaması ve listede ondan yüksek ortalama yakalayan sadece 4 kişi var.. Takımları karşılaştırırsak phillyi playoffa sokamayan iverson, Lakersı 7. sıradan sokan Kobe'ydi ki  lakers, phoenix serisi kopma noktasına gelmiş ve konferans yarı finallerinin(belki de sonra konfrans finallerinin) kıyısından dönmüştü! Yani baya bir eksiği var Iversonın!

Bi de şuna sinir oluyorum, neden Iverson, T-mac, Lebron gibi oyuncular da bencillikler yaparken en çok kobe'ninkiler dikkat çekiyor? Ukala, bencil falan diyenlere de gereken cevabı verdi Kobe; bu sene 20 şut kullandığı maç bile yok!! Geçen sene kim düzenli olarak takıma katkı sağlıyordu da Kobe skoru paylaşmadı? Geçen sene takımdaki rolü oydu zaten, bu sene ise daha fazla takımı oynatıyor. Yani değişiyor ama hala bu laflar(bencil vs.)  söyleniyor.  Ayrıca Kobe'nin geçen seneden beri kişiliğinde kaydettiği gelişmeyi kimse inkar etmemeli...
« Son Düzenleme: 18 Kasım 2006, 20:34:13 Gönderen: kryptonite »

Çevrimdışı nashsss

• newspaperman
  • All-Star
  • İyi ki Dallaslıyım
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 19 Kasım 2006, 18:13:26 »
bu seneki kobeye lafım yok zatenama geçen seneki kobenin mvp olması gerektiğini söylüyosan bunu oku
Kobe'nin bu yil MVP secilmesini beklemek biraz MVP secimindeki yazili olmayan kurallarin tam olarak bilinmemesinden kaynakliyor olabilir.

---

1962

Wilt  -  50 pts/25 rb
Russell - 18 pts /23 rb

MVP  Russell,  Boston sezonu Philly'den 11 mac daha fazla kazanarak lider bitirdigi icin.

1987
Jordan - 37 pts/5 rb/ 5 ast / 2.9 stl / 1.6 blk   
Magic  - 24 pts /6rb/12 ast / 1.7 stl / 0.5 blk   

Chicago 8. seed'den playoff'a girdi.  Pippen'in 8 sayi/3 ribaund,
Grant'in  7 sayi/5 ribaund ile takimda sadece bench isittigi zamanlar.

Cok kotu takimda acik ara NBA'in en iyi bireysel istatistigi olan Jordan degil takimi 67-15 yapan Magic MVP'yi kazandi.

2003

Tracy McGrady  32 sayi/6.5 rb /5.5 ast  /1.7 stl / 0.8 blk    %46 sut yuzdesi

Sakatliklarla bogusan gayet  kotu bir takim. 8. siradan playoff'a girdi. T-Mac'in o sezonki istatistikleri Kobe'nin bu sezonki istatistiklerinden biraz daha iyi.   

T-Mac MVP oylamasinda ancak 4. oldu. Sezonu lider bitiren Tim Duncan secildi.

Jordan 1989'da 33/8/8 gibi inanilmaz rakamlarla oynayip 2.9 stl ile top calmada NBA 2. si oldugu sezon yine Lakers ile Magic secildi. Hemen hemen ayni rakamlarla bu kez  top calma krali oldugu 90'da yine takimi iyi olan Magic secildi.

Son 20 yilda takimi 50 mactan (60%) az kazanan hicbir oyuncu MVP olamadi.

Son 30+ yilda takimi 3rd seed'in altinda bir yerden playoff'a giren sadece bir oyuncu MVP secildi: 1988'de Bulls'un 4. seed olarak girdigi sezon Jordan.

Fakat o sezon Jordan'in sut yuzdesi, savunma rakamlari ve kazandigi basarilar  bu seneki Kobe ile kiyaslanamayacak seviyede.

-35 pts  (NBA sayi krali)
-5.5 rb
-5.9 ast
-3.2 stl  (NBA top calma krali)
-1.6 blk (NBA'de tum guardlar arasinda lider, tum guardlar ve forvetler
arasinda 4. )
-53.5% sut yuzdesi. (tum guardlar arasinda Stockton'in arkasindan 2. )
-NBA'de Yilin Savunmacisi
-Ayni yil icinde Sayi krali, top calma krali  ve Yilin Savunmacisi odulunu kazanan tarihteki tek oyuncu.

Tum bunlar olmasina ragmen Bulls 4. seed olarak playoff'a girdi, 7.veya 8. seed degil. Kisacasi rakiplerin, oyuncularin degisik olmasi cok onemli degil, cunku MVP seciminde son 30-40 yila kadar uzanan yazili olmayan kurallar var.

Kobe'nin sayi disindaki blok vs.  gibi  bircok istatistigi bu sene kariyerinin (az sure aldigi ilk birkac yil haric) en dusuk seviyelerinde. 3. seed altinda MVP kazanmak icin Jordan'in 88'i gibi akilalmaz bir sezon gerekli (ki o da 4. seed olmasina ragmen).

Tum bunlara bakinca normalde Kobe'nin sansi sifir degil belki ama cok cok az. Adinin biraz daha one cikmasinda Lakers gibi buyuk bir markette bulunmasinin, daha once MVP kazanamamis olmasinin  etkisi var.

Lebron'un olmasi gerektigini soyleyenler yine  bir derece daha normal.  Kobe ile hemen hemen ayni bireysel istatistiklere sahip olmasina ragmen Nash, Nowitzky vs. gibi diger MVP adaylari bu yil cok guclu olmadigi icin Lebron'un 4. seed olmasina ragmen olabilecegi iddia edilebilir ama tarihsel gelisim Nash veya Nowitzky'den birinin seciecegini gosterir.  Ki, Nash de zaten secildi gibi.

MVP oylamasi sezon bittikten hemen 1-2 gun sonra yapiliyor ve 120-130 kisilik oy verenler oylarini bildiriyorlar. Playoff'larin bir etkisi yok.

Mahallecek Dallaslıyız özellikle Şükrü abi acayip fanatiktir(önde sağda)bu resmide geçen yıl finallerden önce çektirdik =)

Çevrimdışı kryptonite

• Rookie
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 19 Kasım 2006, 19:11:27 »
 Dikkat ettiysen benim de lafım "Iverson'ın neyi eksikti peki?" olayınaydı. Ben genel olarak Iverson'ın geçen seneki performansıyla Kobe'ninkiyle karşılaştırdım ve Kobe'nin Iverson'dan daha fazla hakettiğini söyledim. Ayrıca ödülün 2 kez üst üste Nash'e verilmesini de Jason Kidd'e yapılan bir haksızlık olarak değerlendiriyorum.

Çevrimdışı kobe_tr

• The Clutch
  • All-Star
  • LoS AnGeLeS LaKeRs
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 19 Kasım 2006, 21:48:06 »
Hadi ben ilk MVP ödülünü anladım.Phoenix nerden nereye getirdi.Ama 2. niye :? Kobe'den fazla ne yaptıda 2 time MVP oldu bu adam :?

Çevrimdışı nashsss

• newspaperman
  • All-Star
  • İyi ki Dallaslıyım
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 20 Kasım 2006, 18:11:30 »
yukardaki yazıyı bi daha oku o zaman anlarsın

Çevrimdışı kobe_tr

• The Clutch
  • All-Star
  • LoS AnGeLeS LaKeRs
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : 20 Kasım 2006, 18:49:16 »
hepsini okumadım ama sonlarında play-off lar dahil değil dedi tamam ben onuda anladım ama kobe zorda olan takımını play-off a sokma başarısını gösterdi bunun karşısında nash ne yaptı allah aşkına ya

Çevrimdışı SeMMiH

• Gönüllerin Şampiyonu
  • Rookie
  • **
    • Profili Görüntüle
    • Yanni
« Yanıtla #23 : 20 Kasım 2006, 21:28:10 »
çok haklısın teşşekkür edelir bu yazıya. ben kobe yi o efsane ama şampiyon olamayan lakers ın final maçlarında bencilce oynayıp şampiyonlugu kaybettiklerinden beri nefret ediyorum. sen ne büyüksün shaq

Çevrimdışı kryptonite

• Rookie
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #24 : 20 Kasım 2006, 21:54:11 »
çok haklısın teşşekkür edelir bu yazıya. ben kobe yi o efsane ama şampiyon olamayan lakers ın final maçlarında bencilce oynayıp şampiyonlugu kaybettiklerinden beri nefret ediyorum. sen ne büyüksün shaq

he valla sırf kobe'nin bencillikleri yüzünden kaybettik o finali zaten, sakatlık makatlık hiç bi şey yoktu, kobe çıktı her şeyi bozdu hatta tek kazandığımız maçta da maçı uzatmaya götüren üçlüğü atan da o değildi

bu arada avatarında da o nefret ettiğin kobe'nin bencilce oynayıp  81 sayı attıktan sonraki skor tabelası varmış, ilginç...
« Son Düzenleme: 20 Kasım 2006, 21:57:36 Gönderen: kryptonite »